Találatok a következő kifejezésre: A babám második (602 db)

Elképzelhető az hogy 10hetesen megmozdult volna a babám? Második gyermekem. Nem sürün érzem, de a köldököm környékén.

Legjobb válasz: Elhiszem,hogy a második babád,tehát már van fogalmad,hogy mit kéne érezned. De nem! 10 hét körül mozog ugyan a baba de ezt nem lehet érezni. Ráadásul most nem a köldök környékén vannak a babák,hanem egészen lent és hátul a szeméremcsontnál. Nekem három gyermekem van,most várom a negyediket,22 hetes vagyok most és MOST érzem a köldökömnél a mozgást vagyis már kisebb rúgásokat.

Elhiszem, hogy a második babád, tehát már van fogalmad, hogy mit kéne érezned. De nem! 10 hét körül mozog ugyan a baba de ezt nem lehet érezni. Ráadásul most nem a köldök környékén vannak a babák, hanem egészen lent és hátul a szeméremcsontnál. Nekem három gyermekem van, most várom a negyediket, 22 hetes vagyok most és MOST érzem a köldökömnél a mozgást vagyis már kisebb rúgásokat.
Az még biztos nem mozgás volt, de gondolj arra, hogy már csak pár hét és valóban azt fogod érezni!Jó babavárást!:) 34hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Értelek.Gondoltam, hogy nem mozgás azért kérdeztem rá.De ugyan ilyen érzés volt az elsõnél.
11. héten éreztem, szintén 2. gyerekkel. Nem vagyunk egyformák, nem egyforma a méh, hasüreg érzékenysége. Azért mert más nem érzi, attól még te érezheted. Nekem teljesen egyértemûen a baba volt. Van olyan ismerõsöm, aki 23-24 hetesen érezte csak elõször, tehát teljesen az egyéni érzékenységen múlik. A 10 hetes baba is mozog, tehát érezni van mit.
Annyit akartam még, hogy a 12. heti genetikai uh nekem negyed órát tartott (mintaképeket csinált az uh-os) és ott láttam, hogy mikor mozog a baba és csak akkor éreztem ezt, tehát 100%, hogy õ volt :)

Érezhettem a babámat? Második baba, de még csak 10 hetes vagyok az UH szerint, mensi szerint 11.

Els? babámat is már 13hetesen éreztem, de ez azért nagyon korai lenne. De nagyon olyan érzés volt.

Legjobb válasz: Nekem is második terhesség, és a 11+3nál éreztem elõször.

Nekem is második terhesség, és a 11+3nál éreztem elõször.
Én is 11+3 voltam mikor elõször éreztem!
A kistesót én is pontosan 11+3 naposan éreztem elõször!

Másodjára alszik ma a babám! Sose szokott ennyit? Nálatok is aluszékonyság van? Vagy kezdjek aggodni mi baja?

Kétszer szokott aludni egy nap!délel?tt egy órát meg délután 3 körül 1-másfél órát!Délel?tt ma 2-?t aludt most már 1 órája alszik és tuti 3-4 között is el fog aludni!Már este is ilyen álomkóros volt,de nincs láza nem köhög....bár kaki is 3* volt már ma... de a fels? foga jön,de én még arra álomkórt nem hallottam :) 4 hós

Legjobb válasz: Az esõs idõ (itt nálunk ilyen van, Szeged), általában ilyen hatással van rájuk. Én is érzem, hogy sokkal álmosabb vagyok, mint szoktam, és az én babám is már másodjára alszik ma, igaz, õ még csak 2 hónapos.

Az esõs idõ (itt nálunk ilyen van, Szeged), általában ilyen hatással van rájuk. Én is érzem, hogy sokkal álmosabb vagyok, mint szoktam, és az én babám is már másodjára alszik ma, igaz, õ még csak 2 hónapos.
Én már rég nem vagyok baba, de tegnap például szinte egész nap aludtam, csak enni keltem fel. Frontérzékeny vagyok és legfõképpen a hidegfrontra. Amikor itt volt a napsütés, olyan virgonc voltam, csináltam a dolgomat, szinte fáradhatatlanul. Most meg leeresztettem mint egy lufi, szinte kipukkadtam. A babák is észreveszik a frontokat.
Bár az enyém már több mint másfél, de õ is aluszékony. Ebéd után szokott már csak aludni 1x, de fél 12-kor úgy elaludt, hogy nem bírtam felkelteni, pedig aludt éjszaka, késõn is kelt.
De jó nektek. Én az enyémet ma nem tudom rávenni hogy aludjon.
nálunk is álomkór van :-) nagyon szeles az idõ, én erre fogtam rá :-)
Az én babám ma is és tegnap is dupla annyit alszik mint egyébként, 2, 5 hónapos. Biztos az esõ miatt.Ne aggódj, pihenj te is addig míg alszik a babád.


Uton van a masodik baba es anyagiak miatt nem tervezunk tobbet. Hogy dolgozzatok fel, ha szeretnetek meg gyereket, de nem vallalhattok tobbet? Illetve azt hogy nonek a gyerekek es hianyzik a babakor?

Legjobb válasz: Naja. Jó kérdés. Én sem tudom, hogy nálunk lehet-e majd második, pedig nagyon szeretnénk. Persze, éhen biztos nem halnánk, meg lakni is lenne hol, de egyelõre nem fér bele. Bölcsis a gyerkõc, de már a születése után tudtuk, hogy szeretnénk másodikat, harmadikat, stb. Úgy vagyok vele, hogy reménykedek, hátha majd mégis lehet. És hiányzik a babakor is. Valahogy nekem nagyon bejött az egész.

Naja. Jó kérdés. Én sem tudom, hogy nálunk lehet-e majd második, pedig nagyon szeretnénk. Persze, éhen biztos nem halnánk, meg lakni is lenne hol, de egyelõre nem fér bele. Bölcsis a gyerkõc, de már a születése után tudtuk, hogy szeretnénk másodikat, harmadikat, stb. Úgy vagyok vele, hogy reménykedek, hátha majd mégis lehet. És hiányzik a babakor is. Valahogy nekem nagyon bejött az egész.
Van egy egészséges gyereked, úton a második és azon aggódsz, hogy nem lesz 3.-4.5. stb? Nem is értem, hogy érted hogy hiányzik a babakor? Évente-1, 5 évente akarsz szülni, hogy mindig legyen egy babád? És ha már nõ a gyerek akkor nem is jók már? Egyrészt gondolj bele milyen szerencsés vagy. Másrészt ki tudja, hogy alakul a jövõ. Lehet 5-10 év múlva vállalhattok még egy gyereket. Igaz, akkor lesz pár "babamentes" éved, de talán kibírod.
Én megértelek :) . Nem tudom hogy fogom majd elnyomni magamban a vágyat egy harmadik gyerkõcre, de muszáj lesz. Aki meg észérvezik, az meg olvassa figyelmesen a kérdést, mert a kérdezõ nem fog vállalni harmadikat, csak szíve szerint szeretne...nem kell kioktatni... jajjjj.
Ezen nincs mit feldolgozni! Nem szülhetek minden évben gyereket, hogy mindig legyen egy baba velem. Örülj, hogy egyáltalán van gyereked és feltudod majd nevelni õket.
Ésszel kell élni úgy...A nagy gyereknek is kell anya, nem lehet mindig csak szülni szülni szülni, hogy baba is legyen...Egyébként egy gyerekem van, szeretnék lehet még egyet majd, de nem lesz...22vagyok.28felett nem szülök, addig meg nem lesz annyi pénz, hogy elköltözzünk és még egy gyereknek legyen szobája.Egy szobába pedig nem teszek két gyereket.Nekem az észérvek többet érnek, mint a vágyak.
én soha nem értettem ezt az egészet....szerintem igenis azon múlik, hogy milyen az ember igényszintje.sok mindenen lehet spórolni és nem kell drága játékokat venni. És az aki bevállal 3-at mert éppen nagyon biztosan jól áll, aztán mire nagyok a gyerekek jön egy krach, egy válság és elveszít mindent és nem tudja táborba küldeni a gyerekeit azzal mi van? szerintem a tesó a legnagyobb ajándék ami egy szülõ adhat a gyerekének, mert nem csak hogy jobban szocializálódik akinek tesója van, hanem támasza is lesz felnõtt korában, ott lesznek egymásnak!
amúgy tök vicces, hogy hogy le vannak pontozva azok, akik bevállaják, hohy itt-ott spórolnak, és vállanak több gyereket
nem azt írtam, hogy minden egykébõl önzõ felnõtt lesz...de egyáltalán nem egészséges szerintem, ha 1 gyerek van azért, hogy fût-fát minden megkapjon amit szeretne.
Én sem mondtam, hogy aki egyke, abból feltétlenül önzõ idióta lesz, vagy hasonlók. Arra reagáltam, hogy akik sokan vannak testvérek, azok "tuti hogy nélkülöznek", erre írtam, hogy akkor akár azt is lehetne mondani sztereotípiaként amít artam, de rosszul sült el. Sõt, azzal is egyet értek, aki azt írja, hogy a boldogság nem a testvérek számától függ. Viszont abban biztos vagyok, hogy ha harmosnikus házasságban élõ szülõk "jól csinálják" sok gyerekkel, akkor az egy olyan fajta élményt nyújt, ami nem hasonlítható az egykeség semmilyen (anyagi és egyéb) elõnyéhez. Hozzá teszem, hogy gyerekként nem volt részem ebben, most próbálom adni az enyémeknek, és sok családot ismerek, ahol ez mûködik.
Egyébként nincs ennek a vitának semmi értelme...van aki 1 gyerekkel érzi teljesnek az életét, van aki bevállal többet még ha néha lemondásokkal is jár, mert neki úgy kerek a család, ha több gyerek van.Aki ilyen típusú, annak nyilván trauma megélni, ha nem vállalhatnak több gyereket, meg is értem a kérdezõt...és nem tudom hogy lehet ezt feldolgozni. Nekem 2 fiam van és még ha tutira tudnám, hogy a 3.is az lesz, akkor is bevállalnám, mert nagyon szeretnék 3.-at, nemtõl függetlenül. "35 nm-es"
Ezt bírom, idejön a sok egy gyerekes, aki anyagiaktól függetlenül nem is akar többet (mert ha le kell mondani a moziról akkor inkább ne legyen kistesó) okoskodni és nem a kérdésre válaszolni. A kérdezõ mint már írtam nem fog vállalni több gyereket az anyagi helyzetük miatt, de szíve szerint nagyon szeretne, és hogy ezt hogyan is dolgozza fel, ez volt az eredeti kérdés, erre megkapja válasznak hogy ne is szüljön ha szar az anyagi helyzet.... de nem is akar pont emiatt, ez nem kérdés.... Arra meg Ti akik alapból nem is vágytok nagy családra hogyan akartok válaszolni hogy ezt a vágyat hogy nyomja el magában a kérdezõ, ha ez bennetek nincs is meg? Ha?
ja 7-es voltam
"Ha?" Milyen stílus ez? Na, mindegy. Amennyiben figyelmesen olvastál volna, akkor látnád, hogy nem azt írta aki nem szül 3 gyereket, hogy a saját mozizása stb. érdekében nem vállal több gyereket, hanem a már meglévõ gyerekétõl nem akar élményeket, saját szobát és még sok mindent megvonni, csak azért mert, "kell a kistesó". Nem hiszem, hogy ez elítélendõ lenne. A szülõnek az a dolga, hogy biztosítson a gyerekének mindent, amit csak tud és ne a saját vágyainak engedelmeskedve szülje egymás után a gyerekeket, mert õ szeret babázni. Mellesleg nekem például olyan mindegy ki hány gyereket vállal, amíg nem az én adómból kívánja a "nagycsaládját" finanszírozni. Persze itt senki nem ilyen, tudjuk. Hogyne. Kérdésre válaszolva: Hogy lehet feldolgozni? Ésszel, gondolkodva. Nem nehéz, meg kell próbálni.
Nekünk még csak egy babánk van, elvileg kettõt terveztünk de egyenlõre úgy néz ki hogy marad az egy, mert anyagilag neccesen bírnánk kettõ gyereket. És nem a babakorról van szó hanem a késöbbieket nézve. Szeretnék másodikat, de mindig arra gondolok hogy inkább egy gyerekkel jól megélni mint kettõvel nyomorogni, ha egy gyerekünk marad mindent megtudunk majd neki adni, ha kettõ lesz mind a kettõnek kevesebb jut. Azért meg biztos nem szülnék, hogy jajjj legyen babakorú gyerekem megint, egy gyerkõc nem marad örökre kisbaba.
37-es, látom Te is szajkózod továbbra azt ami nem is volt kérdés.... pontosan errõl beszéltem. A mozizást pedig konkrétan itt írta az egyik válaszoló, már bocs. A kérdezõ nem felelõtlen, nem kell kioktatni, nem fog vállalni csak azért gyereket hogy legyen babakorú is az anyagi helyzetüket nem figyelembe véve, csak szíve szerint vágyik még gyerkõcre, ezen mit nem lehet érteni?
Ok, 36-os. Úgysem érted mirõl írok (nyilván nem is akarod), úgyhogy be is fejeztem. Szüljön mindenki annyi gyereket, amennyit akar, csak tartsa is el és nevelje gyereknek megfelelõ körülmények között. Aki pedig nem tud valamiért annyit, mint amennyivel babázni szeretne, dolgozza fel. Értelmes, felnõtt embereknek talán sikerül. Talán..
de értem hogy te mirõl írsz, azt nem értem hogy az amit te meg még pár válaszoló leír, hogy jön ehhez a kérdéshez. :)
:)
Dehogynem tudnék, hosszan tudnám sorolni miért gondolom azt amit, de olyannak nem magyarázok, aki képtelen megérteni, mert az egész kérdés nem éri meg a fáradtságot. És most megbocsáss, de felejtsük el egymást.
Oké, szóval nem tudsz már erre válaszolni, hanem inkább én kötözködök :) Abban igazad van hogy mi soha nem fogunk egyet érteni. 0 infó alapján nem fogok lenézni valakit, aki csak segítséget kért.
Kedves 71%-os válaszoló. Egyértelmû, hogy nem kívánod felfogni, amit írok, csak kötözködni akarsz. Nekem sem idõm, sem kedvem neked tovább magyarázni. Egyértelmûen leírtam a véleményem, ennek nem kell egyeznie a tiéddel, nem vagyunk egyformák. Elfogadom, hogy szerinted normális, ahogy a Kérdezõ gondolkodik, de ettõl még szerintem nem az. Én legalábbis szégyellném magam, ha ilyen mentalitással várnám a gyerekemet. Ennyi. Ne fárasszuk egymást tovább, mert semmi értelme.
"Én pedig nem tartom azt értelmes embernek, aki ahelyett, hogy örülne a 2. gyerekének(akit csak most vár ráadásul!)tönkreteszi a várandósságát azzal, hogy azon siránkozik, hogy nem lesz 3. gyereke." - Mibõl gondolod hogy nem örül a második gyerkõcnek? Hol olvastad? "Azt meg egyenesen a butaság jelének tartom, hogy úgy tûnik csak addig boldog a gyerekeivel, amíg azok babák." - Ilyet sem írt... és ezt Te sem gondolhatod komolyan hogy ez így lenne.
Én pedig nem tartom azt értelmes embernek, aki ahelyett, hogy örülne a 2. gyerekének(akit csak most vár ráadásul!)tönkreteszi a várandósságát azzal, hogy azon siránkozik, hogy nem lesz 3. gyereke. Azt meg egyenesen a butaság jelének tartom, hogy úgy tûnik csak addig boldog a gyerekeivel, amíg azok babák. Kövezz meg, de ez nem utal fene nagy értelmességre. Na, szép napot mindenkinek.
Tudom, hogy ez már nem segít neked, kérdezõ, de mi ugyanezen okból döntöttünk a nagyobb korkülönbség mellett. Így a második gyerekkel is nyugis, élvezetes volt az elsõ pár év, nem a túlélésre játszottunk. Hány évesek vagytok? Teljesen kizárt, hogy 8-10 év múlva újra tudtok egy gyereket vállalni?
"Szüljön mindenki annyi gyereket, amennyit akar, csak tartsa is el és nevelje gyereknek megfelelõ körülmények között." - Na ez hogy jön ide???? A kérdezõ már több gyereket NEM TERVEZ! "Aki pedig nem tud valamiért annyit, mint amennyivel babázni szeretne, dolgozza fel. Értelmes, felnõtt embereknek talán sikerül. Talán.." - Igen, ez lett volna a kérdés amire nem kap választ. Én nem tartom a kérdezõt nem értelmes embernek attól még hogy ezt nem sikerült feldolgoznia. Nyilván fel fogja dolgozni, ehhez kért volna kioktatás helyett (hogy ilyen-olyan anyagi helyzetben nem szabad még harmadik gyereket szülni) segítséget.
14-es vagyok. Én egyke vagyok és bármilyen hihetetlen, de nem lett belõlem önzõ felnõtt. Sõt, még normális családom sem volt (ahogy az egyik kedves válaszoló volt szíves nevezni az olyan családot, ahol a szülõk elváltak), anyukám nevelt, ráadásul nagyon jó anyagi körülmények között, mégsem lettem követelõzõ, elkényeztetett gyerek majd felnõtt. Nevelés kérdése az egész.
De én lezártam a témát elmondtam az érveimet, és ettõl függetlenül én szeretnék még a fiam mellé legalább 1et de csak akkor ha megtehetjük, tehát majd 1-2 év múlva.
Szerintem ne mond meg nekem mitõl nem volt olyan jó gyerekként, mert láttam apámat amikor akartam, és rossz volt nem voltak együtt, de sokkal rosszabb volt, hogy másoknak mijük van, mit tudnak venni, hogy mások nem csak vajas kenyeret esznek.
Komolyan ezt nem értem, mi a fenérõl beszéltek pl.: 9es? Persze lehet Téged nem érdekel ha a gyerek nem tud elmenni táborba, csak használt ruhája van, soha sem lesz saját szobája, nem tudod elvinni nyaralni, moziba étterembe, mert inkább szülsz 3-4 gyereket nagyon 2-3 száz ezer Ftra vagy kevesebbre mert a testvér a legnagyobb ajándék, de abba nem gondolsz bele, hogy talán a gyereked nem így gondolja? Inkább lett volna egyedül vagy lettek volna ketten de nyaralhat táborozhat, nem luxus a csoki a mozi???
35 nm-en négyen??? Hát egészségetekre. Aztán a gyerek a hülye, ha nem teljesít az iskolában mert nem tud nyugodtan tanulni, esetleg vágyna egy saját íróasztalra, esetleg nem akarna mindenen a testvérével - a hálátlan kölke, pedig a szülei milyen önzetlenül megadták neki a testvért, most aztán fogja be a száját és éljen boldogan!
Ettõl az "ahol elfér 2 ott elfér 3 is" hozzáállástól hidegrázást kapok. Elfér persze, de ugye egy gyereknek nem csak egy sarok kell a lakásban örök életére, hogy "elférjen". Persze az igények nem egyformák, értem én, de senki ne mondja nekem, hogy 2 gyerek nem kerül jóval többe, mint 1, 3 gyerek, mint kettõ és így tovább. Már persze, ha nem a gyerekeken akarjuk megspórolni a kiadásokat. Szerintem is ésszel kell élni, nem ösztönbõl, mert "jajj de jó babázni". Ezért vagyunk gondolkodó lények.
tejpép...na ja...ez az ami totál fölösleges és rohadt drága!és sima grízt fõzök vízben és gyümölccsel ízesítem, kiváló!!
És nem értek egyet az elõzõvel sem, mert nem mindenki igényli, hogy legyen testvére és ezt én úgy mondom, hogy nekem van nem is egy...
2.vagyok De ez igenis ésszel élés dolga.Mi jelenleg hárman vagyunk, 137ezer forintból élünk.Ebbõl a rezsi 50 ezer, albérlet nincs.De rengeteg pénz a kicsinek a pelusa (Dada márka, nem Pampers stb) , ha cipõ is kell neki, az sem két fillér.Ha tápszeres lesz õ is, akkor az is plusz pénz...Nem fér el kettõ ott, ahol egy is...Nekünk nem telne még egy gyereknek a pelusára, tápszerére, zöldség/gyümölcseire, tejpépére.Ha fiú lenne, ruhái se lennének.Cipõt újat vennék a másodiknak, mert minden baba máshogyan tapossa ki a sajátját.És igen, szeretnénk még gyereket, de egynek adok meg mindent, nem kettõnek semmit.És nem veszek márkásat a gyereknek, sõt eddig egy 150ft-os zoknin kivül semmit nem vettem még neki, mert eddig még rosszabb anyagiakkal éltünk.Nem lesz még egy gyerek, mert én se laknék testvéreimmel egy szobában.Nem lesz még egy gyerek, mert ha nem lenne munkák késõbb majd, akkor lehet egyet még tudnánk ellátni, de kettõt nem.
9es vagyok, 8as nagyon szépen megfogalmazta, ez így van:) amúgy mi 4en élünk 35nm-es lakásban és köszönjük szépen nagyon jól elvagyunk:) )
Nekem 3 hónapos a fiam de már ezen jár az eszem sokszor hogyha igy marad az anyagi helyzetünk nem lesz második.Elkeserit.Hogy ha igy lesz hogy fogom feldolgozni?Talán sehogy, soha.Epp rakerdezett az egyik rokon hogy mig tart a gyed ragyurunk e a masodikra.Mondom nem, nem engedhetjuk meg magunknak.Erre a válasz:hat nem kell majd pl 20000-es hintalo, de legyen teso.Igen am, de ez nem a draga jatekokon mulik.Ha jönne a masodik nagyobb alberlet kellene, nyilvan az dragabb, iskolakezdes tankönyv×2, cipõ×2, tornafelszereles, kirandulasok...hat tudod.Imadkozom hogy törtenjen valami csoda, legalább egy lakásunk lenne, de nekünk ez jutott es örülhetünk hogy ez az angyalka van nekünk.
KÉpzeld 16-os, hogy két olyan barátnõm is van, akik sokan voltak testvérek. Az egyikük nyolcan, a másikuk 10-en, és mindketten azt monjdják, hogy ennél csodálatosabb nem is történhetett volna velük, és maguk is nagy családot akarnak (az egyiknek már van 4 gyereke, a másiknak még nincs). Pedig mindketten elmondták, hogy volt nélkülözés, de az a fajta szeretet és családi élmény, amit megéltek otthon, az mégis vonzó számukra. Sajnos errõl írtam korábban is, hogy egyfajta értékválság van, valószínûleg már Te is ebben nevelkedtél (ezért nem is hibáztatlak!), Te is ezt adod tovább a gyereke(i)dnek, hogy a jó cipõ és a saját szoba mindennél fontosabb...
9-10. te lehet jól elvagy, de a gyerekeid utálni fogják ezt a helyzetet, ha nagyok lesznek... Szerintem meg marha nagy felelõtlenség, ha valaki csak azért szüli halomra a gyerekeket a megfelelõ körülmények nélkül, hogy babázhasson, meg jaj de cuki sok kis gyerkõc... Az nem érdekli az ilyen szülõket, hogy sok esetben elveszik a lehetõséget a gyerekeiktõl, hogy mondjuk tanuljanak? Kérdezõ: én téged sem tudlak megérteni, nem hogy a gyerekeiddel foglalkoznál, máris azon szenvedsz, hogy nem lesz több...
Ja, minek kell szélsõségekben gondolkozni - minek kell minden egykét minimum magának az ördögnek beállítani?
Azért, mert ti nem vágytatok külön szobára, külön zugra, nem biztos hogy a gyerekeid sem fognak rá vágyni.
Arra írtam, hogy jön a sok szöveg ahol 1 van megfér 2 meg ahol kettõ van megfér 3, erre írtam, hogy sokan még moziba sem tudnak elmenni, de azért ott a 2-3-4 gyerek.De mindegy nem vitatkozom ha neked jó 35m2en élni 4en akkor hajrá. Mellesleg attól senki sem lesz önzõ, mert gyerekkorában nem kell szûkölködni, egymás hegyén-hátán aludni.
21-es, ha már átmentél személyesbe. Az én férjem is pedagógus, és így van 3 gyermekünk, szóval nagyon jól tudom, hogy milyen abból megélni. Másrészrõl azt írod, anyád egyedül nevelt, tehát nem volt normális családod, ebbõl egyenesen következik, hogy nem volt olyan a gyermekkorrd, mint jó lett volna, de ez nem a pénz miatt volt, hidd el. (Engem is anyám nevelt fel, tudom mirõl beszélek)
19-es vagyok: ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki csak 1 gyereket szüljön. De ez a "kell a testvér" hozzáállás elég idegesítõ. Az, hogy valakinek boldog gyerekkora lesz-e, nem a testvérek számától függ.
Már bocsi tudom mik az értékek és képzeld nekem fontos az is, hogy a gyerekemnek legyen jó cipõje és saját szobája, tudod nekem egy tesóm volt, anyukám egyedül nevelt minket, nem volt sok pénzünk, még jó hogy apukánknak jól ment, sosem volt saját szobám, nem tudtunk mindig nyaralni aztán jobban mentek a dolgok, gyerekként nem volt jó, hogy van, hogy alig van valami a hûtõben stb.Nem tehetett róla anyukám pedagógus fizetés az siralmas.tehát tudom milyen az amikor az embernek csak az alap dolgokra telik, más igényem is van nem csak gyereket nevelni, szeretek utazni, nyaralni, mozizni, elmenni étterembe, vásárolgatni, állatkertbe, múzeumba, színházba, strandra stb. Szerintem az élet nem csak abból áll, hogy van egy lyuk ahol tudunk aludni, dolgozunk, a gyerek oviba, iskolába jár néha elmegyünk sétálni, játszótérre, kirándulni, mert másra nem futja.
Persze, nem magától értetõdõ, hogy a sok gyerekes szülõk "jól csinálják", de az sem, hogy az egy gyerekes szülõk jól csinálják. Olyan gyerek is van, akinek 600 féle játéka van, volt az összes nyelvi és kalandtáborban, de a szülei nem foglalkoznak vele és felnõtt korára magányos önzõ ember lesz belõe. Egyik sem törvény szerû.
Nekem meg több olyan ismerõsöm is van, aki utálta hogy diákmunkázni kell, hogy folyton nekik vannak lepasszolva a kicsik, hogy folyton gúnyolták õket a használt-szakadt ruha miatt, akik egy osztálykiránduláson sem voltak mert nem volt rá pénz. Arról nem beszélve, amikor felnõttként egymáshoz sem szólnak, max amikor az örökségen kell összeveszni.
Én még azt sem tudtam feldolgozni hogy második sem lehet. Mindig benned lesz, és ott fog motoszkálni, és legbelül fájni fog akármikor erre gondolsz.....:(

Lehet hogy valami baj van a masodik terhessegemel? 30 hetes vagyok es nagyon gyenge vagyok, sokat kemenykedik a hassam, szedulok, faj a babam minden mozgassa, oszefut ellotem a kep

tudom masodik terhesseg es tudnom kenne de a kislanyomal jol ereztem magam es most egyartalan nem vagyok jol,most is remeggek.miert van ez?bocs az ekezzetek miatt es a helyes irasert

Legjobb válasz: Nekem ugyanez a bajom,szinten masodik baba. Nalam durva vashianyt es verszegebtseget allapitottak meg.En sajnos ajulni is szoktam es a 5 etes korom ota kuzdok a hanyingerrel is.Mosr vagyok 29 hetes terhes. Nekem az elso gyerekem fiu es vele egeszjo terhessegem volt es most is fiut varok. Neked milyen nemu a babad?

Nekem ugyanez a bajom, szinten masodik baba. Nalam durva vashianyt es verszegebtseget allapitottak meg.En sajnos ajulni is szoktam es a 5 etes korom ota kuzdok a hanyingerrel is.Mosr vagyok 29 hetes terhes. Nekem az elso gyerekem fiu es vele egeszjo terhessegem volt es most is fiut varok. Neked milyen nemu a babad?
A kérdező hozzászólása: a dokim aszt mondta hogy minden rendben van
Lehet vérszegénység, vas és vitaminhiány!
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen
alacsony vernyomas miatt is lehet. en is gyakran szedulok, allandoan faradt es gyenge vagyok a vernyomasom miatt.
Szerintem is vérnyomás vagy vagy vitaminhiány. Meg nem egyforma a két terhesség. Elsõnél semmi bajom nem volt, teljesen aktív voltam a végéig, másodiknál folyton rosszul voltam, fáradékony voltam, hányingerem volt szinte végig. Szerintem mond ezt el az orvosnak, csináltat esetleg egy vérképet, és abból kiderül.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen.en is kisfiut varok.kellemes babavarast

Létezik hogy 9. héten már a babát érzem? Második terhesség. Bővebben lent.

Tegnap el?tt este kezd?dött, úgy feküdtem, hogy félig a hasamon, félig oldalt, és akkor középen-jobbra éreztem valami kis furcsa bökést. De elég lightos volt, nem is tulajdonítottam neki jelent?séget. Aztán tegnap este megint ugyanezt éreztem, csak középen. Ma este meg kicsit középtájon-jobb oldalon. Lehet ez a baba mozgása már? Az els?t is nagyon korán, már a 14. héten éreztem!

Legjobb válasz: En nem hinnem, de nylvan te erzed. Mindenesetre ha ilyet mondanak, akkor azon mosolyogni szoktam egyet. A masodik babat 12 hetesen ereztem eloszor es en mar azt is durvanak tartottam es napokig azt gondoltam, hogy biztosan tevedek, csak eppen rendszerese maradt. De a 9. het nekem hihetetlen. Ettol fuggetlenul persze lehet. Nyilvan tudod, hogy 9. heten a mehed meg nagyon kicsike egy nagyobb ludtojasnyi, vagy kisebb okolnyi kb es meg javaban a szemeremcsont mogott van. Ha ott erezted a mozgast, akkor talan lehet a baba.

"Tehát kb a medencecsont magasságában a köldök alatt, és tõle kicsit jobbra, balra, vagy tök középen." Ezt csak most olvastam. Ha itt erzed, akkor sajnos meg BIZTOSAN nem a babat erzed, mert a baba meg nincs ott. Nezd meg mondjuk ezt: http://www.google.hu/imgres?q=fundal+height&hl=hu&sa=X&biw=1.. Meg jo par het kell, hogy ott erezhesd.
En nem hinnem, de nylvan te erzed. Mindenesetre ha ilyet mondanak, akkor azon mosolyogni szoktam egyet. A masodik babat 12 hetesen ereztem eloszor es en mar azt is durvanak tartottam es napokig azt gondoltam, hogy biztosan tevedek, csak eppen rendszerese maradt. De a 9. het nekem hihetetlen. Ettol fuggetlenul persze lehet. Nyilvan tudod, hogy 9. heten a mehed meg nagyon kicsike egy nagyobb ludtojasnyi, vagy kisebb okolnyi kb es meg javaban a szemeremcsont mogott van. Ha ott erezted a mozgast, akkor talan lehet a baba.
szerintem lehetséges, bár ez egy nagyon korai idõ még. De állítólag 2. babánál minden korábban érkezik.
Hasonló kérdést szerettem volna kiírni, de bele ütköztem a te kérdésedbe így már nem kell bajlódnom.Most várom a második babámat 10 hetes terhes vagyok és én is érzem a pici mozgását, nem félreérthetõen.És fõként akkor ha az oldalamon fekszem, így nyugodtabb vagyok hogy nem hibbantam meg.+ az elsõ babámat 13-14 hetesen éreztem.
Szerintem lehet, bár most én a harmadikkal éreztem 9 hetesen, de nem mondtam senkinek, mert hülyének néztek volna.Pedig igaz :) )
Szia! Az elsõt én is a 14. héten éreztem!És mosta másodikat 10 hét körül én is!Én akkor ha a jobb oldalamon fekszem, és fõleg ha a kislányom is odatolja a kis popóját!Akkor jön a baba is! :) De most már hiányolom, hogy nem érzem sûrûbben!Bár van nap, hogy többször is, de van hogy két napig semmi!Már örülnék, valami rendszerességnek :) 14 hetes vagyok már! Tuti Õ az! :) 23 hós kislán és 14 hetes pocakbabai anyuja
Igen , tuti azt érezted. Nekem is az elsõ már a 14.héten megmozdult, most a 2. baba már 9 hetesen. 40+3hkm
A kérdező hozzászólása: Jól van, akkor nem vagyok egyedül! :) Már kezdtem tiszta hülyének érezni magam! De ez egy annyira más érzés mint eddig a beleim, hogy nem lehet más! Meg az is fura hogy pont azon az intervallumon belül érzem, ahol kb van a baba. Tehát kb a medencecsont magasságában a köldök alatt, és tõle kicsit jobbra, balra, vagy tök középen. Fura, de nagyon örülnék neki ha tényleg a baba lenne! Legalább innentõl tudnám hogy minden oké vele, nem csak a nagy bizonytalanság lenne!
Nekem harmadik babó és pont ugyanez a dilemmám, mint neked. Én is 9 hetes vagyok és az elmúlt napokban kétszer is meg mertem volna esküdni, hogy a babót érzem. A nagyobbjaimat is korán éreztem, igaz, én a másodikat késõbb, mint az elsõt, de lustább pocaklakó is volt, meg elöl volt a lepényem. De a 16. héten már õt is. Az elsõt a 14-en.
Én is 9 hetesen kezdtem érezni! Biztos voltam hogy azok a finom kis bökdösések a babám mert mikor 10 hetes lettem az orvos UH-n megnézte a babát és akkor vált nyilvánvalóvá páromnak is hogy tényleg mert akkor is éreztem. Holnap leszek 16 hetes és egy kis szünet után most kezd jobban reklamálni ha nem jól fekszem ill. jelentkezni hogy van. :) Alig várom a csuklós idõszakot!

Hany hetesen erezted eloszor a babad mozgasat a masodik etrhessegnel?

Legjobb válasz: Elsõt 18 hetesen, másodikat pedig csak 21-22 hetesen. Már kezdtem aggódni, de megnyugtattak, hogy rengetegen vannak vele így. Nem törvényszerû, hogy a másodikat elõbb érezze az ember. Pedig próbáltam feküdni oldalt, hanyatt, hideget inni, cukrosat enni, de mégsem éreztem.

Elsõt 18 hetesen, másodikat pedig csak 21-22 hetesen. Már kezdtem aggódni, de megnyugtattak, hogy rengetegen vannak vele így. Nem törvényszerû, hogy a másodikat elõbb érezze az ember. Pedig próbáltam feküdni oldalt, hanyatt, hideget inni, cukrosat enni, de mégsem éreztem.
Én a 14. hétben voltam mikor a 2. baba mozgását éreztem , az elsõnél meg 17 hetesen éreztem elõször babamozgást :-)
A második babát 15 hetesen éreztem elõször. Jobban mondva akkor voltam benne biztos, hogy õ az.
11. héten bizonytalanul, 13. héten határozottan
Elsõ babát 17 hetesen éreztem elõször, a másodiknál egyszer nagyon korán éreztem, hogy mocorog(13.hetesen), de nem mertem elhinni hogy õ....aztán hetekig semmi, majd a 16. héten mondtam 100%ra, hogy õ az!
Szia! Múlt héten volt pár gyanús kis pillanat, ezen a héten már biztosan érzem:) 18 hetes vagyok. Az elsõt is ilyenkor éreztem elõször.
17 hetes vagyok a második babámmal, már 2-3 hete érzek valamit, de eddig nem mertem elhinni, hogy a pici az. Most már biztos vagyok benne.
Elsõ babát a 15. héten, a másodikat 11 hetesen és 6 naposan, és onnantól miden nap, napi 4-5X. 13 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. 13 hetes vagyok a masodik babaval es mar varom en is hogy erezzem a piciket:)

60 kg-os kismamák. Szült közületek 3, 50 kg körüli babát? 37 hetes vagyok 3300 g-ot mért a doki. Mennyi lesz ez még a végére? Második baba az elsõ 3100 g volt alig bírtam megszülni. Mi lesz velem? Vagy a második tényleg könnyebb?

Legjobb válasz: Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)

Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)
Ez a 60kiló melyik súlyra vonatkozik, a terhesség vége felére, vagy teherbeesés elõtti súlyra? Én kb ennyivel estem teherbe 3900gramm és 57cm lett a babám, császár lett, de azért, mert rosszul feküdt!
Ezt nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a végére. Lehet meglepõdsz és születik egy 2970 grammos babád. De lehet lesz 3800 gramm. Ezt nem tudni. Ugyanis ezek nem pontos mérések, csak becslések. Van amikor egész pontosan becsülnek, de van amikor jönnek a meglepetések, hogy vagy fél kg-al kisebb vagy nagyobb gyerek születik a becsült súlynál. Amúgy most már egyrészt bármelyik pillanatban akár megszülhetsz, a másik meg, hogy a legvégén azért már nem híznak olyan sokat a babák. Az átlagoshoz képest túl nagy súlyú babád nem lesz ezek a becslések alapján. Nekem 33 hetesen becsülték 3300 grammra a fiamat, õt jól tippelték, mert mondták, hogy 4 kg körüli súllyal fog születni. Egészen pontosan a 38. héten született 3960 grammal.
Én 57 kg-al estem teherbe, 67 voltam mikor szültem. 4100 grammos fiamat természetes úton szültem, igaz mindent vitt, annyira hogy a második császár lesz valószínûleg. De nem ez a lényeg szerintem, hanem a csípõ szélessége is közrejátszik, nekem elég széles.
60 kg-al indultam neki a terhességnek. 40+0-ra született a fiam 57 cm-el és 3780 g-al. Azt mondta az orvosom, hogy a második baba általában nagyobb súllyal születik. 12 hetes terhes vagyok, de már most félek.
Nekem a második gyerekem 1100grammal és 9 cmel volt kisebb mint az elsõ, pedig Õ is idõre született.

Anyukak lehetseges hogy 14hetesen erzem mar a babam mozgasat? Masodik baba. Ti mikor kezdtetek erezni?

tegnap kifejezetten biztos voltam benne h ot erzem.De csak 2x es nagyon kis szarnycsapasokat.Lehetseges?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. Én az elsõt 13+2 hetesen a másodikat 20 hetesen éreztem meg. (pont fordítva mint szokott) :D

Persze, hogy lehet. Én az elsõt 13+2 hetesen a másodikat 20 hetesen éreztem meg. (pont fordítva mint szokott) :D
Szerintem igen, én 13 hetesen éreztem a másodikat, az elsõt 23 hetesen :)
Én az elsõt 16 hetesen, most a 2. már 13 hetesen éreztem néha...szóval igen..lehetséges:) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: de joo, koszonom.Azert bennem volt h hatha belmozgas, de az azert mas szokott lenni.Imadom ot.Elso fiamat 18hetesen ereztem meg.
17 hetesen, elsõ baba, nem vagyok vékony.
Elsõt 14 hetesen, másodikat 16 hetesen, harmadiknál 10 hetesen éreztem, hogy mintha pezsegne vagy egy buborék szaladgálna a pocimban. :)

Mindenhol azt olvasom, hogy a babat koran 14-16 hetesen erzik eloszor az anyukak (masodik vagy tobbedik terhessegnel), nekem masodik terhessegem, 18 hetes vagyok de csak neha erzem hogy bizsereg, csiklandoz, hagynazik. Ugye mas is volt igy ezzel?

Doki szerint elol tapadt meg a mehlepeny azert erzem kesobb.

Legjobb válasz: Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.

Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.
Ne aggódj, én pontosan 18. Hetesen éreztem elõször :-) Na azóta meg sem áll :-) bár már kinn elevenkedne... 38+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!nem az elso terhessegetek, ugye? en az elsot is 21 hetesen ereztem eloszor
Szia. En nem ereztem hamarabb a masodik terhessegnel, elsonel a 21.het kornyeken, masodiknal szinten.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!