Találatok a következő kifejezésre: A babám apró pici (10 db)

Apró pici kiütések vannak a babám arcán, de nem piros meleg kiütés. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: anyatejet kap csak, aprók és picik, csak a pofiján,pár napja már levegõzünk, lehet a naptól?

A kérdező hozzászólása: anyatejet kap csak, aprók és picik, csak a pofiján, pár napja már levegõzünk, lehet a naptól?
mekkora és mit eszik?
Esetleg apró pici pöttyök?Az lehet a tejtõl.Esetleg, ha már eszik mást is, lehet allergiás, vagy valami "erõs"volt a szervezetének.
2.vagyok.Gondoltam, hogy anyatejes:) Zsíros az anyatej, ezért vannak a pöttyök.Ez miatt vittem én is ano a lányomat dokihoz, õ mondta, hogy azok a pöttyök, maguktól elmúlnak és nyomkodni tilos.

Miért van az hogy a 5 hónapos babámnak, ahol a fogáak kéne jönni mindíg kijön egy apró pici pötty majd eltűnik! Ez nem szájpenész ugye?

Legjobb válasz: Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.

Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.
Az én kisfiamnak is volt az ínyén ilyen fehér pöttyöcske, de nem szájpenész.Nekünk 4 hónaposan kijött a két alsó , és ez a két pötty pedig fölül látszódott a metszõfogak helyén, de eltûnt.Lehet, hogy csak attól van, hogy kötõdik az ínye.Ne ijedj meg!Remélem nem állítok csacskaságot!:)

A hasamon, derekamon itt-ott nagyon apró egy-két pici piros kiütés, pötty van ami nagyon viszket. Mitől lehet? Tusfürdő, étel, mosószer vagy mi? Már egy hete van és nem múlik nem sok de zavar. Nem árt a babának? 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem art a babanak, szerintem ez a szarazsagfolt lesz. Kerjel kremet ra a gyogyszertarban, ha nem kapsz menjel el vele a dokihoz, borgyogyaszhoz.

Nem art a babanak, szerintem ez a szarazsagfolt lesz. Kerjel kremet ra a gyogyszertarban, ha nem kapsz menjel el vele a dokihoz, borgyogyaszhoz.


Meleg kiütés...
Nekünk is a melegtöl voltak apró piros foltok a pocakon és akkor fordúlt még elõ, amikor egy kicsit mûszálasabb bodyt adtam rá és szegénykém beleízzadt!
milyenek a pöttyök?Védõnõt, dokit nem hívtad?
Nem evett esetleg olyan bébiételt, amit eddig még nem ? Nem lehet, hogy allergia ? Vagy új öblítõt, mosószert nem használtál ?
Neki mit adtál enni?
A kérdező hozzászólása: NEM TUDOK SAJNOS MOST PONT ALSZIK.Most megint alig látszanak a pötyik.lehet esetleg attol hogy tegnap este retket ettem?eddig még nem ettem ezt a fajtát csak jégcsapretket most meg ezt a kis pirosat
képet tudsz mutatni?
hát igen itt csak találgatni lehet. majd a védõnõ többet tud !
A kérdező hozzászólása: néztem itt képeket a bárányhimlöröl de nem olyan.picike pöttyök.néha erösebben látszik néha halványabban
lehet a kajától vmi allergia de lehet hogy bárányhimlõs.
A kérdező hozzászólása: nem hivtam mert csak holnap délelött lesz doki.dee egyébként nincs semmi más baja, láz meg ilyesmi

Neha apro, nagyon pici "lüktetest" erzek a hasamban, es kb 4-5mäsodpercenkent. A babäm csukläsät ereznem?

nem sürü ez?vagy akkor ez meg nem a csukläs?31hetes kismami

Legjobb válasz: Lehet rugkapál vagy "boxol"!

Lehet rugkapál vagy "boxol"!
Szerintem az a csuklás. Nekem is ritmikus, aprócska, és egy sorozaton belül mindig ugyanott. Amikor medencevégû volt még, fent éreztem. Most már, hogy fejvégû, lent érzem ezt a mozgást. Mostanában sokat csuklik a manócskám, folyton félrenyel :) Ma reggel is a csuklásra keltem :) Minden jót: szintén 31 hetes
Ez bizony a csuklás! Tényleg nagyon sûrû. Nálunk is így van! Sajnálom is szegénykét. Nekem fejvégû a kisfiam. Bár az egész kis teste "lüktet", de fõleg lent, a fejénél érzem! És egyre többször csuklik. :) 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: de ez csak nagyon ici-pici ritmusos mozgäs.ti mit ereztek, ha csuklik a babätok?
A kérdező hozzászólása: igen, en is lennt erzem a fejenel, csak en mindig nagy "kapälozäsra" värtam, hogy az lesz a csukläs, nem ilyen mini kis mozgäsra. :) köszi a välaszokat!!

A babám fenekén apró pici fehér, piros pöttyök jöttek ki. Mit csináljak hogy elmúlasszam?

ilyen még nem volt!! mivel kell keni hogy elmuljon??

Legjobb válasz: Nézesd meg orvossal,vagy a védõnõvel , mert lehet gombás.Mi a Mycosolonnal kentük,hagyd sokat szabadon pelus nélkül két nap alatt elmúlik.Probáld kitalálni mitõl lehet.Nekünk a Libero okozta.Azota nem használom és nem is jött elõ többször.

Nézesd meg orvossal, vagy a védõnõvel , mert lehet gombás.Mi a Mycosolonnal kentük, hagyd sokat szabadon pelus nélkül két nap alatt elmúlik.Probáld kitalálni mitõl lehet.Nekünk a Libero okozta.Azota nem használom és nem is jött elõ többször.
A kérdező hozzászólása: jajj!! köszi a választ akkor meg is van !!én most válltottam liberóra mert eddig pamperst használtam attól semi baja nem volt!!!köszi még egyszer!!!!:)
Csak javaslom, hogy a popsitörlõt se nagyon váltogasd.Pelusból én is Pamperst használom , de a popsitörlõjük problémát okozott, ugy mint a libero.

Apro pici piros pöttyök lettek a babám nunijának az egyik felén, ami egész a combtövéig terjedt. Mitöl lett és mit tegyek?

Olyan csalánkiütéses pöttyök.Naponta mosom és szellöztetem,pelust váltottunk,lehet az is az oka?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen. Okozhatja a meleg fogzás es számos más dolog. Ne agodj nincs baj. Naponta többször kend be neorgranormonnal vagy petantennel két kenés között pedeg kanesten krémmel. Felváltva kend egy orán belül csak egy fajtát nekünk bevált a védönö javasolta. A kenöcsön nevát kiejtás szerint irtam.

Nálunk is volt ilyen. Okozhatja a meleg fogzás es számos más dolog. Ne agodj nincs baj. Naponta többször kend be neorgranormonnal vagy petantennel két kenés között pedeg kanesten krémmel. Felváltva kend egy orán belül csak egy fajtát nekünk bevált a védönö javasolta. A kenöcsön nevát kiejtás szerint irtam.
caNestent csak akkor kenjük, ha gombás fertõzésrõl van szó! Elõször kisebb ágyukkal próbálkozz:) DM-ben lehet venni vagy gyogyszertárban sudocremet, ez jó a kiütésre, ami valószinû peluskiütés. Elég makacs tud lenni, sokat legyen pucér a feneke, sürü peluscsere és sudocrem. Ha egy hét alatt nem javul, mutatsd meg bõrgyógyásznak vagy gyetekdokinak.

Pár napja 2, 5honapos babám hajlataiba a combján meg a hurkái között picit érdes és apro fehér kiütések vannak, mitól lehet? Mit csináljak vele, mivel kezeljem?

Legjobb válasz: Mutasd meg védõnõnek vagy dokinak.Az én fiamnak a combhajlatában a zacskói mellett volt 1*,akkor jobban figyeltem a tiszitására és popsikrémet váltottam,ettõl neki onnan elmúlt

Mutasd meg védõnõnek vagy dokinak.Az én fiamnak a combhajlatában a zacskói mellett volt 1*, akkor jobban figyeltem a tiszitására és popsikrémet váltottam, ettõl neki onnan elmúlt

A 6 hetes babámon 2-3 napja sok kis apro kis kiütések jelenkeztek és fehéres a közepe mint egy patanás szerü de picibe mi lehet?

arcán kezdödöt majd a kis nyakán fején és már a kis testén is van szétszorva már kihivtam a dokit is és alergiának mondta a védönö meg hogy meleg kiütés nem igazán ugy nézki és másnap már a szemhélyán is volt neki nem igazán akar elmulni neki és a szobába pedig 20 fok van vigyem el börgyogyászhóz?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam most 11 hetes és pár hete neki is voltak ilyen mini-pattanásai, neki fõleg az állán. Mivel eléggé folyik a nyála, arra gondoltam talán az csípte ki neki, elkezdtem gyakrabban törölgetni és naponta kétszer-háromszor megmostam az arcát tiszta vízzel. Azóta elmúlt. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de állítólag lehet a tejtõl is, szerintem nem kell aggódni, várj még egy pár napot, valószínûleg el fog múlni.A melegkiütés meg fõleg nyáron szokott kijönni a 30 fokokban, nem a 20 fokos lakásban (Ezek a védõnõk.... inkább nem is mondok rájuk semmit).

Szia! Az én kisfiam most 11 hetes és pár hete neki is voltak ilyen mini-pattanásai, neki fõleg az állán. Mivel eléggé folyik a nyála, arra gondoltam talán az csípte ki neki, elkezdtem gyakrabban törölgetni és naponta kétszer-háromszor megmostam az arcát tiszta vízzel. Azóta elmúlt. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de állítólag lehet a tejtõl is, szerintem nem kell aggódni, várj még egy pár napot, valószínûleg el fog múlni.A melegkiütés meg fõleg nyáron szokott kijönni a 30 fokokban, nem a 20 fokos lakásban (Ezek a védõnõk.... inkább nem is mondok rájuk semmit).
A tejtõl van, majd elmúlik , ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ hát igen én sem vagyok megelégedve se a dokival se a védõnövel mert mindenre azt mondják normális jó elhiszem hogy nem egy gyerekel foglalkoznak de akor sem kéne félvárol venni ezeked a dolgokat nem mert nagyobb baj is lehet..ilyenek ezek....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!