Találatok a következő kifejezésre: A babámnak hasmenése (128 db)

Ha fogzáskor a babának hasmenése lesz, akkor már hamarosan kibújik a fogacska? És ha kibújt a fog, akkor elmúlik a hasmenés?

Legjobb válasz: Lányomnak minimum 2 hétig szokott hasmenése lenni!Nagyon durván..ki is csípi szegénykémnek a fenekét rendesen.Mikor kibújik a fog, fokozatosan csökken a mennyiség, és egyéb tünetek.

Lányomnak minimum 2 hétig szokott hasmenése lenni!Nagyon durván..ki is csípi szegénykémnek a fenekét rendesen.Mikor kibújik a fog, fokozatosan csökken a mennyiség, és egyéb tünetek.
Van, amikor a lányomnak akkor is hasmenése van, ha épp a kint lévõ foga nõ...pl. ma reggel 3-szor volt és már piros is lett a popsi...
Sajnos van hogy egy hónapig bújnak a fogacskái, de hasmenése kb 1 hétig szokott lenni.Legyen otthon canestenetek, mert begombásodhat ilyenkor a feneke! Mi pont most jártunk így, 2 hét mire lila ecsetelõvel meg canestennel helyrejött! A foga még nincs kint csak duzzad 2 hete nagyon. Hasmenéskor szoktam vele itatni kubut, eszik, rizst, répát, krumplit, ezek megfogják.És a gomba miatt én adtam neki 5 napos probiotikum kúrát, a protexint.

Mit tegyünk, ha a babának hasmenése van?

Legjobb válasz: Kortól függ...... Ha sokat iszik, és csak hasmenése van,adj neki normafloret..Peatikában vény nélkül kapható, bérflórát helyreállítja...Illetve, kevesen tudják, de lehet kapni olyan port, amit vízben oldasz, és azzal itatod a babát..ugyan az van benne, mint a vénás infúzióban, kórházakban is itatják ezzel a kicsiket. De nagyon figyelj a kiszáradás tüneteire: bágyadt, szeme aláárkolt, kutacsa besüppedt, kevés a vizelete, és a bõre ráncolható..Akkor irány a kórház..

Kortól függ...... Ha sokat iszik, és csak hasmenése van, adj neki normafloret..Peatikában vény nélkül kapható, bérflórát helyreállítja...Illetve, kevesen tudják, de lehet kapni olyan port, amit vízben oldasz, és azzal itatod a babát..ugyan az van benne, mint a vénás infúzióban, kórházakban is itatják ezzel a kicsiket. De nagyon figyelj a kiszáradás tüneteire: bágyadt, szeme aláárkolt, kutacsa besüppedt, kevés a vizelete, és a bõre ráncolható..Akkor irány a kórház..
A por neve ORF (orális rehidráló folyadék) a patikai kiszerelését 1 liter vízben kell oldani, az íze elég gáz, de a babák megisszák. De van már a Humana-nak is ilyen pora. Az banánízû, és 1 tasakhoz 2 dl víz kell..
Feltétlenül orvoshoz kell vinni!!Addig is folyadékpotlásra igyon vizet!

Hogy venni észre ha a babámnak hasmenése van? Tápszeres. és naponta mennyi?

ma reggel volt egy kissé keményebb,most nemrég meg kicsitt lágyabb.mit kell ilyenkor tenni?amugy nyugott és nem sír.

Legjobb válasz: ez nem hasmenés:) az híg, kb mint a víz, és olyan 8szor van 1 nap. nyugi

ez nem hasmenés:) az híg, kb mint a víz, és olyan 8szor van 1 nap. nyugi


Miért van az, hogy a vastól a babámnak hasmenése van, pedig székrekedése kellene legyen?

6 hónapos, 2 hete kapja. Ok hogy ő így reagál rá, de tapasztalt más is ilyet?

Legjobb válasz: Nem mindenki ugyanúgy reagál. De éppen a vasnál sokaknak lesz töle hasmenése,a melasz alapú, ha sokakat meghajt. De ha szólsz az orvosnak, akkor tud másféle összetételü készitményt, mert nem mindegyik ugyanazokból összallitva.

Nem mindenki ugyanúgy reagál. De éppen a vasnál sokaknak lesz töle hasmenése, a melasz alapú, ha sokakat meghajt. De ha szólsz az orvosnak, akkor tud másféle összetételü készitményt, mert nem mindegyik ugyanazokból összallitva.
Alkati kérdés, nálunk ugyan nem a babám hanem én kaptam vastablettát a terhességem alatt, mindenki mondta, hogy szóljak ha megfogja a hasam mert akkor váltani kell majd másikra... hát kellett is váltani de nem azért mert megfogott hanem mert nagyon meghajtott. Beszélj a dokitokkal, hátha találtok valami olyan készítményt ami a te babádnak jobb lesz.
Én bár nem a babámon, de magamon igen! Még amikor terhesen szedtem vasat, mindenki kérdezgette, hogy nincs e székrekedésem tõle, én meg csak néztem, mert nekem fellazította a dolgokat... A dokim erre anno azt mondta, hogy ritka, de van akinek így reagál rá a szervezete!
Nekem is hasmenésem volt tõle a terhesség alatt, és most a lányomnak is az van. Maltofert kap, 9 hónapos. Annak a papírján rajta van, hogy mindkettõt okozhat.

34 hetes vagyok, és két napja hasmenésem van. Ez árthat a babának?

igazábol már 5 napja nem olyan jo a székletem, de nem okozott semilyen problémát... de most már második napja vizes hasmenésem van (bocsánat, hogy ilyen részletesen irom) nem sok, napi kétszer kb.

Legjobb válasz: Igazán a babára semmilyen hatással nincs a hasmenés, rá nézve a kiszáradás, folyadékhiány a veszélyes. Ha csak 2-3 napig tart, akkor diétával fõtt burgonya, fõtt rizs, pirítós), folyadék-utánpótlással (legalább 2 dl folyadék minden hasmenés után)jól lehet kezelni. Ne szedj semmilyen hasfogót, mert az a jó, ha minél elõbb kiürül a szervezetedbõl, aminek ki kell. Ha azonban 2-3 napnál tovább tart, akkor mindenképpen dokihoz kell menned!!!!

Igazán a babára semmilyen hatással nincs a hasmenés, rá nézve a kiszáradás, folyadékhiány a veszélyes. Ha csak 2-3 napig tart, akkor diétával fõtt burgonya, fõtt rizs, pirítós), folyadék-utánpótlással (legalább 2 dl folyadék minden hasmenés után)jól lehet kezelni. Ne szedj semmilyen hasfogót, mert az a jó, ha minél elõbb kiürül a szervezetedbõl, aminek ki kell. Ha azonban 2-3 napnál tovább tart, akkor mindenképpen dokihoz kell menned!!!!
Elõzõ vagyok: Még annyi jutott eszembe, hogy a vitamin-túladagolás is okozhat hasmenést + mostanában van ilyen hasmenõs, hányós járvány is. Egy pár nap diétát mindenképpen tartani kell, még ha a tünetek el is múltak. Találtam ehhez oldalt http://www.terhesseg.com/hasmenes_terhesseg http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
Hú, nekem nemrég 2 hétig tartott, a végén már injekciót és gyógyszereket is kaptam, na attól meg hánytam sorozatban. A hányásra kapott gyógyszerektõl utána meg újra ment a hasam. Egy hétig diétáztam, valamennyit fogytam is. De a babának nem lett baja és igazából nem is kívántam mást mint pirítóst, teát. Szerencsére elmúlt. Az orvos szerint akkor rossz a babának ha erõs görcsökkel jár. Nekem az elsõ két nap volt ilyen görcsölõs, utána csak simán ment a hasam. Remélem te hamarabb rendbe jössz és gyógyszer nélkül. Igyál sok folyadékot és diéta :)
A kérdező hozzászólása: ja azt még elfelejtettem irni, hogy görcseim nincsenek közben.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a váleszodat, nagyon kedves vagy!

Hasmenésem van már harmadik napja, mit tudok tenni, árt a babának? 28h km

Legjobb válasz: A babának nem árthat maga a hasmenés.De az is igaz, hogy így nem tudnak felszívódni hasznos tápanyagok, amikre szüksége van. És jó volna tudni, hogy mi okozza.Menj el a háziorvosodhoz, õ is már biztos tudja, hogy babát vársz.Találni fog olyan megoldást, vagy gyógyszert, amit terhesen is szedhetsz.Ha már 3 napja tart, akkor már nem arról van szó, hogy olyat ettél, ami meghajtott.Lehet hogy valami vírus.

A babának nem árthat maga a hasmenés.De az is igaz, hogy így nem tudnak felszívódni hasznos tápanyagok, amikre szüksége van. És jó volna tudni, hogy mi okozza.Menj el a háziorvosodhoz, õ is már biztos tudja, hogy babát vársz.Találni fog olyan megoldást, vagy gyógyszert, amit terhesen is szedhetsz.Ha már 3 napja tart, akkor már nem arról van szó, hogy olyat ettél, ami meghajtott.Lehet hogy valami vírus.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Én is már vírusra gyanakszom, hívtam dokimnak egyenlõre szén tabletta, diétát javasolt.Ha nem javul holnapig megyek hozzá.De már eléggé le vagyok gyengülve.
Mindenképpen igyál sok folyadékot. Nekem kb. 6 hónapos terhesen olyan hasmenésem volt, h. 1-2 óránként vécén voltam, éjszaka is. Ez végigment az egész családon, de nálam volt a legdurvább (szerencsére én a hányást viszont megúsztam). Én is nagyon aggódtam, mivel felkelni is alig volt erõm, de ne aggódj, nem lesz baj a picivel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy, köszi.Kicsit meg nyugodtam.

18 hetes terhesen kaptam egy hányás-hasmenés vírust. Nekem több napos erős hasmenés jutott, abból pedig vastagbélgyulladás lett. Félek, hogy a babának valami baja lett. Volt másnak is ilyesmi a terhessége alatt? Egészséges a baba?

Legjobb válasz: A magzatot károsító vírusok aránya kb 5 %, olyanok mint, rubeola,és ezek is leginkább az elsõ trimeszterben veszélyesek. Mivel te a 2. trimeszterben betegedtél meg,szerintem ne aggódj, nem lett baja a babádnak. Gondolom a gyógyszereket amiket szedned kellett, úgy írták fel, hogy figyelembe vették az állapotodat. Nézd meg ezt az oldalt: http://www.doktorinfo.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvPropertie.. További jó egészséget kívánok nektek és sok boldogságot a születendõ babához.

A magzatot károsító vírusok aránya kb 5 %, olyanok mint, rubeola, és ezek is leginkább az elsõ trimeszterben veszélyesek. Mivel te a 2. trimeszterben betegedtél meg, szerintem ne aggódj, nem lett baja a babádnak. Gondolom a gyógyszereket amiket szedned kellett, úgy írták fel, hogy figyelembe vették az állapotodat. Nézd meg ezt az oldalt: http://www.doktorinfo.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvPropertie.. További jó egészséget kívánok nektek és sok boldogságot a születendõ babához.

Baj ha hasmenésem volt? Nem árt a babának ugye? 14hkm

Legjobb válasz: A hasmenés nem árt a babának.

A hasmenés nem árt a babának.
Semmi baja nem lesz a babonak :) Viszont a sooook folyadekpotlas most kell! Itt van egy megnyugtato cikk: http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=hasmenes_a_terhesseg_al.. Udv.
ne izgulj, nem árt a babának. én minden reggelemet ezzel kezdem. utána jöhet a reggeli, és sok-sok folyadék :)
Szia, nekem is szinte folyamatos hasmenésem volt tegnap, meg ma, aztán elmúlt hálistennek, és a hányásról nem is beszélve, kedves 2. én is köszönöm a cikket, sokkal nyugottabb vagyok ;)

Elképzelhető, hogy a babámnak a Hipp alma citromfű teától hasmenése van? Napi 2 deci 9 hónapos babának sok?

Tapasztalt már valaki ilyet?

Legjobb válasz: Csak erre tudok gondolni. Most, hogy másfél napja nem adok neki, hasmenése sincs.

A kérdező hozzászólása: Csak erre tudok gondolni. Most, hogy másfél napja nem adok neki, hasmenése sincs.
Lányom is issza, de nem volt hasmenése tõle.
Az én kislányom is azt issza, 6 hónapos. De ilyet még én sem tapasztaltam. Nem lehet valami mástól?

Fagyasztott anyatejtől lehet hasmenése a babámnak?

Legjobb válasz: Ha ment a hasad mikor lefejted,akkor igen.Egyébként nem.A 3 hónapos babám éppen fagyasztott anyatejet eszik,mert hasmenése van.

Ha ment a hasad mikor lefejted, akkor igen.Egyébként nem.A 3 hónapos babám éppen fagyasztott anyatejet eszik, mert hasmenése van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!