Találatok a következő kifejezésre: A babaáknak éjszakai (104 db)

Akinek teázik a babája éjszaka, milyen teát adtok neki?

Nálunk úgy indult a teázás hogy kisfiam 5 hósan 2 hétig átaludta az éjszakát. Elötte 1x kelt enni.

Legjobb válasz:
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a teara valo szoktatas volt a legrosszabb amit tehettel. Az, hogy mar elkezdte ataludni az ejszakat, annak a jele hogy megert arra, hogy ne egyen ejszaka. Vagyis nem rogton arra kellett volna gondolni, hogy biztos ehes, hanem felvenni, es visszaringatni. Az en lanyom epp ma 3 honapos, kb egy hetes kora ota alussza at az ejszakat. Kb 2 hete egyszer valamiert felkelt hajnalban, de eszem agaban se volt kajat adni neki, gondoltam, visszaringatom, hisz a nagylanyommal ezt nagyon elrontottuk anno. Igaz egy oraba telt, de siman visszaaludt, es a szokasos idejeben kelt fol. Hidd el, sajat tapasztalat, nekem ugy raszokott a nagylanyom az ejszakai teazasra, foleg a cumisuvegezesre, hogy 15 honapos koraig a poklok poklat jartuk meg az ejszakai kelesekkel. Akkor erot vettem magamon, es tobbet nem kapott ejszaka inni, sot onnantol cumisuveget se latott tobbet. 2 nap alatt viszonylag konnyen leszokott, es onnantol vegigalussza az ejszakakat. Sajnos nala anno en is azt gondoltam, hogyha nem kajat adok neki, hanem kicselezem teaval, vagy vizzel, akkor majd nem fog tobbszor kelni. Hat pont nem ezt ertuk el, de mindegy, annak vege, most okosabb vagyok, ezert mondom, legjobban akk jarsz, ha ejszaka ilyenkor egy kicsit ringatod, tudom nem konnyu az ejszaka kozepen, de ez kesobb neked lesz jobb. Lehet, hogy lesz most egy ket rosszabb ejszakatok, de hosszabb tavon megeri. Amugy honnan tudod, hogy nem eppen a foga indult el, es azert alszik nyugtalanabbul?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a teara valo szoktatas volt a legrosszabb amit tehettel. Az, hogy mar elkezdte ataludni az ejszakat, annak a jele hogy megert arra, hogy ne egyen ejszaka. Vagyis nem rogton arra kellett volna gondolni, hogy biztos ehes, hanem felvenni, es visszaringatni. Az en lanyom epp ma 3 honapos, kb egy hetes kora ota alussza at az ejszakat. Kb 2 hete egyszer valamiert felkelt hajnalban, de eszem agaban se volt kajat adni neki, gondoltam, visszaringatom, hisz a nagylanyommal ezt nagyon elrontottuk anno. Igaz egy oraba telt, de siman visszaaludt, es a szokasos idejeben kelt fol. Hidd el, sajat tapasztalat, nekem ugy raszokott a nagylanyom az ejszakai teazasra, foleg a cumisuvegezesre, hogy 15 honapos koraig a poklok poklat jartuk meg az ejszakai kelesekkel. Akkor erot vettem magamon, es tobbet nem kapott ejszaka inni, sot onnantol cumisuveget se latott tobbet. 2 nap alatt viszonylag konnyen leszokott, es onnantol vegigalussza az ejszakakat. Sajnos nala anno en is azt gondoltam, hogyha nem kajat adok neki, hanem kicselezem teaval, vagy vizzel, akkor majd nem fog tobbszor kelni. Hat pont nem ezt ertuk el, de mindegy, annak vege, most okosabb vagyok, ezert mondom, legjobban akk jarsz, ha ejszaka ilyenkor egy kicsit ringatod, tudom nem konnyu az ejszaka kozepen, de ez kesobb neked lesz jobb. Lehet, hogy lesz most egy ket rosszabb ejszakatok, de hosszabb tavon megeri. Amugy honnan tudod, hogy nem eppen a foga indult el, es azert alszik nyugtalanabbul?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Amikor a fogával van baj, óránként kel éjszaka. Azért nem mûködött nálunk a visszaringatom dolog mert nagyon érdeklõdõ a fiam és ahogy kivettem az ágyából kipattantak a szemei és képes 3 órát is fenn lenni éjszaka. Ha kap teát szépen vissza alszik. Ezek szerint akkor nagyon elrontottam.

Akinek sokat ébred (8-10-15*) a babája éjszaka hogy bírjátok?

Születését?l fogva 2-3 alkalommal szopizott éjszaka, majd 3 hónaposan elkezdett hasról hátra fordulni,és egyre többet ébredni éjszaka. Azóta eltelt 2,5 hónap, már kúszik a kicsikém és négykézlábazik, valamint próbálkozik az üléssel, tegnap egyszer már siekrült is neki. Szóval nincs megállás. És az éjszaka ébredések száma csak n? és n?, ma éjszaka is legalább10x ébredt:(

Legjobb válasz: Nehezen..most beteg is igy sokat sír is éjjel. 7 honapos.kb 8/10 szer ha jol van, ha rosszul mint most.... kb 10 percenként.

Nehezen..most beteg is igy sokat sír is éjjel. 7 honapos.kb 8/10 szer ha jol van, ha rosszul mint most.... kb 10 percenként.
Én is nehezen bírom! Ha elringatom és le akarom tenni a kiságyba rögtön pattan a szeme és feláll! Kivagyok olyankor! De szerencsés vagyok apával mert a reggelit átveszi addig én alszom! :)
Háát, rohadtul nehezen bírom...minden este gyomorgörccsel fekszem, teljesen kivagyok, és az a legnagyobb baj, hogy nem is látom a kiutat az óránkénti ébredésekbõl. :( Ismerõsöktõl hallom, meg itt is olvasom, gyakorin, hogy valakinek végigalussza az éjszakát a baba...legszívesebben sírvafakadnék, ha ilyet hallok, és azt érzem, hogy csak nekünk ilyen elcseszettek az éjszakáink. Kisfiam 6 hónapos, még egyetlen egy éjszakát nem aludt végig, és akkor már örülök, ha csak négyszer, ötször ébred.
Kitartàs! Nincs màs! Egy rèmàlom volt, mèg napközben is keveset aludt... 18 hònapos koràig evett is egyszer, azt akkor hagytuk el... Zombivà vàltam. Sedatif PC-t mindent kipròbàltam, hiàba. Most 2 èves ès sokszor àtalussza màr vagy 1-2 èbredès mèg mindig van közben! Pihenjetek amikor tudtok meg szedjetek vitamint, Milgamma ès Supradin hogy tùlèljètek! Orvos tanàcsolta nekem mert èn segítsèg nèlkül 24 òràztam. Rettegtem minden èjszakàtòl màr...
Az én fiam 10 hónapos és õ is minidig sokat kelt. December eleje óta 10-15-ször. Éjszakánként. Én már nem is tudom, hogy, hogy bírom. De ittvagyok és még be sem diliztem. Valószinü, hogy hozzászoktam. Nekem is volt egyébként, hogy ideges voltam. De már ahoz is fáradt vagyok, hogy idegeskedjek.
20 hónapos a kisfiam, fogzik ilyenkor extra sokszor ébred, elég nehezen bírom én is, de most meg még nehezebben, mert benyalt valami betegséget is, lázas is köhög is, extra extra sokszor ébred, tegnap éjjel 10 percenként sírt fel. Én ideges vagyok, mert fáradt vagyok, de mindig egy dologgal vigasztalom magam: BÍRD KI, NEM TART ÖRÖKKÉ. Ez is elmúlik!!
Ti komolyan ennyiszer keltek és teszitek vissza az ágyába.Én 6 hós koráig keltem hozzá óránként és csak cicin aludt vissza, azután romlott a helyzet(most 7, 5 hós) és én inkább magam mellé fektettem a nagyágyba és úgy ciciltetem amikor kell neki.Én már kezdtem kikészülni és inkább ezt a megoldást választottam mint hogy az idegességem a gyerek rovására menjen.Hát minden elismerésem annak aki reggelig ezt a mizériát csinálja.
16:47-es vagyok. Nála teljesen mndegy, hogy hol alszik, velem vagy a szobájában, ha velem alszik akkor is felébred, meg kell itatni, kicsit csítitgatni, és úgy alszik vissza. Ergo teljesen mindegy, hogy teszek 3 lépést a szobájáig vagy sem:-)
3-as vagyok Az utolsóval abszolút egyet értek, az én fiam is mellettem alszik a nagyágyban, így is ugyanúgy kel, van, hogy háromnegyed óra, mire visszaalszik... Bele se merek gondolni, hogy mi lenne, ha a kiságyában aludna, és át kéne hozzá mászkálnom

Akinek pohárból iszik csak a babája, éjszaka hogy itatja meg, ha félálomban van és sír? Bővebben lennt.

Amikor korábban cumisüveggel próbálkoztunk nem fogadta el, így 5 hónapos kora óta pohárból iszik (most 10 hónapos). Éjszaka átlag 2x felkel, eddig cicire tettem, mert volt elég tejem. Most már egyre kevesebb a tejem, így inkább megitatnám, mert szerintem szomjas. Az a problémám, hogy amikor felkel éjjel - sír, de nem nyitja ki a szemét, félálomban van. Amikor próbálom itatni, tiltakozik és nem tudja mit akarok t?le. Egyszer?en nem lehet megitatni éjszaka pohárból, csak ha teljesen felébresztem és kinyitja a szemét. Amikor így felkel, simán megiszik egy pohár vizet, csak az a baj, hogy utána nem alszik vissza...

Legjobb válasz: Én sosem itattam éjjel a kislányomat, kivéve nyáron.Ha sirt többnyire más oka volt.

Én sosem itattam éjjel a kislányomat, kivéve nyáron.Ha sirt többnyire más oka volt.


Akinek 15 - 16 hónapos korában kezdett el rosszul aludni a babája éjszaka, annak mikor oldódott meg ez a problémája?

Legjobb válasz: Szia!Nálunk sokáig,kb 1 hónapig eltartott.Sokszor egy szobában aludtam vele,mert semmi baja nem volt,csak valaki legyen vele.Elötte és utána is simán kijöhettem a szobából,ilyenkor ,meg ha leraktam aludni,akkor meg kellett várnom,hogy elaludjon.Kitartás!!!

Szia!Nálunk sokáig, kb 1 hónapig eltartott.Sokszor egy szobában aludtam vele, mert semmi baja nem volt, csak valaki legyen vele.Elötte és utána is simán kijöhettem a szobából, ilyenkor , meg ha leraktam aludni, akkor meg kellett várnom, hogy elaludjon.Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! De jó, hogy írtál, köszönöm! Nálunk szó szerint ugyan ez van, azzal a különbséggel, hogy éjjel ha felsír áthozom magunkhoz, vagy választhatom azt, hogy az ágya mellett ülök amíg el nem alszik újból, de sajnos ez nagyon sok idõ (2-2, 5 óra is van) így inkább áthozom közénk. Így is kell ennyi idõ a visszaalváshoz, de legalább addig én is vízszintesben vagyok. Nálunk kb. 3 hete tart az éjszakai sírós idõszak, de úgy érzem, annyira fáradt vagyok, mint szülés után, az éjszakai etetések alkalmával. :-(

Van itt olyan anyuka akinek idegrendszeri éretlenség miatt nem aludt a babája éjszaka? Hogy változott az idő múlásával? Volt ami segített?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? Alapvetõen az embercsecsemõ igen éretetlen idegrendszerrel ön a világra, kell némi idõ(kinek több, kinek kevesebb), hogy megérjen a nyugodt (el)alvásra. Mivel az (el)alvás elég komoly és összetett idegi és egyéb rendszert, folyamatokat igényel, azt mondják, átlagban, a legtöbb gyerek érett alvása 2- 3 éves kor körül alakul ki.

Mennyi idõs a babád? Alapvetõen az embercsecsemõ igen éretetlen idegrendszerrel ön a világra, kell némi idõ(kinek több, kinek kevesebb), hogy megérjen a nyugodt (el)alvásra. Mivel az (el)alvás elég komoly és összetett idegi és egyéb rendszert, folyamatokat igényel, azt mondják, átlagban, a legtöbb gyerek érett alvása 2- 3 éves kor körül alakul ki.
Vegyétek fel a kapcsolatot a Budapesti Margit kórház fejlõdés neurológiai osztályával. (Szeredai Márta, KAtona Ferenc) vagy bárkivel. Õk nagy valószínûséggel fognak tudni segíteni.
A mai napig nagy nehézségek árán alszik és járkál is éjszaka. 6 éves.
Újszülött kortól sokat szenvedünk vele a mai napig is minden nap most három és fél éves, már meg van a diagnózis Autizmus sprektumzavar enyhe értelmi fogyatékossággal.
A kérdező hozzászólása: 8 hónapos, de még egy éjszakát nem aludt végig. Másra már nem tudok gondolni, csak hogy még nem elég érett az alváshoz az idegrendszere. Nagyon hasfájós volt, elõször ráfogtam arra, enyhén refluxos, gondoltam azért nem alszik, fogzik is...de minden éjjel 8 hónapja nem lehet baja neki. Sokszor kel éjjel 6-8-szor, de szerencsére nem kell ringatni, megitatom és visszaalszik. Nincs fent órákat, általában azonnal visszaalszik, de ez nekem bõven elég arra, hogy hulla fáradtan keljek reggel. Mellettem alszik.
Próbáltad, hogy hagyod 2-3 éjszakát hagy legyen ébren akár órditva is, egyedül a saját ágyában, lehetõség szerint külön szobában? Kegyetlenek hangzik, de lehet csak ennyi a probléma, hogy élvezi és megszokta, hogy este foglalkozás van. Mit mond a védõ nõ?
A kérdező hozzászólása: Már sokszor elhatározásra jutottam ezzel kapcsolatben, de nincs lelkierõm hozzá.
Hát pont ezért csinálja, és amíg lesz neki szórakozás este addig fogja is csinálni. Gyerekbõl van ez a dolga. Tedd szépen különszobába, kösd magad az ágyhoz és hidd el, hogy neki is jobb lesz így. Komolyan beszélek, tudom, hogy rettenetes az a 3-5 nap, de megéri.

Akinek a 28. héttől szinte egyfolytában izgett-mozgott a babája, alig volt nyugton, talán éjszaka egy pár órát, annak milyen természetű babája és hány hétre született?

Én szeptember elejére várom a másodikat, most 36 h vagyok, de szinte úgy érzem, soha nem áll meg a kicsi, mindig feszít valahol, remélem, nem lesz ilyen nyugtalan természet? baba...

Legjobb válasz: Az én babám is allandó mozgásban volt a pocakban.40+2-re született és örökmozgó.Már 8,5 hónapos de éjszaka még mindig ébred,hálitannek cicire visszaalszik.

Az én babám is allandó mozgásban volt a pocakban.40+2-re született és örökmozgó.Már 8, 5 hónapos de éjszaka még mindig ébred, hálitannek cicire visszaalszik.
A férjem kis ramazurinak nevezte el a kisfiúnkat, mikor még a pocakomban volt. Folyton mozgolódott. Amúgy 37 hetesen szültem és 5 percig nem tud a fenekén megmaradni.:)
Szia! Mondjuk hál'isten engem éjszaka hagyott aludni viszont napközben dettó mint a te babád.....! És hogy milyen lett?? :D Egy éjszaka egyfolytában alvó fél 10kor ébredõ vigyorex :) Nem mondom hogy eszik alszik gyerek volt de nyugodt természet volt! Fogacskák pocakfájás sírás nélkül megvoltak :) Most 1 éves :) Ugyanolyan most is :) Jah, kivéve az akaratosságát ami lett :)
Rengeteget mozgott, azt hittem, kirúgja a burkot, aggódtam is, végül 41.héten született, kint meg teljesen nyugodt, jó alvó baba.
40. hétre született 2800-al, kisfiú. Most másfél éves, hát nem tud leállni 5 percre. :) Nagyon korán csinált minden mozgásformát, de pl. nem tudunk 500 métert menni az utcán még mindig, mert ide-oda megy, minden érdekli, és mindig mozgásban akar lenni. Nem hiperaktív, csak nagyon nagy a mozgásigénye. A sok mozgásnak köszönhetõen nagyon jó alvó, csak most állt át 1 alvásra, éjjel még mindig 12 órát nyomja, nappal is minimum másfelet.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól van, nem is baj, ha nappal állandóan megy majd (a nagyobb is ezt csinálja), csak éjszaka legalább pihenjen :) .

Akinek éjszaka szopizott a babája, hány hónaposan aludta át az éjszakát?

Csak azért kérdezem, mert 3.5 hónapos babám eddig 2-3-szor evett éjjel, most meg este 11-kor evett,(el?tte 7-kor,és aludt 11-ig) majd reggel 8-ig aludt. De reggel se evett sokat. Ez normális? Mármint így egyik napról a másikra megváltozik?

Legjobb válasz: Az én lányom annak idején 3 hónapos volt, amikor elõször átaludta az éjszakát (22.00 órától 06-00-ig). Igaz kissúllyal született és én szívesen szopiztattam éjszaka is, hogy mihamarabb hízzon. :-)

Az én lányom annak idején 3 hónapos volt, amikor elõször átaludta az éjszakát (22.00 órától 06-00-ig). Igaz kissúllyal született és én szívesen szopiztattam éjszaka is, hogy mihamarabb hízzon. :-)
7 hetes korától 4, 5 hós koráig aludt este 9- reggel 7-ig. aztán jött a fogzás és borult minden. 8 hónaposan volt 2 hét amikor ismét végig aludta az éjszakát, most 2 hete ismét kel akár 3-4 x is enni.
10 hetes korától átaludta az éjszakát, 9-tõl 6-ig. sajnos 6 hónaposan "elromlott", és újra felébred. tracy hogg a suttógóban azt írja, ha a baba olyan 5 kg körüli, és napi 500-600 gr-ot eszik, napi 5-6szor szopik, akkor megérett az éjszaka átalvására.
A változás nem lehet fokozatos. VAgy felkel, vagy nem. Egyszercsak nem kel felé, és alszik. Mindkét lányom 2 hetesen aluddt reggel 6-ig, majd alvás 10-ig, 2 hó körül elhagyták a reggel 6-os szopit és 8 körül keltek.
jó a tejed :-) nekem 1, 5 hónaposan 11-6-ig alvás volt. :-)
Kisfiam 8 hónapos, sosem aludt végi még egy éjszakát sem. Eleinte a pocakja fájt, azért ébredt, aztán volt egy kis nyugisabb idõ... akkor 1x ébredt éjszaka, meg reggel. Mióta fogzik, többször kel... nemrég szeparációs szorongás is tapasztalható nála, van, hogy 5-6x is felébredt. Enni csak 2y eszik éjszaka, a többi visszaaltatással megy.

Akik sírni hagyták a babájukat, hány nap után aludta át az éjszakát?

Kedves Anyukák!

Legjobb válasz: Elsõ gyermekemet 15 hónaposan hagytam sírni, éjszaka nem kapott már kaját (megbeszéltem vele, hogy éjjel nem eszünk, nem iszunk) és olyan 4-5 nap alatt eljutottunk a teljes átalvásig. Addig elsõ nap fél óra üvöltés, második nap negyed óra, utána már csak pár perc. Amíg sírt, addig ölbe véve ringattam. Nem bírtam volna már az éjszakázást, mert már 22 hetes terhes voltam. A másik gyermekem 19 hónapos most és még nem alussza át az éjszakát, éjszaka is szopik még többször. Mivel most nem vagyok várandós, nem zavar, hogy nem alszik, így kétéves koráig nem karom leszoktatni az éjszakai felkelésekrõl. (Vele alszunk, nem is ébredek fel teljesen, kipihent vagyok másnap és a picim is.)

Elsõ gyermekemet 15 hónaposan hagytam sírni, éjszaka nem kapott már kaját (megbeszéltem vele, hogy éjjel nem eszünk, nem iszunk) és olyan 4-5 nap alatt eljutottunk a teljes átalvásig. Addig elsõ nap fél óra üvöltés, második nap negyed óra, utána már csak pár perc. Amíg sírt, addig ölbe véve ringattam. Nem bírtam volna már az éjszakázást, mert már 22 hetes terhes voltam. A másik gyermekem 19 hónapos most és még nem alussza át az éjszakát, éjszaka is szopik még többször. Mivel most nem vagyok várandós, nem zavar, hogy nem alszik, így kétéves koráig nem karom leszoktatni az éjszakai felkelésekrõl. (Vele alszunk, nem is ébredek fel teljesen, kipihent vagyok másnap és a picim is.)
Megertem sztem hordozokendo lehet a megoldas. Ez tudom ejszaka egybol nem segit de cici utan tedd bele nappal es lehet mwgszokja aztan ugyanugy tudod ringatni mintha setalnal...en igy ringatom...mintha utemesen setalnek.
Megertem sztem hordozokendo lehet a megoldas.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, próbáltuk a cumit, folyamatosan, de nem fogadja el. Azzal is tisztában vagyok, hogy mi miatt ébredhet fel éjjel, számos irodalmat elolvastam és sok kisgyerekes édesanyát kikérdeztem a témával kapcsolatban. Tudom, hogy a kisfiam rosszabbul alszik front idején, és megszenvedtük már két fogacska kibújását is. Tudom, hogy sokszor azért ébred fel, mert átfordul a hasára és elakad a keze, vagy mert beüti a fejét a kiságyba, amikor keresztbe tornázza magát. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem mindenki alszik ugyanúgy, kisbaba korban sem. Én akkor is felébredek 2-3-szor egy éjjel, amikor a kisfiam átalussza az éjszakát, míg a férjem akkor sem, ha órákig sír a baba a fogfájástól. Nem is az a célom, hogy átaludja az éjszakár este 10-tõl reggel 8-ig, tisztában vagyok vele, hogy nem várhatom ezt el egy csecsemõtõl. (Reflektálva a 6. válaszra: anyukám állítása szerint én is felébredtem 6 hetes koromtól 3 éves koromig minden éjjel 3-kor inni.) Csupán annyit szeretnék, hogy képes legyen elaludni cici nélkül is, pl. ringatásra.
Vard meg mig apa meggyogyul es keljen hozza o. Addig nappal is probalkozzatok mas altatasi technikaval. Nalunk en cicivel apa ringatassal el tudja altatni. 4 hos. Probald hordozokendovel. En is igeny szerint szoptatok de kulon alszunk. 2-3 keles van ejszaka. Az elso 2 utan apa megy hozza...sztem a harmadikat lassan elhegyja..persze ha nem nyugszik nala cicit kap.
Bocs, hogy most sem a kérdésre válaszolok, de kijavítanék néhány dolgot. Az igény szerinti szoptatás nem csapda, hanem a kutatások alapján a legjobb a babáknak (ahogy a rooming in rendszer is). Nem feltétlenül jelenti azt a rooming in, az igény szerinti szoptatás és a kötõdõ nevelés, hogy a szülõknek hullafáradt zombiknak kell lenniük. A kezdeti idõkben lehet aludni akkor, amikor a baba alszik. A mostani problémát pedig áthidalhatnád úgy, hogy a babával alszol, így ha éjszaka szoptatni kell, jóformán fel sem kell kelned, mert egy idõ után megtanulja, hogy hogyan "szolgálja ki magát". Így te is kipihenhetnéd magad, és a babának sem kellene szorongania. A cumit próbáltad már? Lehet, hogy az is elég lenne neki, ha valóban nem éhes, csak szopizna.
Én kicsit idõsebb korukban szoktattam le õket az éjjeli cicizésrõl. Valahogy úgy, ahogyan Te tervezed: egy pillanatra sem hagytam õket egyedül sírni, de cici nem volt. Nem bánom, mert valamennyire normalizálódtak az éjjelek, de a kislányom már elmúlt másfél éves, és a mai napig egy kezemen meg tudom számolni, hányszor aludta át az éjszakát. De hogy õszinte legyek, én magam a saját emlékeim alapján még ovis koromban is rendszeresen kivertem a szüleimet az ágyból, pedig anyukám - a nyolcvanas évek divatja szerint - soha nem szoptatott éjszaka. Nem csak emiatt kelhet egy gyerek. Ha meg nem értesz egyet a rooming-in rendszerrel, nem kötelezõ olyan kórházban szülni, vannak még ma is szép számmal olyanok, ahol 3 óránként viszik ki etetni a babákat.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm a válaszokat. Az, hogy sírni hagyom a gyerekemet, nem azt jelenti, hogy rácsukom az ajtót, és hagyom üvölteni egyedül reggelig, hanem azt, hogy nem cicivel altatom vissza, hanem szeretném megtanítani egyedül aludni. Most azt találtuk ki, hogy nem én kelek fel hozzá, hanem a férjem, de õ egyrészt nem bírja, mivel dolgozik, másrészt megbetegedett. Antibiotikumot szed, és ennek kapcsán elgondolkodtam. A betegtájékoztató szerint szoptató anya nem szoptathat a gyógyszer szedési ideje alatt, és az után két napig. Tehát ha én szedném a gyógyszert, minimum egy hétig sírni kéne hagyni a gyerekemet, ugyanis azzal, hogy kézbe veszem, nem alszik vissza. És úgy gondolom, hogy a babáknak ugyanúgy jár a kipihent szülõ, mint a biztonságérzet, és egy kipihent szülõ megbízhatóbban tud biztonságot nyújtani, mint egy kialvatlan. (Ennek analógiájára szerintem a szülés után fontosabb lenne, hogy az anya kipihenje a szülés fáradalmait, és aludjon, minthogy a rooming-in rendszer keretében hallgassa a szobatársak gyerekeinek sírását.) Sajnos nem voltam eléggé elõrelátó, és az igény szerinti szoptatás csapdájába estem, amikor éjjel többször is cicit adtam a babának, mikor felébredt, pedig tudtam, hogy nem éhes, mert már kialakult rendszerben éjszakánként csak egyszer ébredt, és evett 4 hónapos koráig. Mindennek tükrében újra és pontosabban kérdezem: a "sírni hagyott" babák mennyi idõ után tanulták meg az alvást?
Egy igazán jó szakember véleménye: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
Változó, személyiségfüggõ, hogy a babák ilyen helyzetben mennyi idõ alatt törõdnek bele a sorsukba. Némelyik már 2-3 keservesen végigüvöltött éjszaka után beletörõdik, hogy hiába könyörög az anyukájáért, az nem reagál a jelzéseire, így inkább csendben marad. Persze ez nem jelenti azt, hogy jól, pihentetõen és nyugodtan alszik, ha még el is alszik, a szorongás megmarad, ennek lesz az eredménye késõbb egy szorongó, bizalomhiányos, betegesen ragaszkodó gyerek, jönnek a viselkedési zavarok, éjszakai bepisilés stb, az anyuka persze ilyenkor nem érti, hogy miért történik mindez. Más babák akár hetekig, vagy hónapokig kitartanak, de elõbb-utóbb mindegyik megtörik. Elszomorító, hogy még manapság is praktizálnak olyan gyerekorvosok, akik ilyen kegyetlen tanácsokat adnak.
Nem hagyom sirni, 10 honapos. Volt egy kutatas, stresszhormon szintjet neztek. Siras kozben nyilvan magas volt, de magas volt akkor is, amikor elhallgattak. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan stresszben voltak, csak mar nem sirtak, mivel senki nem reagalt ra. Aztan egyre kevesebbet sirnak, mert tudjak, hogy nem lesz ra reakcio, de ettol ok meg nem nyugszanak meg. Van ejszaka, amikor 10szer kelek, baromi faraszto, de nem visz ra a lelek, hogy sirni hagyjam.
Így már más, ez nem sírni hagyás, hanem csak leszoktatás az éjjeli szopiról. Nálunk a ringatás mellett éneklés van, azt szereti.

Anyukák, akiknek a babája születés óta átalussza az éjszakát: terhesség végén ti is átaludtátok probléma nélkül az éjszakát?

Legjobb válasz: Szia! Én nem, az utolsó idõben állandóan wc-re jártam éjszaka is, ráadásul az augusztus nekem teljesen rossz volt, mivel a parlagfûre allergiás vagyok. De a babám nagyon jó alvó éjszaka:))

Szia! Én nem, az utolsó idõben állandóan wc-re jártam éjszaka is, ráadásul az augusztus nekem teljesen rossz volt, mivel a parlagfûre allergiás vagyok. De a babám nagyon jó alvó éjszaka:) )
Mindegyik átaludta kb. 2 hetes korától az éjszakát, én az egyiknél terhesség alatt nem aludtam, a másik kettõnél igen. Ilyen szempontból nem láttam különbséget a gyerekek között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát én rosszul aludtam. Mindig késõn mentem aludni, hogy ne keljek hajnali 2-kor, de a végén már az sem segített. 4 óránál többet nem tudtam éjjel aludni, nappal néha fél órát, de néha arra meg nem volt idõm. Kislányom igaz éjjel most már jól alszik, de nappal...
Én terhesen aránylag jól aludtam, a végén sem jártam pisilni sem A lányom kicsiként elég jól aludt éjjel, aztán egyre késõbb aludt el, csak cicin persze, és egyre többször kelt. A 6-12 hó közti idõszak kiborító volt. 1 évesen megtanítottuk egyedül elaludni, azóta megint alszik:-) De jó az összefüggés :-)
A terhességem allatt, az elejétõl a végéig szinte 3-4órákat aludtam.Nagyon ki voltam magamtol, mindig vártam a reggelt.És a kislányom 2hónapos kora ota átalussza az éjszakát, de azelött is 1szer kellt fel mindig.

Akinek 7 hetes körüli babája átalussza az éjszakát, mitől meddig alszik a babája?

Nekem 8 körül alszik el, és 5 után ébresztettem ma is enni, majd visszaalszik, és szerintem mostanában ébred. Ez azt jelenti, hogy átalussza?

Legjobb válasz: Azt jelenti,de miért ébreszted fel? Reggel 5-kor még aludhat nyugodtan tovább. Ha éhes lenne,akkor magától is felébredne.

Azt jelenti, de miért ébreszted fel? Reggel 5-kor még aludhat nyugodtan tovább. Ha éhes lenne, akkor magától is felébredne.
A kérdező hozzászólása: Mert így visszaalszik. Ha nem ébresztem fel akkor 6-7 körül ébred, és nem biztos, hogy visszaalszik. Így miután evett rögtön le tudunk menni sétálni. Ha egyedül lenne nem ébreszteném, de a nagyobbik gyermekemet is néznem kell.
Persze hogy átalussza!! :) ) Az én babám 5hetes korától alszik így, reggel 6-ig aludt akkor este 8-fél9-tõl. 3hónapos lesz a héten, és most reggel 7-8között ébred, de ha eszik reggel, utána még mindig visszaalszik, kb 9-10ig. :) Ügyes kisbabád van!! Nekem is van két nagyobbacska, muszáj hozzájuk is igazodni- de nekem jó a 7-8közötti kelés is, mert most a 22hónaposom van olyan aktív idõszakában, hogy még a legkisebb elõtt felébred, gyorsan lerendezem õt, és a pici csak utána ébred. A két legkisebb után kel a legnagyobb :) ))
Szia. Jaj de jo ez a kerdes- bocsi hogy kerdezek en is, de hogy csinaljatok???? 2 honapos a kisfiam, es eddig volt hogy este 10-tol aludt 5-6 ig, de napok ota, 1-kor felkel, es jatszik, nevet, mindent csinal csak nem alszik. Az esti programunkat csinalhatom rosszul??? fel 7 fele szokott kelni, 7 kor furdes, es utana kajcsi, de kajcsi utan nem alszik semmit, majd legkozelebb 9-10 korul eszik, mert addigra megint ehes lesz, na meg eleg faradt, es ezutan alszik 1-ig. Utana viszont van hogy elalszik, de mostanaban nem. Mar nem tudom mit kellenne tennem, de nagyon faraszto.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!