Találatok a következő kifejezésre: A babám számához milyen (11 db)

Szerintetek számít, hogy milyen színű dolgokat veszek a babának?

Példáúl ágynem?, babakocsi, pihen?szék...stb, tehát nyugtató szín? legyen nem élénkít?.

Legjobb válasz: Igen számít. Ne legyen minden nyugtató illetve egy színû. A babák figyelmét a színes dolgok keltik fel.

Igen számít. Ne legyen minden nyugtató illetve egy színû. A babák figyelmét a színes dolgok keltik fel.
:) A babák épp az élénk színeket látják az elején, a babásnak tartott pasztell színeket nem. Én ilyesmire nem fektettem hangsúlyt, hogy élénkítõ vagy sem. Az volt a fontos számomra, hogy szép legyen, kényelmes és praktikus. A babakocsiban nem hinném, hogy annyi idõt töltene, hogy mondjuk egy pirostól felpörögne... bár ennek az az elõnye, hogy ha kiveszed, látja, míg egy világos zöld nem kelti fel a figyelmét. Fölösleges ilyenen is gondolkozni :) Nézd meg a kicsiknek való játékokat! Mind erõs színû és több színbõl áll...
Eleinte nem is tud fókuszálni. Nem hiszem, hogy érdekelné az ágynemûje színe.
Eleinte nem de utána igen :) én azt tudom mondani hogy ne legyen minden egyszínû :) legyen változatos majd ha már elég érett hozzá fogja figyelni õket és leköti majd .
A használati dolgainál nekem nem számított hogy élénk vagy sem. A praktikusságot figyeltem, jó anyag legyen, könnyen mosható. Nézelõdni úgyis ott vannak a falon a kisállatok, élénk színû a szobája, a bordûr, a zenélõ forgó. Most meg úgyis legtöbbet a játszószõnyegen van, a játékok vidámak, színesek. Az ágyában a lepedõje vagy fehér, vagy kék, a takaró kék.
ágynemû, babakocsi, pihenõszék ezekben szerintem teljesen mindegy milyen a színe mivel ezek nem játékok hanem használati eszközök az ágynemû mintája majd olyan 2-3 éves kor körül lesz fontos : anyu macisat akarok olyan mint a Terinek van az oviban :-)))) persze már kérdés a játékai azok legyenek jó élénk színûek a dekoráció is lehet élénk színû viszont a ellensúlyozóként a falak és a bútorok jó ha valami finom pasztell színû az sem jó ha minden pasztell és az sem jó ha élénk színek vannak csak
Nálunk számít az ágynemûje is már kb 3 hós korától. Fehér alapon rajzolt, fekete kontúros egérkék vannak rajta és egyfolytában azokat bámulja, beszél hozzájuk, pedig a színûk egyáltalán nem élénkítõ, de kontrasztos. Amúgy elõnyben részesíti a kiwizöldet, sárgát, pirosat, narancsot meg a kék bizonyos árnyalatait. Tegnapelõtt õ választott csörgõt magának, elõtte pedig azért vettem meg neki a narancs színû itatópoharat, mert azért nyúlt, úgyhogy érdeklik a színek:) 6, 5 hós

Milyen méretü kisruhában hoztátok haza a babát a kórházból? Számit, hány kg, cm a baba?

Legjobb válasz: persze hogy számít! mi 56-osban hoztuk haza, 53 cm és 2800 gr volt, lógott rajta minden, hosszú volt és vékony, most is az. nem lehet egyébként annyira adni a számozásra, ahogy a felnõtt ruhákból is némelyik s-es akkora, mint a másik xl-es. az én babám most is hord 62-es napozót, pedig 73 cm:)

persze hogy számít! mi 56-osban hoztuk haza, 53 cm és 2800 gr volt, lógott rajta minden, hosszú volt és vékony, most is az. nem lehet egyébként annyira adni a számozásra, ahogy a felnõtt ruhákból is némelyik s-es akkora, mint a másik xl-es. az én babám most is hord 62-es napozót, pedig 73 cm:)
"Számit a kg is? elõre senki nem tudja, milyen hosszu lesz a babája..." Igazabol nem csak a kg es a cm szamit, hanem ugyanugy mint a felnötteknel a testalkat is. A kisfiamnak azert volt kicsi az 56os, mert a pocijan nem tudta lehuzni a body-t olyan szoros volt, es a vallanal meg igencsak szetnyilt. Ö egy nagyon izmos szeles hatu nagyfejü baba volt. Igy ö szelteben töltötte ki a ruhat ezert rövid volt es vagy fel sem ment ra az 56os. A masik meg tenyleg a szamozas, az sem mindegy hogy kinais, tescos, h&m-es vagy barmilyen mas markas rucirol van szo. De ezen nem erdmes annyit parazni, a korhazban kap ruhat, mire hazaviszed, akkorra meg mar tudod a meretet.
Szia!Én 56-os ruhákat vittem be már a kórházba is, mert pont elõzõ nap az uhn is nagy babát mondtak.Aztán másnap megszületett 49cm-vel, és 3000gr-al.Minden lógott rajta, még a kórházi ruha is:-))Ahogy hazajöttünk, egybõl mentem az alattunk levõ turiba, pár 50es ruhát venni neki.Amúgy van olyan 56-os ruha ami még mindig jó rá, pedig 3, 5hónapos.Szóval függ a babától, és a ruha szabásától is.
Persze hogy számít mekkora a baba.Van aki 54-56 cm rel születik van aki csak 47 cmer..... Mi 56 os ban hoztuk haza mindkét gyermekemet.
Persze, hogy szamit. Vagy neked nem szamit mekkora ruhat veszel fel? Kisfiam 4 kg 53 cm volt, 62es ruhaban hoztuk haza, kicsi volt az 56os.
A kérdező hozzászólása: Számit a kg is? elõre senki nem tudja, milyen hosszu lesz a babája...
Én nagy babára készültem. Az is lett volna, ha kihúzza a 40. hétig... de kibújt a 35-ben. Lógott rajta az 56-os rugi, amiben hazahoztuk, de nem volt kisebb. 49 cm-rel és 3000 gr-mal született.
Az én babám 3820 grammal és 56 centivel született, 56-os méretû ruhában hoztuk haza.
Szia! A legkisebb méretû ruha, amit elõre megvettem 62-es volt, mert az elsõ gyerkõcöm elég nagy volt(4000 gramm és 56 cm), így gondoltam a második is nagy baba lesz. De õ csak 3150 gramm és 52 cm volt, így minden lötyögött rajta, a 62-es body ujját 2x hajtottam fel, de nem reklamált érte:) Amikor hazajöttünk a kórházból vettem neki gyorsan pár 56-os ruhát, de azokat nagyon hamar kinõtte Szerintem csak 62-es mérettõl érdemes vásárolni....

Nagyon félek hogy elöbb születik meg a babám, most vagyok 35+2 hetes, nagy baj lenne ha most születne? Mikortól nem számít koraszülöttnek? Ilyenkor milyenek az esélyei? Komplikáció, stb?

Legjobb válasz: Betöltött 36. héttõl már hivatalosan sem számít koraszülöttnek. Akiknek problémás a terhességük, azoknak mindig azt mondják, hogy cél a 36. hét elérése, mert akkor már nagy baj nem lehet. Neked ehhez már túl sok nem hiányzik ezért, nem is kell komoly komplikációval számolni.

Betöltött 36. héttõl már hivatalosan sem számít koraszülöttnek. Akiknek problémás a terhességük, azoknak mindig azt mondják, hogy cél a 36. hét elérése, mert akkor már nagy baj nem lehet. Neked ehhez már túl sok nem hiányzik ezért, nem is kell komoly komplikációval számolni.
nekem a doki betöltött 37 hetet mondott.
Betöltött 37 hét a nem koraszülés, de ha ma este megszületne a babád, nagy baja akkor sem lenne, már megvan mindene, csak híznia kell. Sok boldogságot ) Azért húzzátok még ha lehet :)
De plusz jó hir: betöltött 34. héttõl már 99% az esély, hogy semmilyen károsodása nem lesz, ha megszületik, azaz egészséges lesz, és életben marad :)
Szia! Kislányom 35/5-re született, 2500g/45cm-rel, teljesen egészségesen. Ne aggódj, ha megszületne most, sem lenne gond! Majdnem 2éves kislány anyuja
Ne aggódj nem jön az olyan hamar!!Ha mégis akkor biztos már elég fejlett hozzá!! Én is féltem de csak a 39.hétre jött


A 23. heti vérvételnél egy kicsivel több a fehérvérsejt számom, a vörösvérsejt viszont kevesebb. Mitől van ez és milyen veszélynek vagyunk kitéve a babával?

Holnap megyek orvoshoz, de mióta megvan a leletem, azóta rágódom, mert még sosem tértek el ezek az eredmények. A többi leletem az jó.

Legjobb válasz: Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen,hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának,és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit,attól függ,hogy mekkora a különbség,lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie,ha kicsit több,nem baj,sztem nem kell rosszra gondolni,nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok,amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie,nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen,semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama,akinek alacsony a vvt-,je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)

Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen, hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának, és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit, attól függ, hogy mekkora a különbség, lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie, ha kicsit több, nem baj, sztem nem kell rosszra gondolni, nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok, amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie, nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen, semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama, akinek alacsony a vvt-, je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)
Ez normális dolog.Nekem is a cukorterheléses véreredményemnél, a fehérvérsejt számom:13, 73 a vörösvértest:3, 75 Látta az orvosom is, belgyógyász is nincsen semmi baj nincsen gyulladás, azt mondták lesz ez még rosszabb is.Üdv 27hetes kismama

Kismamik! A 12 heti kombinált teszten ott a szívverés száma a babának, vagy az NST papíron, megírnátok hogy milyen tól-ig/perc volt (mindegy melyik terhességi hét) és mi lett a baba neme?

Nekem eddig két lányom van és mindkett?nek 130-140 körül volt a szívverése. Azt olvastam valahol, hogy ez tipikus lányos a 150 felett meg fiús. Nektek mennyi volt és mi lett? Az számít ami a görbén a közép tartomány a kiugró egy két széls?séget nem kell figyelembe venni! 12hkm

Legjobb válasz: Nekem mindig 150 felett van, de kislányom lesz! És tuti,h lány mert 4D-n láttuk a kis nuniját:)

Nekem mindig 150 felett van, de kislányom lesz! És tuti, h lány mert 4D-n láttuk a kis nuniját:)
Szia, 158 volt, és kisfiú lesz:)

Hol nézhetnék utána, hogy a babám születésének napján mi ment a mozikban és milyen számok voltak a slágerlistán?

Lehet hogy buta kérdés, de a babanaplóba kéne. Sajnos akkor elfelejtettem megjegyezni, most meg már nem emlékszem mi volt. Ápr. 10-én született. Mik mentek akkor a mozikban, és milyen zenék voltak a slágerlistán? Emlékszik valaki?

Legjobb válasz: Ebben az évben? Nem volt az még olyan régen. Ha a neten nem találsz semmit dátum szerint a Google-ben, akkor próbálj meg akkori újságokat keresni. Az "öregek" sokáig megtartják az újságokat. Próbáld meg a nagyszülõknél, ismerõsöknél. Esetleg akik kályhát használnak hátha tettek el egy kis vésztartalékot gyújtósnak.

Ebben az évben? Nem volt az még olyan régen. Ha a neten nem találsz semmit dátum szerint a Google-ben, akkor próbálj meg akkori újságokat keresni. Az "öregek" sokáig megtartják az újságokat. Próbáld meg a nagyszülõknél, ismerõsöknél. Esetleg akik kályhát használnak hátha tettek el egy kis vésztartalékot gyújtósnak.
írdbe a goole-be hogy 2009 áprilisi mozimûsor és ad ki jó pár oldalt

A babám taj számához milyen iratokat kell benyújtani az Oep-hez? A születési anyakönyvi kivonata, a mi adataink? És még mi?

Legjobb válasz: Szia! Ezt a kórház intézi,mikor hazamentek napokon belül megkapod postán.

Szia! Ezt a kórház intézi, mikor hazamentek napokon belül megkapod postán.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltunk a születési anyakönyvi kivonatért, és semmi ilyesmit nem mondott a kórház.Ilyenkor mi van?
Szülés után 1.5-2héttel fogják küldeni postai úton.üdv19hetes kismama
Nekem is magamnak kellett intézni, szóval a kórházban ilyen szempontból nem mindig lehet megbízni. Kell a születési anyakönyvi kivonat és kész, más nem kell, hiszen látni fogják, hogy még ez a név nincs benne a rendszerben. Meg mondjuk a személyid legyen nálad, bár nem emlékszem, hogy kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Most született a második babám családi potlék igényléshez milyen papir kell? Az elsö után már kapom, ez számít?

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Itt van az a papír amit le tudsz tölteni hogy változott a gyerekek száma!

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Itt van az a papír amit le tudsz tölteni hogy változott a gyerekek száma!
http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16486 Ne haragudj rossz linket küldtem el neked az elõbb! Szóval innen tudod letölteni!

Mikortól és milyen súlytól nem számít kora babának a baboca?

36+3 hetes kismami vagyok!

Legjobb válasz: Akkor már ne aggódj, 36 hét elõtt kora.

Akkor már ne aggódj, 36 hét elõtt kora.
37. héttõl és 2500kg-tól, úgy hogy ne aggódj már idõben vagy :)
Elsõ ismét, a súlyt elfelejtettem, mifelénk 2 kg. felett. De nekem 35 hétre 2300-al született babámnak semmi baja, nem is kezelték úgy, mint a koraszülöttet, kutya baja se volt, 1 napra a protokoll miatt bedugták az intenzívre aztán annyi. Apgar 9-10 volt.
És tudtommal 2kg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek a gyors választ! Csak azért kérdeztem mert a CTG-n a hölgy mindig talál valamit ami nem tetszik neki!

Hogy kell baba ételt készíteni házilag? Milyen főzeléket és hogyan készítsek majd a fiamnak? Van olyan oldal ahol vannak receptek babáknak? A főtt cékla összetörve már főzeléknek számít? Vagy mit neveztek főzeléknek?

Még anyatejes a picim és remélem jó sokáig az is lesz, de már most szeretnék tájékozódni ez ügyben. Els? baba és még sok mindent nem tudok, hogy mit mikortól ehet és mit hogyan kell elkészíteni neki. A bolti bébi ételekt?l valahogy tartózkodnék, inkább szeretném én itthon elkészíteni a babám kajáját.

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/category/baba-receptek

fogsz egy almat/repat/tetszes szerint szinte barmit, becsomagolod alufoliaba, es berakod a sutobe, 200 fokra sütõtõl függõen pár perc, vagy negyedóra, kiveszed, leszeded a hejjat, es botmixerrel jól pépesíted erdemes almaval, vagy tokkel probalkozni, oszibarackkal, azokat szoktak szeretni a babak, de ne keseredj el, ha nem, akkor probald keverni (az enyem pl utalja az almat is meg a tokot is, de az almastok a kedvence) ami fontos, hogy eloszor a hazankban is termo gyumolcsokkel, zoldségekkel probalkozz sok sikert
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek sokat segítettetek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!