Találatok a következő kifejezésre: A babám a kis fejét (10 db)

5 hónaposan az én fiam is ilyen volt. Illetve azóta is izgága gyerek (2 éves).
Nekem is 5 hónapos a kisfiam és õ is pont ilyen, csak akkor van el nyugodtan az ölemben mikor már rettentõ álmos. Szopi közben meg már egy ideje textilpelust adok a kezébe és akkor azt gyûrögeti, egész jól leköti :-).
Az én kisfiam tegnap volt 5 hónapos és hát igen. Kínszenvedés az etetés (tápszeres), forgolódik, tvt nézi, falon a képeket, gyûrögeti a fülét, ujját a szájába dugja úgy, hogy benne van a cumisüveg. :) )) Kész....
Nálunk is ez a helyzet, pedig az enyémek még csak 4 hónaposak. A legrosszabb az, amikor a cumisüveget felfedezik a kis kezükkel és azt ütögetik, tologatják. Vagy a kezemet. (tápszeres) De õk is egyfolytában olyanok mint a kukac, tekerednek mindenfelé. A fülüket is tekergetik, vagy közben játszanak a cumival, lökdösik kifelé (pedig éhesek, mert ha elveszem, akkor megy a hiszti), vagy épp gagyognak, mosolyognak nekem. Közben persze a másik kettõ üvölt, mert éhes...

1 hónaposan, ha ülésbe fölhúzom a babám, lógatja hátra a fejét, nem emeli magával. Az orvos azt mondta, csináljam ezt vele naponta többször. Nektek mikortól húzza föl a kis fejét?

Legjobb válasz: nekem is ajánlotta. és nem tartani kell a fejét, hanem csak felhúznia maga után. csökkent nyaki tónus. mielött hazamehettek a kórházból, ott is nézi ezt a doki, ha nem húzza, akkor kell otthon csinálni. születésétõl fel kell húznia a fejét(NEM TARTANI).

Ezt a gyakorlatot a hazajövetel napjától végeztük a kisfiammal. Nyaki hypotóniával és torticollissal született, ezért volt rá szükség. 1, 5 hónaposan már emelte a fejét, ölben tartva pedig már szépen megtartotta a buksiját.
Nekünk is kellett ilyen gyakorlatot csinálni, mert gyorsan nõtt és hogy az izmok is erõsödjenek. Nem kell sokáig tartani. Én alkalmanként 3x emeltem meg és figyeltem, hogy egy picit tartsa a fejét ( max 3 másodpercig tartottam úgy). Szépen fejlõdött.
Nekem is lógatta a fejét, kb. 2-2, 5 hónaposan tartotta meg rendesen. Naponta 2 alkalommal végeztük ezt a gyakorlatot, pelenkázás után 3x. Nagyon óvatosan. Ugyanerre és arra, hogy nem emeli és tartja a fejét hason nekem a PIC-en mondta a doktornõ, hogy hengerpárnáztassam is a lányomat, naponta 6x5 percet. Ehhez kell egy henger alakú párna vagy összetekert pléd/törölközõ, ami a babának megfelelõ méretre van összetekerve. (nem tudom a méretezést, nekem megmutatta a doki, mekkora kell). Ezt a párnát teszed a hóna alatt átvezetve a mellkasa alá és 5 perceket tölt rajta. 3 nap után szépen tartotta a fejét, pedig nem tartottam be a napi 6 alkalmat, mert sokallottam, de 3 is elég volt.
Nekünk is ezt javasolta az orvos, sõt mivel a kisfiú koraszülött volt, ezért gyógytornász is járt hozzá a kórházban, aki szintén csinálta vele ezt a gyakorlatot szinte már a kezdetektõl. Nála sokszor attól is függött, mikor milyen kedve volt, mert jóllakottan, tele hassal szinte soha sem volt hajlandó megcsinálni:) ! Úgy tudom, hogy legkésõbb 3 hónapos korra kell neki ügyesen felhúzni és megtartani a fejét, de ha bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezz rá az orvosnál vagy a védõnõnél!
nekem is ajánlotta. és nem tartani kell a fejét, hanem csak felhúznia maga után. csökkent nyaki tónus. mielött hazamehettek a kórházból, ott is nézi ezt a doki, ha nem húzza, akkor kell otthon csinálni. születésétõl fel kell húznia a fejét(NEM TARTANI).
Azért óvatosan ezzel a tornagyakorlattal. Még túl pici, nem fogja tartani a fejét. Majd legalább 2-2, 5 hós korban talán. Van akinek még késõbb.
Nem kell ezt a hulye gyakorlatot vegezned vele. Rakd neha hasra amikor ebren van, hogy probalja emelgetni a fejecskejet, ezzel erositve a nyakat es a hatat. De nem minden baba csinalja meg ilyen picinek, ugyhogy az sem gond, ha semmi kedve sem lesz felemelni a buksijat.
Ha addig akarod ülésbe felhúzni, amíg magától nem tud ülni, megsérülhet a gerince.Csodálom, hogy az orvos ezt javasolta.Nem véletlen, hogy aki kisbabát vesz a kezébe, mindig megtámasztja a kezével a fejét, nehogy megránduljon.Én biztosan nem ültetgetném.
Édes picike, még nagyon apró ahhoz, hogy tatsa a fejét. Várjál még vele, majd erõsödik szépen lassan, semmivel sincs lemaradva.
2 hónaposan.

3hónapos a babám. Nem emeli a fejét, ha hason van (útálja), hanem oldalt van a kis feje, és szopizza az ujját? Mit csináljak, hogy javuljon?

Legjobb válasz: Szia! Még egyátalán nem biztos, hogy gond. Ha felveszed és "büfipozicióban" van , akkor emelgeti a kis fejét, nézelõdik?

Szia! Még egyátalán nem biztos, hogy gond. Ha felveszed és "büfipozicióban" van , akkor emelgeti a kis fejét, nézelõdik?
Vidd el szakemberhez, gyógytornászhoz vagy fejlesztõ pedagógushoz. Ez gond!
A kérdező hozzászólása: Amikor felemelem a büfizéshez, akkor szépen tartja a fejét, csak hason nem.
akkor az izmaival nincs gond. Szerintem picit lustika. Akkor nem marad más: erõltetni. Ha szereti-ha nem hason , és amíg egetverõen nem ordít addig próbálni, hogy emelgesse a fejét. Ha egyszer megy neki, gyorsan megdicsérni, megpuszilgatni! Ezután neki is több kedve lesz emelgetni a meg nézelõdni! Ha 1 hét múlva nincs javulás, akkor feltétlen védõnõ, gyerekdoki javaslata!
Szia az én babám 6 hónapos és utál hason lenni.Ha mégis úgy teszem le akkor képtelen oldalra fordítani a fejét. De viszont imád ülni a bébikompba és a pihenõszékében. Azt olvastam , amelyik baba késõn fordul meg és késõbb kúszik a reál tantárgyakból nagyon jó tanuló lesz. Amúgy jártunk vele orvosnál és semmi baja nincs.
Nekem 2, 5 hónapos a babám és szintén nem emeli a fejét. A gyógytornász szerint, ha ez nem változik 3 hónaposan mindenképpen foglalkoznunk kell vele.


Nem tettük hasra a babát sokáig a védőnő tanácsára, pffffffffffffff. Így nem emelgeti a kis fejét, gyógytornára járunk "dévény módszer" ez sokat segíít de szeretném itthon is fejleszteni, hogyan tudnám segíteni a babám itthon a fejlődésben?

Legjobb válasz: mennyi idõs? igazából úgy tudsz segíteni, ha mindig hasra teszed. tekerj össze egy törölközõt és tedd a hóna alá. így nem tudja letenni a fejecskéjét. minden nap növeld az idõt, elõször persze csak pár másodperc. de ezt fogja adni feladatnak a dévényes is

mennyi idõs? igazából úgy tudsz segíteni, ha mindig hasra teszed. tekerj össze egy törölközõt és tedd a hóna alá. így nem tudja letenni a fejecskéjét. minden nap növeld az idõt, elõször persze csak pár másodperc. de ezt fogja adni feladatnak a dévényes is
szia mi sem tettük eleget hasra, mindenki csak ijesztgetett, jártunk 3 hónapot gyógytornára és otthoni feladatokat is kaptunk. Nekem az a véleményem, hogy [email protected] sem ért egyik sem. A lányunk mára ü gyesen kúszik és semmi baja nem lett abból hogy nem volt hason sokat. DE lehet nekünk szerencsénk volt. Kérdezd meg a gyógytornászt miket lehet otthon csinálni. Mi a törölközõs módszert néha csináltuk, de annyira sírt. Peluscserénél 5x ülésbe húzás volt még a feladatunk. Lepedõben görgetés, hasról hátra és vissza, vigyázva a kezeire. Minden jót
Én nem fejlesztgetném, max a dévényest kérdezném meg, és amit õ mond, azt tenném.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!ez a törcsi dolog jól hangzik ki fogom próbálni ma már elég jól elvolt de hason meg bukik folyton amúgy meg sosem-(amúgy 25-én voltunk 4 hónaposak és ma a tornán az utánunk lévõ 3, 5 hós kislány meseszépen tartotta magát elkeseredtem köszi még1szer!
Érdekes.Az én kislányom se szeretett hason lenni, így én se szoktam hasra tenni.Este fürdés után mikor töröltem akkor kicsit szoktam hason hagyni.Még is megtartotta szépen a fejét.És mit jelent az hogy sokáig nem tettétek hasra?
Bele fog jönni ne izgulj. Az én lányom még 3, 5 hónaposan nem tartotta a fejét, a doktornõnek meg hiába mondtam, azt mondta, majd fogja. Aztán 4, 5 hónapos volt, mikor eljutottunk egy Dévényeshez, két foglalkozás után gyönyörûen tartotta a fejét. Szép lassan egyre hosszabb ideig tartotta.
Még a 36. hétig megfordulhat, sõt még a szülés napján is (ismerõsöm így járt)
Az én fiam ezekben a hetekben fordult meg és úgy is maradt végig.

Másnak is csinál ilyet a babája? 2 hónapos a babám és elalvás előtt, belefúrja a kis fejét a pelusba ami a feje alatt van, és jobbra-balra dörgöli az arcát...

Nem nagyon tudom máshogy megfogalmazni,de azt hiszem így elég érthet?. :-)

Legjobb válasz: Szia! Nekem 11 hetes a kislányom, és ha már álmos, akkor csinálja ezt, hogy dörgöli a pelusba az orrát. Ha a vállamon alszik el, akkor is szokott csinálni ilyet. Szép babázást:)

Szia! Nekem 11 hetes a kislányom, és ha már álmos, akkor csinálja ezt, hogy dörgöli a pelusba az orrát. Ha a vállamon alszik el, akkor is szokott csinálni ilyet. Szép babázást:)
Az enyém is csinája régóta, most 8hós, nálunk az álosságot jelzi.
4 hónapos kislányom is ezt csinálja, szerintem is az álmosság jele.
Nálunk is elalvásnál van ez. A pelus a fejénél addig van szépen, amíg be nem rakom a babát. Mihelyt bekerük az ágyába, az elsõ az, hogy összegyûri, és belegyûri az arcába. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor ez nem egyedi nálunk...úgy látszik, így jelzik ha álmosak! :-)
Ennyi idõs korában az én babám is csinálta, most már 13 hós, és régen leszokott róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is!

Azt nem értem, hogy hogyan lehet beletenni egy 2, 3 hónapos babát a járokába, mikor még szinte épphogy tartja a kis fejét?

Legjobb válasz: Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka

Hat en biztos nem tennem bele, max 6 honapos korratol egy keves ideig
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a tanácsod Kedves elsö válaszolo.
A kérdező hozzászólása: Igen.köszi csajok!nem is tudtam mi az a bébi komp de mostmar igen.Én is vajdasági vok, és a bébi kompra gondoltam hogy hogy tesznek bele olyan pici babá t.Bocsi mégegyszer!
Kicsit engem is meglepett a kerdezo hirtelen felindulasa...de most fozes kozben beugrott... !!! En kulfoldon elek, de nem csak itt hallottam; mar mashol is h a jarokanak szoktak mondani a bebi kompot is...szerintem a kerdezo inkabb erre gondolt... ...nem vedeni akarom , csak gondoltam leirom mielott itt megint vitaba torkollik ez a kerdes. Udv, Reka
A kérdező hozzászólása: jajj értem már most néztem meg h nálatok mi a jároka :S hát nálunk nem ez, és nem erre gondoltam ami olyan mind a kiságy, hanem aminek kerekei vannak és már ülnie kell benne a babának.
Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka
Elég akkor járókába tenni, ha már forog. Ha leteszed egy játszószõnyegre azt nagyon fogja élvezni.Én a 4, 5 h. babám csak akkor teszem bele, ha nem vagyok a szobába, mert különben az ajtóig forogna utánam:)
Kár, hogy a kérdezõt nem lehet pontozni.....
Úgyanúgy mint ha az ágyában hagynád. Az a fontos, hogy lásson halljon téged. A járóka nem járó eszköz a nevével ellentétben. Egyébként meg nem hiszem, hogy egy 2-3 hónapos baba éppen, hogy csak TARTJA a fejét. Akkor ott baj van. ( Vannak 2-3 hónapos babák akik forognak)
igen, ez igy van.szerbiában a bébi kompot mondják járokának.(én is oda valósi v.ok)Én kb.5, 5honapos korátol teszem bele napi 10 percre, nagyon élvezi.
Hello!Hova valósi vagy?
Kedves Kérdezõ! Elsõ vagyok. Ha a bébi kompra gondoltál akkor sohasem tenném bele. Nekem egyik gyerekem sem használta. A Gyógytornász anyuka a megmondhatója mennyire ártalmas a gerincének. Nem tanul meg járni könnyebben tõle. Vannak olyan járássegítõk amiket én csak tili-tolinak hívok. Régen ilyen kis fa kocsivolt amibe bele kapaszkodva tudott állva járni a pci, mára már mindenféle van zenélõs színes stb. Ez tényleg jó neki és imádják általában. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hát képzeld el hogy nincs baj.Nem kell hogy válaszolj ha bajod van.

A babám elaludta a kis fejét. Hason nem hajlandó aludni az oldaláról pedig visszafordul. Erőltessem a hason fekvést? A feje vissza gömbölyödik?

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a baba, de engem se tudott eleinte anyu hasra tenni, mert úgy ordítottam, hogy nem bírta hallgatni. Neki akkor azt tanácsoltak ami szerintem még ma is jó tanács, hogy, nem baj ha sír majd megszokja. Hason szeretek a legjobban aludni, és sosem voltam hasfájós. Az az egy két hét, necces volt, de megérte minden szempontból. Addig kiment anyu az utcára máshogy nem bírta... sajnált volna és felvett... :) Nem tudom én megtudom e tenni, de a baba érdekében muszály. Sok sikert!

Nem írtad mennyi idõs a baba, de engem se tudott eleinte anyu hasra tenni, mert úgy ordítottam, hogy nem bírta hallgatni. Neki akkor azt tanácsoltak ami szerintem még ma is jó tanács, hogy, nem baj ha sír majd megszokja. Hason szeretek a legjobban aludni, és sosem voltam hasfájós. Az az egy két hét, necces volt, de megérte minden szempontból. Addig kiment anyu az utcára máshogy nem bírta... sajnált volna és felvett... :) Nem tudom én megtudom e tenni, de a baba érdekében muszály. Sok sikert!
Van az oldalan megtamaszto kis szivacs/parna jellegu tarto, azt probaltad?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam és azt is mindig "kilökdösi"!
Es ha a masik profiljat teszed a matrac iranyaba, minden nap masikat, talan nem nyomodik meg egyik oldalt se.
Vissza fog gömbölyödni a feje. Nekik még nagyon rugalmasak a csontjaik. De azért lassan szoktasd a másik oldalán való alvásra is, meg a hason fekvésre.

6 hónapos babámnak hátul a fején egy kis kör alakban alig van haj, kikopott. Más is tapasztalt ilyet?

Gondolom a hanyatt fekvéstöl van,kidörzsöli a textilpelenka. Lehet valamit ez ellen tenni,vagy "ez van" ?

Legjobb válasz: Hát ez van. Nekünk is ilyen volt de már újra nõtt. már 9 hónapos.

Hát ez van. Nekünk is ilyen volt de már újra nõtt. már 9 hónapos.
szintén 6 hónapos a kislányom, neki is ilyen a haja hátul, de már kezd visszanõni, mert egyre többet van hason.
Az én fiam is ennyi idõs, neki is ki van egy kis helyen kopva.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam, hogy nem csak neki ilyen :)

Hátul van egy kis kikopott kopasz folt a 8 hós babóm fején. Mikorra nő ki ott a hajacska?

Sok hajjal született, már az ki is hullott és az új hajacskája van, kivéve ott hátul.

Legjobb válasz: Inkább oldalt fekszik, nem hanyatt.

A kérdező hozzászólása: Inkább oldalt fekszik, nem hanyatt.
nekünk is ilyen, nyugi lesz haja. majd.:-)) a kicsi 7 hós õ most ilyen, a nagy fiam már 12 éves, neki is így volt és oylan erõs sûrû haja van, hoyg csak na, ami pertsze adottság kérdése, de babakortában a fekvéstõl neki is hátul gyér volt a haja, egy éves korára lett egyformán sûrû. ha nem is azon fekszik akkor is, ahogyan forgatja a fejét, ott dörzsölõdik, szóval ne aggódj, jól van úgy.
Amikor felülve játrszik akkor kezd sûrûsödni, mert már nincs mi koptassa. Talán ezért erõsebb ott mindenki haja. senki sem kopaszodik a forgójánál?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!