Találatok a következő kifejezésre: A babám a kis fejét. Hason (3 db)

3hónapos a babám. Nem emeli a fejét, ha hason van (útálja), hanem oldalt van a kis feje, és szopizza az ujját? Mit csináljak, hogy javuljon?

Legjobb válasz: Szia! Még egyátalán nem biztos, hogy gond. Ha felveszed és "büfipozicióban" van , akkor emelgeti a kis fejét, nézelõdik?

Szia! Még egyátalán nem biztos, hogy gond. Ha felveszed és "büfipozicióban" van , akkor emelgeti a kis fejét, nézelõdik?
Vidd el szakemberhez, gyógytornászhoz vagy fejlesztõ pedagógushoz. Ez gond!
A kérdező hozzászólása: Amikor felemelem a büfizéshez, akkor szépen tartja a fejét, csak hason nem.
akkor az izmaival nincs gond. Szerintem picit lustika. Akkor nem marad más: erõltetni. Ha szereti-ha nem hason , és amíg egetverõen nem ordít addig próbálni, hogy emelgesse a fejét. Ha egyszer megy neki, gyorsan megdicsérni, megpuszilgatni! Ezután neki is több kedve lesz emelgetni a meg nézelõdni! Ha 1 hét múlva nincs javulás, akkor feltétlen védõnõ, gyerekdoki javaslata!
Szia az én babám 6 hónapos és utál hason lenni.Ha mégis úgy teszem le akkor képtelen oldalra fordítani a fejét. De viszont imád ülni a bébikompba és a pihenõszékében. Azt olvastam , amelyik baba késõn fordul meg és késõbb kúszik a reál tantárgyakból nagyon jó tanuló lesz. Amúgy jártunk vele orvosnál és semmi baja nincs.
Nekem 2, 5 hónapos a babám és szintén nem emeli a fejét. A gyógytornász szerint, ha ez nem változik 3 hónaposan mindenképpen foglalkoznunk kell vele.

Nem tettük hasra a babát sokáig a védőnő tanácsára, pffffffffffffff. Így nem emelgeti a kis fejét, gyógytornára járunk "dévény módszer" ez sokat segíít de szeretném itthon is fejleszteni, hogyan tudnám segíteni a babám itthon a fejlődésben?

Legjobb válasz: mennyi idõs? igazából úgy tudsz segíteni, ha mindig hasra teszed. tekerj össze egy törölközõt és tedd a hóna alá. így nem tudja letenni a fejecskéjét. minden nap növeld az idõt, elõször persze csak pár másodperc. de ezt fogja adni feladatnak a dévényes is

mennyi idõs? igazából úgy tudsz segíteni, ha mindig hasra teszed. tekerj össze egy törölközõt és tedd a hóna alá. így nem tudja letenni a fejecskéjét. minden nap növeld az idõt, elõször persze csak pár másodperc. de ezt fogja adni feladatnak a dévényes is
szia mi sem tettük eleget hasra, mindenki csak ijesztgetett, jártunk 3 hónapot gyógytornára és otthoni feladatokat is kaptunk. Nekem az a véleményem, hogy [email protected] sem ért egyik sem. A lányunk mára ü gyesen kúszik és semmi baja nem lett abból hogy nem volt hason sokat. DE lehet nekünk szerencsénk volt. Kérdezd meg a gyógytornászt miket lehet otthon csinálni. Mi a törölközõs módszert néha csináltuk, de annyira sírt. Peluscserénél 5x ülésbe húzás volt még a feladatunk. Lepedõben görgetés, hasról hátra és vissza, vigyázva a kezeire. Minden jót
Én nem fejlesztgetném, max a dévényest kérdezném meg, és amit õ mond, azt tenném.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!ez a törcsi dolog jól hangzik ki fogom próbálni ma már elég jól elvolt de hason meg bukik folyton amúgy meg sosem-(amúgy 25-én voltunk 4 hónaposak és ma a tornán az utánunk lévõ 3, 5 hós kislány meseszépen tartotta magát elkeseredtem köszi még1szer!
Érdekes.Az én kislányom se szeretett hason lenni, így én se szoktam hasra tenni.Este fürdés után mikor töröltem akkor kicsit szoktam hason hagyni.Még is megtartotta szépen a fejét.És mit jelent az hogy sokáig nem tettétek hasra?
Bele fog jönni ne izgulj. Az én lányom még 3, 5 hónaposan nem tartotta a fejét, a doktornõnek meg hiába mondtam, azt mondta, majd fogja. Aztán 4, 5 hónapos volt, mikor eljutottunk egy Dévényeshez, két foglalkozás után gyönyörûen tartotta a fejét. Szép lassan egyre hosszabb ideig tartotta.

A babám elaludta a kis fejét. Hason nem hajlandó aludni az oldaláról pedig visszafordul. Erőltessem a hason fekvést? A feje vissza gömbölyödik?

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a baba, de engem se tudott eleinte anyu hasra tenni, mert úgy ordítottam, hogy nem bírta hallgatni. Neki akkor azt tanácsoltak ami szerintem még ma is jó tanács, hogy, nem baj ha sír majd megszokja. Hason szeretek a legjobban aludni, és sosem voltam hasfájós. Az az egy két hét, necces volt, de megérte minden szempontból. Addig kiment anyu az utcára máshogy nem bírta... sajnált volna és felvett... :) Nem tudom én megtudom e tenni, de a baba érdekében muszály. Sok sikert!

Nem írtad mennyi idõs a baba, de engem se tudott eleinte anyu hasra tenni, mert úgy ordítottam, hogy nem bírta hallgatni. Neki akkor azt tanácsoltak ami szerintem még ma is jó tanács, hogy, nem baj ha sír majd megszokja. Hason szeretek a legjobban aludni, és sosem voltam hasfájós. Az az egy két hét, necces volt, de megérte minden szempontból. Addig kiment anyu az utcára máshogy nem bírta... sajnált volna és felvett... :) Nem tudom én megtudom e tenni, de a baba érdekében muszály. Sok sikert!
Van az oldalan megtamaszto kis szivacs/parna jellegu tarto, azt probaltad?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam és azt is mindig "kilökdösi"!
Es ha a masik profiljat teszed a matrac iranyaba, minden nap masikat, talan nem nyomodik meg egyik oldalt se.
Vissza fog gömbölyödni a feje. Nekik még nagyon rugalmasak a csontjaik. De azért lassan szoktasd a másik oldalán való alvásra is, meg a hason fekvésre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!