Találatok a következő kifejezésre: A babám lent van (89 db)

Ha a babám csuklását egészen lent érzem, az azt jelenti hogy a feje lent van?

Hetek óta ha csuklik akkor egészen lent érzem. Nem tudom mennyi helye van még odabent, lehet hogy így is marad? 30 heteske

Legjobb válasz: Én is mindig lent érzem és sajnos még fent van a fejecskéje.

Én is mindig lent érzem és sajnos még fent van a fejecskéje.
Én hétfõn töltöttem 30. hetemet, biztos lent van, nekem is lent van már két hónapja és azt mondták már nem fog onnan elmenni.Nekem a köldököm fölött balra vannak a talpai bordához egész közel már jól tud az édesem vele rugdosni.De menned kell kötelezõ uh-ra a héten elvileg vagy köv héten ott úgyis meglátod.Én tegnap voltam.
A kérdező hozzászólása: Múlt héten voltam UH-n, sajnos nem sokat láttam, ez a doki nem arról híres hogy mutogatná hogy mi micsoda:( A lábait elég gyakran a bordáimra támasztja, nem hiszem hogy a kezével olyan nagyokat tudna nyomni, tehát gondolom hogy fejvégû.
Szia!Én is egészen lent érzem és nekem legutóbb fejjel lefelé volt!
Attól, mert a doki nem mondja, még rá kellene írniuk a leletre, hogy hogy fekszik a pici. Legalábbis nekem mindig rá van írva! Nézd meg, hátha! Amúgy sok baba már idejekorán befordul. Persze már túl sok helye nincs forgolódni, szerintem ha fejvégû, akkor az is marad már. Ha lent érzed a csuklást, akkor nagy eséllyel van lent a fejecskéje!
Szia, az én manómat is nagyon lent érzem, mikor csuklik. És õ már 30-32 hetesen befordult. Ha nagyon izgulsz, akkor beszélj vele, hogy most még nem kellene hogy így feküdjön. (most komolyan, az enyém is akkor fordult be, amikor mondtam neki, hogy majd lassan már lefelé kellene feküdni. Csak egy kicsit szófogadóbb volt a kelleténél. Remélem amikor megszületik akkor is ilyen lesz:) ). Ne izgulj, nem lesz baj, ha õ úgy érzi jól magát hát legyen.
Hát ez pontosan annyit jelent, hogy farfekvéses. Mit jelent a 6 hónap, hány hetes vagy?
Nekem a 22. heti UH-on fejjel lefele volt, a múlt héten(25.hét) az urológusom azt mondta, hogy azért fáj a hasam alja, mert rajta áll a hólyagomon.Tehát akkor már a lába volt lent. Sok helyük van még ilyenkor(még ha mi nem is úgy érezzük), forgolódik, izeg-mozog.Nyugi!
Nekem is farfekvéses volt. Most nem tudom, de szerintem már befordult.
Szia! 25 hetesen nekem is farfekvéses volt, én is megijedtem. Az doki azt mondta, hogy ezen még ne izguljak, mert általában a 34. hétig befordulnak. Majd kiderül, addig még van idõ. Remélem minden oké lesz. 27hkm
Az én lányom 39. hét után fordult be. A császárra mentem volna másnap, mert a doki azt mondta, hogy OKÉ, hogy farosat is meg lehet szülni, de az elsõ babám is nagy volt, így nem kockáztat. Reggel jelentkeztem, kötelezõ vizsgálatok, és az én ügyes lányom megfordult :-D. Egy héttel késõbb született, természetes úton 4, 5 kilóval :-D
Attól még hogy faros nem lesz baja, így is születnek babák makk egészségesen. Nem is mindegyik doki császároz ilyenkor, bár a legtöbb nem vállalja a sima szülést. De a babád ettõl még nem lesz beteg.
Nem lesz semmi baja, de 25 hetesen még bõven van helye forogni. A fiam is csak a 34. héten fordult be, még van ár idõ bõven.
25 hetesen lehet, hogy mire kiértél az ajtón, már máshogy feküdt.
A kérdező hozzászólása: szoval csak annyi a kulombseg ha nem fordul be akkor csaszar lesz? de nem lesz baja ugye?
Szia! Hát, a 6. hónapban még simán fent volt az én babám feje is, ijesztgetets az orvos, hogy "lehet h ebbõl császár lesz , ha nem fordul be" , kb. 7 hónaposan mentem vissza uh-ra, akkor már lent volt a feje. Hát ennyi....:) Nem tudom, mennyi a "határ" amíg befordulhat, de még a 7., akár a 8. hónap tájékán is lehetséges!
A 35. hétig volt faros a lányom, már azt hittem be sem fordul, de megtette. :) Egyáltalán nem baj, ha a 6. hónapban még nincs fejjel lefelé, mert még van helye és ideje is forgolódni. Valakinek hamarabb befordul, valakinek meg csak az utolsó hetekben, mindegyik normális dolog lehet. Átlag 28-32.hét között fordul meg (de ez csak az átlag, úgyhogy bármikor megfordulhat még). Aggódnod még felesleges.
A kérdező hozzászólása: 25 hetes
Én most 30 hetes vagyok és minden vizsgálaton farosan volt. Majd meglátjuk hogy befordul-e vagy nem.Így is úgy is ki kell majd jönni a drágámnak de majd akkor idegeskedünk rajta most még nem :)

Jól gondolom? Ha a köldököm felett érzem erőteljesebben a babát, lent szemérem tájékon pedig gyengébben, akkor valószínűleg lefelé van a kis buksija? 26 hkm

Legjobb válasz: Attól, hogy még nem fordult be véglegesen, még lehet, hogy már most fejvégû. Az én kisfiam is úgy volt tegnap UH, de persze ilyenkor még mozgolódnak sokat. 26+3 hkm

Attól, hogy még nem fordult be véglegesen, még lehet, hogy már most fejvégû. Az én kisfiam is úgy volt tegnap UH, de persze ilyenkor még mozgolódnak sokat. 26+3 hkm
Szia! Nekem pár hete nézték akkor még alul volt a popsija és a köldököm felett volt erõsebb. Szóval öklözött. :) Viszont, vasárnap voltam dokinál, ott már beékelõdött a feje és ugyanúgy érzem. Szóval lehet bármi. Boldog babavárást! 32 hkm
ha jol tudom utolso hetekbe fordul csak be a baba 30-35 körül
Lehetséges hogy ugy fekszik!Én is pár napja voltam Uh-on és a doki azt mondta hogy lent a feje, fent a lába.Pár óra mulva meg már megint lent éreztem a rugásokat!24 hkm
Én is általában így érzem: a köldököm felett kitapinthatóan kidugja valamijét (valszeg a feneke az), a köldököm alatt, szemérem tájékon meg kapirgálásokat érzek még mindig, talán a kezével kapirgál. Nekem õ is, és a fiam is már hamar befordult fejjel lefelé, már a huszonxedik héten. Valóban lehet, hogy mozog, és forog még, én ebbõl nem veszek észre semmit, és bármikor uh-n vagyok/voltam, mindig fejvégû. A hasam is olyan lent van végig, emlékszem ez a fiamnál is feltûnt közel 3 éve.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) csak párom nagymamája szülésznõ volt hajdanán és nem akartam megbántani, hogy nekem ne magyarázza meg, hogy ilyenkor csak egyféle pozitúrában lehet a babám.. mert hogy szerinte ilyenkor nem érezhetem még ott a lábacskáit.. de hogy mondhat ekkora badarságot, ha két gyereket szült és még ráadásul szülésznõként is dolgozott? ejj, most örülök, hogy nem vagyok egyedül és hogy biztosítottatok, hogy igenis érezhetem.
Lehet, még van helye forogni...az én elsõ és 2. terhességkor szintén nagyon gyorsan befordultak a babák, most a 3. pici inkább keresztbe van.26hkm
én=nekem

1 hónapos a babám megfázott. Van valami praktika? A többi lent.

meg vagyok fázva szerintem ? is elkaphatta.még csak annyi hogy szörcsög nagyon,ny?gös láztalan.ma éjjel kezd?dött.az lenne a kérdésem hogy hívjak e orvost már?vagy van valami jó praktika? pl oscillococcinum.köszi el?re is.

Legjobb válasz: Orrszívás,amilyen gyakran szükséges,csecsemõ orrcsepp. Ha szükséges sterimarral oldhatod a váladékot. Náthára más nem kell. Orvoshoz,meg akkor vidd,ha rosszabbodik,vagy láza is lesz.

Orrszívás, amilyen gyakran szükséges, csecsemõ orrcsepp. Ha szükséges sterimarral oldhatod a váladékot. Náthára más nem kell. Orvoshoz, meg akkor vidd, ha rosszabbodik, vagy láza is lesz.
Ha orvos kell, ne ti menjetek, hanem hívjátok ki! Most terjed a 3 napos láz, meg hányós vírus, nem kéne, hogy elkapjátok. Jobbulást nektek!
Az én kicsim is meg volt fázva 6 hetesen.Én csak az orrát szívtam ki, de elõtte csepegtettem neki anyatejcsit a nózijába, vártam egy kicsit(2-10 percet)és utána szívtam ki. Szépen rendbe jött igaz legalább egy hétig tartott.De orvoshoz vinni felesleges ha más baja nincs.Esetleg vehetsz a patikába valamilyen homeós orrsprét is, amit az orrszívás után adsz neki.Tehát a következõ:Anyatej-orrszívás-orrspré.Nekem ez mindháromnál bevált.
Coryzalia kifejezetten náthás orrfolyásra van, és homeos, babák is kaphatják.

Ha a feje lenn van a babának, teljesen mindegy, hogy merre fordul? Lábakkal jobbra, balra vagy befelé, kifelé?

36 hetes vagyok, a babám feje már lenn van, valószín? már be is illeszkedett a helyére, mert eléggé nyom. Az érdekelne, hogy mindegy e a fekvési pozíciója a szüléshez.

Legjobb válasz: persze, foroghat még, mármint oldalra, szóval érted. faros már nagy eséllyel nem lesz:) én régen találtam youtube-on egy videót, amin bemutatták, hogyan forog a szülõcsatornában a baba, szóval nem mindegy merre néz, de menet közben forog, hogy mindene kiférjen majd. most persze nem találtam meg...

persze, foroghat még, mármint oldalra, szóval érted. faros már nagy eséllyel nem lesz:) én régen találtam youtube-on egy videót, amin bemutatták, hogyan forog a szülõcsatornában a baba, szóval nem mindegy merre néz, de menet közben forog, hogy mindene kiférjen majd. most persze nem találtam meg...
A kérdező hozzászólása: Köszi, azt láttam én is, csak abban nem voltam biztos, hogy jól érzem, hogy még forog:D
Nálam elég korán befordult a bébi és végig a popsiját mutogatta nekünk az uh-n nem is tudtuk, hogy fiú vagy lány:) Kifelé „hogy jött” az nem tudom de ha emlékeim nem csalnak akkor talán akkor is a pofija lefelé nézett. Tehát nálunk nem változott. De persze ez nem biztos:) Szép baba város és majd babázós napokat:)
szia én 38+6 vagyok, én ugyanigy érzem mint te, néha van kedve akkor megfordul, egyszer bal oldalon van kis segge egyszer jobb oldalon. de afeje már lent van , akkor lent is marad. ha jön kifelé akkor lefelé van az arca mikor kibujik a feje akkor a jobb combodat kell nézze..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:D

31. hetes vagyok, és nagyon parázok, hogy koraszülött lesz a babám! Sok tünet utal rá! A méretei is nagyobbak, mint amennyinek lennie kellene, a hasam lent van, és nagyon keményedik. Mit csináljak? Vagy csak túlkomplikálom a dolgokat?

Ezen kívül rengeteget járok pisilni, nem tudok aludni, és nincs étvágyam!

Legjobb válasz: Ha a hasad keményedése rendszeres ( kb több mint 4 X óránként) az tényleg nem jelent jót. A többi tünetedet bármi okozhatja. Keményedés elleni tippek: 1. pihenés 2. 3X 2 Magne B6 3. napi 3 X egy fél dl kognac Az utóbbi nem vicc, nálam a 30 héten kezdõdött ugyanez, csak a szülés is beindult. Orvosi javaslatra volt benn a kórházi hûtõben a Napoleon, és a dokim minden nap megkérdezte, "bevettem-e" a "gyógyszert" Végül kihúztuk a 36. hétig, pedig négyszer beindult a szülés....

Ha a hasad keményedése rendszeres ( kb több mint 4 X óránként) az tényleg nem jelent jót. A többi tünetedet bármi okozhatja. Keményedés elleni tippek: 1. pihenés 2. 3X 2 Magne B6 3. napi 3 X egy fél dl kognac Az utóbbi nem vicc, nálam a 30 héten kezdõdött ugyanez, csak a szülés is beindult. Orvosi javaslatra volt benn a kórházi hûtõben a Napoleon, és a dokim minden nap megkérdezte, "bevettem-e" a "gyógyszert" Végül kihúztuk a 36. hétig, pedig négyszer beindult a szülés....
Szia! A dokiddal beszélj, majd õ megmondja, hogy mi a helyzet veletek! Én napi 3x1 Magnerotot szedek, hogy ne keményedjen a pocim, mégis éjszakánként elõfordul, szerintem ez normális. Én is keveset alszom éjjel, sokszor kelek fel pisilni (3-4x), de rengeteget mocorog a fiam, vagy épp Apa horkol és akkor a baba is felébred és tornázik egy jót. Csak egy vélemény: a pocid attól is lejjebb mehet, hogy a babád befordult, nálam ez a helyzet. A babám a 32. héten már 2040 grammos volt! 33 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Magnéziumot még csak napi 3*1-et írt az orvosom... A konyakos trükköt én is hallottam már, csak még nem mertem kipróbálni (pláne a Magne B6 mellett). Magzatvíz nem szivárog, vagyis szerintem az a bizonyos kellemetlen szagú folyás (minimális mennyiség) még nem az! Vagy igen? De az már van kb 3 hete?!
A kognac-os anyuka vagyok. Én 10 g-os (!) magnézium infúzió mellett ittam a kognacot, + a napi 3X2 Magne B6. Nyugodtan kipróbálhatod! Míg nem volt magnézium infúzió, meg magne B6, alkoholos infúziót kaptak a fenyegetõ koraszülésre a kismamák :-) Csak volt, akinek nagyon megtetszett.....Így jött a magnézium. Az alkohol izomlazító hatása folytán jótékony, ellazítja a gyakorlatozó méhizomzatot. Ilyen mennyiségben semmi káros hatása nincs, persze csak mértékkel... :-)
Szia! Ne aggódj! Ez a végével ár, és egyik sem koraszülésre utaló jel. Ha nem görcsölsz, nincs vérzés, magzatvízszivárgás, akkor ez már normális. Magnéziumot szedsz a keményedésekre? Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Szerintem, ha ennyire aggódsz beszélj a védõnõvel vagy az orvosoddal.

Van két verzió amire kiváncsi lennék. Azok a kismamák akik súlyos kokainfüggők, hogyan szoknak le róla úgy, hogy a babának ne ártson vele? (Többi lent)

Mert ugye véleményem szerint legalább annyira ártalmas a babának,hogy megvonja magától minthogyha használja...A másik verzió az mennyire ártalmas,ha várandóssága alatt egyszer kétszer használja?

Legjobb válasz: Súlyos kokainfüggõ nem tud leállni róla, ez nem oylan mint a cigi (jobb esetben) h leteszi, mert babát vár. Egyébként azontúl h a babának szellemi-fizikai gondot okozhat (kis súly, koraszülés, szellemi elmaradottság...) pluszban õ is kábszeresen fog megszületni, és nem viccelek, le kell szoktatni a drogról, mert ott van a kis szervezetében, és függõ :( Olyanról meg nem is hallottam, h vki "egyszer-kétszer" használja. Vagy rendszeresen vagy sehogy.

Súlyos kokainfüggõ nem tud leállni róla, ez nem oylan mint a cigi (jobb esetben) h leteszi, mert babát vár. Egyébként azontúl h a babának szellemi-fizikai gondot okozhat (kis súly, koraszülés, szellemi elmaradottság...) pluszban õ is kábszeresen fog megszületni, és nem viccelek, le kell szoktatni a drogról, mert ott van a kis szervezetében, és függõ :( Olyanról meg nem is hallottam, h vki "egyszer-kétszer" használja. Vagy rendszeresen vagy sehogy.
Konkrétan megszületik a gyerek és egész nap üvölteni fog mert már pár óra után elvonási tüneti lesznek. Azok az újszülötek, akik anyái kokaint használtak a terhesség alatt és függõk voltak, függõként, vagy maradandó születési rendellenességgel jöhetnek a világra. Baromi nagy különbség van egy cigizõ és egy kokainozó kismama között.
Ez önámító baromság, ne is haragudj. Azért a kávèt ne vegyük màr egy kalap alá a kokainnal.
A kokain maradandó szívkárosodást okoz, már akár egy használat után. Többek között... A dohányzás is káros nagyon, de a kokain hatványozottabban! Persze sok dohányosnak születik látszólag egészséges gyereke, de arra senki nem gondol, h évekkel késõbb is lehet beteg tõle, csak akkor már senki nem gondol arra, hogy az a betegség a terhesség alatti dohányzás miatt van...
NE valalljon gyereket egy kokain fuggo, ha becsuszik, vetesse el! ijen esetben nem lennek az ab ellen. A kave vagy cigaretta elhagyhato terhesen, a kokaint nem lehet csak ugy abbahagyni... es nem is emlithetto az elobbiekkel egy lapon... en is kismama vagyok, es nem gondolom hogy az hogy nem dohanyzok, nem kavezok, es egeszsegesen probalok etkezni tul hisztizes lenne... egyszeruen csak mindenem a szuletendo gyermekem, es az etelben levegoben igyis eleg egeszsegre karos anyag van, akkor en miert mergezzem, tegyem ki egeszsegtelen dolgoknak addig amig vigyazhatok is ra? ez nem hiszti, hanem szeretet... egy kokainos no ne vallaljon gyereket, mert sajat magaval kapcsolatban sem tud felelosseg teljes, ertelmes dontest hozni...
Ha egy kokainfüggõ terhes lesz, a legjobb amit tehet, hogy elveteti a babát. Ha mindenképp gyermeket szeretne, akkor álljon le mielõtt teherbe esik. Abortuszellenes vagyok, de ilyen esetben ezt tartom a legjobb megoldásnak.
A kérdező hozzászólása: Nyilván ártalmas nagyon is, de ártalmas a kávé is ártalmas az elvétve cigi is (de rengeteg embert ismerek pl aki végigcigizte a terhességet és nem vetélt el nem lett nyomorék a gyerek...)Egy ismerõsöm szerint nagyon is aggódnak a kismamák, pedig a titok, hogy nyugodtak legyenek és természetesek...
A kérdező hozzászólása: Jaj elirtam! A babó feje van lent! :) )
Szia.Nyugi nem lehet több 1-2 hétnél! :) Komolyra fordítva, nálam már 35 hetesen így volt, és a 39+5napra szültem .

Első babám várom, 36 hetes vagyok. Szerintetek lent van már a hasam? Tippelnétek nekem (akik már szültek), hogy még mennyi idő lehet a szülésig ebből következtetve? Jó nagy babának mérték.

http://www.kepfeltoltes.hu/view/130402/502652112v_www.kepfel..

Legjobb válasz: Nincs még lent a hasad. Sajnos ebbõl kb. olyan eséllyel jósolható meg, mint kávézaccból. De kitartást, nemsokára babázhatsz!

Nincs még lent a hasad. Sajnos ebbõl kb. olyan eséllyel jósolható meg, mint kávézaccból. De kitartást, nemsokára babázhatsz!
2-3 hét sztem.
Nincs lent a hasad. 2-5 hét múlva szülsz! Semmit nem jelent ez a haslemenõs dolog. Sõt, a nyákdugó sem jelent semmit! Nincs olyan jel amivel hetekre elõre meg lehetne jósolni a szülést.

Tegnap mikor együtt voltunk a párommal, nagyon fájt a méhszájam. Nagyon lent van, nyitott. Ez most mit jelent? Ilyenkor van esély a babára?

Legjobb válasz: Van esély babára, és egy jó nagy fertõzésre is! Nem értem minek nyúlkáltok magatoknak fel, attól nem lesz hamarabb baba! Fõleg ilyenkor, amikor babát terveztek, ki tudja milyen kis bacit viszel oda fel, aztán jönnek a gondok......

Van esély babára, és egy jó nagy fertõzésre is! Nem értem minek nyúlkáltok magatoknak fel, attól nem lesz hamarabb baba! Fõleg ilyenkor, amikor babát terveztek, ki tudja milyen kis bacit viszel oda fel, aztán jönnek a gondok......
Ilyenkor nagyobb az esély.
valoszinu azert "nyulkalt" mert fajt a mehszaja es kivancsi volt.Sajat maganak azt csinal amit akar. egyebkent akkor szabadult ki az erett petesejt minden bele tokeletes volt az idozites.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tényleg azér nyúltam fel, mert fájt, s tudni szerettem volna, hogy mi van odabent. A fertõzésrõl csak annyit, hogy van igazság abban amit írtál, de akkor a párom se nyúlkáljon, meg semmi, mert fertõzés lehet belõle. Örülök, hogy esélyesnek gondoljátok, mert nagyon szeretnék babát. Én is így gondoltam, de már annyi mindent olvastam, s hallottam, hogy néha már nem tudom, hogy mikor mi a helyzet. Köszönöm még egyszer.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!