Találatok a következő kifejezésre: A baba érzem (714 db)

A baba érzi ha tüsszentek, csuklok, mert néha fekve tüsszentek és csak kicsit van időm megemelkedni és olyankor 1 pillanatra érzek pici fájást a hasamnál. Neki milyen az?

Legjobb válasz: Elfelejtettem írni,hogy 12 hetes vagyok és mostanában(nem tudom miért, nem vagyok megfázva)többet tüsszentek mint szoktam

A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy 12 hetes vagyok és mostanában(nem tudom miért, nem vagyok megfázva)többet tüsszentek mint szoktam
Ez még lemaradt: A tüsszentés orr folyás teljesen normális terhesség alatt sõt az orrdugulás is.
Jó kérdés! Nekem minden egyes tüsszentéskor rúg egy jó nagyot!
Hogy Õ mit érez belõle nem tudom talán csak annyit hogy hirtelen egy picit össze rándul a hasad lehet meg sem érzi. Szoktam én is fekve tüsszenteni de nekem nem a hasam fájdul meg tõle hanem ha nem sikerül összébb húznom magam vagy felülni akkor a derekam fájdul meg közben sokszor be is csípõdik ami nagyon kellemetlen :-) nem hinném hogy fájdalmat okoznál a picurnak ne aggódj. Boldog babavárást! 26 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Ó, hát akkor ezért tüsszentek ennyit, van amikor még éjszaka is erre ébredek.Érdekes dolgok... Akkor megnyugodtam.

Ha a baba érzi az édesanyja illatát, akkor megnyugszik?

Szóval hallottam egy koraszülött babáról, aki úgy aludt, hogy az édanyja vmelyik ruhadarbját tették alá és arra nyugodott meg. Ez lehet vagy nem igaz?

Legjobb válasz: Igen, a babák felismerik az anyjuk illatát.

Igen, a babák felismerik az anyjuk illatát.
A babáknak különleges szenzoraik vannak, nagyon veszik a külsõ jelek minden formáját. Szerintem lehetséges. Miért kétséges számodra?
Abszolút igaz! A kisbabáknak nagyon jó a szaglásuk, pár napos csecsemõ azt is eltudja dönteni melyik tej az anyukájáé melyik idegen anyáé. (kutatás, nem én találtam ki)
Mi jártunk így. 2 hetes fiam mellõl hirtelen elkerültem kórházba és pár napig csak úgy fogadta el a tápszert/cumisüveget, hogy aki etette, odatette a hálóingemet is. Szoptatási oldalak egyébként szokták is írni, hogy az édesanya lehetõleg ne váltson másik dezodorra, tusfürdõre vagy testápolóra, amíg szoptat.
Mi volt, hogy beraktuk a kisfiam mellé a pólómat. Velünk nem volt hajlandó aludni, minden apró mozdulatunkra felébredt, és sírt rettenetesen, de a kiságyban is nyûgösködött, és én beraktam egy hálóingemet, bevált.

Nagyon magam alatt vagyok, nem tudok megbírkózni azzal, hogy a párom így otthagyott, menjek pszichológushoz. Félek, a baba érzi, hogy súlyosan depressziós lettem?

Legjobb válasz: Persze, mindenképp beszélj valakivel! A pszichológus a legjobb, de ha van egy batátnõd, családtag, akinek kiöntheted a szíved, az is segíthet enyhíteni valamelyest a depidet. Próbálj meg kimozdulni otthonról, találkozz emberekkel, hogy eltereld a figyelmed a lelki fájdalomról... a kisbabád megérzi és megsínyli, ha csak magadban õrlõdsz! Nyugodtan fordulj segítségért valakihez! Szorítok, hogy hamar helyre álljon a lelki békéd és oda tudj figyelni a csodálatos és tökéletes kibabádra, aki nagyon szeret téged és szüksége van rád! Én is átéltem hasonlót, miután megszületett a kislányom és rájöttem, hogy senki más nem számít, csak õ...Szerencsére rendezõdött nagyjából a helyzet köztünk az apukájával...Minden jót kívánok neked!

Persze, mindenképp beszélj valakivel! A pszichológus a legjobb, de ha van egy batátnõd, családtag, akinek kiöntheted a szíved, az is segíthet enyhíteni valamelyest a depidet. Próbálj meg kimozdulni otthonról, találkozz emberekkel, hogy eltereld a figyelmed a lelki fájdalomról... a kisbabád megérzi és megsínyli, ha csak magadban õrlõdsz! Nyugodtan fordulj segítségért valakihez! Szorítok, hogy hamar helyre álljon a lelki békéd és oda tudj figyelni a csodálatos és tökéletes kibabádra, aki nagyon szeret téged és szüksége van rád! Én is átéltem hasonlót, miután megszületett a kislányom és rájöttem, hogy senki más nem számít, csak õ...Szerencsére rendezõdött nagyjából a helyzet köztünk az apukájával...Minden jót kívánok neked!
Szia! Próbáld meg azokat a dolgokat elõtérbe helyezni és végiggondolni, melyek jók neked! Illetve fogd fel onnan, hogy ha valaki otthagy téged, akkor az nem érdemel meg, persze most nehezebb az élet, pláne babásan, de erõltetni meg úgysem lenne értelme, jobb lesz igy! Aztán legközelebb meg jön majd valaki, akivel boldogok lesztek babával együtt!! Nagyon nehéz ilyenkor pozitivan nézni bármit is, tudom, tereld el valahogy a figyelmed, én például gitároztam folyton, amikor vége lett a házasságomnak, de kezdhetsz kötni, varrni a babára, enyhén sportolni, bármit, amit te szeretsz!! Elkezdeni a legnehezebb, csak egyszer vedd rá magad, utána már jobb lesz! És menj emberek közé mindenképp, beszélgess! A pszichológus is jó ötlet, ha találsz egy szimpatikusat.
A kérdező hozzászólása: Jólesik ezt olvasni, köszönöm! Most olyan kilátástalannak tûnik minden :-(


20-21 hetes terhes vagyok, és csak nagyon ritkán érzem, hogy mozog a baba, eddig minden vizsgálat eredménye teljesen jó volt! Normális, hogy nem érzem még a mozgását?

Legjobb válasz: Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet,hogy a babád befelé van fordulva,azért nem érzed annyira,vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj,minden rendben van.

Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet, hogy a babád befelé van fordulva, azért nem érzed annyira, vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj, minden rendben van.
Azért ha legközelebb találkozol a védõnõvel, akkor említsd meg neki ezt a dolgot.De ha minden nap érzed a mozgást csak nem sokat, akkor nem hiszem, h baj van.Ilyentájt kell rendszeressé válni az észlelésnek.De tény, h vannak aktívabb babák is.Az én leányom, nagyon mocorgós, és nagyon gyakran rugdos.Viszont nem minden nap egyformán aktív.Szerintem nem lehet baj.
Tudom hogy nem kéne, de nemtudom megállni hogy egyek egy kis csokit... Néha szoktam pici colát is inni. Szerintem emiatt, nekem nagyon aktiv a a babám. Próbáld ki! De csak mértékkel!!! 25 hetes kismama
Szia! Én most vagyok 26 hetes és úgy a 22-23. héten kezdett igazából mocorogni, és teljesen parában voltam mert elõtte nem igazán mocorgott (nem éreztem, úgy mint te), de azóta beindult. Szerintem ne izgul, biztos a tied is csak pár hét múlva fog jobban mozgolódni.De a ritka mozgás is nagyon jó, csak mozogjon az a lényeg, állítólag akkor van baj, ha napokig semmit sem mozog, de ez nálad nem áll fenn!!!! Jó babavárást.
Semmi baj, nem vagyunk egyformák . nekem is tegnap pl sokat mozgott a babám, ma alig. Nem egyforma. VAn, hogy pihen van , hogy aktív, megérzi a frontot, sokmindent. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj.)
22 hetes vagyok és az én babám a mellsõ hasfalon tapadt meg. Érzem a mozgolódását, de csak ha nyugodtan ülök kicsit hátradölve. Amúgy ha rúg, akkor befelé rugdossa a szerveimet, kifejezetten szereti a hólyagomat.:)

Miért nem érzem a baba mozgását már 4. napja? Már több mint egy hete, hogy elöször megmozdult, akkor éreztem is folyamatosan 5 napon keresztül, de ma már a 4. nap, hogy semmit nem érzek.

Valami baj lehet?Most vagyok a 20.hétben.19.hét elején kezdtem érezni kis csikit,vibrálást belülröl,de most már kételkedek,hogy a baba lehetett-e az.Miért nem érzem azota?Ez normális?Pedig 5 napon keresztül elég sokszor éreztem napközben is.

Legjobb válasz: Én elõször a 17.héten éreztem a babámat. Akkor pár napon keresztül. Azután 3 hétig SEMMI. Majdnem frászt kaptam, hogy biztos baja van. De utána már napi szinten éreztem és a férjem is :) Nincs semmi baj, ha még nem érzed, csak még túl pici és gyenge a baba. Pár nap múlva te is erõsebben fogod érezni, ne izgulj!!

Én elõször a 17.héten éreztem a babámat. Akkor pár napon keresztül. Azután 3 hétig SEMMI. Majdnem frászt kaptam, hogy biztos baja van. De utána már napi szinten éreztem és a férjem is :) Nincs semmi baj, ha még nem érzed, csak még túl pici és gyenge a baba. Pár nap múlva te is erõsebben fogod érezni, ne izgulj!!
Ne aggódj, biztosan elfordult azért nem érzed. Azért a biztos egy uh lenne.
Szerintem is csináltass egy UH-t, ami valószínûleg megnyugtat. Biztos ami biztos! Azért leírom, ilyen is van: A várandósság alatt végig alig-alig éreztem mozgásokat, csak néhányszor a 9 hó alatt. Pedig a végefelé minden nap kellett volna a leírások szerint. A nõgyógyászom megnyugtatott: biztos éjjel mozog többet, nappal alszik, és mondta, hogy a sétálás, ritmikus mozgás hatására gyakran jobban alusznak már a hasunkban is. Kisbabám nem fordult meg, és valóban, születése után felcserélte a nappalokat-éjszakákat! Minden a legnagyobb rendben volt és van, egészséges, jól fejlõdik.
Szia, Nekem a picike 4hete ficereg folyton, ma a második nap, hogy nem érzem, és ott tartok, hogy vagy a védõnõ, vagy a doki nézze meg, ha csak a szívhangját nézik az sem érdekel, csak legyen valami... Lehet picike, 19heteske, de a folyamatos mozgása után két nap semmi, azért ijesztõ... Azért nyugodj meg, picike, úgyis bejelentkezik, ha máskor nem a wctõl legmesszebb:) (nekem a hólyagomat találja meg elsõnek egy lustább napon, és olyan erõvel...:) )

16 hetes terhes vagyok. Elég gyakran érzem mintha a méhem feszülne, szinte ki lehet tapintani. Ilyenkor a baba mozog benne? Ez normális dolog?

Legjobb válasz: Persze hogy normális,ilyenkor nagyon gyorsan nõl a baba és megérzed a méhed gyors tágulását.A baba mozog,van aki már ilyenkor érzi,lehet te is érzed.

Persze hogy normális, ilyenkor nagyon gyorsan nõl a baba és megérzed a méhed gyors tágulását.A baba mozog, van aki már ilyenkor érzi, lehet te is érzed.
Szia! Már biztos, hogy a babát érzed! :) Még 1-2 hét és jobban fogod tudni, hogy õ az! :) Nagyon jó érzés!!!!!! :)
Szia. Ha körben kitudod tapitani ilyenkor a méhed, befeszül, akkor ez sajnos keményedés. Szedj rá magnéziumot. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-)

13. hetet már betöltöttem. Tegnap előtt este jó ideig nem bírtam elaludni, és úgy éreztem, hogy érzem a baba mozgását! Ugye, lehetséges ez, pláne ha a másodikról van szó?

Legjobb válasz: Ha második babát várod akkor elképzelhetõ,hogy már érzed a baba mozgását.Egy ismerösõm is második babónál úgyanígy érezte a baba mozgását.Jó baba várást! 24hetes kismama

Ha második babát várod akkor elképzelhetõ, hogy már érzed a baba mozgását.Egy ismerösõm is második babónál úgyanígy érezte a baba mozgását.Jó baba várást! 24hetes kismama
szerintem is a babát érzed én is a másodikat várom és már 14 héttöl érzem a mozgást de a védönö men hitte el

Lehet, hogy nem is a baba mozgását érzem?

A 16.hét óta érzek néhány naponta furcsa, "buborékolást",(vagyis nekem annak t?nik) legtöbbször a hasam jobb oldalán.Most 20 hetes vagyok.Ahol érzem, ott általában megvakarom, mert olyan mintha viszketne, vagy csikizne, nem is tudom pontosan...Most pedig azt olvastam, hogy a viszketés attól van, hogy nyúlik a b?r a hasunkon, és száraz.Elkeseredtem, mert magamban teljesen elkönyveltem, hogy ez a babám, és olyankor mindig boldog voltam.De most valahogy nem:(

Legjobb válasz: Ha kívül viszket a hasad, az bizony a bõr nyúlását jelzi, de ha belülrõl érzed a csikizést, az bizony a baba. És a buborékolás is a baba. Szerintem napokon belül, már teljesen biztos leszel benne, hogy mikor a baba és mikor nem. További szép babavárást Neked

Ha kívül viszket a hasad, az bizony a bõr nyúlását jelzi, de ha belülrõl érzed a csikizést, az bizony a baba. És a buborékolás is a baba. Szerintem napokon belül, már teljesen biztos leszel benne, hogy mikor a baba és mikor nem. További szép babavárást Neked
A kérdező hozzászólása: Pont ezért nem tudom megkülönböztetni, mert amikor a bubikat érzem(mintha egyre jönne a bõröm felszíne felé), akkor meg is kell vakarni:)
Ha a hasad nyúln és azért viszketne, akkor nem egy helyen, hanem az egész hasad on éreznéd. Szerintem amit érzel az a babád!
Az a babád lesz.)Ez olyan, mint az allergia, hogy belülrõl vizsket az ember háta, torka---jaj, az borzalmas... Ha kívül viszketsz, akkor nem csak egy helyen, hanem mindenhol száraz a bõröd...
:-) képzeld én mindig azt hittem amikor levetkõzök, hogy a babám elkezd csiklandozni, pedig utólag jöttem rá, hogy azok csak a pihés szõrök voltak a hasamon -felágaskodtak miután a nacitól megválltam. De a buborékolás az a babus -az biztos :-) De szomorkodj, hamarosan már semmi kétésged nem lesz, hogy õ jelez neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Türelmesen várom a mocorgásokat, aztán csak jön valami boldogító jel:)

Hány hetes kortol csuklik a baba? Mikortól érezhető? 22 hetes vagyok de azt még nem érzem

Legjobb válasz: szia, én 30 hetes vagyok, és most éreztem elõször, mondjuk van aki elõbb érzi, van aki egyátalán is érzi. Ne aggódj, nem jelent semmit. :)

szia, én 30 hetes vagyok, és most éreztem elõször, mondjuk van aki elõbb érzi, van aki egyátalán is érzi. Ne aggódj, nem jelent semmit. :)
A kérdező hozzászólása: :) :)
Elsõ babámmal 19 hetesen éreztem elõször, másodikkal talán olyan 26 hetesen, de onnantól is nagyon ritkán és halványan... (Mindkétszer mellsõ falon volt a méhlepény.) Nem egyformán érzi mindenki és még a terhességek is különböznek! Semmi gond, ha nem érzed, van aki egyáltalán nem érzi egész terhesség alatt.
Elsö lányomnál szinte mindig éreztem amikor már éreztem öt. A másodiknál nagyon ritkán csuklott így ritkán éreztem, szinte havonta 1x csak. De a külömbség meg is van. Az elsö lányom kisbabaként is rengeteget csuklott, a második nagyon ritkán.
onnantól hogy folyadék van a gyomrában, tud csuklani -dokim mondta. Más kérdés h ki mikor érzi ezt.
30 hét körül
Az elsõ két lányom csak akkor csuklott, mikor már megszületett :-) A harmadiknál a 24. hét után, a negyediket pedig a 20. héttõl érzem csuklani. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 24hkm
30 hetes vagyok, most kezdett el a drága :) .

A 19. hétben vagyok és nem érzem még a baba mozgását, a hasam is alig növekedett valamit. A vizsgálatok alapján eddig minden rendben volt, de aggódom. Mikor lesz látványos és érezhető a terhességem? (Első baba)

Legjobb válasz: Az elsõ babás kismamák késõbb érzik meg az elsõ magzatmozgást. Én 17+5 hetes vagyok és a 16. héttõl érzem a picit. Sok kismama a bélmozgással is össze szokta keverni az ilyet mert amíg picike igazán hasonló.

Az elsõ babás kismamák késõbb érzik meg az elsõ magzatmozgást. Én 17+5 hetes vagyok és a 16. héttõl érzem a picit. Sok kismama a bélmozgással is össze szokta keverni az ilyet mert amíg picike igazán hasonló.
Elsõ baba, és nem vagyok kövér, mégis csak a betöltött 20. héten kezdtem érezni a mozgását. A hasam látványosan a 22. héttõl kezdett nõni. Ma már sokan azt hiszik, hogy mindjárt megszülök, pedig még csak a 27. hetet töltöttem.
:) Mintha én írtam volna ezt a kérdést...Én is ugyanígy éreztem, csak türelem :) Én legelõször 21 hetesen éreztem a mozgását, az a nap egy ünnep volt számomra, éppen Karácsony elõtt, azóta minden nap érzem hogy aktivál a kicsi drága :) Akkortól kezdett el hétrõl hétre növekedni a pocim. Boldog babavárást! 24h km
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! Szép napot Nektek!
Lehet hogy neked picurka babád lesz, azért nem nõ annyira a pocakod :) én 16 hetes vagyok és ahhoz képest olyan nagy a hasam hogy mindenki azt hiszi iker lesz közben nem is csak hatalmas baba lesz :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!