Találatok a következő kifejezésre: A babám hónapos, sokszor (41 db)

A 2 hónapos babám éjszaka nagyon sokszor felébred és nehezen alszik vissza. Napközben is alig akar elaludni és nem is sokáig alszik. Kezdek aggódni. Mit tehetnék hogy aludjon? A cumit nem fogadja el soha!

Legjobb válasz: Szia! HÁt megoldást nem tudok irni de ha ez megnyugtat én sem alszok éjjel az én 5 hónapos kisfiam se fogadja el a cumit sõt õ még a cumisüveget se!Bajba vagyok pótlásnál!Ahoz képest h. a nõvérem kislánya 2és fél hónapos és végig alussza az éjjelt!

Szia! HÁt megoldást nem tudok irni de ha ez megnyugtat én sem alszok éjjel az én 5 hónapos kisfiam se fogadja el a cumit sõt õ még a cumisüveget se!Bajba vagyok pótlásnál!Ahoz képest h. a nõvérem kislánya 2és fél hónapos és végig alussza az éjjelt!

Egy óra hosszáig is szopik a babám, ez normális? 1 hónapos. Nincs elég tejem? Vagy túl lassan jön? Sokszor megáll, pihen.

1-3 nyelés után leáll, úgy kell noszogtatni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Normális, nyugi!Nálunk is ugyanez volt. Nem gyõztem ébresztgetni, de ez mára már lecsökkent 20 percre (4 hónapos a picur). Nálatok is lefog, egyre ügyesebben fog szopzni, ahogy nõ.

Normális, nyugi!Nálunk is ugyanez volt. Nem gyõztem ébresztgetni, de ez mára már lecsökkent 20 percre (4 hónapos a picur). Nálatok is lefog, egyre ügyesebben fog szopzni, ahogy nõ.
Igen, normális, és semmit nem kell tenned, csak amit eddig is: noszogasd. Ha nagy a baba, akkor természetes, hogy lusta (az enyém 4, 5 kg-mal született és képes volt 1-1, 5 órát nyammogni, és csak 4, 5-5 óránként evett újszölöttként is) Ha jól fejlõdik, akkor biztos elég a tejed is.
Hááát... Nekünk azt mondta anno a védõnõ is és a klinikán is, hogy a szoptatás max.20-30 perc legyen, mert ha több 20 percnél, akkor úgyis csak alszik a baba a cicin. Lehet h. pár napig sûrûbben kér majd enni, de Neked is jobb lesz, ha hamarabb megszokja, hogy ennyi ideje van. Hidd el, nagyon ügyesek a bébik, és pár nap alatt rájönnek, h. erõsebben kell szívni és lesz is elég tej emiatt. Ha egyébként bealszik, akkor a vállövet kell picit "megszorítani", arra megébred, nem sír, mert nem fáj neki, és folytatja az evést. Nálunk is ez vált be.
nekem öt hetes a babám, van amikor negyed óra evés elég, de van, amikor 2 órán keresztül nyammog. A szopi legelején a legtöbb tejet megeszi, utána már csak lassan eszeget. Nem az a lényeg, hogy mennyi ideig eszik, hanem, hogy jól gyarapodjon, az alapján tudhatod, hogy van-e elég tejed. Az egy órás szopira inkább a baba lelkémek van szüksége, mint a pocakjának :-)
A kérdező hozzászólása: De ha kifejem a tejet, egy óra hossza, mire összegyûlik 90ml, vagy még annyi se, és annyit símán benyel, és volt, hogy 120ml-t evett, mert a kifejt 90 nem volt elég, ki kellett olvasztani a fagyiból, amit az elején el tudtam rakni, és még 30-at benyelt abból, aztán ma még volt, hogy 70 sikerült fejéssel, és azt is ki kellett egészíteni 110-re. A cumisüvegbõl meg benyelte 5 perc alatt a kis drága. Most akkor én már nem tudom, hogy mit csináljak, már teljesen kétségbe vagyok esve. Nem tudom, hogy lenne a jó.

Baj ha a 14 hónapos babám agresszív ezt kinövi, sokszor vicsorog és morog tényleg mint egy kutya, más baba is csinál ilyet vagy kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Szerintem csak szimplán így vezeti le a dühét. Az én 14 hónapos fiam eltorzult arccal a fogait megvillantva ordít mint egy kis oroszlán. :)Én nem szoktam vele foglalkozni, ráhagyom. Ezt többnyire akkor csinálja, ha nem kap meg valamit, vagy nem úgy történnek az események ahogy õ akarja. Általában megunja egy idõ után, ha nem akkor mutatok neki valami érdekeset. :)

Szerintem csak szimplán így vezeti le a dühét. Az én 14 hónapos fiam eltorzult arccal a fogait megvillantva ordít mint egy kis oroszlán. :) Én nem szoktam vele foglalkozni, ráhagyom. Ezt többnyire akkor csinálja, ha nem kap meg valamit, vagy nem úgy történnek az események ahogy õ akarja. Általában megunja egy idõ után, ha nem akkor mutatok neki valami érdekeset. :)


Két és fél hónapos a babám, most kezd elmúlni a pocifájás, eddig betartottuk a 3órát. Viszont mostanság nagyon sokszor még 2és fél óra elteltével is sokat büfizik vissza, elég darabos is. Ritkábban adjak enni neki?

Legjobb válasz: Nem!Szerintem tartsd be a 3 órát,majd lassan el mulik.Egyébként mi pont ma voltunk 6 hónapos kontrollra,és nekünk normaflort írt ki a doki.persze nekünk más probléma is volt(széklet),de szerintem neked semmi gond nincs.Kifogja nõni.

Nem!Szerintem tartsd be a 3 órát, majd lassan el mulik.Egyébként mi pont ma voltunk 6 hónapos kontrollra, és nekünk normaflort írt ki a doki.persze nekünk más probléma is volt(széklet), de szerintem neked semmi gond nincs.Kifogja nõni.
Szia nekem is volt ilyen nekünk azt mondták hogy túl eszi magát valószínûleg volt benne valami de a 3 óra még kell a picinek igen az elõttem szólónak is igaza van a normaflor nagyon jó az emésztéséhez! mi is alkalmaztuk nekünk a has fájósága 4 hónapig tartott aztán egyrõl a kettõre elmúlt majd jön az íny viszketés/ fájása :) nem egyszerû :) Minden jót.
Kedves második.Nagyon egy cipõben járunk.Csak azzal a különbséggel, hogy mi 3 hósan nõttük ki a hasfájást, de rögtön utána jött a fogzás, de fog még sehol:( 1-sõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekünk már most elkezdõsött szerintem, bár amiket olvastam ahhoz képest elég korán... viszket az ínye, rendszerint betömködi a szájába a kezét :) sokat nyáladzik és bubikat fúj :D eddig nagyon ügyesen türi, bár most meg is van a picikém fázva, tele van anozi is, és bár nagyon türelmes kislány, van hogy már Õ se bírja a kiképzést :P

A babám 3 hónapos, sokszor ébred fel a hasára, szélbántalmai vannak. Már sokkal jobb a helyzet, mint volt. A hasfájós korszak végén ez a probléma teljesen meg fog szűnni, vagy továbbra is marad a puki?

Legjobb válasz: Az én babámnak 4.5 hónapig voltak hasfájásai úgy igazán, és utána szépen lassan csökkent. Plusz, mikor fél évesen elkezdtem hozzátáplálni. De ettõl függetlenül, ha olyat ettem és sokat, amit neki nem bírt a pocija, volt hogy fájt neki.

Az én babámnak 4.5 hónapig voltak hasfájásai úgy igazán, és utána szépen lassan csökkent. Plusz, mikor fél évesen elkezdtem hozzátáplálni. De ettõl függetlenül, ha olyat ettem és sokat, amit neki nem bírt a pocija, volt hogy fájt neki.
Szia! A pukik is javulni fognak, illetve õ sem fog sírni minden egyes pukiért.Te is pukizol mégsem sírsz, no ez alakul ki mostanában nálunk is. Nálunk is sokat javult a hasfájás, de a pukik még mindig megvannak akkor is ha nem eszem semmi olyat, ami puffaszt.Fektesd hasra, ha eddig még nem tetted.A lányom azóta sokkal nyugodtabban alszik, és könnyebben pukizik.

Párommal 7 éve vagyunk együtt van egy 13 hónapos kislányunk, én itthon vagyok a babával a párom dolgozik. Sokszor úgy érzem, h tiszteletlen velem. Nem értem miért? .

Pl: beszól, nézem a tv-t este amikor a gyerek már alszik bejön és átkapcsolja a tv-t elõfordult az is h kikapcsolta, szóval olyan mintha kötözködne velem. van két gyereke az elõzõ házasságából, két hetente ott vannak a gyerekek én olyankor fõzök három fogást meg pakolok utánuk és amikor rendet rakok, elõfordul h fél óra se telik el és pl: a konyhába koszos tányért ott hagyják vagy elõveszik a kenyeret ott hagyják én kérem õket h legalább ha nem is mossa el a tányér rakja a mosogató gépbe, de nem teszi inkább azért is ott hagyja szóval nem tudom h ez miért jó? De sok ilyen apró dolog egy idõ után már nagyon idegesítõ. szóval nem tudom h kezeljem ezeket a dolgokat, de nem bírom ki hogy ne szóljak ért. Lehet én vagyok aki ezt eltúlozza, de ez olyan mintha semmibe vennék a "munkámat".

Legjobb válasz: És ez mostanában kezdõdött? Régen nem volt ilyen?

És ez mostanában kezdõdött? Régen nem volt ilyen?
A kérdező hozzászólása: Már volt rá példa, hogy elmentem vásárolni meg ilyesmi de van úgy hogy el sem indulok máris "mikor érsz haza"? Olyankor szoktam mondani, h még el se indultam. Ráadásul õ heti kétszer elmegy a gyerekeihez este 5-6 h körül és fürdetésre ér haza ugyanis azt õ szokta csinálni volt már h nem vártam meg vele és mondta, h kár mert õ akarta csinálni szóval a gyereket szereti fürdetni, csak nekem ez még mindig fura h átjár a gyerekekhez pedig már nem annyira kicsik. Nem értem h akkor mit csinálnak mert amikor itt vannak akkor is csak tv-t néz velük vagy játszanak a gépen.
Amikor nálatok vannak a gyerekei, akkor szépen lelépsz otthonról. Ahogy leírtad, házicselédnek néznek még a gyerekei is. Ha ott vannak, nyilván otthon kell lennie velük, és akkor a kicsi felügyelete sem okoz gondot. Háromgyerekes apa, ideje megtanulnia, hogyan kell 3 gyereket ellátni, nevelni. Most csináld meg ezeket, most szoktasd hozzá, különben ha visszamész dolgozni minden ugyanúgy a te nyakadban lesz, a munkahelyeddel körítve! ha meg nem mûködik, most derüljön ki, ne késõbb...
Egy éves gyereket lehet vinni magaddal.
Nem illetek össze, ennyi. Lakva ismeri meg egymást az ember és neki ilyen az igazi énje, ez van. Nem tudod átírni. Ha nem tisztel, akkor rosszul választottál. Én inkább vagyok egyedül, mint egy olyan emberrel, aki nem tisztel.
Azt mondod, úgy érzed nem tisztel. Ebben az esetben, Neked kell tenned magadért. A családos élet, nem mindig tartogat izgalmakat (pozitív értelemben), nem akarom befeketíteni, de vannak idõszakok amikor kifejezetten monoton. Ezen túl kell esni. Viszont, ha változásra vágysz, azért tenned kell. Akár nagy dolgokat. Ne nekem keljen kimondani. Gyere rá saját magadtól. Fejlõdj, próbálj meg újra szép és értékes lenni, ne csak anyaként.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem lesz könnyû akkor se de muszáj lesz megoldani.
A kérdező hozzászólása: Semmi izgi nincs az életünkbe és az hogy ez mellé meg még kötözködik is. Egyébként szeretem õt hiszen szültem neki egy babát csak ezek a dolgok kiborítanak ha elbeszélgetünk, akkor ideig óráig figyel az ilyen dolgokra de aztán ugyanúgy megy minden tovább. :(
Pedig csak Te segíthetsz magadon. Ha ezt ilyen nehéz megoldani, gondold el mi lesz ha majd vissza akarsz menni dolgozni...
A kérdező hozzászólása: Jó lenne egy kicsit kimozdulni lazítani, de a babámat sajnos nem tudom kire hagyni az anyósomra nem számíthatok két hónapos volt a kislányom amikor eljött hozzá h meglátogassa azóta csak akkor jön ha mi tartunk vmilyen szüli vagy névnapot és hívjuk. Az anyukám meg külföldön él, a tesóm fiú és rengeteget dolgozik éjjel is, a barátnõm szintén vállalkozó és sokat dolgozik ráadásul neki is van gyereke szóval nem nagyon tudok elmenni, csak ha a párom hazajön. Hétvégente se járunk sehová ha én nem mondom, h menjünk el akkor a párom állandóan itthon ülne.
Lepontoztok, mert azt gondoljátok hogy csak annak lehet igaza aki a gyerekkel otthon van. Szerintem meg nem. Ha baj van, akkor érdemes mindkét fél felelõsségét megvizsgálni. Mert így csak szubjektív a véleményetek, tehát fabatkát se ér. Sõt, pontoztok, de tanácsot senki sem tud adni neki. Könnyû így okoskodni.
Meg kell kérni szépen, hogy ha õ a gyerekek apja, akkor mutasson jó példát a saját gyerekeinek és viselkedjen úgy, mint egy anyaszívû apa. Hiszen ha a gyerekek nálatok vannak, akkor Te nem vagy azoknak a gyerekeknek az anyja, tehát neki az anyai és apai szerepet is be kell tölteni abban az idõszakban. Vagyis Ne Te fõzz, hanem Õ és az egyéb teendõket is végezze csak el. Ne Te lásd vendégül az idegen gyerekeket, hanem az apjuk adja nekik az õáltala készítettet. Úgy gondolom, hogy ez a NORMÁLIS.
Azért a leírásodba vannak túlzások is! Nem akarok belemenni, de ahogy leszûrtem ennyibõl, azért szerintem Te se lehetsz piskóta. Nyílván az otthon töltött idõ is az ember agyára megy, másként viselkednél és toleránsabb lennél ha több idõt lennél emberek között. Szerintem kezdj el visszarázódni az életbe és helyre áll az egyensúly! De komolyan mondom! Saját tapasztalat!
Szia, mi a helyzet most?

Mit lehet tenni, ha a 12 hónapos babám nagyon nyugtalanul alszik éjszaka, sokszor felébred?

Kisfiam nagyon sokszor felébred éjszaka.Mocorog,forgolódik,nyöszörög,és van,hogy sír.Van úgy,hogy fel van,de úgy is,hogy alszik közben.Mitől lehet ennyire nyugtalan?És mit lehetne tenni,hogy ne ébredjen fel éjszaka?Nem szomjas,nem akar inni,nem éhes,a szoba hőmérséklete is jó,nincs zaj.Tanácstalan vagyok.Napközben sem alszik sokat.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt! Most 1,5 éves! Hihetetlen de egy uj ágyat vettünk neki a kiságy helyett és azóta végig alussza az éjszakát!

Szia! Nálunk is ez volt! Most 1, 5 éves! Hihetetlen de egy uj ágyat vettünk neki a kiságy helyett és azóta végig alussza az éjszakát!
Szia! Szerintem semmit nem tudsz tenni! Nálunk lassan 5 hónapja megy ez, most 14 hónapos. Nem lehet, hogy több foga jön egyszerre? Mert a kislányomnak most alul-felül is jön plusz a rágófogak.
van speciális hasmasszázs, nálunk pont ilyen gondon nagyon sokat segített, ha érdekel mailben el tudom kuldeni
ugyan igy vagyunk mi is.sztem ne aggodj teljesen normális ha 2 naponta kakil.lesz mikor minden nap lesz mikor 1-2 nap:)

Csinálja ezt a babád? 9 hónaposom, sokszor mintha citromba harapna, fintorog és összehúzza magát a kezeit ökölbe teszi (mintha fenyegetőzne : )

Legjobb válasz: Nem szokott ilyet csinálni, most lesz 8-án 9hós. Inkább csak olyat h felhúzza az orrát és vicsorog meg fújtat, ez nála az öröm kifejezése azt hiszem

Nem szokott ilyet csinálni, most lesz 8-án 9hós. Inkább csak olyat h felhúzza az orrát és vicsorog meg fújtat, ez nála az öröm kifejezése azt hiszem
Náliunk akkor szokott valami hasonlót csinálni, amikor belenyílal a fogába, szegénynek az egész teste megfeszûl(4foga jön).
igen:(
Adj rá vékonyabb zoknit, csak teljes pamutot, rendes lábbelit. Bentre szandit. Mindig figyelj, hogy jól szellõzzön a lába (ha egyébként is esetleg túl van öltöztetve, a lába/talpa is izzad). Nem azt jelenti, hogy lábszagú felnõtt lesz, hanem, hogy izzad neki.
Mi az, hogy "bébilábszag"? :) Amúgy az én babámnak is sokszor nyirkos a kis talpa...nem tudom miért...
A kérdező hozzászólása: Csak én hívom bébilábszagnak. Mert annyira cuki. Lehet rá használni vmit? Nem tom hintõpor...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!