Találatok a következő kifejezésre: A babám hetes már (648 db)

26 hetesen már mit vettetek meg a babának? Vásároltatok már?

26 hetes vagyok és az elmúlt 2 hétben megvettük a babakocsit, kiságyat, légzésfigyel?t, ágynem?t, mellszívót és sokmindent kaptam már... Még van jó pár dolog ami hiányzik, de a fontosabb dolgok megvannak. Ugye nem korai?

Legjobb válasz: Szia! Én 27 hetes vagyok, és a lényegesebb , nagyobb dolgok már nekem is megvannak. Még van ami hiányzik, pl.ruhák, cumi..ilyesmi. Legszívesebben azonban már 14 hetesen bevásároltam volna, de a férjem szerint az balszerencse. Én nem hiszek ebben, már alig vártam hogy költhessek a babámra. Boldog babavárást!

Szia! Én 27 hetes vagyok, és a lényegesebb , nagyobb dolgok már nekem is megvannak. Még van ami hiányzik, pl.ruhák, cumi..ilyesmi. Legszívesebben azonban már 14 hetesen bevásároltam volna, de a férjem szerint az balszerencse. Én nem hiszek ebben, már alig vártam hogy költhessek a babámra. Boldog babavárást!
Szerintem sem korai. Jól csinálod, hogy nem egyszerre hagysz meg mindent. De jó neked, hogy már ennyi mindent meg tudtatok venni...Mi is szerettünk volna már 1-2 nagyobb dolgot megvenni, meg a szobát kifesteni és aztán lassacskán berendezni, de sajna a múlt hónapban lett egy nagyobb kiadásunk és ez kitart legalább még 3 hónapig úgyhogy fogalmam sincs mi lesz én teljesen el vagyok keseredve. Boldog babavárást!
Szia! Nem korai ne aggódj, én már 16hetesen megvettem a nagyobb dolgokat:) Szép babvárást! 32hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Éjjel rosszat álmodtam, és arra keltem fel, hogy annyira feszes a hasam, szinte minden mozdulat fájt.14 hetes kismama vagyok, ebben a korban a babám érzékelhet már valamit abból ami nekem rossz?

Legjobb válasz: Hogy ne érzekelné!!12 hetesen már fájdalmat is éreznek babák.Én mindig szokok neki beszélgetni,és sokkat gondolok rá.Próbálj meg beszélni hozzá,és nyugtasd meg,hogy nincs semmi baj!!Ha esteleg nem mulik a feszülö érzés vegyélbe Magne B6 vitamint 2x1.Én mindig oda teszem hasamra kezem,és õ úgy jellez,hogy ott mozog ahol kezem van,és elmondom neki mennyire szeressük õt.18 hetes kismami

Hogy ne érzekelné!!12 hetesen már fájdalmat is éreznek babák.Én mindig szokok neki beszélgetni, és sokkat gondolok rá.Próbálj meg beszélni hozzá, és nyugtasd meg, hogy nincs semmi baj!!Ha esteleg nem mulik a feszülö érzés vegyélbe Magne B6 vitamint 2x1.Én mindig oda teszem hasamra kezem, és õ úgy jellez, hogy ott mozog ahol kezem van, és elmondom neki mennyire szeressük õt.18 hetes kismami
Ilyenkor kell gyorsan bekapni egy Hova nyugtatót, hogy ne legyen gond!
Jajjj istenem, miért kell egybõl nyugtatózni?! Még akkor is ha homeopátiás. Persze érzi a babád, de többet érsz vele, ha kommunikálsz vele és megnyugtatod õt is meg magadat is , mintha csak ridegen bedobnál vmit. Az Elõzõ válaszolótól megkérdezném azért, hogy ha a gyereke lesz ideges vagy rosszat álmodik vagy rossz lesz neki, majd azt is egy Hova tabival elintézi?? Szép mondhatom!

17 hetes vagyok. Nem érzem hogy mozog a babám. Korábban már éreztem, hogy "mintha a baba mozogna" - de ezt pontosan nem tudom mivel első terhességem - és most két három napja semmi. Vélemények?

Legjobb válasz: Nekem 18 hetesen mozdult meg a babóm,aztán 2 hétig nem is éreztem,aztán a dokim mondta hogy jól van jól mozog.Pedig tényleg nem éreztem a mozgását,azt is mondta ,hogy attól is függ hogy van fordulva,mert a méhlepény egyes mozgást kifog és azért nem érzõdik.De ha nyugtalan vagy inkább menj orvoshoz. Üdv 31 hetes km.

Nekem 18 hetesen mozdult meg a babóm, aztán 2 hétig nem is éreztem, aztán a dokim mondta hogy jól van jól mozog.Pedig tényleg nem éreztem a mozgását, azt is mondta , hogy attól is függ hogy van fordulva, mert a méhlepény egyes mozgást kifog és azért nem érzõdik.De ha nyugtalan vagy inkább menj orvoshoz. Üdv 31 hetes km.
Én 16 hetesen éreztem elõször. Tényleg volt mintha kis buborékok úsztak volna a hasamban. Volt, hogy két napig éreztem, aztán három napig semmi, aztán egy nap egyszer aztán egy hétig semmi. Nyugodj meg olyankor is mozog, csak nem olyan erõteljesek még a mozgásai ezért nem mindig érzed.Én kb. 20 hetes korom óta érzem folyamatosan. Azóta egyszer vagy kétszer elõfordult, hogy nem éreztem szinte egyáltalán egy egész napon át, na én akkor akartam orvoshoz menni, de még azzal sincs baj. Szóval ne izgulj még néhány hét és állandóan érezni fogod, sõt néha úgy érzed majd hogy át akarja szakítani hasfalad. :) Boldog babavárást. 26+4 hetes kismami
Szia! a 28.héttõl érzem minden egyes mozdulatát a fiamnak, mivel addig sok helye van, nem fogod Te sem minden rezdülését érezni. Fogsz még pihenõért is könyörögni hozzá. :) ) 33hetes pocis


Első terhességnél 18 hetesen elképzelhető, hogy tényleg a babámat érzem már? Meg sem áll egész nap.

Szinte egész nap, folyamatosan, kisebb-nagyobb szünetekkel olyasmit érzek, mintha a "hasamban korogna a gyomrom". Talán így lehet a legjobban leírni. Id?nként pedig valami furcsa kaparászásszer? dolgot érzek. Ez már Õ?

Legjobb válasz: Az a baba, tutira. :) Én az elsõ babámat 15 hetesen éreztem.

Az a baba, tutira. :) Én az elsõ babámat 15 hetesen éreztem.
Igen, már õ :-)
A kérdező hozzászólása: :-) :-) :-) :-)
Valóban õt érzed..gratulálok:) 26 hetes pocakos
Én 16 hetesen éreztem meg, mintha belülrõl csikiznének.
Szerintem is a babádat érzed:) )). Nekem már piciket rugdalt ilyenkor, semmivel nem lehetett összetéveszteni. Pár hét és úgy beindul, hogy hajjajj!:D 36 hetes kismami:)
Kb 15 hetes korban már érezhetõ, ugy-hogy tuti az....:) ))
Szerintem igen, az függ a hasfaladtól is mennyire érzed milyen vastag.Gratula.

Ugy érzem mintha menne el a tejcsim, vagy ez normális? Most 11 hetes a babám és már nem mindig van ugy bedurranva mint volt, normális hogy ahogy ö nö ugy nekem kevesebb lesz a tejem?

Legjobb válasz: Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.

Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.
áááááá, nálam is uez a helyzet...nincs bedurranva és mégis elég. Jól írják elõttem: kereslet - kínálat beállt :)

21 hetes vagyok, nem érzem hogy mozogna a babám. Most már ugye mindenképp éreznem kellene?

Buborékok abszolut nincsenek, néha érzek olyasmit nagyon gyengén, mintha leveg? menne át a hasfalamon, nem tudom jobban megfogalmazni, az talán ?, de nem vagyok biztos benne. Mennyire kell erössen éreznem?

Legjobb válasz: Szia, én 20 hetesen éreztem elõször, nem volt buborék, nem volt pillangó-érzés, konkrétan rugott egyet-egyet a manócska. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a bélmozgásokhoz, de valahogy tudtam, hogy õ az. És elõször reggel történt, szinte hason feküdtem - felhúzott lábbal - és akkor jelzett, gondolom nem volt túl jó neki. Most 24 hetes, és még mindig csak akkor érzem, ha nyugi van, vagy fekszem, vagy elnyúlok a kanapén, de rá tudok koncentrálni. Szerinted nálad is régóta kopogtat már :), csak Te nem tudod, hogy ez az. Drukkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)

Szia, én 20 hetesen éreztem elõször, nem volt buborék, nem volt pillangó-érzés, konkrétan rugott egyet-egyet a manócska. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a bélmozgásokhoz, de valahogy tudtam, hogy õ az. És elõször reggel történt, szinte hason feküdtem - felhúzott lábbal - és akkor jelzett, gondolom nem volt túl jó neki. Most 24 hetes, és még mindig csak akkor érzem, ha nyugi van, vagy fekszem, vagy elnyúlok a kanapén, de rá tudok koncentrálni. Szerinted nálad is régóta kopogtat már :) , csak Te nem tudod, hogy ez az. Drukkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)
Szerintem hivd fel a védönödet vagy az orvosodat!
Hallottam am hogy valaki 22 hetesen kezdte erezni, es az is o lehet amit te levegonek erzel..ha egy het mulva sem vagy biztos benne hogy o akkor tenyleg irany doki! Probalj meg kicsit melegebb vizben furodni(nekem akkor rugott elozor 16 hetesen akkorat hogy lattam is!)Vagy probald meg este vagy akar most is (akar csoki eves utan)hatra fekve, kicsit emeld meg a csipod, rakj ala valamit es figyeld figyelmesen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A pocakom szépen nõl, ha baj lenne a babával, nem hiszem, hogy nõne. Hétfõn megyek orvoshoz, ha addig sem érzem, megemlítem neki.
szia én 22hetesen érezetm elõszõr és nem volt semmi gonda vele attól is függ hogy milyen a testalaktod
A kérdező hozzászólása: A testalkatom normális, viszont a placentám elõl tapad, ettõl lehet, hogy késõbb érzem meg?
Szia! Én 22 hetesen éreztem elõször, nem volt semmiféle buborékok meg stb, egész egyszerûen nekiállt rugdosni. Nagyon féltem, mert mindenki azt mondta, már rég mozognia kéne. Azóta viszont bepótolta az elmaradt mocorgásokat. Szinte egyfolytában érzem. Szerintem ne aggódj. Jõvõ héten biztosan jelentkezik.

Csütörtökőn lesz 3 hetes a babám. , kimehetünk már levegőzni 5-10 percig?

Legjobb válasz: Szerintem igen.Nekünk a védõnõ anno annyit mondott ,hogy ha elmúlt 2 hetes , akkor szép tiszta idõben már lehet vele sétálni.

Szerintem igen.Nekünk a védõnõ anno annyit mondott , hogy ha elmúlt 2 hetes , akkor szép tiszta idõben már lehet vele sétálni.
Szélben és mínuszban nem ajánlott. Egyébként igen. És szép lassan már lehet növelni az idõ mértékét.
Az a gáz, hogy erre a hétre végig erõs szelet jósolnak :( Szélben ne vidd ki!!
szép idõben
6 hetes a babám, az elsõ egy hét után mondta a védõnõ, hogy nyugodtan kimehetünk, mert szépen fejlõdik, hetenként javasolta az idõtartam növelését, elõször 5-majd 10 perc és így tovább. Nagy mínuszokban, viharos szélben, és ködös idõben nem javasolta a levegõzést!

3 hetes a babám és már a 2. héttől sajnos kell neki pótlást adnom. Miért nézik le azokat az embereket, akik így pótolják az anyatej hiányát?

Els? héten nem adtam neki, de ordított egész nap, majdnem felfalta az öklét, illetve mikor vállra tettem a vállam, vagy ahol ért. S mikor kérdezik, hogy tudom e szopiztatni, akkor olyan furán néznek rám. Éheztessem a gyerekem? Nem értem az embereket, nem vagyunk egyformák.

Legjobb válasz: Én is furán éreztem magam eleinte amikor rákérdeztek, de egyszer egy ismerõsöm azzal nyugtatott, hogy õ nem is szeretett szoptatni, pedig neki volt. Utána már úgy voltam vele, hogy mindenki másképp mûködik és attól még lehetek jó anya. És az az ismerõsöm is jó anya volt. Amúgy meg amikor elõadtam, hogy 3 hetesen még csak 10 ml-t tudtam kifejni mindkét mellbõl össz., akkor már mindenki megértõ volt. Felfogták, hogy ennyivel nem tudnám táplálni a picúrt.

Én is furán éreztem magam eleinte amikor rákérdeztek, de egyszer egy ismerõsöm azzal nyugtatott, hogy õ nem is szeretett szoptatni, pedig neki volt. Utána már úgy voltam vele, hogy mindenki másképp mûködik és attól még lehetek jó anya. És az az ismerõsöm is jó anya volt. Amúgy meg amikor elõadtam, hogy 3 hetesen még csak 10 ml-t tudtam kifejni mindkét mellbõl össz., akkor már mindenki megértõ volt. Felfogták, hogy ennyivel nem tudnám táplálni a picúrt.
Az abaj, hogy akkor is felírnak tápszert, ha nem kéne. Nekem. is most mérni kell a ygereket, mert azt mondta az orvos, hogy nem rgyarapodott annyit 2 hét alatt annyit, mint amennyit a papírforma szerint kellene. Mintha minden gyerek ugyanolyan lenne. Mellesleg van elég tejem, a gyerek eszik eleget, nem ordít, hogy éhes.
Szia.Sajnos ez egy örök probléma marad még akkor is ha azt mondják, hogy nem nézik le õket.De olyan is van, hogy tényleg nem nézik le õket, csak a tápszeres mama igy próbálja a lelkiismeretét nyugtatni.pedig nem kéne.Minden mama jót akar a babájának, és bizony van hogy minden igyekezet ellenére se jön össze a szopizás.Ne foglalkozz senkivel.Nézd a babád nyugodt és mosolygós pofiját és ne foglalokozz senki véleményével.Ettõl te még jó anyuka vagy.sõt, az akinek ömlik a tej 6 hóapon kesresztûl az nemtudja milyen érzés minden nap megküzdeni azért a pár ml tejért ami jön.Fejések, gyógyszerek, bogyók, teák stb.mi ez ha nem a jó anyaságot mutatja, mert ha nem az lennél nem érdekelne ha nincs tej.Nem tartozol senkinek elszámolással.aki meg meg mégis furán néz az számoljon el magával. sok sikert.4 hós anyuka.
Szerintem azért nézik rossz szemmel ezt, mert aki tud szoptatni annak nehéz elhinnie azt, hogy valakinek nem termelõdik több teje azáltal, hogy többször teszi cicre a babáját, vagy fej. Õszintén elmondom neked is-mindenféle negatív érzéssel ellenében és ezért elnézésed kérem-, hogy én is nehezen tudom elhinni, hogy nem lesz valakinek több teje vagy hogy nem tud többet "csinálni". Én szoptatok és nagyon örülök, hogy nekem sikerül. Pedig biztosan így van, mert ugye mindenki a legjobbat akarja a saját babájának és nem azért adsz pótlást, mert lusta vagy fejni a szopizás után, vagy lusta vagy éjszaka is felkelni. Hanem mert egyszerûen nincs. Különben azok szégyeljék magukat, akik kerek-perec kijelentik, hogy olyan nincs, hogy nem lehet tejet csinálni. Van és kész.
Egyes nõk milyenek tudnak lenni egymással, nem igaz! Elõször azon ölik egymást, hogy ki az aki 'csak' császáros, aztán a következõ lépcsõfok, hogy ki szoptat, ki nem. Hát nem az a lényeg, hogy egészséges kisbabánk született!? Ne foglalkozz az ilyen gonosz egyénekkel! Egyébként én is meglepõdöm, hogy tõlem már hányan megkérdezték, hogy szoptatok-e, olyanok, akikkel nem is állok közeli viszonyban. Mert ha a családtagok kíváncsiak, az oké. De mi köze hozzá a fõnökömnek, vagy a szomszédnak!? Nekem soha eszembe nem jutna ilyen kérdést feltenni egy kismamának! Lényeg, hogy van egy aranyos kisbabája, aki nyilván nem fog éhen halni, és szépen fel fog cseperedni!
Ez most nagy divat, hogy szajkózzák: "aki akar, tud simán szülni, szoptatni is mindenki tud, és csak az szül császárral és az eteti a gyerekét pótlással, aki lusta". Valahol már írtam itt valakinek, hogy szerintem ezt vagy kivénhedt tyúkok mondják, vagy férfiak. Jó annak akinek szépen, simán megvan a babája és van utána teje. Én császárral szültem (igenis akartam simán, de még fájásom sem volt!) és a saját anyám (aki mindkettõnket császárral szült!) fikázott le a kórházban, hogy penye vagyok, biztos nem tûröm jól a fájdalmat, azért szülesztettek meg császárral. Az elõtej után viszont nem jött tejcsi és ha nincs egy drága jó gyerekorvos és szuper csecsemõsök, akkor nincs is tejem. Rengeteget segítettek. A sógornõm körül nem voltak ilyen emberek és nem is tudta utána szoptatni a kisfiát, egyszerûen nem lett teje. Ne törd magad ezen: ha te szeretted volna, de akár a körülmények, akár fizikai adottságból, okokból nem lett tejcsi: attól te még ugyanolyan jó anya vagy! Jó vagy, mert észrevetted, beláttad, hogy a picikének még táplálékra van szüksége. Másokkal meg ne sokat törõdj: hallgasd meg az arra érdemeseket, hallhatsz jótanácsot, de nem kell feltétlenül minden kritikát elfogadni. Sok szerencsét, egészséget a babucidnak, nõljetek nagyra!!!

11 hetes vagyok. Mekkora a babám? Most már beindul a növésben? Az természetes hogy néha nehéznek érzem a hasam?

ilyenkor már természetes hogy mulnak a tünetek?

Legjobb válasz: Szia. 11 hetesen a babád 40-50 mm között lehet. Ez attól is függ, hogy hány napos, mert ilyenkor még gyorsan változnak az eredmények. Szerintem természetes, hogy nehéznek érzed a hasad, ez végigkíséri a 9 hónapot, hiszen egy pocaklakót viszel, nem csak magadat :) És eleinte még gyakori lehet, hogy fel vagy puffadva, az is okozhatja. Jó babavárást :)

Szia. 11 hetesen a babád 40-50 mm között lehet. Ez attól is függ, hogy hány napos, mert ilyenkor még gyorsan változnak az eredmények. Szerintem természetes, hogy nehéznek érzed a hasad, ez végigkíséri a 9 hónapot, hiszen egy pocaklakót viszel, nem csak magadat :) És eleinte még gyakori lehet, hogy fel vagy puffadva, az is okozhatja. Jó babavárást :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod.
De még mennyire természetes! Most fog egyre gyorsabban nõni a babód. Észre sem fogod venni, eltelik 4-5 hét, és a pocid hirtelen akkorát nõ. Legalábbis nálam és elég sok kismaminál így van. A tünetekrõl annyit, hogy van akinek egész terhessége alatt semmi tünete nincs és fordítva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm--, kezdek megnyugodni.:Dboldog babavárást és készitést mindenkinek:D
a crl (ülõmagasság) 44 mm
En pont 11 hetesen voltam dokinal(a mult heten)es az en babam 4 cm-res volt.Neha en is neheznek erzem magam es a hasamat is, mintha le lennek lassulva...en nem hanytam , de allandoan aludtam es ejszaka legalabb 5x kimentem pisilni es en is ugy veszem eszre, h ezek a tunetek elkopnak, mar szinte ebed utan nem is esik jol az alvas... Gratulalok a babahoz! ...holnap leszk 12 hetes pocakos...

Van itt olyan, aki ilyen későn tudta meg? 32+4 hetes terhes vagyok, és még nem tudom a babám nemét. Már nagyon kiváncsi vagyok.

.....

Legjobb válasz: unokatesóm 36 hetesen tudta meg hogy fia lesz addig mindig azt mondták hogy lány.

unokatesóm 36 hetesen tudta meg hogy fia lesz addig mindig azt mondták hogy lány.
A kérdező hozzászólása: Április 26-án 22:20 kor a 35. hétre megszületett a babám... Kisfiú, a Vince nevet kapta..:D
A kérdező hozzászólása: Utolsó ! Nekem mindenki azt mondja, hogy lányos pocakom van..:) Majd kiderül..:)
Nekem is a vegen latszodtt, hogy lany, addig nem mutatta magat. De minden ismeros azt modnta, hogy fius pocakom van, es el is hittem, hogy fiut varok. De megsem.
Nagynénémnek végig fiút mondtak, de meglepi lett, mert szüléskor derült ki, hogy kislány!!! Nagyon örültek, mert már volt 2 fiúk.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Szép nevek..:) Nekem van már egy kisfiam 2, 5 éves vele a 16. héten tudtam megy, hogy fiú lesz... az õ neve Benett Konrád (Beni) Ha lány lesz a második, akkor Döníz, ha pedig fiú akkor Vince lesz a neve :)
Én 30 hetes vagyok, 20 hetesen tudtam meg, ugyanis csak akkor kaptam idõpontot. Kislány :) Mi tervezzük a Hannát (párom szeretné), Rebekát, Rékát, esetleg Stefániát vagy Mirjamot :)
szerintem igaza van anyudnak mostmár legyen meglepi.Mostanában gondoltam rá ha lenne még egy én sem kérdezném meg.
2. kislányomnál is csak a szüléskor derült ki, hogy csajszi : ), de szerintem itt az orvosunk volt béna és nemtörõdöm, hogy nem látta. Mindegy, mi örültünk és a fiúnak is örültünk volna, ha úgy alakul.
Utolsó vagyok, kislány lett (3 éves múlt), fura volt, hogy nem derült ki a neme, pedig 4D-uh-n is voltunk :) de jó volt a meglepi :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó! És kisfiú, vagy kislány lett ?-milyen neveket választottatok ?
Elsõ gyerekemnél egyáltalán nem tudtuk meg, csak szüléskor. Nem mutatta meg magát egyszer sem.
A kérdező hozzászólása: Az is érdekes.. Anyukám azt mondta, hogy már ne is mondják meg, legyen meglepetés..
A kérdező hozzászólása: Most nézem csak, hogy elírtam... április 24-én született..:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!