Találatok a következő kifejezésre: A babámat úgy (1859 db)

Miért nem akarja a babám mgenni az üveges sütőtököt? Mindenhol azt olvasom, hogy imádják a babák, úgy látszik az én babám kivétel.

Vagy csak az uvegessel lesz a gond? Tapasztalatokat várnék. Koszonom.

Legjobb válasz: A lányom egyáltalán el sem fogadta az üveges kaját... A sütõtököt is úgy ette meg, hogy almapéppel kevertem, mert rájöttem, túl sûrû neki és nem szereti. Almával viszont habzsolta. Várd meg a szezont és adj neki valódit, sokkal jobb, az üvegesek közelében sincsenek az eredeti ízeknek.

A lányom egyáltalán el sem fogadta az üveges kaját... A sütõtököt is úgy ette meg, hogy almapéppel kevertem, mert rájöttem, túl sûrû neki és nem szereti. Almával viszont habzsolta. Várd meg a szezont és adj neki valódit, sokkal jobb, az üvegesek közelében sincsenek az eredeti ízeknek.
Az enyém is kivétel volt egy ideig.Megkell szoknia az izét ennek is.Kitartóan probálkoztam egy ideig, mára már nagyon megeszi.Üvegeset adok neki.
Ízlések és pofonok :) ) Az enyém se volt odáig érte! Sõt, sokszor olvasom, hogy van, akinek a babája a gesztenyét szereti. Az enyémnek az se tetszett! Viszont amiben spenót vagy fõzõtök volt, szinte habzsolta. Nem vagyunk egyformák, a babáink se azok. Lehet, hogy neki túl erõteljes az íze, szaga vagy csupán az állagával van gondja (ezen hígítással segíthetsz)...
az enyém csak szobahõmérsékleten eszi meg.
Elsõ kérdésedre a válasz: válogatós, nem ízlik neki, ma nem ezt kívánja, jön a foga, vagy honnan tudjuk?? Másodikra: lehet, próbáld ki a nem üvegeset.
Nekem a Kecskemétit nem ette, csak az Univereset. Mostmár mindkettõt megeszi, csak meg kellett szokni az ízét!
az enyém sose szerette az üvegeset. az egyetlen, amit kétpofára bezabál, az a kecskeméti szilva.
A kérdező hozzászólása: koszi szépen. Megvárom a szezont, s kipróbáljuk még egyszer.

37 hetesen megszülnék nem lenne semmi gond a babával ugye?

37 hetes kismami vagyok. Gyakran érzek a hüvelyembe nyilaló érzést ez már a szülés közeledtét jelzi? Vagy nyílik a méhszályam? Ha pár napon belül megszülnék nem lenne semmi gond a babóval. (már nagyon vizesedek a hasam is, alig bírok menni)Néha a hasam alja is görcsölget.

Legjobb válasz: Nekem 20-hetes kormom óta nyílal a hüvelyem és még azóta sem jött ki a baba. 32 hetes vagyok. A méhszájaim mind zártak semmi baj a babával. Szóval ez nem a szülés eljövetelének jele az biztos. 37. héten nem hetente nézik a méhszájadat? (Nálunk úgy van, hogy 35. héttõl hetente kell menni a dokihoz, amit még gyakorlatban nem tudok, de elvileg majd így kell csinálnom) Csak azért kérdezem, mert azért egy hétre elõre tudnak szólni, hogy na most már közeleg a szülés, vagy nyílnak a méhszájak vagy ilyesmi. Ha mindened zárt és semmi egyéb problémát nem lát az orvos még nem hiszem, hogy mostanában szülnél. De ha még is kijönne most a baba akkor is ha jó súlyban van kutya baja sem lenne, ez csak annyit jelent, hogy 2000g vagy a fölött legyen. De ha picit kevesebb akkor sem lesz baja, csak akkor tovább kell a kórházban bent lennetek. De ha még egy hetet kibírna oda bent akkor pedig már biztosan semmi de semmi baj nem lenne. Az utolsó hónapban ismeri meg az ember, hogy a terhesség valóban terhes. Ha már eddig kihúztad féllábbal is ki fogod bírni ezt a 2-3 hetet, nem lesz a babának semmi, de semmi baja, még ha tankkal mennek át rajta õ már azt is kibírja nem aggódj!

Nekem 20-hetes kormom óta nyílal a hüvelyem és még azóta sem jött ki a baba. 32 hetes vagyok. A méhszájaim mind zártak semmi baj a babával. Szóval ez nem a szülés eljövetelének jele az biztos. 37. héten nem hetente nézik a méhszájadat? (Nálunk úgy van, hogy 35. héttõl hetente kell menni a dokihoz, amit még gyakorlatban nem tudok, de elvileg majd így kell csinálnom) Csak azért kérdezem, mert azért egy hétre elõre tudnak szólni, hogy na most már közeleg a szülés, vagy nyílnak a méhszájak vagy ilyesmi. Ha mindened zárt és semmi egyéb problémát nem lát az orvos még nem hiszem, hogy mostanában szülnél. De ha még is kijönne most a baba akkor is ha jó súlyban van kutya baja sem lenne, ez csak annyit jelent, hogy 2000g vagy a fölött legyen. De ha picit kevesebb akkor sem lesz baja, csak akkor tovább kell a kórházban bent lennetek. De ha még egy hetet kibírna oda bent akkor pedig már biztosan semmi de semmi baj nem lenne. Az utolsó hónapban ismeri meg az ember, hogy a terhesség valóban terhes. Ha már eddig kihúztad féllábbal is ki fogod bírni ezt a 2-3 hetet, nem lesz a babának semmi, de semmi baja, még ha tankkal mennek át rajta õ már azt is kibírja nem aggódj!
A kérdező hozzászólása: Csak NST-t néznek itt hetente én úgy tudom. Múltkor is csak azért vizsgált meg a doki mert levette a mintát. Hát a súlya az elég jó a 36 heti uh-n mondták, hogy a 2900 g-hoz közelít. De ki tudja a mérések csalnak. Hát igen ezt én is észre vettem, hogy már teher(amikor ezt mondom olyan rossz érzés tölt el, mintha teher lenne a kislányom számomra)eddig ugy voltam vele ki lehet bírni de most...már alig várom, hogy kint legyen a kicsikém Köszönöm a válaszod és Boldog Babavársát :)
37 és fél hetesen született meg a fiam 3960 grammal és 54 cm-el, teljesen egészségesen 3 évvel ezelõtt.:) Ha csak a heteket nézzük, akkor ilyen korban már nem gond, ha mégis kibújik. De hogy ez mikor jön el pontosan, ezt csak õ érzi.:) De 36 hét után azért már minden rendben szokott lenni a picikkel. Ha csak a kort vesszük alapul.
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök :) köszi a választ :)
Ne szomorkodj a terhes érzés miatt, hidd el te is kezdesz számára terhes lenni, ugyan úgy érez õ is mint te. :D
Az én lányom 37+5re született, 3050 grammal és 50 cm-el. Nekem is görcsölgetett a hasam alja, meg a hüvelyembe is nyilallgatott szülés elõtt pár héttel, de teljesen zárt voltam amikor szülni mentünk. A babának nem lesz semmi baja, ilyenkor már nem is koraszülött :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató válaszokat :)

Terhesség első hetében voltam röntgenen, meg gyógyszeres tömést kaptam a fogamba. Ez árt a babának? Ugye ettől még egészséges lesz?

Legjobb válasz: Terhesség elsõ hetében? Az igazából még csak a mensid hete, és meg sem fogant az a baba. Nézz utána a dolgoknak,mert így majd mindenen idegeskedni fogsz a 9 hónap alatt. Egyébként nem lesz baja,gyanítom elég fiatal terhességrõl van szó. Gondolj bele,van aki csak 2 hónaposan tudja meg,hogy terhes és mégsem kell elvetetni vagy bármi más rosszra gondolni,pedig ugye addig úgy élte az életét,mint aki nem terhes. A babához azért gratula!

Terhesség elsõ hetében? Az igazából még csak a mensid hete, és meg sem fogant az a baba. Nézz utána a dolgoknak, mert így majd mindenen idegeskedni fogsz a 9 hónap alatt. Egyébként nem lesz baja, gyanítom elég fiatal terhességrõl van szó. Gondolj bele, van aki csak 2 hónaposan tudja meg, hogy terhes és mégsem kell elvetetni vagy bármi más rosszra gondolni, pedig ugye addig úgy élte az életét, mint aki nem terhes. A babához azért gratula!
A kérdező hozzászólása: a terhesség elsõ hete nem feltétlenül a menzi elsõ hete. nézz jobban utána a dolgoknak
Akkor nem tudom milyen számolásos módra gondoltál, én úgy tudom, -és a legtöbb helyen, ahol errõl írnak, is így van - a ciklus elsõ napjától számolják a terhességet. Tehát legkorábban amikor megtudhatod, hogy terhes vagy, amikor kimarad a mensid, a baba még csak 2 hete fogant, de már 4 hetes a terhesség. Ha meg arra gondolsz, hogy nem pontos ciklusnál amikor nem tudj vki mikor fogant a baba, kiszámolja a baba méreteibeõl a doki a terhesség korát és úgy érted az elsõ hetet, akkor bocs, de a kérdésed nem így tetted fel. Szóval ha nem én, hát más leírta vna neked ugyanazt, amit én elsõre. De a kérdés lényegére válaszoltam, remélem hasznát vetted. Más lehetõséget nem ismerek, de ha te igen, kíváncsi vagyok.Annyira kioktató azért nem vtam és mégegyszer!!! ha már ilyen szépen megköszönted, gratula a babához!


Kicsit megfájdult a gyomrom, sült szalonnát ettem, sült hagymával, és tükörtojással! 12. hetes vagyok, ez a kaja nem árt a babának ugye? Megjegyzem, h. nem mindennapos kaja ez nálam, de ma valahogy ezt kívántam! Nem lehet belőle baj ugye?

Legjobb válasz: A babának nem árt :) csak a Te gyomrodat viseli meg egy picit. Igyál egy kis szódát, egy-két büfi és jobb lesz. Én imádom az ilyen kajákat, de néha nekem is minden bajom van tõle.... 21 hetem kismami

A babának nem árt :) csak a Te gyomrodat viseli meg egy picit. Igyál egy kis szódát, egy-két büfi és jobb lesz. Én imádom az ilyen kajákat, de néha nekem is minden bajom van tõle.... 21 hetem kismami
Ide is passzolhatnál ha maradt. amúgy én is imádom az ilyen "egészséges" ételeket. Nekem az olajtól szokott bajom lenni.
A kérdező hozzászólása: :D utolsónak, sajna nem maradt! :D
én virslit ettem mustárral utána azt hittem fala mászok
tegnap én is ettem virslit és nagyon marta a hasam. érdekes mert ezelõtt soha. még amivel nekem pl vigyáznom kell a sült krumpli. már éttermes szóba sem jöhet mert sok az olaj rajta és meghalok tõle.
Egészségedre! Nekem az utolsó másfél hónapra fogott sómentes diétára az orvosom csak, bár nem értem az okát, csak 10 kg-t híztam, és nincs semmi problémám eddig (vizesedés, vérnyomás). Az elején és közepén egyél ami jólesik (kivéve nyers tejet húst, halféléket, pasztõrözetlen sajtokat), de csak mértékkel! Szerintem a bûntudat tesz a legrosszabbat a babának, a mamának meg a túl sok hízás.
Úristen, borzasztóan megkívántam!!! :-P Amúgy dehogyis árt!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó akkor készítek neked is legközelebb, okés? :D

Fájások közben mocorognak a babák? Úgy értem helyezgeti a popsiját, meg rúg a lábával.

Nekem jóslók közben ,vagy keméynedés közben mindig mozog.

Legjobb válasz: Én anno úgy éreztem, teljesen nyugiban volt a babám, olyasmi érzés volt, mintha õ is koncentrálna a feladatra :)

Én anno úgy éreztem, teljesen nyugiban volt a babám, olyasmi érzés volt, mintha õ is koncentrálna a feladatra :)
Keményedés közben nekem is mozog, na az igazán kemény! Nagyon tud fájni olyankor. De szülés közben szerintem nem ficánkolnak már.
Nekem sose ocorgott annyit mint szülésnél... 8 hetes NIki anyuja
Ennyém végig mocorgott.
Nekem az elején mocorgott, de mikor már erõsebb fájásaim voltak nem vettem észre.
Én a szülés napján egyszer éreztem csak, hogy mozgott, de elõtte 3 napig le sem állt. 7hetes baba anyukája
Mozgott mindkettõ. Amikor már elfolyt a magzatvíz, ez elég kellemetlen volt. Sõt, olyanról is tudok, akinek két fájás között fordult be fejjel a faros babája.

Normális hogy ha eszem, nem túl sokat akkor is azt érzem hogy rögtön szétdurranok. Nem kapok levegőt, pedig annyit ettem mit szoktam csak későn. Nem elöszőr furdul elő. A babának ugye nem lesz baja? A méh nem nyomható össze?

Jah és a hasam nem olyan nagy még, vagy is ha mondom hogy most léptem a 6-ik hóba csodáloznak.

Legjobb válasz: Helló, én a 30-hétbe léptem,8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici,csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek,minden rendben van,ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani,belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen,boldog babó várást..

Helló, én a 30-hétbe léptem, 8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici, csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek, minden rendben van, ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani, belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen, boldog babó várást..

23 hetes vagyok az ugyeleten aktil duot kaptam felfazasra nem art a babanak ugye?

Legjobb válasz: Szia! Nem! Én 2szer szedtem!! Elsõ terhességemnél is most is! Már megvan a babám :) egészséges 13 napos ma :)

Szia! Nem! Én 2szer szedtem!! Elsõ terhességemnél is most is! Már megvan a babám :) egészséges 13 napos ma :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom

S. O. S. , elesett a babám, ugye nem lett baja?

7,5 hós, pár napja feláll az ágy mellett, felkapaszkodik. Egy karnyújtásnyira volt, de olyan hirtelen d?lt el, hiába kaptam utána. Mint a léc eld?lt, hátul a fejét beütötte. Nagyon sírt utána. Honnan tudom, hogy nem lett komolyabb baja? Vagy orvoshoz kellett volna vinnem? Most volt fél 8-kor, de már 8-kor elaludt, mint máskor is.

Legjobb válasz: ne aggodj,nem lesz semmi baja a babádnak.csak arra figyelj hogy ne hányon,ne legyen aluszékony,figyeld hogy h alszik mozgasd meg néha ha reagál nincs semi baj

ne aggodj, nem lesz semmi baja a babádnak.csak arra figyelj hogy ne hányon, ne legyen aluszékony, figyeld hogy h alszik mozgasd meg néha ha reagál nincs semi baj
Ha nem szédölög, hány, kedvetlen , akkor valószínüleg semmi baja sincs.azért éjszaka figyeld.
na mitörtént???remélem hogy nem lett semi baja????
nygodj meg, rengeteg, de rengeteg ilyen és ennél sokkal nagyobb esés lesz még. a fiam lassan 2, 5 éves, a feje kb megállás nélkül lila és sárga és púpos. én az 1. komolyabb esés után vittem be az ügyeletre, (leesett 1 évesen 1 játékról és a fal élébe csapta a koponyáját), rohadtul megijedtem, amit a doki kérdezett: aluszékonyság, túlpörgés, hányás, eszméletvesztés, felsírt-e. ezekbõl az agyrázkódást szûri le. megfogdosta a fejét, gondolom, h nem érez-e vmi fura dolgot, ill. a szemébe világított, h a pupillák megfelelõen reagálnak-e a fényre. azóta ezt még 1szer eljátszottuk, mostmár én vizsgálom az esések után. ez csak a kezdet hidd el!:) nyugi, nem lesz semmi baja:)
A kérdező hozzászólása: Mostmár nem fogom egy pillanatra sem egyedül hagyni soha, az biztos.
holnapra semmi baja nem lesz. Ha nagyon aluszékony esetleg hény vidd orvoshoz. Amugy meg inkább készülj fel lelkiekben valószínû nem ez lesz az utolsó puffanása:-)
A kérdező hozzászólása: Mire figyeljek holnap?
Én is komor lennék utána! (-: Figyeld csak! Elõször ilyen esetben védõnõnek telefonáltam, azt mondta, 1 napig figyeljem: aluszékonyság (mondom, jó fej vagy, már alszik is), hányás, imbolygás, fura passogás, szem körül véraláfutások. semmi. Azótacsórikám míg megtanult menni, annyit esett! és utána mindig aludt, én meg figyeltem. Sosem lett gond. Szegény Te! Ez az edzés a keményebb szaltókra. (-:
utolsó vagyok, közben válaszoltál is. Dupla szõnyegre puffant akkor semmi aggódni valód:-)
Szia! Ne aggódj biztos hogy nem lett baja, ilyen puffanás még nagyon sok lesz. Mibe ütötte be a buksiját? Parketta, szõnyeg? Biztos nagyobb volt az ijedtség mint a fájdalom. Tudod az a jobbik eset ha sír, mintha nem. Ha ugyanugy fog viselkedni mint eddig akkor semmi gond. Baj akkor van ha zavarosan viselkedik, hány esetleg, túl bágyadt aluszékony. Az én fiam egy éves, esik kel minden nap. Persze féltem én is nagyon, de mindentõl nem lehet megvédeni õket. Ettõl nagyobb bajuk ne legyen:-)
A kérdező hozzászólása: Utána elég komor volt, amikor a sírást abbahagyta, de végül álmos is volt, nem tudom az esésnek vagy az álmosságnak tudjam be a hangulatát. A tükörhöz kivittem, ott mosolygott rám. Annyira aggódom. Dupla szõnyeg van a parkettán, arra esett hanyatt.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére semmi gond nem lett, éjjel is olyan sûrûn kelt, mint a többi éjjel és a nappal is rendben volt. Csak lehet hallani, hogy ha megráznak egy babát, milyen veszélyes tud lenni, ez meg szerintem nagyobb trauma a fejének nem? Az a lényeg, hogy semmi baja nem lett és jobban fogok rá vigyázni mostantól.

Nem ártok ezzel a babámnak ugye?

37+4 hkm vagyok. Amióta ez a nagy meleg van, éjszaka csak a ventillátorral tudok aludni pár órát, úgy hogy folyamatosan megy rám! Nagyon nehezen viseltem a meleget eddig is, de most f?leg! :-(( Viszont amikor anyukámnak mondtam azt mondta hogy szerinte ezt nem lenne szabad! Szerintetek? KÖSZI!! :-))

Legjobb válasz: A babának biztosan nem ártasz vele azzal "ártanál" ha nem pihennéd ki magad rendesen most amig még lehet. Szóval ne aggódj. Jön az enyhülés!

A babának biztosan nem ártasz vele azzal "ártanál" ha nem pihennéd ki magad rendesen most amig még lehet. Szóval ne aggódj. Jön az enyhülés!
Nem ártasz egyáltalán.Én is így alszok pár napja.A ventillátor azon kívül, hogy kavarja a szoba levegõjét( amit egyébként is beszívsz), mást nem csinál.Semmi káros nincs benne.Kérdezd meg anyukádat, hogy miért gondolja azt, hogy árt. Könnyû szülést és jó babázást kívánok! 26 h km
Én is ugyanezt csinálom, csak mindig betakarom valami vékony huzattal a hasamat.Nagyon rosszul viselem én is most ezt a meleget. 39 hetes km.
Én is így alszom, nem lesz semmi baj, csak azért a derekadat takard be, nehogy megfázz... Ezek az anyukák....:-DDDD Jó egészséget!
Nem!
A kérdező hozzászólása: NAGYON ARANYOSAK vagytok, igen, biztosan azon aggódott hogy megfázok, de azért olyan sebességre nem állítottam hogy "levigye a fejem" ! :-D KÖSZÖNÖM nektek és boldog babavárást!!! :-)

Nem lesz baja a babámnak, ugye? ! Bővebben lent.

Ki vagyok idegileg, mert a férjem nem akar oda orvoshoz járni velem ahova eddig jártunk(Debrecen) A munkahelyér?l ha hazajön minden 3.nap szinte ezt hallgatom. De én itt helyben nem megyek orvoshoz mert nem értenek a PCOS-hez félrekezeltek.Ezért mentünk Debrecenbe, így sikerült is teherbe esnem. Már 11 hetes vagyok. Tegnap nagyon összevesztünk emiatt,egész délután sírtam,nem ettem semmit, hogy értessem meg vele,hogy mi a helyzet?!

Legjobb válasz: Szia! Nyugalom, a babának nem lesz semmi baja,bár férjed nem értem.TE tudod,hogy mi a fontos, mi hogy mûködik, neki csak az lenne a dolga,hogy támogasson.Magyarázd el neki (bár gondolom már megtetted) hogy miért fontos ez neked, és a babának is.

Szia! Nyugalom, a babának nem lesz semmi baja, bár férjed nem értem.TE tudod, hogy mi a fontos, mi hogy mûködik, neki csak az lenne a dolga, hogy támogasson.Magyarázd el neki (bár gondolom már megtetted) hogy miért fontos ez neked, és a babának is.
a debreceni Mensmentisbe jártatok? Miért nem akar oda járni a férjed? NEm teljesen értm a szitut.
34 hetes vagyok, PCO-s. Semmi gondom nem volt, és remélem nem is lesz terhesség alatt ezzel a nyavajával, szerintem Téged is elkerül, ahogyan a PCO-s nõk 90%-át. Ilynekor rendesen mûködik a szervezet, ugyanis azok a hormonok, amik a pco-t okozzák terhesség alatt nem úgy vannak jelen. Hogy sírtál, attól nem lesz baja a babának, és attól se ha más orvoshoz mész... Nem tudom mi lehet ilyenkor a jó megoldás, mi a férjemmel közösen választottunk orvost.
A kérdező hozzászólása: Már Sápy Tamáshoz járok, a mensmentisbe nem. az itteni orvosokkal nem vagyok megelégedve, de ezt õ nem érti meg, pedig elmondtam neki miért. Nehéz a felfogása. Fél, hogy nem lesz pénzünk, stb. Pedig kijövünk anyagilag jól.
Ez nem jó ha nincs egyetértés. Viszont az mégrosszabb, hogy a férjed nem érti meg, hogy milyen fontos, hogy az anyuka és az apuka is megbízzanak az orvosban. Beszéljétek át, hogy a baba a legfontosabb és nem egy kókler kell, hanem szakember.
A kérdező hozzászólása: Én már elmondtam neki szépen, csúnyán. A munkahelyen telebeszélik a fejét és az anyja is neki ad igazat:( Már azon gondolkoztam, hogy otthagyom mert nem bírom tovább.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!