Találatok a következő kifejezésre: A babát idős (664 db)

Mennyi idős korig szopott a babád? Ha szopik még, mennyi idős, ha nem választja el magát, te mikor teszed?

Az enyém 20 hónapos, esze ágában sincs abbahagyni. 2 évesen le szeretném választani, ha tudom...

Legjobb válasz: Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.

Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.
17 hónapos, szopik még reggel a napközbeni elalváshoz és az esti elalváshoz.Mostanában gondolkodom az elválasztáson, de még nem hoztam határozott döntést.
9 hónapos a fiam és cicifüggõ :) 2 éves koráig szeretném szoptatni, ha õ igényli
18 hós a kisfiam, 2 évesen szeretném majd leválasztani, ha addig magától nem tenné meg. Bár ma nappali alvásnál nem kellett neki, pedig mindég cicin aludt el.Úgyhogy lehet, hogy nálunk elkezdõdött a folyamat.
14 hós a kisfiam, reggel és este szopizik még, szép lassan választottam el, és maradtunk ennél a kettõnél.Nagyon szeret cicizni, nem igen akar leválni róla.Én januárba visszamegyek dolgozni, akkor lesz másfél éves, szerintem akkortájt elválasztom, ha magától nem hagyja el.Egyébként eszik mindent.
még most is szopizik, 7 hós, és 2 éves kora után már nem "szeretném" szoptatni, ha õ elõbb le nem választja magát. Amióta hozzátáplálok, nem szoptatok annyit, na meg teákat is adok, tápszert nem adtam.
az én lányom 15 hõnapos és még napi4x cicizik.a télen szeretnénk nekiállni a tesónak!remélem addig abba hagyja, de ha mellette is sikerül össze hozzni akkor engem nem zavar!
Én kisfiam 17 hónapos korában gondoltam úgy, hogy eddig és nem tovább. Nagyon jól viselte az elválasztást, nem volt semmi gond.
5 hónapig mert elapadt a tejem azóta eszik minden mást.
Kisfiam 6 hónapos koráig szopott, aztán egyszerûen nem kellett neki. Kiköpte, játszott vele, de szopizni esze ágában sem volt... Szenvedtünk egy ideig, aztán ennyi... pedig akartam volna még...
1, 5 hét múlva lesz 1 éves, reggel-este szopik még. Régóta úgy vagyok vele, hogy 1 éves korától babatejet kap majd reggelire, vacsira. Most is úgy gondolom, hogy 1 hónapon belül abbahagyom a szoptatást. Biztos, hogy nem lesz gond, mert nálunk soha nem volt olyan, hogy húzta volna a ruhámat, hogy õ cicit akar... Mert barátnõm gyereke pl állandóan húzta a ruhát le a mellérõl, én fiam soha nem csinált ilyet. Pedig egy zabagép amúgy, de cicifüggõ sose volt.

Milyen idősen alszanak már csak ebéd után a babák?

Kisebbik lányom 1 éves múlt és még 2x alszik, reggel 3 óra alatt totál elfárad. Nagyobbik már ilyenkor 1x aludt. Kinek mikortólaludt 1x a gyereke?

Legjobb válasz: 1.babám 15-16 hósan tért át, 2.babám 12 hósan

1.babám 15-16 hósan tért át, 2.babám 12 hósan
Már nem emlékeszem pontosan, de az biztos, hogy másfél éves már elmúlt.
a fiam egy két hete állt át az egyszeri alvásra..most 16 hónapos..volt egy elég nehéz hónapunk amikor vacilláltunk hogy egyszer aludjunk vagy kétszer..az volt a baj h reggel nagyon lefáradt hamar..de mostmár kibirja12ig utánna meg 3 fél 4ig is alszik, aztán este9kor megy ágyba és azota végigalussza az éjszakát..VÉGRE!!!
A lányomat 22 hónaposan kezdtem bölcsibe szoktatni, ezzel együtt átállítani a napi 1 alvásra. Mai napig jó alvókája van, már 5 éves múlt. A fiam 14 hónapos és még kétszer alszik.
13 hónapos volt, azota fél1-fél3ig alszik délután, most 22 honapos
8 hónaposan már csak egyszer aludt napközben, 2-2.5 órát.
Fiam 9 hósan kezdett napközben 1x aludni, ebéd után 2, 5 órát! 17hós
A lányom 8 hónaposan állt át, de akkor még ebéd elõtt aludt. Aztán egy évesen már kibírta ebéd utánig is.
Hú akkor én vagyok az ellenpélda. Az én fiam 2 hónapos kora óta csak 1 szer alszik napközben. Sehogy nem bírtam elaltatni csak üvöltés és sírás volt a vége. Azóta nem is erõltetem. Bár nem bánnám ha aludna, de így legalább elkerüljük a felesleges hisztit. Az a jó a dologban, hogy mióta csak délben alszik azóta átalussza az éjszakát. :) De ez gyerek függõ. Tesóm kisfia 2 éves és még napi 2 szer alszik és éjszaka is felkel 2-3 szor.
Szia, nekünk 16 hosan állt át az egy alvasra, de délelõtt alszik általában olyan 1-1, 5 órát kb.Aztán este 7 kor már fekszik ez akkor úgy volt mikor 2szer aludt.
lánym 2 hónap múlva lesz 2 éves, most kezd áttérni a napi 1 alvásra.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor itt is nagy a szórás! :-D
Az én lányom most 11 hós. Már egy hónapja variál, hol egyszer alszik, hol kétszer. Attól függ, mikor ébred reggel. Ha 6 körül, akkor kijön a 2 alvás, ha fél 8-kor, akkor már csak 1. Én még díjaznám a 2 alvást, , mert egy esetén nagyon nyûgösen telnek az esték...:)

Mit vettél a babádnak karira? És mennyi idos a babyd?

Legjobb válasz: Tõlünk tanuló kutyust kap, babát rucikat. Déditõl is babát:) meg autósülést mert kinõtte már egy ideje Másik déditõl is babát:) Jól összebeszéltünk:) Mamától szélcsengõt (imádja) többiek nem mondák el

Tõlünk tanuló kutyust kap, babát rucikat. Déditõl is babát:) meg autósülést mert kinõtte már egy ideje Másik déditõl is babát:) Jól összebeszéltünk:) Mamától szélcsengõt (imádja) többiek nem mondák el
Szia. 16, 5 hós. Lego, fa kirakó és játék konyha:) ! És te?
egy játszó asztalt vettünk 11 hós lányunknak (chicco), zenél, illetve építeni is lehet rajta. tudomásunk szerint kap egy mesélõ manót az egyik nagymamától, a másiktól szánkót, amit már ki is próbáltunk, kap Duplót, egy tanuló kutyust...azt hiszem a sok kis bigyuszt elpakolhatom egy dobozba, amivel eddig játszott.
1 éves a kisfiam. Tõlünk gyerekszintetizátort, duplo-t és mászóhengert kap. A családtól pedig egy egész játékgyárat...tuti nem fogunk beférni a szobába kari után..:)
bocs, 8 hónapos
tõlünk sütifalót és cipõt kap. nagymamától hintává alakítható zenélõ bébikompot, másik mama cd-t vett, kap még ugrálóhintát, ruhákat, könyveket, cumisüveg-termoszt, a többit nem tudom, nem árulták el. Boldog Karácsonyt mindenkinek!
a keresztszüleitõl kapott habtapit, zenélõs-csili-vili készségfejlesztõt, babatévét, ruhákat és egy tök jó cuccot, aminek nem tudom mi a neve. Állítólag Mo.-on nem is lehet kapni, Szlovákiában vették. Egy plüss maci, ami angolul beszél, és a netrõl lehet bele szöveget, dalokat letölteni. Pl. a keresztszülei beletáplálták a kisfiam nevét, és a maci a nevén szólítja. Nagyon tuti játék. Tõlünk olyan készségfejlesztõ játékot fog kapni, ami úgy néz ki, mint egy kocsi mûszerfala és zenél meg villog, ha fékezel meg dudálsz meg indexelsz. Egyik nagyszülõk játékállatokat meg habszõnyeget vettek (megjegyzem, ha a másik nagyszülõktõl is kapnánk, azt is volna, hova tegyem), meg ideadták már régebben a pénzt etetõszékre, de sajnos az kellett másra, úgyhogy lehet, hogy csak jövõre lesz etetõszéke a fiamnak. A másik nagyszülõktõl nem tudom, mit fog kapni.
Semmit nem vettünk egymásnak. Pár hónapja cseréltük le lakást a baba miatt. Nekünk ez elég ajándék volt egész évre.
Szia! Felhúzható autó, búgócsiga és 2 matricás könyv :)
14, 5 hónapos. A családtól (nagyszülõk, nagynénik, nagybácsik) és tõlünk kapja (szétosztva): játék babakocsi baba szivacsfotel játszósátor 100 labdával játéklaptop mágikus rajztábla fürdõkádba vm játék könyvek néhány ruha és még pár apróság Ez kb fejenkét 3000 Ft-ra jön ki.
18 hónapos kislány, kapott DVD-ket a kedvenc mesefigurájával, hûtõmágnest szintén ezzel a figurával (Barney a dínó), cicás öltöztetõs játékot fából, másik öltöztetõst ami a csempére ragad, fürdéshez. Egy doboz építõkockát, egy babazongorát, mesekönyveket (kemény táblásat), egy Bilibot és egy Bilibo Box-ot. Ráköltöttem a karácsonyi pulykapénzem. :) Mamáéktók egy FisherP-s kis teherautót, ami kockákat szállít, másik mamáék nem mondták el. Egyébként a bilibot nézzétek meg, szerintem állati jó! http://www.bilibo.hu
ja és 12 hónapos
tõlünk tanuló kutyát, egyik nagyszülõ 5 az1ben bébitornázó, másik nagyszülõ építõkocka szerûséget meg még több apróságot kap még.6 hónapos lesz szombaton.
A kérdező hozzászólása: Bugo csigat, jatek telefont, es 1 plus kis labdat, 11 hónapos!
7 hónapos kislány.Kap egy zsiráfos golyópályát, egy sütifaló kincses bödönt, és egy hello kittis szabadidõ rucit.
2 éves a lányom, kap egy fa hintalovat (benti), építõkockákat, szintén új autós ülést mert kezdi kinõni a mostanit, kabátot. Másoktól van még 4 ajándéka de még én sem tudom mik azok.


12 hetesen még nem látszik semmi a hasamon (puffadást leszámitva), ami a babára utalna. Ennyi idős babának már látszódnia kéne?

Jöv? héten megyek orvoshoz, de nagyon félek, hogy van valami baj.

Legjobb válasz: Szia! Minden terhesség más, van akinél 5 hónaposan sem látszodik hogy babát vár. Ha nincs semmi panaszod nem hiszem, hogy aggódnod kellene. Szóval ne stresszeld magadat minden rendben lesz.

Szia! Minden terhesség más, van akinél 5 hónaposan sem látszodik hogy babát vár. Ha nincs semmi panaszod nem hiszem, hogy aggódnod kellene. Szóval ne stresszeld magadat minden rendben lesz.
Énis láttam 160 centis 50 kilós nõt szülés elõtt és nem mondtam meg, hogy szül.. A védõnõnél is volt egy fiatal csaj szülés elõtt 2 héttel, de nem volt nagyobb hasa, mint nekem 10 hetesen... Szóval ez teljesen egyéni, ne félj, ilyenkor még nem feltétlen látszik... A könyvek is a 20. hétre írják, hogy már nem lehet titkolni. De ugye nem vgyunk egyformák...Mekem sem nõtt a pocim az elmúlt 6 hétben, centivel mérve, de nincs baj!! 21 hetes kismami
Szia! Az, hogy mikor fog látszani rajtad a terhesség teljesen alkatfüggõ, nekem a 20. hétig semmi nem látszott, majd 5 hét alatt annyit nõtt a pocim, hogy le sem tagadhatom a várandósságomat! Ne aggódj ezen, lesz majd neked is szép nagy kerek pocakod! Boldog babavárást!
Szia!!!Én a második babámat várom, és a két terhesség különbözõ.Az elsõnél 15 hetessen már elég jól láttható volt, most visszont a másodikkal 21 hettessen alig láttni valamit.Ne aggódj emiatt, nincs semmi baja a babának, függ az alakodtól is, hogy mikkor lessz látható a pocakod!!!!!
Szia én elsõ babás vagyok és kb a 15dik héttõl kezdett nagyon látszani, mondjuk mindig is volt egy kis pocim, de kb már egy hónapja az látszik, hogy gömbölyûbb, kisimult.Most 16hetes vagyok és épp ma döbbentem mennyit nõtt egy pár nap alatt.Szval sztem 12hetesen még annyira nem látszik de 4 hét mulva már fog, ne aggódj!Gratula a picihez

Milyen hőmérséklettől/milyen idős kortól lehet úgy öltöztetni nyáron a babát, hogy bodyt nem adok rá, csak egy pólót és nadrágot, vagy szoknyát?

Legjobb válasz: Egy kisebb babának, aki még nem tud ülni sem, csak fekszik, jobb a body/napozó, vagy ha kislány, egy egybe ruha, hogy ne legyen kint a dereka. De egy már totyogó babát már simán lehet pólóba és naciba/szoknyába öltöztetni kb 28 foktól.

Egy kisebb babának, aki még nem tud ülni sem, csak fekszik, jobb a body/napozó, vagy ha kislány, egy egybe ruha, hogy ne legyen kint a dereka. De egy már totyogó babát már simán lehet pólóba és naciba/szoknyába öltöztetni kb 28 foktól.
Szerintem tök mindegy, mennyi idõs, én addig nem adtam rá nacit, amíg a köldökcsonk nem esett le, nehogy megsértse, az nálunk 1 hónap volt, de szerintem nyáron a melegben nyugodtan adj rá, amit szeretnél, nem fog megfázni. A 28 fok sztem is okés.
Én most elõször adtam a fiamra body nélkül pólót, de már jár! Ahogy az elsõ is írta, amíg inkább ül, fekszik, kúszik, mászik, addig a póló felcsúszhat, húzogatni kell, stb. addig jobb a body!

Mennyi idös korától hajtjátok le a babának a babakocsi lábtartóját?

16hónapos a kisfiam,már lehajtottam neki,bár még nem ér le a lába a lábtartóra,viszont néha ugy felemeli mindkét lábát és csak tartja,mintha azt jelezné,h hajtsam fel neki vissza a lábtartót.

Legjobb válasz: Illetve még azt szeretném kérdezni,h ennyi idös babátoknak 3pontosan kötitek be a biztonsági övet a babkocsiba vagy 5pontosan?

A kérdező hozzászólása: Illetve még azt szeretném kérdezni, h ennyi idös babátoknak 3pontosan kötitek be a biztonsági övet a babkocsiba vagy 5pontosan?
szia! mi felhajtva használtuk kb 19-hós koráig mert úgy szerette õ is mindig felhúzta a lábacskáit! és 5-pontosan! :-)
22 hónapos. Nincs lehajtva, így kényelmes neki. 5 pontos öv.
21 hónapos koráig használtuk a babakocsit, nem hajtottam le neki, mert egyszer kipróbáltam, és nem volt úgy kényelmes neki. Nyújtott lábbal ült a kocsiban, úgy volt jó neki. A lábtartót nem használta.
A kérdező hozzászólása: Hu, köszönöm szépen a válaszotokat!:) Akkor valószinü ahogy sejtettem is, az én babám is azt jelezné nekem, h neki is még felhajtva lenne kényelemes! Na akkor holnap kipróbáljuk felhajtva!:) Akkor ezek szerint nincs "korhoz" kötve, h mikor kell vagy illö lehajtani nekik, hanem mikor ök ugy érzik csak akkor kell!:)
jót nevettem, nagyon cukik lehettek a babák ahogy lábtartó nélkül nyújtott lábbal ülnek :D én babám 13 hónapos, nemrég lehajtottam neki de õ meg a könyöklõre pakolta a lábacskáit :D
15 hónapos a fiam, elég régóta lehajtott lábtartóval közlekedünk. Neki sem ér le teljesen a lába, de a cipõ orrával imádja "rugdosni". Nem kapcsolok neki biztonsági övet, mert nem szereti.

Hol tudom megnézni hányas lába van a babámnak? 11cm, ekkora láb mennyi idős babának felel meg?

Legjobb válasz: kb. 19-es cipõ lehet és egyéves baba... nekünk akkor volt ekkora.

kb. 19-es cipõ lehet és egyéves baba... nekünk akkor volt ekkora.
A kérdező hozzászólása: Az jó, az én kislányom még csak 4, 5hónapos de már 11cm lába van. Hozott neki a nagyanyja egy kis cipõt, hogy majd jó lesz ha fog tudni járni. Már most akkora mint a lába.
http://www.freeweb.hu/karinamail/meretek.html Itt megtalálod a méretezést! Azt, hogy a lábméret alapján mennyi idõsnek felel meg, nem lehet megmondani, hisz ez adottság kérdése. Az enyémnek pl 1 évesen 17-es volt a lába. Mondjuk én is kis lábú vagyok (35-ös), de apáé meg 45-ös... szóval a lábméretnek nincs köze a korhoz.. A barátnõm fiának 23-as volt 1 évesen :)
nem baj ... kocsicipõnek elhordhatja!
Kisfiamnak 10 hónaposan volt 11 cm a lába és 19-es cipõt kellett neki vennem. Én úgy vettem észre, hogy sok függ attól, milyen márkájú a cipõ, mert az Elefanten 19-es cipõnk 1cm-rel hosszabb mint a Nike 20-as...ennyit a méretezésrõl.

Mennyi idős kortól lehet adni a babának tejet?

Sajnos a tápszerekt?l nagyon fel fújódik és fáj a hasa mindent kipróbáltunk már! Azt mondta az egyik ismer?söm hogy mivel egy hónapos így kipróbálhatom hogy tápszer helyett egy harmad tejet és két harmad teát adok neki! Lehet ezt? A véd?n?m azt mondta ne de ha ez egy jó megoldás akkor kipróbálnám!

Legjobb válasz: 1 éves kor után. 1 hónapos babának nem kellene...

1 éves kor után. 1 hónapos babának nem kellene...
Nem szabad tejet adni 1 éves korig, sõt még van ahol azt írják 2-ig. Nem tudsz anyatejhez jutni valahonnan? 8 hós korig támogatja a TB, neked nem kerül semmibe.
Igy van csakis 1 év után de a legjobb ha várnak vele 2 évig sõt én még olyat is hallottam hogy 3 éves koráig is lehet várni a tej bevezetésével, de az már szerintem tulzás!! Mi mondjuk 15 hós a kisfiam , még Milupa tápot adok , de adok soxor rendes tejet , tejbegríz , formályában , meg fõzelékbe teszek pl tökfõzelékbe , borsófõzelékbe stb... üdv Nikol

Mennyi idős koruktól veszik a kezükbe a babák a dolgokat, és veszik be a szájukba? Arra gondolok, hogy mennyi idősen lehet már nekik rágókát adni pl.

Legjobb válasz: A kisfiam kb. 4 hós kora körül fogta meg a csörgõt, amit a kezébe adtunk. Eleinte olyat próbálj, ami könnyû és belefér a kis markába.

A kisfiam kb. 4 hós kora körül fogta meg a csörgõt, amit a kezébe adtunk. Eleinte olyat próbálj, ami könnyû és belefér a kis markába.
A lányom 3 és fél hónapos, tegnap kezdett el nyúlni a csörgõje felé, meg is fogja olyan kis ügyetlenül, és beveszi a szájába.
Nekem is 3, 5 hónapos, és kb 1hete próbálja megfogni a tárgyakat, és a szájába venni, még ügyetlen egy picikét a drágám:) , de egyre jobban megy neki.Szerintem olyan 4 hós kora körül már jól megy majd neki:) !!
2, 5 hósan már megfogta a csörgõt, rágókát, ha a kezébe adtuk. Aztán 3, 5 hós kora körül már maga nyúlt érte. 6 hós babás

33 hetesen nincs 2 kg a babám uh. Szerint. Akinek kb.1.80 kg volt ennyi idősen és azóta megszült mekkora lett a baba?

Legjobb válasz: Szia.Nekem a 32. héten 1780 gr volt az uh-os gép szerint.A 36. héten 2200gr,és a 38. héten 2600gr.Ennyit becsült az orvos és jól meg is ijesztett hogy nem fejlõdik rendesen.Aztán a 39 héten megszületett pont 3000gr-al és 52 cm-el szóval teljesen normális méretekkel.Ne aggódj biztosan minden rendben van a babáddal.Nem kell hogy mindenki 4 kg-os babát szüljön. üdv:8 éves és 4 hetes fiuk anyukája.

Szia.Nekem a 32. héten 1780 gr volt az uh-os gép szerint.A 36. héten 2200gr, és a 38. héten 2600gr.Ennyit becsült az orvos és jól meg is ijesztett hogy nem fejlõdik rendesen.Aztán a 39 héten megszületett pont 3000gr-al és 52 cm-el szóval teljesen normális méretekkel.Ne aggódj biztosan minden rendben van a babáddal.Nem kell hogy mindenki 4 kg-os babát szüljön. üdv:8 éves és 4 hetes fiuk anyukája.
Szia! Nekem a 32. héten 1700 grammra becsülték a Kislányomat. Izgultam is, hogy elérje a megfelelõ súlyt. Mindenki mondta, hogy pici baba lesz, mert a hasam se volt túl nagy. Na ehhez képest: A kiírt elõtt két nappal született 55 centivel és 3600 grammal. Ámultunk és bámultunk, hogy hol volt idáig ez a nagy baba. A súlybecslésnek meg ne nagyon higyjél, látod mennyire nem ad valós értéket. Nyugi, biztosan szépen fejlõdik a Babácskád. Üdv: 7 hetes Kislány anyukája
ne foglalkozz azzal, hogy miit mutat a súlybecslés!!! Mivel ez csupán becslés, baromi pontatlan is lehet. 1-2 milli eltérés itt, ott és máris fél kiló is lehet a tévedés. Különben is a babák zsírpárnái nem látszanak az uh-n, így egy rövidebb, de ducibb babánál még nagyobb lehet az eltérés. Hányszor hallani, hogy egyik nap megmérték a babát uh-n x súllyal, aztán 2-3 nap múlva megszületett fél-1 kilóval könnyebb vagy épp nehezebb súllyal!!! Ilyenkor ui. már a babák nem egyformán nõnek, nagyban számít már az, hogy mit örököltek. Egyébként, ahol én szültem az utolsó hetekben már nem is csinálnak súlybecslést a nagy pontatlanság miatt...
Az elsõ vagyok , azt elfelejtettem leírni hogy az orvos annyira meg volt gyõzõdve hogy pici baba lesz hogy simán gátmetszés nélkül szültem meg.Na hát gondolhatod mennyire kellemes volt, és gondolom az orvos is meglepõdött a dolgon.Na de mindegy most már kint van és ez a lényeg.
Mennyire igaz h nem sokat jelent ez a súlybecslés :) ) Az én lányomat 1780 grammnak mérték 33 hetesen...végig azt mondták, akörüli súlyú lesz mint a bátyja (olyan 3300 körül) és hogy nem nagy baba a pocim is kisebb volt mint a tesóval. És erre megszületett a 39.hét végén 4400 grammal és 60 centivel!!!! csak lestünk hogy HOGY LETT EKKORA??? :) ) Szóval semmit se jelent mit jósolgatnak:) Persze így utólag sokkal jobb volt h nem tudtam elõre mekkora csajszi várakozik odabent, tuti nehezebb lett volna a szülés számomra...
32hetesen volt 1730g, 37.hétre született 2950g-al:) Szóval nyugi:)
Szia!Elsõ babám 32 hetesen 1780g volt!41.hétre született 3000g és 51cm-el!Pont átlagos baba volt!Most a második babámat is 1700g-ra becsülték!A dokim azt mondta, hogy szép fejlett baba igaz nem lesz 4kg, de nem is baj!Én se vagyok egy vastag!Még így terhesen is +13kg-al is csak 61kg vagyok!:) :) Nyugi nem lesz semmi baj a súlyával!Szép kis formás baba lesz!:) :) 34 hetes kismama
32 hetesen 1800 gramm volt, 39 hetesen született meg 3430grammal, és 49 cm-el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!