Találatok a következő kifejezésre: A babák mikortól lehet (411 db)

Feleségem 17 hetes és 2 napos iker terhes. Az ultrahangokon minden rendben volt de még nem érzi, hogy mozognak a babák! Mikortól lehet érezni?

Legjobb válasz: Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)

Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)
Szia! Én majdnem 19 hetes voltam, mikor elõször éreztem, de azóta folyamatosan. Nem kell izgulni, olyan bunyók lesznek még odabenn, hogy hajjaj...:) Gratula az ikrekhez!
Én 21+2 hetes vagyok. 18+1 voltam, amikor elõször éreztem õket, de akkor még csak pici, apró "pöckölgetéseket", a hasam két oldalán. Olyan erõsebb, rúgásnak már inkább nevezhetõ mozgást 20+5-tõl érzek, de olyan keveset, hogy Apának még nem is sikerült "elkapni". Szóval ne aggódjatok, rövidesen bejelentkeznek, és egyre jobban érezhetõek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük az infókat!

A babákat mikortól lehet esernyőre összecsukható sportkocsiba tenni?

Most 8 hós, és sportkocsiban sétálunk, de ha júniusban megyünk nyaralni, könnyebben elférne az autóban az a fajta.

Legjobb válasz: már lehet akkor, én 6 hónaposan már abban sétáltattam

már lehet akkor, én 6 hónaposan már abban sétáltattam
Ha már tud egyedül stabilan ülni, akkor nyugodtan.
ha egyedül stabilan ül, akkor nyugodtan válthattok arra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Még nem tud egyedül stabilan ülni, de remélem júniusra már fog és akkor abban visszük.
Én is ugyanúgy festettem a hajam mint elõtte, ráadásul szõkére.megkérdeztem a védõnõt, dokit.
A 12. hét után festettem a hajam. Az a lényeg, hogy jól szellõzõ helységben csináld, hogy a szagát ne nagyon lélegezd be. Kozmetikumokból is ugyanazt használtam, amit elõtte is.
Én mindenbõl ugyan azt használtam, mint terhesség elött. Hajamat is festettem, minden második hónapban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, pedig annyira el tudják rémiszteni az embert....


Bármikortól.
A kérdező hozzászólása: de jó! Akkor nem kell a forralással, visszahûtéssel bajlódni.
En elso naptol azt adom neki tapszerhez, de arra figyelj hogy ha 24 oran belul nem fogy el az uveg akkor mar forralni kell. Mondjuk kb 4-5 honapos kora ota mar akkor sem forralom de 2 napnal tovabb nem is marad meg egy ubeg sem.
A sima szentkirályit nem kell akkor sem forralni ha eltelt 24 óra. Van a másfél literes arra annyi van írva h forralás nélkül adható. De a Janán rajta van h 24 óra elteltével forralni kell. Ja és igen adhatod egybõl. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ezeket az infókat vajon miért nem mondják el sem a kórházban, sem a védõnõ...? Vagy annyira evidens? :)
felesleges babavizet venni, vedd a sima szentkirályit vagy janát, ugyanaz van benne mint baba vizekbe, csak azt el tudják adni horror áron.
A kérdező hozzászólása: és akkor azokat nem is kell melegíteni, lehet szobahõmérsékletût használni?

Ti használtátok egyből a takarót az ágynemű szettben vagy pléddel takartátok be a babát? Mikortól lehet azt a takarót használni?

Legjobb válasz: eleinte pleddel takartam a polyat, de azota alvozsakban alszik, en felek, hogy a takaro alatt megfulladhat 1 eves

eleinte pleddel takartam a polyat, de azota alvozsakban alszik, en felek, hogy a takaro alatt megfulladhat 1 eves
Nem használjuk még, mert elég nagy a babához képest a takaró.Hálózsákban alszik, vékony pléddel takarom be
Csatlakozom az elõzõhöz, hálózsákban alszik, vékony plüssös pléddel takarom be. (4, 5 hónapos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Az ágynemûgarnitúrából a takaró nem simult hozzá a testéhez, valahogy elállt, úgyhogy nem tudtuk használni még, úgyhogy mi is még a polártakarónál tartunk, 7 hónapos...
Szia!A kicsi most lesz 8 hónapos, csak pléddel takarom, a nagy kb.4 éves volt, amikor hajlandó volt elfogadni azt a takarót, ami kispárnával volt szettben.Õ is jobban szerette a polár plédet.:-)Elvileg lehetne már újszülött kortól használni, de szerintem olyan nagy, hogy elveszõdik alatta a baba.Én féltem, hogy alácsúszik, és megfullad.
Mi sem használtuk. Kb. 8 hónapos koráig pléddel takartam, hálórugiban aludt. Most már a pléd sem jó, mert annyit mozog, fészkelõdik az ágyban, hogy 5 perc után kitakarózik és csak útban van utána a takaró. Így most pléd nélkül, vastag pizsirugiban alszik. 14 hónapos. (Hiába a szett, csak pakolom jobbra-balra.)

Mikortól lehet ültetni a babát? Mikortól nem tesz ez már rosszat a gerincének?

Legjobb válasz: állitolag hat honap ,de az én babám már 5 honaposan huzta fel magát az szerintem babátol függ hogy melyik milyen erös

állitolag hat honap , de az én babám már 5 honaposan huzta fel magát az szerintem babátol függ hogy melyik milyen erös
Amíg magától nem ül fel nem szabad. Mi most épp emiatt járunk az ortopédiára meg gyógytornára, mert sajnos én is ülni hagytam a babámat. Nagyon szépen ült egyedül megtámasztás nélkül, de ez mint utóbb megtudtam még mindig ültetésnek és nem ülésnek számít :-(

Most kezdtünk el babát tervezni. Ha összejön mikortól mehetek táppénzre? Mennyi lesz ennek az összege? A tgyást mikortól lehet igényelni? Ha a munkahelyem nem fizeti utánam a járulékokat akkor ezek nem járnek? Ekkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Mikortol számit akkor most a 2éves gyes gyed? Mert azt hallottam hogy aki 2009junius1után szül ö már csak azzal a babával 2évet lehet otthon. De olyat is hallottam hogy junius 1után fogant babákra vonatkozik.

nekem nem mindegy mert május végére van a szülésem várhato idöpontja.

Legjobb válasz: a jövõ májusban született babákra vonatkozik

a jövõ májusban született babákra vonatkozik
Ma olvastam, hogy ez a törvény a 2010 május 1-ig született babákra vonatkozik majd.
Szia! Csak a 2010-ben született babákra vonatkozik már az új törvény. 2010 január 1-tõl, aki akkor szül már tényleg csak 2 évig lehet otthon. Jó babázást!

Mi a tejpép? Mikortól lehet adni a babának? 7 hetes a babám.

Legjobb válasz: A tejpép tápszer alapú, de annál sûrûbb porból elõállítható pépes étel, nálatok még nagyon korai, a babádnak csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége, semmi másra. Ha tápszeres, akkor 4 hós kortól lehet megkezdeni a hozzátáplálást fokozatosan, ha anyatejes, akkor várd meg a 6 hónapos kort. Egyébként vannak 4 hós kortól adható tejpépek, de szerintem ne ezekkel kezdd majd el, hanem gyümölcsökkel, azoknak is a levével a hozzátáplálást. De még bõven van idõd! 11 hós kislány anyukája.

A tejpép tápszer alapú, de annál sûrûbb porból elõállítható pépes étel, nálatok még nagyon korai, a babádnak csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége, semmi másra. Ha tápszeres, akkor 4 hós kortól lehet megkezdeni a hozzátáplálást fokozatosan, ha anyatejes, akkor várd meg a 6 hónapos kort. Egyébként vannak 4 hós kortól adható tejpépek, de szerintem ne ezekkel kezdd majd el, hanem gyümölcsökkel, azoknak is a levével a hozzátáplálást. De még bõven van idõd! 11 hós kislány anyukája.
Elözövel egyetértek, de mi Sinlacot adunk neki.Nagyon egészséges és 4 hónapostol van.Gyogyszertárban kaphato, doki felirja majd és olcsobb mint a többi pép.650g-1300 forint.13 hónapos baba anyuja.Még méndig kapja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A babavizet mikortól lehet adni a babáknak? És gyümölcslevet?

Legjobb válasz: Babavizet szinte születéstöl,de ha szopizik nem igazán szoktak,fõleg mivel tél van,babának való gyümölcslevet én 5 hónaposan adtam neki.

Babavizet szinte születéstöl, de ha szopizik nem igazán szoktak, fõleg mivel tél van, babának való gyümölcslevet én 5 hónaposan adtam neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!