Találatok a következő kifejezésre: A babának ruhát vinni, vagy (26 db)

Aki nemrég szült Fehérváron írna nekem egy aktuális kórházi listát? Mit kell vinni a babának? Ruhát adnak vagy mindent vinni kell?

Legjobb válasz: Szia.Látom senki nem válaszolt még neked!Bár én 2 évvel ezelõtt szültem fehérváron,most májusban is ott fogok!A babának kell kissapka(ha szellõztetni fognak ne fázzon),kiskesztyû(hogy ne karmolja le az arcocskáját),textilpelenka(2-3db)nadrágpelenka,popsitörlõ,po psikenõcs,a köldökápoláshoz:alkohol,vatta,köldökhintõpor. :) Mikorra vagy kiírva kedves kérdezõ?

Szia.Látom senki nem válaszolt még neked!Bár én 2 évvel ezelõtt szültem fehérváron, most májusban is ott fogok!A babának kell kissapka(ha szellõztetni fognak ne fázzon), kiskesztyû(hogy ne karmolja le az arcocskáját), textilpelenka(2-3db)nadrágpelenka, popsitörlõ, popsikenõcs, a köldökápoláshoz:alkohol, vatta, köldökhintõpor. :) Mikorra vagy kiírva kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezeket már beraktam, csak nem tudtam, hogy ruhát adnak-e. :-) Már nincs sok hátra, elvileg 8 nap, de még nem mutat hajlandóságot, hogy kibújjon...

Aki a Dél-pesti kórházban szült mostanában, meg tudja mondani, hogy mit kell vinni a babának? (ruha, kistakaró, pelenka stb. ) És mennyi időt töltenek velünk a babák, éjszakára elviszik vagy sem?

Legjobb válasz: Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni,ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél,textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell,krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz,ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ,utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik,megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.

Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni, ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél, textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell, krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz, ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ, utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik, megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ, akkor még ezeket összepakolom a csomagba a babának, már csak 3hetem van hátra, vagy ki tudja :-))
szia! Csak popsitörlõt kell vinni! Mást adnak.

Egri kórházban mit kell vinni a babának? Ruhát, pólyát, pelust, vagy adnak mindent?

Írnátok aki ott szült mostanában,milyen tapasztalataitok vannak,mennyire rendesek,milyen a szül?szoba stb?

Legjobb válasz: Szia! Legjobb ha mész nst-re és vagy a csecsemõst vagy szülõszobán megkérded mert én is hallottam már több "variációt"..Én októberben szülök,addigra én is kinyomozom,de kiváncsi vagyok hátha tudja valaki a kérdésedre a választ! Pelus,törlõkendõ tuti kell.Szerintem polya nem!A ruhát,kisplédet,sapkát azt hallottam..

Szia! Legjobb ha mész nst-re és vagy a csecsemõst vagy szülõszobán megkérded mert én is hallottam már több "variációt"..Én októberben szülök, addigra én is kinyomozom, de kiváncsi vagyok hátha tudja valaki a kérdésedre a választ! Pelus, törlõkendõ tuti kell.Szerintem polya nem!A ruhát, kisplédet, sapkát azt hallottam..
A kérdező hozzászólása: Az nst-t az sztk-ban csinálják, nem?Én legalábbis még csak ott voltam, úgyhogy se csecsemõssel nem találkoztam, se a szülõszoba környékén nem voltam még.
Igen ott csinálják de ha végzel átsétálsz az osztályra és ott van nõvér mindíg, egyik majdcsak válaszol:-) Én legalábbis így csinálnám..Szülésznõd sincs?Elsõ babás vagy?
A kérdező hozzászólása: Nincs sajnos, akartam csak szülésznõt fogadni, de orvos nélkül nem lehet:( Elég ellentétes információk voltak errõl, de mikor felhívtam azt akit szerettem volna, õ mondta hogy egy ideje nem lehet.
Nekem meg pont szülésznõ "fölösleges" mert progis császáros leszek csak még a pontos dátumot nem tudom. Néztem a neten májusi képeket a szülészetrõl és a babák saját ruhában voltak, anyukák is ugyhogy tényleg még baba ruhát is vinni kell:-(

A babának kell ruhát vinni, vagy a kórházban adnak valami "egységruhát"?

Köszi!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy minden kórházba vinni kell, sõt olyat is hallottam, hogy már pelenkát is csak az elsõ nap adtak és utána kérték amit te vittél. Kérdezz rá, hogy ahol te fogsz szülni mi a szokás.

Én úgy tudom, hogy minden kórházba vinni kell, sõt olyat is hallottam, hogy már pelenkát is csak az elsõ nap adtak és utána kérték amit te vittél. Kérdezz rá, hogy ahol te fogsz szülni mi a szokás.
Minden kórházban más a szokás.Szent Imrébe nem kell ruhát vinni, csak pelenkát.
Neked kell bevinni a ruhácskáját. GRATULÁLOK NEKED! :)

A MÁV kórházba kell vinni a babának ruhákat, vagy adnak ott?

Legjobb válasz: Remélem segítettem:) Kinél fogsz szülni? http://www.mavszuleszet.hu/belep.html

Remélem segítettem:) Kinél fogsz szülni? http://www.mavszuleszet.hu/belep.html
Az én válaszom kicsit egyszerübb.. Ruha nem kell, csak amibe haza hozod. Pelenkát, popsitörlõt vigyél, a többit adják a babának.

Az István kórházban Pesten, hogy történik a szülés? Adnak ruhát, vagy magamnak kell vinni hálóinget? Mit érdemes vajúdáshoz vinni magammal? A babának saját ruhát vigyek? Mennyit?

Legjobb válasz: Szia.Én is májusban szültem az Istvánban.Én 3 hálóinget vittem,inkább több legyen-elég intenzív a vérzés-mint kevesebb.Szval a saját ruhádban szülsz.Vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet,a vajúdás alatt ihatsz,jól fog esni.Sõt,mondani fogják,h igyál,mert az jót tesz.A babának minden kell,fürdõlepedõ és takaró is.Nekem sima szülésem volt,és a 3.napon már mentünk is haza(kedd este szültem,pénteken reggel már mentünk is)de 5 napi ruhát tegyél be-5 body,5 rugi-és vékony sapit is.Textil pelust is tegyél be pár db-ot.Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka

Szia.Én is májusban szültem az Istvánban.Én 3 hálóinget vittem, inkább több legyen-elég intenzív a vérzés-mint kevesebb.Szval a saját ruhádban szülsz.Vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet, a vajúdás alatt ihatsz, jól fog esni.Sõt, mondani fogják, h igyál, mert az jót tesz.A babának minden kell, fürdõlepedõ és takaró is.Nekem sima szülésem volt, és a 3.napon már mentünk is haza(kedd este szültem, pénteken reggel már mentünk is)de 5 napi ruhát tegyél be-5 body, 5 rugi-és vékony sapit is.Textil pelust is tegyél be pár db-ot.Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka
szia, Én is az istvánban szültem májusban.Én vittem magamnak hálóinget legalább 2-t, a kisfiam is a saját ruhájában volt legalább annyit ahány napig bent lesztek.Pelenkát is vigyél neki, mert ott csak napi 3-at adnak ami nem lesz elég.Popsitörlõt is vigyél neki, viszont popsikrém, alkohol, vatta, hintõpor nem kell, mert az van ott.kinél fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Siklós doktornál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Vinni kell hálóinget, de a babának adnak ruhát.
Nekem mindkét szülésemnél adtak hálóinget, de azért legyen nálad! A babának adnak ott ruhát!

A Bajzsy-Zsilinszky kórházban fogok szülni, kell a babának vinni ruhát, pelenkát? Vagy adnak?

Legjobb válasz: Iden augusztusban szultem a Bajcsy-ban, amit kertek: - eldobhato pelenka (mindig legyen a baba mellett 3-4 db) - textilpelenka (par db) - kiskesztyu - zokni - cumisuveg Ruhat adnak a babara, azt nem kell vinni. Amig a fenti cuccokat nem viszi be neked valaki hozzatartozo, addig termeszetesen a fentieket is adjak! Konnyu szulest kivanok neked! :)

Iden augusztusban szultem a Bajcsy-ban, amit kertek: - eldobhato pelenka (mindig legyen a baba mellett 3-4 db) - textilpelenka (par db) - kiskesztyu - zokni - cumisuveg Ruhat adnak a babara, azt nem kell vinni. Amig a fenti cuccokat nem viszi be neked valaki hozzatartozo, addig termeszetesen a fentieket is adjak! Konnyu szulest kivanok neked! :)
Ruhát adnak, de pelenkát vigyél, mert van csecsemõs, aki kér. Persze van olyan, amikor ráadnak sajátot, de van, hogy kérnek. Inkább vigyél. Ruhát csak olyat vigyél legfeljebb, amiben hazahozod, mert ha saját ruhát viszel, lehet nem látod viszont:) (nem direkt, de egy helyre gyûjtik a szennyest, és küldik mosni, ki tudja, mikor ér vissza, és nem biztos, hogy eszükbe jutna figyelni)
Februárban szültem ott. Ruhát csak elmenetelre vigyél, kap a baba ruhát. Én kis kesztyüt vittem csak. Szerencsére, mert eléggé karmolászta az arcocskáját. Pelenkát vigyél, és textilpelenkákat is, mert kell a füdetéshez, valamint az orvosi vizsgálatok és egyebek alatt is ez van alatta. Be tudod majd rakni a "versenyautó" aljába, így a saját dolgaidat a saját babádhoz használják.

Valaki szült a Honvéd kórházba? A babára a kórház adja a ruhát vagy nekem kell vinni ruhát? Állítólag minden kórházba másképp van.

Legjobb válasz: Én még csak most fogok ott szülni, illetve a volt MÁV kórházban, de azt mondják, hogy nem kell vinni, adnak. Nem a legújabb divat szerinti, de a célnak megfelel. Viszont az ellen sem tiltakoznak, ha viszel magaddal, csak szólni kell, ha fürdetés van, hogy saját ruha van a babán :)

Én még csak most fogok ott szülni, illetve a volt MÁV kórházban, de azt mondják, hogy nem kell vinni, adnak. Nem a legújabb divat szerinti, de a célnak megfelel. Viszont az ellen sem tiltakoznak, ha viszel magaddal, csak szólni kell, ha fürdetés van, hogy saját ruha van a babán :)
Én vidéken szültem, de sok ismerõsöm van, és az az általánosabb, hogy adnak ruhát a picire az újszülöttesek. Nekem kisfiam született, és volt, hogy rózsaszínben hozták vissza fürdetésbõl (nem mintha ettõl baja lenne, csak fura volt:) . Ha engedik, hogy vigyél ruhát, valahogy jelöld meg, mert lehet, hogy nem látod viszont! (ilyen is van sajna).
Ruhát adnak (2011-ben adtak), de pelenkát meg popsitörlõt vinni kell. Ha beviszel ruhát az ellen sem fognak tiltakozni, szóval lényegében ahogy neked jobban tetszik. Ja és a nõvérek (nem az újszülöttesek), szülésznõk nem túl kedvesek, erre készülj fel (ha fel lehet ilyenre egyáltalán). Van köztük pár, akit nem ártana az etikai bizottság elé állíttatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!