Találatok a következő kifejezésre: A babák sírnak (445 db)

A babámnak síri csendre van szüksége a (nyugodt) elalváshoz. Nálatok is így van?

Elalváskor (kivéve amikor cicin alszik el) neszre, zajra reagálva nyöszörög egyet, következ? stádiumban sírdolgál, legeslegvégs? pedig ordítás.

Legjobb válasz: Jólenne, ha elkezdenéd, zene, tévé, bármi zaj mellett altatni (egyébként meg fogod látni gyorsabban is fog elaludni) nem jó, ha ennyirte érzékeny, mert ez sajnos meg fog maradni és rossz alvó lesz.

Jólenne, ha elkezdenéd, zene, tévé, bármi zaj mellett altatni (egyébként meg fogod látni gyorsabban is fog elaludni) nem jó, ha ennyirte érzékeny, mert ez sajnos meg fog maradni és rossz alvó lesz.
Nagyon fontos ebben az életkorban, hogy a baba megtanulja a különbséget este és nappal között... ha ez sikerül, késõbb kisebb eséllyel lesznek alvás-problémáitok... nappal legyen világos, lehet beszélgetni mellette, mehet a tévé stb. - persze normál hangerõvel -, nem kell síri csend... este sötétítsetek be, villany lekapcsol, halkan beszéljetek, lehetõleg ne is menjen a tévé...
amit megszok, abban tud aludni. én direkt zenét hallgatok, mikor õ alszik, sõt, beszélgetünk mellette, hogy megszokja. (nappali alvásánál van így. éjjel csöndben altatjuk.) (ismerek olyan férfit, aki 60 év fölött is csak néma csöndben tud elaludni, mert egyke volt, és a szülõk lábujjhegyen jártak, hogy alhasson. most meg a felesége mellett sem tud aludni, mert zavarja. 2 szobában alszanak.)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Lehet trenírozni szerintetek? Az éjjel-nappal különbséggel szerintem nincs gond, este 10-tõl reggel 6-ig alszik. A 21 órási szoptatásnál félhomályt csinálok. Nappal rádiót szoktam hallgatni, meg néha szoptatásnál tévézni. Hogy végiggondolom, én is olyan vagyok, hogy csak csendben és sötétben tudok hamar elaludni.
Mi az elejétõl fogva úgy álltunk hozzá, hogy nem szabad síri csendnek lenni a lakásban. Szólt tv, rádió, normál hangon beszélgettünk. Nem is volt gond mostanáig, szépen aludt. De most 5 hónaposan elkezdett felszínesen aludni, zavarta apa horkjolása, a tv, és a fény. Úgyhogy napközben is lehúzom a redõnyt, sötétben alszik, külön szobába került, és mióta nem hallja a megszokott zajokat úgy alszik, mint a bunda és csak enni kel fel. De egyébként tényleg elkell kezdeni hozzászoktatni, egy kis tv, rádió és ne suttogjatok, elõbb utóbb jobb lesz!!!
Nálunk az elején nem volt probléma, úgy aludt, mint a bunda. Mondjuk én végeztem mellette a házimunkát, porszívóztam (annak a monoton hangját szeretik is a gyerekek), fõztem, mosogattam, stb. Rádió, tv csak ritkán ment, állítólag ilyen korban nagyon megterheli az idegrendszerüket. Ennek ellenére 6 hós korától napközben volt ez, mint nálatok. Minden zajra felriadt. Hát bevallom õszintén, csendben voltam. Most 16 hós, és már nem zavarják a zajok. Szerintem a mindennapos zajokat meg kell szoknia, de ha sokszor ébred fel emiatt, akkor kicsit figyelj oda. Viszont a síri csend szerintem sem javasolt. Idõvel biztos meg fogja szokni!
A kérdező hozzászólása: Még az jutott eszembe, hogy egyre nyitottabb a világra, és most fedezheti fel (jut el az agyáig)a hangokat is. Meghogy más minõségi alvás alakul ki nála, mint az eddigi újszülöttkori mélyalvás. Mindenesetre a rádió továbbra is szólni fog.
Úgy gondolom, az elalváshoz nyugalom, ingerszegény környezet szükséges.Én nem treníroztam a picimet, lakótelepen élünk, eleinte nehezen aludt el, mostanra (1 éves)a hétköznapi zajok ellenére is elalszik, de nem altatom rádió, sem TV mellett.

Nem értem miért csinálja ezt a babám? Sír, nem eszik rendesen..

3 hónapos, anyatejes. Délután 3 órakor evett utoljára és azóta sem! Megetettem, elmentünk sétálni 1-1,5 órát kint voltunk, aztán vissza jöttünk, kicsit játszottunk és meg akartam etetni, mohón a cicim után kapott, kett?t szívott és iszonyúan elkezdett sírni! próbálkoztam félóránként de mindig ugyanígy jártam! Fél 8kor kínomban elkezdtem lefejni a mellem, hátha cumisüvegb?l elfogadja, elég nehezen sikerült kicsikarnom 60 milit, aztán a lefagyasztott tejb?l melegítettem, de így sem kellett neki! Minden alkalommal keservesen sírt, majd a végén az apja hasán elaludt! Azóta is alszik, pedig már elmúlt tíz óra és 7 órája nem evett!

Legjobb válasz: Ó, szegény kicsikém. :) Ne aggódj, hamarosan ébred és kéri a vacsiját! :) Igen, az enyém is csinált néha ilyesmit... és aludt 8-9 órákat kaja nélkül, de aztán bepótolta.

Félálomban sokszor jobban esznek. Ha te is tapasztaltad hogy éjjel jól és nyugodtan eszik, vedd ki szép lassan nagyon kis fény mellett a kiságyból, szoptatsd meg igy félig aludva! Én csináltam ezt, mikor fürdés után üres hassal feküdt le, elég ilyesztõ, hogy képes éhen lefeküdni! Õ szépen szopott mintha mi sem történt volna.
A kérdező hozzászólása: Sikerül!!!!! :) Köszönöm a tanácsod!!! Jajj, nagy kõ esett le a szívemrõl! Úgy csináltam ahogy írtad! Gyenge fénynél, szépen óvatosan kivettem a kiságyból, letettem az én ágyamra és ahogy a cici a szájához ért már rá is kapott!!! :) Úgy nyelte mint kacsa a nokedlit!!! :) ) Aztán vissza a kiságyba és már alszik is tovább!! Jajj, nagyon megkönnyebbültem! Köszi mégegyszer is!!
Ó, szegény kicsikém. :) Ne aggódj, hamarosan ébred és kéri a vacsiját! :) Igen, az enyém is csinált néha ilyesmit... és aludt 8-9 órákat kaja nélkül, de aztán bepótolta.
Ok , írj mindenképp, de már pizsiosztás van, mindjárt lefordulok a székrõl:) holnap elsõ dolgom lesz hogy elolvasom:) ) jó pihit nektek:)
A kérdező hozzászólása: Rendben! Azt hiszem megyek is és megpróbálom! Majd írok hogy ment! :) Köszi!
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy egyébként nagyon jó evõ! 3740 grammal született és már 6, 5 kiló!
A kérdező hozzászólása: Nem lázas, az biztos! Hát remélem, hogy hamarosan felkel és enni kér, mert nagyon aggódom érte! Nem merem felkelteni, mert mi van ha megint csak sírni fog?! Inkább akkor aludjon, aztán tényleg csak felkel ha már nagyon éhes lesz!!!?
Tudom, ilyesztõ, de lassan ébredni fog, kelti az éhség!
Szia! Nem lazas? Nem piros a torka? Az en fiam akor nem akart enni. Holnap azert menjetek el dokihoz, es probalj valami modon tuszkolni bele folyadekot, nehogy kiszaradjon.
nekem sem egy perc volt, mire erre rájöttem:) )) nem utoljára csinálta ezt, legközelebb ha nem akar enni, ne eröltetsd tulzottan, mert bepörög és visít. Várd meg mig beszunyál és akkor vedd fel! Hát ezek a kistörpék nem egyszerûek, azt megmondom:) )) puszi!

Miért csinálja ezt szopi közben a babám? Sír, kiköpi, utána tátog, úgy kapja be, mint aki hetek óta nem evett, szív rajta kettőt és megint kiköpi.

Nagyon mohó és nagyon akaratos. Nem értem miért köpi ki,ha utána sír érte. Van,hogy egy óra hosszat ezt csinálja és így nagyon elhúzódik a szopizás. Érdekes,hogy éjszaka nincs ez. Olyankor 4-5 órát alszik,felkel,eszik rendesen,aztán alszik. Ez pusztán napközbeni probléma. Van olyan is,hogy eszik,alszik egy órát és megint ciciért kiált. Gondoltam,hogy talán kevés a tejem,de akárhányszor kiköpi megnyomom és jön bel?le a tej. Meg alapjáraton is csöpög,amikor épp öltözök át este,szóval szerintem nem ez a gond. De akkor mi? Teljesen el vagyok keseredve. 6 hetes a baba.

Legjobb válasz: Lehet, rossz az íze a tejnek. Nem jött meg a menzeszed?

Lehet, rossz az íze a tejnek. Nem jött meg a menzeszed?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ugyanez a helyzet velünk is :( elalszik, nem lehet felpiszkálni, de ha kiveszem a cicit a szájából és megmozdulok, akkor egybõl szemek kinyit, rúgkapál, nyugtalan, enni akar. Cumisüvegbõl még soha nem evett, cumi is csak talán kétszer volt a szájában, amikor sehogyan sem akar megnyugodni.
Az én babám is ugyanezt csinálja, de õ hosszabb ideig szopizik, kiköpi, utána sír és tátog, visszaadom neki, szopizik 5 percig... és újra. Engem is nagyon idegesít! Na, meg állandóan elalszik közben, ha meg leteszem a kiságyba, kipattan a szeme, sírni kezd egy idõ után, és rájön, hogy õ még éhes... Pár napja csinálja ezt. 3 hetes kislány anyukája
Cumisüveg, játszócumi, bimbóvédõ? Ha bármelyik van, akkor lehet a cumizavar jele.
Lehet h. azért csinálja, mert éhes nagyon, de ahogy nagy erõvel megszívja, ömlik a szájába a tej, és nem tud nagyon enni. Az én lányom is csinált ilyet, én kicsit fejtem elõtte, de csak nagyon kicsit, hogy a mellbimbó körül ne legyen olyan telt a mellem, és akkor már evett rendesen.
Ugyan ez volt nálunk is. 1 hónapos volt mikor miat többször tejlázam lett majd elment a tejem. 3 hónapos volt mikor elegem lett elvittem orvoshoz mert a tàpszert is így itta. Kiderült hogy refluxos és amiatt eszik nehezen. Holnap lesz 1 éves, gyógyszert is szed de kiborulok mire megtettem.
Én ilyenkor felállok, sétálok vele egy kicsit és ha megnyugodott, folytatjuk.
A kérdező hozzászólása: Engem is idegesít, nagyon. És kételyeket kelt bennem... Nem tudok rájönni, hogy mi ez és mit tudnék tenni ellene. Állandóan elalszik a cicin meg ezt csinálja. Gyarapszik rendesen, de én alig tudok pihenni tõle és ez nagyon idegölõ :(
Na ez érdekel, nekem is csinál ilyet, csak délután. Nem mindig, csak néha. De olyan ideges leszek ettõl, nem bírok rájönni, mi a baja.
A kérdező hozzászólása: Nem jött meg még. Csak gyógyszert kezdtem el szedni 2 napja (azalia), de gondolom ez nem befolyásolja az ízét!?
Ha nincs cumizavart okozó tényezõ, akkor igen, az erõs tejleadás is lehet az oka. Próbáltad ilyenkor arra a melledre tenni, amelyikben kevesebb tej van? Illetve próbálj meg hátradõlve szoptatni, úgy a gravitáció kicsit lassítja a tejfolyást. Ha ez a gond, az ismerõs szitu, az én fiam sztájkolt is emiatt egy ideig.


Mitől van az, hogy ha a babám sír, vagy csuklik, akkor elkezd a tejem csöpögni, vagy folyni?

Legjobb válasz: Beindulnak a hormonok Ez így természetes. Kinek jobban, kinek kevésbé

Beindulnak a hormonok Ez így természetes. Kinek jobban, kinek kevésbé
Ez a tejleadó reflex.Az érzelmeid befolyásolják.Nekem akkor is ömlött a tejem ha idegen baba sírását hallottam!Tökéletesen mûködsz!
nekem a mai napig így van, pedig 11 hós a picim...múltkor beteg volt, nagyon sírt...teljesen átázott a ruhám, annyira megindúlt a tejem:)

A babám sír a babakocsiban, mivel utál feküdni, és unatkozik, de még csak 8 hetes. Mikortól emelhető meg a babakocsi fekvő része?

Egyébként 3 fokozatban dönthet?.

Legjobb válasz: Egy 2 hós baba nem unatkozik. Felkapattad, azért utál feküdni, mindig kézben lenne. Nem a fekvéssel van baja, hanem azzal, hogy nem a kezedben van. Ezt jól elcseszted.

Egy 2 hós baba nem unatkozik. Felkapattad, azért utál feküdni, mindig kézben lenne. Nem a fekvéssel van baja, hanem azzal, hogy nem a kezedben van. Ezt jól elcseszted.
Hát az még nagyon messze van. Mikor majd tud ülni.
Akkor emelheted meg, ha már tud ülni, szóval kb. fél éves korában. Esetleg ajánlom figyelmedbe a hordozást (a hordozókendõbe már lehet rakni ilyen pici babát is, 3 hónapos korától pedig használható a mei tai vagy a csatos hordozó - a kengurut nem ajánlom, nem tesz jót neki, nem megfelelõ a helyzete benne, csípõbõl lóg a lába!). Nekünk ez bejött. Aztán kb. 4 hónapos korában megint el kezdtük használni a kocsit, akkor már nem üvöltött benne, de azóta is megy a hordozás mellette. :)
Akkor a reflux miatt sir es emelgeti a fejet. Nalunk is ez van, mint mar mondtam, nem lehet vizszintesen letenni. Delelott meg rendben van, de ahogy halad a nap, egyre rosszabb. Nektek delelott nem jobb a helyzet? Mert ha igen, akkor mi lenne, ha delelott mennetek setalni? Ha meg delutan kell menni, tedd kendobe. Vagy ha a matracon emelnel egy kicsit?
nem emelheted még meg. fektesd a hasára. és a fejét se azért emelgeti mert fel akar ülni, nagyon messze van az még, majd 6-10hónapos kora között fog csak felülni!
nekünk is 3 fokozatba lehetett állitani, az még sok az a dõlésszög egy 2 hós babának.
A kérdező hozzászólása: Kb. annyira van megemelve mint a babahordozók.
A kérdező hozzászólása: Én hagytam sírni picit, nem egybõl kaptam fel csak akkor amikor már szinte elkékül és a levegõért kapkod. Így elkapatva nem volt. Nálunk is van egy kis reflux és hasfájósak is vagyunk nagyon.
Hát aki azt írja, hogy nem a fekvéssel van a baja és felkapattad, annak, illetve természetesen neked is írom, hogy kislányom ugyan már 3 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra üvöltött a babakocsiban, de konkrétan és nem akarta abbahagyni, másnap ugyanez. Kivettem a mózest, hátha az zavarja, de a kocsi még mindig vízszintesen volt, üvöltött tovább. Aztán próba képpen megemeltem egyel a kocsit (3 fokozatban állítható, tehát az elsõnél még minimális az emelés), láss csodát a gyerek rögtön csendben maradt. Azóta is így kocsizunk, már 7 hónapos elmúlt, de mivel még nem ül nem teszem feljebb. Próbálj még "egy kis idõt nyerni" magadnak és szerintem 1, 1, 5 hónap múlva megemelheted neki egyel.
Esetleg próbálkozz hordozókendõvel, vagy csatos hordozóval. abban tudna nézelõdni, közel is lenne hozzád, és majd késõbb, 2-3 hónap múlva újra vedd elõ a babakocsit.
Nem tudom, mennyire lenne megemelve ha elso fokozatba tenned. Szerintem a kerdezo nem arrol irt, hogy rendesen felultetne. Az en kislanyomat se lehet vizszintesen fektetni, mert akkor ordit a gyomorsavtol a nyelocsoveben. A bolcso laba ala tettunk konyvet, hogy ejszaka tudjon aludni, de nappal csak a pihenoszekeben van el (az is 3 fokozatban dontheto, a legalacsonyabban van, ami szinte teljesen egyenesen tartja, de megis megdontve). Eteteshez is meg kell emelni a felsotestet, eves utan pedig szinten ugy kell tartani kb fel oran at, vagyis felig ul. Vagy ez, vagy a sav kimarja a torkat... es nem o az egyetlen ilyen baba.
A kérdező hozzászólása: Kézben szeret nézelõdni. A babakocsira már rengeteg játék van akasztva. Emeli a fejét, mintha fel akarna ülni.
Ne haragudj, de ha utál feküdni, akkor mit csinál egész nap? Ülteted? Egy 8 hetes baba még csak feküdni tud, így nem értelek. Én 4 hónaposan emeltem meg neki egy nagyon kicsit a mózest, de csak azért, mert már próbálkozott az üléssel. Nem hiszem, hogy azért sír, mert unatkozik, de ha mégis, akkor rakj a babakocsira játékokat, még nagyon pici ahhoz, hogy megdöntsd neki a háttámlát! Én vittem kendõben is jó idõben, így tudott nézelõdni is kicsit.
OFF: Ne hagyd a kékülésig sírni, nem azzal "kapatod" el, hogy idõben megnézed mi baja van. Pont azzal rontod el, és utána alig tud majd megnyugodni... Kérlek ne tedd ezt!

Valóban ennyit sírnak a babák? A Te babád sírás tekintetében hogy áll az "átlag"-hoz képest?

Most olvastam egy cikket és teljesen kiakadtam rajta. Azt írja hogy a babák az els? 3 hétben átlag napi 22 percet sírnak, ez a 2. hónap végére 34 percre emelkedik, majd 3 hónapos korra 14 percre csökken.

Legjobb válasz: Szerencsére nagyon nagyon keveset sírt, sír a babám. Most is inkább csak az elesés miatt (most kezd járni). Én mondjuk azon azb elven voltam h nem hagytam sírni az elsõ naptól kezdve, lehet ezért nem volt síros, de aztán lehet azért nem kellett hagynom sírni hagyni,mert amugy se sírt volna?nem tudom. Remélem késõbb se lesz "adj uram de rögtön" típus emiatt

Szerencsére nagyon nagyon keveset sírt, sír a babám. Most is inkább csak az elesés miatt (most kezd járni). Én mondjuk azon azb elven voltam h nem hagytam sírni az elsõ naptól kezdve, lehet ezért nem volt síros, de aztán lehet azért nem kellett hagynom sírni hagyni, mert amugy se sírt volna?nem tudom. Remélem késõbb se lesz "adj uram de rögtön" típus emiatt
Nálunk is az elsõ 8 hét hasfájással telt, reggeltõl estig és estétõl reggelig üvöltött. Egyszer volt, hogy 8 órán át! Aztán ahogy elmúlt a hasfájás, alig sírt. Nagyjából csak fürdetés után, mikor öltöztettem, mert azt utálta.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint jól gondolom hogy ez egy nem túl reprezentatív felmérés alapján készült. Két válaszolót leszámítva eddig mindenkinek sokkal többet sír/sírt a babája. Amúgy ha összeadom az öltözéses/kajára várós türelmetlenkedõs sírásokat nálunk is még mindig sokkal több jön ki ennél egy nap pedig már elmúlt fél éves. Az újszülöttkoráról nem is beszélve ami egy rémálom volt.
Mindkét babám 8 hós koráig állandóan ordított...soká kezdtek el mozogni, és szerintem unatkoztak tehetetlenségükben.Napi sok-sok órát sírtak :(.
A fiammal a sírás az még mindig órás mûsor pedig 3, 5ÉVES. Szörnyen sírós baba volt. Mikor már hullalaza volt úgy aludt gondoltam végre elmegyek pisilni leteszem aludni a helyére. Rittig felkelt és 25percig sírt, hiába csitítottam azonnal:( Most már a hisztik-esések a sírások, de rengeteg van belõle napjában. A csajom meg csak akkor sír, ha elesik, néha hisztibõl, de õ kis csendes apróság(20hónapos).
Kedves 5-ös, mintha az én fiamat irtad volna le és õ is pont annyi idõs:) Extra siros sajna, igazi zsémbes alkat:D Én is ezt mondtam épp, h nem lesz tesó, mert nekem elsõ babám:)
Mindkét babám igazi "eszik-alszik"baba volt és kb annyit sírtak mint a cikkben amikor követelték a cicit, vagy csak simán engem :) Óriási mázlisták vagyunk, mert sosem voltak hasfájósak/betegek, és a fogzás sem hatotta meg túlzottan õket, de szerintem a többség baba többet sír, mert ezt csak teljesen optimális helyzetben lehet reális.
Az én második babámnál is órákban mérhetõ a sírás még mindig, pedig már 3 és fél hónapos. Az elsõ babámhoz képest nagyon sokat sír, nem is lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Ha felveszem az a baj, ha leteszem az a baj, ha hozzáérek az a baj, ha éhes azért, ha már nem kér többet azért, ha álmos azért.. Ha az elsõ is ilyen lett volna (de õ is többet sírt annál, amit átlagnak írtál), akkor egyke lenne, de így ezután nem lesz több, pedig szerettünk volna, de nem bírom idegileg...Rémálom. Amikor csendben van nagyon aranyos és mosolygós egyébként.
Az enyém 1 és 3 hós kora között mindig délután 5-tõl 6-ig sírt - ez volt a fix hasfájós idõszaka. Összeadva az "éhes/álmos/pisis vagyok" sírásokkal szerintem lehetett olyan másfél-2 óra/nap, és nem tartottam sírós babának.
A lányom az elsõ 6 hétben du. fél6- este fél 9-ig megállás nélkül üvöltött. Kólikás volt. Aztán kinõtte, mert bevezettem a babakocsizást. Egészen 1 éves koráig alig hallottam a hangját sírás tekintetében. Persze volt, hogy sírt, de nem volt jellemzõ rá. Most 14 hónapos. Mióta betöltötte az 1 évet, azóta meglehet tõle õrülni! Egy igazi hiszti pitsa lett. :) )) És ez még csak a kezdet, koránt sem vagyunk túl rajta.
Az en Kisfiam hasfajos volt...Nagyon sokat sirt altalaban du.4-6-ig tartott a "musorido". Minden kisgyerek mas. Nem nagyon lehetett ot letenni, nagyon igenyelte a kozelsegunket. Meg most is ugy megy el aludni, hogy lefekszunk vele. 22 honapos es sokszor hozza a kengurut rakjam bele, ugy megyunk ki a boltba, hogy a hatamon log es boldog! Tudok olyan Babat aki az elso pillanattol kezdve tok jol elvolt maganak. Bar ja, nem tudom honnan szedtek ezt az atlagot...
Két gyerekem van, újszülöttként nem sírtak, itt látom a kérdésben, hogy a 3 hónap a "határ". Mindkettõ aludt és szopizott egész nap, hát ha percet kellene mondanom, mondjuk napi 5-6 perc. Nagyon nyugodt babák voltak, kb jó hogy észrevettem, hogy itt vannak a lakásban... 3 hónap felett picit többet sírtak, mert akkor már kinyílt számukra a világ, az elsõ gyerekem pl mindenkit utált rajtam és az apján kívül (mindenkitõl ordított), a másik gyerekem pedig nehezebben aludt el innentõl. De igazán nem jellemzõ rájuk a bõgés szerencsére, a mai napig nyugodt gyerekek, a nagyobb 3, 5, a kisebb 22 hós. Hamarosan születik a 3.baba, lehet, hogy most visszakapom a természettõl, és születik egy egész nap nonstop ordító gyerekem... majd meglátjuk.

Fél évesen mennyit sírnak a babák?

Legjobb válasz: Szerintem erre senki nem tud konkrét választ adni. Azért kérdezed, mert ennyi idõs a babád? Akkor tudod mennyit sír, nem? Fél éves baba még egyértelmûen sírással jelez, ha éhes, ha szomjas, ha nem tiszta a pelus, vagy ha nagyon fáradt, de nem tud aludni. Sírhat, mert jön a foga, vagy mert nagyon melege van, de a frontokat is megérzik, azért is lehetnek nyûgösek. De vannak sírósabb és kevésbé sírós babák, ez nagyon változó lehet. Van olyan baba, aki fél évesen még mindig sír, ha nincs ölben, más fél éves baba viszont akár negyed órákat is eljátszik egy-egy tárggyal a kezében. Szóval ha fél éves babád van, akkor biztosan tudod rá a választ is.

Szerintem erre senki nem tud konkrét választ adni. Azért kérdezed, mert ennyi idõs a babád? Akkor tudod mennyit sír, nem? Fél éves baba még egyértelmûen sírással jelez, ha éhes, ha szomjas, ha nem tiszta a pelus, vagy ha nagyon fáradt, de nem tud aludni. Sírhat, mert jön a foga, vagy mert nagyon melege van, de a frontokat is megérzik, azért is lehetnek nyûgösek. De vannak sírósabb és kevésbé sírós babák, ez nagyon változó lehet. Van olyan baba, aki fél évesen még mindig sír, ha nincs ölben, más fél éves baba viszont akár negyed órákat is eljátszik egy-egy tárggyal a kezében. Szóval ha fél éves babád van, akkor biztosan tudod rá a választ is.
Ez meg milyen kéréds? A babák azért sírnak, meert nem tudják elmondani hogy mi a bajuk éppen. Nincs konkrét válasz erre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen, ennyi idõs a babám, de érdekel, hogy mi a "normális", más babák mennyit sírnak. Egy babám van, így nem tudom, h ez sok vagy kevés. Más azt mondja nem sírós, a szüleim meg, h sírós. Ez zavar csak.
A kérdező hozzászólása: Ja és ilyen korban, meddig tudnak egyedül ellenni??
Ez meg megintcsak változó. A te babád mennyit tud? Na pont annyit. Ha te úgy érzed, hogy össze tudod hangolni az életritmusotokat, tudsz mellette mindent csinálni, akkor nem sírós, nem nyûgös baba. Ha mér vécére sem tudsz mellõle kimenni, és már a hajad égnek áll, mert annyit van kézben, hogy úgy érzed, lassan hozzád is van nõve, akkor meg sírós, nyûgös. Ezt neked kell érezni.

1, 5 hete szültem, a babám 4. napja egész éjjel megvigasztalhatatlanul sír. Milyen tanácsaitok vannak, ill. milyen táplálkozás a megfelelő?

Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, nem drogozom. Sok gyümölcsöt eszem és folyadékot iszom. Elronthattam valamit?

Legjobb válasz: Éhes, esetleg hasfájós. Ahogy az elõzõ írta, mérleg, és mérd le mennyit szopik alkalmanként, illetve add össze, mennyi tejhez jut így egy nap. Konzultálj a védõnõvel, ha kevés a mennyiség, szoptass gyakrabban. Ha hasfájós, a tipikus hasfájós sírás, ha hanyattfekve lábait felhúzva csillapíthatatlanul sír, de ha ölbe veszed, megnyugszik. Az éhes sírást egyértelmû megállapítani, mindig mikor sír, megkínálod a cicivel, és mohón szopik, akkor még éhes vagy szomjas. Akkor is sír, ha szopi után nem büfizett rendesen, és tele van a gyomra levegõvel, akkor újra fel kell venni büfiztetni. Figyeld a babádat, próbálj rájönni az okokra.

Éhes, esetleg hasfájós. Ahogy az elõzõ írta, mérleg, és mérd le mennyit szopik alkalmanként, illetve add össze, mennyi tejhez jut így egy nap. Konzultálj a védõnõvel, ha kevés a mennyiség, szoptass gyakrabban. Ha hasfájós, a tipikus hasfájós sírás, ha hanyattfekve lábait felhúzva csillapíthatatlanul sír, de ha ölbe veszed, megnyugszik. Az éhes sírást egyértelmû megállapítani, mindig mikor sír, megkínálod a cicivel, és mohón szopik, akkor még éhes vagy szomjas. Akkor is sír, ha szopi után nem büfizett rendesen, és tele van a gyomra levegõvel, akkor újra fel kell venni büfiztetni. Figyeld a babádat, próbálj rájönni az okokra.
GYORSAN SZEREZZ BE MÉRLEGET ÉS MÉRJ SZOPI ELÕTT, UTÁN.
Miket próbáltál?
Pocaktorna: 1.Fektesd a hátára, és óvatosan körkörös mozdulatokkal simogasd át a hasát az óramutató járásával egyezõ irányban. 2.Továbbra is a hátán fekve biciklizzetek a lábával. 3.Mindkét térdét egyszerre told fel a pocakjáig és vissza, többször. 4. Végül a két térdénél széthúzva körkörös mozdulattal tornáztasd a csípõjét. A csípõnek is jót tesz. De bármit teszel, minden mozgás segít, jót tesz, csak óvatosan, gyöngéden.
A kérdező hozzászólása: A pocaktorna az mi?
A kérdező hozzászólása: Biztosan, csak nem tudom, hogy jól masszírozom-e a kis hasát, így inkább csak simogatom.
Ha hasfájós, sokat segíthet a masszírozás, pocaktorna is.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm Mindenkinek, aki írt és segíteni próbált! Valószínû hasfájós a Picúrkám, próbáltam az Infacolt, szélcsövet, most remélem a Biogaia Protectis beválik.
Mik azok a gyümölcsök? Lehet, hogy attól fáj a hasa. Én az elején nem ettem gyümölcsöt se zöldséget, egyedül csak barackot. Kerülendõ gyümölcsök eper, málna, szamóca, citrom, narancs, mandarin Zöldségek: bab, borsó, lencse, kukorica, paradicsom, savanyúság
Hasonló cipõben jártunk és kiderült hogy éhes. Mérd meg, eszik-e eleget.
nálunk ugyanaz volt, mint a 2. válaszolónál, egyszerûen éhes volt
Szia! Nem írtad, hogy anyatejes vagy tápszeres. Elég e neki a ennivaló? Mert nálunk ez volt a gond.. Az én kisfiam "elvileg" anyatejes volt, mikor hazahoztuk a kórházból, de már az elsõ éjszaka után kiderült, hogy éhes. Hiába volt tejem , nem volt elég és a "minõsége" sem volt jó. Végül az orvos felírta a Milumil HA start optimát és azonnal helyreállt a rend. Ez csak egy tipp, de hátha segít..
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ, ki fogjuk próbálni! Szép napot!

Ha gyógytornász tornáztatja a babát az fáj neki? Sír olyankor?

Legjobb válasz: Fájhat és sír a babák többsége, mégha nem fáj, akkor is. Nálunk ez a helyzet volt, hogy nem fájt neki, de sírt a drágám, mert ugye nem azt csinálta, amit õ akart, úgymond dolgoznia kellett.

Fájhat és sír a babák többsége, mégha nem fáj, akkor is. Nálunk ez a helyzet volt, hogy nem fájt neki, de sírt a drágám, mert ugye nem azt csinálta, amit õ akart, úgymond dolgoznia kellett.
Szia! Mi is jártunk sírt nagyon is meg én is lehet fájt is neki, de inkább mert nyaggatták azért sírt.Gondolj arra neki jobb lesz jobban fog mozogni és legalább nem emlékszik majd rákésõbb.
Szia!Mi is járunk, igaz még csak kétszer voltunk.Elsõ alkalom szörnyü volt , végig orditott a drágám, viszont utána már látszott hogy használ, akkor kezdett állandóan hasra fordulni.A második alkalom már jobb volt, igaz sirt is de már annyira nem.Szóval megszokják a babák.Holnap megyünk újra, kiváncsi leszek hogy viseli majd.
Mi járunk tornára. Elsõ alkalomkor 10 perc után sírt, mert nem csinálhatta amit akart. Következõ alkalomkor már akkor sírt, amikor levetkõztettem. A 3. alkalomnál már akkor sírni kezdett, amikor kiszálltunk a liftbõl és mentünk a tornaszobához. Most megyünk 4.szer, kiváncsian várom. Õ már 11 hós.
1. vagyok, nálunk egyre inkább nem viselte jól, egyre többet és jobban sírt. Én is azt hittem megszokja, vagy talán álmos, de kipróbáltuk evés és alvás után is, nem ez volt a baja. Nem akarta csinálni, de nálunk is szép eredényt ért el a gy.t.

Mert sir minden lefeknesnel a babam? berakom az agyaba es sir. Oda megyek megsimizem elhallgat, kimegyek kezdi elorol. Ezt eljatszuk egy parszort meg eleaszik. Hogyan csinaljam maskeppen?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? Én úgy rontottam el,hogy az elején amikor sírt felvettem,ringattam,na azóta is ringatom,de ha nem szeretnél így járni,akkor valahogy így csináld,és elõbb-utóbb megszokja,és egyre kevesebbet fog sírni,majd elalszik.vagy ami még jó,hogy ne hagyd magára,simogasd,dúdolássz neki,rád van szüksége,valószínû még kicsi a manód.Ha biztos hogy nem fáj a pocak,nem éhes,pelus okés,akkor csak szeretné ha vele lennél.Minden baba más,mindegyiknél más válik be,ha nem akarod ringatni,akkor ezek maradnak,szerintem jól csinálod,kitartás.

Mennyi idõs a babád? Én úgy rontottam el, hogy az elején amikor sírt felvettem, ringattam, na azóta is ringatom, de ha nem szeretnél így járni, akkor valahogy így csináld, és elõbb-utóbb megszokja, és egyre kevesebbet fog sírni, majd elalszik.vagy ami még jó, hogy ne hagyd magára, simogasd, dúdolássz neki, rád van szüksége, valószínû még kicsi a manód.Ha biztos hogy nem fáj a pocak, nem éhes, pelus okés, akkor csak szeretné ha vele lennél.Minden baba más, mindegyiknél más válik be, ha nem akarod ringatni, akkor ezek maradnak, szerintem jól csinálod, kitartás.
nem lehet, hogy kis szeretgetesre vagyik? van neki zenelo korforgoja, az nem foglalja el? vagy valami más játék? regen is ezt csinalta? mennyi idos?
A kérdező hozzászólása: lasssan 5hos a bebim..van neki forgojateka is de nem koti le csak 2percre..de eza musor kb 2hete van, .csak nem akarom h allandosuljon..mindig megsimizem es akkor talan a 3dik bemenetelnel alszik mar..magtol elaludt eddig.mi tortenhetett?
A kérdező hozzászólása: egesznap egyutt vagyunk, jatszunk nevetunk..leht nagyon hozzam szokott?ami nem baj..de ezek az esti hisztik koboritoak..ejjel is felkell 2x-3x enni..anyatejes de mar kapja a gyumiket is..
nem jöhet az elsõ foga? Mert attól lehet ilyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!