Találatok a következő kifejezésre: A baba érzem akkor, (88 db)

Ha szinte már a szeméremcsontnál érzem a baba csuklását akkor szerintetek befordult?

Legjobb válasz: Én is mindig ott érzem, de nekem a 33 héten fordult be, azóta úgy van, és nem forgolódik, csak boxol és rugdos. Persze nem jelenti azt, hogy befordult, bár megeshet az is. Szerintem neked még nem fordult be, vagy ha igen, akkor még forgolódhat össze vissza, hiszen több helye van még :D Persze ezt csak egy doki tudja pontosan megmondani... Én azt javaslom, ha mész legközelebb, kérdezz rá :)

Én is mindig ott érzem, de nekem a 33 héten fordult be, azóta úgy van, és nem forgolódik, csak boxol és rugdos. Persze nem jelenti azt, hogy befordult, bár megeshet az is. Szerintem neked még nem fordult be, vagy ha igen, akkor még forgolódhat össze vissza, hiszen több helye van még :D Persze ezt csak egy doki tudja pontosan megmondani... Én azt javaslom, ha mész legközelebb, kérdezz rá :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Szerdán megyek uh-ra, ott kiderül:) Eddig faros volt, de én nagyon nem akarok császárt:/ 20. hét óta nem voltam uh-n, így nagyon kíváncsi vagyok hogy befordult-e. Ha jól tudom nálunk engedik a faros szülést is (3.baba) de nem akarom bevállalni, akkor inkább már a császár.
20. héten voltál utoljára uh-n?? Nálunk havonta kell menni, ez most meglepett. Amúgy én is mindig odalent érzem a csuklását, néha zavaró, de egyben kicsit vicces is :D 37hkm
A kérdező hozzászólása: Igen, nálunk a 20 hetes uh az utolsó. De azt hazudtam, hogy nem mozog eleget a baba, így kaptam egy beutalót. Amúgy már nem lenne uh. Én most vagyok 32 hetes.
De durva. Mi havonta járunk ugye, sõt ha 1 hetet késik valaki még meg is "szídják", hogy havonta van. Bár nekünk a terhesgondozás folyamán mindig megvizsgál ultrahanggal. Oda sem havonta mész? 37hkm:)
A kérdező hozzászólása: Terhesgondozásra 2 hetente járok, mert veszélyeztetett vagyok.
Terhes gondozásra én a 30. héttõl járok 2 hetente, viszont Uh-ra én 6 hetente járok a kórházba.Most voltam kedden a 32 hetesen, elõtte 24 hetesen voltam utoljára.És legközelebb nekem már csak 38 hetesen kell mennem Uh-ra a kórházba, az NST-t meg sem említették nekem most az Uh-on.Lehet, hogy 38. hétre meg is szülök :/ 30 hetes Uh-on itthon az SZTK-ba voltam. Na és hogy a kérdésedre válaszoljak lehetséges, hogy már befordult..én onnan sejtettem, hogy befordult, hogy lent a csípõcsontomnál éreztem matatást, a köldököm felett pedig a nagyobb mozgások voltak.Aztán elmentem a 30 hetes Uh-ra, és mondta a doki, hogy fejvégû..aztán most kedden mentem a kórházba a 32 hetes Uh-ra és azon is fejvéfû volt.És azóta sem érzem, hogy változott volna a helyzet :) 32+4 hkm
Érdekes, hogy mindenhol máshogy mennek a dolgok. Nekem havonta kell járni, és 36. héttõl pedig hetente a CTG-re... 33 hetesen a doki azt mondta, hogy rögzült koponya, kérdeztem, hogy mit jelent, és akkor mondta, hogy már nem forgolódik, és készen áll megszületni... Lehet, neked is befordult, fõleg, ha mindig ott érzed a csuklását... 38hkm
Nekem fogadott orvosom volt, és azt mondta, hogy a 4 kötelezõn kívül is csinál UH-ot, de csak plusz pénzért. Mind a két kislányom az utolsó pillanatig forgolódott, fõleg a második (7hós). 37. héten kórházban voltam, mert rossz volt az NST-m. Fenn állt a veszély, hogy mûtenek, mivel, hogy farfekvéses a baba. Aztán a benti sok-sok pihenés megtette a hatását, és végül is haza engedtek. Azt mondták, hogy készüljek a császárra, mert már nem fog megfordulni, és nem hitték el, hogy szülni fogok, és így lett. Nálunk farfekvésnél, minden esetben császároznak!

A baba csak akkor rugdos ha kényeletlenül érzi magát, vagy máskor is?

Mert ugye mindenki azt mondja ,hogy a pici a nap 2/3.át átalussza.De az én picurom forditva csinálja és a nap (és éjszaka )nagy részében rugdos ,mocorog,forgolódik,helyezkedik. Lehet ,hogy én csinálok valamit rosszul és nem tud pihenni? 21 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem hiszem,vannak nyugtalanabb babák is.Az én kis békám is jobb mint a H Bóna Márta,ha az idõjárásról van szó:)Mihelyt rossz idõ jön,alig akar megmoccanni.Amúgy orbáncfûolajjal kenegetheted a pocid,az megnyugtatja.Állítólag nugodtabb is lesz tõle a baba.

Nem hiszem, vannak nyugtalanabb babák is.Az én kis békám is jobb mint a H Bóna Márta, ha az idõjárásról van szó:) Mihelyt rossz idõ jön, alig akar megmoccanni.Amúgy orbáncfûolajjal kenegetheted a pocid, az megnyugtatja.Állítólag nugodtabb is lesz tõle a baba.
Barátnõm babája sem aludt szinte egy percet sem, meg sem állt.-) De amúgy alvás közben is mocorog, akkor is érzed, hogy forgolódik, enyhén rugdos, de attól õ még alszik:-) Nem baj, vannak aktív, passzív babák is. Ne félj, nem tudsz mit rosszul csinálni.-)
Biztos hogy mindent nagyon jól csinálsz, és nem csak akkor rugdos, ha nem tetszik neki valami, neki ez a mozgása odabent, figyeli a kinti jeleket is, és éjszaka is a legtöbb baba mocorgós. Gratulálok:-)

Ha fent érzem a baba mozgását, akkor fejjel van lefele?

36 hetes terhes vagyok és már egy ideje jóval a köldököm fölött és a jobb oldalamon érzem a babám mozgását. Ez jelentheti azt, hogy fejjel van lefele, hogy beilleszkedett a szül?csatornába? 30 hetesen még farfekvéses volt. Hogy érezhetem a pozícióját?

Legjobb válasz: Nálam így van, faros volt, megfordult, és fent mozog nagyobbakat. De egyébként fogalmam nincs... :) Az elõbbi kérdést meg én írtam ki... Neked nincs ilyen fájdalmad?

Nálam így van, faros volt, megfordult, és fent mozog nagyobbakat. De egyébként fogalmam nincs... :) Az elõbbi kérdést meg én írtam ki... Neked nincs ilyen fájdalmad?


Ha a baba érzi az édesanyja illatát, akkor megnyugszik?

Szóval hallottam egy koraszülött babáról, aki úgy aludt, hogy az édanyja vmelyik ruhadarbját tették alá és arra nyugodott meg. Ez lehet vagy nem igaz?

Legjobb válasz: Igen, a babák felismerik az anyjuk illatát.

Igen, a babák felismerik az anyjuk illatát.
A babáknak különleges szenzoraik vannak, nagyon veszik a külsõ jelek minden formáját. Szerintem lehetséges. Miért kétséges számodra?
Abszolút igaz! A kisbabáknak nagyon jó a szaglásuk, pár napos csecsemõ azt is eltudja dönteni melyik tej az anyukájáé melyik idegen anyáé. (kutatás, nem én találtam ki)
Mi jártunk így. 2 hetes fiam mellõl hirtelen elkerültem kórházba és pár napig csak úgy fogadta el a tápszert/cumisüveget, hogy aki etette, odatette a hálóingemet is. Szoptatási oldalak egyébként szokták is írni, hogy az édesanya lehetõleg ne váltson másik dezodorra, tusfürdõre vagy testápolóra, amíg szoptat.
Mi volt, hogy beraktuk a kisfiam mellé a pólómat. Velünk nem volt hajlandó aludni, minden apró mozdulatunkra felébredt, és sírt rettenetesen, de a kiságyban is nyûgösködött, és én beraktam egy hálóingemet, bevált.

Miért nem érzem a baba mozgását már 4. napja? Már több mint egy hete, hogy elöször megmozdult, akkor éreztem is folyamatosan 5 napon keresztül, de ma már a 4. nap, hogy semmit nem érzek.

Valami baj lehet?Most vagyok a 20.hétben.19.hét elején kezdtem érezni kis csikit,vibrálást belülröl,de most már kételkedek,hogy a baba lehetett-e az.Miért nem érzem azota?Ez normális?Pedig 5 napon keresztül elég sokszor éreztem napközben is.

Legjobb válasz: Én elõször a 17.héten éreztem a babámat. Akkor pár napon keresztül. Azután 3 hétig SEMMI. Majdnem frászt kaptam, hogy biztos baja van. De utána már napi szinten éreztem és a férjem is :) Nincs semmi baj, ha még nem érzed, csak még túl pici és gyenge a baba. Pár nap múlva te is erõsebben fogod érezni, ne izgulj!!

Én elõször a 17.héten éreztem a babámat. Akkor pár napon keresztül. Azután 3 hétig SEMMI. Majdnem frászt kaptam, hogy biztos baja van. De utána már napi szinten éreztem és a férjem is :) Nincs semmi baj, ha még nem érzed, csak még túl pici és gyenge a baba. Pár nap múlva te is erõsebben fogod érezni, ne izgulj!!
Ne aggódj, biztosan elfordult azért nem érzed. Azért a biztos egy uh lenne.
Szerintem is csináltass egy UH-t, ami valószínûleg megnyugtat. Biztos ami biztos! Azért leírom, ilyen is van: A várandósság alatt végig alig-alig éreztem mozgásokat, csak néhányszor a 9 hó alatt. Pedig a végefelé minden nap kellett volna a leírások szerint. A nõgyógyászom megnyugtatott: biztos éjjel mozog többet, nappal alszik, és mondta, hogy a sétálás, ritmikus mozgás hatására gyakran jobban alusznak már a hasunkban is. Kisbabám nem fordult meg, és valóban, születése után felcserélte a nappalokat-éjszakákat! Minden a legnagyobb rendben volt és van, egészséges, jól fejlõdik.
Szia, Nekem a picike 4hete ficereg folyton, ma a második nap, hogy nem érzem, és ott tartok, hogy vagy a védõnõ, vagy a doki nézze meg, ha csak a szívhangját nézik az sem érdekel, csak legyen valami... Lehet picike, 19heteske, de a folyamatos mozgása után két nap semmi, azért ijesztõ... Azért nyugodj meg, picike, úgyis bejelentkezik, ha máskor nem a wctõl legmesszebb:) (nekem a hólyagomat találja meg elsõnek egy lustább napon, és olyan erõvel...:) )
Ha csak egy bizonyos részen érzed akkor a baba nyomja magát. Keményedni akkor keményedsz ha az egész Hasad kemény.
a baba nyomja ki magát és olyan pozícióban van, h nyomja a veséd/hólyagod/vénád a fenekedben, ezért nehéz a járás. keményedéskor a teljes has kemény, nem csak biz. részeken.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy az egész POCIM kemény olyankor, csak közben megváltozik az alakja is! ;)
A kérdező hozzászólása: Látom ti sem bírjátok ezt a meleget... pff Nem értem, hogy mi a baj a kérdésemmel, de nem muszáj válaszolni :(
Nekem is van, hogy nem szimmetrikusan keményedik. Viszonylag ritka, általában rendes "focilabda" lesz a pocim, de néha van (pl ha oldalt fekszem), hogy egyik oldala kidudorodik és úgy keményedik be teljesen. Szerintem ez is teljesen rendes méhösszehúzódás csak a baba meg a méh elhelyezkedése épp olyan, hogy így tud összehúzódni.
Én sem nagyon tudom megkülönböztetni. Valahogy az igazi keményedést mindig felismerem, mert egyértelmû, de amikor a baba kinyomja magát, akkor nem vagyok biztos abban, hogy az nem keményedés. A szülésznõm azt mondta, hogy a keményedésnél tényleg az egész has kemény, nem csak a baba testrészeit lehet érezni. Viszont, mivel megfeszül a has, deformálódhat, látszik a baba alakja is talán. Én egyébként pont a "deformáltságról" ismerem meg legegyértelmûbben. Az igazi keményedésnél lejjebb kezdõdik a hasam, határozottan befér a tenyerem a mellem alá. Amikor csak a baba nyomja ki magát, akkor a pocakomnak más íve van fent (is). Nem tudom, mennyit segítettem... 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Néha úgy vagyok vele, hogy túl jól érzem magam ahhoz képest, hogy nem sokára szülök. :) Könnyû szülést nektek és kitartást a kánikulához!

Akinek izmos hasa van, az nem biztos, hogy erzi a baba rugdosasat 20 hetesen? Mert en nem erzek semmit.

Legjobb válasz: Én ismerek egy nõt aki kb a 7. hónap elejétõl kezdte csak érezni, mondjuk eléggé fura hozzáállása volt a terhességhez, pedig lombikkal lett. Mondjuk nem volt nagy hasa még szülés elött sem csak kb akkora mint másnak 7 hónaposan. A baba teljesen egészséges, már több mitn egy éves. Szerintem nálad sincs gond, fõleg ha az orvos azt mondja minden rendben van.

Én ismerek egy nõt aki kb a 7. hónap elejétõl kezdte csak érezni, mondjuk eléggé fura hozzáállása volt a terhességhez, pedig lombikkal lett. Mondjuk nem volt nagy hasa még szülés elött sem csak kb akkora mint másnak 7 hónaposan. A baba teljesen egészséges, már több mitn egy éves. Szerintem nálad sincs gond, fõleg ha az orvos azt mondja minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen! Most megnyugtattal egy kicsit. Nagyon aggodok, nehogy baja legyen szegenynek. A buborekos erzest erzem, de rugni nem rugott meg meg szegeny. De akkor ez normalis. Koszonom szepen.
Szerintem inkább minél izmosabb, annál hamarabb érzi az ember. Legalábbis én mindig arra gondoltam, hogy mind a két terhességemnél azért éreztem olyan hamar, mert izmos a hasam. Végülis a baba mozgolódását nem a zsírunkon érezzük, hanem azáltal, hogy hozzáér a belekhez, izmokhoz. De ha a doki mindent rendben talál és a monitoron látod, hogy mozog rendesen, akkor biztos hamarosan érezni fogod!!!
nekem is izmos, és nincs pici háj sem, 15 hetesen kezdtem érezni
Nekem nem izom hanem háj van rajta, amolyan bõvebb úszógumi, és majdnem 20 hetes voltam mikor megfordult az egész hasam. De azóta csak sejtem hogy õt érzem. 21
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen lányok. Mindenkinek ment a zöldike.
ha buborékos érzeés van akkor az már mozgás.... Biztos rgkapál már csak még nagy a helye igy nem érzed annyira. Fog majd még úgy megrúgni hogy felszisszensz hidd el:)
A kérdező hozzászólása: Félek is én attól, de már alig várom. Mert akkor egészséges.

Juniusi kismanák, hogy vagytok? Mocorog már a baba? Ki érzi a babáját aktivan és van olyan aki csak belső simogatást érez?

Legjobb válasz: Nagyszerûen, leszámítva, hogy egyre inkább érzem, hogy tágul a medencém, a tartó szalagok. Nem fáj, csak nem jó :) A baba mocorog, leginkább reggel és este, napközben csak néha érzem. De egyre határozottabban, és úgy tûnik, reakcióképpen, a párom simogatására, hangjára :) 22 hetes kismami

Nagyszerûen, leszámítva, hogy egyre inkább érzem, hogy tágul a medencém, a tartó szalagok. Nem fáj, csak nem jó :) A baba mocorog, leginkább reggel és este, napközben csak néha érzem. De egyre határozottabban, és úgy tûnik, reakcióképpen, a párom simogatására, hangjára :) 22 hetes kismami
Szia!!!Én már 4hete érzem õt elõször csak néha, mostmár a nap minden szakában rugizik :) ) Ha apa a kezét a pocakomra teszi akkor õ is érzi(vékony testalakatú vagyok)lehet hogy ez is számít! Egy biztos az enyém nem simogat :) ))) Mikorra vagy kiírva??? Én júni 17re:) Üdv 22 heteske :)
A kérdező hozzászólása: Én juni-12-re de én még nem érzem aktivan csak belsõ simit.szia
Szia, En jun 21-re vagyok kiirva, es kb 2 hete kezdtem erezni h neha belulrol kis simogatasokkal jelez a pici. Hatarozottan meg csak ritkabban ereztem, akkor is rovid idore. Apukaja eddig 1x erezte, nagyon orultunk neki. az elmult 2 napban kicsit lustibb, mondjuk en is tobbet jottem-mentem, lehet ezert nem ereztem annyira. Egyebkent szokott fajni a pocim, ami aztan elmulik es ujra visszajon. Nogyogyaszom szerint ez (is) normalis. Boldog babavarast! 21 hetes pocakos.
Sziasztok, jun.4re irtak ki:) Már több, mint egy honapja mozog a kicsi, hol aktivabb (ez a gyakoribb, jo erös már a kicsi), hol lustább. A kedvem nagyon jo, szerencsére semmilyen panaszom nincs. Már egy-két kisebb dolgot vettem a picinek, olyan jo érzés:) Mindenkinek további boldog babavárást!
Én is pont júni 12-*re vagyok kiírva, kislányom lesz és mivel második baba, elég korán éreztem a mozgását, este nagyon be szokott indulni pihinél, meg evések elõtt-közben, biztos õ is nagyon várja a finom falatokat:) ) Különben jól vagyunk csak az a fránya hát- és derékfájás ne lenne.Én már 6kg híztam, ez van.Te mennyit híztál, tudod már a nemét?
Én juni 8-ra vagyok kiírva. Már a 18. héttõl érzem intenzíven a mozgását. Mindig tudom, hogy mikor hogy fekszik. Pedig van kis fölös a pocin. Már kész kis vasgyúró. Nagyon erõs baba. Aludni meg aztán nem sokat szokott. Max ha az idõ rossz. De akkor se mindig. Eleven már most. Kicsit félek, hogy kint is ilyen lesz. :) Apukájával már legalább 2-3 hete kommunikál. Azt tetszik nagyon, amikor háton fekszem és figyelem a mozgását, olyankor látom és érzem, ahogy feszíti kifelé a pocim és kinyomja a popóját a jobb oldalon. :) Most fejvégû a fekvése. Lent is sokat "dolgozik" a kezével és a fejével, de a lábával odafent már nagyon sokat rugdos. És mindenfele. :)
szia!en juni 14re vagyok kiirva, es kisfiam lesz.en mär a 15.heten ereztem, pedig elöl tapad a mehlepeny...de vekony vagyok, lehet, hogy azert.de nekem le sem akar älni a picike!ejjel-nappal csak rugdos.persze neki is vannak nyugisabb napjai, de ez eleg ritka. :) nekünk nagyjäbol minden magvan, csak babakocsi kell meg, meg kocsiba gyereküles.ja, es a kilok...en is 6kilot hiztam mär, pedig nem vagyok kivänos, es nem is eszem többet mint amugy.najo, talän egy kicsit több edesseget...de ez van.amugy a derekfäjäson nincs semmi bajom!es ha te kedves kerdezö meg csak simogatäsokat erzel, annak is örülj!a lenyeg, hogy mär erzed a picit, es minden rendben.a rugdosodäs is jönni fog hamarosan.. :) minden jot!22hetes km

20hetes terhes vagyok és még nem mozdult meg a baba de mikor voltam Uh akkor látam h mocorog mikor fogom érezni végre? Azért nem érzem még mert most perpillanat áll bennem a baba?

Legjobb válasz: Szia! A baba a 12. héttõl sosem "áll" benned, hanem felveszi azt a bizonyos magzati pózt, de kezével-lábával mozog, nyel a magzatvízbõl is késõbb, ill. mozgásaival erõsíti az "izmait". Elsõ babánál egyébként nem ritka, hgy a kismama késõbb érzi meg, ugyanis nem is tudja pontosan mit kellene éreznie!:) Ha uh alapján minden oké, nincs oka az aggodalomra, pár nap ás egyre jobban fogod érezni!

Szia! A baba a 12. héttõl sosem "áll" benned, hanem felveszi azt a bizonyos magzati pózt, de kezével-lábával mozog, nyel a magzatvízbõl is késõbb, ill. mozgásaival erõsíti az "izmait". Elsõ babánál egyébként nem ritka, hgy a kismama késõbb érzi meg, ugyanis nem is tudja pontosan mit kellene éreznie!:) Ha uh alapján minden oké, nincs oka az aggodalomra, pár nap ás egyre jobban fogod érezni!
20 hetesen még én sem éreztem, vagy valóban csak arról volt szó, hogy nem tudtam, mit kell érezni, és sima bélmozgásnak véltem a baba mozgását is. Aztán az elsõ egyértelmûbb érzés ilyen fura bizsergés, kaparászás volt belülrõl, lent, szinte a két medencecsontom között. Akkor már sejtettem, hogy a baba matat odabent. Most, 31 hetesen, már olyan absztrakt alakzatokat is képes felvenni a hasam, amit sose képzeltem volna.
A kérdező hozzászólása: Nem képzelem el nehezen h baba van bennem!! csak fura!!!! hát remélem h minél hamarabb érezhetem mert már mindenki avval zargatnak h érzem már!!!
20 hetesen nem áll benned, nyugi, mert magzati pozícióban van. (nézz utána a neten, h milyen is az!) A medencédben pedig méhed van, de kitölti a magzatvíz, így a babád teljesen biztonságban van, ott "úszkál" meg forgolódik :)
Úgy érted, hogy ha a méhed egy lufi, akkor a baba pont a közepében van, és nem ér sehol se a falához? Kicsit nehezen képzeled el, hogy van benned a bébi.... Azért nem érezheted a mozgását mert vagy tényleg annyi helye van benned, vagy nem erõvel rúgkapál.
A kérdező hozzászólása: valahogy úgy mozgolódott hogy ott vannak a lábai és áll bennem!!!
hogyhogy a medencédben vannak?:)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ de lehet hogy hülyének néztek de a labai a medencémbe vannak!!
Én is 20hetes vagyok.A hasamon van jó nagy hájréteg, olvastam, hogy ettõl is függ, még én se éreztem, de az elõzõ terhességemnél is csak 22 hetesen éreztem elõször.Ne aggódj nemsokára te is bizti érezni fogod.:-)
A kérdező hozzászólása: anyira rosz hogy már mindenkinek megmozdult a babája ismeröseim közül nekem miért nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!