Találatok a következő kifejezésre: A babám napja meg (607 db)

Miért van az hogy tegnapelött kétszer is éreztem a babát, tegnap meg fájta koldokom alatt es egesz nap egyet nem mozdult akar mennyire is vartam, es meg ma sem mozdult meg?

Tudom hogy van ilyen hogy nyugiba marad,mert meg csak 17 hetes vagyok,de hogy lehet lenyugodni?Az este is csak fekudtem hatha megmozdul,de egyet nem moccant.Pedig mar a 15-ik heten megmozdult,s most mar gondoltam naponta kellene egy picit jelentkezzen.Koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Nem tudom, hányadik babád, de 20. hét alatt még abszolut normális, ha nem mindig érzed a mozgást. Sõt még utána is van, hogy egyik nap aktív, másik nap meg végigalszik. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, ha 12 órán át nem érzem mozogni, akkor feküdjek hanyatt, nyújtott lábakkal, és kicsit rázzam meg a pocit finoman, hogy felébredjen. De ezt is csak a 20. hét után mondta, nem elõtte. Állítólag a frontok is hatással vannak a mozgolódásra. Boldog babavárást, és bizti csak alszik a babó, hisz ilyen idõsen még mit csinálna? :o)

Nem tudom, hányadik babád, de 20. hét alatt még abszolut normális, ha nem mindig érzed a mozgást. Sõt még utána is van, hogy egyik nap aktív, másik nap meg végigalszik. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, ha 12 órán át nem érzem mozogni, akkor feküdjek hanyatt, nyújtott lábakkal, és kicsit rázzam meg a pocit finoman, hogy felébredjen. De ezt is csak a 20. hét után mondta, nem elõtte. Állítólag a frontok is hatással vannak a mozgolódásra. Boldog babavárást, és bizti csak alszik a babó, hisz ilyen idõsen még mit csinálna? :o)
Szia! Én is ebben a cipõben járok. 15. héten éreztem elõször (mintha Õ lett volna). 16. héten majd minden nap éreztem, most meg már 3. napja semmi. 17 hetes km.

37. hétben járok. Tegnap voltam uh-on. Eddig mindig 4 nappal nagyobb volt a babám, most meg azt mondta az orvos, hogy 9 nappal le van maradva. Most 2630 gramm. Miért lett kisebb a babám?

A fej átmér?je kisebb, de a térfogata és a hasa nagyobb, mint az internetes átlag. Most akkor nem fejl?dik a babám?? Aggódom, segítsetek.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nincs semmi baja! Az UH csak becsüli az értékeket, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora a babó. Én hallottam már olyan esetrõl, hogy rémiszgették a kismamát le van maradva a kicsi súlyban, nagyságban, aztán mikor megszületett 4 kg-os babó volt, teljesen jó méretekkel.

Ne aggódj, nincs semmi baja! Az UH csak becsüli az értékeket, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora a babó. Én hallottam már olyan esetrõl, hogy rémiszgették a kismamát le van maradva a kicsi súlyban, nagyságban, aztán mikor megszületett 4 kg-os babó volt, teljesen jó méretekkel.
Jaj ne butáskodj! Minden rendben van a bébiddel, nekem is hol nagyobb, hol kisebb. Teljesen változó a fejlõdésük üteme. Tényleg ne aggódj feleslegesen! Az orvosod úgy is szólt volna ha valami baj lenne, én úgy tudom egy-két hét csúszás megengedhetõ! Tehát ne aggódj! Élvezd ki még a kismamaságod heteit! Szép szülést!
szia! nekem 36.héten 2600grammot mondtak és 37 hétre született 3 kg-val, ne aggodj emiatt.meg mindenki mást örököl, mások az adottságok stb...és még van 3 hete a babócáddnak odabent.
Szia! Ne aggódj! Nekem a 33. héten 2400g-ra becsülték a súlyát, a 36. héten meg "csak" 2600g-ra. Gondolhatod, hogy megijedtem, mert 3 hét alatt hízott volna annyit, amit 1 hét alatt kellett volna. De a dokim megnyugtatott és a védõnõm, hogy elég, ha az UH-on csak 1mm-rel is arrébb teszik a csillagot, már teljesen téves adat jön ki. Szóval nekem is teljesen benézte a szonográfus, lehet, neked is. Egyébként is: csak átlag adatok szerint nézik, márpedig minden baba más. Mi sem vagyunk egyformák. Szóval nyugi, biztos, hogy minden rendben van!! Szintén 37 hetes
Semmi gond! Teljesen átlagos a babád! Teljesen eltérõen fejlõdnek és az uh csak súlyt BECSÜL! A mért adatokból és ez nem biztos. Az én lányom 37. hétre született 2830 grammal és 50 centivel és elképesztõen husis baba volt, olyan combjai voltak (vannak), hogy a dokik és a nõvérek nem akarták elhinni! 5 hós kislány anyukája.
Ne aggódj, az ultrahangon mért adatok elég csalókák! Nekem az elsõ babánál a 40. héten 2700 g-ra becsülték a súlyát, és végül a 41. héten 3500 g-mal született! Nem hinném, hogy 1 hét alatt hízott volna csaknem 1 kg-t, fõleg hogy a babák csak a 38-39.hétig nõnek, utána nem jellemzõ a súlygyarapaodás, sõt inkább csökkenés várható, ha a méhlepény már annyira el van örgedve.

29 hetesen normális, hogy alig mozog 2 napig a babám, máskor meg egész nap ficánkol?

Van úgy, hogy csak 3-4 óránként egy ici-picit bejelez, és ennyi. 2 napig így megy, aztán aktív. Sokszor a frászt hozza rám.

Legjobb válasz: Szia. Minden rendben.Van akinek szinte megsem mozdul.Neki is kell valamikor pihenni.Velem is csinálta ezt a babám. Kellemes babavárást. 32hetes kismama.

Szia. Minden rendben.Van akinek szinte megsem mozdul.Neki is kell valamikor pihenni.Velem is csinálta ezt a babám. Kellemes babavárást. 32hetes kismama.
Szia! Ilyet nekem is csinált a manóka és én is megijedtem.Õ is elfárad és akkor alszik.De ha úgy érzed baj van, akkor hívd fel a védõnõt, hogy szeretnéd, meghallgatni a kicsi szívhangját, biztos nem mond(remélem) nemet!Én elmentem idõponton kívül hozzá és meghallgattuk.Vagy lehet hogy csak nekem normális a védõnõm?
Minden rendben a picuroddal, pihen egy jót, aztán jöhet a hancúrozás! Attól is függ a mozgás, Te mit csinálsz épp, merre jársz, mikor eszel, állítólag még a frontokat is megérzik... Grat!

18 hetes terhes vagyok az normális ilyenkor hogy van hogy napokig nem mozog a babám utána meg nagyon sokat is? (első baba)

Legjobb válasz: igen, nekem is így volt 17 hetesen mozgott, majd 3 napig semmi. Megijedtem, pedig mozgott õ, csak nem mindig lehet ugyanúgy érezni. :) Ne aggódj nemsokára minden nap érezni fogod, ez természetes. :) 38 hkm

igen, nekem is így volt 17 hetesen mozgott, majd 3 napig semmi. Megijedtem, pedig mozgott õ, csak nem mindig lehet ugyanúgy érezni. :) Ne aggódj nemsokára minden nap érezni fogod, ez természetes. :) 38 hkm
Ha kitartó, hamarosan érezheti. Te elõbb fogod kívülrõl érezni, mint a párod, mert tudod, hogy hova tedd a kezed, és mikor kell érezned a tenyereddel is. Ha ilyenkor az õ kezét oda teszed, és szólsz egy párszor, hogy MOST!, akkor mindjárt itt lesz ez az idõ. :) A férjem így 19 hetesen már érezte, igaz ez a hasfal vastagságától és a lepény elhelyezkedésétõl is függ. 29 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat nagyon aranyos vagy! A legjobban már azt várom hogy a párom is érezze mert mikor én érzem mozogni szegény mindig a hasamat fogdossa hogy õ is aztán mikor nem érzi kicsit "szomorú" lesz, de azzal vigasztalja magát hogy nemsokára eljön az õ ideje is és akkor el sem fogja engedni a hasam! Mégegyszer nagyon szépen köszönöm Minden jót neked
A kérdező hozzászólása: Problémamentes gyors szülést és azt kivánom hogy minden rendben legyen :)
Szia! Én annak idején csak a 19. hét vége felé éreztem elõször a babámat. Utána volt, hogy napokig semmit nem éreztem. Ez nem azt jelenti, hogy nem mozog, hanem még pici, és van bõven helye izegni-mozogni anélkül, hogy éreznéd. A 32. héttõl kell figyelni, hogy meglegyen a napi 10 különálló mozgás. Minden jót és jó egészséget boldog babavárást Neked! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Elsõ vagyok. Nekem a párom csak a 23. hét körül érezte, de akkor nagyon tetszett neki. Addig meg el volt kenõdve, hogy õ miért nem érzi, mikor én igen. Most már szemmel láthatóan hullámzik bent a Drágánk, sõt néha kinyomja valamijét, ha pedig a párom ráteszi a kezét, szabályszerûen megrúgja. :) Köszönöm a jókívánságokat, én is hasonló szépeket és problémamentes terhességet és szülést kívánok majd. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen én is!Hát mondtam neki hogy ne legyen elkenõdve mert hamarosan õ is érezni fogja!

Szoptatás alatt egyből rendszeres lesz a menstruáció? Úgy értem, hogy egyszer már megjött, akkor innentől kezdve számíthatok rá úgy, mint régen? Most 8 hónapos a babám, és még napi 4 x szopizik.

Legjobb válasz: Nem, teljesen kiszámíthatatlan. Nekem egyszer 26 napra egyszer meg 32 napra jött meg. Úgyhogy csak tippelhetünk... :) De az biztos hogy megfog jönni! :)

Nem, teljesen kiszámíthatatlan. Nekem egyszer 26 napra egyszer meg 32 napra jött meg. Úgyhogy csak tippelhetünk... :) De az biztos hogy megfog jönni! :)

Az mit jelent hogy 2 ujjnyira ki vagyok tágulva? Könyen fog igy menni a szülés? Mert már 4 nappal tulhordom a babámat és még semmi jele hogy jönni akar, kedden meginditják, a placenta másod fokban érett az jo?

Legjobb válasz: Szó szerint azt, hogy a külsõ méhszáj 2 ujnyira nyitva van. Ez nem befolyásolja a szülés gyorsaságát, vagy könnyebbségét. A méhlepény I foktól érik a III fokig, a II tökéletes..) Én is 8 napot hordtam túl, kedden indítotak volna, de vasárnap megszültem:-) Még bármi lehet:-) Beszélj a babádhoz, és szex, szex:-))

Szó szerint azt, hogy a külsõ méhszáj 2 ujnyira nyitva van. Ez nem befolyásolja a szülés gyorsaságát, vagy könnyebbségét. A méhlepény I foktól érik a III fokig, a II tökéletes..) Én is 8 napot hordtam túl, kedden indítotak volna, de vasárnap megszültem:-) Még bármi lehet:-) Beszélj a babádhoz, és szex, szex:-))

Felbontottam egy bébiételt, de nem valószínű, hogy 2 nap alatt megeszi a babám, mert még csak kóstolgat. Lefagyaszthatom?

Legjobb válasz: Szerintem a 2. nap után már ne fagyasztgasd, edd meg vagy dobd ki.

Szerintem a 2. nap után már ne fagyasztgasd, edd meg vagy dobd ki.
Azert mert nem eszi meg le ne fagyaszd! Eleg szigoru buntetes :) Probald meg bekesen rendezni vele a dolgot ;)
Elõször is, ne fagyaszd. Másodszor: a hozzátáplálás kezdése nem egyszerû feladat, sem a babának, sem neked. A babák nem szívesen fogadják el eleinte a szokatlan ízt/állagot (tisztelet a kivételnek). Nekem mindkét gyerekemnél sok-sok hét és rengeteg türelem kellett, mire eljutottunk odáig, hogy többet sikerült a gyerekbe varázsolni, mint amennyit szétköpdösött-szétkent magán. Türelem és kitartás, hat hónaposan még bõven elég neki az anyatej/tápszer, meg az a két-három kanál gyümi, amit sikerül valahogy belecsempészni a szájába. Nagyon kicsi adagokkal kezdj, s elõször csak a gyümölcs levével. Pl. reszelt almából kicsavarsz 2 teáskanálnyit, s egy kávéskanál méretû babakanállal óvatosan kicsi adagokban adod a szájába. Köv. nap ugyanígy. Aztán kicsit emelheted a mennyiséget 4-5 teáskanálig - kb. egy hét alatt. Utána mehet a pépesre zúzott alma, de szintén csak 1-2 kiskanálkával kezdve és fokozatosan emelve az adagot egy hétig. Utána másik gyümölcs 3-4 napig, szintén fokozatosan emelve. Hidd el, semmi baja nem lesz, ha két hétig csak egyfélét kap, vagy ha nagyon komoly az ellenállás (már a kanál látványától sírógörcsöt kap), akkor vársz még 1-2 hetet. Hat hónaposan nincs még elkésve semmirõl!
Ne fagyaszd le, nehogy beteg legyen tõle a kicsi!
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy több napig kell neki adni, eddig is úgy csináltam, de nem haladunk.Ha megvárnám, hogy csak akkor adok új ízt, amikor már egybõl hajlandó normálisan enni, akkor 2 hét után is még csak az almánál tartanánk.
Persze hogy nem ízlik még neki, mert furcsa az úõj íz. Meg kell vele szoktatni. De ez nem megy úgy ha minden nap más ízût adsz neki. Egy-egy ízt 3-4-5 napig kell folyamatosan kóstoltatni vele mert nem jó folyton váltogatni. Aztán ha már azt megszokta, akkor jöhet egy következõ íz. Egyébként érdekes mert az én babám az üveges bébiételeket el sem hajlandó fogadni, csak azt amit én csinálok neki. Az üvegesbõl megeszik pl. 20-at kínkeservesen és ordítva, öklendezve. Amit én csinálok neki abból pedig 180-at, vidáman, gõgicsélve. Úgyhogy én nem is veszek neki semmi üvegeset ezután. Ma pl. alma-banán-õszibarack pürét adtam neki és nagyon ízlett neki. Csak szerintem "túlbanánoztam", legalábbis szerintem elnyomta a banán a többi ízt úgyhogy holnap banánból egy kicsit kevesebbet rakok bele.
Megint én :) banánosat próbáltad, vagy az almát esetleg olyat ami édes még: alma, sütõtök, zöldborsópüré. Ezeket hátha szívesen megeszi. Ha nem, akkor (a borsó kivételével persze), bele tudod tenni sütibe - a banánossal nagyon finom a muffin :)
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos, még csak kóstolgat.Eddig nem nagyon ízlik neki semmi, így próbálgatok több félét.Ez sem jött be:)
Elsõ vagyok Mennyi idõs a babád, hogy nem eszi meg az egészet 2 nap alatt? Csak azért kérdezem, mert ha nagyon kicsi, akkor a körtét nem is baj, ha nem eszi több napig, mert hascsikarást csinálhat :) Ha Te nem kéred, talán Apa, vagy müzlibe, sütibe? :)
A kérdező hozzászólása: De körtés és utálom a körtét:)
Tegyél bele egy kis sót és edd meg inkább. :)
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon vicces volt.

S. O. S! 6 hónapos és 2 hetes babám a mai napig még szopizik éjszaka. Normális ez?

Kisfiam már 6 hónapos és 2 hetes, de minden éjjel még szopizik. kb 2 héttel ezel?ttig már áttértünk arra, hogy hajnalban kér egyszer cicit, de most már ismét visszaesés mutatható és például ma éjszaka háromszor is szopizott.

Legjobb válasz: szerintem, ha jelez, hogy éhes, akkor meg kell szoptatni. azért ébred fél óra múlva, mert nem lett tele a pocakja tejjel. nálunk is 6 hó táján éjjel 2-3x evett, amíg elõtte csak 1x. most lassan 8 hós, és egyik napról a másikra 10 órát alszik éjjelente! most meg azzal küzdök, hogy majd szétdurran a mellem. szerintem bízz a babádban, higgy neki. nincs már messze az az idõ, amikor többet alhatsz!

szerintem, ha jelez, hogy éhes, akkor meg kell szoptatni. azért ébred fél óra múlva, mert nem lett tele a pocakja tejjel. nálunk is 6 hó táján éjjel 2-3x evett, amíg elõtte csak 1x. most lassan 8 hós, és egyik napról a másikra 10 órát alszik éjjelente! most meg azzal küzdök, hogy majd szétdurran a mellem. szerintem bízz a babádban, higgy neki. nincs már messze az az idõ, amikor többet alhatsz!
11:15 vagyok. Mi is így szoktunk aludni, mint a 12:00 -es válazoló. A falnál a gyerkõc, aztán én, aztán apa. Mi is becsempésszük az ágyába, amikor együtt akarunk lenni. Aztán már van, hoy ott is hagyjuk, és meglepõdik reggel, ha ott ébred. :D Így szokott ki tõlünk az ágyból a 2 nagy is.
nálunk se akarta a párom, de amikor egy hétig nem aludt normálisan és hullafáradtan ment dolgozni, õ is beleegyezett.ha együtt akarunk lenni, szépen átteszem a kiságyba, majd vissza.és az ágyat nagyobbra cseréltük, a baba a fal mellett alszik saját hálozsákjába, utána én, kivül apa.igy tudnak osztozni rajtam, mindkettõ hozzám tud bujni.
"probáld ki", ja és 2gyerekes vagyok, ugyanígy csináltam az elsõvel is, nem bántam meg, a világ legcsodálatosabb érzése, mikor fog a pici kezével és beleszuszog a nyakadba.
lassan 9hós fiam még nálunk is minimum 2X kel ha nem többször, most éjjel pl fél óránként kelt 11ig, akkor sírt éjfélig, én ekkor szoktam neki tápszert adni, és akkor alszunk kb 3-4ig, majd ismét cici. nem tudom meddig meg ez még így, õ már csak reggel, este, és éjjel kap cicit amúgy fõzelék, gyümölcs... eszik.
Én az egyik gyerkõcömet nem szoptattam éjszaka.Párszor felkelt, de pár percig simogattam, megnyugtattam elaludt, így nem tettem mellre, vizet, teát sem adtam neki helyette. Viszont a másiknál ez nem jött be.Próbálkoztam mindennel, de nem lehetett megnyugtatni, csak ha szopit kapott.Még 1 évesen is 3x kelt éjszaka.És most is járkál éjszaka , pedig már 4 éves.A nagyobb viszont nem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem jön be mindig az éjszaka átalvása, attól még nem csinálsz semmit rosszul.Ha igényli szoptasd meg olyankor is.A tejnek nem volna szabad ettõl kevesebbnek lennie, fõleg, hogy éjszaka termelõdik a legtöbb. Gondolom a hozzátáplálást is mostanában kezdtétek.Ha majd vacsorázik este, és elalváshoz szopizik, akkor talán nem kel már fel éjszaka, mert jóllakott.Talán...
Valószínûleg a foga miatt nem tud aludni, nálunk is ez volt.Csak cicin tudott visszaaludni ha felébredt, még most is így van pedig már 1 éves lesz nemsokára.
Nekem az vált be, hogy velem alszik, éjszaka megébred, megfogja a cicimet és alszunk tovább.reggel mindenki kipihenten ébred.probáld meg , csodálatos.
Szia! Nekünk az vált be, hogy maga mellé tettem aludni szinte az elsõ perctõl, és szép lassan leszokott az éjszakai evésrõl. Lehet, hogy a közelségedre vágyik leginkább. Mert ha valóban éhes vagy szomjas lenne, elfogadná a vizet vagy a teát. Mind a 3 gyerekem velem aludt. A kicsi most kezd kiszokni mellõlem, 28 hónaposan. Sosem kellett így éjszakáznom velük. Mindig kipihentek voltunk. Én is és a gyerekeim is. Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Imádom, ha velem alszik, erre nemrégiben volt is precedens...de a párom, nem engedi, hogy hozzászoktassam. :-( Azt mondja, hogy reggel ok, hogy ott van, de az éjszaka az legyen a miénk. Részben igaza van, de eléggé megnehezíti a dolgomat. :-(
az enyém 21 hónapos koráig kelt ciciért , persze a végén már nem enni, csak a fogai gyötörték. hogy normális -e? nem tudom. hallgattam az apjától is meg anyósomtól is, hogy majd sose fogja átaludni satöbbi. hát mikor kijöttek a fogai, onnatól kezdve esze ágában nem volt felébredni éjszaka.
A 11-28, 12-00-ás anyuka vagyok.Még leírnék egy rafkóságot, amit én csináltam a párommal:ha éjszaka sírt a baba úgy tettem mintha nem ébredtem volna meg, így Õnagyságának kellett felkelni.Próbálta szegénykém nyugtatni, de sikertelenül.Ekkor mondtam, látod megkimélhetnénk magunkat, ha velünk aludna, így mindenki jól járna stb.És utólag belátta, mennyi elõnye van, mert ha este hazajött nem csak egy kimerült anyuka várta, hanem egy jókedvû feleség is.Remélem a mai éjszakátok jobb lesz.Várom a visszajelzésedet.

Már a 40ik hetet kezdem, még mindig sokat csuklik a babám. Napi 2 szer. Ez természetes? Vagy ilyenkor már nem szabadna ilyen sokat?

mert azt olvastam,hogy ilyenkor már nem szabadna ennyit,mert már rég megérett a tüdeje.van hasonlo tapasztalat?

Legjobb válasz: A csuklás nem a tüdõ éretlensége miatt van. Nekem is sokat csuklott és sokáig miután megszületett. A babát ez egyáltalán nem zavarja csak a szülõket. Ha megszületik és akkor is csuklik nem kell neki citromlevet adni, elmúlik a babákat tényleg nem zavarja annyira mint a szülõket.

A csuklás nem a tüdõ éretlensége miatt van. Nekem is sokat csuklott és sokáig miután megszületett. A babát ez egyáltalán nem zavarja csak a szülõket. Ha megszületik és akkor is csuklik nem kell neki citromlevet adni, elmúlik a babákat tényleg nem zavarja annyira mint a szülõket.
Nekem is rengeteget csuklott, de most a 38.hétre ezek ritkultak napi 1 ritkán 2 re. De a születés után is sokat csuklanak a babák, ne aggódj emiatt.

A kecskeméti bébiétel felbontás után 1 napig használható fel, tegnapelőtt evett belőle a babám, de még megvan a másik fele, odaadhatom ezt még neki ma ebédre? Kanállal vettem belőle, a maradék hűtőben volt. SOS

Legjobb válasz: Én nyugodt szívvel oda szoktam adni.Most õszintén,annyi idõ alatt mi baja lehet ha felbontás után rögtön hûtõbe tesszük.Tudod,ez olyan mint a gyógyszer biznisz amikor mindenre ráírják,hogy terhes-szoptatóa anyák nem szedhetnek SEMMIT.Levédik magukat.Persze 4 nap után már én sem adnám oda de még nyugodtan megtehed:)-szerintem!

Én nyugodt szívvel oda szoktam adni.Most õszintén, annyi idõ alatt mi baja lehet ha felbontás után rögtön hûtõbe tesszük.Tudod, ez olyan mint a gyógyszer biznisz amikor mindenre ráírják, hogy terhes-szoptatóa anyák nem szedhetnek SEMMIT.Levédik magukat.Persze 4 nap után már én sem adnám oda de még nyugodtan megtehed:) -szerintem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem odaadom neki, de majd megkóstolom elõtte. Az nekem is furi, hogy a kecskeméti bébiételt csak 1 napig lehet megenni, míg a többit (HIPP, Univer, Dm-es) 2 napig.
Szerintem ma még igen. Nekem most csak univer van itthon, megnéztem, és az felbontás után hûtõben 48 órát eltartható. Fura, hogy a kecskeméti csak annyit.
Kóstold me elõször, ha jó az íze, nyugodtan kaphatja! Különben valaha a Kecskeméti és a Hipp ugyanaz a cég volt. Valóban igaz, hogy csupán önmagukat védik azzal, hogy hány órás tárolást írnak rá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!