Találatok a következő kifejezésre: A babát idős korától (21 db)

Mennyi idős korától vittétek a babát programokra?

pl. bábszínház, játszóház stb...

Legjobb válasz: játszóházba kétéves korától szerette cirkuszban , bábelõadáson még nem volt de gondolom már végig tudná ülni csak sose úgy jött ki a lépés. állatkertben egész icipici kortól sokat járunk vidámparkban másfél évesen ült fel elõször forgóra amiben babának van kis traktor meg ilyenek. színházba moziba nem járunk sajnos anyagi okok miatt. de egy egész estés filmet szivesen megnéz cinderella , micimackós mesék .. ha meg rendezvény van a városban akkor mindig jön velünk . mi maradt ki? kiállítás? kipipálva de inkább az olyat szereti - érthetõ módon - amit meg foghat kipróbálhat. a honvédségi napokat imádja kifestik ülhet BTR-ben stb.

játszóházba kétéves korától szerette cirkuszban , bábelõadáson még nem volt de gondolom már végig tudná ülni csak sose úgy jött ki a lépés. állatkertben egész icipici kortól sokat járunk vidámparkban másfél évesen ült fel elõször forgóra amiben babának van kis traktor meg ilyenek. színházba moziba nem járunk sajnos anyagi okok miatt. de egy egész estés filmet szivesen megnéz cinderella , micimackós mesék .. ha meg rendezvény van a városban akkor mindig jön velünk . mi maradt ki? kiállítás? kipipálva de inkább az olyat szereti - érthetõ módon - amit meg foghat kipróbálhat. a honvédségi napokat imádja kifestik ülhet BTR-ben stb.

Akinek nem volt egyáltalán segítsége, az a babát mennyi idős korától vitte magával pl. nagyobb bevásárlásra, hivatalba, stb?

Segítségem csak a férjem, aki este későn jön haza, így egyedül vagyok a babámmal egész nap. Most még csak 3 hetes, nem rég vittem ki először sétálni. A bevásárlást, vásárlást, ügyintézést eddig a férjemmel meg tudtuk oldani, de sajnos most már magamnak kell intéznem és hát a fiamat nem hagyhatom egyedül, bébiszetter meg kilőve több okból is. Autóval mennénk mindenhova, persze csak oda,ami gyalogosan messze lenne. Aki nagyon kicsi korától vitte magával a gyerekét mindenhova az hogy csinálta? A nap ugyanazon időszakában mentetek ide-oda, vagy amikor épp bealudt, akkor indultatok el? Bepakoltátok a fél házat, mindenre felkészülve? Mit csináltatok ha elkezdett nagyon sírni, de semmivel sem tudtátok lenyugtatni? Minden praktikára, tanácsra kíváncsi vagyok!Első baba és kicsit félek vele elindulni.

Legjobb válasz: Én 3-4 hetes korától vittem magammal mindehová, általában aludt a babakocsiban, ha mégis sirt, akkor ringattam, s visszaaludt. Általában úgy idõzitettem, hogy 2 evés közt menjünk csak el. Tea vagy viz cumisüvegben, pelus, krém, törlõkendõ mindig volt nálam

Én 3-4 hetes korától vittem magammal mindehová, általában aludt a babakocsiban, ha mégis sirt, akkor ringattam, s visszaaludt. Általában úgy idõzitettem, hogy 2 evés közt menjünk csak el. Tea vagy viz cumisüvegben, pelus, krém, törlõkendõ mindig volt nálam
4 hetesen vittem elõször, igen a fél házat hurcolom a mai napig is, pedig már egy éves. Nehéz volt és én is mindig aggódtam, ráadásul igény szerint szopizott, de megoldottam, mert muszály volt, ha sírt kivettem, ha kellett használtam a baba mama szobát vagy a kocsiban pelenkáztam. A mai napig is mindíg ringatom a bevásárló kocsit :) Legyen egy utazós pakkotok benne csereruhával, pelussal, popsitörlõvel, popsikrémmel, pelenkázó alátéttel, babavízzel, cumisüveggel, pótcumival. Ne aggódj, valahol el kell kezdeni, menni fog!
Fél éves korától nevelem teljesen egyedül. Amikor el kellett menni, akkor felpakoltam a kicsit kenguruba és vittem. Kocsim, jogsim nincs, így tömegközlekedéssel utaztunk, teljesen be volt fedve a kis arcocskája/fejecskéje, nehogy legyen valami baja és szerencsére nem lett soha semmi. Ez ment 1 éves koráig, mikor beadtam bölcsibe, mert vissza kellett mennem suliba (nappalis vagyok), így ha kellett valami ügyet intézni, akkor napközben intéztem. Vasárnaponként ejtettem meg a nagy bevásárlást, vittem babakocsival a kislányomat. Ha sírt, megnyugtattam, beszéltem hozzá, adtam neki játékot, vagy megitattam. Viszonylag hamar megnyugodott mindig, sosem volt túl nagy problémám a kicsivel Hálistennek. :) 22F
3 hetesen már a Lehel piacon vásároltam vele. Szerintem nem kell túlaggódni. A kocsiban biztos el fog aludni (ha még ilyen pici), a hordozót meg rápattintod a babakocsi kerékre és már mehettek is, fel sem fog ébredni. Annyi, hogy egyszerre csak egy helyre vidd, és próbálj idõben végezni. Kisfiam sokkal jobban és többet alszik napközben a séták közben, mint a kiságyában. Otthon 2 óránként eszik, ha úton vagyunk 4et is kibír...
Én is 3 hetes kora óta járok vele minden fele. Boltba, postara, mikor hova. Sosem volt olyan, hogy annyira sírt volna, hogy nem tudtam volna megoldani. Vittem mindig inni valót (õ mindig sokat ivott), így azzal mindig meg lehetett nyugtatni. De amúgy imádta a boltot, a mai napig nagyon szeret vásárolni. :) Mindig be volt készítve a pelenkazo táska a kocsiba, de nem volt rá általában szükség.
5 hetes korától vittem mindenhova, mondjuk hivatalba nem, meg olyan helyre, ahol ülünk és ott van egy csomó ember, oda nem vittem, de Tescoba már igen. Úgy mikortól minden hova viuttem az olyan 3 hónapos kora.
Utolsó vagyok, megtanultam leküzedeni a gátlásaimat és tényleg bárhol megszoptattam, ilyenpicinek még semmi msára nem nyugodott meg ha rájött a sírás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat mindenkinek! Egyszerre csak egy helyre fogunk menni és visszük a fél házat is magunkkal. A kocsiban úgyis elfér :) Gondolom egy idõ után meg csak megszokja hogy jövünk megyünk, és majd én is belerázódom a dolgokba! :)
Én hordozom a lányom, kezdettõl fogva jön mindenhova velem. Szoptatni mindenhol lehet(fõleg ha kocsival mentek):) , egy pótpelus, egy pótpulcsi és miénk a világ:) .

A játszószőnyeget mennyi idős korától élvezte a babád és meddig?

Legjobb válasz: Kb 2-3 hós korától nézte, aztán 5,5 hósan már lekúszott róla... sok hasznát nem vettük.

Kb 2-3 hós korától nézte, aztán 5, 5 hósan már lekúszott róla... sok hasznát nem vettük.
7 hetesen kapta, akkor elnézelõdött rajta, de 12 hetesen hara fordult, és onnan az állványnak nem volt értelme, az alja tetszett neki, 5 hós volt, amikor elkezdett kúszni, akkor már a játszószõnyeget kiegészítettük szivacspuzzle-lel, és azon volt szinte egész nap:)
Kislányom utálta, úgyhogy nem használtuk csak párszor. A lelógó állatok nem érdekelték, sõt kifejezetten nem tetszett neki, hogy egyáltalán lóg valami fölötte. A kiságyban lévõ forgót sem szerette. De visszatérve a játszószõnyegre, nekünk tök felesleges dolog volt.
11 hetes és most nagyon élvezi. Örülök, hogy megvettem. Jó sokat elvan rajta, nézegeti a játékokat, fogdossa (próbálja), nagyokat vigyorog közben.
Nekünk játszó matrac van, még nem tud ülni, ezért kispárnát rakok bele, és úgy fekszik benne. 4 hósan kezdte el érdekelni, most 5 hós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elég megosztó...valaknek nagyon bejön és valakinek nagyon nem. Kérdezhetek még? És pihenõszéket szerette a babátok és azt mikortól használtátok és meddig?
Pihenõszéket használtuk, már elég hamar beletettük egy kis idõre. Szeretett benne hintázni, nézelõdni a kislányom. Kb. 6-7 hónapig használtuk, mert azután már ki akart belõle jönni, inkább kúszni akart már és nem egy helyben ülni. De jó volt a pihenõszék. A hozzátáplálás kezdetekor még abban is etettem, mert az etetõszékben még felborult. Nekünk jó volt.
3 hónaposan kapta, kb. két hónapig játszott rajta. Nem nagyon érte meg megvenni 17 ezer Ft-ért.
A kérdező hozzászólása: uhh, 17 ezerért valóban nem..


Mennyi idős korátol hord a babád zoknit-harisnyát? Újszülöttnek ugye még nem kell rugdalózó alá?

Legjobb válasz: az én fiam 2 hetes korától hord zoknit. Azóta adok rá nadrágot és pulóvert. A rugdalózó nála nem jött be valahogy. Harisnyát meg mostanában kap, hogy hûvösebb van kint. 13 hónapos múlt.

az én fiam 2 hetes korától hord zoknit. Azóta adok rá nadrágot és pulóvert. A rugdalózó nála nem jött be valahogy. Harisnyát meg mostanában kap, hogy hûvösebb van kint. 13 hónapos múlt.
Utolsó vagyok! Most miért kellett lepontozni??????
Mi ahogy hazajöttünk a kórházból, azóta adok a rugdalózó alá zoknit, mert mindig hideg volt a lába. A doktor néni mondta hogy adjak rá zoknit, azóta mindig meleg a lábacskája. Most 4 hetes :)
Szia, mi 6 hósak vagyunk, de nekem mióta hûvösebb van azóta van rajta harisnya. Itthon egy harisnya+hosszú újjú bodyban van. Ha kimegyünk a harisnyára adom a meleg nadrágot. Nekünk ez bevált, ha hidegebb lesz, akkor még kap egy vékony nacit alá.+zoknit. Most csak a harisnyán van kocsicipõ.
Enyém is télen született, vettem is harisnyát neki, de nem adtam rá sose. Zoknit én csak akkor, ha nadrág volt rajta, a rugi alá nem. Most, hogy már egész nap a földön van, itthonra is adok rá harisnyát, nehogy felfázzon a parkettán.
Én is adtam rugi alá, zoknit mindig, de volt hogy harisnyát is. Novemberi a babám .
Nekem mindhárom gyermekem télen született, én adtam rá zoknit a rugdalózó alá is, sõt harisnyát is, mikor kimentünk a házból. Amúgy már a kórházból is úgy hoztam haza õket, hogy a rugi alatt volt harisnya és zokni is. Szóval újszülött koruktól hordanak zoknit és harisnyát.
Januári baba, az elsõ hónapokban sosem adtam rá harisnyát és zoknit is ritkán. Mindig anorákban vittem ki, alatta body és rugi, bent is abban volt. Most lesz tíz hónapos, kúszik, mászik, persze, hogy most már harisnyában és kantáros naciban nyomja.
Én zoknit csak nadrághoz adtam rá. Harisnyát meg nagyon ritka esetben használtunk eddig. 3-6 hónaposan volt nagyon hideg, az overál alá rugdalózót adtam rá, meg betakartam. Soha nem fázott. Mikor nagyobb lett, nadrág és rugdalózó, harisnya nélkül, zoknival.
Az én babám tavaly novemberben született, és én az elején szinte csak rugit adtam rá. Ha kimentünk, akkor adtam rá valami laza zoknit, és rá pamut kiscipõt. Még a kantáros naci alá is rugit adtam :-), csak kb. márciusban vettem harisnyát neki. Arra figyelj, hogy ne szorítsa el a zokni gumírozása a lábát, mert még nagyon finomak az erei. Jobban szerettem a kiscipõt, ami elég bõ volt, de melegített.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, ki pontozott le, de én felpontoztalak! Ne törõdj vele, annyi hülye van, aki ebben éli ki magát. Vettem zoknit, meg kis harisnyát :) )
Ezt a lepontozást én sem értem. Második vagyok. Valaki feltett egy kérdést, mi szívesen válaszoltunk, mert így tudunk egymásnak tanácsot adni, segyteni. Hogy ezt most miért jó bárkinek is lepontozni? Váljék egészségére!
Ja, ez a lepontozás elég érdekes, fõleg, hogy szerintem én sem adtam rossz választ. Ez a 21% most az össz-százalékomat is jól lehúzta...

Mennyi idös korától hajtjátok le a babának a babakocsi lábtartóját?

16hónapos a kisfiam,már lehajtottam neki,bár még nem ér le a lába a lábtartóra,viszont néha ugy felemeli mindkét lábát és csak tartja,mintha azt jelezné,h hajtsam fel neki vissza a lábtartót.

Legjobb válasz: Illetve még azt szeretném kérdezni,h ennyi idös babátoknak 3pontosan kötitek be a biztonsági övet a babkocsiba vagy 5pontosan?

A kérdező hozzászólása: Illetve még azt szeretném kérdezni, h ennyi idös babátoknak 3pontosan kötitek be a biztonsági övet a babkocsiba vagy 5pontosan?
szia! mi felhajtva használtuk kb 19-hós koráig mert úgy szerette õ is mindig felhúzta a lábacskáit! és 5-pontosan! :-)
22 hónapos. Nincs lehajtva, így kényelmes neki. 5 pontos öv.
21 hónapos koráig használtuk a babakocsit, nem hajtottam le neki, mert egyszer kipróbáltam, és nem volt úgy kényelmes neki. Nyújtott lábbal ült a kocsiban, úgy volt jó neki. A lábtartót nem használta.
A kérdező hozzászólása: Hu, köszönöm szépen a válaszotokat!:) Akkor valószinü ahogy sejtettem is, az én babám is azt jelezné nekem, h neki is még felhajtva lenne kényelemes! Na akkor holnap kipróbáljuk felhajtva!:) Akkor ezek szerint nincs "korhoz" kötve, h mikor kell vagy illö lehajtani nekik, hanem mikor ök ugy érzik csak akkor kell!:)
jót nevettem, nagyon cukik lehettek a babák ahogy lábtartó nélkül nyújtott lábbal ülnek :D én babám 13 hónapos, nemrég lehajtottam neki de õ meg a könyöklõre pakolta a lábacskáit :D
15 hónapos a fiam, elég régóta lehajtott lábtartóval közlekedünk. Neki sem ér le teljesen a lába, de a cipõ orrával imádja "rugdosni". Nem kapcsolok neki biztonsági övet, mert nem szereti.

3 honapos babam ulve eszik mar 2honapos koratol, marmint en tartom a fejet, de ulve etetem, hogy nehogy felre nyeljen. Milyen idosen tarthatom ulve a babam? Pl. vettem bumbo szeket, abba bele rakhatom?

Legjobb válasz: nem szabadna ültetned,majd ha magától is ül.nem nyelfélre,ha szopik a baba akkorpl.fekve eszik és úgy jó neki. Ha ülve eteted, akkor csak megerõlteti a nyakát.

En sem tennem ebbe a szekbe harom honaposan... Nezi a tevet a babad? Vicces....
nem szabadna ültetned, majd ha magától is ül.nem nyelfélre, ha szopik a baba akkorpl.fekve eszik és úgy jó neki. Ha ülve eteted, akkor csak megerõlteti a nyakát.
Teljesen felesleges ülve etetni, nem fog félrenyelni, álometetésnél sem etetünk ülve, mégsem nyel félre.
Hat eleg baj az... No de nem ez volt a kerdes, bocs, hogy leirtam.
a képek változása, a villódzás hatszorosára növeli az epilepszia kialakulását. Ilyen kis gvereknek még tanulnia kéne a távolságot felmérni a szemével, megtanulni fókustálni egy tárgyra, ezt teljesen megzavarja a 2 dimenziós tévé. Valamint passzív tevékenység, a gyereknek aktív, fejlesztõ tevékenységre van szüksége. Ez nem a tévé bamba bámulása.
*fókuszálni
A kérdező hozzászólása: a babam aldott jo, egyedul is elvan, nem tudtam, hogy karos a teve, az idegeket foleg nem tudtam, es igen, tevezek iotthon, a babam sosem nyafog, azt csinalok, amit akarok, enekelni szoktam neki meg beszelni
"vicces vagy nem a jatszoszonyegen sir a kezemben ulve meg bamulja tevet orakig" Most akkor elvan egyedül vagy nem? Nem szabad ültetni egy 3 hónapos babát. Órákig én sem bírom a tv-t bámulni. Minek szültél ha nem foglalkozol vele? Nem szoktál olvasni vagy mástól tapasztalatokat gyûjteni mit szabad/mit nem, milyen foglalkoztatók vannak stb. Ja bocs...ezeket a tv-nem mondja... :/
A kérdező hozzászólása: nem viszem kozossegbe a sok taknyos koze, nehogy elkapjon valamit.enekelek, beszelek, kielegitem az igenyeit, megvettem neki mindent, a legujabb jatekokat stb.nagyon szeretem, turelmem vegtelen, mi mast csinaljak meg?tevet nem tudtam meg az ultetest sem
Teljesen ülve egyáltalán nem tarthatod, csak a fejét emelheted meg egy kicsit, hogy ne nyeljen félre. A széket és hasonlót majd csak ha ülni tud, 6-7 hósan.
nem kéne folyton szekírozni mindenkit...nekem két gyerekem van de még nem hallottam az epilepszia-dologról habár mi nem nagyon tévézünk...a tényleges kérdésre visszatérve még mindig jobb ha aggódik hogy a gyermeke nehogy félrenyeljen minthogy magasról [email protected] rá!
ne haragudj, de ez olyan szomorú :( nem tudtad, hogy nem szabad ültetni egy ülni nem tudó babát? nem egyértelmû, hogy fognod kell a fejét, különben összecsuklik? :( órákig ülteted a tv elõtt? :( nem piszkálni akarlak, de tényleg nem mindenkinek vannak anyai ösztönei :( tv-zés helyett olvasgass gyereknevelési könyveket, , hátha... sok egészséget a babádnak, remélem nem lesz következménye! biztos sokat fog sírni mostantól, hogy nem ülteted de kitartás, ne törj meg mert nagy bajt okozhatsz ha tovább csinálod!
Hogy mit csinálj? Ültesd be a tv elé és menj el csavarogni! Te jó Isten!
Az a lényeg, hogy megvetted neki a legújabb és legdrágább játékokat. Így már minden más. Akkor te egy nagyon jó anya vagy. A gyerek meg majd magától felnõ. Ja remélem még bébikompba nem raktad. Az lenne csak igazán szép. Ha valami baja lesz az ültetéstõl vagy a tv-tõl meg tudod bocsátani magadnak? Gratulálok. Türelem...persze. Majd akkor legyen türelmed amikor elkezd mászni vagy járni. Akkor már nem lesz neki elég a tv. És egy 3 hónapos babát semmiféleképpen NEM(!!!) ültetünk. Te jó ég. Senki nem szólt rád? Párod/anyukád/anyósod/barátnõd/akárki? Olyan jó idõ van. Nem kell közösségbe menni. Menjetek ki sétálni egy kicsit például.
A kérdező hozzászólása: mi koze van az idegrendszernek a tevehez?
Nekem meg egy eves statuszon is mondta a gyerekorvos, hogy ne nézzen tv-t a gyerek, mert nagyon nem tesz jót az idegrendszerenek. 3 honapos babát pedig ne ultessetek sehogy! Majd ha õ egyedul felül, akkor lehet.
Mi az a bumbo szek? Pihenoszek? Abba teheted fel orara egy nap. Ultetni nem szabad, mig magatol nem tud ulni. A hatat is te tamasztod vagy nekitamasztod valaminek? Tapszeres, ugye? Egyebkent felrenyel? Akkor kisebb lyuku cumi kell neki vagy masfajta. Ha meg szopik, akkor ugy szoptasd, hogy te hatradolsz es majdnem fugolegesen a melledre teszed, igy a gravitacio ellen is kell dolgoxnia, nem jon annyira a tej. De semmikepp ne ultesd ugy, hogy a fenekere es neki kelljen tartania magat, ez igy tilos!
Én úgy tudom, hogy Bumbo székbe 3 hónapos kortól lehet rakni. De ülve nem tarthatod egészen addig, amíg magától nem ül (tehát kb. 8 hós koráig). De egyébként a kisbaba fekve sem nyel félre a cumisüvegbõl (gondolom arra érted az evést), felesleges ültetni, csak megerõlteti magát.
A kérdező hozzászólása: bumbo szeket 3 honaposan akkor hogyan hasznalhatom, ha NEM SZABAD ULTETNEM??????az lehet, hogy kart csinaltam a gyerekben, hogy mindennap ulktetem, tamasztva?de nem eroltetem, hanem igy nezunk tevet, igy eszik stb.
4. vagyok. Azért teheted Bumbo székbe, mert ott a lábai enyhén magasabban vannak, mint a feneke, és a szék formája is olyan, mint a baba formája (bár én ennek ellenére nem biztos, hogy beletenném a babámat). Amúgy nem hiszem, hogy ártottál azzal, hogy ültetted, de ezután lehetõleg ne etesd úgy.
A kérdező hozzászólása: vicces vagy nem a jatszoszonyegen sir a kezemben ulve meg bamulja tevet orakig
Tönkre teszed nemcsak a hátát és a gerincét, de sajnos a fejlödö idegrendszerét is. :(
"bámulja a tévét órákig" és nem csak a csontozatát, a szemét és az idegrendszerét is. NE ültesd, az elsõ amit mindenki megtanul, hog a baba nem ülhet, csak hamár magától felül. A második, hogy nem nézhet órákig
*tévét. Az a legjobb, ha ez elsõ években egyáltalán nem néz. (majdnem hatszorosára nõ az epilepszia veszélye tévézõ babáknál)
Bár ezek szerint te sem a gyerekkel foglalkozol, hanem a tévét bámulod te is órákig....
Úristen így lebarmolni valakit....ez a sok "okos" anyuka [email protected]!!

Mennyi idős korától lehet a babákat kenguruba vinni? Nekem a babám 31napos.

Legjobb válasz: Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/

Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/
Mi kb 5 hetesen vittük kb fél órát volt benne. 10 hónapos koráig használtuk, utána hátihordót vettünk. Vicc, hogy állandóan a kendõvel jönnek, aháhy kendõs anyáukát látok, gyerek uyganúgy van mint a kenguruban, vagy egész bizarr pózban:-((( Csak mondjuk még lóg feje is. A múltkor láttam egy párt ikrekkel, anyun kendõ volt, apun kenguru, akéét bab tök ugyanoylan pózban volt. Na akkor hol is az igazság??
Van már olyan amit elvileg lehet használni bármilyen kortól, de én mikor rákérdeztem a gyerekorvosnál, azt mondta, hogy 3 hónapos kor elõtt nem ajánlja.
Én kenguru párti vagyok, nagyon szerettük, lehet már olyanokat tartani, amik rendesen tartanak, masszívak. 3 hónapos kor alatt egyáltalán nem ajánlott, mondanám úgy is, hogy nem szabad, de bevallom, én rákényszerültem két hónapos korától és olyan 8 hónapos koráig használtuk. Én még minimum 1 hónapot várnék a helyedben, de ha nem bont törvényt a szükség, akkor kettõt.
A miénket 3 hónapos kortól lehet használni. Elõbb nem is tettem volna bele, pedig nagyon masszív, ügyes volt a kisfiam. A miénket fektetve is lehet használni, tök jól támasztja a fejét, hátát. Érdemes körbenézni és jó minõségût venni. Amúgy egyet értek az anyukával a kendõ vs kengurut írta. Hétvégén gyereknapon én is láttam kendõs gyerekeket, semmiben nem különbözött a mi kengurunktól. Ugyanúgy lógott benn a gyerek, nyeklett a feje össze-vissza.
Mi is vettünk kengurut. Rá van írva, hogy 2 hónapos kortól, de a bababoltban azt mondták, hogy akkor rakjuk bele a babát, ha már biztosan/fixen tartja a fejét. Kb. 1 hete elõszedtük a 27 fokos lakásban belecsomagoltuk (a fiam egy rövidujjú bodyban volt). Rájöttem: ez nem nyári holmi a sok szivacsbetéttel, frotírbelsõvel... Amúgy a fiamnak nagyon tetszett, de 5 perc után csurom vizesen szedtem ki belõle. ...majd õsszel...
elõzõ vagyok. Kenguruban árnyékolási lehetõségrõl sem tudok. Szerintem ilyen meleg idõszakban inkább babakocsi (sajnos).
Kenguruban sose, mert nem támasztja megfelelõen a gyereket, lóg benne a lába.
Utolsó vagyok: elnézést a helyesírási hibákért, gyorsan írtam.

Mennyi idős korától lehet a babának 1, 5-ös tejet adni?

Legjobb válasz: Ha már adsz neki tejet, akkor azt is adhatod. Átlagban 2 éves kora körül, ha nem tejérzékeny.

Ha már adsz neki tejet, akkor azt is adhatod. Átlagban 2 éves kora körül, ha nem tejérzékeny.
1 éves kortól lehet bevezetni a tejet, de nem 1, 5 %-os tejjel (az semmit nem ér), hanem minimum 2, 8%-os legyen.

Mennyi idős korától adtál a babádnak édeskömény teát?

És napi hány dl adható neki?

Legjobb válasz: Nem adtam soha.

Nem adtam soha.
2-3 hetes korától, ha fájt a hasa. Fõleg éjjel, amikor nem kapott szopit. Átlagban napi 2 dcl-t.
Én 2 hetes korától adtam neki az ánizsteát így nem lett hasfájós, nálunk változó volt a mennyisége 1-2dl
4 hónapos korától.Napi 1 dl-t megiszik, de már majdnem 1 éves.Eleinte jó ha 20-30 ml-t ivott, de nyár volt.
A kérdező hozzászólása: Instant tea por formában is adható a pici babának? (Angliában élek és eddig csak olyat találtam és valami kéne màr a pocakfájós babámnak )
Nem.Instatként 4 hónapos kortól adható.
1 éves kortól
enyém 14 hónapos, kettõt alszik, de nagyon rövideket. díjaznám, ha lenne végre egy hosszú
17 hós múlt. 1 óra körül alszik el, és általában 2-2, 5 órát alszik.
Másfél éves korától.
Változó, nagyon babafüggõ! A nagyobbik fiam 1éves korától aludt egyszer, a középsõt 22hós korától már átszoktattam az egyalvásra, mert simán aludt még kétszer. :) ) Kicsit kitoltuk a délelõttöt, már 12kor ágyban van, de így is alszik 3-4ig. :) Szóval még mindig sokat alszik, de már csak egyszer. :)
17 hónapos korától.
10 hónapos korátol hagyta el a délelõtti alvást !
10 hónapos volt mikor elhagyta a délelötti alvást.
A 7 hónaposomnál elõ szokott fordulni, hogy csak ebéd után alszik el, kb 2-3 óra hosszát is, de ezen kívûl nem alszik!
20 hónapos. 10-bõl 8-szor kétszer alszik.:)
14hónapos volt mikor elkezdtük az átállást az egy alvásra..15 hónaposan már teljesen elmaradt a 2ik alvás!
1. babám 15 hónapos korától aludt már csak egy nagyot délután. (ma is a legjobb alvóm 5 éves most). 2. babám 8 hónapos korától már csak egyszer aludt. 3. babám 10 hónapos jelenleg, még kétszer alszik napközben, bár rövidet, délelõtt fél órát-40 percet, ebéd után 2-t. Próbáltam neki elhagyni a délelõttit hátha akkor egy nagyobbat aludna, de nem bírja, nagyon nyûgös és emiatt ebédelni se akar olyankor már fáradtan, így inkább ráhagyom még ezt a délelõtti fél órácskát, utána kipihenten ebédel a nagyobbakkal 12kor, játszik stb. és csak 2 körül teszem le. Olyan szempontból nem szerencsés, hogy így nem egyszerre alszik mind 2 (vagy 3 ha a legnagyobb is itthon van) hanem váltásban, így nem nagyon jut gyerekmentes idõm napközben hogy gyorsan hatékonyabban kitakarítsak, megfõzzek, sportoljak vagy csak úgy nézzek ki a fejembõl. Így mindez máskorra marad.
10 hós korától. Szép lassan toltam ki neki az ébrenléti idõt. Most már 3/4-d 12-kor fekszik le és alszik kb. 3-4ig
10hónapos korától.
10 hós korától alszik egyszer, déltõl kb 2-ig. Ez már istenes, mert amíg 2-szer aludt max 30 perceseket nyomott, így van egy kis idõm összekapni magam, mire felébred.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!