Találatok a következő kifejezésre: A baba, a terhesség 12 (18 db)

Ha a baba a terhességi hetéhez képest (mensi szerint) 2, 5 héttel nagyobb már a 12 heti uh-tól és azóta is folyamatosan tartja ezt a"kort" akkor most õ ha hamarabb születik ezzel a 2, 5 héttel nem lesz baj?

Úgy értem, hogy akkor nem lesz meg ez a 41 hét...jaj, lehet kicsit hülyén fogalmazok, de értitek mit akarok kérdezni???Minden vizsgálatom hamarabb volt a 12 hét óta, 18-24 hetes uh cukorterhelés, AFP, minden...

Legjobb válasz: Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).

Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, az biztos, hogy a peteérés nekem mindig a 8-9 ciklusnapon volt, tehát nem 14. de az akkor is kb 1 hét....azért köszi
A 12. hétig fejlõdnek egyformán - ha akkor már nagyobb volt 2 héttel, általában ráírják a papírra, hogy "terminusmódosítás" és új lesz a "szülés várható idõpontja".

Mikor fogant a baba, ha a 12 hetes ultrahangon 13hét es 3napos terhességet állapítottak meg?

Az ultrahang dec. 3-án volt. Mikor fogant? Szeptember 1-én, vagy 8-án?

Legjobb válasz: Azt neked kell tudni. AZ uh-n mért kor semmit nem jelent, csak hogy átlagba az annyi idõs magzatok akkorák. Nekem mindig nagyobbnak mérték, pedig mi napra pontosan tudtuk mikor volt a megtermékenyülés mivel lombik baba.

Azt neked kell tudni. AZ uh-n mért kor semmit nem jelent, csak hogy átlagba az annyi idõs magzatok akkorák. Nekem mindig nagyobbnak mérték, pedig mi napra pontosan tudtuk mikor volt a megtermékenyülés mivel lombik baba.
A kérdező hozzászólása: Foganhatott 1-en es 8-an is. Nem akarom elmagyarazni, hogy miert, azonban nagyon nem mindegy, hogy melyik az igaz.:) Tetelezzuk fel, hogy pontos volt a meres; akkor a kerdesem tovabra is az, hogy ha az orvos 13het 3napot mond, akkor szept.1-re vagy 8-ra gondol?
Hát ezek közül egyik sem lehet, ha akkor fogant volna akkor már a 13+3ná is több lett volna az uh-n. AZ utolsó mensitõl kell számolni. Ha szabályosak a ciklusaid akkor a várható mensi elött 14 nappal.
Szeptember 15.-én fogant, ha december 4-én 13 hetes, 3 napos terhes voltál!!!
Szeptember 14.-én fogant a baba! Mért nem mindegy mikor? Az a lényeg, hogy meg van nem!? Vagy nem tudni, hogy ki apuka?!
A kérdező hozzászólása: Akkor is lehetseges szept. 14-15, ha az utolso menses aug.27-szept.1. volt? Mondtam, hogy nem akarom elmagyarazni miert fontos. 1. mert hosszu lenne, 2. mert semmi kozotok hozza :P :DD
Akkor még biztosabb.

Létezik olyan, hogy valaki a terhesség 12. hetében már érzi a baba mozgását?

Els? terhességr?l van szó. :)

Legjobb válasz: Az elsõ babámat a 16. héten kezdtem érezni, még nem rugdosást, természetesen, csupán a mozgásának rezdüléseit, apró remegéseket, majd egyre többször pontszerû rúgásokat és 25 hetesen már fájdalmat okozott. Most a második babámat várom, és a remegést már a 13. hét végén éreztem, emlékszem milyen volt, amikor a most 14 hónapos fiam a pocakomban hasonló érzést okozott. Szóval lehet, ha tudod mit kell érezni.

Az elsõ babámat a 16. héten kezdtem érezni, még nem rugdosást, természetesen, csupán a mozgásának rezdüléseit, apró remegéseket, majd egyre többször pontszerû rúgásokat és 25 hetesen már fájdalmat okozott. Most a második babámat várom, és a remegést már a 13. hét végén éreztem, emlékszem milyen volt, amikor a most 14 hónapos fiam a pocakomban hasonló érzést okozott. Szóval lehet, ha tudod mit kell érezni.
én is azt hittem, hogy azt érzem, de tapasztalt anyukák megnyugtattak hogy biztos nem, mert olyan kis végtagjai vannak és olyan vastagon van becsomagolva, hogy tuti nem:D én 1 hete érzem, most 22 hetesek vagyunk és még ezek is csak ilyen gyenge böködések:)
Nem.Valószínûleg bélmozgás.Majd a 20.hét körül, után.
Igen létezik. Én már a 12-ik héten éreztem. Bár nem tudom van-e jelentõsége, hogy második terhesség volt (az elsõ baba elment 12 hetesen :( ) Szóval szerintem van ilyen. De ehhez persze nagyon kell figyelni és a picinek is rettenetesen kell tepernie és erõsebbnek lennie az átlagnál. És mielõtt valaki beszólna, hogy ááá csak bélmozgás volt. 13 hetesen már kívülrõl is lehetett érezni a kis mozgásokat, és egyértelmûen mindenki azt mondta hogy a baba az és nem más.
Uccsó vagyok. Annyit még hozzáfûznék az elsõ 2 hozzászóláshoz, hogy pl nekem 20 hetesen a kisfiam már iszonyatos fájdalmakat okozott a rugdosásával. 23 hetesen meg elrugdosta a vesémet :S megmozdulni nem tudtam annyira fájt. Én akkor könnyebbültem meg amikor már nem volt annyi helye mozogni a 30ik héttõl kb. Bár amikor mégis forgolódott... na az fájt. Néha tényleg azt hittem, hogy a hasamon keresztül akar kibújni.
Én most érzem a 12 hetes magzatomat! :) (2.baba)

A baba, vagy a terhesség 12 . hetében kell a genetikia vizsgálatokat végezni (Down-kór, stb.. )?

Mert azért az minusz 2 hét is sokat számít.. Tehát még csak 10 hetes a baba, ha annaka korát nézzük.

Legjobb válasz: Szia! A terhesség 12-ik hetében kell kell menni. A terhességed alatt végig a terhességi kort fogják alapul venni minden vizsgálatnál,nem a baba korát. Boldog babavárást!

Szia! A terhesség 12-ik hetében kell kell menni. A terhességed alatt végig a terhességi kort fogják alapul venni minden vizsgálatnál, nem a baba korát. Boldog babavárást!
Szia! A baba 12 hetes korában csinálják, ugyanis az õ méretei kellenek. A nyaki redõnek akkor kell 3 mm alatt lenni. Mikor kisebb egyrészt nem is látszik, másrészt biztosan kevesebb. Nekem is 13 hetesen és 3 naposan nézték, mert a babóm akkor volt 12 hetes és 1 napos. Remélem segítettem. Boldog babavárást! 25 hetes kismami
most te hány hetes vagy?csak azért kérdem mert kiváncsi vagyok nagyon mert nekem is kisebb a babba 1-1.5hétel és jövö héten menék a 12hetes ultrahangra
A kérdező hozzászólása: Én még annyira az elején járok, hogy még nem teszteltem, mert késett múltkor is egy hetet, ezért adok még vasárnapig idõt...de amúgy, ha az vagyok akkor lassan 5 hetes leszek, babóca meg csak 3 hetes lesz, ha lesz ? :) )Volt oka rá, hogy legyen mondjuk..de majd meglátjuk, lehet csak beképzelem, hogy az vagyok és azért nem jön meg ! :)
NEM a baba kora kell, h 12 hetes legyen, hanem a terhessege, akinek a 13. heten volt a vizsgalat, nem jot irt. Lehet a 13. heten vizsgalni, de nem azert, mert a babakora szamit, hanem azert, mert ez meg belefer. Ergo NEM 14 hetes terhesen van a 12. genetika uh.!!!!
A kérdező hozzászólása: És akkor, ha vmi baj van a babával meddig lehet elvetetni ? Nem a 12.hétig ? Ezért nem értem, ha 12 .héten vizsgálnak, és vmi baj van, akkor mikor tudnak beavatkozni... ?
akor nem tudnak már be avatkozni meg kell szülni, nekem a barátnöm igy járt januárban ott derült ki hogy nagyon beteg a babab és meg kellett szülni neki
Nekem a védõnõm azt mondta, hogy ha olyan próbléma merülne fel a babánál, ami az élettel összeegyeztethetetlen, pl. nyitott gerinc, vagy nyitott koponya..., akkor 24. hétig még el lehet vetetni, de csak is az orvos mondhatja ezt ki.

Lányok, a 12. heti genetikai UH, kombinált teszt mikor van pontosan? A 12. terhességi héten (utolsó vérzéshez számolva), vagy amikor a baba 12hetes?

Az én dokim soha nem az utolsó menzesz szeinti kort írja a papírra,hanem a magzat korát,a genetikai UH-is kb.akkorra lőtte be,amikor a baba 12 hetes lesz,és most meg vagyok zavarodva,mert ez így 2 hetes eltérést jelentene. Remélem,érthetően fogalmaztam:)

Legjobb válasz: a magzat pontos korát nehéz megmondani, ezért szoktak terhességi korral számolni. a vizsgálatok is a terhességi korhoz igazodnak, azaz a dokidnak az utolsó vérzés elsõ napja alapján meghatározott idõ szerint kellene elvégeztetnie a különbözõ vizsgálatokat

a magzat pontos korát nehéz megmondani, ezért szoktak terhességi korral számolni. a vizsgálatok is a terhességi korhoz igazodnak, azaz a dokidnak az utolsó vérzés elsõ napja alapján meghatározott idõ szerint kellene elvégeztetnie a különbözõ vizsgálatokat
A betöltött 12. hét utáni pár napon kell elvégezni a vizsgálatot, amit sz utolsó menses elsõ napjától számolnak. Fura a dokid... Én pl. 06.27-én leszek 12 hetes, 28-án megyek az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is így sejtettem.
Nekem az elmaradt mensitõl számított 12. héten csinálták meg a genetikai uh-ot, pedig egy normál 10. heti uh alapján a babám 10+6 napos volt.Mégsem ezt vették figyelembe, hanem a menstruációs kort. Aztán a genetikai uh már csak +1 nappal mondta idõsebbnek a mentruációtól számított kornál. Azért a 12. heti un egy ultra csúcsszuper gépezet volt, és egy nagyon jó orvos csinálta. Ott már 95%-ra mondták a nemét is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is:)

Most megyek majd 12 hetes terhességgel ultrahang vizsgálatra. Itt az én terhességi heteimet nézik vagy a baba hetét?

köszönöm a válaszokat,azért kérdezem mert nem tudom,hogy m?ködik els? baba..:):)

Legjobb válasz: A te heted a baba hete is! Amikor valaki x hetes akkor csak egy adat van, nem az, hogy anyuka adatai alapján, x hét, a baba adatai alapján meg y hét. Szóval csak egy adat, amit általában az elsõ vizsgálaton vagy legalábbis az elején a doki a menstruáció meg az ultrahang adatai alapján meghatároz.

A te heted a baba hete is! Amikor valaki x hetes akkor csak egy adat van, nem az, hogy anyuka adatai alapján, x hét, a baba adatai alapján meg y hét. Szóval csak egy adat, amit általában az elsõ vizsgálaton vagy legalábbis az elején a doki a menstruáció meg az ultrahang adatai alapján meghatároz.
Nekem mensi szerint nézték, mikor töltöm a 12. hetet és a vizsgálatra eszerint kellett mennem, de ott a vizsgálaton, a baba méretei alapján tudják pontosítani a tényleges kort, tehát ultrahangos adatok alapján lehet módosul a terhességi kor végül. (Nekem nem módosult, mert babám méretei megfeleltek a mensi szerinti terhességi kornak.)
A kérdező hozzászólása: akkor végülis az én heteim szerint kell menni a meszesz szerint.?
Igen, mensi szerint kell menni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Én például nem a mensi szerint voltam, mert amikor a dokim detektálta a szívhangot, akkor a méretei alapján 8 hetes volt, mensi szerint meg már 10.Mondta, hogy ez kis embrió biztos, hogy nem 10 hetes.Tehát utána a 12 hetes UH-on én a méretei alapján voltam és az Uh is azt mutatta, hogy 12 hetes 5 napos!De szerintem ez doki függõ is... :D De bizti megmondta, hogy hány hét múlva menj :D

Volt akinek kisebb volt a baba terhesség elején uh szerint és 12. hestes uhra behozta?

Legjobb válasz: nekem majdnem 2 hét különbség volt uh és ut.menstruáció szerint mégis ugy küldtek 12 hetesre hogy menstr.szerint lesz 12 hetes (akkor uh szerint 10+4 lenne kb) De azt mondták ezt általában behozzák a babák! szeretném ha írnátok ha volt valakinek így!

A kérdező hozzászólása: nekem majdnem 2 hét különbség volt uh és ut.menstruáció szerint mégis ugy küldtek 12 hetesre hogy menstr.szerint lesz 12 hetes (akkor uh szerint 10+4 lenne kb) De azt mondták ezt általában behozzák a babák! szeretném ha írnátok ha volt valakinek így!
A kérdező hozzászólása: köszi :) én is szurkolok nektek h minden rendben legyen veletek! Boldog Babavárást! :)
Örülök neki! Remélem, hogy ez így is marad nektek, szurkolok :) Remélem, hogy most ennél a terhességemnél nem lesz ilyen problémák, és normál súlyú baba lesz :) Még egyszer gratulálok nektek, és sok egészséget :)
A kérdező hozzászólása: sajnálom :( én még nem is hallottam ilyet h visszafelé fejlõdött :( nálunk hála minden ok :)
Én sajnos végig így voltam 19 hetesen, az uh-n csak17 hetet mutatot, de ez végig megvolt a 35 hétig, aztán 37 hetesen má csak 33+2 volt, szóval nekem visszafelé fejlõdött :( De remélem, hogy neked más lesz mint nekem volt :) sok sikert hozzá
A kérdező hozzászólása: olyan jó ilyeneket olvasni :) köszi hogy írtál!
Szia. Nekem a kislányom 8hetesen 6 hetesnek mutatta magát, aztán a 12.héten már 14 hetesek lettünk :) 35.héten azt mondták, nagyon nagyon pici....nincs meg kg- ra sem, hosszra sem...másnap meg indult a szülés.....3330gr, 53 cm... :) :) :)
A kérdező hozzászólása: akkor mások is voltak így! köszönöm mindenkinek aki írt! mindenkinek boldog babavárást!
A mi kicsink mindig kisebb volt másfél héttel mint az aktuális kora. A 12 hete UH-ra már csak 1-2 nappal maradt le :) Most 1 héttel nagyobb mint az átlag! :D 38 hetes vagyok :)
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtál, ez nagyon megnyugtató!!! :)
Az elsõ vizsgálatkor um szerint 8 hetes lettem volna, a gépen 6 hetesnek mérték. 4 hét múlva mikor mentem vissza beutalóért a 12 hetesre, már 11 hetes méretei voltak. Szóval egy hetet behozott, ezt azóta is tartja. :) de az is lehet elsõnek mértek el valamit, olyankor 1-2 mm ide-oda heteket számít. :)
A kérdező hozzászólása: akkor van remény! :) köszi hogy írtál!
Nekem mindkettõ 1 héttel kisebb volt uh szerint az elején, az elsõ a 12 hetes uh-n már 3 nappal nagyobb volt, mint naptár szerint, a második pont akkor amekkorának lennie kellett.
A kérdező hozzászólása: én nem értem hogy akkor miért nem uh szerint küldenek a 12 hetesre? hát a gép elég régi sztkba csinálták 2dssel....
A kérdező hozzászólása: és neked mikor volt 12 hetes uh?
Nekem 8 hetesen 6+5 volt, mostanában kezdte magát behozni, 24 hetes vagyok. Nagyon függ az orvostól és a géptõl is a mért adat:-)
A kérdező hozzászólása: A babám olyanannyira behozta h nagyobb is 1 nappal Uh szerint :) valószínû anno mérték el. minden rendben volt a 12hetes uh-n.

Vannak itt olyan kismamák, akiknek a terhessége ikerterhességnek indult, de a 12. hét előtt elhalt az egyik baba?

Mennyi lett az AFP-tek?

Legjobb válasz: Tesómnak igen, 6hetesen még két baba volt, 12hetesen meg már csak egy. Mondta a dokija a 6hetesen, hogy az egyik petezsák kisebb, lehet csak egy bébi lesz belõlük- végül így lett. Nem tudom az AFP-jét. Akkor még nem csináltak ilyen vizsgálatot- mármint 6hetesen.

Tesómnak igen, 6hetesen még két baba volt, 12hetesen meg már csak egy. Mondta a dokija a 6hetesen, hogy az egyik petezsák kisebb, lehet csak egy bébi lesz belõlük- végül így lett. Nem tudom az AFP-jét. Akkor még nem csináltak ilyen vizsgálatot- mármint 6hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi, engem a 16. hetes AFP érdekelne, hogy aki hasonló helyzetben volt szintén magas lett-e az AFP-je az elhalt magzat miatt?
Tesómnak nem lett magas, az biztos.
Bocsi, nem akarok kötözködni veled, de nem is értem miért lenne magasabb a 16hetes AFP érték, ha már a 12heti UH elõtt a másodi baba felszívódik. ILynekor én úgy tudom, ha két petesejtbõl csak egy baba marad meg a második nem fejlõdik tovább, és szépen észrevétlenül felszívódik a méhben. Így a terhesség sima egyes marad- így mitõl lenne magasabb az AFP érték. Bár lehet, csak én nem értem a logikát, és tényleg nem akarok vitatkozni. Egyébként Te így jártál? neked mennyi lett az értéked? Utalt még rá, hogy ikerterhességnek indult a terhességed?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 8-9. héten halt meg az egyik babám, de a 16. héten még tartott a felszívódási folyamat, mert látszódott a petezsák maradvány. AFP-m 3, 8 lett.
Ja így már érthetõ- de gratulálok az egy babához is! Õ is nagyon nagy boldogság lesz!! Vagy szomorú vagy, remélem nem! :)
A kérdező hozzászólása: Örülök persze, fõleg ha minden rendben lesz és egészségesen születik meg! :)
Nem konkrétan a kérdésedre válaszolok de nagyon sokan panaszkodnak afp miatt, hogy alacsony vagy magas mégis egészséges baba születik.Nálunk is alacsony lett de próbálok nem aggódni, te is nyugodj meg! 35 hetes kismama

Kb.4 napja minden nap van hányingerem, főként délelőtt.24 hetes terhes vagyok. Terhességem elején egyszer hánytam és a hányinger is elmúlt a 12. hét előtt. Így, hogy sokáig nem volt mit jelent:elkaphattam valamit, vagy a baba miatt van?

Legjobb válasz: Mérd meg a hõdet.Ha magasabb akkor elkaphattál valamit.Ha normális akkor a baba miatt van.Ez az egyik legegyszerübb modja megállapitani szerintem.A gyulladás hõemelkedéssel lázzal jár..

Mérd meg a hõdet.Ha magasabb akkor elkaphattál valamit.Ha normális akkor a baba miatt van.Ez az egyik legegyszerübb modja megállapitani szerintem.A gyulladás hõemelkedéssel lázzal jár..

Ki érzett már korai baba mozgást úgy 12-14 hetes terhesség között? Mik a tapasztalatok?

Bár eléggé lehurrogják azokat amamákat akik azt állítják ez id? tájt még egyáltalán nem érezhet? semmi. A semmi nekem er?s kifejezés, de én se konkrét babamozgásrol beszélek mint például a rugásrol hisz lehetetlen elég picik ahoz a végtagok hogy ez a hasfalon érezhet? legyen...de vannak apro rezzenetek buborékolások amiket ténylegesen a baba okoz:)'3 hetes kismama

Legjobb válasz: 3. babám. Éppen ma éreztem elõször:) Nekem is fura, de tudom mit kell éreznem:) 13+3 hetes vagyok

3. babám. Éppen ma éreztem elõször:) Nekem is fura, de tudom mit kell éreznem:) 13+3 hetes vagyok
ENgem is hülyének néztek, de érztem az elsõ babámat is 14 hetesen, az ikreket meg 13 hetesen. Tuti hogy az volt mindkétszer.
Én a 3. gyerkõccel éreztem határozott mozgást a 15. héten.Nagyon meglepõdtem, mert csak pár héttel korábban tudtam meg, hogy egyáltalán terhes vagyok.Nagyon nem akartam õt, mert nem volt betervezve, éppen fogyókúrás teák hadát ittam meg, hogy még az elõzõ terhesség nyomait eltüntessem és spirálom is volt.Mégis teherbe estem. :(
3 hetesen tuti nem. A árom ehtest amugy hoyg érted rendesen a 40 hétbõl(mert akkor még csak most kezd beágyazódni) vagy azóta tudod. vagy nem hónaposat akartál írni? Egyébként egyik barátnõm érzett a 12 hét körül már valamit, elve sokat olvasott ilyen teremtsünk kapcsolatot a magzatunkkal könyveket. AZóta is állítja hogy akkor már a babát érezte.
Az elsõ babámat 20 hetesen éreztem elõször, addig semmit. Ha olyat olvastam , hogy valaki már ilyen nagyon korán érzi, hülyének néztem, gondolván, hogy a pár centis baba mozgását, amit ráadásul magzatvíz, burok stb. vesz körül, lehetetlen. Aztán jött a második baba. 13 hetesen ültem a vonaton, és megmozdult, határozottan éreztem. Attól a naptól kezdve minden nap éreztem õt, mindig ugyanazon a helyen. 15 heetesen már határozottan rúgások voltak, 16. héten apa is érezte, ha rátette a hasát a kezemre. (azóta magamat érzem hülyének, hogy hogy nem éreztem én mindezt az elsõ babánál ilyen sokáig.)
Engem is mindig lehurrognak de én is éreztem 13 hetesen 1-2 apróbb mozgást. Attól mert valaki nem érzi még olyan korán, az nem jelenti azt, hogy lehetetlen!
Na megjöttek a lepontozók.... Az irigység csak úgy árad. :D
10-es válaszoló vagyok. Nem értem ezt a lepontozósdit. Néha én is lepontozok, mikor valaki tapló módon válaszol egy-egy feltett kérdésre. De itt nem véleményre volt kíváncsi a kérdezõ, hanem arra, ki érezte korán a baba mozgását. Nem értem, itt mi értelme piros kezet adni. Persze a lehetõség adott, és mindig vannak rosszindulatú emberek. Kedves kérdezõ kismama! Élvezd a korai babamozgást, úgy gondolom, ez egy külön ajándék nekünk.
13 hetesen éreztem az elsõ babat. A férjem orvos, megnéztük uhn, becsuktam a szemem, és szóltam, hogy most, amikor mozgást éreztem. A kepen látott és a jelzesem megegyezett, ez már neki is elég empirikus volt. A nagymozgasait tudtam jelezni meg ekkor, természetesen nem minden rezzeneset, mint a 38. Héten pl.
A kérdező hozzászólása: Tudtam h ezzel nem én vagyok egyedül....az hogy más nem hiszi el ekkor már valaki érzi...az az õ baja....Tudja az anya mit kell érezni ez is egy egyfajta anyai ösztön....bélmozgássalse lehet összekeverni mert 22 éve tudom mijaz :D én is elég vékony vagyok talán énis eért érezhetem ilyen korán bár ez se lehet egy indok...senkise egy idöben érzi a másikkal de nem is lehetetlen az h már ilyen korán érezni...Mert mért is ne :) Boldog baba várást :) )))
13+5-kor éreztem elõször! Elsõ baba! Biztos, hogy õ volt! 20 hetesen nekem már néha kifejezetten fájt, nemhogy éreztem. Hátsó és oldalfali a lepényem, ezért a 4d-n kérdezés nélkül mondták, hogy biztos nagyon korántól érzem a mocorgást! 28hkm
én 13 hetesen éreztem elõször olyan bizsergõs, kaparászós érzést, 15 hetesen határozott rúgást éreztem. Amikor elmondtam volt aki ugyan csodálkozott, de nem nézett hülyének, de volt olyan is akitõl kifejezetten rosszul esett a reakciója. Az ember ilyenkor kürtölné világnak, mert olyan jó érezni, de nem meri, mert "lehülyézik". Legalábbis nekem így volt. Az általánosítások pedig kifejezetten felháborítanak. de gondolom ezzel ugyan így vannak azok , akik hasonló cipõben járnak/jártak. 23 hkm
14.h éten kezdtem érezni a második babánkat - de nagyon vékony vagyok, 20 hetesen sem értem még el az 50 kilót, és nagyon vékony a hasfalam, ez ezért lehet. egyébként szerintem elég ritka, h ilyen korán megérzi valaki :)
Elsõ terhességem. 15 héttõl érzem a mozgását. Az elején olyan volt hogy csak pici rezgéseket éreztem, fõleg ha odatettem a kezem és mintha bugyborékolna.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat: 13 hetes kismama* :)
Elsõ babás vagyok és a 12. héten éreztem már, persze nem híresztelem, mert furcsán néznek rád aztán, de azóta is néha-néha hasonlókat érzek, amit elõtte soha, most 15 hetes vagyok.
Nekem 13-15hétig voltak olyanok mintha belsõbizsergetésem lenne. Mai napig nem tudom biztosra hogy a picit éreztem vagy sem.
elsõ baba, a 12. hét legvégén járok és még nem érzek, se "buborékolást", se finom érintést, se cirógatást... nem hallottam még senkitól, h a 14 hét elõtt észlelt volna bármit - nekem is hihetetlen kicsit, h ez lehetséges
Ezek a lepontozások szerintem is nagyon primitív megnyilvánulások, pláne, hogy ide is szinte csak kultúrált vélemények, tapasztalatok érkeztek, nem tudom egy-egy személyes élményben és véleményben mi az ami "nem hasznos". Én 12 hetes vagyok, és kb kétszer éreztem eddig olyat, mintha egy kis pillangó repülne nei a hasfalamnak (egyértelmûen nem bélmozgás volt, sajnos évek óta élek együtt a felfúvódás-teltségérzet tünetegyüttessel, és határozottan meg tudom különböztetni ezeket attól, amit éreztem a múltkor). Amikor elõször tapasztaltam ezt a pillangó-dolgot, én magam sem hittem, hogy ez az én 5 cm-es kis magzatom lehetett, olyannyira, hogy még a páromnak sem említettem meg, viszont amikor a védõnõmnél jártam, rákérdeztem kíváncsigából a dologra, és azt mondta, hogy egyáltalán nem kizárt, pláne ha vékony a hasfalam...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!