Találatok a következő kifejezésre: A babám este (649 db)

5, 5hós a babám, estére kevés a tejem heti 1-2-szer, éhes, de a tápszert nem fogadja el, 7! félét próbáltam. Ha ma este adnék neki tejpépet, akkor csak kicsi adagot? Nem lesz baja tőle hogy estére kap először?

Legjobb válasz: Nem hinném,én is estére adtam neki elõször,megevett 150-et,de ivott még rá tejet is.Szerintem nyugodtan adhatod neki,ezek nagyon könnyen emészthetõ pépek. 5 hós baba anyukája

Nem hinném, én is estére adtam neki elõször, megevett 150-et, de ivott még rá tejet is.Szerintem nyugodtan adhatod neki, ezek nagyon könnyen emészthetõ pépek. 5 hós baba anyukája

Ti felkeltitek a babat este, hogy szopizon, ha o nem kel fel magatol? Kell szoptatni este? Hanyszor hany orankent? ujszulotrol van szo.

Legjobb válasz: Sosem keltettem fel, de napközben sem. Mindig "szólt", ha éhes volt. Ez mai napig így van, pedig 6 hetes kora óta nem szopik és 14 hónapos. Hagyd aludni, akkor fejlõdik úgyis. Ha kell neki valami, akkor meg úgyis reklamál :) Tessék pihenni!

Sosem keltettem fel, de napközben sem. Mindig "szólt", ha éhes volt. Ez mai napig így van, pedig 6 hetes kora óta nem szopik és 14 hónapos. Hagyd aludni, akkor fejlõdik úgyis. Ha kell neki valami, akkor meg úgyis reklamál :) Tessék pihenni!
En sem keltem fel, igeny szerint szoptatok.Kb.minden 3 oraban ugyis ebred.Teljesen babafüggö, h hanyszor szopnak este, de kb.3-4 orankent.
Nem keltegettem. A fiam mondjuk 2-óránként szopott fél éves koráig, szóval nála ilyen gond nem volt. De a lányom, az gyakorlatilag a kezdetektõl fogva jó alvó, eleinte egyszer-kétszer próbáltam cicit adni a szájába hajnalban, ha már nagyon feszült a mellem, mert pl 6 órája nyomta a szunyát... De nem kellett neki. Én is igény szerint szoptatok. Ne aggódj, nem lesz mindig így. Lehet, hogy 3 hónapos korától éjjel 2-3 alkalommal is kelni fog ciciért. Ha nem akarnak szétrepedni a cicik, akkor örülj neki, amíg hagy aludni és használd ki. :)
Ha besárgult attól lehet aluszékony, nekem azt mondta az orvos, hogy akkor keltsem. Ha nincs sárgaság én nem kelteném. Újszülöttként volt, hogy felkeltettem a kislányom, ha már 4-5 órája nem evett, de akkor sosem evett annyi, mintha kipihente volna magát.
Néha volt olyan hogy nem kelt este, de nem keltettem fel.Most sem etetem ha nem éhes csak ha kér.
Szerintem sem kell felkelteni!!! Az én picim kb. 2-3hetes kora óta nem kel fel éjszaka enni, vagy max. egyszer. Szépen növekszik!!! Örülj neki, hogy sokat alszik! 2hónapos kislány anyukája
Én max. 4 óránként etetem, még akkor is, ha fel kell kelteni, este is, nyugodtabb vagyok így, mert attól félek, hogy kiszárad, és azóta nem sír olyan keservesen, amióta ez be van vezetve. A biztonság kedvéért még meg fogom kérdezni errõl az orvost.

Mit tehetnék, hogy a babám este aludjon?

Egy hete pont mióta beköszöntött a meleg azóta el kezdett hátról hasra fordulni a most 4 hós babám. A gond ezzel csak az hogy se nappal se éjszaka nem alszik, mert álmában is forgolódik és felébred, mert még nem tud visszafordulni. Arra ébredek este, hogy hason fekszik és nyögdécsel, visszaaltatni pedig nem tudom vagy csak nagyon nehezen. Este így minimum 10 alkalommal ébred. Másnak is volt ilyen problémája, ti hogy kezeltétek ezt a helyzetet? Kezdek totál kimerülni a folytonos ébrenléttől, apa meg este dolgozik. A másik gond, hogyha hason van hamar elfárad el kezd nyögdécselni kb. 5 perc múlva, leteszi a fejét, de úgy, hogy belefejel a játszószőnyegbe. Nektek oldalra fordította a fejét vagy nem, illetve mindig visszafordítottátok vagy hagytátok sírni?

Legjobb válasz: Este 27-28 fokban egy bodyban alszik.

A kérdező hozzászólása: Este 27-28 fokban egy bodyban alszik.
Próbáld ki, hogy bebugyolálod egy takaróba, úgy hogy a kezét is lefogod vele.Akkor nem fog megfordulni és alszik nyugodtan.Nekünk ez segített.Ha ezt nem akarod, akkor kicsit hagyd küzdeni, hátha elfárad és elfordítja a fejét és úgy alszik tovább.Persze, ha nagyon sír segíts neki, de ha csak nyekereg, az nem árt neki.
Ja és ilyen melegben a bugyolálást pucéran csináld, csak pelus, mert beizzad.
Ha hason fekszik, akkor sem lesz baja attól, hogy a játszószönyegre teszi a fejét, ha hagyod, hamar megtanulja, hogy ha kényelmetlen forditsa oldalra. Nappal legalább is hagyd, ha hason van, hogy nyöszörögjön, baja nem lesz. Viszont vagy megtanulja hamar, hogy visszaforduljon, vagy elhelyezkedik hason úgy, hogy kémyelmes legyen neki. Ilyen melegben sok baba jobban alszik hason. Ami meg téged illet: aludj, ha szükseged van rá. Nappal is, ha a pici elalszik, akkor feküdj le te is, még ha csak fél órát is alszol, az is hasznos. négy gyerekes anya


Mikortól lehet a babáknak este elalvás előtt mesét olvasni?

Lehet, hogy butaságnak hangzik, de arra gondoltam, hogy estéknként elkezdenék mesét olvasni a babámnak, aki még csak 5 hónapos. Nagyon korai ez még?

Legjobb válasz: Nyugodtan mesélj neki!Késõbb ebbõl jó esti programok lesznek.Elõször állatmesékkel kezd.Aztán majd nagyobb korban jöhetnek a tündérek és sárkányok,no meg az 1001 éjszaka.

Nyugodtan mesélj neki!Késõbb ebbõl jó esti programok lesznek.Elõször állatmesékkel kezd.Aztán majd nagyobb korban jöhetnek a tündérek és sárkányok, no meg az 1001 éjszaka.

Mikortól adtatok a babának este és/vagy reggel kakaót?

Kislányunk 15 hónapos, néha unja a tápszert és nem akarja meginni. Este és reggel kap azt. (6 hós koráig szopizott) Adhatok neki kakaót este? Van aki azt mondja hogy abban koffein van s nehezebben alszanak t?le a gyerekek.

Legjobb válasz: Jaj hát amennyi koffein abban van...meg a gyerek érzékenységétõl függ, nyilván ha látod hogy nem alszik tõle vagy nyugtalan akkor nem adod tovább.. Én akkortól adtam mikor abbahagyták a szopit a gyerekeim (11 hósan és 13 hósan) elõször tápszert adtam nekik majd fokozatosan tejet illetve macikávéval ízesítve vagy karamellásan vagy egy kisebb kanál kakaót beleszórva. Pont kicsit érdekesebbé tették ezek az ízek a tejet (sokszor amúgy csak sima tejet kérnek most 3.5 éves és 19 hósak). És egyiknek sincs semmi alvásproblémája, régóta átalusszák az éjjelt, és este 8tól reggel 7 ig alszanak.

Jaj hát amennyi koffein abban van...meg a gyerek érzékenységétõl függ, nyilván ha látod hogy nem alszik tõle vagy nyugtalan akkor nem adod tovább.. Én akkortól adtam mikor abbahagyták a szopit a gyerekeim (11 hósan és 13 hósan) elõször tápszert adtam nekik majd fokozatosan tejet illetve macikávéval ízesítve vagy karamellásan vagy egy kisebb kanál kakaót beleszórva. Pont kicsit érdekesebbé tették ezek az ízek a tejet (sokszor amúgy csak sima tejet kérnek most 3.5 éves és 19 hósak). És egyiknek sincs semmi alvásproblémája, régóta átalusszák az éjjelt, és este 8tól reggel 7 ig alszanak.
kisfiam napi 3x is iszik kakaót.mondjuk õ már 2 éves, és kéri ha inni akar.sokszor reggel is iszik, de a déli és esti alvás elött mindig kéri.anélkül nem is alszik el, még ha elötte evett.egyébbként mióta abbamaradt a szópi azóta kap kakaót(tejet nem szereti), 11 hónapos volt akkor).szerintem nyugodtan adj neki kakaót.vagy azt is megpróbálhatod hogy a tápszerbe teszel kakaóport, hogy ha esetleg nem akarsz neki még adni tejet.elõször ne adj neki sokat csak egy kiskanállal tegyél bele, hátha nem tetszik neki a kakaópor.
Ne tegyél bele sokat, elõször úgy próbáld ki! Az én kislányom 1 éves kora óta kakaót iszik, reggel és este. Semmi baja tõle, az meg hogy a koffeintõl nehezebben alszik... Ma fél 10-kor kelt. :) (amúgy fél9 fele szokott) Bár nem teszek a tejbe sok kakaót, csak épp hogy kakaó íze legyen.
Egy éves koruk után már kaptak kakaót, nem csak tejet. Általában este tej, reggel kakaó. Semmi bajuk nem volt tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor adunk neki kakaót :) Elsõ baba, azért nem tudtam, és olvastam pro és kontra cikkeket.

7napi késés után már ki kellett volna mutatnia a babát? Este teszteltem kétszer, nem bírtam ki reggelig de negatív. Csak fehér folyás, meg nagyon szédülök, fáj ott lent. Ennyire megfáztam?

Legjobb válasz: Elvileg a jobb tesztek kimutatják már. Talán próbálkozz egy másik teszttel és lehetõleg ne este, hanem inkább reggel. A reggeli elsõ vizelet tartalmaz annyi hcg hormont, hogy ha az ott van és terhes vagy, akkor a tesztnek ki kell mutatnia. A fehér folyás és az alhasi fájdalom lehet terhesség jele(nekem is így kezdõdött), de sajnos nem egyértelmû. Mindenképp próbáld meg a reggeli tesztelést!

Elvileg a jobb tesztek kimutatják már. Talán próbálkozz egy másik teszttel és lehetõleg ne este, hanem inkább reggel. A reggeli elsõ vizelet tartalmaz annyi hcg hormont, hogy ha az ott van és terhes vagy, akkor a tesztnek ki kell mutatnia. A fehér folyás és az alhasi fájdalom lehet terhesség jele(nekem is így kezdõdött), de sajnos nem egyértelmû. Mindenképp próbáld meg a reggeli tesztelést!
Én a Clearbluet ajánlom nektek. Érzékeny teszt és nagyon megbízható. Igaz picit drága, de csak egyszer kell megvenni. Nekem a nemvárt mensi napján mutatott nagyon erõs + jelet.
Sziasztok! Köszi a választ, én kérdeztem, hogy milyen tesztet használtatok. Nekem se jött meg, ma kellett volna. DE! Nagyon világos barna, vagy inkább krémszínû, krémes folyásom van. Mensi elõtt mindig sötétbarna szokott lenni. Valamelyikõtök nem tapasztalt hasonlókat?
a második válaszoló vagyok. én Qupido tesztet használtam ami elvileg nagyon érzékeny. Én várok egy hetet, aztán irány az orvos.
Én vagyok az alatt lévõ kérdezõ. Hasonló tüneteim vannak és nekem is negativ a teszt. A dokim azt mondta ma, hogy várjak még egy hetet, aztán megvizsgál és akkor majd kiderül. Vegyél egy tesztet, aztán reggel csináld meg. Hátha pozitiv. És írj feltétlenül, hogy mi lett! Szurkolok!!
utolsó elõtt i vagyok, és az utolsó válaszadónak irnám:) Én GRAVI-HCG tesztet vettem ami 700ft a gyógyszertárban.Elsõre nem mutatta ki, de másodjára is ugyan ilyet vettem, és egybõl kimutatta.ja és délután csináltam, nem reggel.de akkor már 11hetes voltam, tehát sok hcg-ém volt.
Sziasztok! Milyen teszttel teszteltetek, mert én is igy vagyok, nekem se lett poz., de minden terhességi tünetem megvan. Igaz holnap kellene megjönnie, de a nõk többségének a CB teszt már mensi elmaradása elõtt kimutatja. SEmmi jele, hogy megjönne. Írjatok!
nekem még egyhósan se mutatta ki, majd csak 11hetesen mutatta ki.De azóta már sajnos nincs meg a terhességem:'( neked sok szerencsét, és szoritok nagyon_)
Szia! Én a Qupidos tesztelõ vagyok. Nekem is krémes folyásom van, de inkább fehéres, halványsárgás. Nem tudom meghatározni jobban:) bár én gyanítom, hogy nekem meg fog jönni. Remélem nem lesz igazam..
sziasztok, én a GRAVI-HCG-és tesztes vagyok:) Én júniusban lettem terhes, júliusban a mensim megjött pontosan, de nem olyan volt aminek kellett volna.5napig volt meg, hol ott 6-7napig szokott tartani, és kevés volt, és csak barnáztam.Következõ hónapban már nem is jött meg.De már nincs meg a terhesség:( sok szerencsét nektek
Sziasztok! Én kérdeztem, hogy milyen teszttel teszteltek. Ma nem jött ugye meg és most már nekem is nagyon kevés sárgás krémes a folyásom, szinte nincs is., inkább csak pár pötty. Most vettem egy gabriellet, ha neg. lesz én többet egy fillért nem költök tsztre, majd ha nem jön meg , elmegyek a dokihoz és a vérvétel majd kimutatja. Annyira más mindenkinek a tapasztalata, de ezek szerint egyik teszt sem az igazi.
Ezt annak a válaszadónak üzenem, aki a tesztet kérdezte hogy melyik milyen.Nos én is már annyit de annyit költöttem feleslegesen tesztekre, és mindig negativ lett.Most júliusba csináltam egyet ami negativ lett.De már akkor javában egy hónapos terhes voltam, és a GRAVI-HCG tesztel csináltam.Megfogadtam hogy nem fogok többet venni, majd ha ugy alakúl, elmegyeg orvoshoz, és az uh mjad megmondja.De valami miatt, vettem szeptemberbe még egyet, ugyan olyan tesztet, és már egybõl kimutatta a pozitiv két csikot.Szerintem ez nem tesztek kérdése, bár lehet van benne valami.Ha jó idõpontban csinálod akkor szerintem kimutatja bármelyik.
Ma kellett volna megjönnie, annyira az volt bennem , hogy ha babás vagyok, akkor tuti, hogy poz. lesz, de mivel neg. lett igy várom a piros betûs napokat. :( Gabriellel csináltam, két napja CB-val.Szóval ha nem jön meg, valami Isteni csoda folytán, akkor én is megyek a dokihoz. Köszi a válaszokat!

Miért változhatott meg a babám esti elalvása?

Eddig a 6 hónapos babám minden egyes este a szokásos fürdetés, sötét szobába vacsizás után egyb?l elaludt a kiságyában. Most viszont kb. 1 hónapja van mikor fél órán kereszt?l is nyüzsög, prüttyög, mocorog, kacarászik magában stb. Utánna szépen álomba ringatja magát, de volt rá példa, hogy annyira felpögött, hogy csak a porszívó hatására aludt el. Imádja a hangját.

Legjobb válasz: ilyenek az ilyen idõs babák. állítólag a foguk miatt.kijön a foguk újra a régiek amíg nem másznak járnak futnak stb:)

ilyenek az ilyen idõs babák. állítólag a foguk miatt.kijön a foguk újra a régiek amíg nem másznak járnak futnak stb:)

Felébresztenéd a babádat este 11-kor hogy betartsd a napirendet? Avagy Ki olvasta a "Kiegyensúlyozott babák könyvet"?

Legjobb válasz: Én olvastam, de a suttogó jobban tetszett. Egyébként nem ébresztem fel. Nálunk már kimarad az az étkezés. Üdv 11 hetes baba anyuja

Én olvastam, de a suttogó jobban tetszett. Egyébként nem ébresztem fel. Nálunk már kimarad az az étkezés. Üdv 11 hetes baba anyuja
A kérdező hozzászólása: Két hete próbálkozom.Tele vagyok kérdésekkel. Azonban tény hogy a gyerek az esetek 90%-ban azt csinálja és úgy reagál ahogy a szerzõ írja. Minden vélemény fontos, elgondolkodtat és szerintem ez jó. Felajánlottad hogy szívesen cserélnél tapasztalatot.Számíthatok rá? Várom válaszod. Köszönöm.
Én nem olvastam, de ha leírnád a lényegét, megköszönném. és eszemben se lenne fölkelteni.Nekem is van, hogy átalszik egy kajcit délután.3, 5 hónapos
Mi használjuk, küldjek privit, vagy ide írod? 10 hónaposak vagyunk
Leírnád röviden, hogy mi a lényege a könyvnek? Köszi
Legyél rugalmas ! Nekem a 3 óránkánti etetés (szoptatás ) azt jelentette , hogy ha akart akkor 2 és fél óra múlva is ehetett , ha aludt , vagy el volt valamivel akkor 3és fél 4 óra múlva is . Éjjel , ha alszik akkor hagyd aludni!
Nagyon szuper a könyv és ha alkalmazod, akkor valóban álom a babázás. De nálunk is kimaradt az az etetés, én háromszor megpróbáltam felkelteni a fiamat, de nem tudtam. De nem volt gond, ugyanúgy átaludta az éjszakát hat hetesen. Mennyi idõs a babád?
Dehogy ébreszteném! Mindent csak rugalmasan, az õ igényeihez igazodva! Nem a katonaságnál vagyunk :-)))
A kérdező hozzászólása: Valaki használja a könyvet? Szívesen kérdeznék ha lehet. Köszi.
Én 10 hónapja HASZNÁLOM, nem csak elolvastam és bevallom elsõ olvasatra nekem is merevnek tûnt, DE hangsúlyozza az író, hogy pont nem katonai rendrõl van szó, hanem következetes és szerintem egymásra épülõ nevelési módszerrõl, ami biztonságot ad a babának, ezáltal a mamának is. Én csak egy babát nevelek, nem több százat láttam és kísértem figyelemmel, így azt tudom mondani, hogy nekünk nagyon bevált, ha újra kezdeném, újra így csinálnám. Nekünk szó szerint kimaradt a zombi korszak, a hasfájás, az elsõ fél év szó szerint elrepült. A fiam magától, egyedül elalszik a kiságyában ringatás és minden macera nélkül, tudja, hogy mikor fog aludni, nem kell nyafognia, mert mire arra kerülne a sor, már alszik. DE NEM MEREM BIZTOSAN ÁLLÍTANI, HOGY EZ CSAK A KÖNYVNEK KÖSZÖNHETÕ, TALÁN MÁZLI IS VOLT BENNE. Azonban én közel s távol elsõ kismama vagyok a családban, nem nagyon volt elõttem minta, ezért én szükségesnek éreztem ezeket az instrukciókat és ettõl kevesebbet aggódtam, hogy vajon jól csinálom-e. A 10 hónap alatt legalább 100-120 liter tejet tudtam adni más babáknak, tehát téved, aki azt mondja csak igény szerint van elég tej. Amúgy nagyon kíváncsi lennék mások véleményére, akik használják is a módszert és nem csak vakon nyilatkoznak róla.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz volt az elsõ pár hetünk, és annyira aggódó anyuka vagyok. A lehetõ legjobban keresem a babának. Talán ez az lesz, ha tényleg megértem pontosan a módszert. Lehet hogy nem írtam le jól és csak egy részét ragadtam ki. Aki jobban le tudja írni mert már régebb óta csinálja kérem tegye.Köszi
A kérdező hozzászólása: Teljesen egyetértek veled. Nem azt írtam le hogy ez az egyedüli jó módszer. 7 hetesek vagyunk. Keresem a legjobb utat. Azért is tettem fel a kérdést.
Szia! Én nem olvastam ezt a könyvet, de ahogy elolvastam az összefoglalót, hát bennem vannak kételyek. Leírom ha nem haragszol, még akkor is, ha ezért bárki is lepontoz. Tehát kétlem, hogy egyformák lennénk! Nincs két egyforma baba, és két egyforma szülõ sem! Hogyan lehetne bármelyik könyv szisztémáját bármelyik babára is ráilleszteni, ha neki más a temperamentuma! Mi sem vagyunk egyformák, nekem sem volt még soha 2 egyforma napom. Szoptatod még a babádat? Mert ha igen, van elég tejcsid, és esetleg szeretnél még sokáig szoptatni, akkor legcélszerûbb a baba igényei szerint tenni ezt! Amikor õ kéri, mert lehet nem csak enni szeretne! Hanem hozzádbújni, vigasztalódni! Annyira merev ez a napirend, mint egy katonaságban! És ha neked akkor pont nincs idõd fejni? Vagy épp nem éhes a gyerek, hanem aludna? Bevallom õszintén, nekem nincs ilyen konkrét napirendem, akkor eszik a babám, amikor éhes, persze azért a szilárd ételek hoztak némi stabilitást, akkor alszik, amikor álmos. És bármikor hozzám bújhat, amikor szeretne. Kicsit kiszámíthatatlanabb a dolog, de van idõm magamra, meg tudom csinálni a dolgom, és nem utolsósorban van egy nagyon boldog, mosolygós, vidám babád! Persze minden baba, és szülõ más, elfogadom, ha Te más nevelési elveket vallasz, vagy szeretnél bevezetni, csak leírtam a véleményemet!
A kérdező hozzászólása: Ahogy neked tetszik. Írhatod a privátot is. Kicsit még bizonytalan vagyok a gép használatában.:) ))
A kérdező hozzászólása: 7 hetesek vagyunk.
Küldtem egy privátot... Ha nem megy át, írj! Persze, hogy számíthatsz...

15+3 napos kismama vagyok, vastag testalkatú. Érezhetem már a babámat? Este, lefekvés után éreztem valami furcsát lent a hasamban, mintha apró korgások lettek volna. Ez már lehetett a babám mozgása?

Legjobb válasz: Elvileg a vekony holgyek elso babajukat megerezHETIK 16. het korul, atlagosak 20.het korul, teltebbek akar egy-ket hettel kesobb. Viszont en is telt vagyok, es 19 hetesen mar ereztem, szoval elteroek lehetunk nagyon egymastol. Mondjuk szereintem meg ne mazt erzed, de ez majd kiderul egy honap mulva, h az volt-e :)

Elvileg a vekony holgyek elso babajukat megerezHETIK 16. het korul, atlagosak 20.het korul, teltebbek akar egy-ket hettel kesobb. Viszont en is telt vagyok, es 19 hetesen mar ereztem, szoval elteroek lehetunk nagyon egymastol. Mondjuk szereintem meg ne mazt erzed, de ez majd kiderul egy honap mulva, h az volt-e :)
SZia! Én is nagyon telt vagyok(105kg). 16 hetesen éreztem elõszõr a baba mozgását.
Én vékony vagyok, és 16+2 naposan éreztem elõször, és az érzés teljesen egyértelmû volt (elsõ baba), úgyhogy lehetséges!

Ma délelőtt meg kellett fürdetnem a babámat. Este is megfürdessem?

Legjobb válasz: de még legalább 3x, mert tuti koszos lesz 6 óra alatt. ha nem mentek homokozóba, nem turja a földet akkor tlejesen felesleges akár napokat is kihagyhattok. Magyarországon habár bünnek számít ha valaki 2-3 naponta fürdeti a gyermekét, pedig az emberi bör nem arra lett kitalálva hogy naponta fürdessék. Iszonyat számban van mo-n a babák ekcémája ennek egyetlen oka van a túl gyakori fürdetés, és túl sok kencézés. De már rájöttem miért terjedt el ennyire Mo-n a napi fürdetés. Egy 70 éves védönövel besztélgettem minap. Ö mondta hogy a védönöi szolgálat azért jött létre annak idején, mert kikellett a gyerekeket emelni a koszból és mocsokból, megmutatni hogy a fertözö betegségek alapágya a kosz és mocsok, így akkoriban mindenkinek kötelezö volt naponta fürdetni a gyerekét. és akkor kezdték a vakcinázást is.

de még legalább 3x, mert tuti koszos lesz 6 óra alatt. ha nem mentek homokozóba, nem turja a földet akkor tlejesen felesleges akár napokat is kihagyhattok. Magyarországon habár bünnek számít ha valaki 2-3 naponta fürdeti a gyermekét, pedig az emberi bör nem arra lett kitalálva hogy naponta fürdessék. Iszonyat számban van mo-n a babák ekcémája ennek egyetlen oka van a túl gyakori fürdetés, és túl sok kencézés. De már rájöttem miért terjedt el ennyire Mo-n a napi fürdetés. Egy 70 éves védönövel besztélgettem minap. Ö mondta hogy a védönöi szolgálat azért jött létre annak idején, mert kikellett a gyerekeket emelni a koszból és mocsokból, megmutatni hogy a fertözö betegségek alapágya a kosz és mocsok, így akkoriban mindenkinek kötelezö volt naponta fürdetni a gyerekét. és akkor kezdték a vakcinázást is.
Este már nem muszáj. Egy nap elég 1x.
Nem kell. Én csak azért fürdettem az újszülött lányom minden nap, m élvezte a fürdést, láthatóan megnyugtatta. Ha nem így lett volna, akkor csak 2-3 naponta fürdettem volna, köztes napokon csak babatörlõkendõvel elég áttörölni.
Attól függ, mennyire része a fürdés az esti rutinnak. NÁlunk "kellett", az volt az átvezetés a nappali "pörgésbõl" az északai nyugalomba, szóval én fürdettem este is:) .
Nem feltétlen muszáj megfürdetned, nyugodtan ki lehet hagyni. Sõt, akár akkor is ki lehet hagyni egy-egy fürdetést, ha déelõtt nem fürdetted meg :) Én simán ki szoktam hagyni ha átalussza, este 10 után már nem fürdetek. De ha ébred, akkor igényli, ilyenkor megfürdetem akkor is ha volt délelõtt baleset... nem azért mert piszkos, vagy mert fizikailag szüksége van rá, hanem mert szereti és tudja hogy ez után jön a vacsi, utána meg a nagy alvás.
Én megfürdetném az enyémet, mert nálunk a fürdés az esti rutin elengedhetetlen része. De ha a ti nem tartjátok annyira az ilyen "rituálékat", akkor természetesen nem muszáj megfürdetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!