Találatok a következő kifejezésre: A babám és laza (65 db)

9 hetesen ha elkap az influenza és magas lázam lesz az végzetes lehet a babára? És persze az egészet virus okozza. Felenk sokan betegek és nagyon félek én is mi lesz a babával?

Legjobb válasz: A magas láz lehet veszélyes, szóval próbáld megelõzni, hogy elkapd a vírust! Ha tudsz, akkor maradj otthon, pihenj sokat, igyál minél több folyadékot, sok gyümölcsöt egyél, szedd a vitaminokat rendesen, öltözzködj rétegesen, persze a párodra is figyelj oda, nehogy õ vigye haza! De ha beteg is leszel, amíg nincs lázad, nincs baj. Ha lázas lennél, akkor pedig azonnal hívd a dokidat. Vagy már most kérdezd meg tõle, hogy ilyen esetben mit tehetsz majd.

A magas láz lehet veszélyes, szóval próbáld megelõzni, hogy elkapd a vírust! Ha tudsz, akkor maradj otthon, pihenj sokat, igyál minél több folyadékot, sok gyümölcsöt egyél, szedd a vitaminokat rendesen, öltözzködj rétegesen, persze a párodra is figyelj oda, nehogy õ vigye haza! De ha beteg is leszel, amíg nincs lázad, nincs baj. Ha lázas lennél, akkor pedig azonnal hívd a dokidat. Vagy már most kérdezd meg tõle, hogy ilyen esetben mit tehetsz majd.
Megtörténni persze megtörténhet, de 9 hetesen már kevesebb az esélye, inkább 4-5 hetes korban elkapott influenza tesz nagy kárt sok embrióban. Javaslom neked az OSCILLOCOCCINUM homeopátiás készítményt mely kifejezetten influenza megelõzésre és a kifejlõdött betegség kezelésére kiváló. Megelõzésre heti 1 pellet kell bevenni, 1 dobozban 6 db pellet van. Kismamák is szedhetik. Boldog babavárást!!
Szia. Próbáld kerülni az olyan helyeket, ahol beteg emberek vannak, persze ha erre van lehetõséged. Ha mégis elkapnád, akkor a láz ami a leginkább veszélyt jelenthet, ezért nagyon fontos, hogy csillapítsd. Nekem is volt az elején nagyon magas lázam, algopirynt szedtem rá, és nincs semmi baja a babának. Sok folyadék, lázcsillapító, és nem lesz végzetes. Vigyázz magatokra! 35 hetes kismama.
mikor terhes voltam, megkérdeztem ezt a domikimtól, azt mondta, hogy nem veszélyes a babára, csak a magas láz nem tesz jót. azt kell minél hamarabb csillapítani. az interneten is utánanéztem, de ott is azt találtam, hogy a terhesség alatt összeszedett influenza nincs hatással a magzatra.
nem hinném

Ha belázasodott a babám és tegyük fel a foga miatt van, a láz napjától számítva kb. mennyi idő, mire előtör a fogacska?

Legjobb válasz: Szerintem meg van láz a fogaktól.Én mindig elviszem orvoshoz ha csak 1szer volt lázas és az orvos mindig azt mondta a foga miatt van.A kérdésedre válaszolva pontos napot nem tudok mondani de ugy 2-3nap és ott voltak a fogacskák.

Szerintem meg van láz a fogaktól.Én mindig elviszem orvoshoz ha csak 1szer volt lázas és az orvos mindig azt mondta a foga miatt van.A kérdésedre válaszolva pontos napot nem tudok mondani de ugy 2-3nap és ott voltak a fogacskák.
Szia! A fogzástól nincs láz!!! Esetleg hõemelkedés. Max olyankor gyenge az immunrendszer a babáknál és könnyebben megfertõzõdik bármivel, akár otthon a padlóról is.

Mennyi volt a legmagasabb láza a babádnak, és hogyan csillapítottad?

Nálunk 39 fok volt a legmagasabb a 4 hónapos oltás után (éjszaka). Felhívtam az ügyeletet, hogy milyen gyakran adhatok neki kúpot, mert az el?z?t-nurofent 5 órája kapta - adhattam neki + pár percenként vizes törölköz?be csavartuk, arra pedig szárazat tettünk. Másnap meg Germicid-et váltottunk ki, mert a nurofen gáz volt.

Legjobb válasz: 40fok volt a legmagasabb láz, a fiam 9-10 hónapos volt. Mi is tekertük vizes törölközõbe, rá pléd. Amikor megmelegedett rajta kicseréltük. Ezen kívül hûtõfürdõ is volt, de errõl a dokibácsi lebeszélt, nehogy megutálja a fürdést. Két hatóanyagú lázcsillapítót variáltam, hogy 6 óránál gyakrabban adhassam be neki: Nurofen(ez nem jött be) és Cataflam cseppek (ez suzuper, csak vényköteles) Egy hétig tartott a lázas állapot, rettenet volt, senkinek sem kívánom!

40fok volt a legmagasabb láz, a fiam 9-10 hónapos volt. Mi is tekertük vizes törölközõbe, rá pléd. Amikor megmelegedett rajta kicseréltük. Ezen kívül hûtõfürdõ is volt, de errõl a dokibácsi lebeszélt, nehogy megutálja a fürdést. Két hatóanyagú lázcsillapítót variáltam, hogy 6 óránál gyakrabban adhassam be neki: Nurofen(ez nem jött be) és Cataflam cseppek (ez suzuper, csak vényköteles) Egy hétig tartott a lázas állapot, rettenet volt, senkinek sem kívánom!
39, 7 -e volt a legmagasabb. Én Germicid C kupot adtam neki, aztán hûtõfürdõztettem, lement a láza akkor, de vissza is lázasodott. A vizes borogatás is jó ötlet, csak oda kell rá nagyon fiigyelni, h csak állott vizes legyen, és ne legyen sokáig rajta, mert megfázhat. Nekem több orvos is mondta, hogy felváltva 4-5 óránként kell adni a lázcsillapítót, kupot, és szirupot. Nálunk bevált.
Tudom, de már nem volt kedvem javitani.De köszönöm.
Eü. dolgozoként tudom a módszered elavult.Nem oktatni akartalak, távol álljon tõllem.Ne találd a válaszomat hatékonynak, tekergesd szegény 4HÓNAPOS gyereket.Én nem teszem.Az elsõ válaszoló voltam.
Ne csavargasd szegényt vizesbe.Inkább test hõmérsékletû vizben fürdesd meg.Nurophen beadésa után 2órával lehet lázkupot is adni.De még szárazzal is betakartátok, semmit nem ért.Csavard magad vizes törölközõbe.Aki mondta neked azt kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Nem találom hasznosnak a válaszod, ugyanis 1. a módszer hatékony volt 2. Régebben a védõnõ is ezt mondta 3. Az ügyeleten is ezt mondták 4. A mi lázunkat is így csillapította Anya 5. Nem a kérdésemre válaszoltál
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem hideg vizes törölközõrõl van szó (amennyiben ezt gondoltad), hanem állott vizesrõl. Normális - nem feleslegesen kioktató válaszoknak örülnék !!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! A "tõlem" egy "l" betû.


Két napja magas lázam van, ma voltam dokinál, írt ki gyógyszert, viszont nem merem elkezdeni, mert két hete próbálkoztunk a babával, és mi van ha terhes vagyok. A teszt kimutatja már a biztos eredményt? 17. én voltunk "úgy" együtt, ma 31 van.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!

Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!
A láz nagyon veszélyes terhesség alatt. Ha nem veszed be a gyógyszert, sokkal nagyobb bajt csinálsz.
Szia! Egy genetikus azt mondta nekem, hogy az elsõ 14 nap alatt nincs biologiai kapcsolat az anya és a magzat között. Nyugodtan vehetsz be gyógyszert, a lázzal jobban ártasz mintha gyógyszert veszel be.
mindenképp csillapítani kell a lázat, mert az terhesség alatt nagyon veszélyes.gyógyszer /nem említetted a dokinak, hogy talán babás vagy?/ mellé ajánlatos a hütõ fördõ, borogatás. mielöbbi gyógyulást és sok sikert
Én is hûtõ fürdõt és borogatást ajánlok! A láz nem tesz jót, sem neked sem a babának! A dokinak mondhattad volna, hogy lehet, hogy baba van a dologban, és úgy adott volna gyógyszert! De szerintem ha bemész egy gyógyszertárba elmondod a panaszokat, és azt, hogy lehet, hogy babát vársz, fognak tudni segíteni neked! Ne aggódj, ott értenek hozzá! Szorítok neked! Jó babavárást, és gyógyulj meg!

5 hetes terhes vagyok, ma reggelre elkezdett fájni a torkom és lázam is lett. A doki délután rendel, addig mit tegyek? Nem árt a babának?

Legjobb válasz: Addig is igyál hársfateát mézzel, citrommal, ha nem muszáj, akkor gyógyszert inkább ne vegyél be.

Addig is igyál hársfateát mézzel, citrommal, ha nem muszáj, akkor gyógyszert inkább ne vegyél be.
Vigyázz, hogy a lázad ne menjen 38.5 fölé, gyakran mérd meg. Ha eléri a 38-at akkor vizes ruhával tekerd be a két karod a válladtól végig. Nekem bevált. Ha úgy gondolod, hogy nagyon rosszul vagy akkor ne várj délutánig, biztos van ügyelet ahová fordulhatsz. Jobbulást!
Szia! A lázad ne engedd, hogy tartósan 38 fok felé emelkedjen, ha nagyon szükséges Panadolt vegyél be. Igyál sok citromos teát.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek
A lázat mindenképpen csillapítani kell, mert az nagyon veszélyes lehet.Idegrendszeri károsodást okozhat!!! Igyál a torkodra mézes kammilateát.
Így van, a láz nagyon veszélyes lehet, ebben az esetben adnak a dokik is akár 2 algopyrint is. Panadolt nem lehet szedni és semmi paracetamol tartalmu szert!!! Vegyél ülõfürdõt, a torkodra igyál teát, egyél negrót. És a dokit mindenképp keresd fel! Ha kell, vegyél be addig is algopyrint!
7 hetes terhes vagyok, nekem az orvosom kizárólag Panadolt és Strepsilt javasolt, hiszen terhesség és szoptatás alatt a Panadol javasolt.

15hónapos oltás beadása napján lehet hőemelkedése vagy esetleg láza a babának? Ma kaptuk meg.37, 7 volt a hője (nem levonva) remélem feljebb nem megy. Kinél mikor és milyen mellékhatások jelentkeztek?

Megköszönném hogyha leírnátok.Ettől az oltástól tartottam a legjobban.Köszönöm!

Legjobb válasz: Az én babámnak is volt hõemelkedése az oltás után. Szerintem éjszakára nem árthat ha adsz neki lázcsillapítót, hogy ne lázasodjon be annyira! A 18 hónapos oltás után 2 nappal jött ki nekünk a láz, és az 2 napig tartott. Csíllapítás az nálunk úgy szokott zajlani, hogy nurofen szirup, 4 óra múlva panadol szirup, de ez csak akkor ha magas a láza. A te esetedben szerintem nem árthat, ha mondjuk a szokásos lázcsillapító felét beadod neki most! Sok sikert, remélem nem lesz lázas a kis manó!:)

Az én babámnak is volt hõemelkedése az oltás után. Szerintem éjszakára nem árthat ha adsz neki lázcsillapítót, hogy ne lázasodjon be annyira! A 18 hónapos oltás után 2 nappal jött ki nekünk a láz, és az 2 napig tartott. Csíllapítás az nálunk úgy szokott zajlani, hogy nurofen szirup, 4 óra múlva panadol szirup, de ez csak akkor ha magas a láza. A te esetedben szerintem nem árthat, ha mondjuk a szokásos lázcsillapító felét beadod neki most! Sok sikert, remélem nem lesz lázas a kis manó!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon köszönöm a válaszod! Mindenhol azt olvastam hogy majd csak késõbb jönnek a mellékhatások.De a prevenárnak viszont most.Akkor azthiszem fog kapni fél adagot ha most nemis akkor éjszakára biztos.Igen mi is ezeket használjuk.Most jön 4foga is egyszerre amibõl 3rágófog úgyhogy így nehéz egy kicsit!Köszönöm mégegyszer!
ha MMR oltásról bezsélsz, akkor csak 6 nappal az oltás után lehetnek a panaszok 12 napig max. láz, hányás, hányinger, hasmenés. habár 37, 7 fenékbe mérve azért már kezdödö höemelkedés, de lehet pl 2 pulcsitól is.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen énis ezért tettem fel a kérdést.Nincs beöltözttve és meleg sincs ittbent.De azt olvastam hogy a prevenártól most jön láz az mmrtõl késõbb amit te is írtál.Ha lázas lesz felhívom a dokit.Csak azért írtam ki a kérdést hogy nálatok hogy volt ez?Köszi neked is a választ!
37, 2 minimális hõemelkedés, kizárólag azt jelzi, hogy a szervezete felvette a harcot a bejuttatott kórokozókkal szemben - vagyis tökéletesen mûködik:)
szia. Nálunk is a második nap hõemelkedése volt, de az elmúlt. Aztán úgy a hetedik napon jött a 38-39 fokos láz, (ez az MMR-tõl)ami alig ment le. Ez nagyon durva oltás! Hála túl lettünk rajta.
10-én kapta meg a kisfiam a Prevenart, és az MMR-t is, akkor volt 15 hónapos. Aznap este hõemelkedése volt, másnap reggel láza (38.8-levonás nélkül). A láz még fel-fellángolt utána 1-2 napig, azóta semmi. Gondolom, ez a Prevenartól volt, és ahogy számolom, ma már két hete éppen az oltásoknak, hátha az MMR nem okoz gondot! Mindenesetre a babóca azóta szokatlanul aluszékony, és gyanúsan nyugis, még akár 10 percet is képes önállóan elbogarászni a játékai között, elõtte ilyen sosem volt! Férjem szerint ha újra visszatér a rosszcsont effektus, kérjünk újabb dózist...:) ))

Lehet a babámnak 3 napos láza volt? 3 napig volt lázas, más tünet nincs, ma van 4. -ik nap, és kiütések jöttek ki rajta, még a kukiján is. Ez az lehet?

voltunk orvosnál,mondjuk ö torokgyulladást,mondott,de hát ki tudja.holnap megsyünk vissza,kontrolra.ja és a fejecskéjén hátul a nyaka felett van egy kis dudor.lehet nyirokcsomó duzzanat?mitöl lehet?

Legjobb válasz: Szia!A három napíg tartó láz illetve a negyedik napon menetrendszerûen megjelenõ piros pöttyök egyértelmûen a három napos lázra utalnak!Lehet,hogy szegénykének még emelett a torka is be van gyulladva!A doki holnap biztos okosabbat fog mondani!Kitartás!Mi is most estünk át egy két napig tartó lázon:(

Szia!A három napíg tartó láz illetve a negyedik napon menetrendszerûen megjelenõ piros pöttyök egyértelmûen a három napos lázra utalnak!Lehet, hogy szegénykének még emelett a torka is be van gyulladva!A doki holnap biztos okosabbat fog mondani!Kitartás!Mi is most estünk át egy két napig tartó lázon:(
100% hogy 3 napos láz!
Ez tuti 3-napos láz! A dudort nem tudom mitõl van, a kisfiamnak enyhén meg voltak duzzadva a nyirokcsomói, lehet, nálatok is ez van, de azért kérdezd meg a dokit amikor mentek. Jobbulást neki!
Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de az én kisfiamnak is ugyanezek a tünetei. Láz, kiütések, csomó a nyaka felett. Sajnos csak holnap tudom elvinni doktornénihez. Nektek mit mondott mi ez? Mit írt fel, és mikor gyógyult meg a kicsi?

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?

Igaz hogyha a babának láza van és hideg a keze akkor még emelkedni fog a láza?

Legjobb válasz: Ezt még soha nem hallottam. Ha a babám lázas volt,akkor mindene melegebb volt!

Ezt még soha nem hallottam. Ha a babám lázas volt, akkor mindene melegebb volt!
én sem hallottam ilyet
Így van pedig, ahogy írja a kérdezõ. Nem csak a gyerekeknél, a láz mindenkinél így mûködik. A gyorsan felszökõ láz okozza, nálunk pl remeg is tõle a gyerek (õ 3 éves) és hidegek a végtagjai. Szokták mondani a gyerekorvosok is, hogy a hûtõfürdõt akkor lehet megkezdeni, ha a végtagok átmelegedtek. Egyébként itt írnak errõl is bõvebben: http://www.mamanet.hu/gyerekek/gyegeszseg/272-laz, es_a_lazcs..
Így van, vagy feljebb megy még, vagy nagyon magas a láz. Sajnos tapasztalat, azóta ha lázas néha a lázmérõnél is jobb a keze.
Igen-igen, így van, onnan is lehet tudni, hogy magas a láza, vagy emelkedõben van. De, tévhit, hogy ilyenkor nagyon be kell takarni, mert kifejezetten tilos. Természetesen ne fázzon meg, de amit régen mondtak, hogy takard be jó, és izzadja ki, az max a felnõtteknél érvényes egy taknyos megfázásnál, egy lázcsillapító tabletta után.
A kérdező hozzászólása: Sajnos tényleg igaz... 38, 5 rõl 40, 5 re ment fel a lányomnak a láza ma. Hideg volt a keze, és én ezt már valahol hallotam és sajnos meg is tapatsztaltam...

Ha fáj a torkom és náthás vagyok az árthat a babámnak? Lázam csak két napig volt.

Szedek a torkomra homeopátiás szert,de nem használ.29* hetes kismama

Legjobb válasz: Nem lesz a babának semmi baja,nyugodj meg.A 38,5 feletti lázat kell csillapítani, de azt a dokitól kérdezd meg neked mit ajánl.Jobbulást!

Nem lesz a babának semmi baja, nyugodj meg.A 38, 5 feletti lázat kell csillapítani, de azt a dokitól kérdezd meg neked mit ajánl.Jobbulást!
Nem, ettõl semmi baja nem lesz a kicsinek. Csak arra figyelj, hogy ne vegyél be semmi mást a homeopátiás bogyókon kívül, és pihenj minél töbet, mert akkor hamarabb rendbe is jössz. Igyál csalánteát mézzel, nekem az segíteni szokott, és jól is esik ilyenkor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!