Találatok a következő kifejezésre: A babáknak mindig hízni kell, vagy (2 db)

A babáknak hétről-hétre mindig hízni kell, vagy lehet visszaesés is?

Kisfiam 11 hetes, és csak anyatejet eszik. 9 hetes koráig nagyon szépen gyarapodott, hetente kb. 250 g-mot. Az utóbbi 2 hétben viszont alig változott a súlya, hol hízik kb. 5o-60 g-mot, hol lead 30-40 g-mot. Ez normális így?

Legjobb válasz: Ha kevesebbet hízik az nem baj,de vissza esni nem lenne szabad.Megbízható a mérleged? Nem nyügös, nem kér sürübben enni? Ha ez így marad szerintem beszélj az orvossal.

Ha kevesebbet hízik az nem baj, de vissza esni nem lenne szabad.Megbízható a mérleged? Nem nyügös, nem kér sürübben enni? Ha ez így marad szerintem beszélj az orvossal.
Szia! Ilyen idõs babának nem feltétlenül kell mindig híznia, megállhat 1-1 hétre. Ilyenkor a hossza változhat. Ha nyugodt picurkád, 2-3, esetleg 4 óránként kér szopit, Naponta legalább 8-9 pisis pelenkája van, akkor CSERÉLJ MÉRLEGET. Az általad leírtak alapján-össze-vissza mérhet-Valami nem stimmel. Másik jó tanács. Már többnyire biztosan ismered babád jelzéseit, ezért ne méregesd naponta ill. az evéseket. 1-2 HETENTE ELEGENDÕ.
Ilyen kisbabának hetente kb 200g-ot kéne híznia, de persze ez eltérõ lehet. Visszaesnie nem lenne szabad ilyenkor híznak a legtöbbet. Lehet, hogy nem elég tápláló a tejed.

6 hós babának már lehet adni bolti tehéntejet higítva? Ha lehet akkor mennyi vízzel kell higítani? Esetleg azzal meg lehet csinálni a tápszert? Vagy elég a tej neki, attól is ugyanúgy hízna mint a tápszertől?

Legjobb válasz: Jesszus, nehogy!!! Nem beszélgetsz a védõnõddel, vagy mi? Add neki a tápszert, majd, ha 8 hós lesz, kostólhat túrót, meg joghurtot, de tejet még akkor sem. A tápszer nagyon jó (ha nincs tejed), benne van minden, amire szüksége van. Most kezdhetsz neki gyümölcsöt, fõzeléket kostóltatni.

Jesszus, nehogy!!! Nem beszélgetsz a védõnõddel, vagy mi? Add neki a tápszert, majd, ha 8 hós lesz, kostólhat túrót, meg joghurtot, de tejet még akkor sem. A tápszer nagyon jó (ha nincs tejed), benne van minden, amire szüksége van. Most kezdhetsz neki gyümölcsöt, fõzeléket kostóltatni.
Én is ismerek olyan dohányost, aki nem lett rákos, de attól még a cigi rákkeltõ... Na így szemléljétek a tejet is. És miért kell egymást sértegetni??? Azért mert van olyan baba aki nem lett beteg, még veszélyes a tehéntej ilyen kis koban.
http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hozzataplalas-tab.. http://gportal.hu/gindex.php?pg=1817306&nid=494828 Aztán van még ezer, de egy olyat sem találsz, ahol azt írja adj a babádnak tehéntejet fél évesen! "Tudatlan 2."
Szeretem az ilyen kérdéseket. Régen ez volt....régen sok midnen másképp volt, az AIDS ba is belehaltak, ma már kezelhetõ ---és folytathatnám. Az orvostudomány fejlõdik, ma már tisztában vagyunk vele, hogy a kicsi gyomra mikor mit tud megemészteni, és mit nem. Nem veletlen nem ajánlják a tejet 1 éves kor elõtt, a higításnál nagyobb hülyeség meg nincs, hisz a tejben lévõ kötéseket nem tudja feldolgozni a kicsi, ami nem fog változni attól, hogy a vizet hozzáadod. Nekem sem volt bajom kicsiként, de 18 évesen majdnem meghaltam, mert összeomlott az emésztésem. Ennyit errõl....
Az orvos és a védõnõ hígított tehéntejet javasoltak..? Hmmm. Az én gyerekdokim a legmaradibb a világon, már a fiam 2 HÓS korában rá akart beszélni a paszírozott almalére :-) Kevés sikerrel... A lényeg, hogy még õ is szigorúan 1 éves kora utánra teszi az a napot, hogy a baba tejet kapjon. Különös ez nekem egy kicsit....
Én vagyok a tudatlan második. Képzeld, hogy az én védõnõm és gyerekorvosom pedig 1 éves korban javasolja a tej bevezetését. De több helyen is utána tudsz nézni. Amúgy meg nem minden esetben látszik, ha egy baba tejérzékeny (rajtam sem látszott, csak pár hónap mulva, mikor fogytam). Mellesleg, ha a bolti tejet adod a gyereknek, abba nem, hogy kálcium, de még tej sincs. Én biztos, hogy 1-1, 5 éves koráig, legalább, tápszerezni fogom. Abba legalább tudom, hogy mi van.
A laktózérzékenység azonnal látható, de a tejfehérje allergia sokszor csak hónapok múlva jön elõ.Ismerek olyan gyereket, aki 1 évig itta minden gond nélkül a tejet, és most éppen teljesen tejmentes diétán van, mert 1 év alatt alakult ki nála az allergia. Régen kaptak pálinkás kenyeret is a csecsemõk, és nem haltak bele.De gondolom ezt mégsem ajánlgatná senki.
2. vagyok. Figyelj, lehet, hogy nem lesz tõle semmi baja, viszont, ha lesz, mert tegyük fel, tejérzékeny, vagy tejcukorérzékeny, akkor mehettek a korházba. Nem ajánlom senkinek. Én is kaptam 6hósan már mindent, aztán kiderült, hogy tejérzékeny és gluténérzékeny vagyok/voltam. Szinte semmit sem ehettem, minden héten összeszurkáltak és olyan voltam, mint egy csontváz. Az én fiam ezért eszik most csak HA tápszert + pépet. Vannak az interneten jó táblázatok, hogy mikor mit kell bevezetni, de a tejtermékekkel és a gluténos dolgokkal várj még 2 hónapot legalább!
Úgy látszik akkor Én valami genetikai csoda vagyok, mert már 3 hónapos koromban fõzeléket kaptam, 4 hónapos koromtól higítatlan tejet, és mit ad isten, 31 éves vagyok, és életemben nem volt soha probléma a gyomrommal, vagy az emésztésemmel. Barátnõm kisfia fél éves kora óta kap feles tejet, mert a tápszert nem ette meg. Most két és fél éves, semmi baja, makk egészséges kisfiú, mindent bevesz a gyomra. Ja, és a körülöttem élõ Velem egykorúak, akik szintén tejen nõttek fel pár hónapos koruktól, Nekik sincs semmi bajuk az emésztésükkel, és nem is volt soha. Kedves kérdezõ, szerintem kaptál ilyet is olyat is válaszként, a végsõ döntés úgyis a Tiéd. Tedd, amit jónak látsz.
Az elsõ idióta válaszolót sz...d le, mert bunkó, a másodikat meg azért, mert tudatlan. Nyugodtan adj a babádnak feles tejet, fele víz, fele tej, mindkettõ forralva. Én is adom már 6 HÓS korunk óta, mivel kislányom semmilyen formában nem issza meg a tápszert. Tehát, reggel és este kap feles tejet, alkalmanként 2, 5 decit összesen (víz/tej együtt). Képzeld kedves második, a védõnõnk és a gyerekorvosunk javasolta ezt, talán jobban értenek hozzá, mint Te. Természetesen, elõször kipróbáltuk, hogy nem vált-e ki a dolog valamiféle allergiás reakciót (adtam Neki egy napig, aztán vártam 3 napot), de szerencsére nem történt ilyesmi.
Ja, úgy nem hízik a tejtõl egy baba, mint a tápszertõl, csak a kalcium bevitel miatt fontos, hogy kapjon tejalapú étket. A nap további részében adj gyümölcsöt, fõzeléket, babajoghurtot, tejpépet, ilyesmiket.
Nem olyan egyértelmû ez a dolog. A nyugati országokban 9 hós kortól javasolják a tej bevezetését, én addig mindenképpen várnék vele. A glutén tartalmú ételeket 6 hónapos kor környékén optimális bevezetni (a kutatások szerint azoknál a gyerekeknél, akiknél 6 hósan elkezdték bevezetni a glutént, azok sokkal kisebb százalékban lettek allergiásak rá, mint azok akiknél 1 éves kor után kezdõdött a glutén bevezetése) nyilván az elején nagyon kis dózisban.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért kell ilyeneket írni! Én csak azért kérdeztem mert régen is tehéntejet adtak a gyerekeknek mér fél éves kórtól és nem lett semmi bajuk! Sõt én még pirított lisztett kaptam!
Régen még nem voltak vele tisztában, hogy a tehéntej mennyire megterheli a kicsi veséjét, emésztõrendszerét.Ma már jóval elõrébb jár az orvostudomány.Miért adnál neki tejet amikor sokkal jobb a tápszer?Minden benne van amire szüksége van, ellenben a tejjel!Én is tejen nõttem fel, de a gyerekemnek nem adom, hisz nem véletlenül tiltják.Vajon miért a tej az elsõ számú allergén Magyarországon?
nem is csak az allergiáról van szó. a babák gyomra, és emésztõrendszere nem olyan fejlett mint 1 felnõtté, a tejet nem tudják megemészteni. vasat von el a szervettõl babakorban megterheli a picik veséjét. szerintem ezért ne add, de a te döntésed természetesen.
Kedves genetikai csoda! Régen a tej még tej volt, nem ez a mû izé ami most. Kicsit gondolkozni kellene, mielõtt ezzel a baromsággal példálóztok, h régen mi volt. Nézd meg h régen mekkora volt a csecsemõhalandóság, és mekkora most.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!