Találatok a következő kifejezésre: A babák szokták (195 db)

A babák szoktak kancsalítani? Vagy ez csak nálunk van?

4hónaposak vagyunk ès nem tudom ez mennyire normális

Legjobb válasz: Ebben a korban még elõfordul, normális. Amúgy nagyon ügyes vagy, hogy 4 hónaposan már értesz a számítógéphez!

Ebben a korban még elõfordul, normális. Amúgy nagyon ügyes vagy, hogy 4 hónaposan már értesz a számítógéphez!
Mindegyik kancsalít, mert nem tudnak még rendesen fókuszálni. Ne aggódj, el fog múlni! :) ))
6 hónapos korig normális ha néha bebandzsít :-)
Mindkét gyerekem bekancsított idõnként kiskorában. Kinövik, ne aggódj.
Az én kislányom 5 hónapos, én is észrevettem sajna az egyik szemén, hogy néha befelé kancsalít. A biztonság kedvéért elviszem gyerekszemészhez, de én bízom benne, hogy el fog múlni...

Akiknek elapadt a tejük és tápszerrel etetik a babát, szokták cicivel is nyugtatni? Pl:elaltatni?

Legjobb válasz: Nyugtatni szerettem volna cicivel, de nem sikerült.Egyáltalán nem fogadta el a cicit amikor már tápszereztem.

Nyugtatni szerettem volna cicivel, de nem sikerült.Egyáltalán nem fogadta el a cicit amikor már tápszereztem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kevés a tejem, félek, hogy majd hogyan altatom el este.Mindig cicivel szokott.
kb. 4-5 hóig szopott, de már akkor is kiegészítve tápszerrel. A mai napig cicizik, 8 hós. Nem kell elválasztani csak azért, mert nincs tej. Ha igényli a cicizést, hagyd neki. Erre még szüksége van a kisbabának. Ne aggódj ezen!:) Az alvás kérdés pedig, nálunk 6 hónapos korában úgy csinálja, hogy ágyban 1-2-õt cicizik, addig melegszik a tápszer, apa behozza, megeszi, és azzal a lendülettel hátat fordít nekem, és már alszik is.:)
A kérdező hozzászólása: Tehát szerintetek akkor is meg fog maradni a cicizés, ha netán elapadna a tejem?Jó lenne, ezen parázok egy ideje.
Szerintem nem fog megmaradni, mi ezt úgy hidaltuk át, h úgyis az ölemben evett, szorosan átöleltem, aztán még bújt mikor büfizett, és utána tettem le, így meg volt a testi kapcsolat is, de egyedül is el tudott aludni. Egy darabig cumizott, de nem tetszett neki, azóta az ujját szopja elalváskor. 20 hónapos nagyfiú anyuja
Én azt nem értem, ha cicire teszitek, miért apad el a tej? Állítólag akkor meg kéne maradnia. Vagy nem szopik, csak cicizik? Az én lányom ezt csinálta, amikor teherbe estem megint. Gondolom nem ízlett neki a terheshormon. Amikor észrevettem, elvettem tõle a cicit, nem is igényelte. Maradt a cumisüveg, de szerintem az sokkal rosszabb.
Én is hiába szoptatok, mégis kezd kevesebb lenni, de nálunk nem igényli a cicizést, ha már nin tejcsi, elfordul, vagy bosszankodik.
én adtam neki a cicit attól függetlenül: megnyugtatásul, elalváshoz, stb...de amikor már teljes mértékben tápit evett akkor annyira jól lakott vele, h nem igényelte a cicit és anélkül is elaludt így egy idö után már egyállatlán nem kellett neki a cici:-((((lelkileg volt rossz feldolgozni, de túl vagyok rajta!

Miert van hogy szoktam ugy erezni mintha a babam reszketne (bizsereg)? Lehet valami baja a babamnak?

van ojan aki erzett mar ijet?? 34 hetes kis mama vagyok kerlek segitsetek.

Legjobb válasz: Szia!Én szoktam ilyent érezni,néha még meg is ilyedek.Remélem normális dologok mert engem is nagyon megtud ám ilyeszteni!!31 hetes pocakos

Szia!Én szoktam ilyent érezni, néha még meg is ilyedek.Remélem normális dologok mert engem is nagyon megtud ám ilyeszteni!!31 hetes pocakos
Szia! Én is 34 hetes vagyok, és az én törpikém is csinál ilyeneket. A védõnõ azt mondta ez normális mert még sok helye van.(de egy picit azért én is aggódom) :)
Szia. Ha ez megnyugtató én is a 34.hétben vagyok, és én is szoktam érezni hasonlót. Nekem is megfordult a fejemben, hogy normális-e.:) De ezek szerint igen...ha jópáran érezzük. Minden jót, és semmi baj a picikkel!!
Szia! Én 29 hetes vagyok, és kb 2 hete én is érzek ilyet. Napjában többször is.
Szia!Én is éreztem nekem azt mondták csuklik a baba, ne izguljak!szerintem nyugodj meg te is.Én 27 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen nektek a segitseget. es remejjuk hogy nincs semmi baj az aprosagokkal.szep baba varast.es egeszseges babat.!


Lehet baja a babának? 28 hetes kismama vagyok, és a mai napig hányok. Nem mindent hányok ki, pl. reggelit nem szoktam, ált. Ebédet csak, esetleg vacsit is. Közbe szoktam mindig bekapni vmit.71kg-mal kezdtem a terhességet, most 82 kg vagyok.

Jelent ez veszélyt a babára? Esetleg születés után nem lesznek evési problémái?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodj meg, semmi baja nem lesz. Õ elvesz tõled mindent amire szüksége van. Szülés elõttig hánytam.. nem mindent, de elég sokszor.. a frontok is hatással voltak meg minden. 72 kg-mal kezdtem, majd fogytam 8 kg-ot és 73 voltam amikor szültem (a kisfiam majdnem 4 kg volt. Ma már 2 éves és stramm, jó evõ kölök. Nekem annyit mondott a doki most is (2. babát várom) hogy a folyadékra oda kell figyelni és egyem azt ami viszonylag jól esik vagy bent marad + vitamin.

Szia! Nyugodj meg, semmi baja nem lesz. Õ elvesz tõled mindent amire szüksége van. Szülés elõttig hánytam.. nem mindent, de elég sokszor.. a frontok is hatással voltak meg minden. 72 kg-mal kezdtem, majd fogytam 8 kg-ot és 73 voltam amikor szültem (a kisfiam majdnem 4 kg volt. Ma már 2 éves és stramm, jó evõ kölök. Nekem annyit mondott a doki most is (2. babát várom) hogy a folyadékra oda kell figyelni és egyem azt ami viszonylag jól esik vagy bent marad + vitamin.
Szia!Én is hányok még mindig(nem rendszeresen de azért elöfordul)pedig 36hetes multam.Én 52 kilóval kezdtem és a 6.héttöl a 16.ig hánytam de napi rendszerességgel(néha egynap többször is.)46kilóra fogytam le, de most már behoztuk.:) 62kiló vagyok és az orvos szerint a baba is teljesen normális ütemben fejlödik.:) nekem annyit mondtak hogy szedjek vitamint rendszeresen mert ugye ha kijön az ennivaló akkor nem szívódnak fel rendesen a tápanyagok sem.De ettöl még nem lesz baja a picidnek:) Jó babavárást nektek!
Én a 6-21. hétig masszívan hánytam (infúzióra szorulóan), és a hányingerem utána sem múlt el egy pillanatra sem, sõt, szülés után is hánytam még 3x. 46 kilóval kezdtem a terhességet, és a szülés napján 52 voltam, az elsõ két trimeszterben csak fogytam, voltam 40 kilós is ... A kisfiam pedig 3160 grammal született, tehát teljesen jó súlyban volt, és persze tökéletes és gyönyörû :-) És nagy cicifanatikus a mai napig is, pedig már 22 hónapos:-)

Fagyasztott spenotpürét vettem. Hogyan tudok belöle leszedni kis darabokat a babának, és hogyan főzzem meg? Szokták szeretni a babák?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok.Én elõször a húst fõzöm meg,utána rakom bele a krumplit vagy valamikor nem rakok mert akkor tápszerrel sûrítek egy kis fokhagyma és a végén a spenót.Egy pici sót szoktam bele rakni meg egy kis olajat a végén.

Elsõ vagyok.Én elõször a húst fõzöm meg, utána rakom bele a krumplit vagy valamikor nem rakok mert akkor tápszerrel sûrítek egy kis fokhagyma és a végén a spenót.Egy pici sót szoktam bele rakni meg egy kis olajat a végén.
Én úgy szoktam, amikor hazaérek már egy kicsit megengedett, úgy értem nem olyan fagyos és akkor rögtön összevagdosom akkorákra amekkorákat egyszerre megfõzõk és úgy teszem el zacskóba. Így mikor készítem csak kiveszek egy darabot és kész. Ha nagyon fagyos nem lehet lefaragni belõle. Én is úgy szoktam, hogy fokhagyma, só, krumpli és spenót. Amikor bevezeted majd a tojássárgáját még azt is tehetsz hozzá úgy is finom a babának.
Szia.Igen szeretik általában, azt nem tudom, hogy tudsz belõle leszedni darabokat.De a tescoban van olyan ami kis golyóban van összepréselve és így könnyû elõvenni amennyit akarsz.Esetleg bárddal vágj le belõle egy darabot.

Hány hónaposan szokták a babák átfordítani az éjszakát nappalra?

Legjobb válasz: Nincs ilyen, hogy szokták. Enyémek soha nem cserélték fel.

Nincs ilyen, hogy szokták. Enyémek soha nem cserélték fel.
Unokaöcsémnek fél évig tartott, hogy éjjel nézelõdött, nappal meg aludt mint a bunda, és semmivel sem lehetett felébreszteni vagy ébren tartani... Keresztlányom 3 hónapos koráig csinálta ezt.
Utolsó vagyok: az én lányom sem csinálta ezt szerencsére, de sajnos van olyan, hogy egyes babák felcserélik.
A kérdező hozzászólása: bocsi nem jól fejeztem ki magam kisfiam 2 hónapos és nappal sokat alszik két etetés közt max egy órát van fenn eddig éjjel is aludt de félek felcseréli az éjszakát nappalra .
Ja, olyat mondjuk nem láttam, hogy éjjel alszik, majd egyszer csak átfordítja az éjszakát nappalra, hiszen ilyenkor már te is segítheted abban, hogy ez ne történjen meg. Meg kell tanítanod neki, hogy éjjel alvás van (persze ettõl még kelhet éjjel, csak ilyenkor nem kell hozzá sokat beszélni, nem kell lámpát kapcsolni, szóval valahogy tudatosítani kell benne, hogy az éjszaka az az éjszaka). Keresztlányom és unokaöcsém születésüktõl voltak ilyenek, tehát "így születtek", és idõvel tanulták meg, hogy fordítva a helyes.
ez tõled függ ennyi idõsen már. egy jó napirend, jó idõben séta, fürdés és megoldódik. azonkívül éjjel nincs fény, se peluscsere, se zajongás...
A kérdező hozzászólása: Napirendünk már kialakult szinte óramü pontossággal csinálunk mindent :) ) köszi mindenkinek a válaszokat

Milyen babákat kell vinni dévény tornára? A babám a kezeit és a lábait mindig behajlítva tartja. Kivéve ha alszik. Én szoktam tornásztatni, nagyon élvezi.3 és fél hónapos, már megfogja a csörgőt, vagy épp amit a hasára teszek.

Legjobb válasz: szia, ált. hipotón babákat, vagyis akiknek lazább az izomtónusuk, de olyanokat is, akiknek viszont túl kötött. a babád nem utál esetleg hason lenni? mert az is egy elég fontos jele a hipotóniának. ha akartok menni, minél hamarabb, mert 5 hós korig tanácsos elkezdeni.

szia, ált. hipotón babákat, vagyis akiknek lazább az izomtónusuk, de olyanokat is, akiknek viszont túl kötött. a babád nem utál esetleg hason lenni? mert az is egy elég fontos jele a hipotóniának. ha akartok menni, minél hamarabb, mert 5 hós korig tanácsos elkezdeni.
Azzal, ha megnézeted, még nem vesztesz semmit. Jobb félni, mint....
A kérdező hozzászólása: mit jelent az hogy hipotón? Sajnos nem szeret hason lenni, de nem is gondoltam h ez baj lehet.
Hypotonia: izomtónus gyengeség, laza izomzat. Ha mindig behajlítva tartja, akkor szerintem nem hypoton, inkább kötött az izomzata (spasztikus), de látatlanban nem lehet konkrétat mondani. Ha a gyerekorvos meg is nyugtat, én a helyedben mégiscsak megmutatnám Dévényes-gyógytornásznak.

Hány hónapos korban szoktak elkezdeni mászni a babák, illetve meddig nem kell aggódni, ha még nem mászik?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/mozgasfejlodes-mind.. Az enyém 1 évesen kezdett el mászni, addig csak kúszott. Most 15 hónapos, de még mindig mászva közlekedik.. ( áll, lépked, de önállóan, hogy ne kapaszkodjon valamibe még nem akar megmozdulni ). Mennyi idõs babád van?

http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/mozgasfejlodes-mind.. Az enyém 1 évesen kezdett el mászni, addig csak kúszott. Most 15 hónapos, de még mindig mászva közlekedik.. ( áll, lépked, de önállóan, hogy ne kapaszkodjon valamibe még nem akar megmozdulni ). Mennyi idõs babád van?
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos múlt egy hete, nem kúszik és nem is mászik, de gurulva nagyon ügyesen közlekedik.Remélem a mászást is megtanulja nemsokára.
Az én kislányom napra pontosan 9 hónaposan kezdett el mászni. Addig õ is csak kúszott, forgott... Azóta is imád mászni. Ne aggódj, még nincs elkésve!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az én fiam 8 honapos mult, de még csak forog, éas hason csuszkál ide oda, kapálozik igy halad, de még nem méászik, eddig 2x hernyozott csak hátrafelé..

6 hós babám ma szopi közben, ami egyben elalvás előtt volt, hosszú másodpercekig remegett (keze, lába). Nagyon megijedtem, még nem csinált ilyet. Szóljak a dokinak, vagy szoktak ilyet a babák?

Biztos, hogy nem fázik, meleg van a házban.

Legjobb válasz: Míg kisebb, addig ez elõfordul az idegi szinapszis fejlettlensége miatt, ami ugy 4 hós korára eltûnik, szóval ez más. Okozhatja erõs kalcium vagy magnesium hiány, vagy más nyomelem hiánya. Nem epilepsia, mert azért az szem fennakAdással, eszmèletvesztéssel, stb párosul. Miket eszik?

Míg kisebb, addig ez elõfordul az idegi szinapszis fejlettlensége miatt, ami ugy 4 hós korára eltûnik, szóval ez más. Okozhatja erõs kalcium vagy magnesium hiány, vagy más nyomelem hiánya. Nem epilepsia, mert azért az szem fennakAdással, eszmèletvesztéssel, stb párosul. Miket eszik?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. 1 hónapja elkezdtük a hozzátáplálást: alma, burgonya, sütõtök, õszibarack, már kapott csirkemájat, szilvát, eszeget tejpépet, szóval azt hiszem mindent, amit ennyi idõsen szabad. És még szopik mellette.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pontosan ma 6, 5 hós kisfiú
A kérdező hozzászólása: Még arra gondoltam, hogy jön a foga és nem nagyon tud aludni. Lehet a fáradtságtól?

Reggel szoktam inni egy kávét meg délben egyet. Néha egy teát délelőtt.13 hetes terhes vagyok. Milyen hatással lehet a babára ennyi koffein?

Legjobb válasz: szia! én végig kávéztam terhesség alatt (rendes fõzött kávét) és nem lett semmi baj. Most sem hagytam abba pedig szoptatok. Egyszerûen muszáj fennmaradnom valahogy:-) de igy is jókat alszik a babám.

szia! én végig kávéztam terhesség alatt (rendes fõzött kávét) és nem lett semmi baj. Most sem hagytam abba pedig szoptatok. Egyszerûen muszáj fennmaradnom valahogy:-) de igy is jókat alszik a babám.
na elfelejtettem hogy 3 kávét ittam akkor is most is.
Napi 1-2 kávé nem árt, ha eddig is megittad. Én is reggel erõs (completta, hab), délután gyengébb. 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Reggel kotyogós felesben tejjel, délben németes 1/3 tejjel. A vérnyomásom nem éri el még így sem a 120/80-at.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!