Találatok a következő kifejezésre: A babának ruhát vinni, (48 db)

Aki a Dél-pesti kórházban szült mostanában, meg tudja mondani, hogy mit kell vinni a babának? (ruha, kistakaró, pelenka stb. ) És mennyi időt töltenek velünk a babák, éjszakára elviszik vagy sem?

Legjobb válasz: Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni,ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél,textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell,krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz,ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ,utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik,megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.

Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni, ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél, textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell, krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz, ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ, utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik, megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ, akkor még ezeket összepakolom a csomagba a babának, már csak 3hetem van hátra, vagy ki tudja :-))

Igaz az, hogy az István kórházba mindent vinni kell a babának (ruha, törölköző, textil pelenka, rendes pelenka stb. )?

Mindenhol azt írják, hogy más kórházakban csak azt a ruhát kell bevinni, amiben hazaviszem...

Legjobb válasz: Szia! Én is Az Istvánban szültem 7 hete, és tényleg mindent vinni kell,a pelenka,popositörlõ,ruhácskák (már a szülõszobán a fürdetés után kérték a baba ruháit). Jó ha viszel be plédet is,és törölközõ is kell a babának ha fürdetik. Könnyû szülést kivánok!

Szia! Én is Az Istvánban szültem 7 hete, és tényleg mindent vinni kell, a pelenka, popositörlõ, ruhácskák (már a szülõszobán a fürdetés után kérték a baba ruháit). Jó ha viszel be plédet is, és törölközõ is kell a babának ha fürdetik. Könnyû szülést kivánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Jó babázást!

Aki nemrég szült Fehérváron írna nekem egy aktuális kórházi listát? Mit kell vinni a babának? Ruhát adnak vagy mindent vinni kell?

Legjobb válasz: Szia.Látom senki nem válaszolt még neked!Bár én 2 évvel ezelõtt szültem fehérváron,most májusban is ott fogok!A babának kell kissapka(ha szellõztetni fognak ne fázzon),kiskesztyû(hogy ne karmolja le az arcocskáját),textilpelenka(2-3db)nadrágpelenka,popsitörlõ,po psikenõcs,a köldökápoláshoz:alkohol,vatta,köldökhintõpor. :) Mikorra vagy kiírva kedves kérdezõ?

Szia.Látom senki nem válaszolt még neked!Bár én 2 évvel ezelõtt szültem fehérváron, most májusban is ott fogok!A babának kell kissapka(ha szellõztetni fognak ne fázzon), kiskesztyû(hogy ne karmolja le az arcocskáját), textilpelenka(2-3db)nadrágpelenka, popsitörlõ, popsikenõcs, a köldökápoláshoz:alkohol, vatta, köldökhintõpor. :) Mikorra vagy kiírva kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezeket már beraktam, csak nem tudtam, hogy ruhát adnak-e. :-) Már nincs sok hátra, elvileg 8 nap, de még nem mutat hajlandóságot, hogy kibújjon...

Keszthelyi kórházba mit kell vinni a babának? (Ruha, pelenka. )

Legjobb válasz: Szia! Csak pelust és popsitörlõt kell vinni, minden mást adnak. Mikor szülsz? Minden jót Nektek!

Szia! Csak pelust és popsitörlõt kell vinni, minden mást adnak. Mikor szülsz? Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ. Május közepére várjuk a kisfiúnkat. Kanizsán lakunk és nem igazán tudom, hogy mik a szokások a keszthelyi kórházban. Remélem minden ok lesz, egy kicsit már parázok.
Én másfél éve szültem ott, de a barátnõm pár hónapja, úgyhogy nagyjából képben vagyok. Ami változás történt a kisfiam születése óta, hogy felújították a szobákat és mindegyikhez tartozik fürdõszoba! Ez nagyon jó, mert amikor még én voltam ott, a mellékhelyiség kritikán aluli volt. Nekem volt fogadott dokim (akivel nem igazán voltam megelégedve) és szülésznõm (aki egy angyal és hihetetlenül sokat segített nekem), azt hiszem ha lesz még egy babánk csak szülésznõt választok, orvost nem! Ha esetleg van valami kérdésed én szívesen válaszolok! Sok egészséget és könnyû szülést Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi mégegyszer! Nekem is van dokim, eddig nagyon szimpatikus, remélem a szülésnél is az lesz. Szülésznõm nincs. Szeretnék megpróbálkozni a homeopátiás bogyókkal és gátvédelemmel, aztán meglátjuk mi lesz belõle. Egyébként neked ki volt a dokid és mi volt vele a gond, ha megkérdezhetem? Ha úgy gondolod írj nyugodtan privit is.
Szia! Írtam privit! :) Üdv.
szia! Csak popsitörlõt kell vinni! Mást adnak.

Egri kórházban mit kell vinni a babának? Ruhát, pólyát, pelust, vagy adnak mindent?

Írnátok aki ott szült mostanában,milyen tapasztalataitok vannak,mennyire rendesek,milyen a szül?szoba stb?

Legjobb válasz: Szia! Legjobb ha mész nst-re és vagy a csecsemõst vagy szülõszobán megkérded mert én is hallottam már több "variációt"..Én októberben szülök,addigra én is kinyomozom,de kiváncsi vagyok hátha tudja valaki a kérdésedre a választ! Pelus,törlõkendõ tuti kell.Szerintem polya nem!A ruhát,kisplédet,sapkát azt hallottam..

Szia! Legjobb ha mész nst-re és vagy a csecsemõst vagy szülõszobán megkérded mert én is hallottam már több "variációt"..Én októberben szülök, addigra én is kinyomozom, de kiváncsi vagyok hátha tudja valaki a kérdésedre a választ! Pelus, törlõkendõ tuti kell.Szerintem polya nem!A ruhát, kisplédet, sapkát azt hallottam..
A kérdező hozzászólása: Az nst-t az sztk-ban csinálják, nem?Én legalábbis még csak ott voltam, úgyhogy se csecsemõssel nem találkoztam, se a szülõszoba környékén nem voltam még.
Igen ott csinálják de ha végzel átsétálsz az osztályra és ott van nõvér mindíg, egyik majdcsak válaszol:-) Én legalábbis így csinálnám..Szülésznõd sincs?Elsõ babás vagy?
A kérdező hozzászólása: Nincs sajnos, akartam csak szülésznõt fogadni, de orvos nélkül nem lehet:( Elég ellentétes információk voltak errõl, de mikor felhívtam azt akit szerettem volna, õ mondta hogy egy ideje nem lehet.
Nekem meg pont szülésznõ "fölösleges" mert progis császáros leszek csak még a pontos dátumot nem tudom. Néztem a neten májusi képeket a szülészetrõl és a babák saját ruhában voltak, anyukák is ugyhogy tényleg még baba ruhát is vinni kell:-(

Flór Ferenc kórházba, Kistarcsára tényleg kell vinni a babának ruhát?

Nem keveredik el?

Legjobb válasz: Mindenhova kell, a hazahozáshoz.

Mindenhova kell, a hazahozáshoz.
Szia, én még mindig egyben:) ) Nekem a lábam kezdett el vizesedni kb.1 hete, de nem olyan vészes. Most vettem hómeós bogyókat, hátha hat valamit..meglátjuk. Egyenlõre nekem még mindig semmi nem utal arra, hogy megindulna a szülés:S Ha jól emlékszem holnapra jósoltad a babódat:) Hát kíváncsi vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát nagyon kíváncsian várom én is a holnapi napot. Szeretném, ha szót fogadna és elindulna. :) A vizesedésre tudom ajánlani a csalánlevél teát. Tegnap kezdtem el inni és egészen jól levitte a vizet. A homeós bogyókat már szedem egy hete legalább. Semmi extrát nem érzek egyébként. Ma kitakarítok és sokat mozgok, bízva a holnapi napban. :)
Jöttem bejelentkezni:P Sajna még mindig semmi, pedig ma rendesen kitettem magamért, eddig meg sem álltam a takarítással. Hát remélem neked meghozta a sikert a tegnapi nap.:) Ha mégsem akkor megkérdezem, hogy alapítványi szobába mész vagy sima 6 ágyasba?
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajna nem hozta meg..:( Alapítványiba szeretnék menni. Tegnap voltak fájások, de nem olyan intenzívek, hogy bemenjek a kórházba, jól is tettem, mert estére elmúlt. Úgyhogy továbbra is várok :)
Szia:) Azt nem tudod véletlen, hogy van zárható szekrény vagy valami ahova berakhatom a cuccomat amikor bemegyek szülni? Vagy az alapítványi szoba zárható? Csak mert hallottam, hogy elõszeretettel lopnak:S
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnos nem tudom, de holnap megkérdem az nst-n. A 6 ágyasban biztosan nincs, mert ott voltam elsõ alkalommal. Szerencsére nagyon aranyos társasággal kerültem össze, így mindenki figyelt a másik cuccaira, de még így is jelentek meg az osztályon hajléktalanok, hogy õk csak könyvet árulnak. Persze, persze... Szóval tényleg nagyon óvatosan.
Megköszönném ha megkérdeznéd holnap:) Van egy ilyen fórum a gyakorin: Ebben a hónapban szülõ kismamák, ti nem vagytok türelmetlenek? Ide nem irkálsz véletlen? Csak mert van ott egy kismama aki nagyon hasonlókat ír mint te:) ) És gondoltam akkor elég ha csak oda írunk:)
A kérdező hozzászólása: De:) Sejtettem, hogy Te vagy az:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, még egyben. Bár iszonyatosan elkezdtem vizesedni és az arcom is mintha egy kicsit változott volna. A cicim is elkezdett duzzadni és elég erõs menszi szerû fájásaim vannak, de csak néha. Bízom benne a héten megszületik. Nálad?
Egyben vagytok még?:)
A kérdező hozzászólása: Persze, ez rendben is van. A szülésznõ mondta az nst alkalmával, hogy kell babaruhát is vinni a bent tartózkodásra, mert nagyon szakadtak a bentiek.
Én nem vittem ruhát a picinek, adtak. A patentok már nem mindegyik ruhánál mûködtek rendesen, de azt a pár napot ki lehet bírni szakadtabb ruhában is, a picit nem zavarja :)
Én is a Flórba fogok szülni, most vagyok 37+1 hetes. Az én szülésznõm azt mondta nem kell vinnem ruhát, elég ha az apuka behozza a hazamenteles rucit az utolsó nap. Amúgy meg nem szeretném, h elkavarodjanak a ruhák...ezért sem fogok vinni:) Engem inkább az zavar, h az influenza miatt nem fogadhatunk látogatókat:( Csak az apuka lehet bent a szülésnél. Mikorra vagy kiírva? Fiút vagy kislányt vársz?
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt mondta a dokim, hogy még kb. két hét és meglesz a pici. Március 11 re jósolom. :) Második baba és ismét kisfiú lesz. Érdekes akkor ez a ruha dolog. Mind1 a táskámban elfér pár darab, majd max nem használom. Kinél szülsz?
4. válaszoló vagyok. Nekem nincs fogadott orvosom csak szülésznõm. Én elvileg 21.-re vagyok kiírva, de nagyon örülnék, ha jövõhét vége felé már megindulna, mert a doki akihez járok terhesgondozásra rémisztget, hogy nagy a baba és vékony a csípõm sanszos, hogy császár lesz... Nagyon remélem, hogy téved..szeretném természetes úton világra hozni elsõ babám. Aki kiscsajszi.:) Mindenesetre az is lehet találkozunk. Azért írj pár naponta, hogy tudjam egyben vagytok e még, és én is bejelentkezek.:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Rendben! Írogatok majd. Vannak elõjeleid? Nekem már vannak fájásaim...
Szia, hát sajnos egyenlõre semmi jele annak, hogy ki akarna bújni a leányzó :S Soha nem volt még keményedésem sem jósló fájásaim, és egyenlõre teljesen zárt a méhszájam. Elsõ fiadat hanyadik héten szülted? Voltak elõtte jóslóid?
A kérdező hozzászólása: Szia! Az elsõ fiam a 38. héten született. Magzatvíz elfolyással kezdõdött és elõtte semmi sem volt, még keményedésem sem.
:) ) Akkor jó... ott fogok irkálni tovább:)

Németországban kell vinni a babának ruhát a kórházba? Ti mit pakoltatok a táskába?

Legjobb válasz: Nèzd meg a kòrház honlapján hogy mit kell.

Nèzd meg a kòrház honlapján hogy mit kell.
Szia. Mi csak hazahozos ruhat vittunk. A mi korhazunkban a lanyokon lila a fiukon zold rugi volt. Egyebkent tisztalkodasi szereket, meg ruhat kellett vinnunk csak. Betet es minden mast adtak.
Csak hazahozós ruha kellett. Amúgy tisztálkodó szereken és saját ruházaton kívül MINDENT adnak. betét, tápszer, pelenka, kedvesség(Nem úgy mint szeretett kishazánkban).

A MÁV kórházba kell vinni a babának ruhákat, vagy adnak ott?

Legjobb válasz: Remélem segítettem:) Kinél fogsz szülni? http://www.mavszuleszet.hu/belep.html

Remélem segítettem:) Kinél fogsz szülni? http://www.mavszuleszet.hu/belep.html
Az én válaszom kicsit egyszerübb.. Ruha nem kell, csak amibe haza hozod. Pelenkát, popsitörlõt vigyél, a többit adják a babának.

Az István kórházban Pesten, hogy történik a szülés? Adnak ruhát, vagy magamnak kell vinni hálóinget? Mit érdemes vajúdáshoz vinni magammal? A babának saját ruhát vigyek? Mennyit?

Legjobb válasz: Szia.Én is májusban szültem az Istvánban.Én 3 hálóinget vittem,inkább több legyen-elég intenzív a vérzés-mint kevesebb.Szval a saját ruhádban szülsz.Vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet,a vajúdás alatt ihatsz,jól fog esni.Sõt,mondani fogják,h igyál,mert az jót tesz.A babának minden kell,fürdõlepedõ és takaró is.Nekem sima szülésem volt,és a 3.napon már mentünk is haza(kedd este szültem,pénteken reggel már mentünk is)de 5 napi ruhát tegyél be-5 body,5 rugi-és vékony sapit is.Textil pelust is tegyél be pár db-ot.Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka

Szia.Én is májusban szültem az Istvánban.Én 3 hálóinget vittem, inkább több legyen-elég intenzív a vérzés-mint kevesebb.Szval a saját ruhádban szülsz.Vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet, a vajúdás alatt ihatsz, jól fog esni.Sõt, mondani fogják, h igyál, mert az jót tesz.A babának minden kell, fürdõlepedõ és takaró is.Nekem sima szülésem volt, és a 3.napon már mentünk is haza(kedd este szültem, pénteken reggel már mentünk is)de 5 napi ruhát tegyél be-5 body, 5 rugi-és vékony sapit is.Textil pelust is tegyél be pár db-ot.Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka
szia, Én is az istvánban szültem májusban.Én vittem magamnak hálóinget legalább 2-t, a kisfiam is a saját ruhájában volt legalább annyit ahány napig bent lesztek.Pelenkát is vigyél neki, mert ott csak napi 3-at adnak ami nem lesz elég.Popsitörlõt is vigyél neki, viszont popsikrém, alkohol, vatta, hintõpor nem kell, mert az van ott.kinél fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Siklós doktornál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!