Találatok a következő kifejezésre: A babám oldali (370 db)

3 hónapos babámnak ortopédia beutalóra azt írta a doki, hogy ráncasszimmetria. Terpeszpelust javasolt, két hét múlva megyünk az ortopédiára. Mi ez a ráncasszimmetria? Mivel a babám oldalt alszik a terpeszpelusban nem tud, baj ha csak nappal hordja?

Legjobb válasz: nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!

nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!
A kérdező hozzászólása: a 6 hetes szûrést ki csinálja, mert minket most küldtek elõször ortopédiára,
szia, a 6hetes csípõszûrés egy UHos vizsgálat, ott nézik a csípõjét, és a veséjét is. nekünk itt állapították meg, hogy kicsit éretlen a csípõje.terpesz pelus 6hétig éjjel nappal.
A kérdező hozzászólása: mi ilyenen nem voltunk

Lehet e a babákat oldalt altatni?

ugy hallottam a csíp?jüknek nem tesz jót és nem szabad.

Legjobb válasz: Igen, lehet. Úgy nem deformálódik a kis feje sem ha forgatva van.

Igen, lehet. Úgy nem deformálódik a kis feje sem ha forgatva van.
Szerintem a babák eldöntik majd mi a kényelmes, persze amig kicsi, addig ugy marad ahogy tesszük. Nekem most 7 hós, de amióta tud oldalra fordulni, azóta amit lerakom aludni, fordul is oldalra, aztán kb. egy óra múlva hason találom. Ahogy kényelmes nekik.
Az én lányom csak úgy aludt, már a kezdetektõl. Hiába fektettem a hátára, már fordult is. Ha pedig bukós a baba, eleve jobb, ha az oldalán fekszik.
Az én fiamat is oldalt altattam, szeretett úgy aludni. Csak hol egyik, hol másik oldalára tedd, máskor a hátára, így nem nyomódik meg a kis feje.
Kislányom 6 hónapos és mindig oldalt aludt igaz 2hónapos koráig pólyába, és forgattam õt 4hónapos koráig azóta nem mert forog magától, a papalant ami az ágynemûjéhez van feltekertem és azt tettem a kiságyba annak támasztottam õt a mai napig ott van mert megszokta hogy olyan kis helyen alszik és ha elveszem nyugtalan.:)
Nekem mindenki (kórházban, gyerekorvos, védõnõ) azt mondta, hogy az oldalt alvás jó és biztonságos a babának. Csak a gyerekem picinek nem tudott még oldalt megmaradni, hacsak nem támaszottam ki egy kis takaróval, akkor pár másodperc múlva eldõlt.
Sehogyan nem lehet. Oldalt a csípõjük miatt, hason a bölcsõhalál miatt, háton az esetleges aspiráció és koponyadeformitások miatt. Gyakorlatilag viszont bárhogy, a csecsemõk igen strapabíró szerkezetek. :) Úgy altasd, ahogyan õ jól érzi magát.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a babákban olyan életösztön van, hogy el sem hinnénk. Persze mindenki (én is) aggódtam nehogy visszajöjjön valami és megfulladjon, de láttam párszor, hogy olyan "messze" büffentette ki a tejet, hogy na.
Az én fiam 4 hónapos és CSAK oldalt alszik a kezdetektõl.Háton nem merem altatni, mert rengeteget bukik és félek, hogy megfullad.Hason nem marad meg, ordít, mint akit ölnek.Oldalt nagyon jól alszik, soha nem volt gond emiatt.Esténként, mikor felkel enni, mindig a másik oldalára teszem vissza.Voltunk csípõszûrésen is, nem rég és ott megdicsérte a doktornõ!
Nekem a kórházban a csecsemõsök és a védõnõ is úgy mutatta, hogy az biztonságos póz neki. Oldalt fektettem és a hátához kellett egy plédet/pelust tekerni, hogy kitámassza. Azt mondták, hogy ez azért jó, mert ha bukik, biztosan kifolyik a szájából, nem folyik vissza, nem fordul bele. A fiam rengeteget aludt így, hason pedig utált lenni. :)
Az én kislányom csak úgy aludt az elején.Már a kórházban is.Hason nem szeretett, háton meg nem altattam ne hogy megfulladjon ha visszajönne valami.Elmúlott 2 éves semmi baja.
Érdekes dolog, mert amikor a nagyobbikat szültem akkor a kórházban állandóan oldalt altatták õket, amikor a kicsit akkor meg hagyták, hogy úgy aludjon ahogy jól esik neki. Így én a nagyot miután hazahoztuk kb 1 hétig oldalt altattam, de állandóan kicsúszott a háta mögül a pléd így feladtam (akkor még nem hallottam az elfordulásgátlóról). Végül mind a kettõ hason aludt (egyébként egyiknek sem deformálódott el a feje, pedig nem forgattam õket, forgatták maguknak pár napos koruktól)
Én is mindig oldalt fektetve tettem le aludni, de egyik nap bal oldalra, másnap jobb oldalra, hogy ne deformálódjon a fejformája.A hátát megtámasztotta, összetekert pléddel, vagy a szoptatós párnával, késõbb már magától is úgy fordult, hason csecsemõként soha nem tudott aludni, csak mostanában kezdett így aludni, de csak nappal, ill. most a legújabb póz amit felvesz a térdelve hason alvás, nagyon tuti. :D

Mit csinálok rosszul? A babám oldala éjjel mindig pisis lesz.

Kilójának megfelel? pampers pelust használok.

Legjobb válasz: Igaza van az elsõ hozzászólónak!Válts pelust,nekem se nagyon vállt be a pampers-sõt többektõl hallom,hogy nem a legjobb márka.Mi még csak 3méretet használunk.Pl amenniyre bevált a huggis 2,annyira nem jött be a 3.De amiben eddig még nem csalódtam az a DM babylove pelus,kezdetektõl használjuk,és sose volt vele gond.Még a libero is elmegy napközben,de éjjelre már nem annyira,akkor marad a dmes.Elõször vegyél csak kis kiszerelésût,és ha bevált akkor vehetsz belõle többet.

Igaza van az elsõ hozzászólónak!Válts pelust, nekem se nagyon vállt be a pampers-sõt többektõl hallom, hogy nem a legjobb márka.Mi még csak 3méretet használunk.Pl amenniyre bevált a huggis 2, annyira nem jött be a 3.De amiben eddig még nem csalódtam az a DM babylove pelus, kezdetektõl használjuk, és sose volt vele gond.Még a libero is elmegy napközben, de éjjelre már nem annyira, akkor marad a dmes.Elõször vegyél csak kis kiszerelésût, és ha bevált akkor vehetsz belõle többet.


2 hetes pici babát hogy kell altatni? Tudom a fejét oldalra, egyszer jobbra majd balra. A testének is oldalra kell lenni vagy hanyatt?

nekem eddig teste hanyatt volt a feje meg oldalra,de ma az egész teste oldalra volt.

Legjobb válasz: Az én babám hason aludt. Ha hátra rakod a babádat, akkor forgatja õ a fejét. Ha az oldalára rakod, akkor váltogasd, egyszer jobb, egyszer bal. Ha sír, nem kényelmes neki.

Az én babám hason aludt. Ha hátra rakod a babádat, akkor forgatja õ a fejét. Ha az oldalára rakod, akkor váltogasd, egyszer jobb, egyszer bal. Ha sír, nem kényelmes neki.
Szia! Az én fiam elõször úgy aludt, hogy a feje oldalt volt, de a hátán feküdt. Kb 3 hetes volt mikor elkezdett oldalra forogni és azóta hol így alszik hol úgy. Ahogy neki kényelmes. A legjobb ha oldalt fekteted, mert így nem tud megfulladni ha alvás közben büfizik. De egy idõ után ki lehet tapasztalni, hogy hogy jobb a babának és ha már õ is el kezd mocorogni akkor találni fog magának egy pózt ami kényelmes neki. Minden etetéskor más mellbõl szoptass és akkor hol az egyik oldalon hol a másikon fog elaludni.
Nekem a kórházban a csecsemõs nõvérek azt javasolták, hogy a babát oldalt fekvésbe altassam, mert az elsõ idõben ez a legbiztonságosabb az esetleges böfi miatt. Hogy biztosan ebben a pozícióban maradjon, a hátát felgöngyölített pokróccal vagy törülközõvel szokták kitámasztani. Ettõl függetlenül szerintem a háton fekvés is teljesen tökéletes.
Eleinte oldalt tettem le, egyszer egyik aztán másik oldal. Kitámasztottam a hátát, kb. 3 hetes korától addig veszelgett, hogy kilökte a támasztékot a háta mögül és a hátán aludt, feje oldalt volt.
az én kisfiam csak hason alszik, mert ha a hátán feküdt, mindig felébredt a kapálózásaira 10 perc után. Az oldalt fekvést nekünk a laza csípõje miatt nem javasolták, pedig úgy tudom, ez azért is jó, mert a méhen belüli életre emélkezteti a babát. Ilyenkor összegöngyölt pokróccal szokták kitámasztani, és fontos, hogy váltogatni kell, hogy melyik oldalán fekszik.
Én a kórházban oldalt és hanyatt fektettem babikát, ha oldalt volt, akkor kitámasztottam egy feltekert takaróval. Aztán elsõ este itthon húzta fel a lábait, és bömbölt, úgyhogy hasra tettem. Elhallgatott abban a pillanatban. Azóta így alszik, egyetlen éjszaka volt, amikor hanyatt aludt, akkor éppen valami miatt nem bírta. De egyébként már rögtön elsõ éjszaka forgatta a fejét, úgyhogy semmilyen fulladásveszély nem állt fenn. A doki viszont amikor észrevette, sipákolt: Anyuka, anyuka, nem fektetjük a gyereket hason! Bólogattam, hogy okés, aztán nem foglalkoztam vele. Azóta is úgy alszik. :) Banyuci

Ennyire butaságot írnak a terhességgel foglalkozó oldalak, hogy az összes oldalon írt súlynál jóval nagyobb a babám?

Akár hol nézem meg az adott hetekre vonatkozó körülbelüli súlyokat, az én babám mindig mindegyiknél 200-400 grammal több. Tudom én hogy ez csak becslés, meg hogy ez egy átlag, meg sok oldal nem is a magyar átlagot veszi, de akkor is... Nem létezik egyetlen olyan oldal sem ami a valósághoz viszonylag köze áll?

Legjobb válasz: Ha tudod, azt hogy ez csak egy becslés, akkor azt is tudod, hogy a babád súlya ténylegesen vagy annyi, vagy nem annyi mint a becslés. Innentõl kezdve számomra elég merész következtetés azt levonni, hogy ezeken az oldalakon biztos hülyeségeket írnak.

Ha tudod, azt hogy ez csak egy becslés, akkor azt is tudod, hogy a babád súlya ténylegesen vagy annyi, vagy nem annyi mint a becslés. Innentõl kezdve számomra elég merész következtetés azt levonni, hogy ezeken az oldalakon biztos hülyeségeket írnak.
De nem tudják pontosan becsülni, mivel a gép a különbözõ méretek alapján becsüli a súlyt, átlagos eredményeket véve alapul! Ha pl. magasabb, mint az átlag, akkor értelemszerûen a súlyát is többre becsüli! Az én babám hosszú baba, az átlagosnál nagyobb buksival, így mindig 4-500-g-al többre becsülték, még a szülés elõtti nap is. Ez csak becslés, nem pontos meghatározás.
A kérdező hozzászólása: Legutóbb például 1x 4D egyszer pedig a saját nõgyógyászom végzett mérést. Korábbi komplikáció miatt, nagyon fontos viszonylag pontosra becsülnünk a babám súlyát - épp ezért a 4D-n is kértem, hogy fektessenek erre hangsúlyt, a dokimat pedig kérnem sem kellett, magától is a lehetõ leg alaposabban végezte a mérést. Ha eyik-másik oldallal egy kb 200grammos eltérés van az még nyilván oké, de azért ahol már közel fél kilónyi eltérés mutatkozik, az furcsa számomra.
szia! sajnos a csont fajsúlya miatt sem lehet pontos az érték csak becslés, hiszen valamelyik babának sûrûbb a csontösszetétele, valamelyiknek gyengébb, ezt a gépek nem érzékelik! õk csak hossz alapján számolnak... ezért van a +-500 gramm átlag eltérés! remélem segítettem ezzel..

Létezik, hogy oldalt mozog a babaám? 17 hetes vagyok, tegnap és ma éreztem először konkrétan a babát. :-) De néha oldalt érzem. Köldök alatt, de kintebb mintközépen.

Legjobb válasz: Szia!Én is 17+5 hetes vagyok,kb 1 hete érzem Õt de mindig csak egy helyen,a köldökömtõl jobbra vagy 2 újnyival alatta.Érdekes a másik oldalon még sosem éreztem,viszont 3 szor rúgott is,és azt is itt éreztem.Úgyhogy biztosan a babád volt:-))

Szia!Én is 17+5 hetes vagyok, kb 1 hete érzem Õt de mindig csak egy helyen, a köldökömtõl jobbra vagy 2 újnyival alatta.Érdekes a másik oldalon még sosem éreztem, viszont 3 szor rúgott is, és azt is itt éreztem.Úgyhogy biztosan a babád volt:-))
Persze, hogy lehet!
Ha mellsõfali a méhlepény, akkor az tompítja az érzést. Nekem mellsõfali és a jobb oldalon elõl van, ott nem is szoktam érezni. Baloldalon mindenhol, és jobb oldalon egész az oldalamnál. 31 hetes
En is csak jobb oldalon ereztem meg csak, uh-on jobb oldalon fekudt leginkabb, ill. jobbra volt a kis laba. 15 h km
Én is jobb oldalon éreztem elõször, a 18. héttõl. Aztán a 25. héten vettem észre, hogy mintha megfordult volna, akkor éreztem mindkét oldalon és középen is a mozgását. Elöl tapadó lepényem van egyébként. És azóta a forgás óta érzem mindkét oldalon a rúgását, de középen semmi. 28 hetes km.

Miért van az hogy már lassan két hete csak a jobb oldalamon érzem rugni a babát? A jobb forgóm már nagyon fáj tőle.27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Sok babának van kedvenc zuga az anyaméhben. Elképzelhetõ, hogy arccal jobbra néz, így a behajlított lábaival jobb oldalra rúg ill. a kezecskéivel jobb oldalra "boxol". Pár hét, és egész pontosan érzed majd, hol helyezkedik el, mert vagy a fejét, vagy a fenekét kidugja néha. Szóval ez a jobboldaliság nem jelenthet gondot, de úgyis a következõ UH-n fogsz megnyugodni, és az nemsokára lesz. A forgód lehet, hogy mástól fáj. Sokan szenvednek ettõl. Amikor oldalt fekszel, tegyél egy vastag párnát a lábaid közé, hogy a "felsõ" lábad is csípõmagasságba kerüljön. Ez sokszor segít. Boldog babavárást!

Sok babának van kedvenc zuga az anyaméhben. Elképzelhetõ, hogy arccal jobbra néz, így a behajlított lábaival jobb oldalra rúg ill. a kezecskéivel jobb oldalra "boxol". Pár hét, és egész pontosan érzed majd, hol helyezkedik el, mert vagy a fejét, vagy a fenekét kidugja néha. Szóval ez a jobboldaliság nem jelenthet gondot, de úgyis a következõ UH-n fogsz megnyugodni, és az nemsokára lesz. A forgód lehet, hogy mástól fáj. Sokan szenvednek ettõl. Amikor oldalt fekszel, tegyél egy vastag párnát a lábaid közé, hogy a "felsõ" lábad is csípõmagasságba kerüljön. Ez sokszor segít. Boldog babavárást!

14 hetes terhes vagyok, a pici babám a jobb oldalamon helyezkedik el. Ezen a részen pár napja nyilall, ez mennyire baj?

Legjobb válasz: En 16 hetes vagyok es nekem bal oldalt szokott ugyanez lenni vannak napok amikor tobbszor,majd elmulik. Nem hinnem hogy rosszat jelent mert ma is voltam Uh-n egy gyonyoru aktiv babam van.Az orvos azt mondja minden oke. Gratulalok a babadhoz!

En 16 hetes vagyok es nekem bal oldalt szokott ugyanez lenni vannak napok amikor tobbszor, majd elmulik. Nem hinnem hogy rosszat jelent mert ma is voltam Uh-n egy gyonyoru aktiv babam van.Az orvos azt mondja minden oke. Gratulalok a babadhoz!

Első babámat várom, a 12. uhn a baba a bal oldalamon volt, állitólag ott is fogant, viszont most pár napja mindig a jobb oldalamon érzek, kis mocorgás szerüt, létezik hogy átmegy a másik oldalra?

Ma vagyok 16 hetes,és pár napja figyelgetem mikor kezd mocorogni a kis Kincsem.És mindig a jobb oldalon érzek valamit,persze nem tudom Õ e,csak reménykedem.Ilyenkor már vándorolnak egyik oldalról a másikra?

Legjobb válasz: Vándorolnak, nekem a szívhang is hol itt van, hol ott. Merrefelé érzed a mocorgást? 15+4 hetes vagyok és nem tudom, hogy a babát érzem-e, valami furcsaság...

Vándorolnak, nekem a szívhang is hol itt van, hol ott. Merrefelé érzed a mocorgást? 15+4 hetes vagyok és nem tudom, hogy a babát érzem-e, valami furcsaság...
bal oldaladon fogant ezért ott is marad??? jajj. a baba egy pici élet aki mozog, úszkál :) oda megy ahol jól érzi magát éppen, nem ott ül és vár, hogy majd leteljen az a 40 hét :)
attól, hogy a jobb oldalon érzed, még a teste maga lehet bal feleden, csak a lábai kezei nyúlnak át.Nekem az 1.babával pot fordítva volt.végig a jobb oldalamon látták, érezték(UH)és a mocorgásokat mindig bal oldalamon éreztem :-) most vagyok 15hetes, és utoljára (12hetesen) a bal felemen látták, és pár napja a köldökömnél, alatta valamivel érzek olyan mozgásszerût.de nem tudom eldönteni õ lehet e.Mert hasonlít a bélmozgásra, és van hogy utána van az is.Bár azt inkább a gyomorszájam felõli oldalon szoktam érezni
A kérdező hozzászólása: Arra értettem hogy a bal oldalon fogant hogy a 12. hétig 3 uhm volt, és mindig a bal oldalamon volt a baba.A mocorgást (ha az)akkor a köldököm alatt vagy 2 újjal teszem a tenyeremet, és hol az ujjaimnál, hol a tenyerem közepénél érzem.DE mondom fogalmam sincs mit kéne érezni, nincs buborékolás, csak olyan enyhe mozgolódás, tényleg olyan mintha keze lába járna:-))
Nekem olyan csikis érzés volt a köldököm környékén, amikor elõször éreztem kislányunkat. Olyan volt, mintha egy kis bogár mozgott volna a bûröm alatt. Ezt éreztem naponta egyszer pár napig, utána kezdtem nagyobb mozgást érezni. Azt, hogy melyik oldaladon érzed nem mérvadó, mert ameddig van elég hely, fireg-forog össze-vissza, a végén fog majd számítani, hogy hogy helyezkedik el. Addig érezni fogod mindenhol, egyik nap itt, a másik nap ott, csak gyõzd követni:-)) (29 hetes mami)

Kedden volt laparoszkópiás műtétem és a jobb oldali petevezetőm elvan záródva de annyira hogy szinte nincs, a petefészkeim a dokim szerint gyönyörűek és bal oldalam is gyönyörű szép, inszemet javasolt. Lesz babám?

Ha inszemre kell mennünk akkor már tuti hogy nem lehet spontán terhes?Azt mondta az összeférhetetlenség kizárva , a hormonjaim rendben a párom tökéletesen rendben .

Legjobb válasz: Bõven van esélyed. Az inszem is csak akkor sikerülhet, ha legalább az egyik oldalon átjárható a petevezeték. Ismeretségi körömben többen vannak akiknek csak egy petefészkük van. lehet ugyan, hogy így egy picit nehezebb természetes módon teherbe esni, de ez sem feltétlenül igaz. Egyikõjük mind két gyerkõce kb. fél év alatt sikerült, tehát semmivel nem vártak többet mint bárki más. A másikuk elsõ gyereke másfél év alatt jött össze és már közel voltak ahhoz, hogy orvosi segítséget kérnek. A második gyerkõc elõtt bekalkulálták, hogy nem biztos, hogy rögtön jön, õk voltak a legjobban meglepve, hogy már az elsõ hónapban sikerült. Elõbb vagy utóbb biztos lesz babád, igazából csak rajtad függ, hogy mennyi esélyt akarsz még adni a spontán teherbe esésére.

Bõven van esélyed. Az inszem is csak akkor sikerülhet, ha legalább az egyik oldalon átjárható a petevezeték. Ismeretségi körömben többen vannak akiknek csak egy petefészkük van. lehet ugyan, hogy így egy picit nehezebb természetes módon teherbe esni, de ez sem feltétlenül igaz. Egyikõjük mind két gyerkõce kb. fél év alatt sikerült, tehát semmivel nem vártak többet mint bárki más. A másikuk elsõ gyereke másfél év alatt jött össze és már közel voltak ahhoz, hogy orvosi segítséget kérnek. A második gyerkõc elõtt bekalkulálták, hogy nem biztos, hogy rögtön jön, õk voltak a legjobban meglepve, hogy már az elsõ hónapban sikerült. Elõbb vagy utóbb biztos lesz babád, igazából csak rajtad függ, hogy mennyi esélyt akarsz még adni a spontán teherbe esésére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen bevállaljuk az inszemet mivel 3 éve várunk a babóra elég volt a várakozásból.....
Szia! Gratulálok a jó döntésedhez, a helyedben én is inkább az inszemet vállalnám, mert több az esélyetek!Sok boldogságot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!