Találatok a következő kifejezésre: A babáknak a hasunkban (1155 db)

Miért mocorog jobban a babám a hasamban, amikor hason fekszek, talán nem jó neki úgy? 23 hetes vagyok.

Az a baj hogy így alszok el,mióta az eszemet tudom,és ha hanyatt vagy oldalt fekszek ís le,automatikusan hasra fordulok..és a babucim akkor olyan rugdalózásba kezd,hogy ihajj..;-)

Legjobb válasz: Bizony, már beszorítod a hasra fekvéssel. Próbáld meg az egyik lábad térdbõl felhúzni és párnát tenni a felhúzott térded alá. Így nagyobb helye lesz a picinek.

Bizony, már beszorítod a hasra fekvéssel. Próbáld meg az egyik lábad térdbõl felhúzni és párnát tenni a felhúzott térded alá. Így nagyobb helye lesz a picinek.
Nyomod a babát. Tegyél párnát a lábad közé, ahogy az elsõ is írta. Én is szerettem hason aludni, de már nekem is korán reklamált a kisfiam, hogy nem jó neki. Azóta nem is fekszem hason, pedig már 29 hónapos a gyerkõc.
Hát, nem tudom, Te hogy viselnéd, ha rád feküdne egy nálad sokkal súlyosabb személy! Próbálj odafigyelni, belevésni a bukódba, hogy hason nem szabad!! Nekem a háton fekvéssel voltak problémáim, mivel nagyobb pocakkal már nem ajánlott háton feküdni sem.- Ez tudat alatt odáig ment nálam, hogy ha a hátamra fordulok, azonnal fel is ébredek. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! Üdv:2gyerkõcös, 31h.km.
Én 24. hetes vagyok, és lazán alszok hason, semmi ficánkolás. Akkor szokott inkább, amikor oldalosan vagy hanyatt fekszek. Na akkor viszont veszettül, néha kellemetlen is nekem :(

Keptelenseg? Azt erzem, hogy ringatja magat a babam a hasamban! Ma ereztem ezt elöször, es le vagyok döbbenve. Nagyon nem tudom elhinni sem, hogy ez lehetseges, ezert kerdezlek titeket.

38 +4 vagyok.

Legjobb válasz: Én is szoktam ezt tapasztalni, ilyenkor nem is nagyon érzem a mozgást, csak azt látom, hogy ringatózik a hasam jobbra-balra. 27 hetes km

Én is szoktam ezt tapasztalni, ilyenkor nem is nagyon érzem a mozgást, csak azt látom, hogy ringatózik a hasam jobbra-balra. 27 hetes km

Ha sorozatban és sokáig rúgdos a babám a hasamban, az nem probléma?

21 hetes vagyok és 2 napja érzem,de inkább éjjel, hogy sokáig és egyfolytában rúg. Legalábbis remélem,hogy ezt érzem!!! Olyan mintha buborékok durrannának szét a hasamban,persze tompán és a köldököm magasságában. Ezt kell éreznem? Ne nézzetek hülyének, sokmindent olvastam a terhességr?l, de azt,hogy milyen érzés ha rúg a baba, vagy mennyi a normális,azt nem találtam sehol. Azt gondolom,hogy neki sincs két egyforma napja,vagy éjszakája, de légyszi akinek van tapasztalata,írjon!

Legjobb válasz: Szia! Az én babám szinte folyamatosan rugdos. Az nem baj inkább jó, mert igy tudod hogy jól van!!Igen van olyan mintha bugyborékolna, meg mintha bentröl ütnének. Ilyenkor rugdos. Hamarosan Te is megtudod különböztetni minden mástól! Jó baba várást! 27 hetes kismama

Szia! Az én babám szinte folyamatosan rugdos. Az nem baj inkább jó, mert igy tudod hogy jól van!!Igen van olyan mintha bugyborékolna, meg mintha bentröl ütnének. Ilyenkor rugdos. Hamarosan Te is megtudod különböztetni minden mástól! Jó baba várást! 27 hetes kismama
Szia grtulálok a babóhoz. Minnél nagyobb a pocaklako annál aktivabban fog rugdosni mivel hejeszkedig mert nö.Ne félj ez természetes és még nagyobbakat is fog rúgni én rákoppintottam a köldökömre ha már nagyon fájt a hasam és egyböl abbahagyta
Szia! Én is 21 hetes terhes vagyok. Az én babám általában este rugdos, napközben kevesebbet. Vagyis néha többet, máskor alig. Én kifejezetten érzem, hogy valaki bent rugdos, egyelõre még csak kis rúgások, és örülök neki, mert tudom, hogy rendben van, mocorog. Szerintem ne aggódj, az csak jó, ha érzed, hogy mozog a pici. :-)
Szia.Én is 21hetes vagyok, és az én babám is ugyanezt csinálja, és az enyém is inkább este, éjjel.Van hogy ugyanarra a helyre belerúg egymás után többszöris...Én leginkább háton fekve érzem, de amint oldalra fordulok, azonnal abbahagyja...
Szia!! Én most vaok 34 hetes, és már 20 hetes kortól rúgdos odabent a manóm!! Az elején nagyon furi volt, de most igy a vége felé már kezdem megszokni, mondjuk néha fáj ahogy mocorog, de ki lehet bírni!! Én is buborékoláshoz hasonlót éreztem, de majd te is tapasztalni fogod hogy a vége felé ezek már erõteljessebbek lesznek. De ne félj ez természetes!!
Én 20 hetes vagyok. Kb 3-4 hete érzem a pici rugkapálásait! ettõl független nekem is így mozog, reggel mielõtt felkelek van, hogy 1 órán át rugdos. napközben ha leülök hosszas fentlét után akkor egybõl elkezd mocorogni, és késõdélután 6-7 óra körül is szoktam érezni akkor nem túl sokat és nem túl erõsen, de amikor eljkön este 10:30-11:30 ig szinte minden nap. Majdnem órát lehetne hozzá igazítani. Van hogy kevesebbet 20-30 percet, de épp valamelyiuk nap1, 5 órán át mozgott rugdosott. Én nagyon élvezem, és azt veszem észre lassan egyre gyakrabban mozog, vagy csak én érzem egyre jobban :) Az a jó ha mozognak! Sõt az én picurkám, 4-5 napja szinte minden nap csuklik is :) ) Vicces.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! A csuklás az tényleg vicces lehet. :) ) Mindenkinek gratulálok a babához és jó egészséget!!!


Hogyan szoktassam rá a babám a hason fekvésre?

Nem szeret hason feküdni, pedíg kéne a doki szerint, mert így nem er?södik a háta, és a nyaka.Ha hasra teszem úgy bömböl, hogytaknya-nyála egybe folyik. Sajnálom szegény, és nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: szia. én is ugyanebben a cipõben járok. sajna megoldást én sem találtam, persze próbálom simizni, meg lekötni valami csörgõvel, de ez legfeljebb néhány másodpercre segít. az én babóm 8 hetes.

szia. én is ugyanebben a cipõben járok. sajna megoldást én sem találtam, persze próbálom simizni, meg lekötni valami csörgõvel, de ez legfeljebb néhány másodpercre segít. az én babóm 8 hetes.
Az én kislányos nagyon keveset feküdtt hason, mert õ sem szeretett. Én a helyedben nem eröltetném nem kell mindenáron hason feküdnie. Lehet hogy késöbb mikor már tud forgolódni majd magától hasra fog fordulni.
Válasszatok egy jó karosszéket vagy kanapét, üljetek le, dõljetek jól hátra, hogy szint már feküdjetek és a babát tegyétek a hasatokra, hogy lássa az arcotokat. Így lát is, karban is van, nyugodtabb is, mégis ingert kap, hogy emelgesse a fejét, miközben beszéltek hozzá:-) Ezt a módszert több szakirodalomban is olvastam.-) (lányom 4 hetes kora óta hason alszik, imád a mai napig hason lenni , jókat játszik így)
szia, mi lassan 5 hósak leszünk és ugyanebben a cipõben jártunk amikor a doki ránk szólt (ahogy neked is mondta), hogy muszáj hason lennie a babának. Én nem erõltetem, mindennap hason van kicsit, mig el nem kezd sírni. Már egész sokáig kibírja. Kezd rájönni, hogy forogni is lehet (bár még nem fordul meg, csak ha rásegítek) és úgy élvezetesebb a hason lét, mert magától éri el az eredményt. Én kivárok, szerintem tégy így te is. Idõ kérdése és mikor már forogni fog, imádni fogja. Jó babázást :)
Én nem törõdtem senkivel, nem fogom kínozni a kislányom. Most 10 hónapos, szépen mászik, erõs baba.

Miért van az, hogy egyik nap nagyon élénk a babám a hasamban, másik nap alig mozog valamit?

Nálatok is van ilyen? Nem ijeszt??

Legjobb válasz: Szerintem ezt a kérdést még az orvosok sem tudnák megválaszolni. Gondolom nekik sem egyformák a napjaik, ahogyan nekünk sem. És reagálnak arra, ami kívül történik, mivel valamenyit azért ézékelnek a kinti dolgokból is. Nekem egyszer a kislányom akkorát rúgott a hasamba, hogy azt hittem menten kilyukat. Hát, mind a ketten megijedtünk (szerintem õ felriadt álmából), de szerencsére ez csak egyszer fordult elõ:)

Szerintem ezt a kérdést még az orvosok sem tudnák megválaszolni. Gondolom nekik sem egyformák a napjaik, ahogyan nekünk sem. És reagálnak arra, ami kívül történik, mivel valamenyit azért ézékelnek a kinti dolgokból is. Nekem egyszer a kislányom akkorát rúgott a hasamba, hogy azt hittem menten kilyukat. Hát, mind a ketten megijedtünk (szerintem õ felriadt álmából), de szerencsére ez csak egyszer fordult elõ:)
Nekem is így van, észrevettem, h idõjárás is befolysáolja, pl. ha esõs, kevesebbet mozog, vagy ha feszültebb vagyok, akkor is.
Nekem is változó, de minden nap van több olyan idõszak, amikor nagyon aktív. Az idõjárás és sok minden befolyásolja, szerintem normális, hogy ez változó.
Sziasztok!Én 22 hetes vagyok pont én is ezen gondolkodtam ma, hogy miért ilyen lustácska ma a kisfiunk pedig általában nagyon aktív?!Eddig ritkán fordult elõ, hogy alig mozgott, ilyenkor én is aggódok kicsit, de biztos nekik is van ilyen napjuk:) .boldog babavárást mindenkinek!

39. hétben vagyok. Nagyon dúrván húzogatja a lábát, kezét a babám a hasamban. Ettől megrepedhet a magzatburok így hogy front is jön? Néha odakapok mert azt hiszem kiszakad a hasam.

Nem bánnám ha még maradna, de ha jönne annak is nagyon örülnék.

Legjobb válasz: front van, attól is lehet. Nekem is fájdogál a fejem és érzékeny vagyok rá. Õ is ezt érzi, hidd el, csak már olyan kicsi a helye, hogy a régebbi mozgolódások ereje ment át ilyen lökésekbe!

front van, attól is lehet. Nekem is fájdogál a fejem és érzékeny vagyok rá. Õ is ezt érzi, hidd el, csak már olyan kicsi a helye, hogy a régebbi mozgolódások ereje ment át ilyen lökésekbe!
Szia! Hát valszeg egész kevés már neki odabent a hely, és készülõdik kifelé! Kitartás, lehet nemsokára itt az idõd! :)
ja! a 39. héten ne bántson, ha meg akar születni, Én 38 hetesen szültem egy egészséges 3800 g-os babót!!
A kérdező hozzászólása: Nem bánnám ha jönne természetesen, már nagyon várom hogy megölelhessem! Tudom hogy kicsi a helye, de ennyire sokat ennyire durván még nem mozgott mint délután. :S Sokat mozog de nem így. Inkább nyomkodni szokta magát, most meg mintha ideges lenne vagy nem tudom.
Szia!Szerintem is itt az idõ!! Nekem két este mozgolódott így hogy azt hittem mindjárt kiszakad belõlem, és fájt ahogy mozgott.Majd a második este utáni mozgolódást követõen, éjszaka 3-kór indulhattunk a kórházba.Ja és 39 hetes voltam én is. Jó baba várást!!!! :)
Szia! Én is 39hetes vagyok és nekem is így mocorog, de már 2 hete minden este, fõleg akkor ha ülök. Ha ülsz, akkor van a legkevesebb helye a pocakodban, azért tûnik idegesnek.
Én ma töltöttem be a 39. hetet, de most este megállás nélkül fickándozik a Drága, majd kirúgja az oldalamat. A doki szerint még van 1 hetünk hátra, kb. a kiírt idõpont körül fogunk szülni. De ma, biztos a front miatt, rendesen beindult...
A kérdező hozzászólása: Biztos a front volt. De legalább aludni hagyott a kis Mazsola. :)

Fogzáskor mehet a babának a hasa? Mikortól monhatjuk, hog hasmenése van a babának?

Kisfiam 9 hónapos és most jön fog kb 1 hete,és ma délután 5 x kakilt elég híg volt a széklete és a popóját is rendesen kicsípte,ez utalhat fogzásra,vagy pedig vírusra gyanakodjak?

Legjobb válasz: nekünk nem volt hasmenésünk,de a barátnõm kisfiának volt,Õ még lázas is letta foga miatt!Szerintem nézzd meg a kis ínyét látni lehet ha jön a fogacskája!De azért igyon sokat,nehogy baj legyen aztán ha nem szünik vidd el dokihoz!Jobbulást!

nekünk nem volt hasmenésünk, de a barátnõm kisfiának volt, Õ még lázas is letta foga miatt!Szerintem nézzd meg a kis ínyét látni lehet ha jön a fogacskája!De azért igyon sokat, nehogy baj legyen aztán ha nem szünik vidd el dokihoz!Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a meg-nyugtatást. A kis ínyén jól látszik, hogy a foga jön, hiszen már 2 foga félig kint van, tehát biztosan hogy az bántja. A széklete pedig nem vízes csak annyi hogy nagyon híg.

Aki szült már a Dél-Pestiben annak szüléskor rátették a babát a hasára? És után hogy volt? A 2 órás megfigyelés alatt visszahozzák vagy mikor adják oda legközelebb a babát? És nem lehet rögtön születés után cicire tenni?

Legjobb válasz: Beszéld meg a szülésznõddel/dokiddal. Én ott szültem (császárral), és nagyon kedves volt mindenki, pedig nekem a mûtétet az ügyeletes orvos csinálta, szülésznõt fogadtam csak (Molnárné Nagy Nóra). Úgy volt, hogy nála fogok szülni, doki nélkül. Végül sajna muszáj volt a mûtét. Szóval szerintem megbeszélés kérdése, de eleve éjszaka nincs veled a baba. Reggel 7-kor hozzák, elviszik 8-kor. Visszahozzák 10-kor, és attól kezdve este 10-11 között viszik el valamikor éjszakára (hacsak nem egyágyasban vagy kétágyasban vagy, ahol mindketten azt kéritek, hogy ott legyen veletek nonstop a baba).

Beszéld meg a szülésznõddel/dokiddal. Én ott szültem (császárral), és nagyon kedves volt mindenki, pedig nekem a mûtétet az ügyeletes orvos csinálta, szülésznõt fogadtam csak (Molnárné Nagy Nóra). Úgy volt, hogy nála fogok szülni, doki nélkül. Végül sajna muszáj volt a mûtét. Szóval szerintem megbeszélés kérdése, de eleve éjszaka nincs veled a baba. Reggel 7-kor hozzák, elviszik 8-kor. Visszahozzák 10-kor, és attól kezdve este 10-11 között viszik el valamikor éjszakára (hacsak nem egyágyasban vagy kétágyasban vagy, ahol mindketten azt kéritek, hogy ott legyen veletek nonstop a baba).
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy hogy válaszoltál köszönöm szépen! Az igazság az hogy már van egy 11 hós fiam akit ott szültem de sajnos õt inkubátorba kellett tenni így nem tudom hogy ha nem került volna oda akkor hogy lett volna.Bízom benne most is természetes és gyors szülésem lesz de ezúttal nem viszik inkubátorba.Ezért nem megbántásként, de várnám azok válaszát, tapasztalatát is akik természetes úton szültek, hogy ha nincs semmi gond a babával akkor hogyan is mûködik ez a dolog. Mégegyszer köszi hogy írtál!!
szia!!!!!! én már 2x szültem legutóbb tavaly szeptemberben:) )))))mind a 2x rátették a babát a hasamra:) ))))) a 2 órás figyelás alatt engem kitoltak a rokonokhoz a babát meg a csecsemõ osztályra vitték....de miután levittek meg kaptam:) ))))nagyon szeretem ezt a korházat......3. babát is itt fogom szülni majd!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök!!!!!! Köszi hogy írtál!!!!!

éjjel nappal mozog a babám a hasamba ez nem baj?

köszönöm a válaszokat. 25km

Legjobb válasz: örülni kell neki mert tudod hogy él és virul jól van egészséges

örülni kell neki mert tudod hogy él és virul jól van egészséges
Nem baj, de készülj fel rá, hogy ugyanolyan kis "zsizsik" lesz idekinn is :) 18 hónapos duracell nyuszi kislány anyukája :)
Szerintem is jellemzi már Õket, hogy milyenek lesznek kint. Az elsõ babánk nagyon nyugis volt végig, alig alig mozgott.De tényleg.Idekint is pont olyan. :) Már 7 éves nagy lány, a Papa mindig azt mondja, olyan nyugis ez a lány, hogy menet közben meg lehetne mûteni! :D A fiam, már kész sajtkukac volt! Nos idekint se hazuttolja meg magát.Iszonyat eleven, és mozgékony egy gyerek.Most várom a 3.-at, szintén nagy step bajnok, pedig még csak 19 hetes! :) Kisfiú Õ is! :) Szóval nyugi! Nincs baj, csak kis sajtkukac a Te babád is! :)
Nem! 6-7 hónap között táncot járt a pocakomba, még éjjel is.
Ja és mondtam is neki, születése után amikor világjáró népitáncos lett, hogy már a hasamban gyakoroltál. Jót nevettünk rajta.
Nekem is ilyen volt a babám, rettentõ aktív volt a pocakban. Már megszületett, 2 hónapos és most is keveset alszik, nagyon figyel mindent, érdeklõdõ, aktív baba. Nekem a doki azt mondta, mikor még terhes voltam, hogy a baba tudja mi a jó neki, és úgyis annyit alszik, amennyit õ igényel...
Dehogy baj!Sõt örülni kell neki, mert így tudod, hogy minden OK.
tudod hogy él jol van

2 napja alig mozog a babám a hasam kő kemény. Mitől lehet? 37 hetes kismama

Mindig rengeteget mozgott a babám,szinte egész nap.

Legjobb válasz: Szerintem indulj el a kórházba megnézeti.Lehet,hogy nincs baj,de megnyugodnál legalább.

Szerintem indulj el a kórházba megnézeti.Lehet, hogy nincs baj, de megnyugodnál legalább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kérdésed igen.illetve tovább küldtek fluometria vizsgálatra de minden rendben van :-)
én is 37 hetes vagyok és nekem is van hogy órákig meg sem mozdul, szerintem ilyenkor csak alszik. Aztán jön fél óra tömény ficergés, majd megint szünet. Én még egyszer sem mentem be a kórházba emiatt, ha fél napig se mozogna akkor bemennék, de olyan azért nincs.
Az idõtõl ilyen a babád, vagy szûk a helye benned belül.Esetleg még szülni is fogsz
1, 2-es válaszoló vagyok, én bemennék bitos ami bizos.Egyszer feleslegesen, mint egyszer késõn.Nekem 2 gyerekem van mind kettõ sokat mocorgot az elején azért, mert sok volt a hely.A végén meg már minden rezdülést éreztem a kevés hely miatt. Mit jelent az a keveset mozog, óránként, naponta mennyi?
Nem mondtuk, hogy gond van, hanem azt, hogy menj be a kórházba. Majd õk eldöntik, hogy kell-e maradnod, lehet, hogy hazaküldenek. Rátesznek a gépre, megnézik a magzatmozgásokat, keményedéseket. Inkább tegyél egy felesleges kört és te is megnyugszol. Én is csak úgy bementem a kórházba, hogy kicsit fura érzés, keményedik a hasam, mi ez. Aztán este már nem aludtam otthon. Más kérdés, hogy nekem ez 34 hetesen volt és akkor még nem akarták hogy megszülessen a gyerek, aztán 36 hetesen kiraktak a kórházból, picit jobban is voltam, meg úgy voltak vele, hogy ha akar, már megszülethet... Aztán mégis a 40. hétre jött a gyerkõc, magától, egészségesen.... Szóval nem biztos hogy gond lenne, de jobb egy fölösleges vizsgálat mint az idegeskedés, vagy esetleg egy késõ beavatkozás.
Állati!! neked nem mondták, h ha nem mozog a gyerek irány a kórház?????? Itt kérdezgeted? legalább a védõnõnek megereszthettél volna egy telefont ahelyett, hogy ide írsz! Persze, lehet, h nincs gond, de ha VAN??? Komolyan nem értem néha az ilyen kérdéseket!!!
A kérdező hozzászólása: Nem azt írtam hogy nem mozog, azt írtam hogy alig. Ezalatt azt értem hogy magához képest kevesebbet mocorog. Azt mondjátok menjek be mert lehet gond van??? :O nem lehet hogy csak azért nem mocorog annyit mert kevés neki a hely??? vagy mert jött a hidegfront??
mit jelent az hogy alig mozog? én is 37 hetes vagyok, ilyenkor már jóval kevesebbet mozognak, az enyém két evés közt szinte meg se mozdul. Ha eszem akkor fészkelõdik kicsit, aztán ennyi. Ettõl függetlenül nem rohanok a kórházba, mert szerintem ilyenkor már normális, hogy nem ficánkol egész nap.
Majd írd meg mit mondtak.
Pocaksimogatást azonnal befejezni! Aztán szépen menj be a kórházba. Én 34 hetesen kerültem be 2 hétre infúzióra, nekünk kikötötték, hogy nincs hassimogatás, az orvos állandóan ránk szólt. Nem valószínû, hogy gond van, de azért jobb orvos közelében lenni. 37 hetes vagy, ez nagyon a vége felé van, lehet hogy jön a gyerkõc.
Szia! 1-es válaszoló vagyok, mi volt NSt-n rendben volt minden?
Én is 37 hetes vagyok. Az én babám ma jóval kevesebbet mozog, mint eddig. De érzem, hogy finoman mozgolódik odabenn illetve néha azért megajándékoz 1-1 nagyobb, fájdalmas rúgással. Fájásaim rendszertelenek, bár nekem méhnyak rövidülve, méhszáj nyitva... de én még nem megyek a kórházba. Viszont ettõl a fronttól tartok, össze is van pakolva minden, indulásra készen, ha mégis rendszerezõdnének a fájások...
A kérdező hozzászólása: Mindig nagyon sokat mozgott ahhoz képest mozog most kevesebbet. de ez lehet akár a helyhiány miatt is. Nem?? Miért kell az embert egybõl megijeszteni hogy gond van? Ti tényleg bemennétek a kórházba ezért? elsõ baba nem tudom mit csináljak nem tudom mi a jó...
Szia! Igen, ilyenkor be kell menni, és megnézetni magad. Ha 100x mész be, akkor 100x. Nekem mindig azt mondta a dokim, ha úgy érzem, hogy sokkal kevesebbet mozog, vagy máshogy érzem mozogni, akkor menjek. Öltözz fel szépen és indulj, mi nem tudunk megnyugtatni. Bemész a kórházba, néznek szívhangot, uh-ot.
A kérdező hozzászólása: Tegnap volt hogy több órán keresztül meg sem mozdult.hiába próbáltam keltegetni. Ma szerencsére jobb ma már sokat ficankol :-) Biztos csak az idovaltozas. De holnap megyek NST-re mondom majd a dokinak.
Akkor jó! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!