Találatok a következő kifejezésre: A babát ha egy (909 db)

Összezavarná nagyon a babám, ha egy éjjelt rokonoknál töltenénk? 3hós

Elfog tudni aludni vajon?Kiságyban alszik,ott velünk aludna egy ágyban!

Legjobb válasz: ha van lehetõséged akkor inkább egy utazó ágyba tedd vagy két fotelt toljatok össze de semmi féle képen ne aludjatok egy ágyban mert utána már nem tudod majd kiszoktatni... Nagyon könnyen megszokják ezt vigyázz vele...

ha van lehetõséged akkor inkább egy utazó ágyba tedd vagy két fotelt toljatok össze de semmi féle képen ne aludjatok egy ágyban mert utána már nem tudod majd kiszoktatni... Nagyon könnyen megszokják ezt vigyázz vele...
Mi minden hónapban egyszer az anyósoméknál alszunk és semmi gond nincs!Ugyan abban az idõben megfürdetjük eszik és megy az utazóágyába.Ugyanugy alszik mint itthon semmi gond nincs...De szerintem ez egy kicsit babafüggõ is...Mindenesetre jobb ha már most szoktatjátok hogy késõbb is nyugodt szivvel el tudj menni..
Aki lepontozza a válaszokat az elárulná, hogy mit gondol a kérdéssel kapcsolatban?! Tényleg érdekelne! Hadd okuljunk belõle mi is!
Mi is havonta 1x-2x megyünk anyuékhoz, anyósékhoz, és ott is alszunk néha. Anyóséknál kiságy van (még a férjemé volt...), ott abban alszik, anyuéknál pedig kicsi korában párnákkal körbebarikádozva a nagyágyon, vagy nappal a babakocsiban. Mivel már mászik ezért a múltkor az ágy mellett a földön (habszivacson, pokrócon) aludt egy kicsit, de aztán elmászott... :) Most gondolkodom utazóágyon. Ilyen korában, mint Ti szinte észre sem vette, hogy nem otthon van, most már nehezebben alszik el és kicsit kevesebbet is (nappal), de éjszaka nincs gond. De én úgy vagyok vele, hogy "na és ha egy kicsit nehezebben alszik le, akkor mi van"... :) Semmi! :) Szerintem azzal sem lesz probléma, ha veletek alszik, nem hinném hogy ezután otthon is követelni fogja, hiszen otthon nem ezt szokta meg. Próbáljátok meg, neki (is) kell alkalmazkodni! Ezért ne maradjatok otthon!! A fejvédõjét, takaróját, alvósvalamijét azért vigyétek el magatokkal!
igen
mi ennyi idõsen a párom szüleinél töltöttünk egy estét. könnyebb elaludt, de mikor felébredt, látszott, hogy riadt, nem találta a megszokott kis vackát. nagyon zavart volt, alig aludt aznap, pedig elõtte már rég átaludta az éjszakát. de ez csak egy tapasztalat, hátha ti nem így jártok.

18 hetes terhes vagyok. Anyukám nagyon beteg, áttétes agyrákos. Nagyon félek, hogy most elveszítem. Szerintetek mi lehet a babámmal ha egy ilyen trauma ér? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt

semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt
Én olyan 9 hetes terhes lehettem az elsõ babámmal, amikor kiderült, hogy édesanyámnak agytumora van, de sajnos neki már elég késõn vették észre, úgyhogy már nem tudtak segíteni. Édesanyámék egy másik városban éltek, ezért vártunk a hírrel, személyesen szerettük volna elmondani neki, hogy unokája lesz és nem telefonon. De sajnos már nem sikerült. Pár nap alatt elvitte a betegség. Az, hogy ilyen gyors lefolyású volt a dolog, egy orvosi hibának "köszönhetõ". Ezért nem tudtunk már vele beszélni. Kb. 12 hetes lehettem amikor temettük. Természetesen a babának nem lett semmi baja. Most is itt játszik mellettem, most 17 hónapos, és a 20 hetes pocaklakóm is itt ül a pocakomban. Szerintem, ha idõben észrevették volna a dolgot, akkor tudtak volna segíteni rajta. Van két ismerõsünk is, akit kezeltek és jelenleg is tünetmentesek.
Ne érjen ilyen trauma, szívbõl kívánom, hogy jobban legyen!! Ha netán mégis érne ilyen tragédia, akkor meg kell próbálnod nagyon erõsnek lenni a picurkád érdekében és gyorsan túltenni magad ezen. Te ismered az állapotát és az esélyeit, és ha olyan szörnyû a helyzet, akkor meg próbálj meg felkészülni erre. Talán én még keresnék egy pszichológust is, aki segíthet.
Igen, én is szaksegítséget ajánlanék. Nem kell mondani senkinek, de érdemes eljárni egy pszichológushoz, aki segít felkészülni rá, mert a hirtelen sokk neked is problémákat okozhat! Keress segítséget (ne barátot, olyat, aki tudja, mit csinál) szerintem már most!
Nagyon sok erõt kívánok ehhez a tortúrához amin most keresztül mész, de szerintem is az a legésszerûbb dolog ha agyilag és lelkileg is felkészíted magad erre a tragédiára a baba és a saját érdekedben is! De adja a jó Isten hogy ne veszítsd el az Anyukád! Nagyon sajnálom! Kitartás!! :( 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépem köszönöm mindenkinek az õszinte válaszokat. Azt hiszem megfogadom a tanácsokat. Hiszem nekem most már a kisbabám is fontos. Reménykedek, hogy Anyukám összeszedi magát. Mást sajnos amúgy sem tehetek. :(
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak. Nagyon sajnállak, hogy ilyen borzalmat kellett átélned. Mennyi idõs terhes voltál amikor megtörtént a baj?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a veled történteket. Iszonyú hogy az ember nem tehet semmit ellene. Az viszont egy áldás, hogy a baba egészségesen megszületett. Én is csak bizakodok, mást nem tehetek. Köszönöm, hogy írtál. Jó babázást és jó egészséget kívánok nektek!
Hogy vagy, kedves Kérdezõ?
Emiatt ne legyen buntudatod nem kell mindig a gyerek mellett gubbasztanod. Orulj h egyedul is eljatszik
Örülj, hogy egyedül is játszik. Az én fiam pont ugyanilyen, mint a tiéd. Nem igényli az állandó foglalkozást, nagyon jól elvan magában is. Amikor velem akar játszani, akkor ott vagyok, de egyébként nem erõltetem rá magam.
ezzel én is így vagyok de nem kell egyfolytában mellette ülni, milyen felnõtt lesz akkor :-) Legyen meg a napi foglalkozás, játszás, éneklés, tapsolás, csip csip csóka, szeretgetés, könyv mutogatás, de ezen felül gondolom azért evés, peluscsere, fürdés közben csak hozzászólsz :-)

Megviseli a babat ha egyik naprol a masikra leallok a szoptatassal? ) hos es reggel este szopott immel-ammal.

Legjobb válasz: Semmiképp nem jó, ha egyik pillanatról a másikra állsz le (egyébként nem látszik, hogy hány hónapos, mert az sem mindegy, hogy újszülött vagy 2 éves).

Semmiképp nem jó, ha egyik pillanatról a másikra állsz le (egyébként nem látszik, hogy hány hónapos, mert az sem mindegy, hogy újszülött vagy 2 éves).
A kérdező hozzászólása: 9hos.
A lányom maga vált le egyik napról a másikra 4 hósan. A fiamat hozzá kellett táplálni, kb. 1 hét alatt leszokott a cicirõl, kényelmesebb volt neki a cumisüveg. Szóval egyiket se viselte meg. Ha ímmel-ámmal szopik, le fog válni õ is.
Ha már õ nem igényli, akkor valószínûleg nem. De a te esetedben én nem is választanám el magamtól, hiszen úgy tûnik, hamarosan õ maga is elhagyja a te beleszólásod nélkül is...

Reménykednétek a babában, ha egy 3-4 napig tartó pecsételő vérzés hirtelen megáll nemvárt mensi előtt kb.1 héttel?

Legjobb válasz: Igen,reménykednék. http://babatervezok.otthona.net/verzesek.shtml Ajánlom figyelmedbe az oldalt!

Igen, reménykednék. http://babatervezok.otthona.net/verzesek.shtml Ajánlom figyelmedbe az oldalt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Milyen hatással van az a babára ha egy esetleges felfázás, vagy bármilyen fertőzés nincs kikezelve?

Legjobb válasz: Nincs ilyen jellegû gondom, csak érdeklõdök.:) 24 hetes kismami

A kérdező hozzászólása: Nincs ilyen jellegû gondom, csak érdeklõdök.:) 24 hetes kismami
koraszülés....szüléskor antibiotikumot adnak
Elkaphatja, fertõzõdhet és károsodhat is a magzat az elsõ trimeszterben. A végén szülésnél meg lehet hogy császározni kell, ha fertõzésed van éppen, hogy ezzel megvédjék a picit. Reméljük nem lesz ilyen probléma. Lényeg, hogy a doki nélkül ne használj semmit, ha szükség lenne rá...

Nem "káros" e a babának, ha egy anyuka 8 hónapos korában is még csak szoptatja babáját?

Sokan írják, hogy még csak anyatejes a babája, de már 8 hónapos. Közben meg azt lehet olvasni, hogy 6 hónapos kortól már nem elég egy babának csak az anyatej, a vitaminok és ásványi anyagok miatt. Err?l mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az én apukámat egy éves koráig kizárólag csak szoptatta a mama és tök egészséges baba volt.Miben volt akkor más a szoptatás,mint most?:D Amúgy én is 14 hónapos koráig szoptattam a kislányomat,de fél éves korában én is megkezdtem a hozzátáplálást.

Az én apukámat egy éves koráig kizárólag csak szoptatta a mama és tök egészséges baba volt.Miben volt akkor más a szoptatás, mint most?:D Amúgy én is 14 hónapos koráig szoptattam a kislányomat, de fél éves korában én is megkezdtem a hozzátáplálást.
Az én lányom 8 hónapos, és nagyon nehezen megy a hozzátáplálás. 6 hónaposan elkezdtük, és még egy étkezést sem tudtunk kiváltani.Rendszeresen, minden nap kínálom, de egyszerûen pár kanálnál több nem kell neki, elfordítja a fejét, összeszorítja a száját, és sír. Nem erõltetem, mert azzal szerintem csak rosszat teszek. Hogy aggódóm-e, hogy ezen? Már nem, mert a védõnõ és a doktornõnk is megnyugtatott, hogy még nem vagyunk elkésve semmivel. Viszont amikor itt az oldalon olvasgatom, hogy a vele egyidõs babák már azt eszik amit a család, akkor azon viszont "aggódóm" mert az szerintem már a másik véglet....
Amikor én voltam baba, már 3 hónapos kortól ajánlották a hozzátáplálást, most 6 hós kortól, csak idõ kérdése, hogy kitaláljanak valami egészen mást... Én kicsit belefáradtam ezekbe a tuti és kötelezõ dolgokba. Az enyém három hónapos, és majd ha úgy látom, hogy kíván, kér más kaját, kapni fog. Ha 6 hósan, akkor adom. Ha egy éves korig szopizni akar, és megy, akkor szopizni fog és teszek rá, hogy kinek mi a tudományos véleménye. Ismerõsömnek éppen most ajánlotta a védõnõ a Milupát, hogy mennyire kell adagolni, mert szükséges, aztán este volt a híradóban, hogy annyira mégsem jó...
NEM KÁROS! Most hirtelen nem találom hozzá a szakmai cikket, de du. megkereshetem, ha érdekel.
Azt hogy semmi közöd hozzá. Nem minden baba egyforma, és nem mindenki mûködik tankönyv szerint. Van amelyik baba már 4 hónaposan kinézi a szádból a kaját, és 10 hónaposan azt eszi amit a felnõttek, van amelyik még 10 hónaposan sem akar elfogadni mást csak anyatejet. Ha megkínálja az anyuka akkor megtett mindent amit tehetett. Úgysem lehet erõszakkal megtömni. Semmi baja nem lesz a gyereknek.
De. Kizárólagos szoptatás csak 6 hónapig javasolt.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, és tanulságos válaszokat kaptam, köszönöm.
21:54-es vagyok, kedves xStefix, engem érdekelne az a cikk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Semmi baja nem lesz tõle.
Ezt találtam neked: "A spenót kellemes ízû zöldségünk. A spenót ideális fogyasztása az lenne, ha nem fõznénk, mert sok benne az oxálsav. Ha a spenótot megfõzzük, akkor a szervetlenné váló ásványi anyagok kõlerakódást okozhatnak, ezért nagy mennyiségben nem ajánlott fogyasztani. Régen a spenótot egészségtelennek tartották, sõt fogyasztását a gyerekek számára egyáltalán nem ajánlották. Azt ma már senki nem vonja kétségbe, hogy a spenót egészséges zöldség, az viszont elképzelhetõ, hogy túlzott nitrogéntrágyázás esetén a spenót leveleiben nitrát halmozódhat fel." A babaszakácskönyvek és a gyerekorvosok is csak heti egyszeri fogyasztást javasolnak, a magas oxalátsav tartalma miatt.

Nem árt a babának ha egy nap 2-szer csinálnak hasi ultrahangot?

Legjobb válasz: hát ha azt mondták hogy meg kell ismételni akkor biztos nem nekem csináltak volna egymás után hasit és hüvelyit is de már a hasinál kiderült hogy még nincs meg a mérete a 12hetes uh-ra ezért az elmaradt tehát gondolom én a 2-ik hasi se nem árt

hát ha azt mondták hogy meg kell ismételni akkor biztos nem nekem csináltak volna egymás után hasit és hüvelyit is de már a hasinál kiderült hogy még nincs meg a mérete a 12hetes uh-ra ezért az elmaradt tehát gondolom én a 2-ik hasi se nem árt
szia! úgy tudom semmilyen bizonyított mellékhatása vagy ártalmas volta nincs az ultrahangnak. :) szerencsére :) . én is többször megyek, mint kellene, tudod, olyan aggódós tipus vagyok , szeretem õt látni, hogy minden oké, és akkor én is nyugton vagyok egy darabig :) . üdv 16 hetes kismami

Megviseli a babákat ha egy másik lakásba költözünk?

Sajna várost kell váltanunk a babám 4 hós és minden zugát ismeri a lakásnak. Félek ha másik - bútorozott, ezt azért irom mert az itteni bútorok maradnak csak a kiságya jön velünk - lakásba megyünk idegen lesz neki és nem fog szopizni. Segitsetek volt már vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: A picinek ebben a korban te vagy a legfontosabb,nem fog attol nem szopizni , hogy ujjak a bútoraitok . Én nyaraláskor vittem a takaróját , alvóskáját (játék amivel alszik) és kész.Nem volt semmi gond ugyan úgy aludt , meg evett mint otthon .

A picinek ebben a korban te vagy a legfontosabb, nem fog attol nem szopizni , hogy ujjak a bútoraitok . Én nyaraláskor vittem a takaróját , alvóskáját (játék amivel alszik) és kész.Nem volt semmi gond ugyan úgy aludt , meg evett mint otthon .
na aggódj, mivel vinni fogod (gondolom) a saját dolgaitokat nem lesz gon azokat keresné, nem a falakat meg a kanyarokat.. a szobáját próbáld hasonlóan bepakolni, de az sem fontos.. ne aggódj ez miatt.
második vagyok..olvasom a kiságy megy veletek..eddig mitnéztem??? na mndegy szóval a lényeg a paplanja a játékai amiket ismer, meg persze te, hogy beszélgess vele és mutasd meg neki az új lakást..
Szia! Én ugyan két nagyobb gyerekkel költöztem (2, 5 éves és 1 éves), de nálunk is csak a kiságy jött az is csak a kicsinek, a nagy ráadásul újat kapott. Nemhogy gond lett volna, nagyon élvezték az új helyet :o) Szerintem 1 nap sem kellett, hogy megszokják. Egy 4 hónapos baba még kicsike, neki csak az anyukája kell. Ha te örülsz a változásnak, az a babábak is pozitiv érzéseket kelt. Boldog babázást! :o)
Szia! A kisfiam 7hónapos koráig kétszer is költözött! Egyszer 4hós volt amikor a férjem lakásából az enyémbe, aztán 3hó múlva az újházba költötzünk. Igaz mi vittük a bútorok egy részét, de õ igazából csak azt vette észr, hogy egyre több a helye! ( két 35nm adtunk el és vettünk egy nagyot) Szoptatás: õ 1 éves korában választotta el magát, , kizártnak tarom, hogy a költözéseknek bármi köze lett volna hozzá!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!