Találatok a következő kifejezésre: A babám mindig fehér, (19 db)

Hogyan főzhetném pont olyanra a babot, mint a konzerves bab? (kidney-/fehér-/tarkababból) Ha külsőre olyan, belül kemény. Ha belül puha, akkor viszont szétmállik a héja.

A fotókon olyan szép gusztusos pl. a babsaláta, de elkészítenem még sosem sikerült ilyen esztétikusan. Ti hogyan készítitek, hogy szép is meg finom is legyen?

Legjobb válasz: A fotókon NEM igazi bab van, hanem különféle müanyag modellek, mert igy sokkal szebb képet lehet csinálni. Olyat még egy mesterszakács sem tud késziteni, ezt csak a reklám miatt csinálják. A babot ha elözö este beáztatod hideg vizbe, másnap friss vizben lassan fözöd, csak nagyon ovatos kevergetés mellett, amig puha lesz, de nem szétfött, akkor tudsz szebbet késziteni, de eesz olyan sosem lesz, mint a képeken.

A fotókon NEM igazi bab van, hanem különféle müanyag modellek, mert igy sokkal szebb képet lehet csinálni. Olyat még egy mesterszakács sem tud késziteni, ezt csak a reklám miatt csinálják. A babot ha elözö este beáztatod hideg vizbe, másnap friss vizben lassan fözöd, csak nagyon ovatos kevergetés mellett, amig puha lesz, de nem szétfött, akkor tudsz szebbet késziteni, de eesz olyan sosem lesz, mint a képeken.
Elõzõ este meg kell mosni, és langyos vizbe beáztatni a babot, bõ vizben, mert megdagad.Reggel lehet fõzni, én kis kuktában szoktam. Attól függ mi készül belõle sózom, babérlevéllel, borssal füszerezem. Kb.fél óra kuktában. Szabadon még 2 óra is lehet, attól függ milyen öreg a bab, és hogy kezelték. Ezért érdemes jó helyen venni, /piac-magárus/ és nem multi, zacskós kiszerelés.
ahogy az elõttem szólók írták, legalább 1 éjszakát áztatni (én a nagy fehér salátababot 1 napig szoktam áztatni) és csakutána fõzni.
A kérdező hozzászólása: És nektek mennyire esik szét? Gondoltam rá, hogy elõre megsózom, mert attól elvileg megkeményedik a héja, de mi van, ha belül is kemény lesz?
Én mindig sós vizben fözöm, és ennek ellenére puha lesz - egyébként ez csak ujabb divat, hogy sóval kemény lesz: régebben mindig sós füstölt hússal EGYÜTT fözték a babot és mégis puha lett.
Persze, hogy meg lehet sózni

5 hetes babám anyatejes, de a nyelvén mindig fehér folt van és a szája is savanyú szagú? Gyerekorvos azt mondta, h a tejtől fehér a nyelve, nem szájpenész.

Lehet h nem meri kibukni a tejet? Másnak is volt hasonló tapasztalata? Miért fehér a nyelve egész nap?

Legjobb válasz: Valószínüleg szájpenésze van, mutasd meg a dokinak v a védõnõnek.Ebben a korban elõfordulhat.

Valószínüleg szájpenésze van, mutasd meg a dokinak v a védõnõnek.Ebben a korban elõfordulhat.
az én babómnak is mindig fehér a nyelve és a szájpadlása, de a dokinéni azt mondta nekünk is, hogy nem kell aggódni, nem szájpenész, hanem a tejtõl van
Kislányomnak is fehér pedig már 4 hónapos és azt mondta a dr-néni hogy a tejtõl van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És nektek is savanyú szagú a szája? Arra gondolok h lehet nem meri kiköpni amit visszabukik? Néha észreveszem, h tartogatja a szájában a tejcsit.
Szia, szerintem nem arról van szó, hogy nem meri kiköpni. Kiköpné, ha akarná, hidd el (pl a keserû gyógyszert csak úgy köpik kifelé!). Az én babám is mindig visszanyelte ha bukott, persze ha sokat, akkor kifolyt magától.. Ha a tejtõl fehér a nyelve, akkor azt le tudod törölni egy kis gézzel (ujjra csavarva), a szájpenészt viszont nem. És az én babám lehellete olyan illatú - nekem tetszik :) - mint a túró, tehát savanykás :) )
Az én babámnak is fehér a nyelve, valaki azt mondja szájpenész valaki meg azt hogy a tejtõl van, de én nem érzem savanyúnak a leheletét. De a biztonság kedvéért minden nap minimum 2-szer letörlöm rózsamézes gézzel a kis nyelvét(szájpenészre való). Üdv 3 hós anyuka
A kérdező hozzászólása: Nekem is tetszik igy is a lehellete, csak aggódtam, h nem valami baj-e. De most megnyugodtam kicsit. Én nem szoktam neki letörölni, eddig nem mondta se a védõnõ se a drnéni, h le kell törölni. Vagy mégis?
nem kell letörölni, csak ha szájpenész lenne akkor írna fel a doki törölgetésre oldatot

A babám nyelve mindig fehér, azaz tejes, miért? Normális ez?

Hogy veszem észre a szájpenészt, mert viszont nem foltos.11 hetes baba

Legjobb válasz: Mindkét lányom nyelve fehér volt, néhányszor a védõnõ is megijedt, hogy szájpenész, de mindig kiderült, hogy nem az, csak tej. Ha szájpenésze van, akkor az ajkai és belül a pofija is fehér, nem csak a nyelve!

Mindkét lányom nyelve fehér volt, néhányszor a védõnõ is megijedt, hogy szájpenész, de mindig kiderült, hogy nem az, csak tej. Ha szájpenésze van, akkor az ajkai és belül a pofija is fehér, nem csak a nyelve!
Szia. Csatlakozom az elõttem íróhoz, annyit még hozzátennék, hogy ha nem is szájpenészes érdemes borax glicerinnel kitörölni a száját.
8 hetes kislányom nyelve is legtöbbször fehér, de csak tejci. A szájpenész úgy tudom, fõleg a szájpadláson jön elõ. De 2 hetente úgyis látja a doki (legalábbis nálunk) akkor mindig megnézi.
Az én 6 hetes lányom nyelve is mindig fehér. A védõnõ azt mondta, hogy szájpenész, de máshol nem és a nyelve hegye sem. Kentem neki borax-glycerinnel, de ugyan olyan fehér. Gondolom akkor nem szájpenész.
Szia! Onnan derül ki, hogy szájpenész-e, hogy le tudod-e gézzel törölni vagy sem. Ha szájpenész, az lehet csak a nyelven. Sajnos elég nehéz eltávolítani, mert pl. a nyelve hátuljához nem férsz hozzá. Nekem kb. 1 hónapig tartott, mert mindig kiújult. Használj szoptatás elõtt antibakteriális tusfürdõt, és a cumit is napi többször ki kell fõzni. Ha a borax nem használ, adjál neki normaflort. Az tuti bejön.


A szójáról írták korábban, hogy fehérje és protein napon kell fogyasztani. A szója BAB féleség, ugyanolyan módon tartalmaz növényi fehérjéket, mint a babok, amit keményítő napon eszünk. Ez a helyzet a csicseriborsóval is. Jól látom ezt a kérdést?

Legjobb válasz: Jól látod. A probléma gyökere az a feltételezés, hogy egy kajában csak egyféle alkotóelem van, holott ez igen ritka, a legtöbb ételben van fehérje,lipid,széndirát,keményítõ stb. Max azt lehet mondani, hogy az egyikbõl több van. Ennyit a szétválasztás értelmérõl...

Jól látod. A probléma gyökere az a feltételezés, hogy egy kajában csak egyféle alkotóelem van, holott ez igen ritka, a legtöbb ételben van fehérje, lipid, széndirát, keményítõ stb. Max azt lehet mondani, hogy az egyikbõl több van. Ennyit a szétválasztás értelmérõl...

Szeretnénk babát a párommal. Na ugye az aktus végén mindig van a páromnak folyása. Fehér folyadék. És már rég óta próbálkozunk a babával de semmi. A menzesz az késni szokott neki de a teszt viszont negatív. Ez a folyás mitől lehet?

És hogy tudunk segíteni ezen a gondot hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: 1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik,azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind,csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz,kérlek!

1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik, azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind, csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz, kérlek!
1 vagyok! És férfi létedre még életedben nem láttál szexfilmet sem semmi olyat ahonnan ezt megtudhatnád?Nem az agyáig lövöd, egy pár centi áll rendelkezésedre, így nyilvánvaló hogy egyszer csak ki fog folyni, nem? Na de legalább megnyugtató hogy nincs a párodnak ilyen baja!:) Mi 5 hónap után teszteltünk pozitívat szóval nyugalom!Egy nõ teherbeesésének normál ideje 1 év!
Namármost - az aktus végén azért csak sejted, mi folyhat ki, ugye???
Az aktus végén?Csak akkor van ez neki? Szerintem keressen fel egy dokit és nézesse meg minden rendben van-e! Mióta próbálkoztok?
Szia, ne aggódj, nem minden folyik ki, marad bent annyi ami elég a babához, csak simán rosszkor vagytok együtt, ennyi! Nyugi, össze fog jönni a picurka! Sok sikert kívánok nektek! :)
Mikor hagyta abba a barátnõd a gyógyszer szedését? Nekem 2 ÉV kellett ahhoz hogy teherbe essek!
Próbálkozni kell ennyi! Maradjon fekve aktust követõen, tegyen párnát a feneke alá! Te meg tanulgass addig
Jesszusom, szerinted összeáll a sperma egy nagy babává? Fehér folyadék, még egy pasi se hÍvta Így.
Ne haragudj de ami kifolyik az amit te bele raksz...nem értem mit. Vársz hogy örökre bent marad?Ez mindenkinek kifolyik...2-3 hónap az semmi de esetleg a gyertya állást próbáljátok ki meg hogy 2 naponta csináljátok
A kérdező hozzászólása: de errõl beszélek. Csak most vagyok ott hogy elösszõr próbálkozok a gyerek nemzéssel és ezért teszek fel ilyen kérédseket.
A kérdező hozzászólása: Amikor abba hagyta a gyógyszer szedését akkor volt mindig 23dika. Ekkor határoztuk el hogy babát szeretnénk. Az elsõ aktus után volt hogy 2dikán jött meg neki. És azóta mindig 2dika vagy pár nappal elötte jön meg. Az idõ is változó. Álltalába 4-5nap.
2-3 hónap után azért még ne várj csodát :D Van, akinek elsõre összejön, de sokaknak kell egy fél év vagy több is. Érdemes lenne legalább azt megfigyelni, van-e peteérés, és kb. mikor lehet.
Meg mi az, hogy késni szokott neki? Minden hónapban? Akkor eleve lehet, hogy hosszabb a ciklusa a szokásosnál. Hány napos?
A kérdező hozzászólása: igen az aktus végén van ez. És tudom hogy mi folyik ki. Csak szeretnénk babát már. Hát már kb 2-3hónapja próbálkozunk.
ha nemrég állt le a gyógyszerrel akkor kell egy kis idõ ameddig a szervezete képes lesz arra hogy sikerüljön a baba :) én 3 év próbálkozás után estem teherbe, pedig a dokik azt mondták mindketten nemzõképesek vagyunk, a baba mégse akart jönni

28hetes kismama vagyok. Miért van az, hogy a derekam majd leszakad, és nagyokú folyásom van? Ugye nincs baja a babónak? A folyásom fehér nyúlos, de nem viszket. Voltunk 4D-n a hétan akkor minden ok volt.

Legjobb válasz: Szia! Én is 28 hetes vagyok, és néha úgy érzem, nem bírok megtenni 2 métert sem. Alakul a szervezet, hisz már ez a 3. trimeszter! Szedd a vitaminokat, esetleg kalciumot, csökkenni fog a fájdalom. A folyás meg lehet valami kisebb fertõzés, de a babát nem érinti, a nõgyógy ír rá valamit ha úgy látja. Ilyenkor elkap az ember minden nyavalyát, amit egyébként sosem. Kitartás!

Szia! Én is 28 hetes vagyok, és néha úgy érzem, nem bírok megtenni 2 métert sem. Alakul a szervezet, hisz már ez a 3. trimeszter! Szedd a vitaminokat, esetleg kalciumot, csökkenni fog a fájdalom. A folyás meg lehet valami kisebb fertõzés, de a babát nem érinti, a nõgyógy ír rá valamit ha úgy látja. Ilyenkor elkap az ember minden nyavalyát, amit egyébként sosem. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat, megnyugodtam egy kicsit. Boldog babavárást neked!

37hetes vagyok és még nem volt előtejem. Egyszer volt egy csepp de rendes fehér mint a tej. Ha szülés után mellre rakom a babát honnan fogom tudni h jön e neki előtej?

Ha nem jön el?tej akkor attól függetlenül 2-3nap múlva beindulhat a tejtermelés?Addig mit eszik a baba?

Legjobb válasz: szia.ne idegeskedj,lesz tejed....valakinek van elöteje a pici születése elött is valakinek nincs.nyugodtan tedd majd mellre ha megszületett,onnan tudod hogy "eszik"hogy megnyukszik.ha netán nem lesz röktön ne idegeskedj,minnél többször tedd mellre mert ez serkenti a tej telmelödést.3napon tutira lesz!!!!addig meg álltalába cukrosvizet és teát kapnak inni.de álltalába minden baba veszit a sulyábol mire hazavisszik.csak nyugi.irj hogy mi lett veletek.boldog babavárást jó szülést és grat a babához.1éves fiúcska anyukája

szia.ne idegeskedj, lesz tejed....valakinek van elöteje a pici születése elött is valakinek nincs.nyugodtan tedd majd mellre ha megszületett, onnan tudod hogy "eszik"hogy megnyukszik.ha netán nem lesz röktön ne idegeskedj, minnél többször tedd mellre mert ez serkenti a tej telmelödést.3napon tutira lesz!!!!addig meg álltalába cukrosvizet és teát kapnak inni.de álltalába minden baba veszit a sulyábol mire hazavisszik.csak nyugi.irj hogy mi lett veletek.boldog babavárást jó szülést és grat a babához.1éves fiúcska anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!
Szia. Nekem sem volt elõtejem egy csepp sem. Vasárnap szülem és csak szerda este lett tejem, akkor is kevés. Addig vizet és nagyon kevés teát kapott a babám, azt is szigorúan pohárból. Aztán beindult rendesen, 2 és fél évig szopizott. :)
Nekem semmi elõtejem nem volt terhesen, de nem is gondoltam hogy kéne lennie. Amikor meglett a baba, akkor is csak pár csepp elõtej szivárgott, a harmadik-negyedik napon indult be a tej rendesen, addig viszont elég az elõtej. Nem kell tápszert kapnia, mert akkor nem fog szopni rendesen, hiszen a tápszer könnyebben jön, így ellustul. Ha egy hét alatt sem indul be a tej, azt úgyis tudni fogja a védõnõ, de mielõtt tápszert adnál, mindig beszélj vele. Mert valószínûleg csak idõ kérdése és lesz rendes tej. Ha elõtej lesz, akkor tej is lesz. De most még egyiknek sem kell lennie.
Elõtej mindenkinek van, csak nem mindenkinek csordogál ;) Mennyisége nem mérhetõ, ha szülés után mellre kerül a baba, neki az épp elég, olyan pici a gyomrocskája. Pár csepp is elég, onnan tudod, hogy van, hogy nyel :) Elõtej termelõdik a tejbelövellésig, ami hamarabb megtörténik, ha addig is gyakran szopizhat a baba. 2-4 nap múlva várható, és eleinte az sem sok, hiszen a baba nem tud rögtön nagy mennyiségeket szopizni. Ha viszont a belövellésig teát/cukros vizet adsz neki, attól megnõ a gyomor térfogata, és valóban éhes lesz, mert a tejbõl még nincs annyi.
És még egy jutott eszembe, onnan is tudod, hogy nyel elõtejet, hogy a fekete magzatszurok, amit elõször kakil, zöldesség válik, majd fokozatosan aranysárgává!
Nekem sem volt egy csepp elõtejem sem. Szülés után azonnal mellre tettem, és szopizott is babám rendesen. Meg is nyugodott. Elsõ napokban nehezen indult be a tejem, mert a babám nem szopizott - besárgult nagyon-. Viszont fejtem sokat, 3 óránként mindkét mellet, és még a kórházban annyi tejem lett, hogy 3.-4. napon már csak azt kapta pótlásra a babám egész nap. (Cumisüvegbõl, nem pohárból és kanállal!!!) Elsõ hét végén kapott annyira erõre, hogy kezdett szopizni, és azóta is (ma 10 hetes) csak szopizik. Teát nem is igényel. Nem szoknak le a babák a cumisüveg használattól a szopizásról minden híresztelés ellenére! (Nekem õ a negyedik gyerekem)Ha nagyobb súllyal születik, nem biztos, hogy kap tápszert, csak cukros vizet. Az enyém kicsi volt és koraszülött, ezért az elsõ 2 napban kapott pótlásként tápszert úgy, hogy a lefejt kis mennyiségú anyatejet beleöntötték a tápszerbe. Aztán elmaradt a tápszer...:-)
50 % :)
Én mára nem vártam és szerencsére nem is jött meg! Legkésöbb szombaton tesztelek, de félek a csalódástól, mert már 6 hónapja próbálkozunk:( Reggeli gyomorgörcsön, hányingeren és krémes-száraz érzésen kívül igazából nincsen semmi tünetem. Neked egyéb más tünet???? (kedves utolsó:)
én is voltam ma dokinál, és én is szombatra nem várom.folyásom van rendesen, fehér színû.szurkál folyamatosan a hasam alja.uh nem volt, így nem is láthatott semmit.
sajnálom! de ne add fel tényleg! Hamarosan be fogunk babásodni, meglátod!!!:)
talán legközelebb...sok sikert, és ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Hát nem látott semmit.Sajnos.Remélem nektek több szerencsétek lesz!
Nekem 10.-re nem kellene megjönnie! Nagyon drukkolok neked, majd írd meg, hogy mit mondott a nõdoki...köszi
A kérdező hozzászólása: Ma már nem veszek tesztet, bejelentkeztem holnap a nõgyógyászhoz.Úgyis itt az ideje az éves vizsgálatnak.
ugyanígy vagyok, én is 12-re nem várom, annyi különbséggel, hogy nekem eddig volt a folyás, mára (még)semmi.mikor tesztelsz?
(utolsó) mára megjött :( tudom, hogy tüneteknek nem kell hinni, de mégis mindig itt kötök ki :( fel a fejjel mindenkinek. Remélem neked sikerült! majd írj
a legbiztosabb ha tesztelsz.
A kérdező hozzászólása: már teszteltem és negatív lett :( ezért is kérdeztem, hogy hátha volt valakinek ilyen, és baba lett?
Ha nem jön meg 2-3 nap múlva rendesen, akkor tesztelj mégegyet! Nem biztos, hogy kimutatta...Fehér folyás lehet terhesség jele is..
Nekem mikor vizessé válik, másnap megjön!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Remélem nem jön meg :) holnapután tesztelek, ha addig nem jön meg. Még mindig nem érzek semmit.. szokásos mensi görcsöt sem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!