Találatok a következő kifejezésre: A baba, a terhesség (630 db)

Pontosan hol látszik a baba a terhesség elején? Inkább a köldök alatt vagy fölött?

8 hetes terhes vagyok, első baba. Olvastam, hogy ha nem első terhesség, akkor a meglazult szalagok miatt korábban látszódhat, viszont első alkalommal még feszes a hasfal, ezért csak hetekkel később kezd gömbölyödni. Viszont nekem sose volt feszes hasam, inkább hájas (167 cm magasságomhoz 72 kg vagyok) - lehetséges, hogy emiatt már most látszik a gömbölyödés? Azt vettem észre, hogy míg korábban teljesen be tudtam húzni, most a köldököm fölött egy kicsit kidudorodik, és mintha keményebb is lenne. Előre is köszönöm szépen, ha valaki válaszol! :)

Legjobb válasz: Most ez komoly? Figyi ugye tudod, hogy hol van a méhed? Egészen alul, ergo elõször ott látszik a baba. ( hetes terhesen max fel lehet puffadva a has ettõl az egész kicsit gömbölyûbb. A köldököd felett egyelõre a gyomrod van, abba a magasságba a 20. hét környékén jut el.

Most ez komoly? Figyi ugye tudod, hogy hol van a méhed? Egészen alul, ergo elõször ott látszik a baba. ( hetes terhesen max fel lehet puffadva a has ettõl az egész kicsit gömbölyûbb. A köldököd felett egyelõre a gyomrod van, abba a magasságba a 20. hét környékén jut el.
A köldök felett semmiképp.az inkább a gyomroda méhed ilyenkor a szeméremcsont felett van és a baba is ott van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Tudom, hogy kissé buta kérdés, de mivel orvos még nem látott (külföldön élek, itt a 10. hét elõtt nem foglalkoznak velem, még ultrahangra sem mehetek egyelõre), és más terhességi "tünetem" nem nagyon van, csak a pozitív tesztek, ezért kétségbeesetten kapaszkodom minden lehetséges jelbe, hogy tényleg ott van és növekszik a kicsi :)
Nekem ha megnyomom a hasam enyhén a szeméremcsontom felett akkor már érzõdik a dudor.

Aktív a baba a terhesség vége felé? Annyi erő van benne.

Még 2 hetem van szülésig, de pár napja nagyon aktív a kisfiam, nagyon kinyomja magát és iszonyat er? van benne. Már ki akar jönni?

Legjobb válasz: Lehetséges,bár nekem az utolso 1-2 hétben már nem igen mozgott,mert nem volt helye.

Lehetséges, bár nekem az utolso 1-2 hétben már nem igen mozgott, mert nem volt helye.
Nekem még vajúdás alatt is pörgött... Van akinek mozgékony végig, van akinek belassul..
Nekem is, még az utolsó pillanatban is ficánkolt. Császáros voltam.
Nekünk is 2 hét van hátra:) És nekem is olyan aktív a kislányom, tegnap este is azt hittem, hogy burkot repeszt:) Annyira mozog mint még soha! Vajon kint is ilyen aktív babák lesznek?
A kérdező hozzászólása: köszönöm...hát én arra számítok, hogy majd idekinn is nagyon mozgékony lesz a pici! ;)

Ha elhal a baba, a terhességi teszt negativat mutat?

Legjobb válasz: Szia. Egy ideig még pozitívat mutat a teszt, lassan ürül ki a szervezetedbõl a hcg. Miért kérdezed? Remélem nincs semmi baj.

Szia. Egy ideig még pozitívat mutat a teszt, lassan ürül ki a szervezetedbõl a hcg. Miért kérdezed? Remélem nincs semmi baj.
lehet ojan hogy ultrahangon nemutat semit a ultrahang es mar 2 hetes vagyok szerintem es faj a hasam medig mehet a petesejtbol at mehbe a baba
kimutatta a tesz hogy terhes vagyok lehet koran mentem az orvoshoz 14 volt utoljara menzeszem multhonaba es akor most hany hetes vagyok es aferjemel 26 fekudtem le utoljara es mikortol kel szemolni a fogantatast es most hogy szamoljam ki hany hetes vagyok mert meg nemlatni a picit az ultrahangon mert igen kicsi van ijen, ,
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs semmi, hàlistennek, de kivàncsi voltam, hogy mi történik.

Ha "elhal" a baba a terhesség alatt annak mik a jelei?

Legjobb válasz: Vagy megindul a vetélés (annak a jelei erõs görcs és bõ vérzés) vagy nem indul meg a vetélés és csak orvos szúrja ki ultrahangon hogy elhalt a magzat.

Vagy megindul a vetélés (annak a jelei erõs görcs és bõ vérzés) vagy nem indul meg a vetélés és csak orvos szúrja ki ultrahangon hogy elhalt a magzat.
Ha már mozog, akkor onnan, hogy nem mozog.
De ne aggódj feleslegesen, miért kérdezed? Ettõl tartasz?
A kérdező hozzászólása: Igen, tartottam tõle, mert két napja nem éreztem de ma elmentem uh-ra és minden ok, még a nagy zacskókról is kaptam képet, szóval végre a nemét is láttam és azt is, hogy valszín egészséges! köszi a válaszokat
Elõzõ vagyok! Nagyon gratulálok :D Pihenj sokat és próbálj meg ne sokat aggodalmaskodni. És ha ráérsz néha, gondolj rám kérlek, én még csak a pozitív tesztért küzdök....jó ideje :)
Grat :) Utolsó: Ez nem igaz hogy sokat kell pihenni. A terhesség nem betegség. Inkább "mozogni" kell többet, és akkor könnyebb lesz a szülés :)

Szerintetek van abban igazság, hogy ha a második babánál is úgy viseli a kismama a terhességet, mint az elsőnél, akkor ugyan olyan nemű lesz a második baba, mint az első?

pl. ha az els? terhesség alatt hánytál és fiú lett, akkor a második is az lesz, ha hány a kismama? Vagy ez ugyan olyan butaság, mint hogy ha ég a has, akkor nagy haja lesz a babának?

Legjobb válasz: Babona. Minden terhesség más, de minden terhesség lehet ugyanolyan is, baba nemétõl függetlenül.

Babona. Minden terhesség más, de minden terhesség lehet ugyanolyan is, baba nemétõl függetlenül.
Nálunk ugyan bejött, de babona. Van egy lányom és a pocakban is kiscsajszi lakik:) :) Nem volt hányás, az elején pár alkalommal hányinger, 16-20 hétid édesség zabálás(szó szerint)!!! Még a hízás üteme is ugyanolyan:) :) :) :Ráadásul egy két nap eltéréssel megyek uh-ra, és még a méretek is majdnem egegyeznek!! De úgy gondolom, hogy ez merõ véletlen
Mindkét terhességem alatt a 20. hétig borzalmas rosszul voltam, hánytam, katasztrófa volt, és nem egynemûek:) Ez inkább attól függ, hogyan reagál a te szervezeted a HCG hormonra, az meg ugyanúgy termelõdik akár fiú, akár lány van a pocakban:)
Na ez nem igaz mert Nekem az elsõ fiammal semmilyen tünetem nem volt csak a mellem feszült ezen kívül semmi. A másodikkal az elsõ 5 hónapot végig hànytam és õ is fiú lett :-)) . Most várjuk a harmadikat akivel szintén nincsen tünetem csak a mell feszülés de ennek ellenére bízunk benne, hogy lányunk lesz :-)) . 14hkm
Min két terhességemnél rettenetes gyomorégésem volt és kopasz gyerekeim születtek (mind a kettõ lány) Nem is értem ezt a babonát, hogy mi köze a méhben lévõ baba hajának ahhoz, hogy felnyomja-e a gyomromat a baba a nyelõcsövembe avagy nem. Az elsõ terhességemnél nem volt semmi tünet, a 2.-nál meg a 11. hétig nagyon szarul voltam, de lányok lettek. Mondjuk inkább a fáradság és a pihenés hiánya fokozta a rosszulléteimet.
A lanyommal volt hanyingerem, almossag, sokat hiztam stb. Most 17 hetes vagyok, ossze se lehet hasonlitani a ket terhesseget, de kiderult, hogy megint lanyom lesz.
Az elsõ kettõvel ugyanolyan volt a terhességem, ugyanannyit hánytam és fogytam, ugyanannyit és ugyanakkor voltam kórházban, szinte napra pontosan ugyanúgy zajlott. Mind a kettõ fiú. A mostani terhességem teljesen más, mégis megint fiút várok. :)
Utolsó vagyok! Tegnap elõtt tudtam meg, hogy a baba mégiscsak kislány. :) Így elmondhatom, hogy vele más volt a terhességem. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok!!!!! Mindenkinek persze:) ) Én is nem régen tudtam meg hogy babát várok, már a 10.hétben vagyok és sajnos ugyan olyan nehezen viselem, mint az elsõnél, aki kisfiú lett:) Hát, kíváncsi vagyok, h most milyen nemû lesz...én ismét fiút érzek!:) )

Idegeskedéstől mi baja lehet a babának a terhesség elején?

Legjobb válasz: Én sokat idegeskedtem terhességem elején. 10 hetes terhes voltam, amikor megszûnt az állásom, nagyon sokat stresszeltem emiatt. Aztán kiderült, hogy terhességi epepangásom van (nagyon magas májenzim értékekkel), a dokoik se tudták, hogy mi legyen... Aztán 40+2 hétre megszületett a gyönyörû, egészséges kislányom:)

Én sokat idegeskedtem terhességem elején. 10 hetes terhes voltam, amikor megszûnt az állásom, nagyon sokat stresszeltem emiatt. Aztán kiderült, hogy terhességi epepangásom van (nagyon magas májenzim értékekkel), a dokoik se tudták, hogy mi legyen... Aztán 40+2 hétre megszületett a gyönyörû, egészséges kislányom:)
én 4 hónapos terhes voltam, mikor a gyerek apja meghalt egy balesetben. nem voltam beszámítható állapotban konkrétan, mégis a gyerekem egészséges, okos és vidám.
Az idegeskedés azért nem jó, mert megemelkedik a vérnyomásod, és az neked se jó ám. Másrészrõl, ha nagyon gyúr az ideg, akkor képes vagy elfelejteni inni, enni, ami szintén nem jó. Nem beszélve arról, hogy valószínûleg kiabálsz is valakivel, és a hangos szót, meg a hirtelen mozdulatokat nehezen viseli a pocaklakó. Ezen kívül tényleg semmi. :)
Nagyon sokat idegeskedtem, de én szinte végig. Eddig nem tûnik úgy, hogy kihatott volna a lelki fejlõdésére bár még csak 1, 5 éves szóval nem tudom. A játszóházakban bemászik alagutakba, de mindegyiknek látni a végét szóval nem tudom. Én viszont nem bírok bemenni ilyenekbe. Egyszer belekeveredtem gyerekkoromban egy ilyen megdonálcos alagútba és ordítva ütöttem, hogy ki akarok menni. Nem tervezett baba voltam ahogy a fiam is.
Szerintem se lehet semmi baja. A munkahelyemen kb 70-90 kg-os fagyasztott cuccokat kellett húznom, tolnom, vagy éppen megemelni hogy egy peremen át tudjam húzni, sokszor azt hittem hogy na most elvetélek. 14 hetes voltam amikor apukám meghalt, a 7. héttõl rengeteget hánytam, nagyon rosszul voltam, se enni, se inni nem tudtam, a fejem is folyamatosan fájt. Közben ki is rúgtak, feljelentettem a céget mert tudták hogy terhes vagyok, mégis kirúgtak, na aztán 1 hónapra rá csak visszavett a munkáltatóm, csak én meg szépen táppénzre mentem, ekkor voltam kb 18 hetes terhes. A 22. hétre megszûnt minden bajom, és élvezhettem a terhesség jobbik oldalát :) 39+3 hetes voltam amikor a makk egészséges gyönyörû kislányunkat megszültem :)
5 hetes vagyok a héten munka ezerrel, éjszakákon át, határidõ jún. 1 volt. szülinapok lányom és én, közben konferenciát szerveztem 31.-én, 60-70 fõre fõzés... aznap este eltûnt egy családtag, reggelre kiderült holtan esett õssze az utcán, tegnap temetés intézése... csoda, hogyha nagyon féltem a babát? és volt 2 vetélésem az elmúlt 2 évben...
semmi baja nem lesz, én is idegeskedtem esetleges kirúgás miatt, mert épp leépítések voltak és még nem szóltam bent a 12. hétig, majd két hirtelen haláleset a baráti körben nagyon megrázó temetéssel, késõbb apósom rákos lett...és semmi nem látszik a kislányomon, tök kiegyensúlyozott
Szerintem a stressz nem a testi, hanem a lelki fejlõdésére hat a babának!! Nem véletlen, hogy az egyik ismerõsöm 1 éves kisfia babatornán nem mászik át olyan alagút szerû játékon, aminek nem látja a végét(ezt a babatornát felügyelõ emberke is mondta neki)! Az ismerõsöm picije elakadt a szülõcsatornában vajúdás közben és császárral jött a világra! Ettõl még egészséges baba és nagyon okos!!! De a pici agyuk már ilyenkor tudomást szerez a külvilágról, a te érzéseiden(hormon változásaidon) keresztül!! Nem véletlen mondják, hogy hallgasson a kismama zenét, meg beszéljen a babájához még a pocakban! :) 28hkm
Semmi. Én is idegeskedtem elég sokat. Írt a bank, hogy 1, 5mft-ot fizessünk be 7 nap múlva... 20 hetesen annyira felmérgeltek, hogy 2 napig remegtem az idegtõl, a hasam olyan volt mint a beton... (Családi balhé volt, majdnem egy évig nem beszéltünk velük...)
Semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! És sajnálom!!! A mai világban mindig van min idegeskedni sajnos:((Kedves utolsó részvétem:((

Terhesség alatt mikor kezdődik az "állandóan pisilni kell" érzés? Csak ha már nyomja a baba a húgyhólyagot, vagy a terhesség elején is van már ilyen?

Legjobb válasz: Nekem a terhesség legelejétõl van ilyen. Éjjel elõtte sosem jártam ki pisilni, azóta minden éjjel egyszer. a végére persze ez fokozódik.

Nekem az elejétõl kezdve, és szerintem a végéig kitart.
Nekem a terhesség legelejétõl van ilyen. Éjjel elõtte sosem jártam ki pisilni, azóta minden éjjel egyszer. a végére persze ez fokozódik.
nekem a legeleje óta van. azóta nem tudok végig aludni egy éjszakát sem. gondolom jobb már nem lesz 16 hetes
Én az elején többet jártam pisilni, mint most. Akkor volt, hogy éjjel is 3x-4x...most maximum 1x megyek. Napközben sem olyan rossz már, mint volt, pedig pont ellenkezõleg vártam volna. 40 hetes 2 napos kismama
a terhesség elején is van 5-6. héten késõbb pedig méginkább.
Hál az istennek ez is elkerült engem, ja és a mell feszülés is.
A kérdező hozzászólása: De sok válasz ilyen gyorsan! Köszi mindenkinek! De jó annak a kismaminak akit minden rossz tünet elkerül! :-)
Én az elejétõl, s most is tart. 24 hetes km vagyok.
A terhesség elejétõl azért van gyakori pisilési inger, mert egyre több HCG termelõdik a szervezetben és ez okozza. Nekem az elejétõl fogva sokat kell kimennem, de csak éjszaka:)
A kérdező hozzászólása: Én még csak 1 hét múlva nem várom. A fiamnál nagyon korán, szintén még a nemvárt elõtt jöttek a tünetek, csak erre a pisilésre nem emlékeztem. Viszont állandóan émejegtem. Most is folyton hányingerem van, sok alhasi fájás, puffadás. A fiamnál nem tudtam, hogy terhes vagyok, akkor azt hittem, a káposztaleves diéta miatt vagyok rosszul. Aztán jött a pozitív teszt. :-) Tehát akkor lehet, hogy megint van pocaklakóm?

Akinek a clostilbeyt-tel sikerult a baba milyen terhessegi tunetei voltak az elejen? Meg akar a nem vart elott is?

Sziasztok! Most vagyok a 30. napon. Par napja folyamatosan gorcsolok mintha meg akarna jonni es nagyon eryekeny a bimbom. Elore is Koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: Mikor volt a peteérésed? Gondolom, volt UH-s ciklus követés. Általában hány naposak a ciklusaid? Ha PÉ óta eltelt 13-14 nap, akkor érdemes reggeli elsõ vizeletbõl egy tesztet elvégezni. Hogy a kérdésedre is válaszoljak: az elsõ terhességem spontán, a második Closty-val jött létre. Az ég egyadta világon semmi különbség nem volt a kora terhességi tüneteim között: a soron következõ vérzés elõtt 2-3 nappal mensiszerû enyhe görcsök, majd 1-2 nappal elõtte szagérzékenység, extrém fáradtság, gyengeség érzés. Másodiknál vezettem hõgörbét, ott DPO 12-nél vált gyanússá, hogy esetleg sikerült. Mindkét terhességnél az elmaradt mensi után 1 nappal teszteltem pozitívat. Ami nálam furcsa tünet - és eddig kizárólag akkor jelentkezett, mikor babát vártam -, az a DPO 8-9-nél jelentkezõ éles, hüvelybe nyilalló fájdalom.

Mikor volt a peteérésed? Gondolom, volt UH-s ciklus követés. Általában hány naposak a ciklusaid? Ha PÉ óta eltelt 13-14 nap, akkor érdemes reggeli elsõ vizeletbõl egy tesztet elvégezni. Hogy a kérdésedre is válaszoljak: az elsõ terhességem spontán, a második Closty-val jött létre. Az ég egyadta világon semmi különbség nem volt a kora terhességi tüneteim között: a soron következõ vérzés elõtt 2-3 nappal mensiszerû enyhe görcsök, majd 1-2 nappal elõtte szagérzékenység, extrém fáradtság, gyengeség érzés. Másodiknál vezettem hõgörbét, ott DPO 12-nél vált gyanússá, hogy esetleg sikerült. Mindkét terhességnél az elmaradt mensi után 1 nappal teszteltem pozitívat. Ami nálam furcsa tünet - és eddig kizárólag akkor jelentkezett, mikor babát vártam -, az a DPO 8-9-nél jelentkezõ éles, hüvelybe nyilalló fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszonom a valaszod! A 15. napon voltam UH-on. Ez volt 12.28an es akkor azt mondta a doki hogy 30-31en fog megrepedni. 31en reggel elmult a szurkalas a petefeszkemnel es a nyomas erzekenyseg igy szerintem akkor repedt meg. Ez azt jelenti, hogy ma meg kene jonnie szerintem. Hol jobban hol egyaltalan nem gorcsolok. Neha a derekam faj nagyon. Es volt hogy nagyon ereztem szagok, de ezt nem tapasztalom folyamatosan. Ha holnap se lesz semmi akkor szerdan tesztelek. Ugy szeretnem ha baba lenne.

35 és fél hetes terhes vagyok. 2 hete gyakori méhkeményedéseim vannak, magne B6 szedése mellett. Pár napja enyhe rendszertelen görcsök. Jöhet hamarébb a baba, ha terhességi cukrom van?

Rossz a kedvem,minden apróságon kiborulok,a derekam szinte állandoan fáj,éjjel pedig alig alszom.1 hete voltam orvosnál,akkor 1 ujjnyira voltam nyitva.

Legjobb válasz: Én is cukros voltam a várandósság alatt, és ezek a tünetek már az utólsó héten voltak nálam. Magától a cukortól nem jöhet elõbb a baba, én inzulinoztam magam és pont a kiírt napon szültem hüvelyi úton, de kérlek hogy amennyit csak tudsz feküdjél, még akkor is ha fáj mindened, mert még túl "fiatal" az állapotod. a 37. betöltött hétig koraszülöttnek számít a baba. Ezért nagyon vigyázz magatokra. Azt nem írtad, hogy inzulinos vagy, vagy elég a diéta? De ha csak a diéta van, akkor azt nagyon szigorúan be kell tartani. Tudom hogy nehéz, de a baba bekómálhat a pocakban, ha a cukor túl magas és állandósul ez az állapot. Vigyázz magadra és PIHENJÉL!!!!! Amúgy nyugi! Véletlenül sem akartalak megilyeszteni hidd el. Komplikácó mentes és élményekben gazdag szülést, és gyönyörû egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája

Én is cukros voltam a várandósság alatt, és ezek a tünetek már az utólsó héten voltak nálam. Magától a cukortól nem jöhet elõbb a baba, én inzulinoztam magam és pont a kiírt napon szültem hüvelyi úton, de kérlek hogy amennyit csak tudsz feküdjél, még akkor is ha fáj mindened, mert még túl "fiatal" az állapotod. a 37. betöltött hétig koraszülöttnek számít a baba. Ezért nagyon vigyázz magatokra. Azt nem írtad, hogy inzulinos vagy, vagy elég a diéta? De ha csak a diéta van, akkor azt nagyon szigorúan be kell tartani. Tudom hogy nehéz, de a baba bekómálhat a pocakban, ha a cukor túl magas és állandósul ez az állapot. Vigyázz magadra és PIHENJÉL!!!!! Amúgy nyugi! Véletlenül sem akartalak megilyeszteni hidd el. Komplikácó mentes és élményekben gazdag szülést, és gyönyörû egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája

Kit mennyire foglalkoztata hgy mennyi hízik terhesség alatt? Nekem azt mondja mindenki mit foglalkozom vele, mert a baba a lényeg majd leadom utánna?

Legjobb válasz: Amíg egészségesek vagyunk a babával, nem vizesedek, nincs toxémia, nem alakul ki cukorbetegség, addig engem sem különösebben érdekel. Pedig háklis vagyok erre, terhesség elõtt 30 kg-t fogytam, mert a második gyerekecském szoptatása alatt magamat is jóltartottam! :) Nehéz volt, most nem szeretném ugyanezt ismét. Az én véleményem, hogy amíg egészségesek vagytok nagyon ne foglalkozz vele, de azért igyekezz egészségesen enni és élni. Akkor nagy gond nem lehet. Boldog babavárást! 23 km

Amíg egészségesek vagyunk a babával, nem vizesedek, nincs toxémia, nem alakul ki cukorbetegség, addig engem sem különösebben érdekel. Pedig háklis vagyok erre, terhesség elõtt 30 kg-t fogytam, mert a második gyerekecském szoptatása alatt magamat is jóltartottam! :) Nehéz volt, most nem szeretném ugyanezt ismét. Az én véleményem, hogy amíg egészségesek vagytok nagyon ne foglalkozz vele, de azért igyekezz egészségesen enni és élni. Akkor nagy gond nem lehet. Boldog babavárást! 23 km
170cm. 52 kg voltam mikor terhes lettem. Mikor már 65kg felett járt a mérleg az elsõ 15 hétben hát nem esett jól. 72kg-al mentem szülni, de már egy kínszenvedés volt a családomnak a hisztijeimet hallgatni, hogy mekkora vagyok. A szülés után az elsõ 2 hétben lement rólam 12 kg, és most 11 hónap elteltével a régi súlyomnál vagyok. Mindenkitõl azt hallgatom, hogy milyen etióp vagyok megint. Nyugi le fog menni a súlyod a baba után. Aki világ életében vékony volt annak nagyon fura pár hónap alatt ennyit hízni. A teltebb nõk nem is híznak annyit mint a véknyak. A barátnõm 80kg-ról kezdte, és 89-el ment szülni. Szülés után megint 80 volt, õt nem zavarta az a plusz 9 kg.
Ha nem ingadozik a súlyod túlságosan, és amúgy "normál" alkatú vagy, akkor nagyrészt lemegy. Én 35 éves voltam, mikor terhes lettem, 175 cm vagyok, és 74 kg-mal kezdtem.. tehát nem vagyok egy vékonyság, de kövér sem. (persze az ideális súlyom 65 kg lenne, de én annyi középiskolás koromban voltam. 70 kg-nál én már jól éreztem magam mindig!) Szóval, 82 kg-mal mentem szülni. Mire a gyerekem egy éves lett, teljesen magától ismét 74 kg lettem, szoptatni sajnos amúgy csak 3 hónapig tudtam, de nem sportoltam semmit. Elõtte sem és azóta sem.. (de mostmár vettem egy biciklit) :) És remélem, ha elindul a babám, akkor talán lemegy az 4 kiló is, ami még terhesség elõtt is rajtam volt, aztán hurrá! :) )
engem nagyon foglalkoztatott, következõket tettem: szerencsém van, mert anyum védõnõ volt, õt megkérdeztem mi az a plusz TÁPANYAG bevitel (NEM kalória!), amire a baba miatt szükség van. ezen kívül igyekeztem nem többet ennei, mint a terhesség elõtt. ha valamit nagyon kívántam, ettem belõle, de csak pár falatot. többit kidobtam, ne legyen kísértés :) (életemben nem dobtam ki annyi kajafélét, mint a terhességem alatt). ezen kívültornáztam. béres alexandrának meg rubint rékának is van direkt kismamáknak való dvd-je, meg van határozva, hogy melyik trimeszterben mit kell tornázni. ez egészségügyi szempontból sem árt, meg ugye az állóképességre is szükség lesz...ezzel a módszerrel magamra összesen 1, 5 kilót híztam. a többi a gyerek volt, meg a többi zugehör :)
Engem foglakoztat, mert mindenki b.szogat vele és stresszelnek! Egyébként szerintem ez attól függ, hogy milyen az alaptestalkatod!
A kérdező hozzászólása: 60kg vagyok, szóval hizni nem szeretnék sokat, csak a baba súlyát, de bánom is én amúgy a baba a legfontosabb próbálok este 5 után nem enni, és csak gyümölcsökert enni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!