Találatok a következő kifejezésre: A babám Mindig amikor (212 db)

Lányok, akik régóta vártok babára, vagy már sikerült, de hosszú évekig küzdöttetek érte nem háborít fel, amikor valaki amiatt hisztizik, hogy nem olyan nemű a babája, mint amit ő akart?

Nem tudom miért, de engem ez jobban fel szokott bosszantani, mint ha valaki elveteti.

Legjobb válasz: Szerencsére kamaszkoromban hallottam utoljára olyanról, aki szülés után nem nézte meg a babáját, merthogy fiú lett, és õ lányt várt. Mi 3,5 évig próbálkoztunk hiába, végül inszeminációval fogant a kisfiunk, örültünk, hogy mindketten egészségesek vagyunk. Körülöttünk mindenki tudatosan vállalt babát, és örült fiúnak, lánynak egyaránt.

Szerencsére kamaszkoromban hallottam utoljára olyanról, aki szülés után nem nézte meg a babáját, merthogy fiú lett, és õ lányt várt. Mi 3, 5 évig próbálkoztunk hiába, végül inszeminációval fogant a kisfiunk, örültünk, hogy mindketten egészségesek vagyunk. Körülöttünk mindenki tudatosan vállalt babát, és örült fiúnak, lánynak egyaránt.
Megpróbálják elfogadni??? Nem két fejjel születik, csak más a neme...jézusom....
Már 2 fiam van, nem mondanám, hogy felháborít, de azért szerintem nem szép dolog...Én úgy vagyok vele, hogy Isten tudja miért adja éppen azt a gyereket, akit kapunk. Szeretnénk harmadikat és bevallom, örülnék nagyon ha lány lenne, a 2 fiú mellé, de ha fiút kapunk, neki is nagyon fogunk örülni, max. nehezebb lesz nevet választani:D
De! És ha valaki közli vele hogy azért ennél nagyobb problémája ne legyen az életben, akkor még le is pontoz! :-D Mi az, hogy majd valahogy megpróbálja elfogadni??? Akkor már nem is az õ gyereke, ha nem olyan nemû, ahogy azt elõre eltervezte?
Van egy rokonom, most várja az elsõ gyermekét(nehezen jött, de természetes úton fogant) 40 évesen és össze van törve, mert fiú lesz.
A természet kiszámíthatatlan. Ha ez nem tetszik, akkor tessék készen "beszerezni" egy babát. Tessék elmenni örökbefogadni, és akkor ki lehet választani, hogy milyen nemû, szemszínû, hajszínû, stb... babát szeretne.
DE pont belefutottam egy ilyenbe minap 1 éve probálkoztak és terhes lett erre nem olyan nemü amit szeretne és mondta hogy hát maga alatt van ö is és a párja is na én ugy felhuztam magam hogy kiszaladt a véleményem......aztán csak hebegett habogott hogy megprobálják majd elfogadni meg szeretni......
Elég bunkó a sógornõd. Ez kb. olyan lehetett, mint amikor nekem elment a babám, és tesómnak meg sógornõmnek az volt a legnagyobb problémája, hogy anyukám túl gyakran megy hozzájuk megnézni az unokáját. Nekem meg vérzett a szívem, mert bárcsak nekem lett volna az a bajom, hogy az anyósom túl gyakran jönne unokázni. De persze mennyivel jobb volt így nekem... És állandóan jöttek azzal, hogy majd megtudom ha lesz gyerekem. Sosem értettem az ilyen zéró empátiával megáldott embereket, hogy ahelyett hogy hálát adnának a sorsnak az egészséges gyerekeikért, van pofájuk olyanoknak rinyálni, akik bármit megadnának egy babáért. Ez a fiú-lány kérdés ugyanilyen.
A kérdező hozzászólása: Azokat meg végképp nem értem, akiknek már az elsõ babánál sem mindegy.
Én alapvetõen 1 fiút majd 1 lányt szeretnék, de ha 2 fiú vagy 2 lány az se érdekel, csak lehessen kisbabám.... sajna nagyon úgy néz ki hogy vagy sokat kell rá várni, vagy nem lesz... Én a sógornõmtõl hallottam, hogy õ fiút akart (kislánya van). Amúgy nem is törõdik vele rendesen. Volt olyan, hogy a férjem átment hozzájuk, és a kislányt ott találta sírva, mert éhes volt! A sógornõm meg aludt.... Sokszor lepasszolta a gyereket hogy diszkóba mehessen, és ilyenek... És az ilyenek teherbe esnek, én meg nem...:P 27/N
Utolsó ezzel én is így vagyok...:(( ahol dolgozok sok olyan szülõvel találkozok akik többször szültek..most a jelenlegi a 11 terhesség-bõl 7 gyerek...
Nekem az volt a "kedvencem", amikor a méhen kívüli terhességem után (2 éve próbálkozunk a babával) a sógornõm beszólt, hogy ha õ újra kezdené, akkor bizony nem menne férjhez és nem kéne a 2 gyerek sem, mert csak a gond van velük..... meg amikor átnézek az utcában a 8 hónapos terhes fiatal lány ül egész nap a teraszon, mert odalátok, és egész nap szívja a cigarettát, pedig az orvos már mondta neki, hogy sokkal kisebb a baba, mint kéne lennie.... akkor el szoktam gondolkodni, hogy nekünk miért nem sikerül, nekik meg miért van?????
Szia! Én egyszerûen csak nem értem az ilyen embereket. Ha ilyet hallanék valakitõl, azt hiszem azt mondanám neki : Ti csináltátok, akkor miért nem olyanra, amilyenre szerettétek volna. :D
Én úgy, hogy viszonylag hamar teherbe estem, is baromira fel tudok háborodni ezeken a dolgokon. És még sok egyéb máson is. Ha van ilyen, akkor én fiúpárti voltam mindig is. A vetélésem óta úgy vagyok vele, hogy ha sikerül öt egészséges kislányt szülnöm, én leszek a világon a legboldogabb és legelégedettebb ember. És a terhességem alatt is így gondoltam, egy percre sem jutott eszembe, hogy "vajon fiú, vagy lány?" Nem érdekelt. A vetélés után volt egy furcsa nõi megérzésem a nemét illetõen. Nekem is van egy ismerõsöm, aki terhes és azon pörög, hogy csak lánya legyen. Õ tudja, én sohasem fogom ezt megérteni. Vagy keresztül kell menni ahhoz valamin, hogy az ember ne legyen ennyire kicsinyes? Nem tudom...
9-es vagyok. Tõlem mindenki kérdezte, hogy fiút vagy lányt szeretnék. Nem mintha lett volna beleszólásom.:) Nekem mindegy volt, de úgy éreztem, hogy lány lesz. Persze fiú lett.:) Nem törtem össze ettõl, inkább meglepõdtem, hogy ennyire becsapott a megérzésem. Ettõl függetlenül még szeretnék vagy 2 gyereket.:) Amúgy én azt hittem, hogy akinek nehezen jön össze a baba annak mindegy, hogy milyen nemû. Legalábbis nekem mindegy volt.
Nekem múltkor azt mondta vki, hogy milyen szerencse, hogy egy kisfiam, és egy kislányom van, mert így nem kell mindenáron egy harmadik. Hát elõször nem is értettem, aztán leesett.... Gyerek gyerek, hogy különnemûek jó, de nem lett volna tragédia, ha nem így jön össze. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a "majd megtudod milyen borzalmas, amikor az embernek gyereke van, mert az mekkora kínszenvedés" szintén biztosítékkiverõ nálam.
A kérdező hozzászólása: A sógornõmnek született 2 csodálatos, gyönyörû kisfia. Már a 2. terhességnél is csalódott volt, hogy fia lett, de ez van, egyébként imádja mindkét fiát. Csak emiatt akart egy 3. gyereket is, hátha az lány lesz, viszont csak nem akart sikerülni. Én hülye próbáltam vígasztalni, hogy ne legyen emiatt elkeseredve, ha nem lesz harmadik gyerek az azért nem akkora tragédia. Mi ekkor már 5 éve vártunk babára. Erre volt pofája azt mondani nekem, hogy az ugyanakkora tragédia, hogy neki nem jön össze a 3. baba, mint hogy nekünk nem jön össze az elsõ. Hát szerintem nagyon nem. Egyébként 6 év után kezelésekkel terhes lettem és tavaly megszületett a kislányunk. De engem azóta is felháborítanak az ilyen megnyilvánulások, meg az is amikor itt feltesz valaki ilyen kérdést és lehurrogják azt aki le meri írni, hogy bárcsak neki lenne bármilyen nemû gyereke.
Ilyen embert én is ismerek, lányt szerettek volna másodjára is , fiuk lett, és teljesen ki voltak akadva (a férjével egyetemben) én meg csak néztem értetlen fejjel hogy elvileg értelmes emberek (mert amúgy tényleg azok) hogy képesek ilyesmin így kiakadni ahelyett hogy örülnének ami van, persze azóta imádják a kisfiukat is szerencsére, egy percig nem volt ez kérdés miután megemésztették.. na szóval ez nekem is érthetetlen. Ismerek olyat is akik 4 gyereket vállaltak mert 3 fiú született és a 4.k kislány, és persze a kislánynak örültek a legjobban, mert végre az lett, hát ez nekem olyan visszás, én minden gyerekemnek ugyanúgy örülnék.

Mi a neve annak a bab-ételnek, amit a Bud Spencer filmekben mindig olyan jóízűen esznek?

A receptje is érdekelne, mindig éhes leszek, ha meglátom:D

Legjobb válasz: Hagymás bab. :-) Guszta, tényleg, de nem egy nagy szám. A felkockázott hagymát kis olajon (zsíron?) megfonnyasztod, és a megfõzött (vagy konzerv-) babot ráteszed. Fûszerezed (só-bors-ételízesítõ) ízlés szerint, összeforralod és kész. (Én is szoktam csinálni,de én rakok bele kolbászkarikákat, paradicsomszószt és tojást vagy rizst.)

Hagymás bab. :-) Guszta, tényleg, de nem egy nagy szám. A felkockázott hagymát kis olajon (zsíron?) megfonnyasztod, és a megfõzött (vagy konzerv-) babot ráteszed. Fûszerezed (só-bors-ételízesítõ) ízlés szerint, összeforralod és kész. (Én is szoktam csinálni, de én rakok bele kolbászkarikákat, paradicsomszószt és tojást vagy rizst.)
A kérdező hozzászólása: Köszi, azt hiszem, megyek és fõzõcskézek egy kicsit:)
Ja. Szigorúan a serpenyõbõl eszed. Nagy szelet kenyeret tolsz mellé, meg egy doboz sört, amibõl az elsõ kortyot a földre öntöd halott testvéreink és Bud Spencer emlékére.
Ja és a Terence Hill-lel közös filmekben gyakran lefolyik ez a ki párbeszéd: -Hmm, mi ez, hagymás bab? -Nem. Krumplis hal.:)
És Te is nyugodtan eheted a fakanállal Õk sem mindig kanállal eszik :) Most én is megkívántam, és mivel babát várok, akár mennyi is az idõ megyek és fõzök magamnak :) Tudom nem a legjobb éjszakára de muszáj egy kicsit ennem belõle :)
Hagymakarikákkal és kis csiliszósszal jobban tetszene a recept... Azt hiszem holnap én fõzök itthon...
Lehet hülyeséget mondok ezzel de sztem nem hagymásbabnak hívják..v lehet csak a filmbe nem, de sztem CSILISBAB a neve. Javítsatok pls ha tévedek.
hagymásbabnak hívják és egyébként nagyon is finom és izgalmas ha magyarosítsuk belinkeltem a receptet és akkor mindenki megérti hogy mire gondolok: http://www.spencerhill.hu/index.php?option=com_content&view=..
Én saját meg látásom szerint készítettem el eddig nem is olvastam receptet. Mondjuk én könnyen vagyok szakácsnak tanulok. Szóval a hagymát üvegesre pirítani, sóval, személy szerint konzerv babot használtam és jó ha a levét is beleöntjük a hagymához, adjunk hozzá borsot és piros paprikát ez utóbbit az íze miatt meg babér levelet ezt fõzzük össze és kész is ha jól vannak el találva a fûszerek nagyok király kis étel. Én így látom vadnyugatosnak ahogy ránézek a pirospaprika az mindenképpen kell bele

Hány hónapos volt a babád, amikor tojássárgáját és -fehérjét adtál neki? Sok 1. szülinapi tortánál olvasom, hogy piskóta az alap, lehet ilyen "korán" fehérjét adni? A tojáshoz is szoktatni kell a babát, mint egyéb kajákat?

Legjobb válasz: Sárgáját már kb 9 hónapos kora óta adtam a lányomnak. Fehérjét viszont csak 1 éves korától, mivel ahogyan az elsõ is írta, akkor be kell vezetni neki, mert a 15hós oltáshoz szükséges. Nem szokattam külön a fehérjére, hanem miután már 1 éves lett, egyszerûen csak belefõztem az ételbe, akkor már azt ette amit mi.

Sárgáját már kb 9 hónapos kora óta adtam a lányomnak. Fehérjét viszont csak 1 éves korától, mivel ahogyan az elsõ is írta, akkor be kell vezetni neki, mert a 15hós oltáshoz szükséges. Nem szokattam külön a fehérjére, hanem miután már 1 éves lett, egyszerûen csak belefõztem az ételbe, akkor már azt ette amit mi.
Jézusom, nekem senki nem mondta az oltás-és tojásfehérje összefüggést..... Pont a védõnõt kérdeztem errõl, a 15 hónapos oltás elõtt egy héttel, és azt mondta, hogy õ nem hallott errõl az összefüggésrõl, és az orvosunk sem kérdezett errõl semmit...


Amikor megébred a babád minden alkalommal bemész hozzá?

Kisfiam a nappali alvás során általában egyszer megébred. Ilyenkor kiabál pár percet, majd alszik tovább. Hétvégén itt volt anyukám, és Õ azt mondta, hogy ilyenkor is be kéne mennem hozzá megmutatni magam, hogy itt vagyok.

Legjobb válasz: Ha alszik tovább, akkor miért kéne hozzá bemenni? Szerintem nem kell. Bár mondjuk pár perc lehet ugye 5 is, ami soknak tûnik. Én személy szerint mindig bemegyek hozzá, ha megébred, mert olyankor a cumit keresi - 2.5 hónapos.Éjjel viszont nem megyek be hozzá, ha nyüszög, csak ha sír.

Ha alszik tovább, akkor miért kéne hozzá bemenni? Szerintem nem kell. Bár mondjuk pár perc lehet ugye 5 is, ami soknak tûnik. Én személy szerint mindig bemegyek hozzá, ha megébred, mert olyankor a cumit keresi - 2.5 hónapos.Éjjel viszont nem megyek be hozzá, ha nyüszög, csak ha sír.
szerintem nem kell bemenni hozzá. Azzal csak elterelnéd a figyelmét az alvásról és ingert adnál neki a nemalvásra. Nagyjából úgyis tudod melyik sírásnál alszik még vissza, nem?
Én nem megyek be, csak akkor ha tényleg sírni kezd, és nem hagyja abba 2 percen belül. Ha csak nyüsszög, vagy kiabál egyet, nem bolygatom. Általában alszik tovább.
Nem feltétlen azért ad ki hangot, mert téged akar. Vannak babák, akik sírva, nyöszörögve altatják vissza magukat. Csak megzavarnád.
A babám 10 hetes, este fél kilenckor alszik el, négykor kel enni.Közben kétszer-háromszor felriad, de csak nyöszörög egyet-kettõt.Ilyenkor nem megyek be, sokszor hallom, hogy pukizik egy nagyot, aztán alszik tovább.Csak akkor mennék be , ha sírna.

Kicsi a helye a babanak? Lehet hogy viccesen hangzik a kerdesem, ne nevessetek :-) 18 hetes vagyok. Vettem egy szivhang hallgatot. Amikor hasznalom, a babamat mindig ugyanazon a helyen talalom.

Ez biztos, mert ha a hallgatot 5cm-vel arrebb nyomom, mar nem hallom a pici sziv duborgeset. Mikor erzem hogy mozgolodik, akkor is mindig a pocakom bal oldalan van. Vajon miert erzem igy? Tenyleg ilyen kicsi a helye meg?

Legjobb válasz: nem kicsi helye. majd ha ott nem jó neki odébbmegy.

nem kicsi helye. majd ha ott nem jó neki odébbmegy.
Nem kicsi a helye, hanem ott szeret tanyazni. :-) Az elso babam nekem jobb oldali volt vegig, ez annyit tesz, hogy en is mindig ott talaltam ot meg a szivhanghallgatoval, a vedono is, a mozgasat is ott ereztem elsore, kesobb is. Amikor mar nagy volt es befordult, meg akkor is kepes volt teljesen jobbra huzodni, a nap donto tobbsegeben deformalt, jobbra hegyesedo pocakom volt. :-)
:) Nem kicsi a helye, még bõvel elfér, bukfencezik. De az hogy egy helyen hallod, ne aggódj, azt az oldalt szereti. Az én lányom mindig a jobb oldalon van, bár már mindenhol érzem, de a kis teste a jobb oldalon van. Attól függetlenül hogy pl 18 hetesen 2szer voltam uh-n (4D és a kötelezõ) 4 nap eltéréssel, egyik nap fejvégû volt, a következõn már csücsült. :) Persze sokat mozog, de attól még lehet egy oldalon. Boldog babavárást kívánok! 33 hetes kismami
Én pont ma töltöttem a 18 hetet. Angelsounds készülékkel már a 12. héttõl hallgatózunk, tök jó. Megnyugtat!NE AGGÓDJ! A mi kiscsajunk (kedden tudtuk meg, a doki szerint 90 %) szívverése mindíg a köldököm alatt jobbra található, de egyszer már hallottam ahogy egy kicsit balra ment, miközben hallgatóztam.A doki azt mondta, hogy néha mozognak csak el, mert jó ott nekik.(Majd késõbb már nagyobb területen fogod hallani a szívverését) Egyébként nem nagyon vándorol, de már hallom ahogy mocorog, meg lubickol, sokszor alig hallom a szívverését a sok mozgástól. Bal oldalon tegnap mintha egy kis pukkanásszerût éreztem volna. Lehet, hogy már a mozgását érzem, de nem vagyok még biztos benne. Te érzed már, hogy mozog? Ha igen, milyen gyakran?
Egy 18 hetes baba még picuri az ilyen ketyerékhez...:-) Szerintem a saját szívverésed hallod, vlm hasi ütõeret találtál. Ekkor a kisbaba még nagyon aktív, hidd el, folyton pörög. Ekkor még hozzávetõleg 15 cm hosszú és 300 g körül lehet. Zsír, izmok, erek, méhlepény, magaztvíz veszi körül. Tehát kb akkora, mint a tenyered. Az ilyen mûszer még nem képes érzékelni a szívverését, akármit is írtak, akármilyen drága is volt. Ha szerencséd van, az utolsó tirmeszterben hallhatod, de csak ha "jól" fekszik :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, koszi a valaszokat! A 3. valaszolonak irom, hogy a hallgatot a 14. hettol tudtam hasznalni. Biztos hogy a babat hallom, mert a szivvereseinket nem lehet osszekeverni (az ove kb 2* olyan gyors mint az enyem). Persze nem igazi szivverest hallok, hanem mintha valaki magassarku cipoben szaladgalna (tudtam en hogy lany lesz! :) )
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, megnyugodtam hogy mas babak is igy vannak :) Az utolso valaszolo kerdezte, hogy erzem-e a baba mozgasat. Azt hiszem, kb egy hete igen.. Mintha kicsi bokdosesek jonnenek bentrol kb naponta 5*. Nekem is Angelsound van, de tovabb fogom adni amint rendesen erzem a baba mozgasat. Nektek is boldog babavarast!

Minden szandiba mindig kell zokni a babára? Nyáron, amikor meleg van, akkor is? Már járni tudóra gondoltam.

Ha nem,akkor mikortól nem adsz rá és milyen szandit adsz rá? Mármint magasított szárút ill. mindenféleképp b?r bels?vel?

Legjobb válasz: 1,5 évesen volt olyan szandija a lányomnak, amihez nem kellett zokni. Ilyen kis hárompántos (vagy kettõ??) tépõzáras szandi volt, hátul nyitott. De 2,5 évesen meg muszáj volt rá a zokni, mert a crocs papucs volt a mániája, nem volt hajlandó mást hordani, viszont kellett hozzá a zokni, különben oldalt sértette a lábát, sebes lett.

1, 5 évesen volt olyan szandija a lányomnak, amihez nem kellett zokni. Ilyen kis hárompántos (vagy kettõ??) tépõzáras szandi volt, hátul nyitott. De 2, 5 évesen meg muszáj volt rá a zokni, mert a crocs papucs volt a mániája, nem volt hajlandó mást hordani, viszont kellett hozzá a zokni, különben oldalt sértette a lábát, sebes lett.
Egyetértek az útólsóval. Én is idõjárás szerint öltöztetem a lányom.Ha nincs annyira meleg de lehet ráadni szandált akkor adok rá zoknit is.De nagy melegbe nem adok rá zoknit. Induljunk ki magunkból.Mi se húzunk fel zoknit 30 fokban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak ezen gondolkoztam, hogy amikor dög meleg van, akkor kínzás zoknit adni rá. De majd meglátjuk:)
Sosem adok zoknit a szandálhoz. Ha olyan az idõ, hogy zokni kell, akkor az már cipõ kategória - abba természetesen mindig kell a zokni. Kívül-belül a legpuhább bõrbõl készült szandálja van a kicsimnek. Õ nagyon érzékeny bõrû, az sem mindegy mivel fürdetem, mivel mosom a ruháját, stb-stb, de a szandál sosem törte fel a lábát.
Tavaly Superfit szandija volt a lányomnak, bõr a beljese (talpa), de sima, csúszós. A lába nagyon izzadós, abba kellett adnom zoknit, hogy valami felszívja a nedvességet. A mostani szandija velúros, kívül-belül. Eddig még adtam rá zoknit, de ha dög meleg lesz, lehet, hogy anélkül húzom a lábára. (ha úgy fel nem töri)
attól függ milyen a szendi belseje, mert ha mûanyag, stb, akkor abba belepálik a lába, gombás lehet.. de ha elég szellõs, akkor nem valószínû, ill. azt is kell nézni hogy milyenek a pántok, stb.. mi a deichmannba vettünk kb. 4000 ftért szandit, jó a kiképzése, és bírja a strapát:) de én inkább adok rá zoknit, biztos ami biztos, mezitláb inkább a nagyiék kertjébe szokott szaladgálni, jót tesz a láb fejlõdésének a természetes talaj :) vagy amit még ajánlani tudok az az hogy vidd el ortopédiára, és ott olyan szandit készítenek neki amilyen az õ lábának a legmegfelelõbb, més nem töri fel a lábát. minekünk 3500 ért csináltak egy olyan szandit, hogy csak na! gyönyörû volt, a pici is szerette, kár, hogy kinõttük. :( sok fajtából lehet választani, tényleg érdemes.
Ha zokni nélkül van, akkor én ezt adom rá: http://www.deichmann.com/HU/hu/shop//00008001085482/Strand%2.. 21 hós a lányom.
a siesta legfelsõ pántja az én lányom lábfejét is vágja, zokni lesz a vége sajnos.
Én nem akartam, de sajna múltkor a méreg drága Siesta szandi feltörte a lábát. Azóta csak ritkán nem adok rá zoknit, próbálgatom, melyik szandi alkalmas rá. Most van egy Elefantenje, ezzel nem volt gond zokni nélkül, de csak fél órát volt a lábán. Szóval szerintem szandija válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek is!

Pénteken kellett volna, hogy megjöjön nem csináltam még tesztet. Néha görcsöl a hasam mint amikor megfele jönn. Szerintetek ez jó vagy nem? Szeretnénk már babát! Irjatok!

Legjobb válasz: Lehet mensi és baba is! Csinálj tesztet! Ki kell, hogy mutassa!!! nagyon drukkolok, hogy pozitív legyen!!!!

Lehet mensi és baba is! Csinálj tesztet! Ki kell, hogy mutassa!!! nagyon drukkolok, hogy pozitív legyen!!!!
Ha pénteken kellett volna megjönnie, és amúgy sosem szokott késni, akkor bizony baba!!! :-) Ilyenkor már a délutáni vizeletbõl is ki lehet elvileg mutatni. Hogy bírod eddig, hogy nem csináltál tesztet, én már rögtön aznap csináltam mikor meg kellett volna jönnie?! :-) Majd írd meg az eredményt, szorítok!
Csinálj egy tesztet, persze, hogy lehetsz terhes, de a tünetek sokszor csalókák, úgyhogy minél hamarbb tesztelj és írd meg! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: csináltam egy tesztet negativ lett.ma reggel megis jött a menzeszem.Márpedig tényleg azt hidtem, hogy terhes vagyok de sajnos nem.Köszönöm a válaszokat!

Igaz, hogy amíg nem esik le a köldökcsonk, addig jobb kisinget adni a babára mint body-t?

Legjobb válasz: Ezt még nem hallottam,pedig két gyerekkel túl vagyok 4 védõnénin és egyik sem mondta. Mi mindig bodyt hordtunk.

Ezt még nem hallottam, pedig két gyerekkel túl vagyok 4 védõnénin és egyik sem mondta. Mi mindig bodyt hordtunk.
A fiam is végig bodyban volt, a védõnõ sem említett ilyesmit, és nem volt semmi gond.
Én sem hallottam még ilyenrõl, meg mi le is fedtük neki puha gézzel és óvatosan rögzítettük amíg volt.

Mikor jön el az az idő, amikor teljesen azt eszik a babák, mint mi, nem kell a szárazabb kajákat is valamivel higítani?

Legjobb válasz: Nekem mind a négy gyerekem kb egy évesen már ugyanazt ett, mint mi. Pépesiteni csak egész kicsiknek szükséges - fél év alatt, mert utána már a MEGFÖTT, PUHA ételeket az inyükkel ugyanúgy szét tudják "rágni", mint fogakkal. Igazán rágni csak a nyers dolgokat (gyümölcs, zöldségek) kell, a többit fog nélkü is szét tudják nyomkodni. Mindegyik gyerekemet már kezdettöl (születésétöl) fogva pohárból itattam, eleinte csak egy-egy kortyot, de pár hónaposan már tudott inni, természetesen a pharat nekem kellett tartani. (CSAK a tejpótlást kapták üvegböl, de azt meg nem sokat kellett, mert szoptattam öket.) Szerintem minél elöbb rászoktatod a családi ételekre, annal jobb neked is meg a gyereknek is. (Persze nem erös, meg agyonfüszerezett ételekröl van szó)

Nekem mind a négy gyerekem kb egy évesen már ugyanazt ett, mint mi. Pépesiteni csak egész kicsiknek szükséges - fél év alatt, mert utána már a MEGFÖTT, PUHA ételeket az inyükkel ugyanúgy szét tudják "rágni", mint fogakkal. Igazán rágni csak a nyers dolgokat (gyümölcs, zöldségek) kell, a többit fog nélkü is szét tudják nyomkodni. Mindegyik gyerekemet már kezdettöl (születésétöl) fogva pohárból itattam, eleinte csak egy-egy kortyot, de pár hónaposan már tudott inni, természetesen a pharat nekem kellett tartani. (CSAK a tejpótlást kapták üvegböl, de azt meg nem sokat kellett, mert szoptattam öket.) Szerintem minél elöbb rászoktatod a családi ételekre, annal jobb neked is meg a gyereknek is. (Persze nem erös, meg agyonfüszerezett ételekröl van szó)
Ez korban: kb. egy éves kor körül jön el és nagyban függ a fogak számától. Attól pl. még lehet hogy kell pépesiteni egy 17 hósnak mert nincs v. kevés számú foga van pedig korban már nem lenne szükséges. Egy éves kortól már lehet õket tanitani akár pohárból is inni v. a csörös itatóból és étkezés közben tudnak iszogatni.
Az én kisfiam 1 évesen már azt ette java részt mint mi! Én nem nagyon pürésitettem neki mert már voltak fogai és mondta a védönö hogy ennyi idõsen már nem kell neki mindent turmixolni hogy had tanuljon meg rágni!
:) az enyém 2 éves múlt õsszel, de még mindig nem eszik ilyen sült hús-rántott hús féleségeket, kockára vágott húsokat sem. pedig van 17 foga. nem eszik szendvixcset, kenyérfalatkákat, kolbászt stb. szóval ez nem feltétlenül korfüggõ. ALAPANYAGOKAT tekintve természetesen már réges -régen mindent eszik, legkésõbb a gomba lett bevezetve, 1, 5 éves kor körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Úgy érzem lassan a mi idõnk is eljön:)

Melyik a jobb megoldás: ha kifőzöm mindig a cumisüvegeket vagy amit be lehet rakni mikróba sterilizáló készülék? Érdemes ilyet venni? Egyébként mennyi idős koráig kell a babának minden nap ezt elvégezni?

Legjobb válasz: Szia, én a mikrós dolgot ajánlanám, ha olyan a mikrótok. a tesóm is így használja, és elégedett. az õ kislánya 2 éves, de még mindig iszik cumisüvegbõl, elõfprdul, hogy még ilyenkor is néha ki sterilizálja neki a mikróba. :-))

Szia, én a mikrós dolgot ajánlanám, ha olyan a mikrótok. a tesóm is így használja, és elégedett. az õ kislánya 2 éves, de még mindig iszik cumisüvegbõl, elõfprdul, hogy még ilyenkor is néha ki sterilizálja neki a mikróba. :-))
sztem mostanság túlzásba viszik a sterilizálást!egyik gyerekemnél sem használtam vegyszert csak kifõztem mindent a picinek igaz gyakrabban mint akik sterilizálót használnak de szerintem ez sokkal jobb megoldás!
Sztem nem érdemes sterilizálóra költeni, annyi minden van ami kell!Ha kifõzöd tökéletes lesz, hidd el.Bárcsak már én is itt tartanék:-) 15 hetes kismama
A kifõzés jó. Én mégis a CHICCO fertõtlenítõ folyadékát használtam, kb 1 liter 1ooo Ft magasságában van, ami nekem 1 évig elég volt. (Régebben a TESCOban is lehetett kapni)Azt hiszem, hogy 1l vízhez kell adni egy adagolókupaknyit és a cumisüveget, cumit, játékot 20 percig benne tartani. A babának én 1 éves koráig adtam forralt és lehûtött vizet és eddig sterilizáltam a dolgait is.
Én olyan sterilizálót használok, amihez nem kell folyadék, hanem csak vizet tenni az aljába rá a cuccokat + fedõ és a mikróba tenni. A gõz sterilizálja és szerintem egyszerûbb mint fõzögetni (lányomnál még azt csináltam) és nem kell hozzá nagy edény meg olyan sok víz.
A mikroba még a saját dolgaimat sem tenném bele, nemhogy a babámét. Nekünk nincs is. Az a készülék nem emberért van. Többek közt kiöli az összes élõt az ételbõl, a hullámokról nem is beszélve. Én max kifõzném, olcsóbb is:)
Nekem pont tegnap mondta a védõnõm, hogy felejtsen el a folyadékkal való sterilizálást csak a fõzést használjam az a legjobb.Fölösleges a gyereket még ilyen kemimáliával is tömni....mint fertõtlenítõ folyadék, és igaza van nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!