Találatok a következő kifejezésre: A babám hónapos. Nagyon (350 db)

Anyukák! Mikortól használtátok a babakocsi sport részét? 4 hónapos a babám, de nagyon unja a mózest, mert nem lát ki belőle. A sport rész elég jól dönthető, de mégse vízszintes. Ti mikortól használtátok?

Legjobb válasz: A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?

A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?
6 hetesen már a sportrészt használtuk (vízszintesig dönthetõ, újszülött szûkítõ is van benne), az elsõ perctõl kezdve üvöltött a mózesben
Chicco liteway vízszintesig dönthetõt kezdtünk most használni, 2 és fél hós.
10 hónapos korától. 7 hónapos volt mikor már felült, addig nekem vízszintesbe volt, csak inkább gyakran megálltunk, kivettem nézelõdtünk. Igaz nekem nagyon nyugis volt, és szerette a kocsit fekvõben is. Aztán közbe tél lett, akkor azért nem sportkocsiztunk, bár akkor már ült és a háttámlát is ülõre vettük.
Szia, nekem 5 és fél hónapos a babám, és a múlthéten tettem át a sportrészbe. Ez egészen jól ledönthetõ de mégis kilát belõle. A lényeg az, (egyeztettem a dokival és a védõnõvel), hogy ha már próbálkozik az öledben ülõ pozícióba húzni magát, akkor már kezd a hátizma erõsödni. Aztán nézd meg, hogy mennyire tudod a sportrész vállpántjait picire állítani, megtartaná-e egyáltalán a kicsit. (van olyan kocsi, ami tényleg nagy még a 4 hó körüli babák méreteihez). Amire még figyelj, hogy ha beülteted a kocsiba, akkor a háttámla és az ülõrész által bezárt szög a baba fenekénél legyen. Ha nem tudod így beültetni, mert lejjebb csúszik a baba, és a törés inkább a hátához esik, akkor kicsi még a sportrészhez, és megterhelõ lesz a hátának.
Az én babám sem szereti a mózest, most 4 hónapos. Nekünk olyan a hordozónk, hogy rá lehet tenni a babakocsivázra. Mi már kb. 1 hónapja azzal járunk minden hova, mert a sportkocsiban még nagyon lecsúszik.
adhatsz babavizet én tejcsi mellett is adtam a babámnak...
Szia, én kamillateát adok a picinek, mi is anyatejesek és tápszeresek vagyunk, így lazább 1 fokkal a széklete is és jókat pukizik tõle:)
Nem tudom miért lettem lepontozva, amikor csak az igazságot írtam..., de egészségetekre. (3.)
szia!! mi is vegyesen vagyunk, napi 2 tápszerezés kell a tejci mellett. 1 hónaposan kezdtük el a hipp teáját, mondjuk hasfájés miatt, de mostmár úgy hozzá szokott a folyadékhoz, hogy követeli. rosszat nem teszel vele, nálunk bejött, mert nyugodtabb lett tõle, jó a pocijára is. most 7 hetes.
Elméletileg nem kell külön folyadékkal pótolni.De ha elfogadja nyugodtan adhasz neki egy kis babavizet.
szia 3.!! szerintem azért, mert egyikünk sem szerette volna, ha a babája tápszeres mert nincs tejcije... én személy szerint már nagyon unom, a "csak akarni kell és lesz tejed" szöveget, mert sajnos nem így van!! hiába akarom, több nem lesz, pedig mindent megteszek érte!! de nem stresszelem magam rajta, a kisfiam egészséges, vidám baba, szépen gyarapszik, és elfogadtam, hogy nem csaj tejcit kap. szóval nem akarlak megbántani, de a tejtermelõdés nem attól függ én mennyire akarom. remélem, nem voltam bunkó!! nem ez volt a szándékom!!
Nem megkivanom, hanem megkinalom... Bocsi. :-)
Hat hetes a babam es a harmadik es negyedik het kivetelevel tapszeres, abban a ket hetben volt valamennyi tejem is, de akkor is tapszert kapott donto tobbsegeben. Elvileg csak a kizarolag anyatejes babaknal igaz az, hogy nem kell kulon itatni oket, mert az elotej oltja a szoptatas elejen a szomjukat es ha van eleg elotej, akkor nem kell kulon mas folyadek. De nagy melegben, vagy melegebb, szarazabb levegoju lakasban elofordulhat, hogy ok is igenylik a plusz folyadekot. En a babamat rendszeresen megkivanom felforralt, majd lehult vizzel, abban a ket hetben is igy volt ez, amikor minimalisan mar volt tejem. Akkor is igenyelte, igaz, hogy olyan keves volt a tejem, hogy szerintem az meg a szomjoltasra sem lett volna eleg... Szerintem vizzel megkinalhatod, ha nem szomjas, akkor ugy sem fogja elfogadni, legalabbis az en fiam ket etetes kozott neha nyugos erte, megkinalom es joizuen iszik, elfogadja, maskor viszont amint rajon, hogy csak viz van a szajaban, akkor ki is kopi es nem nyeli le, nem szopik tobbet az uvegbol. Tehat csak akkor iszik, ha szomjas. Arra odafigyelek, hogy etetes elott nem itatom, mert akkor nem kizart, hogy azzal toltene meg a gyomrat. Es etetes utan sem kozvetlenul, mert felek, hogy feszulne tole a gyomra es kibukna meg a tapot is. Teat nem itatok vele, mert a viz is tokeletesen oltja a szomjat, ha valoban szomjas. Egyszer teaztattam, kamillat kapott cukor nelkul, mert nem volt kaka es abbol viszont joval tobbet ivott, mint a vizbol szokott, gondolom azert, mert ize is volt. Pedig cukrot sem raktam bele. Igy tobb teat nem adok neki amig ilyen pici, mert azt nem szeretnem, hogy az izes teatol "lakjon jol" es a tapszernek ne jusson hely. Persze az is lehet, hogy a te babad teabol sem inna tobbet, mint amennyi kiegeszito folyadekra van szuksege.
Ha van valamennyi tejed, akkor lehet több is, csak akarni kell, és sokat dolgozni érte. Sokat kell inni, igény szerint szoptatni, mindig mindkét mellbõl. Szoptatás végén mindig mindkét mellet fejni kell, akkor is ha nem jön semmi. Éjszaka is. Néhány nap alatt lesz annyi tejed, hogy nem kell tápszer.
2. válaszoló voltam

3 hónapos a kisfiúnk. Kezdünk elkeseredni, mert a babó nem nagyon akar velünk "kommunikálni". Rossz szülők vagyunk?

Ha átjön a mamája(majdnem minden nap),neki gügyög,nevet,mi meg hiába beszélunk neki meg próbáljuk szórakoztatni nem akar velünk szóbaállni.Pedig nem viszonyulunk hozzá másképp mint a mama.Ez nagyon lehangoló,pedig imádjuk ?t.

Legjobb válasz: Szia! Nem vagytok rossz szülõk, nekem se igen szokott a babám gügyögni, de ha egy picit elváltoztatom a hangom, vagy oda tartok eléje egy plüss állatot és úgy beszélek, akkor elered a hangja! Próbáljátok ki, hát ha menni fog! Jó babázást kívánok!

Szia! Nem vagytok rossz szülõk, nekem se igen szokott a babám gügyögni, de ha egy picit elváltoztatom a hangom, vagy oda tartok eléje egy plüss állatot és úgy beszélek, akkor elered a hangja! Próbáljátok ki, hát ha menni fog! Jó babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: mi is szoktunk állatokkal beszélni neki más-más hangon, de nagyon nehezen sikerünl egy mosolyt cslni az arcára.
Õ még azonsnak érzi magát veletek, mert még nem alakult ki az én-tudata. És, mi sem beszélünk ugye magunkba meg vigyorgunk magunkra magunkba, így õ sem teszi, nyugi nem vagytok rossz szülõk!!!
nekem is volt egy ilyen idõszakom. A dédi minden nap legalább egy órát beszél a kicsihez, mondókáznak, énekelnek. Neki szépen mosolygott és nevetett, nekem nem. Igaz, én nem is tudtam neki folyamatosan beszélni. Aztán változtak a dolgok, és volt, hogy fordítva következett be mindez. Rám nevetett, dédire nem. Szerintem próbájátok ki azt, hogy ugyanazt mondjátok neki, mint a mama, talán segít. Vagy különbözõ trükkök, mint a játékok, vagy a csiklandozás, puszilgatás. Lányom már csikis, imádja ha puszilgatom a mellkasát:-) Ettõl természetesen nem vagytok rossz szülõk, csak a babák elég tudatosak a maguk módján:-) Majd megváltozik mindez:-) 11 hetes kislány anyukája
Szia! Türelem! Nekem a kislányom 5 hónapos és alig pár napja kezdett el nekem is mosolyogni, sikitani. Már öleli a nyakam is, ha kézbe veszem. Eddig csak forgolódott ide-oda, szinte nem is nézett rám. Szopizik és közben majd leesik az ölembõl, néz a másik szobába, mintha keresné a mamit. aki naponta kb. 1 órát van vele, mig bevásárolok, elintézek ezt-azt. Ahogy nyitom az ajtót, mamival mindig elébem jönnek és majd kiugrik a kezébõl úgy örül nekem. A játszószõnyegen is már szépen forgolódik nekem, eddig csak háton fekve nézett rám. Nagyon boldog vagyok, hogy nem keseredtem el.
Szia. Én is azt tudom mondani, hogy türelem. Ti vagytok Vele egész nap, foglalkoztok vele, nevelitek, a mama pedig egy órát van és õ "csak" szórakoztatja. Teljesen természetes a viselkedése. Viszont próbáljatok nem sokat görcsölni rajta, mert a baba érzi, ha feszültek vagytok. Eleinte az én lányom is inkább a mamára mosolygott és gügyögött, mert õ tud neki beszélni egy órán át is. Én nem mindig tudok, van, hogy csak nézem Õt. De most már kezdek én is átállni és kommunikálunk aktívan, óriásiakat mosolyog, bármikoris néz rám. Hidd el megváltozik, csak ne stesszeljetek. 14 hetes kislány anyukája.


Pár nap mulva 8 hónapos lesz a babám. Már nagyon kevés az anyatej neki. reggel az elsö szopinál sirt annyira kevés. Tejport adnék neki, de hogyan?

egyszerre mennyi milit,hányszor naponta?

Legjobb válasz: én babylove tápszert adok neki. minden étkezés elõtt szopi,reggel meg este 90 ml tápszer,napközben tejpép és bébiétel.

én babylove tápszert adok neki. minden étkezés elõtt szopi, reggel meg este 90 ml tápszer, napközben tejpép és bébiétel.
szia! Látom, nem sok választ kaptál eddig, nyilván azért, mert - ha jól veszem ki a szavaidból - nem vagy magyarországi, és az itteni anyukák többsége - feltételezem - nem tudja, mi az a tejpor, mert õk tápszernek ismerik. Amúgy a kérdésedre a válasz pofonegyszerû: bemégy egy multiba vagy egy patikába, veszel egy doboz tejport a kicsinek, hazamész és azután, hogy megszoptattad, adsz neki mondjuk 90-120 milit külön, cumisüvegben. Ha megissza, legközelebb többet készítesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.magyar allampolgár vagyok, de nem magyarorszagon lakom már

3 hónapos a babám és nagyon allergiás vagyok a parlagfűre. Állandóan tüsszögök, folyik az orrom és viszket a szemem. Nem ehetek gyógyszert. Ilyenkor mit tegyek?

Legjobb válasz: Igyál FLP-s Aloe Vera gélt, nekem nagyon bevált. (meg van még egy bogyó, amit kimondottan allergiára ajánl a cég)

Igyál FLP-s Aloe Vera gélt, nekem nagyon bevált. (meg van még egy bogyó, amit kimondottan allergiára ajánl a cég)
A kérdező hozzászólása: Hol lehet ezt a gélt megvenni és mennyibe kerûl?
Szia nekem van egy termékforgalmazó ismerõsöm, ha kell írj privátot és megbeszéljük a vásárlást! 11 hetes kislány anyukája Andi

S. O. S.! Kipirosodott a babám feneke nagyon. Mivel kenjem be? Toporog hogy csipi neki.9 honapos.

langyos vizzel lemostam, sudocremmel kentem, de egész nap ilyen, nem mulik.

Legjobb válasz: Ne Sudoval!Inkább Neogranormonnal, vagy Bepanthennel.Az utóbbi jobb lenne.Éjjel többször is bekenném a helyedben.Feltéve, ha jó alvó, és nem ébred fel rá.

Ne Sudoval!Inkább Neogranormonnal, vagy Bepanthennel.Az utóbbi jobb lenne.Éjjel többször is bekenném a helyedben.Feltéve, ha jó alvó, és nem ébred fel rá.
Bórsavas vazelin. A gyerekorvos felírt valami ecsetelõt és neogranormont ajánlott. 2 napig szenvedett vele, visított, ha pelenkát akartam cserélni. Egy másik orvos a vazelint mondta és sokkal jobb volt. Kb130ft-ba került. Egyébként sudokrémet használunk, de az akkor nem használt.
Lehet, hogy a disznózsír tényleg hatásos. Hál' Istennek nálunk még nem volt ilyen baj, de a nyáltól már volt nagyon csúnya, piros kiütéses a babám arca. Teavajjal kenegettem, gyönyörûen rendbe hozta! Lehet, hogy a zsír is használ épp ezért. Mielõbbi "gyógyulást"!
Nálunk a sudo krém vált be. Elõször én is neogranormonnal kentem be napokig, de nem javult. Nekünk már annyira vészes volt, hogy vérzett is.
neogranormon, és nagyon hamar rendbe jön
én akkor is csak a disznózsírt ajánlom, mindennél jobb.az én picimnek is annyira csípte, hogy ordított, amikor hozzáértem, anyósom ezt ajánlotta és tényleg el is múlt tõle nagyon hamar
Nálunk is a Neogranormon vált be. Egyébként nappal gyógyszertárit használok éjjelre Sudokrémet. És ha valami miatt kipirosodik a popója, akkor csak a Neogranormon hozza helyre.
Bóraxos popsikenõcs vastagon.
Canesten elõször majd neogranormon rá vékonyan.
Látod, mindenki mást mond, én azt mondom, vidd orvoshoz!

6 hónapos a babám, és nagyon lapos a feje az egyik oldalon. Hasaltatni eddig nem hagyta magát, mindig ordít, még javítható valamennyire?

Már éjszaka fordítom hasra. Nem késõ? Ezért lett a drága ölbebaba, hogy kevesebbet feküdjön. :)

Legjobb válasz: Még saját magától nem fordul hasra? Am ilyenkor még változik a buksija fõleg ha nem hagyod egy helyben feküdni.

Még saját magától nem fordul hasra? Am ilyenkor még változik a buksija fõleg ha nem hagyod egy helyben feküdni.
szerintem támaszd ki ha még nem forog.arra az oldalra fektesd ahol nem lapos a buksija
Késõ, de jobb késõn, mint soha. Ha ordít, akkor is kell néha hasra rakni, különben nem tanulja meg se a forgást, se a kúszást, se a mászást, ezáltal se a mozgása, se az idegrendszere nem fejlõdik megfelelõen. Naponta többször rakd hasra, és hagyd úgy egy kicsit, akármit szól hozzá. Hamar megerõsödik a háta, és akkor már õ is élvezni fogja.
A kérdező hozzászólása: Hátról hasra megfordul, meg így vált is helyet, de a visszafordulással nem próbálkozik. Hasra fordul, majd szinte rögtön ordít is. De akkor így hagyom, hátha igazodik még a fejecskéje. :(
Éjszakára emeld meg a kiságynak azt az oldali lábait (2-3 könyv), amerre nem szeretnéd, hogy tartsa a fejét, mivel még nem tud ellene dolgozni, így arra fogja gurítani, bukós babáknál a fejnél lévõ lábakat lehet ugyanígy megemelni :) érdemes lenne megmutatni amúgy gyógytornásznak (Dévényes) mert az esetek nagy részében asszimmetria, C-tartás (leteszed a baád, akkor nem egyenes, hanem egyik irányba C betût ír le a teste, ha hasra teszed a combiján nem szimmetrikusak a hurkák)is lehet az ok, esetleg egy izom le van tapadva a méhen belüli pozíció miatt.
A kérdező hozzászólása: Már kaptunk idõpontot gyógytornászhoz, de tapasztalatok szerint alakulhat még a fejecskéje?
Igen, szerintem alakulhat.
semmi, csak még pici és nem zár jól a gyomra
A baj az, hogy óránként eteted, ezért bukik ennyit. Nincs ideje, hogy megeméssze a kis gyomra a tejcsit és te már rögtön adod is neki a köv. adagot. Min. 2 órának el kell telnie 2 etetés között.
nálunk is ez volt a gond, h folyton bukott!Kicsaj olyan 2-2, 5 óránként etvett!már tök kiakadtam ezen, kezdtem azt hinni, h gyomorbajok vannak, meg szét fog menni a nyelöcsöve a sok gyomorsavtól, aztán a gyerekorvos megnyugtatott, h nem hiszi, h bajok vannak csak folyton túleszi magát a baby!pedig anyatejes volt és azt mondták, h az anyatejes a szopival nem tudja túlenni magát!neki folyton sikerült:-)

Pirospozsgás a babám arca. Nagyon sokszor. A fogzástól? Elmúlik majd? 9 hónapos lesz

Legjobb válasz: aha, valszín a fogától. persze, hogy elmúlik, ha már kibújtak a fogak:))

aha, valszín a fogától. persze, hogy elmúlik, ha már kibújtak a fogak:) )
lehet:) ) az én fiamnak 2 kijött, nem volt piri a pofi... most meg... én sem tudom meddig tart, de még 1 ideig biztos:) ))
a kisfiamnak eddig minden fog kibujasa elott par nappal kipirosodott az arca, aztan ahogy kijott a fog, elmult a piros szin. Mar 4 foga van, most megint megduzzadt az inye, de meg nem pirosodott be az arca.
A kérdező hozzászólása: az összes? :) huhha
Azért nézd meg, hogy nem lázas -e, vagy a hideg csípte ki. Lehet az ekcéma elõjele is, legalábbis nekünk így kezdõdött.

Miert nem jatszik egyedul a 9 honapos babam? Terhes vagyok igy eleg nehez . Ket honapos vagyok sokat hanyok faradt vagyok. Kislanyom pedig nagyon sok figyelmet igenyel.

Korabban le tudtam tenni es jatszott egyedul, de ez most valahogy nem megy. Allandoan azt szeretne ha tartanam vagy korulotte lennek. Nagyon faradt vagyok es igy nem tudok semmit pihenni. Persze a lakas szalad,

Legjobb válasz: Szia!Igen nem vagy könnyû helyzetben,de ha ez megvigasztal nálunk 18 hónap lesz a korkülönbség.A babám 9 hónapos volt mikor terhes lettem-vállalt baba,nem becsúszott.Nekem is nehéz volt az elsõ 3 hónap mert úgy mint az elsõnél minden tünet jelentkezett újra.Én minden percet kihasználtam, hogy pihenjek.A lakás szalad,hát szalad ez van.Ne törõdj semmivel és senkivel.Majd ha ez az idõszak elmúlik újra tele leszel energiával és türelemmel.A következõ nehézség, hogy most a 38.héten újra nagyon fáradt vagyok....A járás tanulása nálunk nem jelentett nagy nehézséget,mert én soha nem vezetgettem a babám.Minek az?Ha elkészült megy és nem kell vezetgetni.Az meg hogy kicsi a korkülönbség mit számít? így is nehéz és úgy is, mert minden kornak meg van a maga nehézsége ha 2-3-4 év van a babák között.az elsõ év tuti nagyon nehéz lesz....ezt én is belátom,de majd meglátjuk.Kitartást!!!!!!

Szia!Igen nem vagy könnyû helyzetben, de ha ez megvigasztal nálunk 18 hónap lesz a korkülönbség.A babám 9 hónapos volt mikor terhes lettem-vállalt baba, nem becsúszott.Nekem is nehéz volt az elsõ 3 hónap mert úgy mint az elsõnél minden tünet jelentkezett újra.Én minden percet kihasználtam, hogy pihenjek.A lakás szalad, hát szalad ez van.Ne törõdj semmivel és senkivel.Majd ha ez az idõszak elmúlik újra tele leszel energiával és türelemmel.A következõ nehézség, hogy most a 38.héten újra nagyon fáradt vagyok....A járás tanulása nálunk nem jelentett nagy nehézséget, mert én soha nem vezetgettem a babám.Minek az?Ha elkészült megy és nem kell vezetgetni.Az meg hogy kicsi a korkülönbség mit számít? így is nehéz és úgy is, mert minden kornak meg van a maga nehézsége ha 2-3-4 év van a babák között.az elsõ év tuti nagyon nehéz lesz....ezt én is belátom, de majd meglátjuk.Kitartást!!!!!!
Szia.Sajnos átkellett volna gondolni a második baba vállalását.Õ még csak 9 hónapos nem 9 éves és bizony szüksége van az anyukájára.Te vállaltad tehát ne panaszkodj és ne a babától várd a megoldást.Bocsi, hogy ilyen nyers vagyok, de ez egy kicsit idegesítõ.7 éves és 9 hós kislány anyukája
Azért nem játszik el egyedül, mert még kicsi hozzá. Együttérzek veled a hányinger miatt, de neked kell alkalmazkodni, nem a picinek. A lakás hadd szaladjon. Ezek a hónapok soha többé nem jönnek vissza, amiket most a kislányoddal tölthetsz. Takarítani még ott az egész élet. Minden segítséget fogadj el, ami csak van (anyós, barátnõ stb).
Õ is érzi szerintem, hogy megváltoztál. Lehet, hogy a fáradtság, a terhesség miatt kicsit feszültebb vagy... bizony ez õrá is ráragad.. Tedd magad mellé az ágyra! Te is pihensz, õ meg melletted lehet..
Nálunk sosem játszott el egyedül, 14 hós. Fúúú tényleg nehéz lesz neked, nemsokára ha majd járni tanul, kísérgetni kell, Te meg nagy hassal hajolgatsz hozzá. Én nem mertem volna ilyen korán 2. babát vállalni. Kérjél családi segítséget, ha nincs, akkor akár pár órára be tudod adni családi napközibe, ha nagyon kész lennél már.
Nem is fogsz tudni pihenni csak ha segítenek Neked. Anélkül meg törõdj bele, hogy egy perc megállásod sem lesz. Nekem a nagy majdnem három és fél éves a pici betöltötte a 9. hónapot és így sem könnyû nemhogy két csöppséggel. Nem irigyellek.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenki valaszat! legjobban az utolsot ! :) aki meg azt hiszi , hogy a babatol varom a megoldast az teved, en csak azon csodalkoztam az utobbi idoben, hogy nem jatszik el ugy egyedul ahogy szokott.. ha nem lennek terhes is feltennem ezt a kerdest. Ket honapja leult es erdeklodve tapogatta a jatekokat, orult nekik. A valtozast nem ertettem, NEM LEPATTINTANI AKARTAM! :) JO ANYUKA VAGYOK es mar tul 35 eves koron emiatt nem varhattam sokat a masodikkal. Igazabol ugy voltunk vele elkezdunk nem vedekezni es majd lesz amikor lesz, arra nem gondoltam , hogy elsore sikerul, de igy is boldog vagyok!! Puszika Mindenkinek
Szia, bár nekem csak egy babám van, most 14 hós, de nálunk is volt egy idõszak, olyan 10-11 hós körül, hogy nagyon anyás lett, nem tudtam tõle mozdulni, viszont még nem járt. (most már itt üget a nyomomban, mint egy kis kutya :-)) Szóval vannak tippjeim, ha az segít. Mi kaptunk egy labdás medencét. (Írországból kaptuk, de szerintem itthon is van) olyan mint egy játék medence és tele van színes, puha mûanyag labdákkal. Ki tud belõle mászni, tehát nem fél benne lenni, és imádni fogja a színes labdákat. Nyugodtan agonizálhatsz mellette a kanapén, ha hányingered van. Vagy tegyél le egy puha plédet a földre és feküdj le mellé. Tegyél ki játékokat, esetleg olyan használati tárgyakat, amik biztonságosak. (mûanyag edények, pamutgombolyag, régi mobiltelefon, egy könyv, ilyenek) Ott fog mászkálni körülötted és játszani a dolgokkal, te meg hallgass valami relaxációs zenét és pihenj. sok boldogságot a babákhoz!
A miértre szerintem magától értetõdõ a válasz: szeparációs szorongás. Ezért nincs el egyedül, ezért kell neki fokozottan a te társaságod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!