Találatok a következő kifejezésre: A babáknak a hasunkban is (271 db)

Most 15-16 hetes vagyok mikor fog megmozdulni a babám? A hasamon is alig látszik, hogy babás vagyok. Más hogy van ezzel?

Legjobb válasz: Szia nálam elsõ baba volt és a 19héten rúgott egy nagyot,hahó itt vagyok utána már minden nap nagyon aktív volt,még a szülõágyon is rúgdosott.És azóta is igen eleven kiskrapek.

Szia nálam elsõ baba volt és a 19héten rúgott egy nagyot, hahó itt vagyok utána már minden nap nagyon aktív volt, még a szülõágyon is rúgdosott.És azóta is igen eleven kiskrapek.
Hidd el, már most is mozog csak még nem érzed! Én 18 hetesen éreztem elõször, a barátnõm 24 hetesen. Rajtam sem látszott egészen a közepéig.Aztán úgy elkezdett nõni...):
Nekem a 18. héten mozdult meg és én vékony testalkatú vagyok, de az átlag 20-22. hét. Többedik babát már hamarabb szokták érezni. Anyukám a hugomat már a 13. héten érezte (állítólag). Elõször nehéz egyértelmûen eldönteni, h az a babád, vagy csak bélmozgás. Nekem akkor mozdult meg, amikor feküdtem. 2 hós kismaszat anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak már annyira várom, hogy én is érezhessem a mocorgását :)
Én a határozott rúgását egy hete éreztem elõször, alõtt már éreztem mocorgást de nem tudtam eldönteni, hogy a baba csinálja e vagy bélmozgás, de már õ volt, egy hete ebéd után olyat rúgott, miután hátamra feküdtem, hogy még a férjem is érezte, és ez napról napra erõsebb, fantasztikus érzés, te is hamarosan érezni fogod, Boldog babavárást, 19 hetes kismama:)
Nekem 27 hetesen sem látszik a pocakom:) Csak ha szûk a ruhám.
Szia én a pillangószárny verdesést 15+2 hetesen éreztem, az elsõ böködéseket pedig egy héttel késõbb. És nekem se látszott még ilyen idõsen. Ja és elsõ babám.

39. hétben vagyok. Nagyon dúrván húzogatja a lábát, kezét a babám a hasamban. Ettől megrepedhet a magzatburok így hogy front is jön? Néha odakapok mert azt hiszem kiszakad a hasam.

Nem bánnám ha még maradna, de ha jönne annak is nagyon örülnék.

Legjobb válasz: front van, attól is lehet. Nekem is fájdogál a fejem és érzékeny vagyok rá. Õ is ezt érzi, hidd el, csak már olyan kicsi a helye, hogy a régebbi mozgolódások ereje ment át ilyen lökésekbe!

front van, attól is lehet. Nekem is fájdogál a fejem és érzékeny vagyok rá. Õ is ezt érzi, hidd el, csak már olyan kicsi a helye, hogy a régebbi mozgolódások ereje ment át ilyen lökésekbe!
Szia! Hát valszeg egész kevés már neki odabent a hely, és készülõdik kifelé! Kitartás, lehet nemsokára itt az idõd! :)
ja! a 39. héten ne bántson, ha meg akar születni, Én 38 hetesen szültem egy egészséges 3800 g-os babót!!
A kérdező hozzászólása: Nem bánnám ha jönne természetesen, már nagyon várom hogy megölelhessem! Tudom hogy kicsi a helye, de ennyire sokat ennyire durván még nem mozgott mint délután. :S Sokat mozog de nem így. Inkább nyomkodni szokta magát, most meg mintha ideges lenne vagy nem tudom.
Szia!Szerintem is itt az idõ!! Nekem két este mozgolódott így hogy azt hittem mindjárt kiszakad belõlem, és fájt ahogy mozgott.Majd a második este utáni mozgolódást követõen, éjszaka 3-kór indulhattunk a kórházba.Ja és 39 hetes voltam én is. Jó baba várást!!!! :)
Szia! Én is 39hetes vagyok és nekem is így mocorog, de már 2 hete minden este, fõleg akkor ha ülök. Ha ülsz, akkor van a legkevesebb helye a pocakodban, azért tûnik idegesnek.
Én ma töltöttem be a 39. hetet, de most este megállás nélkül fickándozik a Drága, majd kirúgja az oldalamat. A doki szerint még van 1 hetünk hátra, kb. a kiírt idõpont körül fogunk szülni. De ma, biztos a front miatt, rendesen beindult...
A kérdező hozzászólása: Biztos a front volt. De legalább aludni hagyott a kis Mazsola. :)

Kb milyen tömegű egy újszülött törpenyúl? Nyuszikám 17 nap alatt 136 gramm-ot "hízott", és szeretném kiszámolni, hogy kb hány napos terhes lehet, viszont nem érezzük a babákat a hasában, de nagyon nem is merjük nyomkodni.

Legjobb válasz: Szerinted az állatkád õse 1000 éve hetente orvoshoz szaladgált uh-ra? Nem hiszem, hogy újat tudnál mondani nyulazásban. 10 évig voltak házinyulaink. Egyszerre kb 100-150 példány. Soha nem vittük õket uh-ra, mégis mindegyik tudott gond nélkül elleni. Annyi az egész, hogy az almos nõstényt külön kell tartani a többitõl és nem szabad fogdosni a kölykeit.

Szerinted az állatkád õse 1000 éve hetente orvoshoz szaladgált uh-ra? Nem hiszem, hogy újat tudnál mondani nyulazásban. 10 évig voltak házinyulaink. Egyszerre kb 100-150 példány. Soha nem vittük õket uh-ra, mégis mindegyik tudott gond nélkül elleni. Annyi az egész, hogy az almos nõstényt külön kell tartani a többitõl és nem szabad fogdosni a kölykeit.
Figyel, azért egy jó gazdának tudni kéne hogy mikor párzik az állata. A vemhesség 30 nap kb. Ha szülni készül azt úgyis látod elõre. Amúgy meg vidd uh-ra, de most komolyan nem hiszem hogy lenne meghatározás erre, annyi féle kisméretû nyúl van.
úr isten xD nyulat ultrahangra :D így nem kehet kiszámolni a vemhesség kezdetét nézz rá naponta 3x a nyulakra és ha a nõstény tépkedni kezdi a szõrét, akkor különítsd el a többitõl egyéb különleges bánásmódot nem igényel
Ja úristen. Tudod valakinek fontos az állata. Képzeld az állatoknak is van uh. Kutyának, macskának és akármi másnak! Nem tudom mi ezen olyan vicces vagy furcsa! Az állatorvosok szolgáltatásai között ugyanúgy ott van a terhesgondozás ha van rá felszereltségük...
A kérdező hozzászólása: Egyszer már ellet, és nem tépkedte a szõrét, és nem is látszódott rajta, hogy szülni fog, fészket sem épített. Fiúval van egy ketrecben, és sosem hagyta magát (elõttünk) neki, így azt gondoltuk, hogy talán nem fogadja el, és ez így is lesz. Egyébként azóta fogyott, úgyhogy lehet, hogy csak Édesanyám etette õket túl, amikor nem voltunk itthon egy darabig :DDD

Ha valami baj lenne a babával a hasamban(ELHAL)akkor én éreznék valamit vagy rosszul lennék? Lehet, hogy hülyeség de én akkor is félek! Vagy nem kell?

???csak azért mert nem mozog és én félek négy és félhónapos vagyok viszont nagyon nagyon jól érzem magam tüneteim vannak(PISI,ÉHSÉG)ez olyan borzasztó érzés-és csak jövöhéten megyek a dokihoz.szerintetek??????

Legjobb válasz: Eddig érezted õt mozogni, csak most nem? Ha ebben a korban még nem érzed, az nem feltétlenül gond! Fõleg, ha elsõ baba. Megértem a félelmeidet, szerintem ezen mindenki átesik. De ha semmi olyan dolog nem történt (baleset, csúnya elesés, stb.) ami miatt aggódnod kellene a babáért, akkor szerintem ninc is gond. Ha már érezted mozogni a picit, csak most nem, még az se jelent feltétlenül problémát. Nekik is vannak lustább napjaik, az is lehet, hogy elfordult (sokszsor csinálják, ilyenkor még bõven van helyük) és a lábacskái nem érik el úgy a méh falát, hogy érezd a kalimpálást. Csokira általában kicsit aktívabbak lesznek, esetleg egyél egy kicsit. De mindenekelõtt ne izgulj, biztosan nincs semmi baja a picinek. Bár az anyaság ezzel jár: élethossziglani aggódásra szerzõdtünk.:-)

Eddig érezted õt mozogni, csak most nem? Ha ebben a korban még nem érzed, az nem feltétlenül gond! Fõleg, ha elsõ baba. Megértem a félelmeidet, szerintem ezen mindenki átesik. De ha semmi olyan dolog nem történt (baleset, csúnya elesés, stb.) ami miatt aggódnod kellene a babáért, akkor szerintem ninc is gond. Ha már érezted mozogni a picit, csak most nem, még az se jelent feltétlenül problémát. Nekik is vannak lustább napjaik, az is lehet, hogy elfordult (sokszsor csinálják, ilyenkor még bõven van helyük) és a lábacskái nem érik el úgy a méh falát, hogy érezd a kalimpálást. Csokira általában kicsit aktívabbak lesznek, esetleg egyél egy kicsit. De mindenekelõtt ne izgulj, biztosan nincs semmi baja a picinek. Bár az anyaság ezzel jár: élethossziglani aggódásra szerzõdtünk.:-)
Igen...hülyeség! Ennyi idõsen tényleg nem érzi még mindenki a baba mozgását. Fõleg, ha az elsõ baba. Ne állj ilyen negatívan a dolgokhoz. Ha félsz, feszengsz, akkor a pici azt megérzi. Ha a kismami boldog, a babó a pociban is sokkal boldogabb lesz. Jelenleg nekem is ezek a tüneteim. Érezni már éreztem, de nagyon ritkán. Majd késõbb jobban fogom. Csak pozitívan állj hozzá! Boldog babavárást! 19 hetes kismami
Szia! Az elsõ babámat várom és csak a 20. héttõl éreztem a baba mozgását napközben. Ami elég gyengécske mozgás volt még, így valószínûleg mozgott õ éjszaka is, csak arra még nem ébredtem fel. Ezek után az elsõ megmozdulások után 1 egész hétig nem éreztem , aztán a 24 héttõl a mai napig szinte egyfolytában, mintha nem is aludna soha. Szóval nincs miért aggódnod, mert már 9 hetes koruk óta mozognak csak a kicsiny súlyuk miatt ezt sokáig nem érezzük. Függ még a méhlepény helyzetétõl is, hogy kinek mikortól válik érezhetõvé. Ahogy növekszik a picikéd úgy lesz egyre érezhetõbb számodra minden mozdulata. Tehát ne félj! 32 hetes kismama
Szia, 19 hetes kismami vagyok, nekem se nagyon mozog még, talán 2 X éreztem eddig, de abban se vagyok biztos hogy õ volt vagy a hasam. Szerencsére holnap megyünk genetikai uh-ra, és láthatom végre, de én is nagyon aggódtam hogy nincs e valami baj, jó lenne már érezni, de hamarosan majd fogjuk!Engem a férjem szokott megnyugtatni, hogy miért lenne baja?? nem történt semmi, nem véreztem akkor biztos jól van, ilyenkor átgondolva a dolgokat én is megnyugszom egy picit.Boldog Babavárást!
Ahh te szegény! Ugyanazt csinálod mint én anno. Ne parázz ezen, semmi baja 10000%! Ilyenkor már nem is szokott csak úgy elhalni de én is aggódtam. Üdv: 35 hetes kismama

Szopatom meg 1eves fiam es babaval probalkozunk, a menzim nem jott de levert vagyok es ramtor a hanyinger es a hasam is picit faj, lehet csak gyomorrontasom van?

Legjobb válasz: Szoptatás alatt ugyan úgy lehetsz terhes is. (sõt talán nagyobb eséllyel) Nem menstruálsz, mert szoptatsz, de pete azért érik. Viszont a szoptatás hatására a méhed összehúzódik, és vetélést eredményezhet. Tehát ha megbizonyosdtál hogy terhes vagy, akkor le kell szoktatnod a babádat, hogy a másikat ne veszélyeztesd. (amúgy a tej összetétele is megváltozik, ami nem fog izleni a babádnak)

Szoptatás alatt ugyan úgy lehetsz terhes is. (sõt talán nagyobb eséllyel) Nem menstruálsz, mert szoptatsz, de pete azért érik. Viszont a szoptatás hatására a méhed összehúzódik, és vetélést eredményezhet. Tehát ha megbizonyosdtál hogy terhes vagy, akkor le kell szoktatnod a babádat, hogy a másikat ne veszélyeztesd. (amúgy a tej összetétele is megváltozik, ami nem fog izleni a babádnak)

Miért van az, hogy 6 hetes babám a hasamon órákig alszik, de ha leteszem 5-20 perc után felkel és nem is alszik vissza? Mit tegyek, hogy a kiságyában aludjon?

Sajnos eléggé hasfájós volt, (mostmár javul a helyzet) és mikor nagyon sírt és görcsölt csak a hasamon nyugodott meg, illetve ott tudott aludni. Tudom, hogy lesznek akik elítélnek ez miatt, és tudom, hogy valamilyen szinten én rontottam el, de melyik anya hagyná sírni a görcsölő babáját? Próbáltam mindkettőnk számára nyugtató megoldást keresni és csak ez vált be. Még mindig néha napján van hasfájása, de azt veszem észre, hogy már egyre kevésbé és nem olyan görcsösen, ezért úgy gondoltam, hogy még "idejében" megpróbálom a kiságyba szoktatni. Minden tanácsot szívesen meghallgatok, mert így semmit nem tudok a szabadidőmben csinálni.

Legjobb válasz: Én ugyanígy vagyok. És kipróbáltam, ha hagyom üvölteni, elõbb-utóbb (inkább utóbb) elfárad, elalszik, de kb 10c múlva újra kel és kezdõdik elölrõl. Nem mindig rakom le úgy, de nálunk bevált a hason alvás. Ha elaludt a karomban, úgy rakom le és akkor alszik egy darabig.

Én ugyanígy vagyok. És kipróbáltam, ha hagyom üvölteni, elõbb-utóbb (inkább utóbb) elfárad, elalszik, de kb 10c múlva újra kel és kezdõdik elölrõl. Nem mindig rakom le úgy, de nálunk bevált a hason alvás. Ha elaludt a karomban, úgy rakom le és akkor alszik egy darabig.
A kérdező hozzászólása: Pont ma én is kipróbáltam, de akkor meg mikor kezdett ébredezni, meg kellett ringatni a fenekét és ezt kb 20 percente. tehát így is le van kötve vele minden idõm. :( Nem tudom mit tegyek tanácstalan vagyok. Sokszor magam hibáztatom, hogy miért kelett rászoktatnom, de nem volt szívem hagyni, hogy szenvedve ordítson. Az egyikünknek sem volt jó.
Nem szoktattad rá, ne aggódj. Én kb 5 hónapig magamon altattam a babámat. Miután elaludt nem mertem letenni. Most lassan 7 hónapos lesz, de már el tudom altatni úgy is, hogy leteszem az ágyra. És nem kellett leszoktatnom róla.
Egyetértek, az nem "elrontás", ha nem hagyod õt kínlódni, hanem segítesz neki, sõt! Ha most még úgy látod, ezt igényli, akkor ne akard õt mindenáron leszoktatni szerintem. Persze próbálkozz nyugodtan ezzel-azzal (hason altatás is jó tipp), hátha bejön valami, de ha sehogyse látsz még változást, az azt jelzi, hogy most még nem kész az "önálló" alvásra. Ha fárasztónak érzed a hason alvást, próbálhatod a hordozókendõt is - ebben õ is tud aludni is és te is csinákhatod közben a dolgod, szabad a két kezed. Idõvel javulni fog, hidd el.
szoval akkor nem csak az en babam csinalja....:)
Egy ici-picit hosszú, de ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket és esetleg egy kis kutatást az alábbi kulcsszavakra: kontinuum elv, kötõdõ nevelés, babahordozás elõnyei. Sokkal szebben ki van fejtve, mind ahogy azt én le tudnám írni pár mondatban. Boldog, örömteli babázást Nektek! http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-lelektana/
Szerintem nincs ezzel semmi gond, nálunk is így volt, ez nem elrontás. Majd ha elmúlik ez a hasfájós idõszak, szépen-lassan leszokik róla a babád...legalábbis a mienk leszokott. Most már az a baj, hogy nem is alszik el rajtam:( Én sem tudtam semmit csinálni anno, de szerintem ez idõ kérdése csak, elõször esti alvásnál szokott le róla, majd nappal is. Most már ha elfárad leteszem és elalszik, ezt pár hónapja még lehetetlennek gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a bíztatást! Megnyugodtam, hogy nem rontottam el semmit, és hogy többen is vagyunk ebben a cipõben. A cikk is nagyon érdekes és elgondolkodtató volt. :)

Hogy lehet, hogy nekem ilyenkor már hasi uh-n is látszott a babám, a sógornőmnek pedig csak hüvelyin?

Az 5 hetesen és a 7 hetesen is hüvelyin keresztül vizsgálták, engem mindkétszer hasin.

Legjobb válasz: Nem az orvostól függ, hanem a mûszertõl szerintem. Ha nagyon jó a képe a gépnek, akkor hasin is látható, de a korai hetekben mindenképpen a hüvelyi ad jobb rálátást, ezért választják azt.

Nem az orvostól függ, hanem a mûszertõl szerintem. Ha nagyon jó a képe a gépnek, akkor hasin is látható, de a korai hetekben mindenképpen a hüvelyi ad jobb rálátást, ezért választják azt.
Nem tudom, hogy ugyanaz az orvos vizsgált-e benneteket, de szerintem orvosa válogatja.Általában hasin szokták nézni, nála lehet, hogy úgy érezte a doki, hogy nagyon lentre ágyazódott be és onnan "jobban" lát:)
Nekem is hüvelyin látta meg a 3 hetes babát.Azt mondja azért mert jobban kimutatja, és betegségem is van amit a rendes uh nem mutat.
Függ a méh alakjátol, nekem hátrahajló a méhem ezért a dokim 6 hetesen hüvelyin nézett így alaposabban szemügyre tudta venni a kis apró manómat, de utánna már rendesen látszott hasin is, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)
Nálunk 12 hetes korig MINDENKIT hüvelyi vizsgálattal vizsgálnak.
Nekem a 10 hetesen is huvelyi volt mert nem lehetett latni hasival, majd a 12 hetesen lehetett mar latni csak hasival!
Amikor én legelõször elmentem, akkor azért hasit csináltak, mert a saját orvosom nem volt ott és az asszisztense csak hasi uh csinál, de utána 6, 8, 12 hetesen is hüvelyit. Mondjuk magánrendelésen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, hogy ennyien válaszoltatok!! :) én már megszültem lassan 8 hónapja :) nekem más dokim volt, másik országban is szültem, mint a sógornõm fog. így megnyugodtam, mégegyszer köszönöm!! mindenkinek boldog baba várást!!

Úgy ébredek reggel, hogy hanyatt fekszem és ki vagyok nyújtózva. Ilyenkor feszül a hasam is. Lehet baja a babámnak?

23 hetes

Legjobb válasz: Szia! Én is ugyanigy vagyok és azt mondta a védönö hogy nem lesz a babának semmi baja! Azt mondta feküdjek ugy ahogy nekem kényelmes! Boldog babavárást! 20 hetes kismama

Szia! Én is ugyanigy vagyok és azt mondta a védönö hogy nem lesz a babának semmi baja! Azt mondta feküdjek ugy ahogy nekem kényelmes! Boldog babavárást! 20 hetes kismama
Ha kényelmetlen lenne a babának, az úgyis jelezne.Használd ki hogy kényelmesen tudsz aludni, mert lassan a pocak miatt már úgyse fogsz hason lenni
A babádnak biztosan nem lesz baja, viszont tuti kényelmetlen így ébredni. Én még nem ébredtem így, inkább oldalfekvésben iszonyat hátfájással, de ha kinyújtózom, Nekem is feszül a hasam, és határozottan nem jó érzés, legalábbis Nekem.
Szia igen a babó csinálja, késõbbiekben még mást is fog.Nekem a bordámos zongorázik.Boldog babavárást.36 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Szia, igen az a babód lehet
Szia, igen az a babód lehet, én is szoktam érezni néha mikor ülök és kezd mocorogni.Boldog babavárást:) 34 hetes kismama

Meddig "kell" forgatni a babát, hogy oldalt is aludjon, háton, hason?

kezdek elkényelmesedni..

Legjobb válasz: Sose forgattam, nem is hallottam még ilyenrõl, hogy kellene.

Sose forgattam, nem is hallottam még ilyenrõl, hogy kellene.
amíg kicsi, esetleg arra figyelj, hogy ne mindig egy irányba legyen a kis feje, hogy ne laposodjon el, de ez mindegy, hogy most oldalán, hasán, hátán alszik-e, a lényeg, hogy ne mindig csak ugyanazon a fejecske oldalon aludjon... hogy pl. ne legyen merev a kis nyakacskája, és ne biccentse folyton egy irányba a kis kobakját(nálunk ilyen volt, de tornával helyre jött pikk-pakk) amikor már forog, akkor úgyis mindegy. amúgy meg, BÍZZ AZ ÖSZTÖNEIDBEN :) valószínû nem kényelmesedtél el, hanem érzed, hogy nem kell forgatni, nem kell macerálni a babát. bízz abban, amit érzel. ha nem érzed fontosnak, hogy forgasd, akkor ez azért van, mert nem kell forgatni :) kényeztesd a picit. szeret hason aludni? aludjon úgy :)
Soha nem forgattam, ha alvásról volt szó. Aludjon úgy, ahogyan neki kényelmes. Fõleg, jogy utált hason lenni. Viszont napközben sojat tettem hasra, hogy szokja. Azóta jól el van hason, de aludni csak háton tud.
Én se hallottam ilyet, mondjuk forgott magától pár hetes korától (oldal-hát persze), de tuti nem forgattam volna álmában, örültem, hogy aludt.
nem kell forgatni a babát :D ilyen hlyeséget, már bocs, de ha hason szeret aludni, miért kéne hanyattfekve altatni??? az a lényeg, hogy minden irányból feküdjön, tehát ne 24 órát legyen háton, mert úgy elnyomódik a feje. de szó nincs arról, hogy ezt alvás közben kell megoldani, ébren is remekül tud másik oldalon feküdni ;)
Én sosem forgattam. Csak hason volt hajlandó aludni, hiába tettem le hanyatt, úgy csak kínlódott. A fejét sem forgattam, hogy most jobb, most bal oldalán legyen, mert pár naposan már áttudta fordítani a fejét.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nem álmában kell forgatni :) a kórházban csinálták így minden újszülöttel (másik osztályon voltunk, bent kellett még maradnunk) tehát minden etetés (3 óránként)után máshogy tették le õket. vagy mindegyik baba jobb oldalon aludt, vagy mindegyik balon, háton, hason. a babáknálnincs ilyen hogy kényelmes, vagy nem, mert jobb esetben nincs semgerinferdülésük, sem csípõbajuk, sõt még az sincs kialakulva, hogy jobb, vagy balkezesek, mindenhogy simán aludt minden újszülött(10 napig voltunk) de mióta már nagobb, egyre többet mozog, háton nekem nehéz altatni, mert kalimpál. megj, : anno gyógytesire jártam(gerincferdülés), ott mondta a tanár, ha jobb oldalon alszom mert úgy kényelmes, aludjak balon. a szervezet mindig próbálja levenni a terhet, ahol gyengébb az izomzat és másik testrészt terhel, ami nem mindig helyes, stb stb nem megyek bele.
A kérdező hozzászólása: amúgy nem kötelezõ, csak tanácsos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!