Találatok a következő kifejezésre: A babám fekvésben (26 db)

Kedves Kismamák! Hétfőn voltam 18 hetes uh-n. A babám fekvése medencevégű. Ez még változhat? Ha így marad akkor császár?

Legjobb válasz: még rengeteg helye van neki, fog forgolódni nagyon sokat :) ne izgulj elõre :)

még rengeteg helye van neki, fog forgolódni nagyon sokat :) ne izgulj elõre :)
Nekem szinte végig faros volt a a mostani 2.babám. 35 hetesen lett fejvégû..:)
Egyéb okokból kifolyólag 18 hetesen SZTK-s UH-n is meg kellett jelennem, illetve magánon is. Kedden az SZTK-ban mindkét gyerek medence végû volt, másnapra az egyik harántba tornázta magát. Szerintem naponta (esetleg naponta többször) váltogatják, hogy melyikük hogy fekszik, nincs is ezzel probléma, az a dolguk :)
Kedden töltöm a 36. hetet, és még mi sem fordultunk be.. azt mondta az orvosom hogy még bármikor megfordulhat, szóval ne aggódj, biztos minden rendben lesz nálatok is!
Az én fiam is a 30. héten fordult meg.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó:) !Köszönöm:)
Nekem az elsõ babám még 35 hetesen is medencevégû volt. Aztán 37 hetesen már lent volt a buksi:D Nyugalom, minden rendben lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) !Aranyosak vagytok:)
A kérdező hozzászólása: Nem parázom csak tanácsadáson volt egy kismama aki mondta hogy az elsõ babájával így volt és így is maradt.Kiváncsi voltam h változhat-e.
szia. 30.hét körül szokták a "végleges" helyüket elfoglalni. Nekem addigra mindegyik szépen buksival befordult. Nyugodj meg még nagyon sok idõd van, addig had helyezkedjen csak:)
Az elso valaszolonal a pont. Nekem meg az utolso heten is forgott!!!! Total be voltam tojva, hogy csaszarom lesz...aztan befordult a helyere...- bar nem usztam meg a csaszart.
Persze, hogy változhat. Nekem még a 30. héten is medencevégû volt, szülésre pedig megfordult (40. hét), pedig szinte semmi helye nem volt már.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)
Uramég, 18 hetesen? :D Tudod mennyit fog még forgolódni, még akkora helye van odabent, hogy csak na:) Az is lehet, hogy csak a 36. héten fordul be. Ne parázz már ennyire elõre:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)

Mit jelent az, hogy medencevégű fekvés? A babának a terhesség végén hogyan kellene feküdnie?

Legjobb válasz: a medence végû fekvés azt jelenti, hogy nem a baba feje van alul, hanem a feneke. Ezt császározni szokták, de ismerek olyat, akinek az orvos megfordította a babát( nagyon fájt neki), és olyat is aki így szült. Persze az is fájdalmasabb, meg komplikáltabb, ezért is nem vállalják be az orvosok, ezért császároznak.

a medence végû fekvés azt jelenti, hogy nem a baba feje van alul, hanem a feneke. Ezt császározni szokták, de ismerek olyat, akinek az orvos megfordította a babát( nagyon fájt neki), és olyat is aki így szült. Persze az is fájdalmasabb, meg komplikáltabb, ezért is nem vállalják be az orvosok, ezért császároznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Második baba, de én nagyon rettegek, hogy így szüljem meg. Attól félek, hogy szegény beakad, se ki, se be. Nem bírnám elviselni, ha ezért lenne baja szegénykémnek.
Szia!Faros még a babód, a popsija van lennt.Én is igy voltam az elsõ terhességnél és császároztak, a dokim azt mondta már ugysem fordul meg, ez a 38 héten volt.Neked azomban még van bõven ideje arra hogy fejvégübe megforduljon.De ha nem neizgulj nem kinoznak a spontán szüléssel hanem császárlesz, kilehet azt is birni.Most ujra babát várok õ már 32 héttõl fejvégüben van.Ne izgulj nem lesz semmi gond.
Szia! Az utolsó bejegyzésedre válaszolva, igazad van. A feje fenn, popó lent - ez a farfekvés. De még lehet rá esély, hogy megforduljon. Te is elösegítheted, takarókat teszel a derekad és a popód alá, hátadra fekszel úgy, hogy a fejed kissé lefelé legyen (naponta 10 perc). Nekem szerencsére megfordult (a 28 héten még farfekvéses volt, de a 31-en már fejjel lefelé). A 34. héttel bezárólag nagy az esély a fordulásra, a babák többségének még elég helye van ehhez. Ha elsö szülés - és farfekvéses marad, akkor többnyire császár. A második, harmadik szülésnél már így is neki lehet vágni a természetes módon való szüléshez.
ne izgulj.nem fogják eröltetni.kivárják a szülés napját és ha nem fordul meg császároznak.2.válaszoló.
szia!A medence végü szerintem az hogy a lába van lent.a vége felé fejfekvésûnek kéne lennie.szoval a feje van lefelé.kb a 30hétre már le van fordulva és az esetek többségében már ilyenkor nem is fordul vissza.mennyi idös vagy?39hetes kismama
a medencéje, azaz a fenek van lent. Az elsõ fiam 38, a második 36, a harmadik (õ lány :) ), 30 hetesen fordult a jó irányba. Idõd, mint a tenger!
Elsõ vagyok: Szerintem keresztben fekszik a babád.
Fejvégûen.
A kérdező hozzászólása: 29-30 hetes vagyok. Ha nem fordul meg a baba, akkor ugye nem fogják erõltetni, hogy így szüljem meg? Azért bizonytalanodtam el, mert én azt hittem, hogy farfekvésûnek mondják azt a babát, akinek a feje fent, popsija lent.
Szia! Még ezerszer befordulhat! Itt az egyik kérdésnél (sajna nem emlékszem melyik volt) írta egy anyuka, hogy neki úgy fordult be, hogy zseblámpázta a hasa alját. Másik meg írta, hogy csörgött a lába között. A bébik a hang és fény irányába fordulnak.
Nekem jogán azt mondták, hogy ha a csipõdet megemeled, fejed a földön az segíthet. Mint már valaki írt hasonlót. (Kézzel támaszd meg, vagy polcold alá párnával.) Azt modták, hogy így szokja, hogy milyen fejjel lefelé és több helye is van a forduláshoz. Nekem furán hangzik, de ha használ, akkor tök jó.

Már az első ultrahangos vizsgálaton is medencevégű fekvésben volt a babám. Azóta minden alkalommal így van (7X). Nagyobb az esélyem a farfekvéses szülésre?

27 hetesek vagyunk, még a nemét sem tudjuk biztosra, mert ügyesen beleült a járatba. Én érzem, hogy mozog, rugdos, de mindig ebben a pózban van. Jöv?héten megyek 4d-re. Mikor kell majd megfordulnia? Van esély rá, hogy "kimászik" onnan. Vagy nagyobb az esélyem, hogy így akar majd kibújni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, de ha medencevégû fekvésben van az a legjobb, mert akkor van a feje a medencéd felé, és így kibújni.

Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, de ha medencevégû fekvésben van az a legjobb, mert akkor van a feje a medencéd felé, és így kibújni.
Sajnos vitatkoznom kell az elõzõ válaszolóval, mert a fejvégû, illetve koponyafekvésû a jó. 27 hetesen még átfordulhat, nekem a 32. héten fordult meg. Azóta úgy van. Vannak esetek, mikor a doki megfordítja. Legalábbis hallottam már ilyet is.Minden jót!
Mi 27 hetesen voltunk 4D-n, ott még faros volt. Egy héttel késöbb, a kötelezõ genetikain már fejvégû volt. Hallottam olyanról, akinek sokkal késöbb fordult be! Nyugi, még van rá minimum 10-12 hete, hogy beforduljon!
Elsonek: a medencevegu fekves azt jelenti, h a baba medenceje (feneke) van a szukocsatorna iranyaban, tehat faros. Azaz nem jol fekszik. A baba medencejerol van szo, nem a szulo no medencejerol. Kerdezonek: akar a 36. heten is befordulhat, bar egyre kevesebb helye lesz erre. Olyan is van, aki szules elott meg fordul egyet, es jo helyre verekszi magat, nem tuti az a farfekves meg.
Nekem az elsõ babám végig farfekvéses volt, és úgy is maradt, de természetes úton szültem, mivel a baba normális súlyú volt, én meg nagyon magas, így az orvos úgy döntött, hogy nem kell császár. De vannak tornák, amivel elõsegítheted, hogy megforduljon. Arra már sajnos nem emlékszem, hogy pontosan milyenek, de google-ba rákereshetsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, most megnyugtattatok. Igazatok lesz és majd befordul. Legalábbis innentõl kezdve így állok hozzá. Mégegyszer köszi.
Nekem 32 hetesen fordult meg, de hallottam olyat is, h az utolsó 1-2 hétben.. Én úgy tudom, ha hanyatt fekszel (félig ülve) és a csípõd alá párnát teszel akkor készteted h beforduljon. Napi 10-15 percet legalább. Tornán mondták. Nem tudom igaz-e, de egy próbát megér. 36 hetes kismama


Mit csináljak 2 hónapos babámmal, hogy megkedveltessem vele a hason fekvést? Nem támasztja ki magát, nem emeli a fejecskéjét.

Egyszer?en utál hason feküdni, semmivel nem tudom lekötni, hogy érdekesebbé tegyem számára, csak bömböl ebben a helzetben.

Legjobb válasz: Háát, bömbölni is fog sajnos egy darabig. Próbáld a kezedben tartva hasra fordítani, fektesd az alkarodra, esetleg sétálgatni vele a lakásban, hadd nézelõdjön, közben beszélgetni hozzá, hogy most épp melyik szegletében jártok a lakásnak. Naponta többször tedd a földre is hasra, elõször csak 1 percre, valami színes dologra pl. játszószõnyeg. Majd fokozatosan emeld a hason töltött percek számát. Persze ha nagyon ordít, vigasztald meg, de erõltesd egy kicsit ezt a hason fekvés témát, nagyon fontos az izom-és mozgásfejlõdése szempontjából. Az enyém is utálta a hasonfekvést, kikérte magának, de ez a kézbentartós módszer bejött. Sok sikert! :-) 6 hós leányzó gyógytornász anyukája

Háát, bömbölni is fog sajnos egy darabig. Próbáld a kezedben tartva hasra fordítani, fektesd az alkarodra, esetleg sétálgatni vele a lakásban, hadd nézelõdjön, közben beszélgetni hozzá, hogy most épp melyik szegletében jártok a lakásnak. Naponta többször tedd a földre is hasra, elõször csak 1 percre, valami színes dologra pl. játszószõnyeg. Majd fokozatosan emeld a hason töltött percek számát. Persze ha nagyon ordít, vigasztald meg, de erõltesd egy kicsit ezt a hason fekvés témát, nagyon fontos az izom-és mozgásfejlõdése szempontjából. Az enyém is utálta a hasonfekvést, kikérte magának, de ez a kézbentartós módszer bejött. Sok sikert! :-) 6 hós leányzó gyógytornász anyukája
Én picit gyanakvóbb vagyok. Szerintem kérd ki a gyermekorvosod tanácsát is. Lehet, hogy fáj valamilye amikor hason van.
Szia! Azt próbáltad már hogy ülve vagy fekve a mellkasodra fekteted? Mi így vigasztaltuk meg ha sirt és azóta is a mi kislányunk imád igy feküdni rajtunk és akár órákig is képes igy aludni. Próbáld ki hátha beválik. Üdv: 8 hets kislány anyukája
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet ebben a korban. Mostanáig, most 4 hónapos a babó és már mondhatni szeret hason, a lényeg, hogy sokszor tedd hasra ki idõre. Nálunk sem emelte a fejét nem támasztotta ki magát, gyógytornára került. Ott mondta a gyógytornász, hogy azért utál hason lenni mert nem bírja még el a fejét és nem tudja kitámasztani magát, de azt is mondta, hogy nagyon gyakran kell hasra tenni csak az vezet ahhoz, hogy fejlõdjön, háton nem tud fejlõdni a mozgása. 4X voltunk gyógytornán és azóta hihetetlen sokat fejlõdött, emeli a fejét , tartja hosszú percekig és szuperül támasztja magát.És már forogn is elkezdett hasról hátra és fordítva (persze csak ritkán még). Szerintem tornáztatni kell, nekünk is megmutatta a gyógytornász, hogy hogyan kell tornásztatni, minden nap többször, és azt is mondta, hogy ha sír az jó jel, mert küzd, az lenne baj ha nem sírna(persze, ha különben szervileg nincs semmi baja). Kitartás!!!!!!Tornáztatni!!!!!!
Megint én, ja és már egyáltalán nem sír hason....mivel elbírja a fejecskéjét és rájött, hogy ez nem csak szenvedés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Érdemes fürdetőhálót venni 4 hónapos babának? Mndenfajta kádra rátehető? Nagyon utálja a háton fekvést a vízben, a kád aljára tehető macis szivacson egy ideig szerette, de már az se jó.

Legjobb válasz: Én most vettem egy másikat, mert az elõzõ már nagyon elhasználódott. 5 és fél hónapos a kislányom. A hálóban nem is kell fogni a fejét sem, csak a fürdetéssel kell foglalkozni. Nyúlik a háló, de nem mindegyik kádra jó. Van valami piskóta formájú kád, na, arra nem jó az biztos. A miénk sima babakád, erre tökéletes, de mondjuk mi egyszerre vettük a kádat és a hálót. De tényleg csak ajánlani tudom a hálót, mert nagyon kényelmes a babának is és a mamának is! :-)

Én most vettem egy másikat, mert az elõzõ már nagyon elhasználódott. 5 és fél hónapos a kislányom. A hálóban nem is kell fogni a fejét sem, csak a fürdetéssel kell foglalkozni. Nyúlik a háló, de nem mindegyik kádra jó. Van valami piskóta formájú kád, na, arra nem jó az biztos. A miénk sima babakád, erre tökéletes, de mondjuk mi egyszerre vettük a kádat és a hálót. De tényleg csak ajánlani tudom a hálót, mert nagyon kényelmes a babának is és a mamának is! :-)

Hogyan szoktassam rá a babám a hason fekvésre?

Nem szeret hason feküdni, pedíg kéne a doki szerint, mert így nem er?södik a háta, és a nyaka.Ha hasra teszem úgy bömböl, hogytaknya-nyála egybe folyik. Sajnálom szegény, és nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: szia. én is ugyanebben a cipõben járok. sajna megoldást én sem találtam, persze próbálom simizni, meg lekötni valami csörgõvel, de ez legfeljebb néhány másodpercre segít. az én babóm 8 hetes.

szia. én is ugyanebben a cipõben járok. sajna megoldást én sem találtam, persze próbálom simizni, meg lekötni valami csörgõvel, de ez legfeljebb néhány másodpercre segít. az én babóm 8 hetes.
Az én kislányos nagyon keveset feküdtt hason, mert õ sem szeretett. Én a helyedben nem eröltetném nem kell mindenáron hason feküdnie. Lehet hogy késöbb mikor már tud forgolódni majd magától hasra fog fordulni.
Válasszatok egy jó karosszéket vagy kanapét, üljetek le, dõljetek jól hátra, hogy szint már feküdjetek és a babát tegyétek a hasatokra, hogy lássa az arcotokat. Így lát is, karban is van, nyugodtabb is, mégis ingert kap, hogy emelgesse a fejét, miközben beszéltek hozzá:-) Ezt a módszert több szakirodalomban is olvastam.-) (lányom 4 hetes kora óta hason alszik, imád a mai napig hason lenni , jókat játszik így)
szia, mi lassan 5 hósak leszünk és ugyanebben a cipõben jártunk amikor a doki ránk szólt (ahogy neked is mondta), hogy muszáj hason lennie a babának. Én nem erõltetem, mindennap hason van kicsit, mig el nem kezd sírni. Már egész sokáig kibírja. Kezd rájönni, hogy forogni is lehet (bár még nem fordul meg, csak ha rásegítek) és úgy élvezetesebb a hason lét, mert magától éri el az eredményt. Én kivárok, szerintem tégy így te is. Idõ kérdése és mikor már forogni fog, imádni fogja. Jó babázást :)
Én nem törõdtem senkivel, nem fogom kínozni a kislányom. Most 10 hónapos, szépen mászik, erõs baba.

Haránt fekvésben van a babám, és valószínűleg császár lesz. Hogyan érik így el a babát, ha lent vágják fel a hasamat? Ugye a középen lévő vágás már nem "divat"?

Tudom, hogy buta kérdés, de még nem szültem és nagyon tudatlan vagyok ezen a téren.

Legjobb válasz: Már 6 évvel ezelõtt, a kislányom születésekor is a császármetszéskor a szeméremcsont felett vízszíntesen vágtak. 1 évvel késõbb már szinte semmi sem látszott belõle. Szerintem harántfekvés esetén is így járnak el. Viszont nagyon-nagyon fontos, hogy ha epidurálisan érzéstelenítenek császárkor nehogy emelgesd a fejed utána, mert iszonyatos fejfájás fog kínozni. Ezt saját tapasztalatból tudom.

Már 6 évvel ezelõtt, a kislányom születésekor is a császármetszéskor a szeméremcsont felett vízszíntesen vágtak. 1 évvel késõbb már szinte semmi sem látszott belõle. Szerintem harántfekvés esetén is így járnak el. Viszont nagyon-nagyon fontos, hogy ha epidurálisan érzéstelenítenek császárkor nehogy emelgesd a fejed utána, mert iszonyatos fejfájás fog kínozni. Ezt saját tapasztalatból tudom.
Igen, de a harántfekvés és a medencevégû fekvés nem ugyanaz. Haránt=keresztben, medencevégû=hosszában, csak fejjel felfelé.
Biztos, hogy lent vágnak! Úgy emlékszem, hogy a kórteremben, ahol feküdtem az egyik anyukának is lent vágtak, és neki is harántban feküdt a baba. S igen, ne emeld meg a fejed mûtét után! Én alig emeltem, de olyan fejfájásom volt, mint még soha! Rosszabb volt, mint a császár.
Persze , hogy lent vágnak:) A baba nem odafönt van, hanem a méhnyaktól a gyomrodig végig megtalálható:) Lent megnyitják a méhet, és kiemelik a babát:) ezt nézd meg, és mindent megértesz: (nyugi, nem gáz) http://www.hazipatika.com/mediatar/media/Csaszarmetszes/49
A mûtét után feküdj amennyit csak lehet, ne járj leszegett fejjel és sok vizet igyál.Én ezt nem tudtam és fejfájásom lett(gyógyszer, infúzió, szenvedés...).
Egy ideig nekem is harántfeküdt babám és én is meg voltam ijedve, mert én is olvastam a neten, hogy ilyen esetben a klasszikus metszést végzik el, középen. Mondta a dokim, hogy nyugodjak meg, ugyanúgy lenn vágnak, csak a dokinak nehezebb dolga van. Aztán nekem befordult, de sajnos így is császár lett a vége.
Nekem medencevégû fekvésben van és nagy baba úgyhogy sajna engem is császároznak, ha csak meg nem történik a csoda és be nem fordul a kisfiam. Igen lenn vágnak én meg néztem egy videót a youtube-on, én az a típus vagyok, hogy szeretem tudni, hogy mi fog történni :) nekem úgy könnyebb. Abban a vidiben úgy volt, hogy amikor felnyitották az anyukát, a doki megnyomta olyan gyomortájékon a mamit és lejjebb csúszott a baba és már kinn is volt, kb 5 perc volt az egész..gondolom maga az, hogy utána téged még ott ellátnak az hosszabb idõ. 38hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Idõközben befordult a kicsim, és remélem így is marad. Majd meglátjuk

A háton fekvést miért nem szeretik a babák, miért nem túl jó póz?

Legjobb válasz: Azért nem szeretik mert így nehezebben jutnak oxigénhez, a legjobb póz szerintem ha a bal oldaladon fekszel, így neked is jobb és a picinek is! Én így hallottam, nekem ez bevált, bár így a terhesség vége felé örülök, ha aludni tudok! Gratula a babához! 34hetes kismama

Azért nem szeretik mert így nehezebben jutnak oxigénhez, a legjobb póz szerintem ha a bal oldaladon fekszel, így neked is jobb és a picinek is! Én így hallottam, nekem ez bevált, bár így a terhesség vége felé örülök, ha aludni tudok! Gratula a babához! 34hetes kismama
Mert romlik az anya és a baba vérkeringése is. Én pl szinte fuldoklom, ha háton kell feküdnöm, el is szédülök. 40 hetes kismama

Fájdalom csillapítót éjszakára (fogzás végett) mikor adjam be a babámnak? Az utolsó szopi után, vagy akár fekves előtt 2 órával is?

Legjobb válasz: Attól függ milyen gyógyszert szeretnél neki adni. Panadol nurofen vagy mit. Én panadolt mindig lefekvés elõtt kb. fél órával adtam neki. Most viszont homeopátiást adok neki és ezt egy órával lefekvés elõtt adom.

Attól függ milyen gyógyszert szeretnél neki adni. Panadol nurofen vagy mit. Én panadolt mindig lefekvés elõtt kb. fél órával adtam neki. Most viszont homeopátiást adok neki és ezt egy órával lefekvés elõtt adom.

Medencevégű fekvés miatt érezhetem kevésbé mozogni a babám? 27hkm

Legjobb válasz: igazad van inkább menj be feleslegesen 100 szor mint baj legyen

igazad van inkább menj be feleslegesen 100 szor mint baj legyen
Nekem is nyugodt babám van és volt hogy alig éreztem mozogni. Most épp nem tudom hogy fekszik, de múltkor amikor medencevégû volt akkor is kb annyire éreztem mozogni, mint amikor fejvégû volt. Viszont mellsõ falon van megtapadva a lepény és inkább emiatt lehet.
A kérdező hozzászólása: Nekem hátsó fali, 16 hetes kora óta érzem mozogni. Viszont az elmúlt 3 hétben alig mozgott, vagy éppen nem is. Tegnap este óta nem "jelentkezett be". Azon gondolkodom bemegyek a kórházba, inkább kiabáljanak le minek mentem, de legalább megnyugodnék. :(
Menj be, drukkolok nagyon! Azért lehet, hogy az idõt sem szereti!
Az en babam annyit mozog, hogy mar azon kattogok, hogy mert nem alszik vagy , mert nincs nyugton...bocs, hogy nem a kerdesre valaszoltam.
30hetes vagyok, az elozo valaszolo:)
A kérdező hozzászólása: Voltam bent semmi baj. :) Lehet, hogy tényleg az idõ teszi, megviselheti õt is...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!