Találatok a következő kifejezésre: A babák megduplázzák (2 db)

Tudom hogy kb. fél éves korukig a babák megduplázzák a sulyukat de utána is ilyen gyors ütemben gyarapodnak? Meddig jo egy egy méret (ruha) a babákra? Mikor nem növik már ki olyan gyorsan a ruháikat?

Legjobb válasz: Hát,ha ilyen ütemben fejlõdnének,azt hiszem bálna bébikkel lenne tele a világ!Nem,eléggé lelassulnak.Az én kisfiam most 6 hós,és ebben a hónapban kb.30-40 dkg-ot hízott.A 68-as és 74-es ruhákat elég sokáig hordják.De ez is változó a babáknál,és a gyártó se mindegy.A C&A-s,H&M-S ruhák elég sokáig jók,sztem a Kenguru Gold-os-nekünk-elég kicsi.Pedig a babám nem extrán nagy,6hós,67cm és 7700gr.Most kezdtük a 68-as ruhákat hordani.

Hát, ha ilyen ütemben fejlõdnének, azt hiszem bálna bébikkel lenne tele a világ!Nem, eléggé lelassulnak.Az én kisfiam most 6 hós, és ebben a hónapban kb.30-40 dkg-ot hízott.A 68-as és 74-es ruhákat elég sokáig hordják.De ez is változó a babáknál, és a gyártó se mindegy.A C&A-s, H&M-S ruhák elég sokáig jók, sztem a Kenguru Gold-os-nekünk-elég kicsi.Pedig a babám nem extrán nagy, 6hós, 67cm és 7700gr.Most kezdtük a 68-as ruhákat hordani.
1 éves korától sokkal lassabban fog nõni. Az én lányom átlagos súllyal (3420gr.) és hosszal született. Picinek a 56, 62-es méretet gyorsan kinõtte, 68-ast hordtuk tovább. Aztán 1 évesen 80-ast, és most 2 évesen 92-est kezdünk hordani. Persze mivel a te babád nagyobb súllyal született, biztos nagyobb méretnél fog többet idõzni.
A kérdező hozzászólása: Hát az én fiam 4020gral született de mostanra (7hetes)5400gr a sulya és 51cmel született mára 58 cm szoval szépen növöget pedig anyatejet kap.Most kezdjük a 62es ruhákat de félek hamar kinövi és vennék 68ast is csak nem tudom az meddig lessz jo ha igy nöl és mikor lassul le?
Szia! 6 hónap után már nem ilyen óriási a növekedési ütem. S mégis elöfordul, hogy egy baba hirtelen megnö. Általában 1 éves korukra kb. megháromszorozhatják a súlyukat. A mi kisfiúnk 3, 6 kg-val született, 1 évesen 9, 4 kg. Ez persze a mozgástól is függ (hogy elindultak-e már), aztán a nagyságtól, alkattól stb. Utána lassúbb lesz a növekedés. Én személy szerint a 92-es nagyságnál vettem észre, hogy egy évig hordtuk ezeket. De ez se minden babára jellemzö.
Szia! A második vagyok! Most olvastam, amit közben írtál. Mi 6 hónapos kortól már 74-es ruhákat hordtunk (egy jó fél évig). 1 évesen 9, 4 kg-nál 75cm magasan már 80-as ruhákat, szintén fél évig. Persze két azonos méret is lehet különbözö.

A babák miután megduplázzák a születési súlyukat kicsit leállnak a gyarapodásban? Kb 4-5 hónapban. Az én babóm 18 hetes és 3 hete semmit nem hizott, igaz rengeteget mozog. Lehet már nem elég az anyatej neki?

Legjobb válasz: Lehetséges. de mivel egyre többet és többet mozog lassul is kissé a hízása. Szerinetm menjetek el a dokihoz és nézze meg õ is, bár ha szépen fejlõdik, nem nyugtalan, sírós, akkor tutira nincs baj. Az én kisfiam is pótlást kellett kapjon a 4hónaptól, de ettõl függetlenül szopizott is 1éves koráig. nem baj, ha már más is kell neki nemcsak a tejcsi, elég hüje felfogás van divatban napjainkban: miszerint az a jó anya aki 6-7 éves koráig szoptat, az elsõ évben kizárólag! MARHASÁG! A te picid is lassan ehet és ennie is kell gyümölcsöket, fõzelékeket, ez is a pótlás nam csak a tápszer. Ettõl függetlenül persze szopizzon amíg lehet, az immunrendszereének mindeképpen jót tesz!

Lehetséges. de mivel egyre többet és többet mozog lassul is kissé a hízása. Szerinetm menjetek el a dokihoz és nézze meg õ is, bár ha szépen fejlõdik, nem nyugtalan, sírós, akkor tutira nincs baj. Az én kisfiam is pótlást kellett kapjon a 4hónaptól, de ettõl függetlenül szopizott is 1éves koráig. nem baj, ha már más is kell neki nemcsak a tejcsi, elég hüje felfogás van divatban napjainkban: miszerint az a jó anya aki 6-7 éves koráig szoptat, az elsõ évben kizárólag! MARHASÁG! A te picid is lassan ehet és ennie is kell gyümölcsöket, fõzelékeket, ez is a pótlás nam csak a tápszer. Ettõl függetlenül persze szopizzon amíg lehet, az immunrendszereének mindeképpen jót tesz!
Szerintem is marhaság 6-7 éves koráig szoptatni a gyereket, de én kevés ilyen anyát ismerek, aki valóban ezt teszi. Úgyhogy divatról nemigen beszélhetünk, mert kevesen követik. Az UNICEF ajánlása szerint (gyerekorvosok, védõnõk a tagjai ) a csecsemõ legideálisabb tápláléka az anyatej, ami 6 hónapos koráig kielégíti minden tápanyag igényét. 6 hónapos korában szokták bevezetni a gyümölcsöt, majd zöldséget stb. és egy éves koráig, vagy tovább érdemes folytatni a szoptatást, fõleg azért, mert a fertõzõ betegségek ellen kíváló. Olvastam, hogy 1 éven túl jelentõsen megnõ az anyatejben lévõ ellenanyagok mennyisége, ezzel alkalmazkodva a baba megváltozott "életviteléhez"-elkezd járni, homokozik stb. Szerintem eddig is rengeteget tettél a babád egészsége érdekében, hogy eddig kizárólag szoptattad. Ha elviszed a gyerekorvoshoz, fõleg ha ez idõsebb korosztályba tartozik, úgyis azt fogja mondani, hogy kezd el a gyümölcsöt bevezetni. Nálunk is jelentõsen lelassult a gyarapodás üteme az 5. hónapban, és én 5 és fél hónaposan kezdtem adni gyümölcsöt, nem nagy sikerrel, de legalább már pár kanállal eszik. Ha most elkezded a hozzátáplálást, akkor is min. 1 éves koráig fog szopni. Ha késõbb akkor tovább.
Ha már megduplázta a szül. súlyát fél éves kora elõtt, nagy baj nem lehet! Azt észrevennéd, ha éhes, egyébként elég neki az anyatej, ráérsz 6 hónaposan bevezetni az elsõ kóstolgatásokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!