Találatok a következő kifejezésre: A babám súlyával (323 db)

Kb 23. héten hány grammra saccolták a babád súlyát?

Legjobb válasz: szia én a 24 dik héten voltam uh-on és ott 30-40dkgrammra becsülték a súlyát. mondták is hogy ennek a babának nem szabad megszületnie :) nem mintha akartam volna hogy megszülessen a kislányom és nemhogy korán, túlhordtam 1 héttel és teljesen egészségesen normál súllyal született boldog babavárást 1,5 éves baba anyukája

szia én a 24 dik héten voltam uh-on és ott 30-40dkgrammra becsülték a súlyát. mondták is hogy ennek a babának nem szabad megszületnie :) nem mintha akartam volna hogy megszülessen a kislányom és nemhogy korán, túlhordtam 1 héttel és teljesen egészségesen normál súllyal született boldog babavárást 1, 5 éves baba anyukája
Én kereken 25 hetesen voltam ultrahangon, akkor 75 dekának saccolták!
szia! 23.-héten 71dkg-ra saccolták!
20 hetesen 331gm volt a pici.
22 hetesen 445 gramm volt a becsült súlya.
22 hetesen 490gramm
21 hetesen 480 gramm
23 hetesen 585gr a pici fiam :)

29 hetesen a babám súlya 1370.6 gramm. Ez jó? Vagy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj, nekem 29 hetesen 1350 gr volt,és a doki azt mondta, h a méretek alapján szorítva van meg a 29 hét.Most 32 hetesen teljesen a korának megfelelõ méretei vannak.Teljesen rendben van a babód súlya! Kellemes babóvárást!:-)

Szia! Ne izgulj, nekem 29 hetesen 1350 gr volt, és a doki azt mondta, h a méretek alapján szorítva van meg a 29 hét.Most 32 hetesen teljesen a korának megfelelõ méretei vannak.Teljesen rendben van a babód súlya! Kellemes babóvárást!:-)
Szia. Ez teljesen jó. De itt egy jópofa oldal, ahol nyomon követheted a hetek alapján a baba méreteit. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Üdv, 38 hetes kismama
Szia, nekem 30 hetesen 1640 gramm volt, szerintem a tiéd súlya is teljesen jó. Most vagyok a 36. hétben és 2600 grammos, nem gondolom nagy babának, épp jónak érzem, remélem 3 kg körülinek érkezik. Sok boldogságot!
Ez teljesen rendben van.
Nekem 27 hetesen volt 1300 :D Csak megszuljuk vhogy :) De viccen kivul nem biztos, h ilyen utemben fog gyarapodni a baba a vegen is!
Szia! Az én babám most a 29. hétben 1474 g. A dokim szerint, ha így fejlõdik, akkor a 40. hétre kb. 3500 g lesz. Elõttem már írták , hogy egyébként nem mindig egyenletes ütemben nõl a baba. A 24. heti uh-n sokkal nagyobb volt a babám az átlagnál, akkor még úgy nézett ki, hogy 4000 g fölé érünk szülésre, most meg teljesen normális a súlya. :)
Nekem 29 hét végén, ill egy nappal a betöltött 30 elõtt azt mondták 4D-n, hogy 1460gr. Akkor nekem még nagyobb. Teljesen jó adatok, ne izgulj! Boldog babavárást! betöltött 30 hetes kismami:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó babavárást mindenkinek! :-)
Szia! Az én babám 28 hetesen volt ilyen súlyu és 39 hétre született 3, 5 kg-al. 2+3 hetes baba anyukája

30 Hetes vagyok tegnap volta4D-n. A babám súlya 1970gr. Nem túl sok ez? Van még kb: 10 hetem, mennyit hízhat még? Nektek mennyi volt ilyen idősen?

Attól félek nagy baba lesz, én meg nem vagyok valami széles, és parázok, hogy nem fogom tudni megszülni.

Legjobb válasz: Na parázz! Igazából nem tudod befolyásolni, hogy mekkora lesz, még akkor sem ha ez súly tényleg nem kevés. Ezt a súlyt sem kell egészen pontosnak tekinteni, mert ez csak egy becslés, így van/lehet benne valamennyi mérési pontatlanság is.

Na parázz! Igazából nem tudod befolyásolni, hogy mekkora lesz, még akkor sem ha ez súly tényleg nem kevés. Ezt a súlyt sem kell egészen pontosnak tekinteni, mert ez csak egy becslés, így van/lehet benne valamennyi mérési pontatlanság is.
nekem ezen héten 2210gr volt, a szülés elött párnappal 3600grot saccoltak, 4100gr-mal született akislányom. a lényeg a lényeg 10hét alatt még bõven hizik anyit hogy érett sulyu legyen, és ez a lényeg.
Nekem a 30. héten 1672 gramm volt. A fiamnál 38. héten 36 grammot mondtak, végül a 41. héten született 4400 grammal.
szia! nekem 38.héten 3600gra mérték, na gondoltam jó nagy lesz, erre 3400-el szültem.. szóval ne vedd készpénznek..sõt olyan is volt h a doki mért x súlyt, egy komolyabb gép kevesebbet erre elküldtek egy naggyon komolyhoz, és kiderült, a 2.elszámolt..
Ezen az oldalon több kismami leírja, ezekhez talán tudsz viszonyítani. Amúgy benne van, hogy simán elszámolják! http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=154473&step=0&bw=1
Az ultrahangos készülék azt nem tudja pontosan meghatározni, hogy a babán mennyi husi lesz!!!! Csak saccol! Ezt egy doki magyarázta el nekünk is.
Én nem hiszek ebben, hogy megmondják, hogy mekkora lesz, mert nekem szülés elõtt egy nappal mondták, hogy 3, 5 kg és másnap megszültem 4, 5 kg-mal, nagyot tévedtek.
Szia! Nekem 30 hetesen 1800 grammot mondott a doki és 3960-al született. Viszont az elsõ manómnál meg azt mondta a szülés elõtt 4 nappal, hogy 2800 és 3300-al született.Nem nagyon tudják szerintem se igazán megmondani, csak tippelni. Nekem mondta is a dokim, hogy nagyon sokat lehet tévedni, ezrét nem is nagyon szeret súlyt mondani. És én is nagyon vékony vagyok, 60 kilósan szültem a majdnem 4 kilós babit. Ne izgulj, minden rendben lesz!
Nekem 32 hetesen mérte az egyik doki 2700 gr-ra, és mondta hogy szerinte nagy baba lesz.A lepény érettsége végett 2 hetente járok uh-ra és ugyan az az orvos megint sokat mért 34 hetesen 3350gr-ot.Aztán a következõ uh-on egy másik orvoshoz kerültem és az 37 hetesen mért(saccolta) 3500gr-ra, és egyáltalán nem mondta hogy nagy baba lesz.Úgyhogy ez a dolog orvos függõ is.Szerintem. Üdv 38 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kezdek megnyugodni.


Normális, hogy ilyen gyors ütemben növekszik a babám súlya?

Kislányom 3560 g-mal és 54 cm-rel született. Most 7 hetes, és már 4800 g. Átlagban 130 g-okat eszik egy nap (anyatej+tápi). Aggódom, hogy túletetem (néha már arra gondolok, félreértelmezem a jelzését, és nem is éhes, csak reflexb?l szívja - egyébként nagyon szívja!!), s túlsúlyos lesz egy id? után.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3050 grammal született. Egy hónaposan 4280 gramm a súlya, csak anyatejet kap, se tea, se víz. Hogy mennyit eszik, nem tudom, mert én nem méregetem, csak az elsõ héten mértem, akkor volt itt egy mérleg nálunk, hozta a védõnõm. De akkor is csak minden másnap mértem meg, napi egyszer. Az én babám igény szerint eszik. Szerintem nincs gond nálatok sem.

Az én kisfiam 3050 grammal született. Egy hónaposan 4280 gramm a súlya, csak anyatejet kap, se tea, se víz. Hogy mennyit eszik, nem tudom, mert én nem méregetem, csak az elsõ héten mértem, akkor volt itt egy mérleg nálunk, hozta a védõnõm. De akkor is csak minden másnap mértem meg, napi egyszer. Az én babám igény szerint eszik. Szerintem nincs gond nálatok sem.
Nem túl sok, tisztán anyatejes babám az elsõ hónapban közel 2 kg-ot hízott. Aztán "visszavett", most teljesen normális a tömege. Majd lelassul a gyarapodás, nyugi!
Nyugi, az en fiam 4 het alatt hizott ennyit, DE nem kover baba! Nem is tudom, mire mondjak azt, hogy tulsulyos baba? Ha nagyobb az atlagnal, attol meg nem jelenti azt, hogy az. Mikor olyasmit hallok, hogy "keverd a tapszeret a 4 honapos babadnak higabbra, hogy ne hizzon annyit", akor jon, hogy falra masszak! (Multkor ezt tanacsoltak itt az oldalon egy anyukanak)

Befolyásolja a babám súlyát, ha az első 3 hónapban nem hánytam?

Én még csak nem is émelyegtem, helyette kóros éhségrohamaim voltak. Most vagyok 37 hetes és 3 és fél kilósra saccolták a babám. Félek, hogy emiatt nem engednek természetesen szülni.

Legjobb válasz: Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!

Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!
szia. Lehet, hogy te írtál már ezzel kapcsolatban 2 kérd´st??az, hogy nem hánytál az elején, az nem befolyásol semmit. A végén az orvosod u´gy is tudni fogja, hogy hogyan fog zajlani a szülés.függ a magasságodtól is.Az biztos, hogy nagy babád lessz.Àlltalában +-500grammot számolnak még rá. A lényeg, hogy minden rendben legyen. 40hetes kismama.
Szia! Simán szültem a gyerekeimet, mind a kettõ 3 és fél kilós volt. Nem ezen múlik, hanem a korodon és a paramétereiden.
A három és fél kiló egyáltalán nem sok. Az unokatestvérem természetes úton szülte meg 4800 grammos kisfiát! Az már sok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Tudom, hogy nem sok, de nekem még van 3 hetem és hetente negyed kilót híznak a babák:) Akkor már sok lesz.
Akkor most ikreket vársz??Mert ezt nem irtad....Egy gyerek 3kilós???Nem értem...
A kérdező hozzászólása: Neeem, egy babát várok, csak általánosságban írtam, hogy babák.
Szia! Szerintem nem befolyásolja a baba súlyát. Ez állítólag genetika. Nekem három kiló alatti babát jósoltak az utolsó héten, és 3800 lett. De az orvosom azt mondta, hogy az utolsó egy-két napban a babák általában veszítenek egy minimálisat a súlyukból. De hogy ez igaz-e, azt nem tudom. Szerintem 3 és 4 kg közötti az teljesen rendben van. Mindenesetre könnyû szülést kívánok neked!
Én sem hánytam az elején. Késõbb sem. Az égvilágon semmi bajom nem volt. Se émelygés, se szédülés, se semmi. Nekem is végig azt mondták, hogy nagy baba lesz. De fel sem merült, hogy ne természetesen szüljek. De kiderült, hogy az ultrahangos súlybecslés nem mindig megbízható... 3 kg 5 dkg lett a babám, természetes, gyors szüléssel. Én azt olvastam, hogy ha nem vagy rosszul, az azt jelzi, hogy az átlagnál is életerõsebb, egészségesebb a baba. Így legyen és könnyû szülést kívánok!

Mekkora lehet a babám súlya, ha a legutóbbi adatai a következők: BDP: 81, 6 HC:286 AC:263 Femur:60, 8 Humerus:52?

Jelenleg 33 hetes vagyok, de az adatok még a 31. betöltött hétre vonatkoznak.

Legjobb válasz: 29hetesen 76mm volt a BPDm és 1400g volt a babám sulya.

29hetesen 76mm volt a BPDm és 1400g volt a babám sulya.
http://dilidomino.freeblog.hu/ itt meg tudod nézni
A 31.héten a babád kb. 39 cm, és 1600 gramm. Sok boldogságot!

1 hete stagnál a babám súlya, ez baj?

A napokban lesz 4 hónapos, már megduplázta a születési súlyát. (3600 gramm-mal és 56 cm-rel született.) Múlt vasárnap 7,49 kg volt, és most is (tegnap). Hosszra megnyúlt nagyon, mert 74-es ruhákat hord. Van napi 3 kakis pelus, jókedv?, 3-4 óránként kér enni (anyatejes). Lehet a foga? Szopizás után sikkant egyet, de aztán rámmosolyog. Viszont arra is rászokott, hogy a kezemet szopizza, az ujjamat, a karomat, és ugyanúgy a férjemét is. Ez mit jelenthet? Segítsetek, hogy segíthessek a babámnak! Köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem azzal segítsez magadnak a legtöbbet, ha nem méricskéled folyton. Bõven elég havonta egyszer lemérni, úgyis az a döntõ, hogy egy hónap alatt mennyit gyarapszik a súlya. A leírásod alapján teljesen normálisan fejlõdik a babád. Ha nagyon aggódsz, kérdezd a védõnõdet, vagy az orvost.

Szerintem azzal segítsez magadnak a legtöbbet, ha nem méricskéled folyton. Bõven elég havonta egyszer lemérni, úgyis az a döntõ, hogy egy hónap alatt mennyit gyarapszik a súlya. A leírásod alapján teljesen normálisan fejlõdik a babád. Ha nagyon aggódsz, kérdezd a védõnõdet, vagy az orvost.
Szia! Mi most szombaton voltunk 4 hósak és 6, 3kg a babánk (születési súlya 3, 25kg volt). Szóval ti jóval elõrébb jártok mint mi :) sztem ha stagnál a súlya az nem gond, a baj ott van ha fogy! Nálunk amúgy ugyanez van, ugyan hízunk de nagyon keveseket (80-90-100-130grammokat hetenti) és a dr bácsi és a védõnéni is keveselte. Most minden etetésnél mérnem kell és holnap jelentenem a dr bácsinak! De megkérdezetem más anyukáktól és mindenki megnyugtatott h normálisan fejlõdünk és nem gond ha nem éri el feltétlen a heti 120-150grammot. Lehet a foga is, lehet hogy valami fejlõdési ugrásban vagytok és minden más érdekesebb mint a hami :) amíg nem fogy, jókedvû, pisi/kaki van és alszik rendesen, szerintem nincs ok az aggódásra! Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A védõnénink annyit mondott, hogy dobjam ki a mérleget.

Szerintetek kb. mekkora lehet a babám súlya 33hetesen?

Legjobb válasz: 32 hetes kötelezõ uh-n nem mondták meg a súlyát?

32 hetes kötelezõ uh-n nem mondták meg a súlyát?
Amúgy nekem 32+3 napon volt 1800 g a kislányom.
A kérdező hozzászólása: 28-32.hètig van ez a kötelezô uh.Èn 29 hetesen voltam akkor volt 1517g, csak èrdekelne hogy kb. mekkora lehet 33 hetesen.
http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-33-het/ Pontosan keunk honnan kellene tudnunk?
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj de Èn nem azt mondtam hogy te pontosan tudjad hogy az Èn babòcàm mekkora 33 hetesen, azt kèrdeztem hogy kb.mekkora lehet.
kb. 200g-ot híznak a babák hetente, de mivel nem egy ütemben híznak így nem lehet pontosan megsaccolni a mostani sulyát. 33hetesen 2kg körül kellene lenni a babának.

34. heti UH alapján 2340g a babám súlya. Kb mekkora bébire számíthatok? Akinek hasonló súlyban volt, mennyivel szült?

Legjobb válasz: Szia! Ezt elég nehéz megmondani. Azt szokták a dokik mondani, hogy az utolsó hónapban híznak kb. 1 kilót. Szerintem neked kb 3500 gramm körül fog megszületni.

Szia! Ezt elég nehéz megmondani. Azt szokták a dokik mondani, hogy az utolsó hónapban híznak kb. 1 kilót. Szerintem neked kb 3500 gramm körül fog megszületni.
A kérdező hozzászólása: Végül 3500g, és 51cm lett:) )
A kérdező hozzászólása: Szép nagy baba lett gratulálok!
Gratulálunk a bébihez!! :) )
4. valaszolo vagyok: megszuletett a pici fiam. : ) O az aki 32 hetesen 2500 g volt allitolag. 38+4 napra szuletett most vasarnap, 3830 g al, es 54 centivel. Szep babavarast, jo babazast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek:)
Egyik fiamat 33+5naposan 2750grammra tippelték, és 3750-nel született 39+6napra, A másikat 34+1napon 2400grammra mondták, õ kerek 3kg-mal született 39+2-re! (egy hónapos ma a kisDrágám :D) Ne izgulj, nem egyforma mértékben növekednek a babák a pocakban. De ha azt veszed, hogy kb hetente 200grammot hízik még, akkor kb 3, 5-3, 7kg között lesz a babád, ami teljesen normális súly. Nem kicsi és nem is óriási!! Jó egészséget nektek!
34 hetesen 2650g-ra saccolták a lányom. 38 hetesen megszületett 3960g-mal. :) Nekem több, mint 1 kilót hízott 4 hét alatt.
Nem hiszek benne. A lányomat 2 nappal a szülés elõtt (39 hetesen) 2950 gr-ra becsülték, na nap múlva 3333 gr-al született. Szóval 2 nap alatt hízott 400 gr-ot XD
Az én babám is 34 hetesen 2300g volt, 37+5 naposan 3200g, 39+1 naposan született 3300 grammal.Ma vagyunk 8 naposak :-)
Ha jol saccoltak, akkor szerintem is kb 3, 5 kilos lesz. Nekem 32 hetesen saccoltak 2500 g ra, remelem tevedtek.
Nekem 36 hetesen beszülték 2400g-ra és azt mondta a doki, hogy kb. 1 kg súlygyarapodásra számíthatok ( mármint a kicsinél ).
Ha jó a becslés, akkor valóban lehet, hogy nagyobb baba lesz, akár 4 kiló körül. De a becslés csak becslés, a pontos súlyt sokaknál nem találják el. Barátnõm babája 32 hetesen 2400 gramm volt, akkor azt mondták legalább 4 kilós lesz. Végül 3, 3 kilóval született meg. Mint az én lányom is, csak õt 32 hetesen 1800 grammra tippelték.
Gratulálok! Akkor nem lett óriásbébid. :)
Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Lányom 3250g volt amikor megszületett. Bár tény nagyon izgõ mozgó picim, egy percre sem tudja abba hagyni a mocorgást, ha fenn van, még akkor sem ha szopik. :D ha más nem akkor a láb ujjait mozgatja. :)
Én ugyanazt eszem mint terhesség elõtt, húst, nagyon kevés tejterméket, tésztát, burgonyát, rizst, ez a nagy hányad, a maradék a zöldség-gyümölcs, h ne legyen hasfájós. Most 4 hós és nagyon dagi (másik véglet) pedig csak anyatejes és nem szedek semmi multivitamint. Én a helyedben nem aggódnék, az anyatej zsírossága és vitamintartalma nem feltétlenül attól függ h mit eszel, mert ha nem eszed, a te szervezetedtõl vonja el amíg van tartaléka. Lehet h izgõ-mozgó a baba és ledolgozza ficánkolással. Akkor kezdj parázni ha ideges, sírós, nem érzi jó magát. Ha szopi után jól lakott és elégedett akkor az úgy is van, tessék neki örülni!:-)
Nem tudom, mennyivel született a babád, attól is függ.Az enyém korababa lévén csak 2, 5 kg volt, így most 6 hónaposan triplázta a súlyát.Ha a tiéd 4 kg körül született nem kell feltétlan dupláznia, ha szépen fejlõdik és az orvosod elégedett vele, akkor nincs gond.Az én fiam is csak szopizik még, most kezdtem a kínálgatást, alma, barack, de nehezen fogadja el.Bõven van tejem, de ha kicsit kevesebbnek érzem, mindig segített a ricinus communis 5 ch-homeós golyó, 3-4 napig szedtem, napi 3*5 szem.Mindent ettem eddig, viszont most nekiálltam "fogyózni", kiiktattam a cukrot, fehérlisztet, de a tej mennyisége nem csökkent így sem.Viszont a sok folyadék segíthet.Lehet az is, hogy nõ a hossza!?Az én babóm súlya sem nõ már annyira, 6 hó körül lecsökken a növekedés üteme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Nem nem fejek már mert igény szerint szoptatom a lányomat. Így abba hagytam, de viszont van elég mert hallom amikor kortyol és érzem is, hogy szopik rendesen.
A Sinlac egy tejmentes tápszer. http://www.pirulapatika.hu/230049947/adatlap Tulajdonképpen olyasmi, mint a gabonapehely (csak rizsbõl és szentjánoskenyérmagból van, nem allergizál) tápláló valami. Tényleg a kezdeti zöldség és gyümölcsfélék nem valami táplálóak (kivéve a krumplit, de az meg magában nem valami fini). Esetleg ha van elég tejed, megpróbálhatod, hogy az elejét kifejed és a hátsó, zsírosabb részével szoptatod a babádat. Nem fejsz esetleg sokat a szopik után?
Én babám se duplázta meg a születési sulyát és egy éves korára se háromszorozta meg, mert nagynak született.2, 5 éves korára háromszorozott, és mégis a normál sulyu gyerekek közé tartozik.
A kérdező hozzászólása: Most lehet, hogy butának fogok tûnni így elsõ babás anyukaként, de mi az a Sinlac?
Lehet, hogy megköveztek, de egy kis sinlac pépet bevezetni? Szopi mellett persze, csak napi 1x egy keveset. Mert a gyümölcsben-zöldségben nincs annyi kalória, mint az anyatejben, tehát attól méginkább nem fog hízni. A Sinlac meg mehet 4 hónapostól, akár gyümölccsel keverve, és jó tápláló, akár egy pár kanálnyi elég belõle plusznak!
A kérdező hozzászólása: Most olvastam vissza az utolsó hozzászólásomat és az egy kicsit félreérthetõ lett. :D Korrigálom is : hogy az anyatej minél tovább megmaradjon a hozzátáplálás mellett is.
Ha a tápszert nem eszi, elkezdhetsz mellétáplálni Elõbb gyümölcslé, aztán már mehet reszelve is - de egyszerre mindig csak egyfélét, amit 3-4 napig adsz, hogy szokja az ízét). Ja, és ne cukrozd, mert akkor rákap az édesre, az étvágyát is elveszi, és nem fogja megenni cuk. nélkül.
A kérdező hozzászólása: Szoptatni minél tovább szeretném, ha lehet akkor azt a tanácsot, hogy tápszerrel kezdjem ne adjatok. Most az lenne a célom, hogy minél tovább anyatejes legyen. Almát szépen eszi most kezdtük el a héten a répa kóstoltatásával.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elírtam a születési súlyát még nem duplázta meg.
A kérdező hozzászólása: 6.és fél hónapos. De gyakorlatilag 5 hónapos kora óta áll a súlya és még a súlyunkat sem dupláztuk meg. Minden rendben van vele mert voltunk orvosnál.
van idõ mikor nem híznak már annyit...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyon szépen köszönöm a válaszod ki fogom próbálni, hátha bemállik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!