Találatok a következő kifejezésre: A babám hónapos és úgy (73 db)

Babám 9, 5 hónapos és úgy néz ki, hogy a mászás kimarad nála. Miért próbálnak meg mindenáron rábeszélni arra az anyukák, hogy vigyem el tornára? Rossz anya vagyok, hogy úgy érzem, hogy ezzel a tornával a baba mozgásfejlődésébe durván beleavatkoznak?

Gyerekorvosunk szerint felesleges nála ez a torna

Legjobb válasz: Mostanában divat mindenféle tornára,készségfejlesztésre vinni a gyereket.Minden gyerek másként fejlõdik,ha lenne valamilyen baja a babódnak,az orvos mondaná.Az én kisebbik lányom még 6-7 hónaposan sem volt hajladnó fekvésbõl felülni.Elõször felállt,lecsüccsent a popsijára és addig ült,míg megnem unta.Késõbb õ lett a legvirgoncabb a 3 közül.Egyébként én sem tartom jónak,ha egy egészséges gyerek fejlõdésébe beleavatkoznak mesterségesen.

Mostanában divat mindenféle tornára, készségfejlesztésre vinni a gyereket.Minden gyerek másként fejlõdik, ha lenne valamilyen baja a babódnak, az orvos mondaná.Az én kisebbik lányom még 6-7 hónaposan sem volt hajladnó fekvésbõl felülni.Elõször felállt, lecsüccsent a popsijára és addig ült, míg megnem unta.Késõbb õ lett a legvirgoncabb a 3 közül.Egyébként én sem tartom jónak, ha egy egészséges gyerek fejlõdésébe beleavatkoznak mesterségesen.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: én sem másztam egy percet sem, mégis 2 diplomám van és hobbim az olvasás...na ezért nem hiszek ezekben :-) Köszi neked is!
Valószínûleg a Dévény-tornára gondolnak az anyukák. Ha a gyerekorvos mindent rendben talál és te ezt elfogadod és nem izgulod magad halálra, hogy nem mászik - hozzáteszem, még simán benne van az idõben, hogy másszon - akkor ne vidd sehova. És ettõl nem leszel rossz anya, csak kevésbé parázol, mint itt nagyon sokan - néha én is...:)
Én sem másztam.Diszkalkúliás vagyok.És egyetemi diplomám van. Bizonyított az összefüggés a mozgásfázisok kimaradása és néhány tanulási probléma és zavar kialakulása között. Persze jobb lenne, ha nem lenne velem ez a gond, de nem vagyok fogyatékos.Ne vidd a gyereket tornára, ha nem érzed szükségét, de ne bagatellizáld a dolgokat.Attól, hogy valamirõl nem veszünk tudomást, még létezhet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Olyan jó azt olvasni, hogy nem mindenkinek "szuper" gyereke van, van, aki normális tempóban fejlõdik :-) Boldog babázást mindenkinek!!!
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy olvatam, hogy nem minden "nem mászó" gyerekbõl lesz diszlexiás, csak a diszlexiások általában nem másztak. Szóval ez egy baromság!
Szia! Nekem a védõnõ mondta, hogy nem szabad, hogy kimaradjon a mászás (diszlexia miatt), vigyem el a Dévény tornára. Anyukáktól hallottam, hogy tényleg nagyon jó a torna, de a baba végigsírja az egészet. Én úgy gondoltam, hogy nem volt oxigén hiányos, gy.orvos szerint semmi baja, akkor nem kínzom. 9 hósan felállt a babóm, 10 hósan kapaszkodva lépegetett, és 11 hósan elkezdett mászni, egyik napról a másikra. 13 hósan önállóan ment. Nincs semmirõl lemaradva a babód!
Kislányom mindjárt 9 hónapos, de sem kúszni, sem mászni nem hajlandó, pedig vékonyka. Helyette ül, áll. Felülni már hasizomból is tud, ha segítek lent tartani a lábait (magától még emeli azt is, mint egy kis hátára fordított bogár). Védõnõ szerint nincs semmi baj, amúgy sincs elkésve, meg "fogadja el, hogy vannak olyan gyerekek, akik elõbb állni, menni tanulnak meg". Szóval majd 2 hónap múlva elkezdek aggódni, ha nem mászik. Addig nem idegesítem magam. Te se tedd! Õk vmi másban jobbak, amiben esetleg másik baba gyengébb.
Ha a gyerekorvos szerint minden rendben, akkor szerintem sem szükséges sehova vinned. Az én kislányom mindenben ilyen ráérõs volt. Õ is csak 10, 5 hónapos korában kezdett mászni, tanult meg felülni és ezekre rá pár nappal a szekrény mellett felállt. Most egy éves és még nem jár önállóan. Mászik és a szekrény mellett oldalazva halad csak. Lehet, hogy nálatok sem marad ki a mászás, csak késõbbre tolódik, mint nálunk. Ne siettesd! Hagyd, hogy a maga tempójában fejlõdjön! Ja, és ne hallgass az anyukákra. Én is találkoztam "szuper" gyerekek anyukáival. Mindig mondták, hogy az õ babájuk már ezt és azt csinálja... stb. Az elején és is kicsit pánikoltam, hogy az enyém miért nem tudja még ezeket, de rájöttem, minden gyerek más és más. Az enyém meg másban sokkal jobb és fejlettebb az övéiknél. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pozitív hozzászólásodat! Nagyon jól esett, hogy nem dorgálást kaptam azért, ami a szívemet nyomta és elmondtam!
Még mindig utolsó vagyok.Nem az a baj, ha a baba késõbb csinál dolgokat, mint a kortársai, hanem, ha nem csinálja.Tehát, ha kimarad valami. Ha mégis megpróbálod mászatni nem avatkozol be durván a mozgásfejlõdésébe, hanem megkíméled õt egy csomó késõbbi nehézségtõl. Az, hogy szükséges-e valami, az a szakemberre tartozik, nem néhány laikus anyukára.Én mint érintett írok. Ja, és a körzeti orvos ez esetben nem szakember.Mutasd meg egy konduktornak.

Nagy bajt csináltam, ha a babámnak egy egész Germacid kúpot adtam fél helyett lázcsillapítás céljából? 3 hónapos, és úgy emlékeztem, hogy 2 hónapos kortól ennyit lehet adni, de a betegtájékoztató mást írt.

Legjobb válasz: Szia. Én úgy tudom a védõnõtõl, hogy ha eléri a súlya az 5 kg-ot, akkor már mehet az egész kúp. Szerintem nem csináltál baj. Gondolom ezt a súlyt már elértétek. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája

Szia. Én úgy tudom a védõnõtõl, hogy ha eléri a súlya az 5 kg-ot, akkor már mehet az egész kúp. Szerintem nem csináltál baj. Gondolom ezt a súlyt már elértétek. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Szia, valóban súlytól is függ, de a barátnõma kisfiának már a 2 hónapos oltáson a doktor néni egész kúpot adott. Semmi baja nem lett a kicsinek.

A babám 7 hónapos és úgy tűnik ismét terhes vagyok. Nagyon korai ez még?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy korai, de mindenképp menj orvoshoz hamar! Én azt hallotta, hogy ha szoptat az ember akkor érdemesebb többet várni a második picurival. De ez se 100%! Ne idegeskedj:)

Nem hiszem, hogy korai, de mindenképp menj orvoshoz hamar! Én azt hallotta, hogy ha szoptat az ember akkor érdemesebb többet várni a második picurival. De ez se 100%! Ne idegeskedj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! A jövõ héten megyek is dokihoz.
Már csak a fertõzésveszély miatt is veszélyes lehet nem 100% de azért ezt jól gondold meg ilyenkor azért tiltják a szexet mert a szervezeted nagyon nagy igénybevételnek van kitéve a picurka miatt így egy másik fejlödõ szervezetet nem biztos, hogy el tud látni.Remélem nem lesz semmi baj sok sikert remélem majd tudatsz róla mi ujság üdv

5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

Mikortól, vagy hány hónapos kortól lehet úgy adni a babáknak, hogy délelőtt gyümölcs, délután főzelék? A babám 4 hónapos, két hetet kezdtük a gyümölcsöt délelőttönként kapja. Tápszeresek vagyunk. És babapiskótát mikortól lehet hozzákeverni neki?

Legjobb válasz: úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.

úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.
Mi kb 3.5 hónapostól kezdtünk "rendesen" enni.Az én babám is tápis, most 5 hónapos, és de.gyümi, ebéd tejpép, uzsi fõzi, a reggeli és a vacsi tápszer.De mióta ráérzett az izekre, nem nagyon kell a táp...Babakekszet én vettem, h.legyen itthon, de még nem adok, de 6 hótól adható, az van ráirva.Én úgy gondolom, a keksz késöbb kell, amikor már nem elég kalória nekik a sima gyümölcspüré.Remélem valamennyit segitettem!
Elõzõ jól irta, ha már megeszik egy étkezésre valót nyugodtan ki lehet váltani. Mi 5 hónaposan csak reggel és este ettünk tápszert. Délelõtt gyümit, ebédre fõzit, uzsonnára meg tejpépet kapott. Babapiskótát csak most kezdtem adni (9 és fél hós), de 5 hónapos kortól Hipp babakekszet kapott a gyümibe reszelve. Kicsit drága (600 körül volt egy doboz), de ha jól emlékszem 4 hótól lehet adni.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm a segítséget, nagy segítség volt a válaszotok!
18:43-as vagyok: Az elsõt akartam irni, csak közbe közénk irtak. :)

Két és fél hónapos kisfiú anyukája vagyok. Ugy áll a helyzet, hogy az apuka fogta magát és egy veszekedés után lelépett. Összeházasodva nem vagyunk, tartok tőle, hogy akarja majd a babát, milyen esélyei vannak velem szemben?

Hárman költöztünk az én szüleimhez,mert a baba nem volt tervezve, ezért nem is volt hova külön költöznünk. Az apával azon vesztünk össze, hogy én őt védtem a szüleimmel szemben. Nálunk adottak a körülmények a baba neveléséhez, anyámék gondoskodók, tiszták a körülmények. EZ náluk nem áll fenn. Van esély ara, hogy elvegyék tőlem a kisfiam?

Legjobb válasz: Két-és fél hónapos babát hogyan ítélnének már a lelépõ apának?! Az édesanyánál van a helye pláne, hogy a szüleinél rendezett körülmények és szeretet veszi kürül. Miért is kellene 4 órás munka egy pici baba mellett???

Két-és fél hónapos babát hogyan ítélnének már a lelépõ apának?! Az édesanyánál van a helye pláne, hogy a szüleinél rendezett körülmények és szeretet veszi kürül. Miért is kellene 4 órás munka egy pici baba mellett???
ma 09:21 De ez nem az az eset. Írta a kérdezõ is, hogy az apánál nem tiszták a körülmények.
csak egy kérdés 2.5 hónapos jó esetben szoptatott babát mikor ítélnének egy apának?????? pláne ha a kérdezõ a szüleivel lakik normális körülmények között a gyereket 3 éves koráig csak a te felügyeleted mellet láthatja (ha akarja) nyugi menj be és ad be a gyermekelhelyezési kérelmet 100% esélyed van h nálad marad a gyerek + megítélik a gyt-t is
Semmi esélye sincs, hogy elvegye tõled. Ne aggódj! Gondozd szeresd, nevelgesd!
Add be azonnal a gyermekelhelyezesi kérelmet. 50-50 százalék esélye van mindkettotoknek.
Miért ne ítélnék az apjának???? Én már láttam erre példát. Jobb körülményeket tudott neki biztosítani.
Elsõ vagyok esetleg kezdeményezzétek már most, hogy kizárólagos szülõi felügyeleti jogot kapj. Persze ha van pénzeetek a perre. Nem ismerem a volt párodat, lehet, hogy a végén nem kell majd neki a gyerek egyáltalán. Az eljárás nagyon hosszú, nagyon vigyázz, hogy a gyerek minden körülmények között nálad legyen és maradjon. Sokan iyenkor ismeretlen helyre szoktak költözni, fõleg, ha a gyerek elrablásának veszélye fennáll.
csak egy kérdés 2.5 hónapos jó esetben szoptatott babát mikor ítélnének egy apának?????? Abban a pillanatban, amikor kiderül, hogy az apánal jobb helye van. Pl van saját lakása, biztos munkahelye, normals végzettsége. Esélyesebb, mint az anya, ha pl egy 18 eves kislányról beszélünk, akinek épphogy megvan az érettségije, munkája sosem volt es a szülõknel lakik. A szoptatás meg ilyenkor senkit nem érdekel.
Nem értek egyet azzal, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, általában be is bizonyosodik, hogy nem így van. Olyan perekben, ahol nincs megegyezés bizony mindkettõnek ugyanannyi esélye van.
Arra vigyázz, hogy el ne rabolja, mert akinél a gyerek van és aki nevelni kezdi a per elnyúlása miatt általában annál is marad. Túl kicsi a gyereked ebben a korban még az apának is ítélhetik. Ha lenne legalább papíron 4 órás állásod, akkor nagyon kicsi tulajdonképpen semmi esélye nem lenne. A gyerekedet sürgõsen jelentsétek be állandó lakosnak a szüleidhez, ha neked saját lakásod nincsen. És persze saját magadat is jelentsd be oda. A bíróságon jó lesz felhozni, hogy a szüleiddel laksz és õk is rendezettek, támogatnak, nem hagytak el mint az apa.
Épp ezt cáfoltam meg te észlény. Mondom, hogy a saját szememmel láttam, hogy nem mindig az anya kapta a gyereket. És mint mondtam, teljesen felesleges lenne hazudoznom. Egész kicsi gyereket is kapott az apa, az anya megy hozzá és fizeti a gyerektartást. Létezik ilyen is és a kérdezõ is járhat így, de felõlem hitegethetitek, mondhatjátok, amit hallani akar.
Ne veszekedjetek, hisz nem tudhatjátok, hogy milyen az apa! Írtam is elõbb errõl, hogy ha a kérdezõ leírná nekünk pontosan a körülményeket a másik félnél is, akkor érdemleges választ tudnánk adni neki. Viszont amit eddig leírt, az alapján neki több esélyt voksolnék: "Nálunk adottak a körülmények a baba neveléséhez, anyámék gondoskodók, tiszták a körülmények. EZ náluk nem áll fenn. "
Ezeket az esélyeket így akkor sem lehet megmondani, na meg mi itt találgathatunk, majd akit alkalmasabbnak találnak rá. A kérdés az volt, van-e esélye az apának. Hogyne lenne, van.
Jó, de ha leírja a kérdezõ, hogy az apa milyen életszínvonalon él, dolgozik-e, ha dolgozik, lenne-e valaki aki gondoskodjon a gyerekrõl.Vagy ha az apa lenne a gyerekkel otthon, abból a kis pénzbõl, amit a gyerek után kapna, fenn tudna-e tartani egy lakást, plusz a gyereket is ellátná-e. Magyarul van-e segítség az apának, úgy mint a kérdezõnek. Ha így ezeket leírja, akkor mi is többet tudunk írni. Én is voltam már gyermekelhelyezési peren (én voltam a gyerek), s tudom miket vesznek figyelembe. Az érzelmi kötõdés is nagyon sokat jelent, hogy a gyerek kihez kötõdik.Igaz itt ugye ezt nem lehet megítélni.
Ezzel meg az a baj, hogy bizonyítani kell. Szóval mondhatja õ, hogy van segítsége, ez meg ez, aki még ezt is mondja, de aztán lehet nincs.
"A kérdés az volt, van-e esélye az apának. Hogyne lenne, van." Te csak addig vagy képes gondolkodni, hogy igen van esélye, de én már kicsit tovább is lépek és leírom, hogy elméletileg van esélye, gyakorlatilag- a körülményket és a bírói gyakorlatot figyelembe véve-nem sok. És ha nem vetted volna észre a kérédsben szerepel egy olyan is " milyen esélyei vannak velem szemben?" Ha már a szószerinti értelmezésre élvezel el, beláthatod, hogy figyelmetlen vagy és csak a kérdés egyik részével foglalkozol. Másrészt olyan hülyének gondolsz itt másokat, hogy csak annyit vagy képes válaszként írni, hogy igen van esélye (és ezt azzal akarod elfogadtatni, hogy ez a kérdés, hát nem CSAK ez a kérdés). Mint ha itt senki sem jött volna rá, hogy törvényes lehetõsége van a férjnek...
elindítod a gyerekelhelyezést, a gyerektartást, a bíróság szabályozza a kapcsolattartást is ha nem tudtok megegyezni, és ennyi
Én csak saját ismerõseim tapasztalatairól tudok beszélni... ismerek egy családot, ahol az anyuka lelépett, és az alkoholizmus se állt messze tõle, mégis a gyermek elhelyezésin, a kisebb gyereket, akit nem kérdezett meg a bíróság, hogy hova akar menni, nála helyezték el. Hiába mehetett volna az apához jobb körülmények közé, ahol a testvére is volt, a bíróság így döntött, pár év múlva, mikor már a bíróság hajlandó volt meghallgatni a kislányt is, átkerülhetett az apához. Szóval ezek után nem hiszem, hogy nagyon lenne esélye az apukának...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kérdésekre : Az én szüleim segítettek nekem beszerezni a szükséges kellékeket a babához, õk visznek mnket mindenhova ha valami probléma van. Az apa szülei bagósok, piások. Az egész házuk bûzlik a cigarettától, ég mikor terhes voltam akkor sem voltak rám tisztelettel, miért lennének a gyerekemre?
Jogilag az kevés, hogy dohányoznak. Az nem kizáró ok. A piálást nehéz bizonyítani, ha éppen józanul fogadják a kirendelt embert és összepakolnak. Te voltál már cigiszagtól bûzlõ lakásban? Mert szerintem nem. Ahol belépsz a lakásba és már 2 perc után beveszi a hajad, a ruhád, a falak is. Mellesleg ránézésre meg lehet állapítani valakirõl, hogy piál független attól , hogy józan állapotban van éppen. Az arca elárul mindent. Okosat akartál írni, de nem igen jött össze.
Az apa lelépett! Cserben hagyta az anyát, cserben hagyta a gyermekét. Szeretném én látni azt a bíróságot, amelyik ezután neki ítéli a csecsemõt!
Elsõk között válaszoltam, és újra írok, hogy mire odajut a per, addigra igenis megnézik, hogy az anya el tudja-e magukat tartani, addigra kell a min. 4 órás állás, mert az nem érdekli a bíróságot, hogy a kérdezõ papája és mamája eltartja-e az anyát és a csecsemõt/gyereket, csak jószándékból szóltam. Ha az anyát is eltartják a szülei és az apának bizonyítottan van állása, akkor az gyengíti az anya pozícióját egy perben.
És a folytatás, a gyerek érdekeit nézik, és ha a per elhúzódik és 3-4 éves már a gyerek akkor az anyánál marad, ezért szoktak fellebbezni. Ha a gyerek beszélni tud megkérdezik kivel akar maradni, pszichológust rendelnek ki. stb.
Na errõl beszéltem, igenis nyerhet az apa. Azt pedig ki bizonyítja, hogy lelépett??? A cigi meg soha nem volt hátráltató körülmény. Szóval ennyit az elõregondolásodról. Ott is mindenki elõregondolt, ahol azt hitték felénk, hogy az anya nyeri, jah. Azóta is az apa neveli mind a két gyereket. Nyugodtan gondolkodhatsz elõre, de te vigasztald a kérdezõt, ha esetleg nem jön be.
ne aggodj...egy édesanyátol aki szeretettel és normális körülmények közt neveli a babáját biztos hogy nem veszik el.semmi esélye...törvény pedig kimondja kizárolag anyagi jobblét nem jogosit semmire.én is hasonlo per elött állok és cseppet sem félek mert tudom hogy a gyermekemnek minden tölem telhetõt megadok
Szerintem te el sem hiszed mekkora hülyeségeket írsz. Formálisan mindenkinek ugyanolyan az esélye, de szakadj már el az elméletbõl és szállj le a földre, a valóságban b.szhatod te az esélyedet, ha az esélyed szertefoszlik, mert a nõknek a javára helyezik el a gyereket.
Ehhez a kérdezõ is kellene, hogy leírja, hogy az apa milyen körülményeket tudna neki biztosítani. Eddig az anya mellett szól, hogy ott vannak a nagyszülõk, akik fedél biztosítanak a fejük felett, tiszta a környezet, s ha majd a kérdezõ visszamegy dolgozni, lesz aki segít neki a gyerek gondoskodásában. Most tudni kellene mindezeket a másik fél részérõl is tudni, hogy milyenek a körülmények.
Én egy szóval sem mondtam, hogy nem õ kapja a gyereket, én azt mondtam van esélye az apának is, és ez a jó válasz, mivel ezt kérdezte. És azért van több nõnél gyerek, mert általában elõre megegyeznek ebben és úgy mennek bíróságra. Ahol már nincs megegyezés, ott nem olyan az arány, mint azt egyesek gondolják. Hazudozni pedig semmi értelme szerintem, nem mondtam volna, hogy vannak ilyen esetek, ha nem lennének. Nekem aztán baromi mindegy, hogy az õ gyereke kihez kerül, én csak elmondtam a valóságot. Ha valaki a lelkét akarja nyugtatni, akkor tegye azt, ez is hidegen hagy, de ne állítsa már senki, hogy az apának esélye sincs, mert van. Épp úgy, mint neki.
Én tanultam errõl és bizony nagyon nyomós indok kell ahhoz, hogy egy csecsemõt elvegyenek az anyától!!! Gondolok itt pl. alkoholizmusra, drogfüggõségre stb.....Egy csecsemõt, ha az anyának rendezettek a körülményei, nem fognak elvenni. Pusztán anyagi okok miatt sem!! És butaság, hogy legyen 4 órás állása egy pár hónapos csecsemõ mellett!!!! A lényeg, hogy legyen egy biztos háttere a babának, valamint, hogy az anyuka is megfelelõ életmódot éljen-ne veszélyeztesse a baba fejlõdését stb stb
Ilyenkor a nõket részesítik elõnyben, még ha az apa jobb körülményeket is biztosítana. Szóval nagyon nincs mirõl vitázni.
A gyakorlat általában az anyánál helyezi el, de általában a felek meg is egyeznek, hogy legyen az anyánál. Viszont amikor mindkettõ szeretné a gyereket, akkor ez nem így van. Mindkettõ helyzetét megvizsgálják és nincs egyik fél irányában sem nemek alapján történõ megkülönböztetés. Szóval hitegethetitek itt, de ha véletlenül mégis az apának ítélik, akkor mit mondotok? Az egy dolog, hogy ti ezt szeretnétek, de a valóság ettõl még változhat.
ma 09:35 Ilyen alapon, ha az apa milliomos, akkor nála helyezik el, mert jobbak a körülmények?
Hát, ha neked ez kizárólag a pénzt jelenti, az a te bajod. Ahol a gyermek fejlõdése jobban biztosított. Ilyen alapon gyerekelhelyezési per sem lenne, mert automatikusan az anya lenne a gyõztes. Nem viccbõl vannak ezek a dolgok. A gyerek az elsõ, ha neki jobb az apánál, akkor az apához kerül. Ha az anyánál jobb, akkor meg odakerül.
És miért feltételezed, hogy ebben az esetben apánál jobb?
"Ahol a gyermek fejlõdése jobban biztosított. " Mi a probléma az anyával és a nagyszülõkkel? Miért ne fejlõdhetne egy gyermek normálisan, ha az anyuka és annak a nagyszülei nevelik? És apukánál ki marad otthon a gyerekkel amíg õ dolgozik?
"Mindkettõ helyzetét megvizsgálják és nincs egyik fél irányában sem nemek alapján történõ megkülönböztetés. " Egyik tanárom, aki bíróságon dolgozik megmondta, hogy igen a nõknek adják többször a gyereket. Csak kivételes esetben a férfinak, de még akkor is az anyának, ha az apa esetleg jobban el tudná tartani. De gondolom a tanárom hazudik, vagy elmebeteg és nem érzékeli a valóságot.
Senki sem feltételezte, a kérdezõ feltett egy kérdést, hogy van-e rá esély, hogy az apa kapja a gyereket. Miért ne lenne esély? Az, hogy itt mindenki nyugtatgatja, hogy nincs, hülyeség. Mivel nem ismerjük a körülményeket. A bíróság sem hipp hopp ítél, szépen megnéz mindent és utána. És mivel mi ezt a mindent nem láttuk, ezért nem is tudom, hogy hogy meri bárki kijelenteni, hogy tuti az anya kapja a gyereket. Persze simán kaphatja õ és lehet jó anya, akinél jobb helyen van a gyerek, de ezt mi honnan a francból tudjuk?
Én pedig elég sok elvált párt ismerek, ahol az apa kapta a gyereket, még itt kérdésben is volt olyan, ahol gyerekelhelyezés, majd az apa került ki gyõztesen. Ha nem lenne esélye mindkét félnek, akkor értelmetlen lenne maga a gyerekelhelyezési per is.
Mondjuk gyönyörû apuka lehet, aki csak úgy lelép a kisbabája meg a barátnõje mellõl, majd jön, hogy õ igényt tart a gyerekre. És ha sokat sír a baba, vagy idegesíti akkor majd ugyanúgy otthagyja pikk-pakk?
"Ha nem lenne esélye mindkét félnek, akkor értelmetlen lenne maga a gyerekelhelyezési per is." Ez kb olyan, mint amikor mindenki tudja egy közbeszerzésen, hogy ki nyeri, de a nyertes azzal nyugtatja a veszteseket, hogy ha már elõre tudni lehetne, akkor nem lenne közbeszerzés...(csak hogy értsd a lehetõség jogi megteremtése még nem eredményez valódi esélyt)
A veszekedéses témába én nem nyilatkozom. Fogalmunk sincs min vesztek össze, miért ment el, mikor ment el, hová ment. Az sem biztos, hogy igényt tart a gyerekre. Mert a kérdésben ha jól értem a kérdezõ csak aggódik, hogy talán a volt párja esetleg szeretné. Ez pedig nem igaz, mert mint mondtam, van bõven rá példa, hogy az apa kapja a gyereket. Még itt az oldalon is szokott lenni pár.
Példát én is tudok bármire hozni, ha te azt mondod, hogy Irán muzulmán ország, erre én hozok neked 2 ottanit, aki keresztény, ezzel már is bizonyítom, hogy nincs igazad. Ugye milyen egyszerû, logikailag semmi hülyeséget nem csináltam, de azért lehet érzeni, hogy elrugaszkodtam a valóságtól..UgyaNEZT csinálod te is, mindenki tudja, hogy a nõket elõnyben részesítik, te meg jössz a kivételes példákkal. Senki sem mondja, hogy egy apának nem ítélhetik oda, csak az arányok kicsit az anyák javára szólnak. Ha ez fordítva lenne és csak pár százalékkal lenne az apák javára már rég férfielnyomásról szólna az egész.
Az egy dolog, hogy õ mit mond, a bíróságnak kell eldönteni, hogy hol jobbak a körülmények. Könnyen lehet, hogy a pasi addig albérletbe megy és máris minden oké. Ez nem ilyen egyszerû.

Mit csinálhatok rosszul? 6 és fél hónapos anyatejes kisfiam méretei: 7, 5 kg és 69 cm. Ahogy nézegetem a 6 hónapos babák méreteit úgy látom elég soványka az én kicsim (3.720 grammal és 53 cm-rel született).

Akinek fél éves korára többet gyarapodott a babája, hogyan etette? Én nagyon sokat szoptattam és még most is szopik, ebédre bébi hamit kap, és még így sem egy vasgyúró szegénykém. Amikor látom, hogy anyukák írják, hogy ennyi id?sen a babájuk már közel 9 kg, mindig megijedek, hogy én vajon mit nem csinálhatok jól?

Legjobb válasz: Teljesen jó a babád súlya! Fél éves korukra megkétszerezik a súlyukat. Ez a gyerek súlyával való versengés valami új hóbort??

Teljesen jó a babád súlya! Fél éves korukra megkétszerezik a súlyukat. Ez a gyerek súlyával való versengés valami új hóbort??
kedves utolsó, 09:17-es vagyok, ha nem haragszol, épp most dagadtoztad le a gyerekemet... :) nem szép dolog ám :)
Az elsõ lányom 6 hónaposan nem volt 6 kiló.A kicsi 7 hónapos és 10 kiló.Nyugi semmi gond.Vannak sovány és vannak folyton éhes babák.A lényeg, hogy vidám legyen.
Az én fiam 11 hónaposan 8700 gramm (3 kg-mal született). Én is mindig megdöbbenek más babák nagy súlyán, de elnézem a manómat és rájövök, hogy semmi okom aggodalomra. Arányos, vékony testalkatú baba, nem túl nagy étvággyal. Vidám, kiegyensúlyozott és nagyon szépen fejlõdik. Végülis nem hízóállatok, minden baba a saját ritmusában gyarapodik.
Szia! Az én lányom 7, 5 hós(koraszülött volt) és 8 kg.Azt mondta a doki hogy 1 éves korára kell 9-10 kg körül lennie.Szerintem ne aggódj.
Az újszülöttek sem egyforma mértûek, a gyerekek sem, a felnõttek sem. Természetesen a babák sem! NYUGI! Ha jókedélyû, akkor nincs gond :) 3 gyerekes anyuka
az én babám 7 és fél hónapos, 8900 gramm és 71, 5 centi, nem duci, de én azt mondom, hogy lehetne kevesebb is. én meg azt látom, hogy más kislány babák sokkal kisebbek nála. :) )) tényleg felesleges ezen kattogni, nézd a dolog jó oldalát: könnyebb cipelni :)
Szia! Ne azt nézd, hogy más baba mekkora. Ha jó étvágyú, jó kedvû, kiegyensúlyozott baba, akkor neki ennyire van szüksége. Mindent jól csinálsz :) Egyébként az én lányom másfél évesen 10 kiló. Nincs két egyforma gyerek - szerencsére.
Ne törõdj ezzel, Én is mindig el vagyok hûlve ezeken az óriásbabákon. Kislányom 9 hónapos, 7750 gramm és 68 centi. Egyáltalán nem sovány, sõt, tök jó húsban van. 2700-al és 49 centivel született. Úgy tökéletes, ahogy van, mint ahogy a Te babád is. Komolyan, nem is értem, hogy mitõl híznak fel egyes babák 8-9 kilóra fél éves korukra, szerintem meg az a nem normális.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sikerült megnyugtatnotok:) Üdv
Ha mindenképpen azt nézzük, hoyg a nagykönyv szerint milyennek "kell" lennie a babáknak, akkro súly szerint az én babám is jó. De ettõl függetlenül soványabbnak néz ki a többi babánál. Ugyanis más alkat. Õ inkább hosszú, de vékony baba, már a születésétõl fogva. A dokinéni is mindig ijedten tetette velem a mérlegre, mert olyan kis soványkának nézett ki, aztán elégedetten rázta a fejét, hogy jó a súlya, gyarapszik folyamatosan, jó a kedve, minden rendben van. Nem érdemes hasonlítgatni. A babára figyelj, ha éhezne, észrevennéd, mert "szól"!
Ne foglakozz azzal, hogy más babák mekkorák, mikor mit tudnak már. A tiéd teljesen tökéletes! Nem kell minden babának fél évesen 9-10 kilósnak lennie. Az enyém fél évesen csak 6640g volt és 64 centi. Az orvos szerint tökéletes volt..szerintem is. én éppen azon csodálkozom néha, hogy mekkorák ma a 6-7 hónapos babák.. az enyémek mindig átlagosan növekedtek... ja! A kislányom ilyen elõzmények után 1 évesen kereken 10 kiló volt és 74 cm (az átlag), most 14 hónapos és 1070g és 77cm... Az a fontos, hogy a babád kiegyensúlyozott és boldog baba legyen, megfelelõen fejlõdjön a mozgása és akkor nincs semmi gond :) Ne akard másként etetni, mint ahogy neki jó!
A lányom 6 hónaposan 7 kg volt ls 70 cm, de õ 4200-gmal született. Szóval nekem is lett volna min aggódni, de én meg pufinak láttam. Most másfél éves és 11 kg. Igazi kis giliszta a 89 centijéhez. Minden gyerek más. Ha elégedett, jóevõ és vidám baba, akkor semmi gond.
Az én lányom 8 hónapos lesz vasárnap, 7, 83 kiló és 75 cm, 6 hónaposan 6, 81 kiló és 72 cm volt. Ja és 50 gramm híján 4 kilóval születte, 6 hónapig csak anyatejes volt. Mászik, ül, áll és eszik rendesen. Szerintem ez a 9-10 kg körüli súly 6 hónaposan már túlzás. Fiam 4, 4 kilóval született, õ is csak 7 hónaposan volt 9 kiló és az 9 éve eléggé nagynak számított, manapság már nem lenne az.
Szerintem is ne aggódj, mert nincs semmi gond a babáddal.Az a lényeg, hogy egészséges, és kiegyensúlyozott baba legyen.Azzal meg ne is törõdj kinek milyen súlyú a babája.Nekem a lányom 6és fél hónapos és 69cm, 8590g.Ja, és annak örülj, hogy tudod szoptatni, annál jobb nincs is.Nagyon szép napot kívánok nektek!
10:04 - bocsi, nem akartam ledagadtozni a babád, tényleg, csak Nekem furcsa, az Én lányom még 1 évesen sem lesz akkora, mint a Te 7, 5 hónapos babád most. :-)

Babám 7 és fél hónapos, kb 8 kg. Vettünk egy babaülést neki. Az eladó azt mondta, hogy menetiránnyal szemben beköthetem (úgy tűnik kényelmesnek). Szerintetek? Ha jól tudom 9kgtól lehet menetiránnyal szemben vinni a babákat. Miért?

Legjobb válasz: Kagylóülés? Azokat mind menetiránnyal szemben kell bekötni. Leírás nem volt hozzá? Általában oldalt van rajta ábra, hogy hogyan kell bekötni (mi is használtat vettünk, azokon mindig volt).

Kagylóülés? Azokat mind menetiránnyal szemben kell bekötni. Leírás nem volt hozzá? Általában oldalt van rajta ábra, hogy hogyan kell bekötni (mi is használtat vettünk, azokon mindig volt).
Csak bizonyos típusokat lehet háttal is bekötni.Ha tiédet nem lehet, én nem tenném még bele.Szerintem legyen meg a 9 kiló, úgy tudom azért kell, mert máskülönben nem biztonságos, nem fogja rendesen a babát.De lehet rosszul tudom.
Nem így van.Addig kötheted háttal, amíg nem lóg ki a lába az ülésbõl, nincs kilóhoz kötve, és nem kötelezõ háttal kötni.Ha a 9 kilóra várunk, a lányaim még 1, 5 évesen is háttal üldögélnek.:) )
azért, mert 9 kilósan kb 10 hgónaposak, stabilan ülnek, a nyakizmok elég erõsek, h 1 ütközéskor megtartsa a baba a fejét. ha ez nincs meg, simán meghal 1ütközéskor. szóval addig háttal!

4 hónapos múlt a babám és már 2szer volt megfázva de úgy rendesen, valamint volt neki egy olyan 1 délutános hányásos vírusos kis betegsége. Ez soknak számít? (anyatejes baba)

Legjobb válasz: Az én "babám", aki már 2,5 éves 1 éves koráig nem volt beteg egyáltalán, pedig tápszeres volt elsõ pillanattól. Azóta úgy 4-5X voltunk dokinál, ebbõl 2X kellett antibiotikum, egyszer megfázás, egyszer hasmenéses vírus miatt. Úgyhogy ehez képest a tied soknak számít. Esetleg van közösségbe járó testvére, akitõl elkaphatja, vagy mi lehet az oka? Amíg anyatejes addig nem nagyon tudsz neki plusz vitamint adni, elvileg az anyatejnek ezt a funkciót el kell látnia. Ha már elkezditek a hozzátáplálást akkor törekedj a vitamindús, immunerõsítõ ételek adására: Pl sütõtök, csipkebogyó tea

Az én "babám", aki már 2, 5 éves 1 éves koráig nem volt beteg egyáltalán, pedig tápszeres volt elsõ pillanattól. Azóta úgy 4-5X voltunk dokinál, ebbõl 2X kellett antibiotikum, egyszer megfázás, egyszer hasmenéses vírus miatt. Úgyhogy ehez képest a tied soknak számít. Esetleg van közösségbe járó testvére, akitõl elkaphatja, vagy mi lehet az oka? Amíg anyatejes addig nem nagyon tudsz neki plusz vitamint adni, elvileg az anyatejnek ezt a funkciót el kell látnia. Ha már elkezditek a hozzátáplálást akkor törekedj a vitamindús, immunerõsítõ ételek adására: Pl sütõtök, csipkebogyó tea

Baj az ha a babámat úgy etetem, hogy minden nap más ízű kaját eszik? Főleg üveges kajákat kap, és soha nem adok neki 2-3-4 napig ugyan azt. Most 8 hónapos, de mindig is így csináltam

Legjobb válasz: Én sem kostoltatok napokig vele egy félét,én üvegest is és sajátot is adok neki,de nagyon változatosan :)

Én sem kostoltatok napokig vele egy félét, én üvegest is és sajátot is adok neki, de nagyon változatosan :)
Miért lenne baj? Bár azt mondják, hogy a babáknak nem számít a változatosság, de én is megpróbálok minden nap mást adni neki. Sõt, én elõre megtervezek neki egy heti menüsort, és aszerint vásárolok a piacon. Mondjuk én nem adok neki üveges kajcsit rendszeresen, de elõfordul havonta kétszer-háromszor. Az én babám is 8 hónapos:) )
Én is így csinálom és leginkább üvegest kap. Megbízom bennük, bevizsgált mind és nincs pepecs.
én az elején így csináltam, míg üvegeset kapott. minden nap másfajtát evett. aztán mióta nagyobb lett, már egy éves, azóta azt eszi nagyjából amit mi. ha olyan kaja van amit még nem akarok adni neki, akkor fõzök gyorsan valami egyszerût neki. ilyenkor többször van, hogy két napig azt eszi, mert hát neki nehéz úgy fõzni, hogy egyszeri adag legyen belõle. Ennek ellenére próbálok mindig más kaját adni neki, fõként azért, hogy minden ízt, zöldséget megismerjen, és reménykedek, hogy késõbb is szeretni fogja õket:-)
Én max. 2 napig etetem ugyanazt, mégpedig azért alakult ez így nálunk, mert vegyesen adom, saját fõztömet és az üvegeset vegyítem, mert így jobban megeszi. És akkor ez azt jelenti, hogy 2 üveget kell kinyissak és 2 üveg fõzi eltart 2 napig. De utána mindig változtatok. Most fogom bevezetni, hogy abból is adok, amit magunknak csinálok (fõzit nem nagyon szoktam magunknak, mert a férjem nem fõzelékes), akkor esetleg elõ fog fordulni, hogy 2-3 napig lesz egyféle kaja, mert van, hogy kitart. 15 hónapos kislány anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!