Találatok a következő kifejezésre: A babámat úgy 4-5 (14 db)

Mitől lehet az, hogy eddig a babáim aludtak hajnal 5-6-ig, de úgy 4 napja mindig pontosan fél 4-kor felébrednek?

Próbálom ?ket visszaaltatni, több-kevesebb sikerrel, de max. Fél órát bírnak ki és utána cak akkor nyugszanak meg, ha esznek. Eddig kibírták 6-ig is, most mi történhetett? Hárman vannak, az egypetéj?ek csinálják ezt, a harmadik lányom alszik mint a bunda,6-fél7-ig (még jó, mert ?t már nem tudnánk apával nyugtatgatni. )

Legjobb válasz: Mennyi idõsek? Az én fiam is csinálta ezt 4 hós kora körül. Én sem értetem, hogy ha addig szépen aludt este 9-tõl reggel 6-ig, most miért kel pontban 4-kor :) De azóta elmúlt. :)Most 5 hós :)

Mennyi idõsek? Az én fiam is csinálta ezt 4 hós kora körül. Én sem értetem, hogy ha addig szépen aludt este 9-tõl reggel 6-ig, most miért kel pontban 4-kor :) De azóta elmúlt. :) Most 5 hós :)
A kérdező hozzászólása: 4 hónaposak! És nem is csináltál akkor semmit, ugye? Õ is éhes volt, vagyis attól nyugodott csak meg? Megettessem, vag ypróbáljam még húzni az idõt? Nem tudom. Mert a doki szerint ha már kibírták, ki kellene bírniuk most is. De hát nem akarom õket sem szenvedtetni, emg magamat sem.
Szia! Az én fiam is 4 hónapos koráig átaludta az éjszakát! Majd utána egyre gyakrabban kelt. Most 9, 5 hónapos és azóta soha nem aludta végig az éjszakát. Minimum 2-3-szor kel. De inkább többször. Mivel anyatejes biztos, hogy éhes is. Meg állandóan jönnek a fogai is. A húgom kislány most 8 hónapos, s Õ is ugyanígy járt. Nem irigyelek 3 gyerekkel, talán szerencséd lesz, s megint többet fognak aludni, fõleg, ha tápszeresek, mert akkor jobban jól laknak.
Szia! Nem az óraátállás óta van így? Az én kisfiam is 4 hós, és a napközbeni dolgai, meg az esti lefekvés hamar átállt, de a reggeli kelés ugyanott maradt, tehát eddig 7-ig aludt, ami most is megvan, csak most 6 lett belõle. Vmelyik nap volt egy kérdés errõl, és többen írták, hogy náluk is a reggeli kelés maradt a régi idõpontban. Kitartást a 4 gyerekhez!
A kérdező hozzászólása: Hát azért remélem, nem marad így. Az óraátállításkor is voltak gondok, de hamar megoldódott. Most hogy belegondolok azóta van, hgoy megkapták a 4 hónapos oltást. Ez múlthét szerdán volt, lehet emiatt?

A babámat naponta úgy 4-5 alkalommal érzem mozogni, igaz, akkor elég erőteljesen rúgkapál. Aztán van, hogy órákig semmi. Ez így normális? 21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Ez teljesen normális dolog néha neki is kell aludni,örökké nem lehet viháncolni.Akkor van gond ha egy nap alatt egyátalán nem érzed hogy mozog akkor nem árt orvoshoz menni hogy megnézze nincs-e gond.Sok sikert. Mi a harmadikat várjuk.

Szia. Ez teljesen normális dolog néha neki is kell aludni, örökké nem lehet viháncolni.Akkor van gond ha egy nap alatt egyátalán nem érzed hogy mozog akkor nem árt orvoshoz menni hogy megnézze nincs-e gond.Sok sikert. Mi a harmadikat várjuk.
Szia nincsen gond én 38hetes vagyok mégis van, hogy alig érzem.A férjem ha ráteszi a pocimra a kezét õ érzi én meg nem.Valószínüleg teh sem mindegyiket érzed meg de azt tudnod kell a babák 90%-át a napnak alvással töltik.üdv és jó babavárást.
Normális. mi már 25 hetesek vagyunk mégis így van mint nálad és minden rendben. Szegénynek pihenni is kell valamikor. Én néha már örülök mikor nem ficánkol, mert olyanokat tud rúgni vagy nem tudom mit csinál :) hogy úgy érzem kiszakad a hasam!:) És tudom, hogy lesz ez még rosszabb is! Szóval nyugi!
Szia! Szerintem is normális. Én 24 hetes vagyok, és én sem érzem egésznap mozogni. Vannak napok, amikor aktívabb, de van, hogy csak bejelentkezik néha. Ne aggódj, biztos lesz még olyan is, hogy egésznap meg sem áll.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Kicsit megnyugodtam :) Ma reggel is bepánikoltam, mert tegnap este óta nem éreztem, de aztán most pár perce azért beköszönt :) ) Annyira telhetetlen vagyok! :D

2, 5 hónapos babám 4-4, 5 óránként eszeik. De nagyon nehezen úgy tuszkolom belé a kaját mindig órditva kezd el enni. Azért csinálja mert még nem éhes, vagy valami más baja van?

Legjobb válasz: Nálunk 3 óránként eszik a 9,5 hós kisfiam. Nem lehet, hogy a Te babád már nagyon éhes, azért sír annyira?

Nálunk 3 óránként eszik a 9, 5 hós kisfiam. Nem lehet, hogy a Te babád már nagyon éhes, azért sír annyira?
A védõnõ és a gyerekorvos mit mond? Nem tudnak segíteni? Hízik rendesen a babád? Nekem nagyon ritkának tûnik a 4-4, 5 óra egy ennyi idõs babának. Mi újság veletek?
Próbáltál már másik ízû tápszert? Nálunk ugyanez volt a gond, és cseréltünk tápszert. Mondjuk én 2 hónaposan megkezdtem a hozzátáplálást, hogy minél korábban kiváltsak egy étkezését. Nem volt tejem - ebbe ne menjünk bele - és azt sem akartam, hogy 6 hónapig csak tápszeres legyen. 5 hónaposan a tápszer is kifolyt a száján, nem itta meg, és ekkor jöttek a husik meg a tejpép.
A kérdező hozzászólása: TÁPSZERES
A kérdező hozzászólása: Nem mert el löki meg kiköpi meg sír nem akarja elfogadni.
próbáld meg hamarabb etetni vagy evés elõtt énekelni, babusgatni és utána megetetni


Csak én érzem úgy, hogy képtelenség bevezetni az új zöldségeket, gyümölcsöket a babámnak, ha betartom a 4-5 napot, míg hozzászokik az új ízhez?

7-8 hónaposan már nagyon sok fajta zöldséget, gyümölcsöt ehetnek a babák.1 hónap alatt képtelenség bevezetni mindet, amit javasolnak.Én 5 napon keresztül adom a gyümölcsöt vagy a zöldséget.Nem siettetem a babám.Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: 4 hónaposan kezdtem akkor még csak néhányat kapott 5 naponta,majd 5 hónapos korától 3 naponta kapott újat.

4 hónaposan kezdtem akkor még csak néhányat kapott 5 naponta, majd 5 hónapos korától 3 naponta kapott újat.
Miért lenne képtelenség? Én 3-4 napot vártam mindig, általában 4-et. 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, most 9, 5 hónapos, és már nincs mit bevezetnem neki, eszik mindent, ami a korában megengedett. Jó, lehet, hogy volt olyan, amit ehetett volna már 6 hónaposan is, de csak 7 hónaposan kapta, de nem kell ennyire szigorúan venni.
Ez vicces, kimondta hogy az alatt az egy hónap alatt végig kell kóstoltatnod ezeket? :) ))Az annyit jelent hogy onnantól javasolt de az is csak kb. Én pl az idény zöldség gyümölcsöket adom , és kb-re, ha hamarabb van idénye hamarabb kapja, ha késõbb akkor kivárjuk.Nincs szüksége sem import sem fagyasztott formájára sem.Majd ha lesz friss , biztos forrásból akkor kapja. Szerintem ne görcsölj ezen.Fõzz etess a szád ízének megfelelõen , lõd be
lõdd be kb. mi az amit már ehet és így készítsd az ételét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.Mi szerintem szépen haladunk, babám tempója szerint.6 hónapos korában kezdtük el mi is a hozzátáplálást.Csak néha elkezdek görcsölni, mikor azzal jönnek, hogy ezt vagy azt miért nem adtam neki?
Én teljesen megértelek. Én is így gondolom. Azt nem értem, hogy aki 3-4 nap alatt vezeti be az új ízeket az 3 és fél hónap alatt hogy tud mindent bevezetni. Vagy szerinte 30 féle élelmiszer létezik?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is utolsó

5 hetes a babám. Napközben semmi gond a szopival, három óránként eszik. Este alszik 4-6 órát egyben, ami jó, viszont a cicim bedurran. Fejjem le teljesen, vagy csak egy részét? De úgy tudom, hogy ami először jön, az is nagyon fontos a babónak.

Legjobb válasz: Ami elõször jön a hígabb, vizesebb tej, ami szomjoltó. Utána jön a zsírosabb, táplálóbb tej, ami sûrûbb. Ha nappal rendesen szopik, szépen gyarapodik, akkor megkapja mindazt, amire szüksége van, így annyit fejjél, amennyi jólesik. Ha többet fejsz, több tejed termelõdik, ha csak kevesebbet, akkor meg a feszülést megszünteted. De ha nem nagyon zavaró, vagy nem akarsz tartalékolni, akkor fejni sem muszáj, be fog állni a megfelelõ kereslet/kínálat és akkor nem fog úgy bedurrani a melled sem.

Ami elõször jön a hígabb, vizesebb tej, ami szomjoltó. Utána jön a zsírosabb, táplálóbb tej, ami sûrûbb. Ha nappal rendesen szopik, szépen gyarapodik, akkor megkapja mindazt, amire szüksége van, így annyit fejjél, amennyi jólesik. Ha többet fejsz, több tejed termelõdik, ha csak kevesebbet, akkor meg a feszülést megszünteted. De ha nem nagyon zavaró, vagy nem akarsz tartalékolni, akkor fejni sem muszáj, be fog állni a megfelelõ kereslet/kínálat és akkor nem fog úgy bedurrani a melled sem.

Ugye akkor nincs gond? 20 hét 5 napos vagyok. Kb 4 napja alig mozgott valamit a babám, és nem úgy mint eddig. Nagyon megijedtem. De most 2 akkorát rúgott hogy a hasam mozgott. Ugye Õ volt?

Remélem minden rendben van és csak az id?t?l nem mozog annyit és úgy mint eddig. Vagy lehet másképp fekszik?

Legjobb válasz: Szia! VAn ilyen! Én 28 hetes vagyok de mai napik pánikolok ha van olyan nap hogy alig mozog! Igen mozog Õ csak piciket és nem érezzük fõleg ha te is mozogsz és õ közben rúg azt nem is bizti hogy érzed! NA meg a hõség.Ma nekem sem aktív bezzeg hétvégén :)!

Szia! VAn ilyen! Én 28 hetes vagyok de mai napik pánikolok ha van olyan nap hogy alig mozog! Igen mozog Õ csak piciket és nem érezzük fõleg ha te is mozogsz és õ közben rúg azt nem is bizti hogy érzed! NA meg a hõség.Ma nekem sem aktív bezzeg hétvégén :) !
Szia.nyugodj meg....én 20 hetesen pl.még nem is éreztem a babót:(( úgy tudom ilyenkor még nem rendszeresek a mozgások amit te is érzel, õ mozog csak te nem minden esetben érzed még...de majd késõbb jönnek azok a határozott rúgások amit most is éreztél:) ))Tuti õ volt Boldog babavárást 28 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így nyugodtabb vagyok, csak olyan fura hogy 17.héttõl érzem a kis rúgásokat és most pár napja nem olyan. De biztos másképp fekszik hisz van még helye. Meg megnyugtatott ez a két nagy rúgás, ami akkor Õ volt.

Nem baj, ha a 7 hetes tápszeres babám úgy evett már többször, hogy napi 4 alkalom jön csak ki és nem 5? Így is tud rendesen fejlődni?

Legjobb válasz: 7 hetesnek nekem kevésnek tûnik a 4 evés, mennyit eszik egyszerre? Abban viszont valószínûleg igaza van az elsõ válaszolónak, hogy sírna, ha éhes lenne. Ha a súlya gyarapodik rendesen, akkor nem baj.

7 hetesnek nekem kevésnek tûnik a 4 evés, mennyit eszik egyszerre? Abban viszont valószínûleg igaza van az elsõ válaszolónak, hogy sírna, ha éhes lenne. Ha a súlya gyarapodik rendesen, akkor nem baj.
Nyugi! Az én babóm is 4x evett eleinte és 1 kilókat hízott havonta!!! Picit késõbb áttért a napi 5 evésre és ezt most is tartja. Nem minden gyerek egyforma, neki valószínûleg ennyire van most szüksége. Boldog babázást! /hat hós kislány anyukája/
A kérdező hozzászólása: Evésenként 180 ml-t eszik , és szépen gyarapodik, és nem sír.De nem mindig van 4 étkezés, túlnyomó részt 5
A baba annyit eszik, amennyi kell neki. Ha éhes lenne, éktelenül üvöltene. Ha nem teszi, elég neki amit kap:-)
Szia! Az én (tápszeres) kislányom 7 hónaposan eszik naponta 5x, 7 hetesen még 6-7 evésnek kéne lenni legalább, a 4-5x-i evés szerintem kevés egy ilyen pici babának. De beszéld meg a gyerekorvosotokkal, õ tudja biztosan.

0-18 kg-os babaülésbe bele lehet rakni a 4 hónapos babát, ugye? 5 fokozatban dönthető, de intha egy picit jobban el lenne benne ültetve, mint a hordozóban.

Legjobb válasz: Rossz helyen tetted fel a kérdésed, és Én most "rossz" választ adok :) Mindjárt jönnek az elszánt "mindenáron hordózóba rakd a gyereked" Anyák. Szerintem belerakhatod nyugodtan!!! , az Én Fiam is 5 hós kora óta 0-18-as dönthetõ ülésben utazik. Egyrészt nem fért el kényelmesen a hordozóba, másrészt ezek a hordozók atom gagyik. Én ink. vettem egy drága és jó törtészteszttel rendelkezõ ülést, és menetiránynak megfelelõen van berakva, ugyanis utálta h nem lát ki. Lehet lepontozni! :)

Rossz helyen tetted fel a kérdésed, és Én most "rossz" választ adok :) Mindjárt jönnek az elszánt "mindenáron hordózóba rakd a gyereked" Anyák. Szerintem belerakhatod nyugodtan!!! , az Én Fiam is 5 hós kora óta 0-18-as dönthetõ ülésben utazik. Egyrészt nem fért el kényelmesen a hordozóba, másrészt ezek a hordozók atom gagyik. Én ink. vettem egy drága és jó törtészteszttel rendelkezõ ülést, és menetiránynak megfelelõen van berakva, ugyanis utálta h nem lát ki. Lehet lepontozni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! :) Eddig hordozóban volt, de már eléggé kilóg a lábacskája, így szerintem már nem olyan kényelmes neki.. Holnap ki is próbáljuk! :)
Az 9-10 óra ázás, annyi elég neki.
A babot tedd vízbe, és egy kávéskanál szódabikarbónával forrald egy-két percig. Utána a levét öntsd le, s fõzheted, hamar puha lesz. Elég közben sózni, ízlés szerint.
Bõven elég lesz az az idõ.
Egészségetekre!
szerintem is, én is este szoktam, és hajnalban fõzök. szóval elég neki ennyi idõ. nem kell lesózni, ha édeskáposztára gondolsz, de azért ne egyszerre tedd föl a babbal. ráér, ha a bab már majdnem puha.
A kérdező hozzászólása: oh már 1 órakor feltettem fõni, és még hamarabb megfõtt, mint mikor tovább áztatom. de köszi a válaszokat :)

Baj, ha 4, 5 hónapos babámat csak úgy mérem, hogy én ráállok a mérlegre egyedül és vele is és nézem a különbséget, hogy nő-e?

Tudom jobban kerekít a feln?tt mérleg. Nincs babamérlegünk már. A 3 hónapos státuszon mérte a véd?n?, akkor jó volt. Most a kánikulába nem mennénk be, ? jön ki.

Legjobb válasz: sztem jó így is, nincs olyan nagy jelentõsége

sztem jó így is, nincs olyan nagy jelentõsége
Persze, hogy jó így! Egyébként minden rendben vele, szépen növekszik, gyarapszik, emésztése rendben, semmi okod havonta méretni a védõnõvel. Második babámmal vagyok itthon; talán azért is veszem már ennyire könnyedén ezt a méretkezés dolgot, mert az én kisfiamat rendszeresen két védõnõ mérte 1 éves koráig (most nem részletezem, hogy miért), de a lényeg, hogy MINDEN ALKALOMMAL más-más súlyt és hosszt állapítottak meg mindketten. :) )) És nem 100 gramm eltérésekkel, hanem bizony olykor többel. A hossza pedig ugyanígy az egyiknél 75 cm volt, a másiknál másnap 72. :) ))) Akkor mirõl beszélünk? :) )))
Én is így mértem és mérem is a mai napig. Gondolom digitális mérlegetek van. Azért az elég pontos tud lenni.
Nálunk visz mérleget a védõnõ, ha olyan helyre megy, ahol nincs. Szerintem kiindulási pontnak mérheted így, de ez nem pontos, inkább vidd el megméretni havonta.
Van valami különös oka, hogy havonta kell vinni mérni? Mondjuk nem fejlõdik rendesen, keveset eszik? Mert ha igen akkor vidd be, de ha csak a védõnõ heppje akkor szerintem ne. Akkor elég, ha így méred le.
Ha gramm mérleged van, akkor jó. Ha sima kiló-s akkor az nem mutat pontos értéket, és ilyen korban 500 gr is számíthat.
A kérdező hozzászólása: Digitális mérlegünk van. Nem grammos, de dekagrammos, így max 100gr-ot tévedhet. Amúgy igény szerinti anyatejes baba. Pisis, kakis pelusokkal és egy nagy adag jókedvvel. De majd valamikor benézünk még a 6hónapos elõtt a védõnõhöz.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek nem parázok akkor rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!