Találatok a következő kifejezésre: A babám hónapos. Nagyon kivan (4 db)

A babám 2 hónapos. Nagyon kivan száradva az arca és a homloka. Mivel kenhetem?

A védönö az olajat ajánlotta de az nem használ. Kipróbálltam a niveát ami a baba csomagban volt de attól bepirosodott az arca.

Legjobb válasz: hivd fel az ügyeletet és kérdezd meg... sajnos nem tudok krémet javasolni mert lehet hogy a babád arca nem türné

hivd fel az ügyeletet és kérdezd meg... sajnos nem tudok krémet javasolni mert lehet hogy a babád arca nem türné
Mindenképpen valam igyógyszertári kell. Keresd fel az orvosotoka és egyrészt mutasd meg neki az arcocskáját, másrészt kérj tõle valamit!
Nálunk ugyan ez volt a helyzet, nekünk a sudocremat ajánlotta a védõnõ, de nem használt teljes mértékben ezért megmutattam a doktornõnek. Õ felírt kenõcsöt, ami 1-2 nap alatt rendbet tette az arcát. Gyógyszertári kenõcs, nem tudom megmondani a nevét, mert nincs rajta.
Ha nagyon érzékeny a babád bõre, akkor a babé omega 3y6 testápolót javasolom. Az én kislányom ekcémás, de ezt simán bírja, és rende is tartja a bõrét. Mióta ezt használom, csak néha-néha pirosodik be 1-1 kis helyen. A baj, hogy irtózatosan drága, kb 4000 Ft.
a gyógyszertári fürdetõkrémet (hydrophillicum-ot) kend rá. Én is azt kentem az én kicsi 2 hónapos kislányom kiszáradt arcára és attól gyönyörûen kisimult :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!!

Babokam 7 honapos lessz es nagyon keveset eszik csak tapszert inna. Nem fogadja el a pepes eteleket kikopi oket es gyumolcsot is nehezen. Mit tegyek hogy jobb etvagya legyen es a tapszeren kivul mast is elfogadjon?

Reggel tejpepet kap,majd viz, tea aztan delbe pure amit persze alig kostol meg es keves gyumi majd delutan 120 ml tej. Furdes elott kis keksz majd lefekveskor 150 ml tej. Ejjle 2x ebred es eszik 100ml tejcsit

Legjobb válasz: reggeli tápszer, majd 10kor gyümölcspép. ebéd fõzelék, majd tápszer. uzsonna tejpép, lefekvés elõtt tápszer. amúgy nincs azzal semmi baj ha 7 hónapos csak kóstolgat és a fõ tápláléka a tápszer, lényeg, hogy kínáld meg, szokja, aztán majd rákap. de szerintem ha kérne még, nyugodtan emelheted a tápszer adagot, nekem kevésnek tûnik a nappali 270ml tápszer. enyém ennyi idõsen még napi 5x szopizott, plusz 2 étkezés ki volt váltva (10órai és ebéd). ha a nappalit tudod növelni, az éjjeli csökkenni fog

reggeli tápszer, majd 10kor gyümölcspép. ebéd fõzelék, majd tápszer. uzsonna tejpép, lefekvés elõtt tápszer. amúgy nincs azzal semmi baj ha 7 hónapos csak kóstolgat és a fõ tápláléka a tápszer, lényeg, hogy kínáld meg, szokja, aztán majd rákap. de szerintem ha kérne még, nyugodtan emelheted a tápszer adagot, nekem kevésnek tûnik a nappali 270ml tápszer. enyém ennyi idõsen még napi 5x szopizott, plusz 2 étkezés ki volt váltva (10órai és ebéd). ha a nappalit tudod növelni, az éjjeli csökkenni fog
bocs, kihagytam, hogy 5x szopizott, 160-180 miliket
Szerintem nem kell erõltetni a hozzátáplálást. Még nincs felkészülve talán a szervezete, bélrendszere rá. Vannak gabonás folyékony tápszerek is (pl. Humana Schlummermilch) azt lefekvés elõtt adhatod neki.
Szerintem mindenképp mutasd meg dokinak! Reméljük nincs baj!
Felsírt? Mert ha igen, az jó jel, ha nem, akkor azt mondják agyrázkódás is lehetséges.
Szia! Elõször is sajnálom, jobbulást a picinek. Nekem mindkét lányom leesett a franciaágyról anno, elég ehhez pár mp is. Ha rögtön felsírt, valószínû, nincs gond. Figyeld, hogy milyen lesz ma. Nekem nincs olyan ismerõsöm, akinek ne esett volna le gyereke valahonnan baba korában.
Mindenkivel megeshet az ilyen, nem te vagy béna. Sajnos egyszerûen van hogy nem elég két szem és két kéz. Figyeld hogy nem bágyadtabb-e, úgy viselkedik-e mint máskor. Ha egy kis eltérést is találsz inkább vidd orvoshoz, lehet hogy picit agyrázkódása lett. Addig is játékosan egy kis hidegborogatással kezeld a púpot, hogy ne legyen nagyobb. Mindenesete hívd fel a gyerekorvost! Nem fog felelõtlen hülyének nézni, nem te vagy az elsõ akivel ez történt, és nem is utolsó!
Figyelni kell a szemmozgást, a reakciókat és a test egyéb mozgásait, ha látsz koordinációs romlást, akkor agyrázkódása van, de jobb, ha a figyelgetés helyett legalább a gyerekorvost felhívod. A pici miatt ne azon gondolkozz, mit fog rád gondolni, hogy nem figyeltél, hanem hogy minden rendben legyen.Ez egy 8 hós babával hamar megesik! Remélem rendben lesz.
Ha holnapra a szeme is lila lesz, ne lepõdj meg, a vérömleny le fog húzódni. Nekem mondjuk kicsinek sehonnan nem estek le, mert ha el kellett lépnem, inkább járókába tettem, de a múltkor elesett és nekiesett fejjel a konyhaszekrény élének. (Már 2 éves). egybõl lett egy 4*2 cm-es dudor, de kb 5 másodperc alatt. Nagyon rosszul nézett ki :( mentõt hívtunk. Bevittek a Madarászba, megrötgenezték, hál istennek semmi nem lett, de elkezdett lehúzódni a vérömleny, és másnap a fél arca lila volt, hál istennek a doki mondta, hogy ne lepõdjünk meg, mert biztos megijedtem volna. Judy
Szia! Az én babóm 9 hós, és a pelenkázóról esett le hasra 2 hete. Röntgent, uh-t csináltak, szerencsére nem lett semmi baja. Sajnos az ilyen könnyen megtörténik, nem vagy béna!!! Azért jó volna ha látná gy.orvos. Tõlünk azt kérdezték, hogy hányt e, láza volt e. Elõbbi agyrázkódásra, utóbbi belsõ vérzésre utalhat. Ha azonnal felsírt, és kis idõ múlva megnyugodott, akkor biztos nem lesz semmi baj. Felajánlották a 72 órás megfigyelést a gy.kórházban, de mi nem éltünk vele, inkább abban maradtunk, hogy ha bármit látunk rajta, azonnal indulunk. Nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Elvittem gy.orvoshoz, megvizsgálta, úgy látja semmi baja. Azt mondta feleslegesnek látja az UH-t, röntgent, mert élénk baba. Figyelgetem azóta: nem hányt, nincs láza, sikongat, nevetgél, játszik, mint máskor. De a llkifurdalástól most is potyognak a könnyeim. Úgy vigyázok rá és épp mellõlem esik le.. Pocsékul érzemmagam. Nagyon köszi a válaszolkat! Most már csak magamat kell rendbe tennem.

A kis babám 8 honapos tegnap leesett az ágyról. Nagyon aggódom, hogy mi lesz tovább. Még eddig nemnagyon vettem észre semmit rajta vagy még is milyen változást figyeljek a viselkedésén a hányáson kivül?

És pont hátul ütötte be a fejét.Nagyon félek.

Legjobb válasz: Ne, félj legtöbb gyerek egyszer le esik az ágyról mégse lesz semmi bajuk. De azért legközelebb vigyázz. Még elég sokszor elfog esni mikor tanul járni és akkor is hátul üti be a fejét.Elég szívósak a gyerekek,a mi szerencsénkre.

Ne, félj legtöbb gyerek egyszer le esik az ágyról mégse lesz semmi bajuk. De azért legközelebb vigyázz. Még elég sokszor elfog esni mikor tanul járni és akkor is hátul üti be a fejét.Elég szívósak a gyerekek, a mi szerencsénkre.
Esetleg egyensulyzavar, aluszékonyság, furcsább viselkedés, nyûgösség vagy erõs, sokáig tartó sirás.de ha eddig nem produkált semmi furát, ne aggódj! Azért tarts ma szemmel a kis kamikaze- pilótát:) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!