Találatok a következő kifejezésre: A babám hónapos és (1382 db)

A babám 3 és fél hónapos, nem igen eszi a tejcikét, nem szopizik, Nutrilont eszik, hozzátáplálhatom már mondjuk Nestlé kásával?

Legjobb válasz: Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3,5 hónapos, 7,3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!

Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3, 5 hónapos, 7, 3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!
A Nestlé még nagyon korai. Tápszert kellene adni neki. Miért nem szopizik? Nincs tejed, vagy lusta? A cumisüvegen jó a cumi? Én nutrilont sem használnék.
3, 5 hónaposan ne táplálj még hozzá. Ha nincs tej, akkor adj tápszert.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Vigyázz mit adsz neki, nehogy baj legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi rendesek vagytok, képzeljétek nekem a doktornöje mondta, hogy már kóstoltathatok vele ezt-azt :O!!!
A kérdező hozzászólása: jah és a nutrilon az tápszer, nincs tejem és nem is volt...

Meddig fogja még ökölbe szorítva tartani a kezét a babám? 3 és fél hónapos, azt hallottam, h 4 hónapos korukig szokták? ! Van aki máshogy tudja?

Legjobb válasz: 4 hónap, de jobb ha még most megtanulod mielõtt bármi másért is kétségbeesnél: semmi sem törvényszerû. Lehet, hogy a te babádnak 5 hónaposan fog eltûnni.

4 hónap, de jobb ha még most megtanulod mielõtt bármi másért is kétségbeesnél: semmi sem törvényszerû. Lehet, hogy a te babádnak 5 hónaposan fog eltûnni.
Szia, az én babám 7-8 hónapos koráig is így tartotta, igaz, már egyre kevesebbet. De szakember látta és mondta, h nem gond, el fog múlni. El is múlt, 10 hós.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mit tudnék csinálni? 3 hónapos a babóm. 2 és fél hónaposan voltunk mérésen és akkor már 6000gr volt és 56 cm.

A védön? azt mondta hogy tul sulyos és kérdezte hogy egy nap hányszor és mennyit eszik. Hát én mondtam hogy egy 6-7x és olyan 120-150 ml közt. És azt mondta hogy ne adjak neki csak 120 ml-t. De ha a babámnak néha nem elég a 120 akkor mit csináljak,hogy ne hizzon? Vagy egyáltalán csináljak-e valamit?!

Legjobb válasz: a védõnõ nem orvos, az anyatejes babát nem lehet túletetni, szóval csináld ahogy eddig és ahogy az ösztönöd diktálja.

a védõnõ nem orvos, az anyatejes babát nem lehet túletetni, szóval csináld ahogy eddig és ahogy az ösztönöd diktálja.
A kérdező hozzászólása: BOCSÁNAT AZT ELFEJTETTEM ODA IRNI HOGY TÁPSZERES :)
Akkor sem kell éheztetni, ha nem elég neki, kénytelen vagy még adni, neki ennyi az igénye és kész. Majd ha elkezd kúszni mászni, akkor ledolgozza.
Szia.A fiam egy kicsivel volt több 3hónaposan, és õ anyatejes volt.Szerintem vagy válts tápszert, vagy ahogy eléri a 4 hónapos kort, kezd el a hozzátáplálást.Szerintem inkább az étel minõségén változtass, mint a mennyiségén.
Szia! Gondolom nem 2 kg-l született hogy baj legyen.Amúgy a mi védõnõnk is ilyen.Most lesz 15.-n 4 hónapos a babám és már 7 kg.Elsõ héten azt mondta ne adjak neki enni csak MAXIMUM 30ml-t.Persze ordított szegény gyerek.Hagyd a csudába.Ne foglalkozz vele.Mondd azt amit hallani akar.Majd le mozogja a manód, ha már mászik.Amúgy ha szoktál itt olvasgatni láthatod hogy nagyon sok kisbaba ilyen "nehéz".És egyiknek sincs semmi baja.Nem értem ezt a dolgot amúgy, miért kell ilyenekkel is idegesíteni az anyukákat.Anyatejes vagy tápszeres, annyit eszik amennyit kér.Ja, és mi is tápszeresek vagyunk.Nagy mértékben befolyásolta a tejem a védõnõ okoskodása. Amíg az orvos nem mondja hogy gond van, ne aggódj!Tapasztalat!
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm Segített egy Drágaság!Itt megnézheted!Eszerint normális a súlyotok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szepen a válaszokat. :)
Kisfiam 2.5 óránként követelte a tápszert.Ha nem adtam neki, Õ eladta a házat.:) Ezt nem akartam, kénytelen voltam adni neki éjjel nappal evett.Heti 40dkg-t hízott az elsõ idõben.3.5hós kora óta nem eszik éjjel, és nagyon rossz evõ lett.9 hós lesz, körbemássza a lakást, és nem mondanám nagynak, 7.35dkg.Én mindig annyit adtam enni neki, amennyit akart, õ tudta mennyit igényel a szervezete.


2 hónapos babák anyukái! Nektek mennyi tejetek van egy nap? Összesen mennyi teremlődik, tehát amit a babó szopik, és amit lefejtek?

Remélem nem találjátok provokatívnak a kérdésem, mert nem annak szánom, ?szintén érdekel.

Legjobb válasz: Mi két hónaposak vagyunk, 5ször eszünk napközben, 1szer éjszaka általában. Egy kajálás alkalmával 120-160at eszik. Éjszaka nem szoktam mérni, de kb. egy nap olyan 800 ml körül ehet. Én nem szoktam fejni, mert ha fejnék, akkor mindig csak egyre több termelõdne.

Mi két hónaposak vagyunk, 5ször eszünk napközben, 1szer éjszaka általában. Egy kajálás alkalmával 120-160at eszik. Éjszaka nem szoktam mérni, de kb. egy nap olyan 800 ml körül ehet. Én nem szoktam fejni, mert ha fejnék, akkor mindig csak egyre több termelõdne.
Én sosem mértem le, hogy mennyit eszik a babám. Annyit és annyiszor, amennyiszer megéhezett, s annyit evett, míg jól nem lakott, el nem engedte a mellem. Emellett napi 2-3 deci lefejt tejem lett még. Miért kérdezed? Egyébként egy anyatejes babánál mérleg híján nehéz megállapítani, hogy mennyit evett, mivel a mellbõl egybõl a baba szájába folyik a tej!
A kérdező hozzászólása: ...hát ebbõl nem tudtam meg. :-( Van aki esetleg méri a picijét, és tudja? Igen, tisztában vagyok vele, hogy aki cicbõl szoptat, annak a babának egybõl a szájába megy a tej. De azért köszi.
én csak ugy tudom hogy cicizett és utána még behuzzott 90ml tápot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A második válaszolónak írom, hogy akkor kb. egyformán eszik a babónk. NEkem is pont így van. :-)
Elsõ voltam! Köszi a lepontozást, ezért is le lehet majd pontozni! Eleve egy anyatejes babánál nem hiszem, hogy állandóan méregetni kellene, mennyit eszik a baba! Annyit, amennyit kíván! Ha éhes marad, akkor azt egyértelmûen jelzi! Minek állandóan méregetni? Sosem eszik ugyanannyit, mint ahogy a felnõttek sem esznek mindig ugyanannyit! Állandó méregetéssel mit érsz el? Ha egyszer csak 80-t eszik, rögtön aggódsz, hogy mi baja van? Hát ezért nem kell méregetni, csak felesleges aggodalmat okoz az anyáknak, stresszelik magukat. Heti 1x érdemes lemérni, egyébként havonta ellenõrzi a gyermekorvos a baba súlyát, s ha nem találja megfelelõnek, akkor biztosan szólni fog! Egyébként ha akarnám sem tudnám lemérni a babám étkezését, mert kb 9x eszik egy nap, valamikor sokat, valamikor csak nagyon keveset.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Persze, igazad van. Nem úgy szólt a kérdésem, hogy méregetitek-e a babátokat, vagy sem. Hanem azt kérdeztem, hogy aki tudja, hogy mennyi teje van egy nap, az kérem írja meg. Te mivel nem tudod, mivel nem méregetsz, ezért nem kellett volna írnod, hiszen nem hasznos a válaszod. EZért volt a lepontozás. Mellesleg én nem pontoztalak, gondolom mások is nézik a válaszokat, és pontozhatnak õk is.

A Babám 5 és fél hónapos! Az a szokása, hogy a fejére húzza a takarót, pelust! A tiétek is csinálja?

Legjobb válasz: Az én babóm 4,5 hónapos.Õ azzal szórakoztatja magát, hogy az elõkét húzza állandóan az arcára, aztán szól, hogy nem kap levegõt.

Az én babóm 4, 5 hónapos.Õ azzal szórakoztatja magát, hogy az elõkét húzza állandóan az arcára, aztán szól, hogy nem kap levegõt.
Az én babám 3.5 hónaposan kezdte, most 4 hónapos mult, de még mindíg szórakoztatja. Sõt, most már a szájába is tömködi...
szia!az én babám 7 hónapos, régóta elalvásnál húzgálja a fejére..többször ránézek, majd amikor elaludt leveszem róla...
Bújócskázik. Az enyém is ezt csinálta egy idõben, azt hiszik, úgy nem látszanak. Hamar leszokott róla (pár nap alatt).
Csinálja, és ha lehúzza azt mondom kukucs, akkor hangosan kacag:) Nagyon szereti, magától teszi a fejére és húzza le:)
6 hósom kezdetektõl így alszik.Amikor játszik, akkor meg sikongat a kendõ alatt.
5 hónapos kislányom csinálja, aztán nem tudja levenni és kézzel-lábbal kapálódzik, hogy segítsek.
Az én fiam 10 hónapos és imád úgy mászkálni, hogy a fején van a pelus.Sõt még az enyémre is tesz egyet.:-)Játszanak vele.Csak engem a frász kerülget amikor elindul így, és semmit nem lát...Õ viszont akkorákat nevet, nagyon szereti.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de nem írtam , hogy éjszaka csinálja, hogy alvás közben a fejére húzza a dolgokat!Már azt csináltam, hogy a takarót kikötöttem a kiságyhoz spárgával, és így nincs akkora veszély!:)

Hány hónapos korukban kezd el nőni a babák foga? És egy 7 hónapos baba mit tud már csinálni?

ne kérdezzétek meg, hogy miért tettem fel ezt a kérdést... :S

Legjobb válasz: Kislányom most volt 7 hónapos, és kint van alul 2 foga de nem teljes egészében. A múlt héten bújt ki, elõtte már 3 héttel szenvedett szegényke. Ma tapasztaltam úgy, hogy talán már nem fáj neki. Azt nem tudom, hogy más mit tud csinálni de az enyém próbál kúszni, már majdnem kúszik de mégsem :), inkább még forgással közlekedik. Szépen megül ha valaminek neki tud dõlni vagy kapaszkodik de egyedül még nem megy, mondogatja, hogy babababa, köpköd, csattog a nyelvével, van humorérzéke, nagyokat nevet, összeütögeti a dolgokat, minden kell ami nem játék, utánoz minket, szeret társaságban lenni, szereti és követeli, hogy játszunk vele, énekeljünk neki. Más így nem jut eszembe.

Kislányom most volt 7 hónapos, és kint van alul 2 foga de nem teljes egészében. A múlt héten bújt ki, elõtte már 3 héttel szenvedett szegényke. Ma tapasztaltam úgy, hogy talán már nem fáj neki. Azt nem tudom, hogy más mit tud csinálni de az enyém próbál kúszni, már majdnem kúszik de mégsem :) , inkább még forgással közlekedik. Szépen megül ha valaminek neki tud dõlni vagy kapaszkodik de egyedül még nem megy, mondogatja, hogy babababa, köpköd, csattog a nyelvével, van humorérzéke, nagyokat nevet, összeütögeti a dolgokat, minden kell ami nem játék, utánoz minket, szeret társaságban lenni, szereti és követeli, hogy játszunk vele, énekeljünk neki. Más így nem jut eszembe.
Szia! Változó a fog megjelenése, és a tudás is.Az én fiam 5 és fél hónapos és 2 foga van. Pár link: http://www.freeweb.hu/mama-baba/7honap.html http://www.bebilap.hu/elso_ev/7honap.htm http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=7
Az most jutott eszembe, hogy újabban az a legjobb szórakozása, hogy mindent szándékosan ledobál a földre és megõrít vele :) . Elõzõ voltam.

Milyen szúnyog riasztót lehet használni babák mellett? A babáim 25 és 8 hónaposak.

Lakáson belül gondolok, nem krémre vagy hasonlóra. Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Mi baba nélkül is ultrahangos riasztót használunk. Olcsó, vegyszermentes és elvileg örök élet.

Mi baba nélkül is ultrahangos riasztót használunk. Olcsó, vegyszermentes és elvileg örök élet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Dokink a raid night&dayt javasolta, mivel oldószer mentes, és préselt homoktechnológiával mûködik. Én este bedugom a szobájában a konnektorba alvás elõtt fél órával, és ha van bent dög, akkor kimegy a szobából. Utána kihúzom, éjjelre nem hagyom úgy.

Hány hónaposan vitted először a babádat babaúszásra, és hogy viselte?

Legjobb válasz: szombaton voltunk elõször, 5 hónapos és 2 hetes. Nagyon tetszett neki az úszás, a végére már elfáradt és sirdogált. Úgy kell kiválasztani az idõpontot, hogy ne legyen se álmos, se éhes, stb... hát nagyon nehéz egy ilyen picinél :-)

szombaton voltunk elõször, 5 hónapos és 2 hetes. Nagyon tetszett neki az úszás, a végére már elfáradt és sirdogált. Úgy kell kiválasztani az idõpontot, hogy ne legyen se álmos, se éhes, stb... hát nagyon nehéz egy ilyen picinél :-)
4 hónaposan volt elõször és imádta, csak 5-6 alkalom után lebetegedtünk mindketten(tél volt) és azóta nem voltunk. Most már nem is erõltetem.

"Tornaztathatom" igy a babamat harom es fel honaposan?

Minden este furdes elott egy orat "tornazunk". Ez abbol all, hogy kicsit hason van (sokaig nem marad), biciklizunk a labaval, nyujtozik, stb. Ma a karok nyujtoztatasanal (ami annyit jelent, hogy felfele all a karja es fogja a kezem) egyszeruen belekapaszkodott az ujjamba erosen, feldobta a labait a levegobe, befeszitette a hasizmait es ulohelyzetbe huzta magat.

Legjobb válasz: Az én lányom is csinálta,nem ártasz vele! Torna meg már mehet 3 hónaposan sõt elõbb is! Amit magától csinál a bébi azt engedni kell!

Az én lányom is csinálta, nem ártasz vele! Torna meg már mehet 3 hónaposan sõt elõbb is! Amit magától csinál a bébi azt engedni kell!
azzal szerintem nincsen baj, hogy felhúzza magát ülésbe, és hagyod, csak magát az ülést ne sokáig hagyd neki. A mozdulattal semmi gond, ezzel az izmait erõsíti, a gerincét nem terheli túlzottan:-)
Simán! Én a kisfiamat egy dvd-re kb 3 hónapos korától - nem emlékszem már pontosan -minden este kb 20 percet tornáztattam, imádta már a napi rutinná vált. Volt benne egy ilyen mondoka is: Felmegyünk a mozgólépcsõn fel fel fel - közben fogod erõsen a kezét és húzod fel - utána - lemegyünk a mozgólépcsõn le le le - miközben engeded vissza fekvésbe. Lényeg, hogy csak pár másodperc legyen az ülés. Remélem segítettem, és további jó tornázást.(Ja szerintem ennek hatására is 34. hétre született babám 8 hónaposan mászött, rá 1 hétre felállt most meg már a bútorok mellett közlekedik.)ja, ezt csak büszkeségbõl írtam le:) ))
Mi is már ijenkor javában tornáztunk.Szerintem jót tesz neki, bár mi eleve nagyon erõsek vagyunk.6 hónaposan felállt és 9 hónaposan már tett lépéseket kapaszkodás nélkül is. boldog babázást kívánok!!!!
Ha naponta 2x-3x húzod fel max az okés, de ennél több már árt. Normálisnak számít, ez egy egyszerû felegyenesedési reflex, amit a belsõ fülben lévõ egyensúly-szerv ingerülete, az elülsõ nyakizmok nyúlása és a szem ingerlése vált ki. Már pár hetes babónál is mûködik. Ha tetszik neki és ezért csinálod, akkor néhány alkalommal okés, de ezen felül tök fölösleges és ártalmas. 3 és fél hónaposan még nem sokat kell tudni a babának, csak hasonfekve fejét emelni, tehát forogni stb még nem, ne izgulj emiatt. Jó babázást :) Gyerek-gyógytornász

Meddig elég a babáknak reggelire és vacsorára a tápszer? Enyém 11 honapos, de még az a reggeli meg a vacsi. Nem vettem észre hogy szüksége lenne még külön vacsira reggelire. Van tizorai, uzsonna

vagyhogy kell kinéznie egy 11-12 honapos baba étrendjének?

Legjobb válasz: 23 hónaposaimnak is az a reggeli és a vacsora. Vacsi elõtt 5-kor esznek utoljára és reggeli után 11-kor legelõször.

23 hónaposaimnak is az a reggeli és a vacsora. Vacsi elõtt 5-kor esznek utoljára és reggeli után 11-kor legelõször.
a tápszer sokkal töményebb, mint más kaják. ameddig eszi, addig elég is. egyébként örüljél, mert mi éppen most szembesültünk vele (11hós kislány), hogy nem kéri a tápszert, egyik fajtát sem. egyszerûen nem hajlandó megenni, úgyhogy most fõ a fejünk, hogy mit kapjon reggel (5kor), meg lefekvés elött. egyébként a mienk is eszik mindent.
Az én babám 16 hós és még mindig a reggelije és a vacsija tápi 210 ml. Õ tízóraira kapott eddig gyümit, de most már, hogy jobban ebédeljen, ezt elhagytam és a du. joghurtba kapja a gyümölcsöt. Vacsizik velünk felvágottat zsemlével, aztán fürcsi után kapja a tápit. Szerintem ne aggódj ezen, én 2 éves korig biztos, hogy tápit adok neki.
25 hós ikerfiam reggelije 250 ml kakaó házitejbõl, utána vagy esznek szendvicset vagy nem (attól függ mikor kelnek, ha fél 7 kor akkor esznek szendvicset, most sokáig alszanak fél 8 ig, ilyenkor nem kérik) . De a reggeli tejet követelik. A vacsora szenvics, fõzi 7 és 8 között, és lefekvéskor még követelik a 210 vizbõl készitett tápit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!