Találatok a következő kifejezésre: A baba érzem akkor, ha (53 db)

Nagyon lent érzem a baba mozgását, főleg ha ülök. Néha annyira mozog, hogy az már fáj. Olyan "éles" fájdalom ez. Ha hanyatt fekszem akkor is mozog nagyon de akkor már feljebb. Nem jó neki ha ülök? Ez nem gond, hogy lent van?

27 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia én 21hetes vagyok de nekem is lennt mozog a hasam aljánál akkor is ha lefekszem,ott érzem ahol uhangoznak,de szerintem mért lenne ez rossz..amúgy meg lehet nem jó neki az a póz ahogy éppen vagy...

Szia én 21hetes vagyok de nekem is lennt mozog a hasam aljánál akkor is ha lefekszem, ott érzem ahol uhangoznak, de szerintem mért lenne ez rossz..amúgy meg lehet nem jó neki az a póz ahogy éppen vagy...
Egyáltalán nem gond.Annyi a külömbség, hogy neked szülés elõtti napokban nem fog lemenni a pocakod, mert már lent van.Nekem is néha nekiáll feszegetni a szeméremcsontomat is, de olyankor mindig rászólok, hogy ezzel még várjon egy kicsit, és okosan feljebb húzza a buksiját.Azért érzed feljebb felvéskor, mert akkor már nem nehezednek rá a belsõ szerveid.Tudod egyre kisebb odabent a hely, és így csak helyet akar megának, de lassan majd megszokja, hogy ott már csak kisebb lesz.Az én babám pl azt utálja, ha bmi nyomja a pocim, akár csak egy kicsit is.No azzal akkor küzdéseket lenyom:) A moltkor az apja fenekét sem törte meg a pocinál.
Szia! Nekem is volt ilyen, de szerencsére csak pár napig. Én akkor azt gondoltam, hogy a hólyagommal "focizik". Szerencsére pár nap múlva megszûnt.
Én 26 hetes vagyok, de 2 napig éreztem a héten, hogy szabályosan a szeméremdombomat rugdosta, ott, ahol már szõrös vagyok. Meg is iyledtem, párom is azzal cukkolt, hogy mindjárt kidugja a lábát.-) De elmúlt... Ha ezt érzed, pihenj, feküdj le és ne ülj. Aztán a dokit megkérdezheted, ha mész hozzá:-)

Ha szinte már a szeméremcsontnál érzem a baba csuklását akkor szerintetek befordult?

Legjobb válasz: Én is mindig ott érzem, de nekem a 33 héten fordult be, azóta úgy van, és nem forgolódik, csak boxol és rugdos. Persze nem jelenti azt, hogy befordult, bár megeshet az is. Szerintem neked még nem fordult be, vagy ha igen, akkor még forgolódhat össze vissza, hiszen több helye van még :D Persze ezt csak egy doki tudja pontosan megmondani... Én azt javaslom, ha mész legközelebb, kérdezz rá :)

Én is mindig ott érzem, de nekem a 33 héten fordult be, azóta úgy van, és nem forgolódik, csak boxol és rugdos. Persze nem jelenti azt, hogy befordult, bár megeshet az is. Szerintem neked még nem fordult be, vagy ha igen, akkor még forgolódhat össze vissza, hiszen több helye van még :D Persze ezt csak egy doki tudja pontosan megmondani... Én azt javaslom, ha mész legközelebb, kérdezz rá :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Szerdán megyek uh-ra, ott kiderül:) Eddig faros volt, de én nagyon nem akarok császárt:/ 20. hét óta nem voltam uh-n, így nagyon kíváncsi vagyok hogy befordult-e. Ha jól tudom nálunk engedik a faros szülést is (3.baba) de nem akarom bevállalni, akkor inkább már a császár.
20. héten voltál utoljára uh-n?? Nálunk havonta kell menni, ez most meglepett. Amúgy én is mindig odalent érzem a csuklását, néha zavaró, de egyben kicsit vicces is :D 37hkm
A kérdező hozzászólása: Igen, nálunk a 20 hetes uh az utolsó. De azt hazudtam, hogy nem mozog eleget a baba, így kaptam egy beutalót. Amúgy már nem lenne uh. Én most vagyok 32 hetes.
De durva. Mi havonta járunk ugye, sõt ha 1 hetet késik valaki még meg is "szídják", hogy havonta van. Bár nekünk a terhesgondozás folyamán mindig megvizsgál ultrahanggal. Oda sem havonta mész? 37hkm:)
A kérdező hozzászólása: Terhesgondozásra 2 hetente járok, mert veszélyeztetett vagyok.
Terhes gondozásra én a 30. héttõl járok 2 hetente, viszont Uh-ra én 6 hetente járok a kórházba.Most voltam kedden a 32 hetesen, elõtte 24 hetesen voltam utoljára.És legközelebb nekem már csak 38 hetesen kell mennem Uh-ra a kórházba, az NST-t meg sem említették nekem most az Uh-on.Lehet, hogy 38. hétre meg is szülök :/ 30 hetes Uh-on itthon az SZTK-ba voltam. Na és hogy a kérdésedre válaszoljak lehetséges, hogy már befordult..én onnan sejtettem, hogy befordult, hogy lent a csípõcsontomnál éreztem matatást, a köldököm felett pedig a nagyobb mozgások voltak.Aztán elmentem a 30 hetes Uh-ra, és mondta a doki, hogy fejvégû..aztán most kedden mentem a kórházba a 32 hetes Uh-ra és azon is fejvéfû volt.És azóta sem érzem, hogy változott volna a helyzet :) 32+4 hkm
Érdekes, hogy mindenhol máshogy mennek a dolgok. Nekem havonta kell járni, és 36. héttõl pedig hetente a CTG-re... 33 hetesen a doki azt mondta, hogy rögzült koponya, kérdeztem, hogy mit jelent, és akkor mondta, hogy már nem forgolódik, és készen áll megszületni... Lehet, neked is befordult, fõleg, ha mindig ott érzed a csuklását... 38hkm
Nekem fogadott orvosom volt, és azt mondta, hogy a 4 kötelezõn kívül is csinál UH-ot, de csak plusz pénzért. Mind a két kislányom az utolsó pillanatig forgolódott, fõleg a második (7hós). 37. héten kórházban voltam, mert rossz volt az NST-m. Fenn állt a veszély, hogy mûtenek, mivel, hogy farfekvéses a baba. Aztán a benti sok-sok pihenés megtette a hatását, és végül is haza engedtek. Azt mondták, hogy készüljek a császárra, mert már nem fog megfordulni, és nem hitték el, hogy szülni fogok, és így lett. Nálunk farfekvésnél, minden esetben császároznak!

A baba csak akkor rugdos ha kényeletlenül érzi magát, vagy máskor is?

Mert ugye mindenki azt mondja ,hogy a pici a nap 2/3.át átalussza.De az én picurom forditva csinálja és a nap (és éjszaka )nagy részében rugdos ,mocorog,forgolódik,helyezkedik. Lehet ,hogy én csinálok valamit rosszul és nem tud pihenni? 21 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem hiszem,vannak nyugtalanabb babák is.Az én kis békám is jobb mint a H Bóna Márta,ha az idõjárásról van szó:)Mihelyt rossz idõ jön,alig akar megmoccanni.Amúgy orbáncfûolajjal kenegetheted a pocid,az megnyugtatja.Állítólag nugodtabb is lesz tõle a baba.

Nem hiszem, vannak nyugtalanabb babák is.Az én kis békám is jobb mint a H Bóna Márta, ha az idõjárásról van szó:) Mihelyt rossz idõ jön, alig akar megmoccanni.Amúgy orbáncfûolajjal kenegetheted a pocid, az megnyugtatja.Állítólag nugodtabb is lesz tõle a baba.
Barátnõm babája sem aludt szinte egy percet sem, meg sem állt.-) De amúgy alvás közben is mocorog, akkor is érzed, hogy forgolódik, enyhén rugdos, de attól õ még alszik:-) Nem baj, vannak aktív, passzív babák is. Ne félj, nem tudsz mit rosszul csinálni.-)
Biztos hogy mindent nagyon jól csinálsz, és nem csak akkor rugdos, ha nem tetszik neki valami, neki ez a mozgása odabent, figyeli a kinti jeleket is, és éjszaka is a legtöbb baba mocorgós. Gratulálok:-)


Ha fent érzem a baba mozgását, akkor fejjel van lefele?

36 hetes terhes vagyok és már egy ideje jóval a köldököm fölött és a jobb oldalamon érzem a babám mozgását. Ez jelentheti azt, hogy fejjel van lefele, hogy beilleszkedett a szül?csatornába? 30 hetesen még farfekvéses volt. Hogy érezhetem a pozícióját?

Legjobb válasz: Nálam így van, faros volt, megfordult, és fent mozog nagyobbakat. De egyébként fogalmam nincs... :) Az elõbbi kérdést meg én írtam ki... Neked nincs ilyen fájdalmad?

Nálam így van, faros volt, megfordult, és fent mozog nagyobbakat. De egyébként fogalmam nincs... :) Az elõbbi kérdést meg én írtam ki... Neked nincs ilyen fájdalmad?

Ha a baba érzi az édesanyja illatát, akkor megnyugszik?

Szóval hallottam egy koraszülött babáról, aki úgy aludt, hogy az édanyja vmelyik ruhadarbját tették alá és arra nyugodott meg. Ez lehet vagy nem igaz?

Legjobb válasz: Igen, a babák felismerik az anyjuk illatát.

Igen, a babák felismerik az anyjuk illatát.
A babáknak különleges szenzoraik vannak, nagyon veszik a külsõ jelek minden formáját. Szerintem lehetséges. Miért kétséges számodra?
Abszolút igaz! A kisbabáknak nagyon jó a szaglásuk, pár napos csecsemõ azt is eltudja dönteni melyik tej az anyukájáé melyik idegen anyáé. (kutatás, nem én találtam ki)
Mi jártunk így. 2 hetes fiam mellõl hirtelen elkerültem kórházba és pár napig csak úgy fogadta el a tápszert/cumisüveget, hogy aki etette, odatette a hálóingemet is. Szoptatási oldalak egyébként szokták is írni, hogy az édesanya lehetõleg ne váltson másik dezodorra, tusfürdõre vagy testápolóra, amíg szoptat.
Mi volt, hogy beraktuk a kisfiam mellé a pólómat. Velünk nem volt hajlandó aludni, minden apró mozdulatunkra felébredt, és sírt rettenetesen, de a kiságyban is nyûgösködött, és én beraktam egy hálóingemet, bevált.

A baba mozgását érzem akkor, ha olyan érzésem van mintha hirtelen dobbanna valami a hasamban?

19 hetes kismama vagyok és mivel molett vagyok mondták hogy kés?bb fogom érezni kicsivel mint általában és most pár napja néha érzek olyat mint amikor a szíve bedobban az embernek hirtelen csak ezt most a hasamban érzem. F?leg ha hanyatt fekszem. Akkor ez a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínü:-) Én ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor egy buborék felrobban a hasamban. És jellemzõ, hogy elõször hanyattfekve lehet érezni, majd ülve is, és állva mozgás közben majd csak jóval késõbb:-)

Igen, valószínü:-) Én ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor egy buborék felrobban a hasamban. És jellemzõ, hogy elõször hanyattfekve lehet érezni, majd ülve is, és állva mozgás közben majd csak jóval késõbb:-)
Több mint valószínû. Õ lesz az! ;) Gratulálok, nagyon jó élmény, sokat fogsz még benne ámuldozni és gyönyörködni én is azt teszem, pedig már lassan megszokhattam volna mert én már érzem 14 hete :) 30 hetes vagyok. Boldog babaváást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ:) !
Bizony, akkor ez most a baba... :) ) Én is a 19. héten éreztem biztosan. mindenki a buborékos érzésrõl beszélt, de nekem is dobbanás-féle volt inkább, meg olyan, mint egy apró izomrángás. csak én a kádban fekve éreztem ezt elõször. Azóta jól belehúzott a kölköm, most vagyok 24 hetes, és az elmúlt 1 hétben már kedvesem is érezte. További jó mocorgás-figyelést!
Tuti, h a babó, mert én is ilyen dobbanás szerût éreztem.Eleinte nem voltam benne bizti, mert tényleg olyan, mintha csak a szíved dobbanna be.Aztán majd mindig egyre gyakoribb lesz.Ja, és én is csak fekve éreztem elõször. 20 hetes mami
Szerintem tuti! én sem vagyok vékony alkat, sõtt 12kg plussz van rajtam. Emellé híztam már 9-10kg-ot, és 16 hetesen már éreztem a drágámat ráadásul elsõ baba, olyan kis pici rebbenés szerûeket, aztán nekem is szívdobbanásra hasonlított, most 18 hetes vagyok és általában reggel érzem, napközben ha elkezdek enni (nem minden evésnél) de általában, és este lefekvésnél, Hoppá most ülök a gép elõtt és most is csinálja:) ))) IMÁDOM Boldog babavárást
Ha csak egy bizonyos részen érzed akkor a baba nyomja magát. Keményedni akkor keményedsz ha az egész Hasad kemény.
a baba nyomja ki magát és olyan pozícióban van, h nyomja a veséd/hólyagod/vénád a fenekedben, ezért nehéz a járás. keményedéskor a teljes has kemény, nem csak biz. részeken.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy az egész POCIM kemény olyankor, csak közben megváltozik az alakja is! ;)
A kérdező hozzászólása: Látom ti sem bírjátok ezt a meleget... pff Nem értem, hogy mi a baj a kérdésemmel, de nem muszáj válaszolni :(
Nekem is van, hogy nem szimmetrikusan keményedik. Viszonylag ritka, általában rendes "focilabda" lesz a pocim, de néha van (pl ha oldalt fekszem), hogy egyik oldala kidudorodik és úgy keményedik be teljesen. Szerintem ez is teljesen rendes méhösszehúzódás csak a baba meg a méh elhelyezkedése épp olyan, hogy így tud összehúzódni.
Én sem nagyon tudom megkülönböztetni. Valahogy az igazi keményedést mindig felismerem, mert egyértelmû, de amikor a baba kinyomja magát, akkor nem vagyok biztos abban, hogy az nem keményedés. A szülésznõm azt mondta, hogy a keményedésnél tényleg az egész has kemény, nem csak a baba testrészeit lehet érezni. Viszont, mivel megfeszül a has, deformálódhat, látszik a baba alakja is talán. Én egyébként pont a "deformáltságról" ismerem meg legegyértelmûbben. Az igazi keményedésnél lejjebb kezdõdik a hasam, határozottan befér a tenyerem a mellem alá. Amikor csak a baba nyomja ki magát, akkor a pocakomnak más íve van fent (is). Nem tudom, mennyit segítettem... 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Néha úgy vagyok vele, hogy túl jól érzem magam ahhoz képest, hogy nem sokára szülök. :) Könnyû szülést nektek és kitartást a kánikulához!

15 hetes vagyok, és néha úgy érzem, hogy nem is vagyok terhes, mert nem érzek "semmit". Időnként pedig olyan rossz érzésem van, hogy már nem él a baba. Ha elhalna, akkor annak lenne valami jele, vagy normális az ha ilyeneket érzek?

Legjobb válasz: Szerintem ha elhalna, annak lennének jelei. Na de azért mondják, hogy a második trimeszter a legszebb, mert nincsenek már (általában) meg a rosszullétek. Természetes, hogy aggódsz, de amint megmozdul, meg fogsz nyugodni. Addig is élvezd ki, hogy jól érzed magad. Sétálj nagyokat, járj el kismamatornára. Minden jót! 20 hetes kismami

Szerintem ha elhalna, annak lennének jelei. Na de azért mondják, hogy a második trimeszter a legszebb, mert nincsenek már (általában) meg a rosszullétek. Természetes, hogy aggódsz, de amint megmozdul, meg fogsz nyugodni. Addig is élvezd ki, hogy jól érzed magad. Sétálj nagyokat, járj el kismamatornára. Minden jót! 20 hetes kismami
Ne terheld magad ilyen negatív gondolatokkal.Hamarosan érezni fogod a pocaklakódat és akkor megnyugszol, mert onnantól kezdve nap, mint nap biztosít téged afelõl, hogy õ bizony ott van és jól van!Ha elhalt volna, akkor vérezgetnél, görcsölnél, de legalábbis nem éreznéd jól magad!Próbáld megkérni a védõnõdet, hogy hallgassa meg a picur szívhangját, hátha lehet már hallani, bár ezt úgy tudom a 16. héttõl nézik csak.
Hát az én elhalt terhességemnek semmi jele nem volt. Az elejétõl kezdve nagyon rossz érzésem volt, nem is tudtam felhõtlenül örülni. Egyik nap elmentem dokihoz, aki csinált UH-t és közölte, hogy valószínû már nem él a baba. 4napra rá kezdtem el vérezni. Igaz én 8hetes voltam. 15hetesen már kisebb a kockázat, de nyílván az egész terhesség alatt van rá esély. De nem megijeszteni akarlak! Nyugodj meg és ne stresszeld magad. Próbáld pozitív energiával telebombázni magad:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !
én 12 hets vagyok. Pénteken derült ki, hogy már nincs szívverés. Van egy 2 éves kislányunk, mikor vele voltam terhes az más volt. Ennél a terhességnél valahogy nem voltak ilyan erõs belsõ érzésim, mondhatom úgy, hogy nem éreztem, hogy terhes vagyok..Éreztem, hogy vmi nem stimmel. Aztán megörültünk a szívhangnak, de a köv. UH-on már nem volt szívhang. :(
Félre a negatív gondolatokkal! Mindazonáltal kérdésedre válaszolva elõfordulhat, hogy nincs jele. Nekem a 9. héten halt el és a 12. héten az UH mutatta ki. Semmi jele nem volt, néha nekem is olyan érzésem volt, hogy nem is vagyok terhes. azért a 15. héten már ennek lényegesen kevesebb a kozkázata, úgy tudom

Ha a baba csuklását a köldökvonal alatt érzem többnyire, sőt van, hogy olyan érzés szinte mint ha a hüvelyemben csuklana, akkor a baba megfordult már? 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én mindig csak bal oldalon, lent érzem a csuklását. Pl. ebben a pillanatban is :o) De az én babóm sajnos még mindig faros. Meg is lepõdtünk a 30 hetes 4d-n, mert már arra tippeltünk, hogy azért, mert befordult fejvégûre. De nem. 32 hetes kötelezõ uh-n még mindig faros volt. Jövõ héten megyünk újra uh-ra (36 hetesre), de ahogy tapogatom a hasamat, szerintem még mindig faros szegénykém.

Szia! Én mindig csak bal oldalon, lent érzem a csuklását. Pl. ebben a pillanatban is :o) De az én babóm sajnos még mindig faros. Meg is lepõdtünk a 30 hetes 4d-n, mert már arra tippeltünk, hogy azért, mert befordult fejvégûre. De nem. 32 hetes kötelezõ uh-n még mindig faros volt. Jövõ héten megyünk újra uh-ra (36 hetesre), de ahogy tapogatom a hasamat, szerintem még mindig faros szegénykém.
igen valószinüleg már fejfekvésû.Az én bébim már 2x körbefordult a pocakomban, és mindig onnan tudtam hogy merre van a buksi hogy hol éreztem az ütemes csuklást, a héten voltam uh-on és teljesen biztos voltam benne hogy újra megfordult és fejfekvésû és igazam is lett.:)
Szia én is így éreztem:) ) tegnap voltam uh-on és tényleg fejjel lefelé van a baba. Azóta is ott érzem ha rájön a csuklás vagy a mocorgás:) remélem ez már így is marad. 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem néha forgolódik még egy kicsit. De sokat vagyok 4kézláb, fõleg esténként a TV elõtt, így kényelmes. És ezzel elõsegítem a forgását. Remélem nem tekeri magára a köldökzsinórt!!! És remélem az utolsó forgásával majd lefelé fordul. Bár azt hiszem többnyire úgy van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!