Találatok a következő kifejezésre: A babát lehet vinni (94 db)

Sote 2-n mit kell magammal vinnem a kórházba? Babának lehet vinni ruhácskát?

Legjobb válasz: Szia!A babának csak hazamenõs ruhát vigyél, este fürdetésnél átöltöztetik a babákat, elég sanszos, hogy elkeveredne a saját ruhád...

Szia!A babának csak hazamenõs ruhát vigyél, este fürdetésnél átöltöztetik a babákat, elég sanszos, hogy elkeveredne a saját ruhád...
Az elsõ tök jól leírta, én is ezeket vittem magammal. Én vittem magammal a mellszívómat is, és nagyon jól jött. Ja: két csomagot készítettem; egyet a szülõszobára, egyet pedig a gyermekágyra.
A kérdező hozzászólása: Köntös kell a vajúdásnál, vagy azt elég a szülés utáni csomagba betenni?
Passz. Nekem nem volt rá szükségem, mert rögtön a szülõszobába tettek, nem kellett a vajúdóban várnom. A férjem ujjatlan polójában szültem, nekem az volt kényelmes. (ki is dobta hazafele, úgy néztem ki benne, mint a texasi láncfûrészes..:) ) Mondjuk én a gyermekágyon sem használtam, mert nem nagyon szeretem sem a köntöst, sem a hálóinget. A második napon már olyan ruhában voltam, amiben otthon is szoktam lenni. Nem nagyon szólnak bele, hogy miben vagy.

Mikortól lehet a babát babaúszásra vinni? Debrecenben hol találok ilyet?

Legjobb válasz: Szia! A babákat 3hónapos kortól lehet vinni babaúszásra.Kell majd kérned a gyermekorvosotoktól 1 igazolást,hogy minden rendben van a picurral.Sajna én Veszprémi vok úgyhogy,hol van Debrecenben abban nem tudok segíteni:(. Nálunk a baba és a mama ingyen mehet (elõtte be kell jelentkezni!)az apukának 400Ft kísérõ jegyet kell vennie.30 perces kb. 1 foglalkozás. Ja és ha szoptatsz akkor uszi elõtt kend be a mellbimbód valami zsíros krémmel popsikém is jó:)(nehogy kiázzon a klóros víztõl,mert akkor a pici nem fogadja el nem fog enni!!!)de szopi elõtt mosd le vízzel. Boldog uszizást 3 hónapos kislány anyukája

Szia! A babákat 3hónapos kortól lehet vinni babaúszásra.Kell majd kérned a gyermekorvosotoktól 1 igazolást, hogy minden rendben van a picurral.Sajna én Veszprémi vok úgyhogy, hol van Debrecenben abban nem tudok segíteni:(. Nálunk a baba és a mama ingyen mehet (elõtte be kell jelentkezni!)az apukának 400Ft kísérõ jegyet kell vennie.30 perces kb. 1 foglalkozás. Ja és ha szoptatsz akkor uszi elõtt kend be a mellbimbód valami zsíros krémmel popsikém is jó:) (nehogy kiázzon a klóros víztõl, mert akkor a pici nem fogadja el nem fog enni!!!)de szopi elõtt mosd le vízzel. Boldog uszizást 3 hónapos kislány anyukája

Mennyi idősen lehet a babát közösségbe vinni? Gondolok itt pl. egy bevásárlásra!?

3 hetesek vagyunk! Azt mondta a véd?n?, hogy sétálni már nyugodtan kimehetek vele, de olyan helyre ne vigyem, ahol több ember tartózkodik zárt légtérben (f?leg most az influenza miatt is)!

Legjobb válasz: Hát mi pont 3hetesen elvittük magunkal de nem volt valami jó ötlet,mondjuk nyár volt tehát nem ilyen náthás idõszak.Most biztos nem merném,de aki nem tudja máshogy megoldani az úgy is kénytelen vinni.Minden esetre én a hordókát vagy a babakocsit elõl letakarnám egy pelussal.

Hát mi pont 3hetesen elvittük magunkal de nem volt valami jó ötlet, mondjuk nyár volt tehát nem ilyen náthás idõszak.Most biztos nem merném, de aki nem tudja máshogy megoldani az úgy is kénytelen vinni.Minden esetre én a hordókát vagy a babakocsit elõl letakarnám egy pelussal.
Szerintem is nyugodtan viheted, hisz eddzeni kell, különben hogyan alakuljon a védekezõrendszere? Nálunk még nem volt beteg(7 hónapos), pedig voltak nagyobb utazásaink is, sõt a karácsonyi bevásárlások sem voltak semmik. Barátnõmék meg már többször betegek voltak a férjével együtt, külön-külön is, és a babájuk egyszer sem kapta el. Arra figyelj, hogy amikor bemész egy melegebb boltba, kicsit takard ki, vedd le a sapiját, ha vastag, mert ami még ciki, az a hidegbõl melegbe aztán megint hidegbe mászkálás, mert ha megizzad, és úgy viszed vissza a hidegbe, attól megfázhat.
Én hat hetes kora után vittem, pedig nyári baba volt. Addig csak az utcai séta, de most az influenza miatt inkább nem viszem ha nem muszáj, csak sétálunk minden nap. Mellesleg a baba nagyobb veszélyben van az influenza miatt, mint a felnõttek. Mi õsszel kaptunk be egy csúnya megfázást és hörghurutot, de én azt senkinek nem kívánom, amit akkor átéltünk. Azóta vagyok sokkal óvatosabb, addig én is azt hittem velünk nem lehet baj. Vigyázz a babádra és inkább várj ezzel legalább március elejéig, közepéig. Ha nem tudod megoldani, akkor meg próbáljatok olyankor menni, amikor kevesen lehetnek. Aki meg be akar kukucskálni, ne engedd neki.
szia! az én fiam most 4 hónapos, de még nem vittem "tömeges" helyre. féltem õt a fertõzésektõl. szerencsére az apja tudja tologatni kinn, míg bevásárolok. de tudom, hogy nem mindenki tudja ezt megtenni... egy hete viszont muszáj voltam bevinni kórházba, hát tiszta ideg voltam, hogy szedett-e össze valamit. szerencsére nem, de azért ezután is igyekszem óvatos lenni.
9 hetes a babám. 1 hetes korában már kitettem az erkélyre "sétálni". 2 hetes kora óta pedig minden nap megyünk le, és általában séta közben ejtem meg a bevásárlást is. Persze nem órákat nézelõdök, max negyed óra alatt elintézem. Muszáj, különben nem lenne itthon semmi kaja. A babámnak nincs semmi baja, remélem nem is lesz. Úgy gondolom, hogy az influenzától inkább én vagyok veszélyben, mint a babám.
Az enyém 8 hetes lesz, boltban, plázában még nem jártunk vele, egyelõre nem is tervezem. A plázákat pláne:D Oda vittem, ahová szükséges, pl: a kórházba UH-ra és 3-szor voltunk tanácsadáson. A többi pedig az utcai séták, de nem sok ember közé. Megvárok még pár hetet. Csak anyatejes, remélem, hogy erõs lesz az immunrendszere.


Mikor lehet a babát strandra vinni? Most 3hetes a babám, nyáron már mehetünk vele?

Legjobb válasz: Szerintem is neked kell eldönteni, de ha jó árnyékos helyet találsz vele, viheted. De sztem ne egész napra..

Szerintem is neked kell eldönteni, de ha jó árnyékos helyet találsz vele, viheted. De sztem ne egész napra..
Szerintem még ne vidd. Az enyém 3, 5 hónapos, de még az nyáron "pihenünk". Lesz még idõd menni vele. Nem kell elsietni semmit. A strand egyébként is egy "kétlábonjáró" fertõzésveszély a felnõtteknek is.
A vízbe semmiképpen ne vidd be, mert nagy a fertõzésveszély, meg a napra is csak módjával. Legalább 50-es faktorszámú naptejet vegyél és azzal kend be, illetve 11 és 15 óra között ne érje a nap, mert magas az uv-sugárzás olyankor. Sajnos sok olyan tahó jár a strandra, aki a medencébe pisil vagy nem megfelelõen tisztálkodik, és ki tudja, hogy kinek milyen betegsége van. Erre te kevésbé vagy érzékeny, de a baba beteg lehet tõle. :-)
Majd jövõre.Iszonyú magas az UV sugárzás, meg tényleg nem a strandra való egy ilyen pici baba.Én biztos nem vinném a sok gombás lábú-fenekû fazon közé...
Igazából ez a Te döntésed ha nem viszed a napra stb...elvileg miért is ne de én pl. nem viszem még az idén az tuti. Most 4 hós.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! inkább majd jövöre:)
szia! a kismama c. újság szerint természetes vízbe 8 hónapos kortól kb., strandra 1 éves kortól érdemes vinni. Azt írják, hogy a dokik a tengervizet tartják a legveszélytelenebbnek a baba egészségére. épp ma olvastam. persze ez csak egy vélemény, biztos van aki hamarabb strandoltatta a babáját és nem lett beteg és tuti van olyan is, akinek 1 éves kora után szedett össze valami betegséget a gyermeke strandon. szerintem ha mentek, inkább természetes vizet válasszatok elõször.
Nálunk az uszodában 8 hetes kortól lehet vinni a babákat babaúszásra. Ez lehet iránymutató, de neked kell döntened. Ha bárhova szabadba viszed a babát, még akkor is, ha árnyékban marad, ajánlatos 50 faktoros krémet használni a bõrén az elsõ évben legalább. Akkor is, ha nyárra már nagyobb a baba, de ha ennyire picike, akkor pláne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
7 hós a babám, jövõ hónapban fogom vinni strandra, de nagy napernyõt viszünk magunkkal, és árnyékos helyet keresünk. A bébipancsolóba is beviszem majd, nem hiszem, hogy ott bármit elkapna. De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit tart helyesnek.

Mennyi idős korától lehet a babákat kenguruba vinni? Nekem a babám 31napos.

Legjobb válasz: Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/

Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/
Mi kb 5 hetesen vittük kb fél órát volt benne. 10 hónapos koráig használtuk, utána hátihordót vettünk. Vicc, hogy állandóan a kendõvel jönnek, aháhy kendõs anyáukát látok, gyerek uyganúgy van mint a kenguruban, vagy egész bizarr pózban:-((( Csak mondjuk még lóg feje is. A múltkor láttam egy párt ikrekkel, anyun kendõ volt, apun kenguru, akéét bab tök ugyanoylan pózban volt. Na akkor hol is az igazság??
Van már olyan amit elvileg lehet használni bármilyen kortól, de én mikor rákérdeztem a gyerekorvosnál, azt mondta, hogy 3 hónapos kor elõtt nem ajánlja.
Én kenguru párti vagyok, nagyon szerettük, lehet már olyanokat tartani, amik rendesen tartanak, masszívak. 3 hónapos kor alatt egyáltalán nem ajánlott, mondanám úgy is, hogy nem szabad, de bevallom, én rákényszerültem két hónapos korától és olyan 8 hónapos koráig használtuk. Én még minimum 1 hónapot várnék a helyedben, de ha nem bont törvényt a szükség, akkor kettõt.
A miénket 3 hónapos kortól lehet használni. Elõbb nem is tettem volna bele, pedig nagyon masszív, ügyes volt a kisfiam. A miénket fektetve is lehet használni, tök jól támasztja a fejét, hátát. Érdemes körbenézni és jó minõségût venni. Amúgy egyet értek az anyukával a kendõ vs kengurut írta. Hétvégén gyereknapon én is láttam kendõs gyerekeket, semmiben nem különbözött a mi kengurunktól. Ugyanúgy lógott benn a gyerek, nyeklett a feje össze-vissza.
Mi is vettünk kengurut. Rá van írva, hogy 2 hónapos kortól, de a bababoltban azt mondták, hogy akkor rakjuk bele a babát, ha már biztosan/fixen tartja a fejét. Kb. 1 hete elõszedtük a 27 fokos lakásban belecsomagoltuk (a fiam egy rövidujjú bodyban volt). Rájöttem: ez nem nyári holmi a sok szivacsbetéttel, frotírbelsõvel... Amúgy a fiamnak nagyon tetszett, de 5 perc után csurom vizesen szedtem ki belõle. ...majd õsszel...
elõzõ vagyok. Kenguruban árnyékolási lehetõségrõl sem tudok. Szerintem ilyen meleg idõszakban inkább babakocsi (sajnos).
Kenguruban sose, mert nem támasztja megfelelõen a gyereket, lóg benne a lába.
Utolsó vagyok: elnézést a helyesírási hibákért, gyorsan írtam.

Mikortól lehet a babát kerékpárülésben vinni?

7 hónaposak elmúltunk, nagyon szépen ül és alig várom, hogy kimozdulhassunk, mivel a babakocsit utálja, s?t, így nem nagyon voltunk a több, mint fél év alatt házon kívül!

Legjobb válasz: Ha stabilan ül akkor szerintem lehet. Jól rögzited, biztonságos ülésbe.. :)Én az elején elöre raktam õt. Aztán mikor már zavart a kilátásban, meg a súlya is több volt hátra tettük az ülést.

Ha stabilan ül akkor szerintem lehet. Jól rögzited, biztonságos ülésbe.. :) Én az elején elöre raktam õt. Aztán mikor már zavart a kilátásban, meg a súlya is több volt hátra tettük az ülést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ
Az én kisfiam 10hónapos õ is utálta a babakocsit.Alig használtuk, mert orditott benne.Januárba vettünk neki egy többfunkciós kisbiciklit amit hátulról lehet irányitani zenél, végül is babakocsi helyett is használható.Késöbb ha nõl a gyerek lelehet a lábtartót, tolórudat szerelni jó kisbiciklinek.8500ft-ért vettük, azóta bárhova elindulhatunk, csak a kutyusos bicit vigyük.
Szerintem ha bejön a jó idõ akkor már lehet. Én inkább hátra rakom, mert elöl jobban éri a szél, hátul védettebb. Nekem azt ajánlották, hogy dönthetõ legyen a kisülés háttámlája, mert elejibe el fog aludni benne.

Hány éves babát lehet vinni kerékpárülésben a bicajon? Kb.2 éves kora körül?

Legjobb válasz: Az én lányom 13-14 hónapos lehetett, amikor kezdtük, mert nem maradt meg a babakocsiban. 6 hónapos korában ült, állt, 9 hósan önállóan is ment, úgy gondoltam, elég erõs már. Szerette. 5 éves. Szerintem 2 éves már nagyon utazhat benne.

Az én lányom 13-14 hónapos lehetett, amikor kezdtük, mert nem maradt meg a babakocsiban. 6 hónapos korában ült, állt, 9 hósan önállóan is ment, úgy gondoltam, elég erõs már. Szerette. 5 éves. Szerintem 2 éves már nagyon utazhat benne.
SZerintem amikor tud már ülni nyugodtan lehet vinni:)
A kerékpárülésre szereljetek rá gyerekülést.Én is így hordom a lányom 8 hónapos kora óta, most 4 éves.
A kérdező hozzászólása: 1 évesen szeretnénk majd néha magunkkal vinni biciklin, de nem tudom, szabad-e.

Mikortól lehet a babákat babaülésben vinni?

Amikor már jól ül, 4 hónapos kora körül jól tudom?!

Legjobb válasz: Szia ált 6 hónapos kortol ajálják mert addigra erösebb a gerince.

Szia ált 6 hónapos kortol ajálják mert addigra erösebb a gerince.

Hány honapos kortol lehet a babát kirándulni vinni? Ha igen. Milyen messzire és mennyi idore?

Legjobb válasz: ahogy jónak látod. ebben a melegben persze nem szabd kivinni, de ha az idõ kellemes, nem okoz neked gondot, hogy szoptasd egy erdõben, mezõn, parkban, akárhol akkor hajrá! ha kirándulni mentek érdemes feltenni a babakocsira az esõvédõt, persze nem teljes, csak ráteríteni, hogy a kullancsoktól megvédd.

ahogy jónak látod. ebben a melegben persze nem szabd kivinni, de ha az idõ kellemes, nem okoz neked gondot, hogy szoptasd egy erdõben, mezõn, parkban, akárhol akkor hajrá! ha kirándulni mentek érdemes feltenni a babakocsira az esõvédõt, persze nem teljes, csak ráteríteni, hogy a kullancsoktól megvédd.
Kérdés, hogy hova kirándulni? Erdõbe, tópartra, strandra, más városba, hegyekbe?
Mi 3 hetes korától vittük hordozókendõben, bár a kislányom szeptemberi baba volt, és korán sem volt ilyen hõség... De állítólag jövõ hétre már enyhül, akkor pedig nyugodtan mehettek jó levegõre !!!
Bocsi, az lemaradt, hogy elõször kb. fél órát voltunk, aztán emeltük óra, másfél, két órára is.Nekünk szerencsénk van, mert csak kisétálunk az erdõbe, így az utazás idejét nem kell belekalkulálnunk.De Õ is szopizott erdõben, semmi gond nem volt.

Hány honapos kortol lehet a babákat uszodába, fürdöbe vinni?

Legjobb válasz: Babaúszásra lehet õket vinni 3 hós kortól! Én úgy tudom csak olyan helyre lehet õket vinni, ami kifejezetten babáknak van kialakítva, védõnõi és talán orvosi felügyelettel. Normál fürdõbe és uszodába lehet nem lehet õket bevinni...

Babaúszásra lehet õket vinni 3 hós kortól! Én úgy tudom csak olyan helyre lehet õket vinni, ami kifejezetten babáknak van kialakítva, védõnõi és talán orvosi felügyelettel. Normál fürdõbe és uszodába lehet nem lehet õket bevinni...
Igen, 3 hónapos kortól. Mi õszi "nyaralás" közben vittük elõször a kisebbiket gyerekmedencébe, akkor volt 3 hónapos. Kicsit furcsállta, de élvezte. Én elõbb elfáradtam a folyamatos elõre hajlástól és a gyerkõc tartásától.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!