Találatok a következő kifejezésre: A babák mikortól (1067 db)

Mikortól lehet ültetni a babát? Mikortól nem tesz ez már rosszat a gerincének?

Legjobb válasz: állitolag hat honap ,de az én babám már 5 honaposan huzta fel magát az szerintem babátol függ hogy melyik milyen erös

állitolag hat honap , de az én babám már 5 honaposan huzta fel magát az szerintem babátol függ hogy melyik milyen erös
Amíg magától nem ül fel nem szabad. Mi most épp emiatt járunk az ortopédiára meg gyógytornára, mert sajnos én is ülni hagytam a babámat. Nagyon szépen ült egyedül megtámasztás nélkül, de ez mint utóbb megtudtam még mindig ültetésnek és nem ülésnek számít :-(

Mikortól kellene darabost ennie a babának? Mikortól "ciki" pépesíteni mindent?

9 hónapos fiamnak 6 foga van, ügyesen rág, viszont ha darabosat adok, sokkal kevesebbet eszik. Eszi, de kb. fele annyit, ezért visszaálltam a turmixolásra. Nem kellene? Vagy majd később próbálkozzam?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy vissza kéne állnod a pépelésre. Igenis erõltesd a rágást, mert gondolom nem élete végéig szeretnél pépeset adni neki. Amúgy mikortól ciki? Ez sok mindentõl függ. Fiam (5 éves) pépeset evett még 11 hónaposan is, mert nem volt foga még. Lányom (3 éves) 8 hónaposan már volt foga, így kapott darabosat is szépen sorban.

Nem hinném, hogy vissza kéne állnod a pépelésre. Igenis erõltesd a rágást, mert gondolom nem élete végéig szeretnél pépeset adni neki. Amúgy mikortól ciki? Ez sok mindentõl függ. Fiam (5 éves) pépeset evett még 11 hónaposan is, mert nem volt foga még. Lányom (3 éves) 8 hónaposan már volt foga, így kapott darabosat is szépen sorban.
Kilenc hónapos a kislányom, van foga, de gyakran öklendezik a darabostól. Szépen harapja, de valahogy a pufitól is képes fulladozni. Fél kiskörömnyi kenyérbelet szoktam neki adogatni, hogy mégis szokja a drágám. Viszont ha a bébiételbe kerül egy kicsit nagyobb krumpli, akkor az elõfordul, hogy gondot okoz. A tesóinál ilyen gond nem volt.
A lányom olyan 8 hónaposan kezdett el darabosat enni. Most 10 hónapos, kb. 1 hete muszáj turmixolnom, különben nem eszi meg. De szerintem ez most a foga miatt van így. Ma már megint kicsit darabosabbra hagytam a fõzeléket, meg is ette szó nélkül. Próbálgatni kell. Elõször add darabosan, aztán ha mégsem fogadja el, akkor botmixerrel kb. 10 másodperc átnyomni neki.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom eröltetni, mert akkor egyrészt felhúzom magam nagyon, hogy nem eszik rendesen (100 gramm tuti nem elég neki), másrészt akkor már dacból, vagy tudom is én miért, a pépeset sem eszi. Viszont fogzik most is, lehet, hogy az a baja? Lehet, ha kibújt a következõ fogacska, menni fog a darabos? Õ nem öklendezik, ügyesen rág, de mintha a felénél jól lakna, vagy nem is tudom. Este vajas kenyeret szokott enni, egyedül, az ügyesen megy. A másik, nektek volt olyan darabos kezdetén, hogy a kakiban benne volt konkrétan a kaja darab? Pl. répát mindig látok úgy, ahogy lenyelte, darabosan.

Egy honapos a babam. Mikortol vihetem ki? Mikortol vihetjuk magunkkal peldaul vasarolni?

Legjobb válasz: Már nyudogtan kivihetted volna sétálni, fõleg így nyáron. Fiamat januárban 3 hetesen kivittem, lányomat márciusban 2 hetesen. Suliba is kellet hordani afiamat. Mi 3 hetessel már voltunk vásárolni, 5 hetesen pedig egész napos kiránduláson.

Sétálj vele napi többször, ahányszor jól esik, de ne a szupermarket tömegébe vidd.
Már nyudogtan kivihetted volna sétálni, fõleg így nyáron. Fiamat januárban 3 hetesen kivittem, lányomat márciusban 2 hetesen. Suliba is kellet hordani afiamat. Mi 3 hetessel már voltunk vásárolni, 5 hetesen pedig egész napos kiránduláson.
Kirándulás, kerti party, bevásárlás szerintem bõven belefér :) Disco, rendszertelen, és késõig tartó kimaradozás nem. Utolsónak teljesen igaza van. (elsõ hozzászóló voltam)
Szerintem nagyon különbözõ válaszokat lehet kapni erre, engem például mindig azért pontoznak le, mert én már kéthetes korától vittem mindenfelé, kirándulni, kerti partira és ettõl szerintük rossz anya vagyok. Szerintem pedig látom, hogy mi jó a gyerekemnek és mit nem bír a gyerek, eszerint hozzá igazítva élünk. Úgyhogy próbáld ki: vidd el, ha jól érzi magát, nincs gond. Ha pedig nem érzi jól magát, menj vele haza, még ráértek jobban kimozdulni. Azt gondold azért át, hogy a nagyobb bevásárlóközpontokban olyan levegõ-rendszer van (amirõl a légkondi megy például), amit sok helyen nem tisztítanak alaposan. Én ennek ellenére viszem, max fél órát töltünk bent, aztán egy jó nagy séta a friss levegõn.
Szia, Mi már 5naposan kimentünk a Picivel, rendesen felöltöztetve, betakarva, a mózes tetejére megy egy textil pelust tettünk, hogy nem zavarja semmi, és kapásból két órára. Vásárolni is egy hónapos kora elõtt muszály volt vinni magunkkal, ott is letakarva az arcocskája.
Mi már télen kivittük a 2 hetes babánkat. Persze nem vásárolni, de negyed-félórás sétákat tettünk vele (decemberben), és a rokonokhoz is mentünk már 1 hónapos korában. Szerintem sétálni már rég kivihettétek volna, mikor hûvösebb van (pld. este), meg el is vihetitek akárhová. Én a bevásárlást nem tartom vele jónak. A miénk 9 hónapos, nem szívesen viszem bevásárlóközpontba (pedig nézelõdik nagyon). Kisebb boltba azért elvisszük, ahol nincs nagy tömeg, nagyon édesen érdeklõdik.
Elsõ vagyok. Nyaralni már mi is voltunk vele 3, 5 hónapos korában és nemrég, 7 hónapos korában is. :) Semmi gond nem volt.
elõzõ Most a kicsi 6 hónapos, már megjártuk Görögországot (2 hétre) kocsival.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Setalni mar vittuk ki, igaz csak az udvarra.
A kérdező hozzászólása: Meg egyszer koszonom a valaszokat. Sokat segitettetek. En sem gondoltam arra hogy hosszu ideig maradjunk egy bevasarlokozpontban, de ha nincs kivel hagyjuk a babat akkor max egy fel ora alatt nem lesz semmi baja a babanak.Fustos helyekre, bulibka meg ilyen helyekre termeszetes hogy nem visszuk a piciket. Jo babazast mindenkinek.


Mikortol fog hallani a babam? Mikortol no a hasam? 8 hetes vagyok. Talan mintha elkezdett volna mar.

Volt 7 honapja egy s.vetelesem.

Legjobb válasz: Szia!A kicsik a pocakon belül már 26 hetes koruktól hallanak,egy könyvben olvastam róla!A has növekedésérõl pedig mindenki mást tapasztal,így én is.Sok dologtól függ...a testalkatod is befolyásolja,bár ilyenkor még csak a puffadás miatt tûnik nagyobbnak.:( Üdv

Szia!A kicsik a pocakon belül már 26 hetes koruktól hallanak, egy könyvben olvastam róla!A has növekedésérõl pedig mindenki mást tapasztal, így én is.Sok dologtól függ...a testalkatod is befolyásolja, bár ilyenkor még csak a puffadás miatt tûnik nagyobbnak.:( Üdv
A 24. héttõl már hallanak a kicsik. A pocak meg változó, hogy kinek mikor nõ. Ilyenkor még a méhed egy citrom nagyságú, nagy változást a puffadás miatt tapasztalhatsz, mert terhesen rosszabbodik a kismama emésztése. Nekem a 17. héten kezdett el lassan-lassan, de nõni a pocak. Amíg van helye a méhnek a medencében, addig látványosan nem fogod látni a növekedését.
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

A babák mikortol "használják" a rágokát, nálatok mikor érdekelte a kicsit? Mert rá van irva hogy 3 honapos kortol de az én babám még alig fog és ha aszájába adom kilöki, miért? (3honapo)

Legjobb válasz: Szia! A fogzás kezdetekor érdemes odaadni nekik, meg persze akkor, ha már tudnak fogni, illetve tárgyakat be tudnak tenni a szájukba. Nálunk a rágókáknak egyik gyerkõcnél sem volt túl nagy sikerük, bármilyen másik babajáték is megtette. Valószínûleg a babódat még nem érdeklik a tárgyak, mert még nem tud rendesen fogni, majd he megtanul fogni, akkor mindent a szájába fog venni...

Szia! A fogzás kezdetekor érdemes odaadni nekik, meg persze akkor, ha már tudnak fogni, illetve tárgyakat be tudnak tenni a szájukba. Nálunk a rágókáknak egyik gyerkõcnél sem volt túl nagy sikerük, bármilyen másik babajáték is megtette. Valószínûleg a babódat még nem érdeklik a tárgyak, mert még nem tud rendesen fogni, majd he megtanul fogni, akkor mindent a szájába fog venni...
az enyém öt és fél hós, most kezdte egy kicsit kitartóbban rágni õket, hogy jön a fogzás. Addig
Szia! Az én babám 4 és fél hónapos és úgy pár hete kezte el érdekelni a rágoka. Fogni mikor elmúlt 3hónapos akkor tudot, de szerintem ez gyerek függõ. Szerintem hamarosan a te kicsikéd is felfedezi a tárgyakat és akkor majd nagyon nagy öröm lesz vele játszani. :) További szép napot!

Feleségem 17 hetes és 2 napos iker terhes. Az ultrahangokon minden rendben volt de még nem érzi, hogy mozognak a babák! Mikortól lehet érezni?

Legjobb válasz: Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)

Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)
Szia! Én majdnem 19 hetes voltam, mikor elõször éreztem, de azóta folyamatosan. Nem kell izgulni, olyan bunyók lesznek még odabenn, hogy hajjaj...:) Gratula az ikrekhez!
Én 21+2 hetes vagyok. 18+1 voltam, amikor elõször éreztem õket, de akkor még csak pici, apró "pöckölgetéseket", a hasam két oldalán. Olyan erõsebb, rúgásnak már inkább nevezhetõ mozgást 20+5-tõl érzek, de olyan keveset, hogy Apának még nem is sikerült "elkapni". Szóval ne aggódjatok, rövidesen bejelentkeznek, és egyre jobban érezhetõek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük az infókat!

A babák mikortol hagyják el azt a szokást, hogy mindent a szájukba vesznek?

Mondogatom neki,hogy nem szabad (ami egyáltalán nem használ),de szinte mindent a szájába tömköd.

Legjobb válasz: Ez a babák fejlõdésének fontos állomása, ne tiltsd, adj neki olyan dolgokat, amit a szájába vehet, nem megy tõle tönkre. Annyit jelent, hogy ismerkedik a körülötte lévõ világgal. A csecsemõk legfontosabb érzékszerve még nem a tapintás vagy a látás, hanem a száj, az ízérzékelés..õk így "tapogatnak".. Egyébként eltart kb. 2 éves korig, de egyre jobban a már említett két érzékelés veszi át idõközben a szerepet.

Ez a babák fejlõdésének fontos állomása, ne tiltsd, adj neki olyan dolgokat, amit a szájába vehet, nem megy tõle tönkre. Annyit jelent, hogy ismerkedik a körülötte lévõ világgal. A csecsemõk legfontosabb érzékszerve még nem a tapintás vagy a látás, hanem a száj, az ízérzékelés..õk így "tapogatnak".. Egyébként eltart kb. 2 éves korig, de egyre jobban a már említett két érzékelés veszi át idõközben a szerepet.
Lányom 16 hónapos, és még sok mindent bevesz a szájába, de már érti, ha azt mondom, h nem, és akkor leteszi.

A babák mikortól ehetnek sertés húst?

Legjobb válasz: Egy éves kortól javasolják elötte is lehet de soványat pl karaj tarja v. comb.

Egy éves kortól javasolják elötte is lehet de soványat pl karaj tarja v. comb.
9 hónaposom már kapott egyszer. Az én hozzátáplálási táblázatom szerint már lehet adni, hetente 1*
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor még várok vele, még csak 7 hónapos
A bébiételeset, ami 6 hótól van, azt adtam már 6 hósan. Rendeset kb 9 hónaposan kapott elõször.
Én 8 hónaposan adtam elõször a boltit. Házit (falun lakunk mi tartunk sertést)még nem kapott, mert nem csináltam még olyan étel, amibõl tudtam volna adni. Jövõ héten 9hónapos lesz, most már szerintem mindenbõl fogok neki adni.

A babák mikortol kezdenek el látni teljessen?

Legjobb válasz: En azt olvastam, hogy 8 hos koruktol kezdenek ugy latni mint egy felnott.

En azt olvastam, hogy 8 hos koruktol kezdenek ugy latni mint egy felnott.
Én két-három hetes korában azt gondoltam a babámról, hogy már teljesen jól lát, messzire is, mert úgy viselkedett. Most 4 hónapos, de néha az az érzésem, hogy ha 3 méternél messzebb vagyok, nem mindig ismer meg, csak ha szólok is hozzá. Szerintem még nem lát annyira jól, hogy arcokat ismerjen fel ilyen távolságból. Korábban azért gondoltam, hogy ennyire jól lát, mert akkor még válogatás nélkül mindenkire mosolygott, most meg már csak azokra, akiket ismer, vagy akik nagyon tetszenek neki :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!