Találatok a következő kifejezésre: A babáknak mindig (2507 db)

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!

Normális, ha ma nem mozgolódott olyan sokat a babám, mint általában szokott?

23 hetes terhes vagyok, tegnap nagyon aktív volt, szinte egész nap kepesztett, ma meg csak néha egy-egy suhintás. Normális, ha nem minden nap ugyanolyan aktív?

Legjobb válasz: Igen,teljesen normális.Az én babókám pl.akkor volt nyugodtabb,amikor esett az esõ.De azért minden ok volt.neked is minden jót kivánok.Jó éjt

Igen, teljesen normális.Az én babókám pl.akkor volt nyugodtabb, amikor esett az esõ.De azért minden ok volt.neked is minden jót kivánok.Jó éjt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, neked is jó éjt!
Nekem is teljesen kiszámíthattalan a mozgása. Van, hogy egész nap szinte semmi, 5 percre szinte, ha aktív, máskor meg egész nap. 24 hetes vagyok, remélem én is, hogy ez így rendben.

Hogyan főzhetném pont olyanra a babot, mint a konzerves bab? (kidney-/fehér-/tarkababból) Ha külsőre olyan, belül kemény. Ha belül puha, akkor viszont szétmállik a héja.

A fotókon olyan szép gusztusos pl. a babsaláta, de elkészítenem még sosem sikerült ilyen esztétikusan. Ti hogyan készítitek, hogy szép is meg finom is legyen?

Legjobb válasz: A fotókon NEM igazi bab van, hanem különféle müanyag modellek, mert igy sokkal szebb képet lehet csinálni. Olyat még egy mesterszakács sem tud késziteni, ezt csak a reklám miatt csinálják. A babot ha elözö este beáztatod hideg vizbe, másnap friss vizben lassan fözöd, csak nagyon ovatos kevergetés mellett, amig puha lesz, de nem szétfött, akkor tudsz szebbet késziteni, de eesz olyan sosem lesz, mint a képeken.

A fotókon NEM igazi bab van, hanem különféle müanyag modellek, mert igy sokkal szebb képet lehet csinálni. Olyat még egy mesterszakács sem tud késziteni, ezt csak a reklám miatt csinálják. A babot ha elözö este beáztatod hideg vizbe, másnap friss vizben lassan fözöd, csak nagyon ovatos kevergetés mellett, amig puha lesz, de nem szétfött, akkor tudsz szebbet késziteni, de eesz olyan sosem lesz, mint a képeken.
Elõzõ este meg kell mosni, és langyos vizbe beáztatni a babot, bõ vizben, mert megdagad.Reggel lehet fõzni, én kis kuktában szoktam. Attól függ mi készül belõle sózom, babérlevéllel, borssal füszerezem. Kb.fél óra kuktában. Szabadon még 2 óra is lehet, attól függ milyen öreg a bab, és hogy kezelték. Ezért érdemes jó helyen venni, /piac-magárus/ és nem multi, zacskós kiszerelés.
ahogy az elõttem szólók írták, legalább 1 éjszakát áztatni (én a nagy fehér salátababot 1 napig szoktam áztatni) és csakutána fõzni.
A kérdező hozzászólása: És nektek mennyire esik szét? Gondoltam rá, hogy elõre megsózom, mert attól elvileg megkeményedik a héja, de mi van, ha belül is kemény lesz?
Én mindig sós vizben fözöm, és ennek ellenére puha lesz - egyébként ez csak ujabb divat, hogy sóval kemény lesz: régebben mindig sós füstölt hússal EGYÜTT fözték a babot és mégis puha lett.
Persze, hogy meg lehet sózni


Mirt nem kakil a babám minden nap, csak 4 naponta mostmar 2 szer igy volt ez nem baj, mitöl van (5hetes)? Elötte naponta vagy 2 naponta volt, anyatejes de nem eszem mást mint eddig.

Legjobb válasz: Nem kell aggódni az anyatejas babák van hogy 1 hétig is nem kakilnak és az még normális. Ha hízik, eszik rendesen, nem kínlódik, minden rendben van. De ha nem hagy nyugodni vidd el a gyerekorvoshoz valószínü hogy õ is hasonlókat mond majd, te talán jobban megnyugtat.

Nem kell aggódni az anyatejas babák van hogy 1 hétig is nem kakilnak és az még normális. Ha hízik, eszik rendesen, nem kínlódik, minden rendben van. De ha nem hagy nyugodni vidd el a gyerekorvoshoz valószínü hogy õ is hasonlókat mond majd, te talán jobban megnyugtat.
Szia! Teljesen normális, ha egy anyatejes bébi 3-4 naponta kakil. Ha látod rajta, hogy szenved, akkor adj neki Mecsek teát (nekünk bejött) vagy tornáztasd meg vagy hõmérõzd meg. Amíg nem fáj tõle a pocakja és napi 6-8 pisis pelus van, addig nincs gond - a gyerekorvosunk mondta. Üdv.
szia, az én kisfiam is az elsõ hetekben naponta többször kakilt, aztán folyamatosan ritkultak a kakis pelusok. Viszonylag hamar, kb. 1 hónapos korától 8 naponta kakil, de akkor egy férfiasat. én is elvittem orvoshoz ijedtemben. ha nem fáj a pocija, nem kemény, feszes, akkor nem baj. õ az a fajta aki mindent hasznosit az anyatejbõl. be szoktam jelölni a naptárban a kakilós napokat hogy nyomon tudjam követni. :-))esetleg csinálhatsz neki kamillaszirupot. jó sötét kamillateát cukorral. nekünk ezt javasolta a védõnõ. a 8.napon próbáltuk ki. estére lett kaki, de hogy a kamillától vagy egyébként is esedékes volt, azt nem tudom.

A jódozott só miért jobb a babáknak mint a sima vakuum só?

Legjobb válasz: A babáknak nem szabad sózni az ételüket 2 éves korig, nem tesz nekik jót. (utána meg már nem babának hívjuk õket :) ) Vagyis ilyen formában nem jobb a jódozott sem, mint a nem jódozott.

A babáknak nem szabad sózni az ételüket 2 éves korig, nem tesz nekik jót. (utána meg már nem babának hívjuk õket :) ) Vagyis ilyen formában nem jobb a jódozott sem, mint a nem jódozott.
A fogak romlását segít megakadájozni(kis gyereknek fontos)
A legjobb a jódozott tengeri só! A normális idegrendszeri és szellemi fejlõdéshez szükséges a jód. De itt egy nagyon jó cikk a jódozott sóról: http://www.vital.hu/themes/health/jodhiany.htm Árban nem sokkal drágább és különben is sokáig elég, ezért szerintem nem érdemes spórolni az egészségen és a minõségen.
A kérdező hozzászólása: Uh, értem. Azt hittem h. a só nem jó, a jódozott só meg jót tesz a babának és mivel só-só, ezért nem értettem miért jobb, ha jóddal van. De mostmár értem, szóval a jód kell nekik mindegy h. jódozott só v. jódozott bármi :) . Kedves Alverde, én is sokat cívódtam ezen a só kérdésen, de a védõnõ már így is lecseszett, hogy miért nem csinálom felnõttesre az ételeit... sajnos a kisfiam bölcsibe megy egy évesen, így muszáj bevezetnem neki a sót és egyéb felnõttesebb dolgokat, mert a bölcsiben tutira nem kap baba-kosztot... :(
Így van, ahogy írtad. :) a jód kell, nem a só. Szerintem akkor picit sózd csak, bár én úgy gondolom, a bölcsiben sem fogják agyonfûszerezni a kajájukat. De egy kevés az íze miatt nem árt.

A babád mindig teljes csendben alszik? Legyen az reggel dél vagy este?

miert kellene a csend teljesen neki?vki azt mondja ugy jó altatni a babákat!

Legjobb válasz: Az én babám nem alszik teljes csendben, van amikor a tévé szól, van, amikor a forgója zenél, azt pl. nagyon szereti. De most elromlott a forgója és egy Mozartot tettem be neki. Az egyik ismerõsöm mindig csendben altatta a babáját, aztán amikor bölcsis lett a kislány nem tudott aludni, mert a bölcsiben mindig van egy alapzaj.

Az én babám nem alszik teljes csendben, van amikor a tévé szól, van, amikor a forgója zenél, azt pl. nagyon szereti. De most elromlott a forgója és egy Mozartot tettem be neki. Az egyik ismerõsöm mindig csendben altatta a babáját, aztán amikor bölcsis lett a kislány nem tudott aludni, mert a bölcsiben mindig van egy alapzaj.
Szerintem nem az a jó, ha teljes csendben alszik. Nem baj, ha van egy kis zaj körülötte, tv, rádió, beszélgetés, vagy ilyesmi. Én is mindig úgy aludtam kiskoromba, hogy rendesen beszélgettek mellettem, nem volt sugdolózás meg lábújhegyen járás, és jó alvó vagyok. Ovis koromba a gyerekkoncerten is simán elaludtam. :) Egy ismerõsöm meg még a kisebb pisszenésekre is felébred, mert ahhoz szokott hozzá kicsinek, hogy síri csendben alszik. Úgyhogy nem tudom kitõl hallottad ezt, szerintem nem igaz.
Csendben nem is tudna. Õ a 3. gyerek a családban. Így megszokta a hangzavart.
Este már csend van, de beszélgetés, tv-és van, de a másik szobában. Nappal csinálom a dolgom, na meg panelban lakunk, így mindég van valami zaj:)
Mi fõút mellett lakunk, elõttünk megy el a vonat is... Tehát eleve nem egy csendes környék... Jókat alszik így is. És még valami: az én kisfiam a legtöbbször akkor alszik el, amikor porszívózok... Már néha bevetem a porszívót akkoris, ha nagyon nyügi és nem tud elaludni.. Max 2 perc és húzza a lóbõrt:)
Apámék a feleségével olyan szinten csendben altatták e gyereküket, hogy még az utcán aki beindította a kocsiját, lementek szólni neki!!!!!!A gyerek itta meg a levét, éjjel-nappal õrjöngött meg sipákolt évekig!
Van , hogy az istenért nem akar elaludni és én akkor gondolom, hogy nem álmos és elkezdek porszívózni. Amikor bekapcsolom 2 perc múlva alszik is :-) Röhögtünk is , hogy az én kislányom csak a hangzavarban tud aludni.
nálunk is vanhogy a tv szól stb.. és szerintem jobb igy nem kell halkan suttogva lenni mellette:)
Nálunk most üvölt a tv, mindjárt lejjebb is halkítom. Én csak éjjel próbálom csendben altatni, illetve szól neki a babazene, mivel a bunkó szomszédok rendszeresen felébresztik. Tegnap még én is összerezzentem, akkorát durrant valami. Amíg nem lesz csend a házban, addig megy neki a zene este.
Este halk tévé mellett alszik el, éjjel csönd van. Napközben zene szól, hogy legyen egy alap háttérzaj, hogy ne ébredjen fel minden apró neszre a baba, így elveszik a zenében a telefon vagy a kopogás vagy a mosógép zaja, stb. A csend a nyugalom miatt fontos, a halk zene nem káros, mondjuk egy hangos lövöldözõs film az lenne :P
Nálunk napközben mindig van valami alapzaj, tv, beszélgetés, mosógép zaja stb, így is nagyon jól alszik a kisfiam. A házunkban ( panelban ) már 1 hete az alattunk lakók újítják a lakást, így a fiam mostanában szinte minden nap délben úgy alszik el, hogy fúrnak és kopácsolnak iszonyú hangerõvel, de még ez sem zavarja.

Normális, hogy így a 35. hétbe járva nem érzem olyan aktívnak a babámat, mint eddig? Legtöbbször alig mocorog.

Legjobb válasz: Szia! Milyen az az "alig"? Nekem nagyon aktiv babám volt,2 óránként jelentkezett! De egy jó ismerõsömnek pedig csak reggel és este!Napközben szinte soha! De ha nyugtalanít a dolog,akkor inkább menyj el dokihoz! Nézzen meg uh,h minden okés-e!

Szia! Milyen az az "alig"? Nekem nagyon aktiv babám volt, 2 óránként jelentkezett! De egy jó ismerõsömnek pedig csak reggel és este!Napközben szinte soha! De ha nyugtalanít a dolog, akkor inkább menyj el dokihoz! Nézzen meg uh, h minden okés-e!
A kérdező hozzászólása: Hát nappal kis mocorgásokat érzek azért... Éjjel jobban éreztem, de nincs az igazi rúg-kapálódzás. Már hétvégén sem nagyon éreztem, hétfõn rendben volt a szívhang, azt mondta a doki, hogy már kicsi neki a hely...
Én úgy tudom, hogy az utolsó hetekben ritkábbá válik az élénk rugdosás. Ez azért van, mert egyre szûkül a kisbaba helye odabenn. Olvastam, ha napi 10-szer érzed, akkor az normálisnak mondható. Ha aggasztónak érzed a helyzetet(mivel te tudod összehasonlítani, hogy az eddigiekhez képest hogyan mocorog mostanában), akkor szerintem is menj el uh-ra ezzel a panasszal! Minden jót kívánok! 32 hetes
A kérdező hozzászólása: Nem küldenének uh-ra, "csak" szívhangot néznek. Már volt, hogy mentem, mert nem éreztem mocorogni. Ma elutazunk, de ha nem lessz jobb akkor bemegyek az ottani kórházba. Lakcímileg oda is tartozok, meg fiamat ott szültem, úgyhogy bizti fogadnak, ha gond van. Na épp most rúgott 2látványosat:) Bizti nem akar dokihoz menni, vagy nem tetszik neki, hogy lekapcsoltam a zenét:) )

Ha van előtejem, akkor ez utalhat arra, hogy a babával minden rendben van bent?

Legjobb válasz: Az elõtej nem utal semmire. Semmi köze ahhoz, hogy egészéges a babád vagy sem, ahhoz sincs köze hogy a szülés után lesz e tejed vagy sem. De ettõl függetlenül tuti, hogy egészséges szép babád lesz! Úgyhogy ne izgulj ilyeneken! Üdv. 27 hetes kismami

Az elõtej nem utal semmire. Semmi köze ahhoz, hogy egészéges a babád vagy sem, ahhoz sincs köze hogy a szülés után lesz e tejed vagy sem. De ettõl függetlenül tuti, hogy egészséges szép babád lesz! Úgyhogy ne izgulj ilyeneken! Üdv. 27 hetes kismami

A babom minden szopi utan csuklik. En csinalok vmit rosszul?

Legjobb válasz: A babok nem szoktak csuklani, az egy növény. Ha babára gondoltál, annál 1 év alatt normális, és nem is zavarja õt (a méhben is csuklanak). http://www.babycenter.com/404_is-it-normal-that-my-baby-gets..

A babok nem szoktak csuklani, az egy növény. Ha babára gondoltál, annál 1 év alatt normális, és nem is zavarja õt (a méhben is csuklanak). http://www.babycenter.com/404_is-it-normal-that-my-baby-gets..
Babo, szopi. Hány éves vagy te, 3?? Azért csuklik mert szoptatás közben sok levegõt nyel.
Már ne haragudj, értelmesebb választ nem tudok, de muszáj ilyen borzasztó szavakat használni?
Babóca, hát az még jobb. Ilyenkor szeretném, ha létezne ízlésrendõrség.
"Mért nem tudtok rendesen válaszolni! Kérdezõ szereti becézgetni a babócáját, mint ahogy minden már normális anyuka!" azt lehet otthon, privátban is. én meg szeretek szexelni a férjemmel, mint minden más normális feleség, mégse töltöm fel ide videón...
Kis citromlé és elmúlik! Ha nem vészesen csuklik, akkor mártsd bele a cumiját és azt szopogassa!
Mért kell kioktatni mindenkit? Mért nem tudtok rendesen válaszolni! Kérdezõ szereti becézgetni a babócáját, mint ahogy minden már normális anyuka! Igen a babák csuklanak egy kis citromlétöl elmúlik. Mi mindig limonádét csinálunk elõre, mert az én fiam sokat csuklik, és azt itatjuk vele ha csuklik, hamar elmúlik tõle. Hány hónapos a babád?
Az én babám is mindig szoptatás után csuklik, de nekik ez nem rossz, inkább csak mi felnõttek gondoljuk rossznak. Nekem a gyerekorvos nem javasolta a citromot. Viszont egy ismerõsöm mindig adott a babájának, ha csuklott és ma már 2, 5 évesen imádja a citromot. :) Ha te szeretnél adni a babádnak, akkor csakis igazi citromnak a levét adjad.

35 hetes kismama vagyok. Természetes hogy nem mocorog annyit a babám mint eddig?

Egyik nap aktívabb a következ? nap lustízik. Ilyenkor mindig aggódom nem-e valami baj van.

Legjobb válasz: Szia. 34 hetes vagyok, de nekem is nagyon változó a mozgása, szerintem nem kell aggódni, a helyük is egyre kevesebb a pocakban. Az én babám inkább ki-ki dudorodik és már ritka, hogy nagyokat mozog. Minden jót, kellemes babavárást.

Szia. 34 hetes vagyok, de nekem is nagyon változó a mozgása, szerintem nem kell aggódni, a helyük is egyre kevesebb a pocakban. Az én babám inkább ki-ki dudorodik és már ritka, hogy nagyokat mozog. Minden jót, kellemes babavárást.
szia! én holnap kezdem a 36. hetemet! nekem se olyan aktív már, tegnap pl. egész délelõtt szinte alig éreztem, de este meg másfél órán keresztül le se állt! boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!