Találatok a következő kifejezésre: A babám volt 7 hetes (32 db)

3 babomat várom(7 hetes)még nem voltam dokinál mert mivel volt egy mola terhességem a két lányom születése között azt javasolta, hogy ráérek menni az ünnepek után, hogy mindent jól megtudjon nézni. Más is fél ennyire? Annyi rosszat hallani, olvasni!

Az 5.héten volt egy kis hányinger,mellfeszülés,most meg puffadás szer? érzés.De megcsináltam már 4 tesztet hogy kimutatja e rendesen mert annyira bizonytalan vagyok hiszen alig van tünetem és a lányokkal ilyenkor már nagyon hánytam.Félek,hogy nehogy megismétl?djön vagy jön valami újabb.Meg ez a tünetmentesség hihetetlen.

Legjobb válasz: Szia!Én is a harmadik babámmal vagyok most 6 hetes.Most csütörtökön megyek dokihoz.Van már két fiam,akikkel nagyon rosszul voltam a terhesség elején.Most mintha egy kicsit jobb lenne,néha émelygek kicsit.Remélem így is marad.Nagyon drukkolok,hogy ne legyen semmi baj veletek!

Szia!Én is a harmadik babámmal vagyok most 6 hetes.Most csütörtökön megyek dokihoz.Van már két fiam, akikkel nagyon rosszul voltam a terhesség elején.Most mintha egy kicsit jobb lenne, néha émelygek kicsit.Remélem így is marad.Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj veletek!

A babám tegnap volt 7 hetes és sajnos tápszeres. Most 3, 5 kg . Amit kellene ennie egy etetéskor az 90-100 ml, de az én kislányom van úgy, hogy még 50 ml-t megeszik. Nem lesz ez baj?

De ha nem adok neki többet akkor sir.

Legjobb válasz: Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.

Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.
Dehogy is! Hidd el õ sokkal jobban tudja mire van szüksége, mint bármelyik tankönyv4 Ráadásul ebben a korban változik az igény is, a szopizós babák i ilyenkor kezdenek többet enni! Ne aggódj, ha megfelelõen készíted a tápszert nem tudod túletetni! Elhízni sem fog, baja sem lesz4 az éhzéstõl viszont nyugtalan és sírós lehet. de ebben a melegben az is könnyen lehet, hogy csak szomjas, adj neki egy kis teát hátha beéri azzal is! Boldog babázást!
Nekem is azt mondták, hogy a 7 hetes babámnak ne adjak 100ml-nél többet, de ez hülyeség. Õ tudja mennyire van szüksége, elég gyakran 130ml körül eszik, pedig minden etetést teával kezdünk (kb. 10-20ml között), hogy csökkentsük a tápszeradagot és lazítsuk a székletét. Abszolút nem sok, hogy 3, 5 kg a babád! Mi három hete voltunk 3, 9kg és egyáltalán nem duci a kislányom.
Az utolsó válaszoló vagyok.Akkor a Te babád is április 8-án született mint az enyém?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen április 8-án 12, 30-kor.:)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem irni, hogy sajnos nagyon nyugtalanul alszik, mert nagyon sokat forgolodik és nyög. Délután szinte semmit sem alszik és ha leviszem babakocsival ott sem marad el, mert fáj a hasa. Nem lehet, hogy a sok kajától?
Az elsõ vál. vagyok. Ha sok lenne visszabukná. Lehet hogy tápi baj van, nem jó neki. De az is ehet hogy sok a bubi, próbálj neki infacolt, vagy espumisant adni.Hátha segít.
Az a 3, 5 kg egyáltalán nem sok! Mi 4 hetesen voltunk 4410 gr-sak, igaz mi anyatejesek vagyunk. A bébi szerintem is tudja, hogy mennyi kaja kell neki. De jön a meleg, néha próbálkozz meg a teával is.

7 hetesen 13 mm. A babóm. Ez jó? Nektek mekkora volt ilyenkor?

Ma voltam dokinál és már láttam a szívét is dobogni.Hallottam amikor diktálta hogy jó szívverés,CRl:13 mm. Tudom ha rossz lenne akkor már mondta volna a doki,de még is kíváncsi vagyok hogy kinek mekkora volt ilyenkor a babója.

Legjobb válasz: Már betöltöttem a 7. hetet mikor voltunk, és nekem is ekkora volt a kisfiam! :) Szóval nyugi, tökéletes. Azóta már két uh-n is minden rendben volt! Boldog babavárást! 20 hetes kismama

Már betöltöttem a 7. hetet mikor voltunk, és nekem is ekkora volt a kisfiam! :) Szóval nyugi, tökéletes. Azóta már két uh-n is minden rendben volt! Boldog babavárást! 20 hetes kismama
Tökéletes a mérete, nincs miért aggódnod! Gratulálok :)
A 13mm tök jó! Nekem az elsõ 10 hetesen volt 27 mm. Akkor mentem elõször dokihoz Vele :) 3130g-mal született. A második a 7. héten 27, 4 mm volt, a 11. héten 44, 8 mm. Nagynak készült, csak a doki a 36. heti uh-t nem akarta megcsinálni, mert "minek" és a lepény túl érett volt, ami a szülésnél derült ki, és a végén 20 g híjján 3 kg volt. Kislány mind a 2. Most a 3-al még nem voltam dokinál, majd a jövõhéten megyünk, most 6-7 hetes vagyok. Ne aggódj, minden rendben, tökéletes méretû a babád:) Boldog babavárást!
Nekem nyolc hetesen 15 mm. Ma voltam dokinál. És már vert a kicsi szíve. Olyan boldogok vagyunk.
Én 7 hetesen és 0 naposan voltam épp dokinál, akkor volt a baba 11 mm. Tökéletes a ti eredményetek is. Gratula!!!! :) 39 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek hogy válaszoltatok!!! Nem gondoltam volna hogy ennyi választ fogok kapni :-))) Köszi :-)
Enyém is 13 mm volt 7 hetesen :) Akkor voltam elõször dokinál!
Nem tudom, h tudod-e : CRL- ülõmagasságot jelent(koponyától a farkcsontig), nekem 7 hetesen 18mm volt. De genetika az egész, tehát ne aggódj teljesen oké a méret. Ha valami gond lenne a dokid már szólt volna. Elsõ baba? :)

Ha nem tartósan, de volt 38, 7 fokos lázam az árthat a babának 17 hetesen? Influenzám volt esténként hőemelkedéssel. De egyszer volt ez a 38, 7.

Legjobb válasz: Szia! Én 13 hetesen voltam influenzás,ugyanilyen lázzal,négy napig,visszatért mindig,és négy napon át szedtem is rá Panadolt. Semmi baja a kislányomnak,most 6 hónapos,egészséges baba. Ne aggódj.gondolom azon voltál,hogy csillapítsd,és mint arod nem tartósan,szval nem lesz smemi baj.Boldog babavárást!

Szia! Én 13 hetesen voltam influenzás, ugyanilyen lázzal, négy napig, visszatért mindig, és négy napon át szedtem is rá Panadolt. Semmi baja a kislányomnak, most 6 hónapos, egészséges baba. Ne aggódj.gondolom azon voltál, hogy csillapítsd, és mint arod nem tartósan, szval nem lesz smemi baj.Boldog babavárást!

2 hetes volt a babám mikor lázas betegség miatt elment a tejem. Már csak minimális van. Most vagyunk 7 hetesek. Visszajöhet még a tejem? Már mindent kipróbáltam.

Legjobb válasz: Barátnõm kórházba került, amikor a picikéje pár hetes volt. Olyan gyógyszereket kapott, ami miatt nem is szoptathatott, így elapadt a teje. Miután meggyógyult, újból elkezdett szoptatni. Lehet, hogy neked nem jön vissza, de én a helyedben mellre tenném a Picúrt, mert ha van rá esély, hogy visszajöjjön a tejed, az biztosan nagyon sokat segít, ha a babádat látod/érzed szopizni. Minden jót Nektek!

Barátnõm kórházba került, amikor a picikéje pár hetes volt. Olyan gyógyszereket kapott, ami miatt nem is szoptathatott, így elapadt a teje. Miután meggyógyult, újból elkezdett szoptatni. Lehet, hogy neked nem jön vissza, de én a helyedben mellre tenném a Picúrt, mert ha van rá esély, hogy visszajöjjön a tejed, az biztosan nagyon sokat segít, ha a babádat látod/érzed szopizni. Minden jót Nektek!
Ha szopik, akkor igen, ha fejsz és cumiból kapja, akkor nehezen.
Nekem kb. 3 hete csökkent le nagyon egy hasmenõs-hányós vírus miatt. Amint megkaptam a kórházban az infúziót, tepertem haza szoptatni. Alig egy hét alatt visszaállt a rendszer. Kérdezõ, minél többet szoptatsz és minél kevesebbet pótolsz (lépésenként elhagyva), a pótlást pedig nem cumisüvegbõl adod, annál jobbak az esélyek. :)
Szerintem nem fog már visszajönni.
Igen, visszajöHET. A minimális anyatej is anyatej, azzal is jól jár a baba.
Visszajöhet, szoptass sokat, próbálj meg egyre kevesebbet pótolni. A gyakori szoptatástól termelõdik egyre több tej, ha jóllakik tápszerrel, nem is fog szopni... :( Fontos még az is hogy sok folyadékot igyál és hogy ne legyél hullafáradt, ha éjjel nem tudsz rendesen aludni akkor aludj napközben, számít... És ami nekem bevált még az a gyakori testközelség, ha magamra kötöm a babát egy órára hordozókendõben, garantáltan ömlik a tejem utána.
4 hónapos volt a babám amikor egy hasmenéses-hányós vírus miatt egyik napról a másikra szinte teljesen elapadt a tejem (addig rengeteg volt). 2 napig éjjel-nappal mellettem volt a baba, folyamatosan szoptattam, közben ittam amennyit bírtam (sok alkoholmentes sört is), és visszaállt a tejtermelés. De ehhez kellett abban a 2 napban a rengeteg folyadék (napi 5 liter), és sokat kell enni. Kipróbálni érdemes.
Ha nem fáj a szoptatás, akkor szerintem amikor csak tudod, tedd rá a cicire, ha már nem kell neki, vagy van idõd, fejjél, és szerintem visszajön. Én kizárólag fejtem neki, és egyáltalán nem apadt el, sõt, pár napig óránként, két óránként fejtem, még éjjel is felkeltem 4 óránként, és annyi lett, hogy még fagyasztani is tudtam.

7 hetes terhes vagyok és este egy erősebb görcsöm volt, utána semmi. Lehet a babának valami baja?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!

Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!
Én is a magnéziumot tudnám mondani, de beszéld meg a dokiddal, mennyit lenne érdemes, és a görcs is ha erõsebb volt mint mensikor, inkább nézesd meg magad, megnyugodnál.De ne aggódj biztos nincs semmi baj, egy jó pár hétig lehetnek görcsök.
Szia! Szerintem keresd fel a dokidat, az elsõ 12 hétben bármi lehet. Nem akarlak ijesztgetni de van amikor a görcsölés rosszat jelent.

Valami baj lehet? Tegnap voltam UH-n, 10 hetes vagyok. Ugye elmérhetett valamit a doki? 23mm-t mért a babára. Hát az nagyon kicsi! 7 hetesen volt 13 mm, azt másik készülékkel csinálták a kórházban. Neki valami régebbi van. Ugye csak nem jól mérte?

Jó sokáig nézte, nem szólt semmit, aztán annyit mondott csak, hogy nagyon rugdalózik. Meg mondta, hogy minden rendben van. Egyáltalán semmi negatívot nem mondott, minden jó volt, meg is vizsgált. Borzasztóan ideges vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetesen volt, 14,8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!

Nekem 8 hetesen volt, 14, 8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!
Nekem 10 hetesen 44 mm volt.A 23 tényleg nagyon kicsi. Szerintem biztos elmért valamit, szólt volna ha valami baj lenne.
Nekem 7hetesen 9mm volt, most 12hetes és pár napos vagyok, a héten voltam UH-n, 62, 3 mm. Ne aggódj, bármi kételyed van kérdezz az orvostól, vagy mondd meg neki hogy mérjétek meg mégegyszer :)
Nekem 8hetesen volt 17mm, aztán 12hetesen 63mm. 10hetesen olyan 34mm körül kellene lennie. De lehet csak késõbb fogant és az idõt elszámolta a doki vagy tényleg rosszul mért! :) A 7hetes UH az jó méret volt! Szerintem újra le kellene menned, ha nagyon idegesít!
Ne aggódj, nekem 11 hetesen volt 36 mm, de elõtte 2 nappal még csak 30 mm. 12+4 hetesen 57 mm volt. (kórházban voltam, amiatt a sok eredmény):) 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is láttam a táblázatot, pont azért félek. Tudom, h mekkorának kéne lenni. Azért kérdezem, hogy elnézhette- e a méretet régebbi UH készülékkel vajon? Vagy, ha nem , akkor mért mondta, hogy minden a legnagyobb rendben?
ezek az átlag méretek ebben a korban/crl/ 10.0 34 10.1 36 10.2 37 10.3 38 10.4 39 10.5 39 10.6 40 11.0 44 11.1 45 11.2 47
Szerintem a 23 helyett 43-at akart írni vagy mondani.
Ajánlom pl a következõ oldalt, itt megnézheted milyen korhoz milyen méret tartozik: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre
Szia!Az én babám is tápszeres, és nekem is ugyanígy jött meg, mint neked.
Igen elõfordulhat. Ez nem függ az etetési módtól.

Mekkora volt a babád 7 hetesen?

Legjobb válasz: Szia. 8+2 hetesen volt 1,88 cm. 15 hkm

Szia. 8+2 hetesen volt 1, 88 cm. 15 hkm
7+3 11, 4mm
7+5 9, 7 és 9, 5 mm
lányom 7 hetesen 6mm most 7+2-n 10mm 9+4 hkm
1, 27cm
7+5-nél volt 14 mm

Terhes vagyok kb.6-7 hetes. Valószínű, hogy romlott volt a tojás amiből nemrég ettem. Lehet baja a babámnak?

Nekem er?s hasmenésem van bár most már jobb!A picinek lehet baja.Meg volt sütve és nem volt büdös,de valami mégsem volt rendben vele.

Legjobb válasz: Én is voltam így sõt beteg is voltam 2 hétig fulladtam 8 hetes terhesen .De semmi baja nem lett a babának ö már ott védve van .Igyál sok folyadékot a hasmenés miatt és ne tartsd vissza ne szedj semmilyen has fogót had ürüljön ki.

Én is voltam így sõt beteg is voltam 2 hétig fulladtam 8 hetes terhesen .De semmi baja nem lett a babának ö már ott védve van .Igyál sok folyadékot a hasmenés miatt és ne tartsd vissza ne szedj semmilyen has fogót had ürüljön ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.Igen azt tudom, hogy ki kell ürülnie.Csak a pici miatt aggódom.De reméljük tényleg nem lesz baja!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!