Találatok a következő kifejezésre: A babám a kis (510 db)

Mennyi idős koráig kell a babát a kiskádban fürdetni?

Legjobb válasz: Ameddig tartanod kell. Neked kényelmesebb a kiskád amíg tartanod kell a babát, mert nem kell a kád elõtt térdelve tartanod. Ha úgy érzed, hogy biztonságosan bele tudod úgy ültetni, hogy nem veti hanyatt magát, nem csúszik bele a vízbe, akkor lassan kezdheted átrakni a nagyba, persze elõször kevés vízbe. (Aztán nagy kaland lesz az elsõ "nagyvízben" fürdés)

Ameddig tartanod kell. Neked kényelmesebb a kiskád amíg tartanod kell a babát, mert nem kell a kád elõtt térdelve tartanod. Ha úgy érzed, hogy biztonságosan bele tudod úgy ültetni, hogy nem veti hanyatt magát, nem csúszik bele a vízbe, akkor lassan kezdheted átrakni a nagyba, persze elõször kevés vízbe. (Aztán nagy kaland lesz az elsõ "nagyvízben" fürdés)
én mikkor már olyan nagyocska volt hogy a kád állvány nem volt már olyan biztonsságos , a kiskádat be tettem a nagyba hogy olyan sok vízett ne engedjek .
Három hónapos korától nagykádban fürdetjük.Nem KELL kiskádban fürdetni.Az elején figyelni kell, hogy ne legyen vizes a köldökcsonk.Aztán figyelni kell, hogy rendesen tartsd, amíg nem tud ülni magától biztonságosan.
kb másfél éves koráig
Sztem amíg nem áll teljesen egyedül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.

Fogzás miatt lehet a babámnak a kis mogyoróin piros pöttyök? Többi lent.

Babámnak jön a foga,és nem csak a popóján,hanem a kis zacsiain is vannak piros pöttyök,volt valakinél még?Vagy jobb ha felhívom a dokit?

Legjobb válasz: szerintem a popón azért jönnek ki a pöttyök mert a vizelet vagy széklet ilyenkor más lesz (savasabb talán) vagy olyat tartalmaz ami kicsip. így simán lehet az egész output rendszer küröl bárhol. De kérdés mekkora a babád, és tényleg fogzike? amúgy lehet akármi mástól is amit evett és kicsipte neki. de a te gyereked döntsd el hogy doki vagy nem doki.

szerintem a popón azért jönnek ki a pöttyök mert a vizelet vagy széklet ilyenkor más lesz (savasabb talán) vagy olyat tartalmaz ami kicsip. így simán lehet az egész output rendszer küröl bárhol. De kérdés mekkora a babád, és tényleg fogzike? amúgy lehet akármi mástól is amit evett és kicsipte neki. de a te gyereked döntsd el hogy doki vagy nem doki.
múltkor a kisfiamnak is volt, sudokrém rendbehozta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.1 éves lesz és igen jön felül a foga.Remélem csak attól.

Meddig alszanak a babák a kis rácsos ágyban?

A szomszédban már lecserélték többen is a kiságyat rendes ágyra,pedig még nem is volt a gyerek 2 éves,vagy épphogy betöltötte. Miért nem hajlandóak már abban aludni a gyerekek,pedig még bőven elférnének benne?!

Legjobb válasz: Nagyobb gyerekem 3 éves volt, a kicsi most 2,5, de hamarosan lecseréljük. (Két kivehetõ rács van a miénkben, tehát rég ki-be mászhatnak) Igazából nekem kényelmetlen. Nem tudok odahajolni/odabújni hozzá, és ez sokszor elég kényelmetlen, fõleg hatalmas pocakkal... Õk még ellennének benne. :o)

Nagyobb gyerekem 3 éves volt, a kicsi most 2, 5, de hamarosan lecseréljük. (Két kivehetõ rács van a miénkben, tehát rég ki-be mászhatnak) Igazából nekem kényelmetlen. Nem tudok odahajolni/odabújni hozzá, és ez sokszor elég kényelmetlen, fõleg hatalmas pocakkal... Õk még ellennének benne. :o)
A mienk pl egyáltalán nem aludt rácsos ágyban. 19 hónapos volt, amikor a mi ágyunkból kiköltözött saját rendes ágyba. Oda tudok mellé feküdni, és körbealudhatja az egész 90*200-as matracot :) :) . Van 3 oldalról kerete, aminek a hosszú oldala elvileg a fal felé lenne, de mi megfordítottuk az egész ágyat, így az a léc leesésgátlóként funkcionál.
A lanyom nem fért el benne. Kényelmetlen volt neki, amikor fordult, folyton beszorult. Így egy évesen lecseréltuk. Azóta sokkal jobban alszik. Múltkor anyosekhoz mentünk, ott meg rácsos van, de nem maradt meg benne.
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam lassan 14 hónapos, de amíg õ megmarad a kiságyában, addig biztos abban fog aludni. szerencsére még eddig ezzel nem volt gond, csak amikor nagyon megfázott! Köszi hogy írtatok.


Szülinapos babák anyukái! Nem, hihetetlen, hogy eltelt 1 év? "Kisfiam ma 1 éves, még most tették a mellkasomra a kis nyekergő, gyenge babát, és lám már egy egy éves rosszcsont anyukája vagyok. Kicsit rossz érzés is. "

Legjobb válasz: Hááát, lányom még "csak" 10,5 hónapos, de én is ezen gondolkoztam, hogy hogy repül az idõ, párat alszom, és már 1 éves lesz. Nagyon Boldog Szülinapot a kis angyalkádnak!

Hááát, lányom még "csak" 10, 5 hónapos, de én is ezen gondolkoztam, hogy hogy repül az idõ, párat alszom, és már 1 éves lesz. Nagyon Boldog Szülinapot a kis angyalkádnak!
Nekünk még 20 nap van addig, nagyon gyorsan röpül az idõ. Boldog születésnapot!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Aranyosak vagytok.
Nekem már az is hihetetlen, hogy eltelt 7 hónap:D Villámgyorsan megy az idõ, nõnek, okosodnak a kis tündéreink:) Nagyon sok boldogságot a kicsikéd születésnapjára!
Boldog szülinapot a picinek és sok örömöt nektek!
Boldog szülinapot! Nekünk már lassan 2 év telt el, és már a második nyekergõt is a mellkasomra tették egy hónapja. Hihetetlen!
Szia! Boldog szülinapot! Ezzel mi is így vagyunk, pont tegnap vettem elõ a fotóalbumot, mondom a férjemnek megnézem Rebit, mikor megszületett. Olyan hihetetlen, hogy olyan pici volt. Úgy megfognám még akkorának, szinte ködbe veszik az akkori idõ, olyan gyorsan megnõnek. Lányunk 13-án volt 6 hónapos. Jön a tavasz, egy klassz nyár, és már 1 éves is lesz. Baba? Már kisgyermek lesz addigra. Igen, olyan rossz, de jó is közben, mert minden nap hoz valami újat. Lehet, hogy kell kistesó? Puszi: Beus
Szia! Boldog szülinapot! Az én kislányom ma 1 éves és tegnap mi is megnéztük az eddig készült videóit és hihetetlen a változás!És olyan érzés, h nem tudom mikor történt, h mostanra egyszer csak kisgyerek lett a babából!:-) De mostmár ahyogy néztem azon gondolkodtam, h vajon milyen lenne látni, hogy a mostmár nagy lányom hogy bánik egy, ilyen picivel, mint õ volt.:-) Szerintem lassan jöhet a kistesó! Minden jót Nektek!Szép babázást!

1 hetes a babám és kis súllyal született 37. hétre, 2490 grammal. A kórházban és itthon is azt mondják az orvosok, védőnők, nővérek, hogy két- esetleg háromóránként ennie KELL! Mert kicsi. Tényleg muszáj ébresztgetni?

A kórházban nem volt sárga, most picikét az. Tejem szerintem volna b?ven, de ha felébresztem, olyan zaklatottá válik, hogy képtelen szopizni szinte. eleve nehezíti a dolgunkat a lapos mellbimbó is. egy órát sír, mire pár percet sikerül szpoiznia, igaz, azt mohón teszi. de mostanában kezdi elutasítani a mellet és ha rá is kap, két-három szívás után elengedi és sír. nagyon rossz ezt nézni és hallgatni, olyan tehetetlen vagyok :-((( hogy segítsek neki? a lapos bimbót fejéssel szopi el?tt kiemelem, be is tudja kapni, de ez nem segít igazán, mert kiköpi, eltolja két szívás után.

Legjobb válasz: A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!

A babád kis súllyal született, ezért mondják az orvosok, hogy ébreszd fel bizonyos idõközönként! Ehhez azonban nem kell feltétlenül felkeltened! Feküdj mellé, szépen szoptasd meg, ha alszik! Álmában is meg tudod etetni! A lapos mellbimbót szoptatás elõtt fej 1 percig, míg kiemelkedik, s ekkor a baba már könnyebben be tudja kapni! A szoptatást mind neked, mind neki is meg kell tanulnia! Kicsi száját nagyra kell nyitnia, s a mellbimbó udvarának nagy részét a szájába kell vennie, hogy könnyen és hatékonyan tudjon szopizni! Lehet a technika, a pozíció nem megfelelõ neki, próbálkozzatok mindenfélével, hátha úgy könnyebb lesz!
Szerintem se ébreszd fel, hanem altasd a ti ágyatokon, és két óránként feküdj mellé, és add a szájába a cicidet. A szopási reflex így is beindul, és álmában is meg tudod etetni. Ha ez nem válik be, akkor marad a fejés, és a pohárból etetés. (vagy cumisüveg, de ez a rosszabbik választás)
Nekem is kissúlyú korababáim vannak ( 36+4 hétre születtek 2380 és 2470 grammal). A sárgaságtól aluszékonyak, nappal min denképp háromóránként ettesd meg, az elsõ két hétben éjjek is. Ha nem szopik fejd le neki és cumiból kapja neki ez még negyon fontos. Ne aggódj behozza magát szép lassan. A szopihoz nem tudok tanácsot, az ikreim nem szopiztak, nem is volt mit.
Ha lehet, a lefejt tejet ne üvegbõl add neki, mert akkor lehet, hogy sosem fog szopizni. Kis, kifelé hakló peremû pohárból az újszülöttek nagyon ügyesen isznak, az én korababámnak is ment. Ilyen pici korban még 30-60 milit isznak maximum, kár ennyivel összekenni a cumisüveget. Ébreszteni viszont kell, mivel besárgult és mivel korababa is. Az aluszékonyság náluk a kiszáradás jele lehet, nem szabad hagyni, hogy túl sokat aludjon egyhumazban. Vakamint szoptatási tanácsadót javaslok én is.
Akkor fejd le a tejet és add üvegbõl. Cumizáshoz ébreszd fel de cicizéshez nem kell. Esetleg a bimbókiemelõvel megpróbálhatod szoptatni idõvel elhagyható de fontos hogy egyen fejjél és add üvegbõl v. pohárból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! sajnos a fekve szoptatás nálunk nemigen válik be és ha alszik, annyira alszik, hogy nem is keresi a cicit, hiába piszkálom, nem nyitja ki a száját. Elvileg ha az alsó ajkához ér valami, ynitnia kéne száját, ugye? na õ ezt nem teszi. a fekve szopi meg nem megy, nem férek hozzá a kisbabához, mert túl nagyok a melleim. nem túlzok, nagyobbak , mint a babám feje és ez további nehézségeket okoz, mert nem látom õt jól. tiszta seb mindkét bimbóm, de ez nem is érdekel, csak õ lakna jól mindig sírás helyett. el nem tudom képzelni, hogyan szoptathatnám meg álmában, tényleg nagyon mélyen alszik. :-(
Ajajj!Pedig ha sárga akkor ennie kell!!!Mert még sárgább lesz!És a sárgasásg miatt aluszékony lehet!Muszály beletuszkolnod a kaját!Nincs mese!!!!Ha máshogy nem , akkor fejd le a tejet, és cumisüvegbõl "borítsd bele"!Ez most így nagyon dúrván hangzik, de én így csináltam , mert az én babám is sárga volt és aludt!Felkeltettem és gyorsan beleöntöttem üvegbõl!Ahogy elmúlt a sárgaság és erõsödött egy picit, onnantól szépen szopcsizott magától!
Én a fejés és az üveg elõtt mindenképp tanácsadót javasolnék neked, mert lehet, hogy van valami fontos az aluszékonysága mögött. Kis súlya van, úgyhogy nála tényleg jobban oda kell figyelni a mennyiségekre, de ez azért nem tömést jelent! Más egyéb jeleket is meg kellene figyelned, tanulnod, hogy tudd, mikor lehet baj és mikor nincs. Pl. kutacsa rendben van, nem esett be? Én nem értek még annyira a "korababákhoz", ezért is ajánlom neked, hogy szakmai segítséget kérj, nehogy rosszat mondjunk neked. Ha gondolod, javasolhatok konkrét személyt is.

8 hetes babámnak a kis körménél mindig begyullad a kis bör, miért? Késön vágom le és benö? Rosszul csinálok valamit?

A kis kezénél amikor nö,már mellette oldalt be is gyullad a kis böre :(

Legjobb válasz: A babáknak sosemszabad kivágni a körömágy szélénél a körmöt, csak a tetejét, hogy ne karmolja magát. Ha levágod csutkára,mindig ez fog történni.ha más van akkor nézesd meg a védõnõvel.

A babáknak sosemszabad kivágni a körömágy szélénél a körmöt, csak a tetejét, hogy ne karmolja magát. Ha levágod csutkára, mindig ez fog történni.ha más van akkor nézesd meg a védõnõvel.
Én kicsit a sarkát is ki szoktam vágni, eddig semmi baj nem lett. De hetente 2X vágom a körmét. Kérdezd meg a védõnõt, biztos segít..

Mikortól lehet a babák fejére kis kendőt kötni?

Legjobb válasz: Amikortól sapkát, tehát szerintem a születésüktõl fogva. Az én babám májusi és egész nyáron kendõ vagy sapi volt rajta, hogy védje a naptól

Amikortól sapkát, tehát szerintem a születésüktõl fogva. Az én babám májusi és egész nyáron kendõ vagy sapi volt rajta, hogy védje a naptól

Azt tudom, hogy él és mozog a babám. Mert néha elmegyek pisilni aztán eltelik -5-perc és mint aki már nem volt 3-órája pisilni már megint menni kell és ez egy hirtelen nagy nyomástol van. Gondolom az őőőőőőőő az én kis babám?

Mit jelent az,hogy a(PLACENTA:HÁTSO FALON)??????21-HETES VAGYOK lehet,hogy ezért nem érzem a baba aktiv mozgását??????meg nagyon kövér a hasam és erre mondta a dokin? nagyon vastag a hasfalam!!!!!!bels? csikit érzek csak várommár,hogy egy jó nagyot belém rugjon!!mikor már meddig várjak még??????

Legjobb válasz: A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".

A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".
Most még nagyon pici ahhoz, hogy erõseket rúgjon. Az, hogy placenta a hátsó falon, az jó, a méh hátsó (belsõ) falán tapadt meg a lepény. Akkor okozhatna gondot, ha elöl, vagy mélyen lenne. Nem sokára akkorákat is fog rúgni, hogy az már szinte fáj. Persze ez kellemes fájdalom, az ember még élvezi is. Boldog babavárást!
Szerintem akkor sem okoz gondot, ha elõl tapad. Nekem elõl van és eddig minden ok. Ja és ha elõl van, akkor kevesebb az esély arra, hogy a köldökzsinór tekeredjen. Szóval szerintem az a baj, ha nagyon lent van! És ha a mellsõ falon tapad, akkor áll fenn az, hogy talán a kismama kevésbé érzi, nem pedig fordítva! Viszont az, ha vastag a hasfal, az tényleg jobban gátolja. De nem kell megijedni, és türelmetlenkedni sem! Hamarosan érezheted, ahogy jó nagyokat rúg. Nekem már kész kis vasgyúró! :) Imád a hólyagommal játszani. Volt, hogy olyat bele vert, hogy azt hittem leszakadt a hólyagom és hirtelen, hogy na most pisiltem be. Ha már most ilyen erõs, mi lesz késõbb? :) 22 hetes kismami

32 hetesek vagyunk, kicsit mashogy mozog a babom a napokban, mint eddig. Kis idore remegest szoktam erezni belul, ami kivul is latszik. Mitol lehet?

Legjobb válasz: nem tudom,mert nemreg kezdodott csak.es csak kis ideig tart az egesz, mire eszre veszem megszunik. a csuklas nalatok meddig tartott?

A kérdező hozzászólása: nem tudom, mert nemreg kezdodott csak.es csak kis ideig tart az egesz, mire eszre veszem megszunik. a csuklas nalatok meddig tartott?
Szerintem ilyenkor bepörögnek és hadonásznak. Nekem legalábbis mindig amúgy is nagyon aktív idõszakban van ilyen remegésszerû érzésem. Csuklásnál ütemes, egyforma idõközû ütéseket érzek, u.olyan mint egy rúgás, csak ütemes.
Nem csuklik a babád és azt érzed látod?? nekem a lányom sokat csuklott a pocakban.Olyankor rendesen remegett a hasan.Látványos volt. :)
Igen szerintem is bepörög olyankor! =) Nekem is szokott, olyankor szerintem pl. harcol a köldökzsinórral meg ilyenek... =) Ezt tudnám elképzelni ehhez az érzéshez.
A kérdező hozzászólása: Bocsi rossz helyre tettem fel a kérdést, de azért aki tud az válaszolhat.
Teljesen természetes :) Próbálkozik, ismerkedik, illetve nem sokára a foga is kijöhet.
szerintem, a foga miatt, õ már érzi, hogy jön! boldog babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!