Találatok a következő kifejezésre: A babák sírnak ok (15 db)

Nagyon ideges és stresszes vagyok mostanában, minden nap, (megvan az oka) sokat sírok is. Árt ez a babának? Terhesség előtt dohányoztam, és ilyen helyzetben jól esett 1-1 szál cigi.

De mióta tudom hogy terhes vagyok egyet sem szívtam. Most kísért hogy jó lenne mert nagyon kész vagyok, de nem akarok a babának ártani. Olyan rossz, mert f? a gyerek, de az idegeim teljesen kivannak.

Legjobb válasz: Én végig stresszeltem a várandóságomat. Fõként, mert veszélyeztetett terhes voltam és féltem, hogy elveszítem a babámat. Most 3,5 hónapos sírós, hisztérikus, nem alszik szinte sosem - rendszeresen járunk neurológiára, mert egyenlõre nem találják a sírás okát. Valószínû, hogy azért ennyire sírós, mert stresszes volt a várandóság:((((

Én végig stresszeltem a várandóságomat. Fõként, mert veszélyeztetett terhes voltam és féltem, hogy elveszítem a babámat. Most 3, 5 hónapos sírós, hisztérikus, nem alszik szinte sosem - rendszeresen járunk neurológiára, mert egyenlõre nem találják a sírás okát. Valószínû, hogy azért ennyire sírós, mert stresszes volt a várandóság:((((
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hogy 14 hetes 6 napos vagyok.
Szia!Hát én nem voltam stresszes, de a 4.gyerekem olyan sirós volt, hogy elrohantam volna a világ végére!Csak akkor volt csendben, amikor szopott!Irj priviben, mert ha irok itt neked a cigirõl, úgy lepontoznak, mint a huzat!Ha tudok, segitek neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó, írtam Neked egy privit :)
Én sokat stresszeltem, egyrészt mert hiperérzékeny vagyok, másrészt nem kaptam annyi figyelmet/törõdést gyermekem apjától, mint ami egy harmónikus kapcsolatban járna. A kisfiam egy nyugodt baba volt, 1x ha sírt éjszaka csecsemõkorában. Most 8 éves és még csak nem is sírós. Kis nyuszi, idõvel én lettem szorongásos beteg. De túl vagyok rajta, persze nagyrészt azért mert elváltam.

Nagyon nyûgös a babám 3 napja. Mi lehet az oka? Csak sír és sír. Idõjárás? Vagy jöhet a foga?

Nem látom jelét semmi problémának, ami okozná. 3,5 hónapos.

Legjobb válasz: Ebben a korban már jön a foga :)

Ebben a korban már jön a foga :)

Mi lehet az oka, hogy a babám folyamatosan sír valamelyik családtag jelenlétében?

3 hónapos babámat születése óta látogatja a család,amit eddig elég jól viselt,néhány hete viszont ha valamelyik családtag felveszi elkezd vigasztalhatatlanul sírni, és alig lehet megnyugtatni,attól függetlenül,hogy itthon vagyunk-e vagy mi megyünk látogatóba amikor ismét kettesben(vagy hármasban vagyunk apával)akkor nyugszik csak meg,de akkor is kell egy kis idő.Egyébként mióta elmúlt a hasfájása,vidám,kiegyensúlyozott baba,akkor sír ha éhes,vagy fáradt.

Legjobb válasz: Nekem az anyosomtol sirt egeszen 5honapos koraig .amugy a vilag legnyugodtabb babaja volt az enyem szerintem ,kiveve ha anyos ittvolt :D szerintem azert mert akkoriba nagyon nagyon rosszba voltam anyosommal es erezte a feszultseget . v hangossabban beszel mint ,mi es megilyedt tole...

Nekem az anyosomtol sirt egeszen 5honapos koraig .amugy a vilag legnyugodtabb babaja volt az enyem szerintem , kiveve ha anyos ittvolt :D szerintem azert mert akkoriba nagyon nagyon rosszba voltam anyosommal es erezte a feszultseget . v hangossabban beszel mint , mi es megilyedt tole...


Nem hasfájós? A gyerek orvosnak mondtad ezt?
Szia.Nemtudom hogy mekkorra a babád.Velünk is ilyen gondok voltak 2 hónapos korig.Minden este pont 8 órakor elkezdett sírni, úgy mint a te babád, levegõt is elfelejtett venni, és kiderült hogy a hasa végett volt.Esqumisan cseppeket kapott utánna jobban lett.
Szia!Ha anyatejes, próbálj melléfeküdni és cicivel megnyugtatni. Ha ez sem használ, szerintem is fáj valamije, a hasa, tornáztathatod, de ha annyira szenved, akkor az sem fog használni.Beszéld meg a gyerekorvossal.Kivánom, hogy hamar elmúljon ez a probléma! Kitartás! Nyuki
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Voltam vele dokinál, csináltak nála ultrahangos vizsgálatot a pocijáról. Minden rendben van, a doki is mondta, hogy a hasával semmi gond. Annyit mondott, hogy ez csak a rosszaság jele lehet, de ennyire? Nagyon nehezen tud elaludni ez tény és való, de akkor meg mit tegyek?
szia! szerintem is hasfájós lehet a picúr. Egy hónapos kortól megpróbálhatod neki a Gripe Watert, nekem mind a két gyerkõcnél ez vált be.
Vagy hasfájós, vagy jön a foga.Hogyha minden nap ugyanakkor sír akkor fog ügy lehet..sztemNekünk 3 hósan kezdtek el mcoorgni a fogacskák, még simán hasfájós is volt...fasza éjsakánik voltak.
Sziasztok! Már minden jó tanácsot leírtatok, én csak KITARTÁST szeretnék kíváni!!!
Szia! Ha nem a pocija, akkor valószínû nem bír elaludni. Mi is igy voltunk 9 hetes koráig, annyira ordított, hogy ne tovább, de végül megtaláltuk a megfelelõt, õ a kiságyban aludt el a cumikájával. de elõtte kipróbáltuk mi is: Grape Water, Espumisan, Aloe vera Activator, , Infacol. Espumisan cseppet próbálj meg neki adni, ha a puki, vagy büfi bántja, akkor segít neki, ha elalvás, akkor tényleg nektek kell rájönni, mi a jó neki, hogy képes hamar megnyugodni. Kitartás!

Meddig sírnak fel éjjelente a kisbabák, illetve mi lehet az oka, hogy a babám akár 5-6x is felsír éjjelente? Miért van ez, rossz élményei vannak?

9 hónapos a kislányom, régebben is felsírt, de max 1x éjszakánként. Egy hónapja ez akár 5-6 is lehet, fel ritkán kel, de keservesen sír pár másodpercig, aztán nagy csönd. Félek, hogy rossz álmai lehetnek, pedig boldog baba napközben. Mikor múlik el, úgy sajnálom Õt.

Legjobb válasz: Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?

Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?
TV-t ne engedd neki nézni, és hallgatni sem!!!!!Olyan számunkra ártalmatlan képi és hanghatások érhetik amit álmában próbál feldolgozni.Ha nem a foga, és nem a pocakja, akkor esetleg a napközbeni külsõ ingerek miatt lehet.

Mi lehet az oka hogy a babám apukám kezébe mindíg sír? Lehet a bajusza zavarja?

Legjobb válasz: Vagy az illata, ezt így nehéz megmondani.

Vagy az illata, ezt így nehéz megmondani.
Az én lányom kb. 2, 5 hónapos koráig az erõs illatokat nem szerette, tehát, ha valaki beparfümözte magát, akkor szó szerint ordított, ha csak a közelében volt.
Az en lanyom a noi parfumoket nem szereti.
Ha még pici (pár hetes), lehet a bajusz, a fiam 6 hetes koráig ordított, ha a bajuszos apukám felvette. De igaza lehet az elõttem szólóknak is, én pl 9 hónapos korában kezdtem csak újra parfümöt használni, amikor már jól ismert, és csak 2x szopott naponta.
Én úgy vettem észre kicsimnél, hogy annál ordított aki nem tartotta kellõ biztonsággal.Ezt ne úhy értsd, h majd elejtette, csak aki nagyon félve vette fel, annál sírt is.Már kinõtte, 9 hós, bárkinél nagyon jól megvan!

A babák addig sírnak "ok nélkül", míg el nem kezdenek beszélni?

Arra gondolok, hogy sír, ha álmos, ahelyett, hogy aludna:), vagy amikor egyik pillanatban mosolyog a másikban meg már nyöszörög, aztán újra vigyor.

Legjobb válasz: Szerintem végülis igen. Illetve addig, amíg az elõfordulhat, hogy félreérted a jelzéseit.

Szerintem végülis igen. Illetve addig, amíg az elõfordulhat, hogy félreérted a jelzéseit.
Azt mondják ok nélkül sosem sír egy gyerek. errõ így 19hónap után sem vagyok feltétlen meggyõzõdve! Szerintem csak komunikálni próbálnak, és nem mindeig a helyes reakció jut eszükne elõször! Bár énmár jobb helyzetben vagyok, az enyém már mutogat is! Csak néha én sem tudom mire mutat! :) ))
Az én la´nyom is ilyen. Sokszor csak azt akarják, hogy velük legyünk, szeretgessük öket.Ez így jó.Lehet tényleg sokszor fe´lreérteni a jelzéseket, de azért meglehet különböztetni, hogy mikor miért sírnak.Egyébként meg amíg nem tud beszélni, hogyan is jelezne nekünk??
Szia.A keresztlányom is ilyen volt, sõtt most a húga is ilyen.Ez addig tartott nála míg meg nem tanult menni, aztán mintha elvágták volna.Már a bébicompban is csöndesebb volt, de a séta volt a gyógymód az örökös bõgésre.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi lányok, a menés még odébb van:) 3 és fél hónaposak vagyunk.

Eves kozben nagyon sir a babam? Mi lehet az oka? Valaki volt hasonlo cipoben?

3,5 hos a kisfiam, es eves kozben iszonyatosan sir es megfesziti magat. Az eves kozepe fele kezdi ezt el csinalni, megeszik kb. 80-100 ml tapszert bufiztetes, es utanna kezdodik a siras, onnantol egy remalom az etetes, van hogy tobb mint 1 oran keresztul eszunk. Folyton kikopi es uvolt, de kozben ehes mert a kezet azt szivja renduletlenul. Probaltunk mar uj tapszert, infacolt, nagyjuku cumit, kisjukut, es egy specialis cumisuveget is, ami hasfajos babaknak van. De semmi nem segitett. Mostmar kevesebbet is eszik. A vedonenink azt mondta lehet hogy refluxos. Az lehetseges? Nem hany.

Legjobb válasz: Az enyémmel is ez volt, kb pont ilyen idõs korában. Már elõre féltem az etetéstõl. Éhes volt õ is, pár korty után üvöltés, majd nyúlt megint a cumiért, pár korty, és újra üvöltés. Tartott kb 2 hétig ez az állapot, aztán pikkpakk megszûnt. Voltunk vele orvosnál. Megnézte, semmit nem talált. Azt mondta, hogy ilyen idõs korban kezdenek el jobban dolgozni a belei és ez fájhat neki. (Mondjuk errõl még így nem hallottam, de hát õ az orvos... ) Meg gyanakodtam a fogára is. Mert evés közben az ínyéhez ért a cumisüveg. Kb 3 hét múlva meg is jelent neki az elsõ foga.

Az enyémmel is ez volt, kb pont ilyen idõs korában. Már elõre féltem az etetéstõl. Éhes volt õ is, pár korty után üvöltés, majd nyúlt megint a cumiért, pár korty, és újra üvöltés. Tartott kb 2 hétig ez az állapot, aztán pikkpakk megszûnt. Voltunk vele orvosnál. Megnézte, semmit nem talált. Azt mondta, hogy ilyen idõs korban kezdenek el jobban dolgozni a belei és ez fájhat neki. (Mondjuk errõl még így nem hallottam, de hát õ az orvos... ) Meg gyanakodtam a fogára is. Mert evés közben az ínyéhez ért a cumisüveg. Kb 3 hét múlva meg is jelent neki az elsõ foga.
ÉN is fogzásra gondolok..ilyenkor érzékenyebb az ínyük ÉHesek, de fáj nekik..
Mi is voltunk így. nem lehet hogy poci fájós? akkor feszitík be magukat a babák. infacolt használtunk gyötrelmes volt neki. És a mami mondta 2dl forrásban lévõ vizbe tegyek egy teáskanál fûszerköményt, fõzzem a felére, napi 3x1 et kap. azóta nincs ilyen problémánk. remélem tuttam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt! Probaltuk mar a komenyesteat is de az sem valt be, ma megyunk az orvoshoz, mert egyre rosszabb a helyzet, mar nagyon keveset eszik csak szegenyem.
Nálunk is volt hasonló probléma 3 hét után jöttem rá hogy elhasználódott a cumi az üvegen és túl gyorsan ömlött a szájába a kaja ezért megfájdult tõle a pocakja. azóta semmi gond az evéssel.

Több hónapig sírós babák anyukái. Meddig sírt a babátok? Volt valami komolyabb oka?

Kislányom refluxos, 4 hónapos múlt és hát nagyon sokat sír...már kezdek kimerülni.

Legjobb válasz: A fiam 4 és fél hónapig sírt éjjel-nappal, a karomban is, nem tudtam megnyugtatni és ez volt a legrosszabb, hogy az anyjánál sem nyugodott meg. Sírt evés elõtt, szoptatás után, séta közben is az utcán stb. Aztán kezdett megnyugodni. Hasfájós is volt, de az másfél hónap után elmúlt nála. Egyszerûen vannak sírós babák, nekünk ilyen jutott, mindig ezt mondták mások. Most 18 hónapos és nagyon vidám, mozgékony, jókedvû fiú. Várjuk a kistesót, mindenki szerint õ csak könnyebb eset lehet. Egyébként mára már elfelejtettük a sírós korszakot, tudjuk, hogy volt, de elmúlt. Kitartás!

A fiam 4 és fél hónapig sírt éjjel-nappal, a karomban is, nem tudtam megnyugtatni és ez volt a legrosszabb, hogy az anyjánál sem nyugodott meg. Sírt evés elõtt, szoptatás után, séta közben is az utcán stb. Aztán kezdett megnyugodni. Hasfájós is volt, de az másfél hónap után elmúlt nála. Egyszerûen vannak sírós babák, nekünk ilyen jutott, mindig ezt mondták mások. Most 18 hónapos és nagyon vidám, mozgékony, jókedvû fiú. Várjuk a kistesót, mindenki szerint õ csak könnyebb eset lehet. Egyébként mára már elfelejtettük a sírós korszakot, tudjuk, hogy volt, de elmúlt. Kitartás!
Szia, az én fiam is egy sírómasina volt, kisebb-nagyobb megszakításokkal az elsõ évét átbõgte...:D na jó kis túlzással. Nálunk 3 hónapig hasfájós volt, aztán bedurrant az inye, folyamatosan ömlött a nyála, állandóan kínlódott szegénykém, akárhányszor látta az orvos, mindig azt mondta, anya ez a fog ma tutira kibújik, ne csodálkozzon, hogy sír a gyerek. Na az az elsõ fog 1 évesen bújt ki, addig gyötörte a kisfiam. Szépen sorba kijöttek, azóta egy tündér.:) Nálunk a fogak voltak a ludasak. Ma már 26 hónapos nagyfiú
Az enyém is bukós volt, gyógyszert nem kapott, csak millió féle tápszert és sûrítõt próbáltunk ki. 11 hónapig bukott, kb addig sírt :( Olyan 9-11 hónap között folyamatosan javult a helyzet. Közben 4, 5 majd 6 és 8 hónapos korában jöttek a fogai (8 db), akkor még inkább bukott, még nyûgösebb volt. Most 16 hónapos, 2 hónapja nyugi van fogzás ügyileg (16 foga van), éppen nem zavarja semmi, úgyhogy nem is sír :D Max hisztizik, meg estére hulla fáradt és akkor van ordítás. De ennyi belefér, az elõzményekhez képest. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát igen, türelem...nem könnyû...

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!