Találatok a következő kifejezésre: A babák milyen gyorsan (21 db)

Augmentint kaptam, mert valamit találtak a vizeletemben. Nem fog ártani a babámnak? Milyen gyorsan hat?

Legjobb válasz: Hát ha tudják,hogy terhes vagy akkor csak olyan gyógyszert írnak fel ami nem árt a babának.Szerintem 5 nap alatt hat,mint általában minden gyógyszer.

Hát ha tudják, hogy terhes vagy akkor csak olyan gyógyszert írnak fel ami nem árt a babának.Szerintem 5 nap alatt hat, mint általában minden gyógyszer.
Szia! Én is azt kaptam, mert nekem is találtak a vizeletemben dolgokat. Én gyakorlatilag a 8. héttõl kezdve szedtem. Hol jó volt a vizeletem, hol pedig visszatért ismét és akkor megint szedtem. Nekem 1-2 hétig kellett szedni és akkor rendbejött a vizeletem. Ne aggódj, nem lesz baja a babának, ez egy gyenge antibiotikum, de muszáj kezelni ezt a dolgot, mert ha nem kezelik ki akkor lesz baja a babának. 36 hetes kismami
Nem art, es nehany nap. De feltetlenul vegig kell szedni a kurat, kulonben atrasz vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze beszedem, csak kicsit aggódtam, hogy nem árt e a babának, de akkor ha más is szedte és nem lett baj, akkor biztos nem ártok vele.

Egy nap hányszor adtátok az Infacol-t a babának? Milyen gyorsan hatott?

Legjobb válasz: Minden etetés elõtt. Már kb. 3-4 nap után érezhetõ volt a hatása.

Minden etetés elõtt. Már kb. 3-4 nap után érezhetõ volt a hatása.
Minden etetés elõtt. Nekünk hatott, de sajnos nem mindenkinek használ és hasfájás van vele is, mint nélküle.
Szia! Ha az infacol nem használ (nekünk nem jött be) vegyél Espumisant vagy Angol vizet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Az 56-os és a 62-es rugdalódzók kb. meddig jók a babákra? Milyen gyorsan növik ki?

Legjobb válasz: 5hetes kortól kezdi kinõni az 56-os rugikat a kisfiam.

5hetes kortól kezdi kinõni az 56-os rugikat a kisfiam.
Az 56-osra az van írva, hogy 0-3, a 62-es re pedig hogy 3-6 hónapig. Ezzel szemben a z 56-osakat 2 hónaposan, 62-eseket 4hónapos korban lecseréltuk, és nem óriás a babám... Igaz, a méretekre sem lehet telesen adni, attól fugg, hol veszed, milyen márka, stb. Semmiképp sem érdemes nagyon sokat venni, foleg a legkisebbol. Én ugy csinálam, hgoy volt pár 56-os is, 62-es is, aztán vettunk még hozzá, mert elore úgysem tudod pontosan, mekkora is lesz a babuci.
Van olyan baba akinek már születéskor sem jó az 56-os ruci!
Szia, Az én kisfiam 13 hetes és már 68as ruhákat hord, mert a 62es kezd kicsi és kényelmetlen lenni. Igaz van olyan 56os body, ami még mindig jó rá. Tényleg függ a márkától, hogy hol veszed, stb. (és õ sem nagy baba!)
Szia! Ez nagyon változó...anyagtól is függ, hogy mennyire megy össze a mosások alkalmával. Nekünk hamar kinõtte a fiam az 56-t, 3310-el született, már a 3. hét környékén kicsi volt rá... A 62-bõl vaolt, ami 1 hónapig volt jó rá, de van amit még most is rátudok adni...13 hetesen. Egy jó tanács: nem kell sok semmibõl, az a fontos, hogy praktikusak legyenek. Mi többet vettünk, de csak néhányat használtunk belõle, a legjobban beváltakat. Van olyan body, rugi ami egyszer sem volt rajta, vagy max egyszer, mert nem volt praktikus....
Nekem 3330 gral és 51 cmel született a lányom, és most 12 hetesen jók rá az 56-os ruhák. A 62-es még nagy neki. Nem is tudom, mások hogy adják ujszülöttre ezeket a méreteket...
Utolsó válaszadónak: Azt hiszem azért vannak ezek a nagy különbségek, mert nem mindegy, hogy mennyire gyarapszik a baba. A miénk 3400-l született és 55 cm-el. Az 56-t gyorsan kinõtte és a 62-s sem jó már rá (most 11 hetes). Ez azért van mert mára már 7 kg és sokat nõtt... Talán ez a legnagyobb mérvadó... Minden attól függ milyen ütemben nõ, hízik a babád.


Menjetek orvoshoz, és õ majd mindent elmond.
A kérdező hozzászólása: mondta szoljak neki csak addig mig kiér mi a teendö
Csak annyit tudok, hogy kórházban pl.kiteszik õket a levegõre, ha befulladnak. Tudom ez nem sok infó neked...
Az enyém 5 hetesen befulladt. Az intenzíven volt 3 napig légzésfigyelõn. Mennyi idõs? Ha már forog nem nagyon fordul elõ, mert akkor ki tud folyni az orrából a trutyi. Szívd nagyon gyakran, akár 10 percenként is, ha látod, hogy nem kap levegõt. Nálunk úgy kezdõdött, hogy elkezdett lihegni mint a kutya, mi rögtön vittük a kórházba.
A kérdező hozzászólása: krupp :(

Babám 10 hónapos, és 11 cm-es a talpacskája. Korai lenne 13 cm-es cipőcsét venni? Tudna abban járni tanulni? Kényelmes lenne neki? Egyáltalán milyen gyorsan nő a babák lába?

El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: így elég furin hangzik h 13 cm-es cipõcska!18-tól kezdõdnek....A pediped oldalán van 1 mérettáblázat ahol ha kinyomtatod a papírt és ráállítod a manódat akkor megtudod h mekkora cipõ kell neki!Sokan szeretik is a pedipedet csak az nem tartja a bokát!Nekünk is van de laza a kislányom bokaszalagja így a doki olyan cipõt ajánlott am,i tartja a bokát!szandit vettünk neki és legjobban a Dr Batzos vált be!szépen lépeget benne!Elõször nehéz lesz mert szokatlan lesz neki!De ha más nem akkor vidd el magaddal és próbáltassad fel fel,álljon rá a lábára és ha a sarka mögé be tudod dugni az ujjadat és így végig éri a kis lába a cipõt akkor az a jó méret számára! amúgy elég gyorsan nõ a lábuk-legalábbis a kislányomnka alég gyorsan!-de ennek ellenére ne vegyél több számmal nagyobb cipõt mert akkor azért nem fog tudni benne járni!

így elég furin hangzik h 13 cm-es cipõcska!18-tól kezdõdnek....A pediped oldalán van 1 mérettáblázat ahol ha kinyomtatod a papírt és ráállítod a manódat akkor megtudod h mekkora cipõ kell neki!Sokan szeretik is a pedipedet csak az nem tartja a bokát!Nekünk is van de laza a kislányom bokaszalagja így a doki olyan cipõt ajánlott am, i tartja a bokát!szandit vettünk neki és legjobban a Dr Batzos vált be!szépen lépeget benne!Elõször nehéz lesz mert szokatlan lesz neki!De ha más nem akkor vidd el magaddal és próbáltassad fel fel, álljon rá a lábára és ha a sarka mögé be tudod dugni az ujjadat és így végig éri a kis lába a cipõt akkor az a jó méret számára! amúgy elég gyorsan nõ a lábuk-legalábbis a kislányomnka alég gyorsan!-de ennek ellenére ne vegyél több számmal nagyobb cipõt mert akkor azért nem fog tudni benne járni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A cipõ nem 13-as, hanem 13 cm a belsõ talphossz.
Gondoltam h nem 13-as, csak nem értettem h mi ez a 13 cm, de tényleg ne ez alapján válassz neki cpellõt:) Próbálni kell v az a mérettáblázat!

Ki milyen gyorsan épült fel császármetszés után? Milyen gyorsan gyógyul a vágás? Meddig fáj? Hogy lehet "emelgetni" a babát?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ három nap az ami nekem elég kellemetlen volt. Utána rohamosan kezdett múlni a fájdalom, természetesen addig is napról napra jobb lett, de azért az elõs lépésekért minden egyes felkeléskor én megszenvedtem. A babát már az elsõ naptól kezdve emelgettem, az nem okozott gondot. Ami kellemetlen volt még a mûtétet követõ hetekben, az a pukizás. Nekem fájt, és törte a hasamat minden egyes puki, de erre ajánlom az Espumisan gyöngyöt, ami pillanatok alatt megoldotta ezt a problémát, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt. Én azt mondom, hogy az elsõ hét még kicsit nehéz, de utána tényleg mintha elvágták volna.

Szia! Az elsõ három nap az ami nekem elég kellemetlen volt. Utána rohamosan kezdett múlni a fájdalom, természetesen addig is napról napra jobb lett, de azért az elõs lépésekért minden egyes felkeléskor én megszenvedtem. A babát már az elsõ naptól kezdve emelgettem, az nem okozott gondot. Ami kellemetlen volt még a mûtétet követõ hetekben, az a pukizás. Nekem fájt, és törte a hasamat minden egyes puki, de erre ajánlom az Espumisan gyöngyöt, ami pillanatok alatt megoldotta ezt a problémát, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt. Én azt mondom, hogy az elsõ hét még kicsit nehéz, de utána tényleg mintha elvágták volna.
Nekem sajnos rosszabb tapasztalatom van, de ez egyénfüggõ, nem biztos, hogy nálad is így lesz. Nekem csak kb. a 6 hetes kontrollra múlt el a fájdalom. Az elején, ha muszáj volt (pl. kórház, ahol egyedül voltam a szobában) meg tudtam emelni a picit, persze óvatosa és lassan (csak így tudtam mozogni) de otthon inkább a férjem segített emelgetni. Az igaz, hogy rohamosan javul a helyzet, de nekem kb. 1 hét volt nagyon rossz, utána pedig még hetekig fájt.
Nekem a varrat szedésig volt kínszenvedés. Utána napról-napra jobban lettem. A 6 hetes kontrollra szinte tökéletesen rendbe jöttem. A neveteés, tüsszentés, köhögés tényleg borzalmasan fáj hetekig. Kb 3 hetes lehetett a kisfiam, amiko a tv-ben volt a "Celeb.....". A Gyõzike kígyós eseténél azt hittem, hogy kiszakad mindenem és nem élem túl, úgy kellett röhögnöm. Ki akartam jönni a szobából, hogy ne lássam, de felkelni sem tudtam a röhögéstõl. A vágásommal semmi gond nem volt 3-3, 5 hónapig. Akkor kezdett érzékeny lenni az idõjárásra, ez 2 hónapig tartott. Amúgy nagyon szép a heg, már amennyire ez szép lehet. A kistesó is tervben van, 95% esélyem van a köv császárra, de nem bánom. Bennem nem maradt rossz emlék.
3 hét után már nem fáj csak idõjárásra érzékeny, elsõ hét rossz.Vágásom nagyon szép, babát emelgetem bár csak két és fél kg.Elsõ hat hétben nem szabad emelgetni, de baba nem olyan nehéz mg óvatosan kell emelni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! :) Programozott császárral fogok szülni, elsõ baba lesz, úgyhogy minden ezzel kapcsolatos információt szivesen olvasok.
Utsó vagyok ha akarsz írj privit.

Ki negyedik babát megszülték. Milyen gyors volt a negyedik baba a harmadik babához képest? Én nekem a harmadik fiam egy óra alatt meg született. Csak félek minden szüléstől. Köszönöm a vbálaszokat

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 4 óra volt, a második és harmadik másfél óra, de én is nagyon izgultam. Kicsit "rosszul" sikerült a negyedik szülésem, mert megrepesztették a burkot, de nem volt szabad szülõszoba, így gyakorlatilag vissza kellett tartanom a szülést. Emiatt kicsit el is nyúlt (kb. 2-2,5 óra volt), de ahogy felfeküdtem az ágyra, gyorsan kinyomtam. Szóval, nálam kicsit rosszabb volt, mint a második, harmadik, de ez a rossz körülmények miatt volt. Az ismerõseimnek a negyedik szülés sokkal könnyebb és gyorsabb volt, mint a harmadik. (Végül az ötödik nekem is nagyon jól sikerült.)

Nekem az elsõ 4 óra volt, a második és harmadik másfél óra, de én is nagyon izgultam. Kicsit "rosszul" sikerült a negyedik szülésem, mert megrepesztették a burkot, de nem volt szabad szülõszoba, így gyakorlatilag vissza kellett tartanom a szülést. Emiatt kicsit el is nyúlt (kb. 2-2, 5 óra volt), de ahogy felfeküdtem az ágyra, gyorsan kinyomtam. Szóval, nálam kicsit rosszabb volt, mint a második, harmadik, de ez a rossz körülmények miatt volt. Az ismerõseimnek a negyedik szülés sokkal könnyebb és gyorsabb volt, mint a harmadik. (Végül az ötödik nekem is nagyon jól sikerült.)
3-4. vagy többedig baba, gyrosab rövidebb szülés lesz

Nem jól gondolom, ugye? Milyen gyorsan termelődik újra? Sajnálom lefejni a tejem, mert attól tartok mindig, hogy egy vagy két óra múlva, mikor szopi lesz, a babámnak nem jut, mert kiszívattam.

Legjobb válasz: 1-2 óra alatt simán újratermelõdik. Ha többet teszed mellre a babád, nem stresszelsz és pihensz amennyit bírsz, elég lesz neki! Igyál sok folyadékot, laktoherbet, levest, homeos bogyók, stb., de gondolom ezeket a praktikákat már ismered. A legfontosabb, hogy pihenj amikor csak tudsz, az mindennél többet ér!!! Mennyi idõs a babád?

1-2 óra alatt simán újratermelõdik. Ha többet teszed mellre a babád, nem stresszelsz és pihensz amennyit bírsz, elég lesz neki! Igyál sok folyadékot, laktoherbet, levest, homeos bogyók, stb., de gondolom ezeket a praktikákat már ismered. A legfontosabb, hogy pihenj amikor csak tudsz, az mindennél többet ér!!! Mennyi idõs a babád?
Valóban rosszul gondolod. ha lefejed a tejet, akkor a szervezeted olyan üzenetet küld az agyadnak, hogy szükség van több tejre, az meg utasítást küld a tejmirigyekhez, hogy termeljenek több tejet. Egyébként sem lehet fejéssel teljesen kiüríteni a mellet, arra még a baba sem képes, mert a szoptatás közben is termelõdik tej. Tehát nyugodtan fejjél, mert az segít abban, hogy több tejed legyen!
Le kell fejni mindenképp ez serkenti a tejtermelést. Csak éjszaka nem kell, de egyébként igen. Különben bedurran, begyullad és fájdalmasabb lesz, mint a szülés, fel is vághatják a melledet.
A kérdező hozzászólása: pedig valamit tennem kell, mert nem túl sok a tejem. :S
Jól is gondolog meg nem is.Valakinek(nekem is)kevesebb mûködõ tejmirigyem van és ezért az egyik cicim nem termel olyan gyorsan és annyit mint a másik.Én dokival is beszéltem de erre nincs megoldás.Csak este szoktam lefejni mind a kettõt, mondjuk az én babám nem eszik éjjel.Ha nagyon sok marad a cicidben akkor érdemes fejni etetés után, vagy ha több tejet szeretnél valamiért.Ha nem fejsz akkor a babád igényei szerint alakul a mennyiség, akár egy, akár két mellbõl szoptatsz. A legjobb tejmennyiség-növelõ a babád!!! Többször tedd mellre a fejés helyett.Addíg is érzi az illatod, megnyugszik anya cicijén és még jól is lakik :) )
Szerintem is inkább mellre tedd! A baba fogja szabályozni a termelést. Én szinte sosem fejtem, most fél éves a csöpp és még mindig szopik. Tejem is van rendesen szerencsére. Én is ugyanígy voltam, aggódtam, hogy lesz-e következõ alkalomra tejem. Csak akkor fejj (szerintem), ha szükséged van tartalékra. Nyugi!! :)

Féléves kisfiamnak asszimetriája van, a Dévény tornát ajánlották. Ez tényleg jó, és milyen gyorsan segített a babádnak?

Hány alkalommal kellett vinned a babát? Nagyon sírt?

Legjobb válasz: ja azt nem írtam, hogy 2009 március végén volt a babám 3 hónapos...így már értelmezhetõ az augusztus is. :) most 21 hónapos kislány. :) csak valahogy adottnak vettem hogy te is tudod, mikor született. :))))

ja azt nem írtam, hogy 2009 március végén volt a babám 3 hónapos...így már értelmezhetõ az augusztus is. :) most 21 hónapos kislány. :) csak valahogy adottnak vettem hogy te is tudod, mikor született. :) )))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azért akkor elég sokáig kellett járnotok. Most hívtam a kerületben dolgozókat, és leghamarabb október végén tudnak fogadni, akkor már 7 hónapos lesz. Remélem nem késõ, és fog segíteni. Annyira remélem nem súlyos a helyzetünk, mert a neurológus azt mondta, elég az itthoni torna, de a gyerekorvos ma mégis javasolta. Úgyhogy természetesen elmegyünk.
A kérdező hozzászólása: Jó ilyeneket hallani, hogy ennyire gyorsan eredményes a kezelés. Ezek alapján már várom, hogy a kisfiamra hogyan fog hatni.
A kérdező hozzászólása: 14.41-es! Meg tudnád adni, hogy a Moszkva téren kihez jártatok? Mert az még nekünk se lenne olyan messze. Köszi
A Moszkva téren van a központjuk, szóval ott van egy csomó oktató. Mi a Katóhoz jártunk, de gondolom ott az fog fogadni aki a legjobban ráér. A Kató az V. kerületben is tart kezeléseket, de ott csak néhány gyereket kezelnek, meg ilyen csoportos tornákat tartanak nagyoknak, oda gyalog el tudtam menni hozzá, mert mi az V. kerületben lakunk. A honlapjukon fenn van a számuk, hívd fel õket. Elõször nekem is valami kései dátumot adtak, aztán felhívtak, hogy van egy üres hely, így viszonylag gyorsan sorra kerültem. Én azért mentem oda, mert a BKV jeggyel együtt is olcsóbb volt, mint a magán kezelõknél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!