Találatok a következő kifejezésre: A babám szopi (341 db)

2 hónapos babák anyukái! Nektek mennyi tejetek van egy nap? Összesen mennyi teremlődik, tehát amit a babó szopik, és amit lefejtek?

Remélem nem találjátok provokatívnak a kérdésem, mert nem annak szánom, ?szintén érdekel.

Legjobb válasz: Mi két hónaposak vagyunk, 5ször eszünk napközben, 1szer éjszaka általában. Egy kajálás alkalmával 120-160at eszik. Éjszaka nem szoktam mérni, de kb. egy nap olyan 800 ml körül ehet. Én nem szoktam fejni, mert ha fejnék, akkor mindig csak egyre több termelõdne.

Mi két hónaposak vagyunk, 5ször eszünk napközben, 1szer éjszaka általában. Egy kajálás alkalmával 120-160at eszik. Éjszaka nem szoktam mérni, de kb. egy nap olyan 800 ml körül ehet. Én nem szoktam fejni, mert ha fejnék, akkor mindig csak egyre több termelõdne.
Én sosem mértem le, hogy mennyit eszik a babám. Annyit és annyiszor, amennyiszer megéhezett, s annyit evett, míg jól nem lakott, el nem engedte a mellem. Emellett napi 2-3 deci lefejt tejem lett még. Miért kérdezed? Egyébként egy anyatejes babánál mérleg híján nehéz megállapítani, hogy mennyit evett, mivel a mellbõl egybõl a baba szájába folyik a tej!
A kérdező hozzászólása: ...hát ebbõl nem tudtam meg. :-( Van aki esetleg méri a picijét, és tudja? Igen, tisztában vagyok vele, hogy aki cicbõl szoptat, annak a babának egybõl a szájába megy a tej. De azért köszi.
én csak ugy tudom hogy cicizett és utána még behuzzott 90ml tápot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A második válaszolónak írom, hogy akkor kb. egyformán eszik a babónk. NEkem is pont így van. :-)
Elsõ voltam! Köszi a lepontozást, ezért is le lehet majd pontozni! Eleve egy anyatejes babánál nem hiszem, hogy állandóan méregetni kellene, mennyit eszik a baba! Annyit, amennyit kíván! Ha éhes marad, akkor azt egyértelmûen jelzi! Minek állandóan méregetni? Sosem eszik ugyanannyit, mint ahogy a felnõttek sem esznek mindig ugyanannyit! Állandó méregetéssel mit érsz el? Ha egyszer csak 80-t eszik, rögtön aggódsz, hogy mi baja van? Hát ezért nem kell méregetni, csak felesleges aggodalmat okoz az anyáknak, stresszelik magukat. Heti 1x érdemes lemérni, egyébként havonta ellenõrzi a gyermekorvos a baba súlyát, s ha nem találja megfelelõnek, akkor biztosan szólni fog! Egyébként ha akarnám sem tudnám lemérni a babám étkezését, mert kb 9x eszik egy nap, valamikor sokat, valamikor csak nagyon keveset.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Persze, igazad van. Nem úgy szólt a kérdésem, hogy méregetitek-e a babátokat, vagy sem. Hanem azt kérdeztem, hogy aki tudja, hogy mennyi teje van egy nap, az kérem írja meg. Te mivel nem tudod, mivel nem méregetsz, ezért nem kellett volna írnod, hiszen nem hasznos a válaszod. EZért volt a lepontozás. Mellesleg én nem pontoztalak, gondolom mások is nézik a válaszokat, és pontozhatnak õk is.

A babam szuletese utan csak napkozben szeretnek szoptatni. Ugy halottam ha ejfelkor szoptatok utoljara akkor reggel 6ig ki kellene birnia a babanak szopi nelkul, csak teaval? (ezt a "nagy oregektol" hallottam)

Az lenne a kerdesem mi a velemenyetek errol? Valaki csinalja, vagy csinalta ezt? Elso babas kismama

Legjobb válasz: Az ejszakai szoptatasok nagyon fontosak a tejtermeles szempontjabol. Ha elkezded teaztatni a babadat, azzal csokkented a tejtermelest is. Raadasul tul nagy ez az idointervallum egy ujszulott szamara. Egy ujszulottet ejszaka is legalabb 4 orankent kell szoptatni. Szerintem keress fel egy szoptatasi tanacsadot, tobbet tud segiteni, mint a "nagy oregek".

Az ejszakai szoptatasok nagyon fontosak a tejtermeles szempontjabol. Ha elkezded teaztatni a babadat, azzal csokkented a tejtermelest is. Raadasul tul nagy ez az idointervallum egy ujszulott szamara. Egy ujszulottet ejszaka is legalabb 4 orankent kell szoptatni. Szerintem keress fel egy szoptatasi tanacsadot, tobbet tud segiteni, mint a "nagy oregek".
Hát ez elég furcsa, miért nem szeretnél éjszaka szoptatni? Amúgy nem kell anyatejes babának tea. Attól nem fejlõdik, nem nõ, csak eltelik fél órára a pocija. A "nagy öregek" rosszul gondolják. Egy pici babának testközelre, szopira van szüksége, a káréjjel, akár nappal. Ilyen kijelentést még nem hallottam. Valóban ki foga bírni éjféltõl reggel hatig, kb 1-1, 5 hónaposan. De ezt magától kell elérnie, ne erõltesd. Kislányom eleinte 4 órát aludt egy huzamban éjjel, 1 hónaposan 6ot, most 5 hónapos, már 10et is alszik általában, de teát még nem látott. Ezt verd ki a fejedbõl, ha komolyan gondolod a szoptatást!!
Hát szerintem neked is jobb, ha megszoptatod éjjel is. Ugyanis egyrészt nagyon meg tud telni a mell reggelig, és akár be is gyulladhat. Ha nem szoptatsz éjszaka akkor fejned kell. A babának is jobb, ha nem csak üres teát iszik, hisz õ olyankor újra éhes, nem szomjas. Õ még nem tud 6-8 órára annyit bepakolni, hogy kibírja. BEfogja vedelni a teát, mert éhes lesz, de sokkal jobb és neki is megnyugtatóbb a szopizás. Könnyebben el is alszik tõle. (Te is könnyebben elalszol amugy a szoptatástól :) Az érzelmi kötelék kialakításához is fontos hogy odabújhat hozzád kicsit éjjel is... Szerintem kibírható az éjjeli szoptatás is. Aztán úgy is pár hónap múlva megtanulja majd átaludni az éjszakát, vagy legalább is hosszabbakat mint 3-4 óra egyben... SOk sikert!
A kérdező hozzászólása: KOszonom szepen a valaszokat. Valahogy en is ereztem, hogy ez a helyes...de annyian mondtak nekem hogy max ejfelkor szoptassak es utana nem hogy elbizonytalanodtam. Nagyon varom mara babat, es meg szeretnek neki mindent adni amit csak lehet...szoval hallgatok ratok. Koszonom a tanacsokat
Én sem hallgatok a "nagy öregekre", õk teával tömnék:(.Amikor kicsi volt, leszoltak mikor 2mellbõl etettem, mondván egybõl kéne hogy jól lakjon. Csináld úgy, ahogy neked jobb és könnyebb, mert NEKED fogja késöbb meghálálni!!! Boldog babázást!!!! 4hónapos kislány anyukája

Normális az, hogy fejni megközelítőleg nem tudok annyi tejet, mint amennyit a babám szopik?

Tehát: enni tud 70 ml-t, de kifejni maximum 40-et tudnék. Persze nem pluszban - sajnos.

Legjobb válasz: Szerintem igen, valahol olvastam, hogy a babák hatékonyabban kiszívják, mint a mellszívó, vagy akár a kézi fejés. Amúgy én ugyanígy vagyok, mint te.

Szerintem igen, valahol olvastam, hogy a babák hatékonyabban kiszívják, mint a mellszívó, vagy akár a kézi fejés. Amúgy én ugyanígy vagyok, mint te.
Teljesen normalis. A baba tudja a leghatekonyabban kiszivni a mellet. En se tudtam sose kifejni 30-40 ml-nel tobbet, megis jollakott a babam. 6-hos.koraig csak szopizott, es meg most is 10 honaposan. Ne aggodj:-)
teljesen normális, elõbb szoptass, aztán fejjél ha tudsz, meg van mit, aztán szoptass megint, gyakran, attól lesz még több.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

2 hónapos a babám, szopik. Normális az, hogy megjött a menstruációm?

Vagy legalábbis gondolom, hogy nem más miatt vérzek... Most vettem észre, és meglep?dtem...

Legjobb válasz: Igen, normális. Vannak nõk, akik szoptatás alatt egyáltalán nem menstruálnak, viszont vannak, akik rendszeresen, vagy hébe-hóba. Mindegyik normális. Én 6hétig véreztem szülés után, onnantól kezdve minden hónapban menstruálok, pedig csak szopizott/szopizik a babám, most kezdtük a hozzátáplálást (fél éves lesz).

Igen, normális. Vannak nõk, akik szoptatás alatt egyáltalán nem menstruálnak, viszont vannak, akik rendszeresen, vagy hébe-hóba. Mindegyik normális. Én 6hétig véreztem szülés után, onnantól kezdve minden hónapban menstruálok, pedig csak szopizott/szopizik a babám, most kezdtük a hozzátáplálást (fél éves lesz).
Nekem is megjött a lányunk 7 hetes korában...azóta rendszeresen van, igaz én nem szoptatok már rég, mert elapadt egy betegség folytán.
Normális nekem még nem jött meg de a barátnõmnek már 6 hét után ugyanúgy volt mensese mint azelõtt.
Szia! Én császárral szültem, nem egészen 8 hétig tisztultam, a szülés után 10 héttel újra menstruáltam, pedig 12, 5 hós koráig szoptattam a babánkat. Szóval, normális, hogy megjött a menzeszed.
Szia. 4hét volt a tisztulás, aztán egy hét szünet, majd megjött, sokkal gyengébben mint amúgy, 13, 5hónapos a törpe, még mindig szopizik, bár én már 20hete nem menzizek újra:D Szóval ha esetleg hamar jönne a kistesó akkor sem törvényszerû, hogy a babád leválasztja magát, és a szopi nem fogamzásgátló.

Miért nem tud nyugton maradni a babam szopi közben?

3hetes lesz a babám,es szopi közben elkezd tekergõzni,behuzza a nyakát,tekergeti a fejet,közben nyüglödik es síràsba megy át. Lassan az evés rovàsàra megy ez az egész kb 5percig tudom normalisan szoptatni aztán megy a huzavona. Ja,tekergés kõzben a bimbóm persze nem ereszti,hanem hùzza:/

Legjobb válasz: Nem lehet,h pukiznia kell közben?

Nem lehet, h pukiznia kell közben?
A kislányom 8 hónapos lesz a héten. Nekem ezt csinálta 1-2 hetes kora óta, mindig azt hittem hogy nem jön elégé a tej vagy kevés. Kapaszkodj meg, 8 hónapos és most is ezt csinálja, azóta is. :-) Csak most már hadonászik , harap, rugózik is közben. :-) Ne add fel, ha nem derül ki miért csinálja, akkor csak ilyen az alaptermészete. :-)
Nekem akkor csinalja ha faj a pocakja. igy nyüglödik maj 15 percet. Közbe sír nem kényelmes sehogyse aztan végre jön a puki vagy troyti és megkönnyeebbül. Néha meg cumi kell neki. Sajna a latogatok cimit tömtek a szajaba azota nem lehet elvenni tõle. olyankor kiveszem a cicim a szajabol és betolom a cumit.megnyugtatom maajd kivezzem a cumit be a cicit és folyt köv. ez utobbi nallunk is akkor van mikor ömlik a tej.... Félek nehogy cumizavaros legyen de eddig azt vettem észre hogy a cumi "meghozza az étvágyát" egybõl rákap a cicire. nem tudom cumiztok e ha igen probald ki. ha nem akkor ne told ezért a szajaba
Ha erõs a tejleadó reflexed akkor az zavarhatja, hogy ömlik a tej, és egy tûzoltótömlõbõl kell innia.
A kérdező hozzászólása: Igen a fekve szoptatast bénaztam el azert lett sebes de azota valtottam ülö poziciora ami mar fajdalommentes szoval ugy erzem hogy most jol van mellretéve. Ma hajnalban is pl siman megszoptattam tekergès nelkül, viszont reggel 5percig nnyugton.volt, az elejen ömlik csak a tej. Tekergozes kõzben is nagyokat nyel szoval sztem jon rendesen akkor is. Lehet tényleg a pocakja..nem tudom Koszönom mindenkinek!
Ha eddig nem csinálta csak most, akkor lehet a gyrostól! :) Holnap inkább már kipróbált kaját egyél. De ha kisebesedett a bimdód, akkor az azt jelenti, hogy rosszul volt mellre téve. Lehet, hogy emiatr nem úgy jött a tej, ahogy kéne. :)
Nem lehet hogy ömlik a tej a szájába, és ezt próbálja így kezelni?
A kérdező hozzászólása: Fekve szoptattam de iszonyatosan fajt aa bimbom lett rajta egy repedés egy szabàlyos hasadèk es most "megtanultam " ulve szoptatni szopipàrnával. En is gondoltam erre h kenyelmetlen neki de hiàba igazítok rajta nem er semmit. Az nem lehet h ettem egh gyrost, es volt benne hagyma es nem lehet h nem teyszik neki az ize emiatt?
Milyen pózban szoptatod? Lehet, hogy valami nem komfortos neki. Próbálj ki más testhelyzeteket is, esetleg egy vékony takaróba tekerni lazán (vannak babák, akiknek biztonságérzetet ad, ha körbeöleli valami, mint az anyaméhben). Pl. Ha fekve szoptatod, akkor próbáld meg egy kényelmes fotelben, a feje magasabban legyen mint a pocija és kicsit hátrabillenjen a buksija (tehát a nyaka kicsit látszódjon), így kevesebb levegõt is nyel, illetve ha büfizni kell közben, az is könnyebben ki tud jönni. Ha eddig ülve szoptattad, akkor feküdj mellé, közben simizheted a hátát, homlokát, vagy csak gyengéden átöleled.
A kérdező hozzászólása: Adtam mar neki cumit, ritkan adom a szajaba, csak ha nagyon nyüglodik es nem tudok vele mit kezdeni. Ki fogom probalni köszönöm!:)

Miért dudorászik a babám szopi közben?

El?ször azt hittem, hogy nincs a ciciben tej, de gyorsan elaludt. Nem tudtam eldönteni, hogy dúdol, vagy nyöszörög, de nem volt nyugtalan közben (nem sírt, nem hadonászott). Másnál is el?fordul ez? 6 hónapos nagyfiú

Legjobb válasz: Nekem is 6 hónaposom van,az enyém ugyan ezt csinálja csak az autóban. Elõször azt hittem már nem szeret autózni,de utána elaludt.Talán egy hete,hogy ezt elkezdte.

Nekem is 6 hónaposom van, az enyém ugyan ezt csinálja csak az autóban. Elõször azt hittem már nem szeret autózni, de utána elaludt.Talán egy hete, hogy ezt elkezdte.
A lanyom is csinalta, olyan edesen tudott aludni utanna :)
Ez teljesen természetes így altatja és nyugtatja magát!
A kérdező hozzászólása: Igen az autóban is csinálja, meg altatáskor is, csak így tele szájjal fura volt. Azt hittem elégedetlenkedik... Köszönöm a válaszokat!
Igen, altatja magát azért csinálja.Az én kisfiam is ezt csinálja ha álmos, olyan édesek ilyenkor :)

Miert kuzd ennyit a babam szopi kozben?

Szinte fuldoklik, az az erzesem hogy nem kap levegot, de nem azert mert nincs szabadon az orra, inkabb az a gyanum, hogy talan tul gyorsan folyik neki a tej, vagy lehet hogy hirtelen nem tudja kombinalni a nyelest-lelegzetvetelt? 3 hetes mult, es 1-2 napja csinalja ezt, szabalyosan horog szopi kozben, es persze 10 masodpercenket kikopi a cicit. Vajon mitol lehet ez es hogyan segithetnek neki?

Legjobb válasz: van olyan, hogy túl erõs a tejleadó reflex. nekem is volt ilyen idõszakom. azzal tudsz segíteni, ha elkerülöd, hogy a torkára folyjon a tej. ezt úgy tudod elérni, hogy vagy hátradõlve szoptatsz, úgy hogy a babád a hasadon kefszik, feje magasabban van miont a melled. így csak annyit szív és nyel, amennyit õ akar. vagy oldalt fekszetek (hátát támaszd ki párnával), így a felesleget ki tudja oldalt csurgatni.

van olyan, hogy túl erõs a tejleadó reflex. nekem is volt ilyen idõszakom. azzal tudsz segíteni, ha elkerülöd, hogy a torkára folyjon a tej. ezt úgy tudod elérni, hogy vagy hátradõlve szoptatsz, úgy hogy a babád a hasadon kefszik, feje magasabban van miont a melled. így csak annyit szív és nyel, amennyit õ akar. vagy oldalt fekszetek (hátát támaszd ki párnával), így a felesleget ki tudja oldalt csurgatni.
A kérdező hozzászólása: Ja es elfelejtettem irni, hogy tenyleg kuzd szopi kozben, rangatja jobbra-balra a fejecskejet, huzza a cicimet. Biztos hogy jon tej eleg, hallom nyelni is.
bocs az OFF-ért nálunk is ugyanez a helyzet 4 hetes fiammal, én is kiváncsi leszek a válaszokra
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom, megprobalom.
De ha szopi elõtt lefejsz belõle egy picit, máris jobb lesz.

Ha a babám szopi után 80 gr-mal több, akkor hány ml-t evett?

Én eddig úgy tudtam,hogy 1gr az 1ml,de már nem vagyok benne biztos.Tud valaki segíteni?

Legjobb válasz: Tejbõl kb annyi mililiter, ahány gramm.

Tejbõl kb annyi mililiter, ahány gramm.
Számolhatsz így. Nem tudom, mennyi idõsek vagytok, de csak jótanácsként mondom, hogy az elsõ napok, hetek után érdemes inkább abbahagyni az evés körüli méregetést, különben csak rá fogsz görcsölni a dolgokra. (Bár van, akit ez hosszú távon is megnyugtat, de õk a kivételek.) Számtalanszor lesz még olyan, hogy a babád nem fogja megenni az "adagját" ilyen-olyan okból, és ha ezt nem tudod majd rugalmasan kezelni, akkor sok álmatlan éjszakát szerezhetsz magadnak..
A kérdező hozzászólása: 6 hós koráig mértem, egy álmatlan éjszakám nem volt!!:) :)

Lefekvéskor, éjszaka és reggel a babám szopik szépen, de napközben alig-alig. Igy választja el magát? 7 hós.

Legjobb válasz: lehet hogy most csak meleg miatt eszik kevesebbet,nem?nappal az enyém sem nagyon akar,pedig õ félig tápis...de éjjel,meg reggel bepótolja

lehet hogy most csak meleg miatt eszik kevesebbet, nem?nappal az enyém sem nagyon akar, pedig õ félig tápis...de éjjel, meg reggel bepótolja
Hozzátáplálsz már?Mert akkor így pont jó is.
Szerintem a meleg miatt csak a híg elõtejet szívja ki, ami szomjoltó. A zsíros része ugymond a kaja része nem kell neki, ilyen melegben te sem eszel sokat.
A kérdező hozzászólása: Igen, hozzátáplálok. De érdekes, mert kanállal eszik szépen, de napközben a cici alig-alig kell neki. Ez az elválasztás kezdete?
Lehet, hogy kezdi elválasztani magát, de ettõl függetlenül is lehet, hogy még sokáig fog szopizni. Mivel az ételekkel eltelik, jóllakik csak folyadék gyanánt kell neki az anyatej. A lányomnál is kb ez volt. 13 hónaposan választotta el magát végleg, bár õ éjjel nem kelt fel.
menses
Vagy hormoningadozás! Én tegnap voltam orvosnál ugyanez miatt! Csak velem az van, hogy hetente két napot pecsétlegetek, aztán egy hét szünet és utána megint vérezgetek két napot! Elküldtek hormonszint vizsgálatra! Majd meglátjuk...
Szia!Attól hogy szoptatsz még megjöhet a mensit.Valószínû ez történt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!