Találatok a következő kifejezésre: A babám hónapos. Hasfájós és (11 db)

A babám elég hasfájós, és tápszeres! 3-hónapos, azt javasolták ismerősök, hogy legyen a kajája kicsit vizesebb! Pl:most 150 vízhez, 5kanál táp! Azt mondták most csak 4-4, 5 kanál tápot tegyek! Ettől nem lehet baja? Azt mondják így nem olyan erős.

Legjobb válasz: Szerintem a tápszer adagon ne változtass, viszont ha 3 hónap után még mindig hasfájós lehet hogy tápszert kellene cserélnetek!Kérjétek a gyerekorvos segítségét.Mi annó 2x is váltottunk!HA-s tápszert eszik a pöttöm?

Szerintem a tápszer adagon ne változtass, viszont ha 3 hónap után még mindig hasfájós lehet hogy tápszert kellene cserélnetek!Kérjétek a gyerekorvos segítségét.Mi annó 2x is váltottunk!HA-s tápszert eszik a pöttöm?
Szerintem ettõl nem lesz jobb a hasfájás. Sõt! Hamarabb meg fog éhezni, sûrûbb etetéssel, pedig lehet, hogy rontasz csak a helyzeten. Egyébként baja nem lenne tõle. De plsz folyadékot inkább sima víz formájában adjál neki. A tápszer adagolását nem véletlenül találták ki.
A kérdező hozzászólása: Úgy van az egész, A Milupa Mil Start eszi, most kéne neki neki enni 167ml, ami mint írtam 150ml vízhez most 5kanál táp!mióta ezt így adom neki fáj egyfolytában a pocija.Ezért mondták hogy csináljam kicsit vízesebre neki!Egyébként 3-óránként eszik...
A kérdező hozzászólása: HA es igen..
Szia, a fiamnak is kb. ennyi idõsen váltottam tápszert, nagyon hasfájós volt, sokat bukott, AR-es tápot kapott, attól meg szorulása volt, de nagyon. A Humana Babyfit 1 vált be, nagyon szerette, és nem is drága, receptre ezer Ft körül van a 900 g-os. Most múlt 6 hónapos, már kettes tápszert kap, meg persze fõzelékeket is, és már kicsit sem fájós a poci :-) Minden jót Nektek! 3 gyerekes
ahányszor csak tudod, maszírozd, tornáztasd.
szia! Nálunk ugyanez van, 3 hetes...nekem az is segített, ha a hasamon elaludtés õ is hason feküdt rajtam. Vagy vmi meleg a pocira, én vasaltam ré textil.pelenkát, és bebugyoláltam...
Mi ma vagyunk 3 hetesek. Nekem is hasfájós a babám. Nekünk a tornáztatás, hassimizés tegnap bejött, ki is pakolt rá 1 órára és utána 5 órát aludt.:) Van mikor a rezegtetés jön be, vagy van mikor ha magamra teszem, a meleg jól esik a pocijuknak. Mi is használtuk az Infacolt, de rájöttem hogy amellett is ugyanaz a helyzet mintha nem használnánk, így nem használjuk. Én is odafigyelek mit eszem, de a dokink azt mondta van amelyik babának szinte mindegy mit eszel igyis-úgyis hasfájós lesz. És általában a 6.hét végére de legkésõbb 3 hónapos korukra "kinövik".
Nekünk a tornátatás, espumizan cseppek és a hasonfekvés-hátonfekvés váltakozása jött be végül. Aztán 12 hetes egyik napról a másikra elmúlt! Kitartás!
arra vigyázz, hogy ne tedd mellre, valahányszor sír és keres, legalább másfél órát tartani kell a cicizések között, mert a túletetéses hasfájást is cicizéssel akarja megoldani a baba, mert megnyugtatja, de sokkal rosszabb lesz. Büfiztesd sokat.
az en babam is ugyan ennyi idos es hasfajos:( en most homeos bogyot adok neki:COLOCYNTHIS, talan bevalik, minde esetre tegnap aludt egesznap mert nem zavarta a pocija,
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat mindenkinek, majd próbálkozunk:)
Mi 3 hónaposak vagyunk, és kb. 2 hónapos koráig volt hasfájós. Mindent kipróbáltunk az infacolt, espumisan, a gyógyvizet, homeós bogyót, de semmi nem használt, ugyanúgy ordított tõle. Akkor eldöntöttem, hogy nem kisérletezek vele tovább, abbahagytuk a gyógyszereket, és amint kitisztult már nem fájt a hasa. Nappal tedd többször hasra, és tényleg sokat büfiztess. Nálunk bevált. Nagyon boldog babázást és kitartást!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a tanácsokat.nekem talán a sab simlex nevû csepp használ, de sajnos estére még mindég nagyon görcsös.abban bízom 3 hónaposan elmúlik.

A babám egy hónapos. Hasfájós és van úgy. hogy az egész napot átsirja. Aludni pedig a mellkasomon tud. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Nálunk ugyan ez volt a helyzet.A hasára próbálhatsz sabsimplex-et,infacolt,stb...Nekünk eggyik sem vált be.Az idö megoldja.Kb.3 hónap.Az e´n lányom is sokszor a mellkasomon aludt,sokan lehurrogtak érte,de engem nem érdekelt.nincsen abban semmi rossz.Mára aRebeka 14 hetes,egyedül alszik,a kiságyban,megszokta minden sírás nélkül.2ho´napos koráig tartott a velem alvás,(mert én is fáradt voltam már) Ha gondolod írj privit,és leírom,hogy nálunk mi hogyan volt.

Szia. Nálunk ugyan ez volt a helyzet.A hasára próbálhatsz sabsimplex-et, infacolt, stb...Nekünk eggyik sem vált be.Az idö megoldja.Kb.3 hónap.Az e´n lányom is sokszor a mellkasomon aludt, sokan lehurrogtak érte, de engem nem érdekelt.nincsen abban semmi rossz.Mára aRebeka 14 hetes, egyedül alszik, a kiságyban, megszokta minden sírás nélkül.2ho´napos koráig tartott a velem alvás, (mert én is fáradt voltam már) Ha gondolod írj privit, és leírom, hogy nálunk mi hogyan volt.
BOCSI EZ LEMARADT: Próbáld maszírozni a hasát, körkörösen az óra járása´nak megeggyezöen.Majd told a kis lábát a hasához, és vissza. Ami nekünk segített, az a cseresznyemagos tasak megmelegítve.ne közvetlenül a hasára tegyed.Próbáld kispokrócba szorosan "bebugyolálni", mint a pólyába, vagy ha van pólyád akkor abba.Rebeka szerette.
A babapoci masszírozás az óra járásával vagy pont ellentétesen? Mert van aki így mondja, van aki pont fordítva és olvasni hol így lehet hol úgy. Én ellenkezõleg masszíroztam, itt olvasom, hogy fordítva kéne. Végülis akkor hogy kell csinálni, mert nekünk is ez a problémánk mint a kérdezõnek.
Az óra járásnak megfelelöen, mert úgy lehet a levegöt a vég bél felé maszirozni.A szülésznöm mondta.
Járjatok el babamasszázsra, mi három alkalmas tanfolyamon voltunk, a védõnõ tartotta, összesen 1500 forintba került, azt otthon is tudod neki csinálni majd. Nagyon jó technikák vannak erre, pl. a vízi malom masszírozás, amikor a tenyered élével masszírozod a pociját lefelé, akkor kijönnek a gázok. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy tart-e ilyet, vagy valahol tartanak-e. Ezen kívül vannak mindenféle cseppek, sõt, mi kaptunk termékmintába egy krémet, amit a hasára kellett kenni, az nagyon jó volt, csak sajnos a pontos nevét elfelejtettem, azt tudom, hogy az Altermed gyártja, a patikában tudni fogják. Vehetsz még édeskömény magot, abból fõzz teát, az elmúlaszthatja a hasfájást, ha megissza a baba.
Biztos nem eszel-iszol valamit, amitõl ennyire fájhat a pocja? Az enyémek például a Laktoherb teát nem bírták... Bár nem fájt a lányom hasa, napközben õ is csak mellkason tudott aludni hónapokig.


Van olyan tápszer, amelyik hasfájós és bukásra hajlamos babáknak jó? Mert sajnos mindkettővel van gondja a babának.1 hónapos

Legjobb válasz: Nálunk is volt mindkettõ, de az AR tápszerek, amik bukásra vannak, nálunk nem jöttek be. Ugyanúgy bukott, csak sûrûbb volt. De hasfájásra a Milupa Komfort 1 nagyon bevált. Már nem hasfájós, de még ezt eszi, meg vagyok elégedve vele. Majd 6 hónaposan cserélem le.

Nálunk is volt mindkettõ, de az AR tápszerek, amik bukásra vannak, nálunk nem jöttek be. Ugyanúgy bukott, csak sûrûbb volt. De hasfájásra a Milupa Komfort 1 nagyon bevált. Már nem hasfájós, de még ezt eszi, meg vagyok elégedve vele. Majd 6 hónaposan cserélem le.
Novalac AC-t kapott a lányom ami kifejezetten hasfájásra jó...csak hogy rengeteg büfi volt az után, napi ötszöri öltözéssel. így abba Sinlacot kellett keverni. aztán váltottunk Baby fitre ami csak antirefluxos...hogy kettõ együtt lenne e? nem hiszem.
Humana baby-fit. A lányom ezt ette, refluxos és hasfájós is volt.
A kérdező hozzászólása: És a Nutritont bele lehet kavarni a tápszerbe? Mennyi kell belõle? Most a Milumil Komfortot használjuk, de kibukik belõle és utánna 1 óra múlva megint éhes.
Utolsó vagyok: lányom hasfájós is volt. Úgyhogy erre a variációra kérdezz rá a gyerekdokinál, hátha nektek is segít!
Kislányom refluxa (sokat is bukott) miatt Milupa Pepti tápszert kapott, amit Nutritonnal kellett sûrítenünk. Ez elég jól bevált, mert a Pepti jó az érzékeny pocira, a Nutriton miatt pedig kevesebbet bukott a lányom. Az AR tápszerek nem váltak be. Amúgy hasfájásra valóban jó a Komfort tápszer, de bukásra sajnos nem (mi ezt is próbáltuk, de a bukásokra nem volt jó hatással, így váltanunk kellett orvosi javaslatra).
Mi a milupa komfort 1-et használjuk. Az kimondottan hasfájós babáknak való. Hogy a bukásra jó-e azt nem tudom. Kérj tanácsot a gyerekorvosotoktól.
A kérdező hozzászólása: Mi ezt próbáltuk és bukás volt utánna. Viszont a bukásra való Milupától meg nagyon fájt a hasa.
Humana baby fit 1 az jó bukásra, nálunk nem szüntette meg teljesen, de nem jött ki az egész evés után hanem csak egy pici, szóval nagy segítség volt. Az én babámnak nem fájt a hasa, de lehet, hogy amúgy se fájt volna.
A refluxtól fájhat a baba hasa.

Mért van az, hogy a 4 hónapos babám a tejpéptől és a babakeksztől is hasfájós lesz. Ha ilyet kapott nappal, hasfájós, forgolódós éjszakája volt és nem tudott pihenni. Talán még nem érett meg a sűrűbb ételekre? Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: így van ahogy mondod.próbáld meg kicsit késõbb pl 1 hónap múlva.és mikor adtad neki?jobb ezeket vagy gyümölcsöket is ennyi idõs korban délelõtt adni épp azért ha fáj a pocakja ne az éjszakája legyen rossz.

így van ahogy mondod.próbáld meg kicsit késõbb pl 1 hónap múlva.és mikor adtad neki?jobb ezeket vagy gyümölcsöket is ennyi idõs korban délelõtt adni épp azért ha fáj a pocakja ne az éjszakája legyen rossz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors választ!Persze mindent csak akkor adok neki ha korának megfelelõ idõben van.A keksz is 4 hónapos kortól van és a tejpép is.Ezért csodálkoztam hogy nem bírja.Remélem tényleg csak a koraisággal van baj nem érzékenységrõl van szó.
Az én babáim 4 hónaposak és simán eszik a tejpépet, minden gond nélkül. Természetesen csakis HA pépet adok nekik. Babakekszet 6 hós kor elõtt nem ajánlott adni! A tejpép mellett már megkóstoltattam velük az almát és az õszibarackot is. Az almával vigyázni kell, mert székletfogó.
Pont ezt akartam írni, hogy milyet babakekszet adtál 4 hósodnak!Az csak 6 hótól lehet adni!Én várnék vele!Én a tejpépeket is majdnem 5 hós korában adtam elõször!
ma 14:36 rosszul tudja, nem glutén hanem laktózérzékenységre utal. A gluténérzékenység csak hónapokkal a glutén bevezetése után jelentkezik.
Ha puffad is a hasa, az gluténérzékenységre utal. A babakekszet 6 hós kortól javasolt adni.
14:58 vagyok. :) ) Fura, mert a gluténérzékenység csak hónapokkal késõbb jelentkezik, de végülis akár az is lehet. De sajnos a laktóz intoleranciának is van ilyen tünete. És abból gondolnék inkább arra, mert a tejpép jóesetben gluténmentes, de a baba hasa attól is fáj. Lényeg az, hogy 4 hónapos babának semmi szüksége még a kekszre. :)
A gluténérzékenység, azaz cöliákia valóban csak több hónappal, akár több évvel a glutén bevezetése után jelentkezik!!! Öcsém lisztérzékeny, úgyhogy benne vagyok a témában. Kedves kérdezõ, ha hasfájós lesz a babád, akkor még várj az ilyen sûrûbb, szilárdabb ételek bevezetésével, mert még nem érett meg rá!
szerintem is korai lehet, még nem érett meg rá a pocója! babakekszet egyébként se adnék 4 hónapos babának, inkább almát vagy répát :)
14:36 vagyok: Nekem ezt a védõnõ mondta. Amikor bevezettük a glutént, azt mondta figyeljem pár napig, s ha nem puffad a hasa, akkor adhatok neki lisztes ételeket.

Milyen a Humana és Mildibé tápszer? 2 hónapos, hasfájós babának kellene váltanom valamelyikre.

Már túl vagyunk a Milupán a BEBA-n, mind akett?t?l fáj a pocak, f?leg a BEBA-tól. HA-st ettünk eddig, de szeretném még kipróbálni a Humanat és a Mildibét. Szerintetek melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Nekem a kislányom 5 hetes kora óta a Humana tápszert issza. Soha nem volt hasfájós. Mindíg elfogadta, a mai napig is. Most 11 hós lesz és reggel,este még azt issza. 6 hós koráig a Ha-t irattam neki.

Nekem a kislányom 5 hetes kora óta a Humana tápszert issza. Soha nem volt hasfájós. Mindíg elfogadta, a mai napig is. Most 11 hós lesz és reggel, este még azt issza. 6 hós koráig a Ha-t irattam neki.
Az én kislányom olyan hasfájós volt, tápszert cseréltünk, semmi haszna.Ennek 2 éve. Most van 7 hetes kisfiam és cumisüveget vettünk másikat.Kimondottan hasfájós babáknak.És bevált.Hogy ettõl e azt nem tudom, de nem fáj a hasa.Nem olcsó.Dr brown's
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. utolsótol kérdezem, hogy hol tudok ilyen cumisüveget venni?
Nálunk is hasfájás és kakigondok voltak a BEBA-tól. Milupa Pepti-t kaptunk, bevált. Ti is ezt a fajta milupát kaptátok? És még olcsó is!!!
a brendonban van olyan üveg, de a mam-nak is direkt olyan üvege van, kifejezetten hasfájósoknak, (illetve egy csomó más termék is ilyen) Az is van a brendonban: http://www.brendon.hu
A kérdező hozzászólása: Mi a milupa milumil HA-t kaptuk. Valamivel jobb, mint a BEBA, de már kezdek megõrülni az állandó hasfájástól. Annyira sajnálom szegény kisfiam. Ezért gondoltam, hogy kipróbálok valami mást.
Szia! Épp ma írt fel a doktornõnk tápszert, egy új fajta a BEBA-tól. BEBA HA SENSITÍV kifejezetten hasfájós, puffadós babáknak! Próbáljátok ezt felíratni, mi ma kezdjük el, így nem tudok konkrét véleményt írni róla.
Nekem most múlt 4 hetes a kisfiam. Elõször a Nestlé Beba HA Start-ot ettük, majd utána mivel sokat bukott a Nestlé Beba HA AR-t. Majd mivel nagyon fájt a hasa, Humana HA-t, de ettõl még rosszabb lett és áttértünk a Novalac-ra. Ez nagyon bejött.
Nekünk pont a Beba jött be a szintén hasfájós babánknál. De a barátnõm esküszik a Humana-ra.

Lehet 2 hónapos babának édesítőt tenni a teájába cukor helyett? A cukor puffaszt és így is hasfájós a babám, ezért kérdezem.

Legjobb válasz: Nem értem miért pontozták le az elõttem szólókat, bár teát azért lehet adni, de tényleg felesleges édesíteni. Nálunk szorulásos volt a baba, ezért a doki javasolta, hogy tegyünk bele, 1 kiskanál tejcukrot. De ha annyira édesíteni akarod, akkor szõlõcukrot használj.

Nem értem miért pontozták le az elõttem szólókat, bár teát azért lehet adni, de tényleg felesleges édesíteni. Nálunk szorulásos volt a baba, ezért a doki javasolta, hogy tegyünk bele, 1 kiskanál tejcukrot. De ha annyira édesíteni akarod, akkor szõlõcukrot használj.
Édesitõt csak 1 év után szabad adni a babáknak.Mi is ittunk teát, de én nem ízesitettem semivel és szerette nagyon igy is.
Szerintem egy 2 hónaposnak még semmivel nem kell ízesíteni a teát! A cukor nem csak puffaszt, hanem majd a fogai is már elromolva fognak kinõni. Ha megszokja, akkor megissza a teát édesítés nélkül is.
Ott kezdõdik a dolog, hogy miért adsz egy 2 hónapos babának teát? A másik meg az, hogy ha még adsz is neki, sem cukrot, sem édesítõt nem szabad bele rakni. Ha csak szopik, akkor meg egyáltalán nem kell neki még víz se.

Lehet frontérzékeny a 2 hónapos babám? Egész nap ordít és nem hasfájósan, nem éhesen sír.

Legjobb válasz: Szia. Persze, hogy lehet. Õk sokkal jobban frontérzékenyebbek, mint felnõttek.

Szia. Persze, hogy lehet. Õk sokkal jobban frontérzékenyebbek, mint felnõttek.
Igen lehet sajnos, Õk érzékenyebbek, mint mi felnõttek.Az én kisbabám is 2 hónapos, és amikor tudom azt, hogy semmi baja nincs, és mégis ordít, akkor hagyni szoktam :( Mert nem tudok már mit kezdeni Vele, aztán egyszer csak abbahagyja.De persze ha nagyon sír, akkor a vállamra teszem, és ott pár perc elteltével abbahagyja.Utána szépen elvan, nézelõdik.Úgy vagyok vele, hogy majd csak kinövik :)
Nagyon sok babát megviselnek a frontok. Az enyém is jobb, mint az idõjárásjelentés. :-) Ma egész nap nyûgös volt, csak a bekapcsolt mosógép elõtt nyugodott meg. (Ott is aludt el, már két órája. Alig tudtam bevinni az ágyra úgy, hogy fel ne ébredjen)
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos ilyenkor nekem is csak az ölemben nyugszik meg és egész nap ott szeretne lenni.
van speciális hasmasszázs, nálunk pont ilyen gondon nagyon sokat segített, ha érdekel mailben el tudom kuldeni
ugyan igy vagyunk mi is.sztem ne aggodj teljesen normális ha 2 naponta kakil.lesz mikor minden nap lesz mikor 1-2 nap:)

Az édeskömény teáról mi a véleményetek? 1 hónapos a babám és hasfájós.

Az Infacol,az Espumisan, a Gripe water nem használt semmit.

Legjobb válasz: Az enyém itta ennyi idõs korában. Azt nem mondom, hogy csodákat tett, de azért valamennyit javult a helyzet, és ízlett is neki. Én evés után adtam neki, nem akartam elõtte megtölteni a pocakját teával.

Az enyém itta ennyi idõs korában. Azt nem mondom, hogy csodákat tett, de azért valamennyit javult a helyzet, és ízlett is neki. Én evés után adtam neki, nem akartam elõtte megtölteni a pocakját teával.
Nekünk nem vált be, csak még jobban fájt tõle a hasa:(
Általában csak még több gáz képzõdik, és még jobban fáj a pocakja, esetleg homeopátiát is kipróbálhatsz.De elõször is gondold végig, h mit eszel és ha nem ettél olyant amitõl fájhat, akkor te nem tudsz mit tenni. Esetleg dokival írathatsz görcsoldót, ez a legjobb és legolcsóbb.
Ne adj neki édeskömény teát, jobban fog fájni a pocija(tapasztalat)!!! Az Infacol és Espumisan enyhíti a "bajt", de csak akkor használ, ha rendszeresen adod a babának...ha csak néha, semmit nem ér!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Rendszeresen adtam neki az Espumisant, de csak erõlködött tõle szegény, az Infacolnak semmi hatása nem volt, a Gripe watert pedig úgy ahogy volt kihányta.Tegnap adtam neki a teából és láss csodát végre tudott pukizni és nem csak erõlködött.Talán egy kicsit jobb lesz, mint eddig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!